Gevelisolatie

Gevelisolatie

De gevel van uw huis niet alleen een mooi plaatje om naar te kijken. Omdat het zo’n groot oppervlak van uw huis is, kan er ook een hoop warmte door ontsnappen. Dit kunt u echter voorkomen zonder dat het mooie aanzicht van uw huis erop achteruit gaat. Door gevelisolatie kunt u uw huis aangenamer, duurzamer en milieuvriendelijke maken. Daarnaast is de terugverdientijd in veel gevallen ook zeer gunstig, dus heeft u uw investering snel terugverdiend. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via Javo vergelijkt u snel en vrijblijvend diverse isolatiebedrijven uit uw omgeving. Indien u het formulier invult ontvangt u per email spoedig meerdere aanbiedingen.

Besparen door betere isolatie

Door isolatiemateriaal aan te brengen is het mogelijk om meer te besparen dan menigeen denkt. Afhankelijk van de manier waarop u uw gevel wilt isoleren liggen de prijzen ongeveer tussen de €2.000,- tot €14.000,- als u het laat uitbesteden. Door de besparing die dit oplevert in uw stookkosten, de terugverdientijd, heeft u de prijzen van de isolatie vanzelf terugverdiend. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is comfortabel in uw warme huiskamer zitten. U kunt bij de isolatie van uw spouwmuur, de goedkoopste vorm van het isoleren van uw gevel, al €570,- per jaar besparen. Naast deze besparing voor u zelf bespaart u het milieu ook nog eens. Een typische win-win situatie dus. Hoe hoog de prijzen in uw geval liggen en hoe lang de terugverdientijd is, is afhankelijk van de huidige isolatiewaarde van uw woning en het plan van aanpak voor de isolering die u voor ogen heeft.

 

Het bouwjaar van uw huis zegt veel over de isolatie. Kijk hier dus naar als u niet zeker weet of u uw gevel moet isoleren. Natuurlijk geeft dit geen uitsluitsel. U weet het pas zeker na een inspectie van een isolatiebedrijf. Huizen van vóór 1920 hebben bijvoorbeeld vrijwel zeker geen gevelisolatie. Vaak zijn deze woningen later wel geïsoleerd. Omdat er geen spouwmuur aanwezig is kan spouwmuurisolatie hier niet worden toegepast. Isolatie aan de binnenzijde of buitenzijde van de muur is wel mogelijk.
Woningen uit deze periode zijn over het algemeen bij de bouw niet geïsoleerd. Een voordeel is wel dat er vaak wel een spouwmuur aanwezig is. Daarom kunt u vaak voor een kleine prijs uw huis isoleren door middel van spouwmuurisolatie. Mits dit niet eerder is gedaan. U kunt uw huis laten controleren door een isolatiebedrijf om niet voor verassingen komen te staan. Kijk in dit geval ook naar bouwtekeningen en informatie over verbouwingen.
Een woning uit deze periode is tijdens de bouw voorzien van een spouwmuur en zijn geïsoleerd. De kwaliteit van deze isolatie laat echter te wensen over. Het is mogelijk dat de isolatie van woningen uit deze tijd later verbeterd zijn. Ook in dit geval is het verstandig om een isolatiebedrijf langs te laten komen om een controle uit te voeren. Het kan zeker een voordeel opleveren om een gevel met inferieure isolatie beter te isoleren.
Huizen die in 1989 of later zijn gebouwd hebben allemaal isolatie. Over het algemeen is er bij deze woningen spouwmuurisolatie toegepast. In deze gevallen is er vaak geen isolatie meer nodig in de gevel. Aangezien de normen wat betreft gevelisolatie in de loop der tijd zijn aangescherpt is er bij nieuwere woningen steeds betere gevelisolatie aangebracht. Bent u dus 5 jaar terug de gelukkige eigenaar geworden van een nieuw huis, dan is de kans groot dat u niets met de gevel hoeft te doen.
Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Gevelisolatie aan de buitenzijde

Prijzen Gevelisolatie buitenzijdeUw gevel laten isoleren aan de buitenzijde is de meest kostbare vorm van gevelisolatie. De prijzen voor een gemiddelde eengezinswoning liggen hier rond de €14.000,-. Daardoor is de terugverdientijd nog hoger dan die van gevelisolatie aan de binnenzijde. Na een kleine 20 jaar heeft u uw investering terugverdiend. Waarom dan toch gevelisolatie aan de buitenzijde overwegen zult u zich afvragen. De reden hiervoor is dat deze methode verreweg de beste isolatiewaarde geeft. Met een isolatiewaarde van 4,0 Rd is dit 3 keer zo hoog als die van spouwmuurisolatie. Dus voor het meeste comfort in uw huis is dit de beste keuze. Bij het isoleren van de gevel wordt er isolatiemateriaal tegen de buitenkant geplