spouwmuurisolatie Zwolle

Spouwmuurisolatie Zwolle

Last van koude, vochtige muren? Is uw energierekening ook ieder jaar te hoog? Kijk eens naar spouwmuurisolatie. Ook als uw spouw al geïsoleerd is, is na-isolatie een aantrekkelijke optie. Niet alleen bespaart u op de stookkosten, maar uw wooncomfort stijgt direct!

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende mogelijkheden. Ook krijgt u meer informatie over de materialen die u voor spouwisolatie kunt gebruiken en krijgt u goede tips om te besparen op de kosten. U krijgt daarnaast een indicatie van de tarieven voor spouwmuurisolatie. Wilt u meer duidelijkheid over de totaalprijs,vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Voordelen onze werkwijze

Wij zijn een netwerk van isolatie experts, werkzaam in heel Nederland: ook in Zwolle. Doordat u de prijzen van meerdere bedrijven vergelijkt kiest u gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod, waardoor u verzekerd bent van de beste service tegen de laagste prijs! Hieronder staan de drie belangrijkste voordelen van deze werkwijze.

  • Duidelijk inzicht in de prijzen van meerdere bedrijven.
  • Kies zelf het bedrijf met het beste aanbod en bespaar tot 30%.
  • Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend!

Gratis offertes vergelijken

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
spouwmuur isoleren Zwolle

Heeft uw woning een spouwmuur?

Een veelgehoorde vraag binnen ons vakgebied is wanneer een woning wel en niet geïsoleerd kan worden door middel van een spouwmuurisolatie. De grootste bepalende factor is natuurlijk of uw pand wel of niet een spouwmuur heeft, en of deze al geïsoleerd is. Hoewel er geen 100 procent zekerheid te garanderen is, gaan wij uit van de volgende categorieën woningen. Ten eerste woningen die voor 1920 gebouwd zijn. Deze panden hebben geen spouwmuur, en kunnen daarom het beste op een andere manier geïsoleerd worden, bijvoorbeeld door gevelisolatie. Een tweede categorie zijn woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn. Deze hebben vaak wel een spouw, maar over het algemeen geen spouwisolatie. Panden die na 1975 zijn gebouwd zijn meestal al voorzien van een spouwmuurisolatie. U kunt zelf de aanwezigheid van de spouwmuur controleren, door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Voor een spouw moet de afstand meer dan 24 centimeter zijn.

spouwisolatie Zwolle

Werkwijze bij spouwisolatie

Het plaatsen van een spouwmuurisolatie is niet erg ingewikkeld, maar moet wel door een erkend isolatiespecialist uit Zwolle worden uitgevoerd. Wanneer het materiaal namelijk niet op de juiste manier in de spouw verdeeld wordt, zal de isolatiewaarde aanzienlijk lager zijn. Laat van tevoren een inspectie uitvoeren. Hiermee wordt er gecontroleerd of de gevel geschikt is voor de isolerende vulling. Een isolatiespecialist uit Zwolle voert hiervoor een endoscopisch onderzoek uit. Als de spouwmuur vuil is, als gevolg van slordig metselwerk, dan ontstaan er koudebruggen. Als dit het geval is zal u het eerst goed moeten laten reinigen voordat de na-isolatie van start kan. Hiervoor zal een isolatiebedrijf eerst gaten in de voegen van de muur boren. Hierdoor wordt vervolgens de isolatie naar binnen gespoten. Terwijl het materiaal uitzet en –hardt, zullen zij de gaatjes weer dichten, zodat er aan de buitenzijde niets van de klus te zien is. Indien nodig plaatsen zij aan het begin van de dag ventilatieroosters in de spouwmuur.

Spouwmuur na-isoleren Zwolle

Spouwmuurisolatie geen optie als uw spouw al geïsoleerd is? Zeker wel! Dit noemt men na-isolatie. Na-isoleren gebeurt bij woningen waarvan de spouwmuren al tijdens de bouw geïsoleerd zijn of waarvan vorige eigenaren de spouwmuren al eens hebben laten isoleren.

Toch blijven isolatiematerialen altijd in ontwikkeling, en zijn de huidige materialen kwalitatief alweer stukken beter dan materialen van tien of zelfs vijftien jaar geleden. De vakman verwijdert de oude isolatiematerialen en vult de spouw daarna opnieuw met ander materiaal.

Kosten spouwmuurisolatie Zwolle

Spouwmuurisolatie is met gemiddeld €15,- tot €20,- per m² een voordelige methode. Hoe groter het muuroppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. Daarom kiezen veel mensen ervoor om samen met buren en andere omwonenden tegelijkertijd de spouwmuren te isoleren. Bij spouwisolatie van een rijtjeswoning gaat het om een gemiddeld muuroppervlak van 65 m². De totaalprijs varieert dan van ongeveer €800,- tot €1.450,-. Hiermee loopt de besparing op tot ongeveer €200,- per jaar. Bij een vrijstaande woning is het muuroppervlak gemiddeld 150 m² groot. De totaalprijs ligt dan rond de €2.200,- tot €2.550,- en de besparing rond de €800,- per jaar.

Prijstabel: spouwmuurisolatie per woningtype

WoningtypeOppervlakteGemiddelde prijzen, incl. btw*Gemiddelde besparing per jaar
Appartement25 m²€500,- tot €650,-€120,-
Rijtjeshuis65 m²€800,- tot €1450,-€200,-
2 onder 1 kap105 m²€1500,- tot €1850,-€550,-
Vrijstaande woning150 m²€2200,- tot €2550,-€800,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kostenbepalers bij spouwmuurisolatie

Hoewel het zichzelf na verloop van tijd weer terugverdiend, is spouwisolatie in Zwolle een flinke investering. De totale kosten worden verdeeld in drie categorieën: arbeidskosten (60%), materiaalkosten (35%) en machinekosten (5%). Daarnaast speelt het oppervlak van uw gevel uiteraard ook een grote rol bij de bepaling van de prijs. Eén manier om te besparen op deze investering is met de keuze van het materiaal. Wilt u zo goedkoop mogelijk profiteren van een zo’n hoog mogelijke besparing? Glaswol is met €7,50,- per vierkante meter het meest voordelige materiaal. Een duurdere optie is PUR-schuim, €25,- per vierkante meter. Dit heeft echter een uitstekende vochtbestrijdende werking, waardoor ook PUR-schuim het overwegen waard is. Wilt u de woning op verschillende manieren isoleren? Dan is het mogelijk dat u goedkoper uit bent als u dit in één keer laat doen. U betaalt dan slechts eenmaal de voorrijkosten en heeft mogelijk recht op een subsidie.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van een spouwisolatie wordt door twee factoren bepaald: ten eerste van de investering, en ten tweede de hoeveelheid gas die u vervolgens bespaart. De specialisten die in ons netwerk actief zijn, rekenen over het algemeen met een gemiddelde besparing van 9m³ gas per vierkante meter gevel.

Bij een standaard prijs voor de spouwmuurisolatie is het dan mogelijk om binnen twee tot vier jaar de kosten voor de na-isolatie te hebben terugverdiend.

Bent u benieuwd naar de mogelijke terugverdientijd bij u thuis? Neem dan vandaag nog contact met ons netwerk op en vind een isolatiebedrijf voor de klus.

Rekenvoorbeeld spouwisolatie met EPS-parels

Om u een idee te geven wat spouwmuurisolatie kost, geven we u even een rekenvoorbeeld. In dit voorbeeld zijn we uit gegaan van het isoleren van een spouwmuur van 60 m² met EPS-parels.

De klus wordt uitgevoerd door 2 vakmannen. De vakmannen hebben voor deze klus één volledige dag (8 uren) nodig en gebruiken hierbij een parelbaasmachine. De kosten voor het isolatiemateriaal bedragen zo’n € 90,-, dat is ongeveer 11% van de totaal kosten.

Het grootste gedeelte van de kosten zit in het arbeidsloon van de vakmannen; zo’n 70%. In de tabel hiernaast vindt u een totaaloverzicht van de prijsopbouw om uw spouwmuur met EPS-parels te laten isoleren.

Prijsopbouw spouwmuurisolatie met EPS-parels

OmschrijvingPrijs *Percentage
Arbeidsloon€ 550,-19%
Inzet van een parelblaasmachine€ 150,-70%
Isolatiemateriaal (60 m²)€ 90,-11%
Totaalprijs van deze klus€ 790,-100%

* Let op: Dit is een globale prijsindicatie. Wil u een exacte prijs? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvende meerdere offertes aan.

Subsidie voor spouwmuurisolatie in 2019

Veel mensen in Zwolle zijn nieuwsgierig naar de subsidiemogelijkheden voor spouwmuurisolatie. En wij hebben goed nieuws. Vanaf 2 september 2019 is het weer mogelijk om gebruik te maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. U moet dan wel minstens twee energiebesparende maatregelen nemen. De hoogte van de subsidie is maximaal €10.000,-. Hoeveel u krijgt is afhankelijk van meerdere factoren. Ga naar rvo.nl voor meer informatie.

Bovendien profiteert u van een verlaagd btw-tarief waardoor de kosten laag blijven. Heeft u toch niet voldoende spaargeld? Kijk dan eens naar een energiebespaarlening!

subsidie voor isolatie van de spouw in Zwolle

Lokale en regionale subsidies voor spouwmuurisolatie

Hoewel er op dit moment weer een landelijke subsidie is voor particulieren, is het in veel gemeentes en provincies ook mogelijk een lokale subsidie aan te vragen! Uiteraard verschillen de voorwaarden, regels en hoogtes van deze lokale isolatiesubsidies per situatie. Een isolatiespecialist uit Zwolle kan u informeren over de plaatselijke subsidies die beschikbaar zijn in Zwolle. Daarnaast kunt u een duidelijk overzicht vinden op energiesubsidiewijzer.nl. Geef aan wat uw woonplaats is en uw huidige situatie en het wordt direct duidelijk hoeveel u op de investering terug kunt krijgen.

Verlaagd btw-tarief van 9%

Is uw huis ouder dan 2 jaar en schakelt u een vakman in voor het plaatsen van spouwmuurisolatie? Goed nieuws! U betaalt dan een verlaagd btw-tarief over de arbeidskosten! Het verlaagde btw-tarief is vanaf 1 januari 2019 9%. Dit geldt echter alleen voor de arbeidskosten en niet voor de materiaalkosten. Hierover betaalt u het normale tarief van 21%. Wilt u meer weten over de voorwaarden van dit verlaagde btw-tarief, lees dan verder op belastingdienst.nl.

Besparen op spouwisolatie? Vergelijk prijzen van bedrijven uit Zwolle!

Kies het bedrijf met het beste aanbod en u bespaart al snel tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes

Voordelen spouwmuurisolatie

Wist u dat spouwmuurisolatie veel voordelen heeft? Het is één van de meest populaire isolatietechnieken, en dat is niet heel verrassend. Bij spouwmuurisolatie spuiten de specialisten isolatie in de spouw van uw buitenmuur. Hierdoor voelt de muur een stuk warmer en zelfs droger aan! Door de lage prijzen en korte terugverdientijd is het een aantrekkelijke optie voor veel inwoners van Zwolle. Benieuwd naar de voordelen? Hieronder staan de zes belangrijkste voordelen voor u op een rij.

Minder warmteverlies, meer besparing

Het grootste voordeel van spouwmuurisolatie is de uitstekende warmte isolatie. Het is binnen de hele winter door aangenaam warm, zonder dat u de thermostaat steeds een paar graden hoger hoeft te zetten. Hierdoor daalt uw energierekening en dat voelt u zeker in uw portemonnee! De besparing loopt bij een standaard hoekwoning op tot wel €550,- per jaar!

Geen vocht of schimmel meer

Vocht condenseert op koude oppervlakken. Ongeïsoleerde spouwmuren vormen dus de ideale locatie voor vocht- en schimmelplekken. Wanneer u de spouwmuur isoleert, voelt deze direct een stuk warmer aan. De kans op schimmel en andere problemen is dankzij spouwisolatie dus een stuk kleiner!

spouwmuur na-isoleren in Zwolle

Realisatie in 1 dag

De werkzaamheden zijn relatief eenvoudig, en daardoor is spouwmuurisolatie vaak al in één dag af te ronden. De vakmannen komen ’s ochtends vroeg en starten direct met de werkzaamheden, zodat u aan het einde van de dag direct profiteert van een uitstekende geluids- en warmte isolatie!

terugverdientijd spouwmuur in Zwolle isoleren

Korte terugverdientijd

De prijzen van spouwmuurisolatie zijn erg aantrekkelijk. Dit komt onder andere doordat de warmte isolatie al in één dag geplaatst is en de isolatie van spouwmuren geen vergunning vereist. Mede hierdoor is de terugverdientijd relatief kort! Gemiddeld genomen heeft u de investering al in drie tot vijf jaar weer terugverdiend!

Waardevermeerdering van uw woning

Wist u dat uw woning een energielabel heeft? Bij de verkoop van een woning in Zwolle is dit energielabel enorm belangrijk: hoe beter het label, des te hoger de mogelijke vraagprijs! Met het verbeteren van de spouwmuurisolatie verhoogt u het energielabel, waardoor dit bijdraagt aan een waardevermeerdering van het pand zelf.

Betere geluidsisolatie

Naast de uitstekende warmte isolatie, zorgt spouwisolatie ook voor een betere geluidsisolatie. U heeft veel minder overlast van geluiden van buitenaf. Hierdoor stijgt uw concentratie én woongenot. Geluidsisolatie is belangrijk als u langs een drukke weg woont, langs een spoorwegovergang of zelfs in de buurt van een vliegveld.

Spouwmuur isoleren Zwolle

Dat de isolatie van de spouwmuur één van de meest populaire technieken is, is niet heel vreemd. Door de lage tarieven en de grote voordelen is spouwmuurisolatie een laagdrempelige manier om de stookkosten te verlagen. Steeds vaker kiezen mensen uit Zwolle ervoor om de spouwisolatie uit te breiden met andere vormen van warmte isolatie: zoals het isoleren van het dak, de vloer of zelfs de kelder!

Wilt u ook de isolatie van uw spouwmuur verbeteren? Vraag dan persoonlijk advies aan één van de vakmannen uit Zwolle. Hij kan u adviseren over de verschillende materialen, technieken en mogelijkheden. Zo weet u zeker dat u een weloverwogen keuze maakt.

Spouwmuurisolatie aan laten brengen

Bekijk hoe een vakman te werk gaat bij het isoleren van de spouwmuur.

Met spouwmuurisolatie verhoogt u het wooncomfort en verlaagt u de energierekening!

Ook besparen op de stookkosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

Soorten spouwmuurisolatie

U heeft de keuze uit diverse materialen. Deze hebben stuk voor stuk hun eigen voor- en nadelen en doordat de prijzen flink uiteenlopen bepaalt u met de keuze voor het materiaal grotendeels uw budget. Isolatiespecialisten uit Zwolle werken bijvoorbeeld overwegend met isolatiekorrels, maar ook PUR en wol zijn prima isolatiematerialen voor spouwisolatie.

Pur-schuim

Van alle geschikte materialen heeft PUR-schuim de hoogste isolatiewaarde. Doordat PUR geen vocht opneemt blijft deze waarde constant en dankzij het compacte formaat van PUR is het bij uitstek geschikt voor vervuilde of smalle gevels.

De prijzen liggen gemiddeld wel een stuk hoger dan wol of isolatiekorrels, maar u behaalt wel de hoogste besparing. De gemiddelde prijzen liggen rond de €25,- per vierkante meter.

Glaswol

Naast steenwol is ook glaswol een populaire keuze in Zwolle. Dit materiaal is ontzettend duurzaam omdat het geproduceerd wordt van gerecyclede materialen. Dit heeft net als steenwol een uitstekende isolatiewaarde, en werkt tevens geluidsabsorberend en brandwerend. Werken met glaswol veroorzaakt irritaties aan de huid, daarom raden wij aan hier een specialist uit Zwolle voor in te schakelen. De gemiddelde prijs ligt rond de €7,50 per m². Het heeft dus een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Steenwol

In Zwolle wordt regelmatig wol gebruikt bij de na-isolatie van gevels. Dit is een materiaal gemaakt van vulkanische gesteenten. Bij de productie wordt het gesteente onder een hoge temperatuur gesmolten, waarna er draden van gesponnen worden. Dit heeft steenwol als gevolg. Naast de hoge isolatiewaarde biedt steenwol nog meer voordelen op het gebied van geluidsisolatie en vochtbestrijding. De gemiddelde kostprijs van rotswol ligt rond de €8,50 per vierkante meter.

Isolatiekorrels

De prijs per vierkante meter voor isolatiekorrels is vergelijkbaar met de prijzen van steen- en glaswol. Toch komt spouwisolatie met isolatiekorrels in Zwolle vaker voor dan de eerdergenoemde materialen. Dat komt grotendeels door de gebruiksvriendelijkheid van het plaatsen. Daarnaast heeft u de keuze uit HR, HR+ en HR++ EPS-isolatiekorrels, waardoor u zelf uw rendement kiest. De gemiddelde prijs is €9,- per m².

Isolatieplaten

Bij spouwisolatie wordt vaak gedacht dat alleen materialen die gespoten worden geschikt zijn. Tegenwoordig worden er bij nieuwbouwhuizen ook steeds vaker isolatieplaten gebruikt. Door direct isolatieplaten aan te brengen in de spouw, hoeft u niet met behulp van boorgaten aan de slag te gaan. Isolatieplaten zijn erg dun en daardoor geschikt bij elke spouwbreedte. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals PUR, EPS en zelfs PIR.

isolatieplaten Zwolle

Kosten per isolatiemateriaal

Soort isolatiemateriaalKosten per m² *
Pur-schuimVanaf €25,-
GlaswolVanaf €7,50
SteenwolVanaf €8,50
Isolatiekorrels (EPS-parels)Vanaf €9,00

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. btw en exclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Er zijn veel verschillende isolatiematerialen verkrijgbaar, en ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo heeft ook elk materiaal een eigen isolatiewaarde. Hoe hoger deze isolatiewaarde, des te groter de besparing die u doet. Maar over het algemeen staat daar ook een hogere kostprijs tegenover. Er zijn twee belangrijke waardes waar u bij uw keuze rekening mee moet houden. De R-waarde geeft aan hoe goed een materiaal van een bepaalde dikte isoleert. Voor veel subsidies is het noodzakelijk een minimale R-waarde te behalen. Deze R-waarde wordt berekend met behulp van de L-waarde. De L-waarde geeft aan hoe goed een materiaal geleidt. Hoe lager de L-waarde, hoe beter de materialen!

isolatiemateriaal

Bespaar tot wel 30% op de isolatiekosten!

Vergelijk offertes en kies het bedrijf met het beste aanbod: gratis en helemaal vrijblijvend!

Gratis offertes vergelijken

Spouwmuur inspectie Zwolle

Een spouwmuurisolatie wordt altijd gedaan na een uitgebreide spouwmuur inspectie. Deze inspectie houdt in dat de vakman uit Zwolle controleert hoe het gesteld is met de kwaliteit van uw spouw. Als deze beschadigd is, is het uitvoeren van een complete gevelrenovatie in combinatie met warmte isolatie een betere keuze dan het plaatsen van spouwisolatie.

Daarnaast controleert de vakman ook of de spouw wel geschikt is voor na-isolatie. Bij problemen met spouwmuurisolatie moet u de spouw namelijk eerst goed laten reinigen. Doet u dit niet, dan ontstaan er koudebruggen en is de kans op vochtproblemen een stuk groter.

Schakelt u een isolatiebedrijf in, dan voert de vakman uit Zwolle altijd eerst een inspectie uit.

Vleermuizen in de spouw

Wist u dat vleermuizen de gevel vaak gebruiken als woonplaats? Het komt in Zwolle met enige regelmaat voor dat spouwisolatie niet mogelijk is vanwege vleermuizen. Om er zeker van te zijn dat er geen vleermuizen in de spouwmuur leven, let u een aantal avonden op of er geen vleermuizen de woning uit vliegen. Vaak is het ook te ontdekken aan de uitwerpselen, die bevinden zich vaak op of rond de betegeling van uw huis. Treft u vleermuizen aan? Dan zal u moeten voldoen aan de eisen van de Flora en Fauna wet, voordat u de spouw kunt isoleren. Hierin staat vastgelegd dat het verboden is om de vaste rust- of verblijfsplaats van de vleermuizen te beschadigen, te verstoren of weg te nemen. Wilt u toch graag spouwmuurisolatie, dan is het noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen. Dit neemt echter enige tijd in beslag, ga daarom altijd op tijd naar het gemeenteloket of vraag een isolatiespecialist uit ons netwerk om advies.

spouwisolatie Zwolle

Spouwmuurvervuiling

Als uit de inspectie naar voren komt dat u last heeft van spouwmuurvervuiling, zal dit eerst grondig gereinigd moeten worden. Aan de buitenkant van de gevel kan men vaak al ontdekken of er sprake is van vervuiling.

Vaak is er dan sprake van schimmel of van een ander type aanslag. Dit komt doordat het vuil en de cementbaarden koudebruggen veroorzaken. Vaak wordt er nog een extra endoscopisch onderzoek uitgevoerd om de vervuiling in beeld te brengen. Om daarna de vervuiling te verwijderen worden er een paar gevelstenen uit de muur verwijderd. Een spouwisolatie expert uit Zwolle zal de vervuiling vervolgens handmatig verwijderen.

ventilatie van spouwmuur Zwolle

Belang van ventilatie

Er wordt in Zwolle nog vaak ten onrechte gedacht dat spouwisolatie leidt tot vochtproblemen. Dit is echter helemaal niet het geval! Door isolatiemateriaal aan te brengen zit er een droge, stilstaande lucht als het ware gevangen in de isolatie. Deze vervuilde lucht zal u moeten afvoeren. Als dit niet gebeurt loopt u inderdaad risico op vochtproblemen, maar dat is het gevolg van een gebrek aan ventilatie- niet van spouwmuurisolatie. Laat daarom een ventilatiesysteem installeren, deze ververst de lucht in uw woning.

Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van natuurlijke ventilatie. Door de ramen dagelijks een halfuurtje tegen elkaar open te zetten behaalt u het beste resultaat.

Tips bij spouwmuurisolatie

  • Vraag een spouwmuurisolatiespecialist uit Zwolle om advies voor de keuze van de isolatiematerialen. De keuze is namelijk afhankelijk van de spouwbreedte en de dikte van de voegen. Daardoor is niet ieder materiaal geschikt voor elke spouw.
  • Ook de ligging van uw woning in Zwolle is van belang. Bij een muur die veel wind vangt is de dichtheid van het isolatiemateriaal van groot belang terwijl dit bij een tussenwoning minder speelt.
  • Wilt u uw huis energiezuinig maken? Combineer de spouwisolatie dan met andere vormen van woningisolatie. Zo verlaagt u de isolatiewaarde nog meer!
  • Besparen op de isolatiekosten? Vergelijk dan de prijzen van meerdere bedrijven uit Zwolle.

Vergunning nodig voor spouwmuurisolatie?

Klanten in Zwolle vragen vaak of zij een vergunning nodig hebben voor het uitvoeren van deze klus. Het antwoord daarop is nee: u mag de spouwmuur na-isoleren zonder daarvoor een vergunning aan te hoeven vragen.

Heeft u last van vleermuizen? Dan is het wel noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen bij de gemeente. Als spouwmuurisolatie geen optie is, dan heeft u verschillende opties wat betreft gevelisolatie langs de buitenzijde.

In dat geval kan het wel noodzakelijk zijn om een vergunning aan te vragen. Indien gewenst zal een isolatiespecialist uit Zwolle u hierover adviseren.

Is uw spouwmuur al geïsoleerd? Overweeg dan na-isolatie!

Met na-isolatie kunt u de isolatiewaarde van uw buitenmuur nog verder verhogen!

Gratis offertes vergelijken

Nadelen van spouwmuurisolatie?

Er wordt door veel inwoners van Zwolle gedacht dat er veel nadelen aan spouwmuurisolatie zitten. Toch valt dit aardig mee.

Eén van de grootste nadelen is dat het niet geschikt is voor elke woning. Als uw spouwmuur vervuild is of als er zelfs geen spouwmuur aanwezig is, is spouwisolatie uiteraard geen mogelijkheid.

Andere nadelen die benoemd worden zijn de hoge investering en het gevaar op vochtproblemen. Toch zijn dit twee bekende misvattingen, hieronder leest u meer waarom. Wat wel belangrijk is, is dat geïsoleerde spouwmuren voldoende geventileerd worden.

Ook is het belangrijk dat de isolatie door een vakman wordt aangebracht en dat u dit niet zelf kunt doen: veel inwoners uit Zwolle vinden dit ook één van de nadelen.

De drie grootste misverstanden over spouwmuurisolatie

1. Spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen.
Veel inwoners van Zwolle denken dat spouwmuurisolatie de oorzaak van vochtproblemen is. Het klopt dat spouwmuurisolatie natuurlijke ventilatiemogelijkheden wegneemt, waardoor vocht eerder in huis blijft hangen. Tegenwoordig zijn er echter vaak voldoende ventilatiemogelijkheden die problemen voorkomen.
2. Een geïsoleerde spouwmuur kunt u niet verder isoleren.
Ook dit is een groot misverstand. Als uw woning in het verleden al wel geïsoleerd is, is het mogelijk om te kiezen voor na-isolatie. Tegenwoordig is de warmte isolatie namelijk van betere kwaliteit dan enkele jaren geleden. Bij na-isolatie verwijdert de specialist uit Zwolle de oude materialen en vult de gevel opnieuw met spouwmuurisolatie.
3. Spouwmuurisolatie is erg duur.
In tegenstelling tot wat gedacht wordt, is spouwmuurisolatie een erg voordelige isolatietechniek. Bovendien heeft het een snelle terugverdientijd, waardoor u de kosten al in een paar jaar terugverdient.

Zelf spouwmuur isoleren?

Hierboven gaven wij al aan dat het vrijwel onmogelijk is om eigenhandig de spouwmuur te isoleren. Een spouwmuurisolatie heeft een eenvoudige techniek, welke echter wel exact op de juiste manier moet worden uitgevoerd. Wanneer in een deel van de spouw het isolatiemateriaal niet overlapt of als er een lege ruimte ontstaat, dan zal het de werking van de spouwisolatie ondermijnen, waardoor de voordelen, zoals een besparing op de stookkosten verdwijnen of aanzienlijk minder worden. De experts uit ons netwerk in Zwolle zijn u met alle plezier van dienst bij het uitvoeren van de spouwmuurisolatie, en rekenen hiervoor zeer aantrekkelijke prijzen.

Hoe besparen op de kosten van spouwmuurisolatie?

Hoewel spouwmuurisolatie relatief voordelig is, zeker vergeleken met andere isolatievormen, is het toch mogelijk om alsnog flink op de kosten te besparen! Als uw gemeente een subsidie aanbiedt krijgt u al een deel van de investering weer terug, maar u kunt ook besparen door bijvoorbeeld te kiezen voor een goedkoop materiaal, zoals isolatiekorrels. Vraag daarnaast of uw buren ook hun spouwmuren willen isoleren. Door samen uw spouwmuren te isoleren is de prijs per vierkante meter vaak een stuk lager. Toch is de beste manier om te besparen het vergelijken van de tarieven van meerdere bedrijven.

Voordelen spouwmuurisolatiespecialist Zwolle

Wilt u uw spouw laten isoleren? Schakel dan zeker een specialist uit Zwolle in. Dit zorgt er namelijk voor dat u profiteert van de beste isolatie.

Bovendien is de kans op beschadigingen aan de spouwmuur en vochtproblemen in de toekomst een stuk kleiner als u de spouwisolatie door een vakman laat plaatsen. Hieronder staan vier belangrijke voordelen van het inschakelen van een vakman.

  • Bespaar uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
  • U bent verzekerd van een optimale isolatiewaarde.
  • De kans op beschadigingen van de spouw is aanzienlijk kleiner.

Gratis offertes van spouwmuurisolatie bedrijven vergelijken

Dat spouwmuurisolatie een populaire methode is om huizen beter te isoleren, mag duidelijk zijn. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de stookkosten en zo verdient u de investering in korte tijd weer terug! Maar wist u dat het ook mogelijk is om te besparen op de isolatiekosten? Door de tarieven van meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken!

Start de gratis offerteaanvraag!

Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk en snel tot 5 offertes aan van bedrijven uit Zwolle. Vergelijk de prijzen en kies het bedrijf met het beste aanbod om tot 30% te besparen! Het gebruik van deze service is gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.

kosten isoleren spouw in Zwolle

Geen spouwmuur? Wat nu?

Bent u geïnteresseerd in het verbeteren van de woningisolatie, maar heeft uw huis in Zwolle geen spouwmuur? Ook dan is er gelukkig nog voldoende mogelijkheid om uw woning te isoleren. Denk onder andere aan het isoleren van de gevel. Dit kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Daarnaast kunt u uw energieverbruik verminderen door onder andere uw vloer, dak of kruipruimte beter te isoleren. Door meerdere isolatievormen met elkaar te combineren maakt u uw woning bovendien energiezuinig, waardoor u de stookkosten nog verder verlaagt. Wilt u hier meer informatie over lezen? Klik dan op één van de onderstaande afbeeldingen.

gevelisolatie
dak isoleren
vloerisolatie
kruipruimte isolatie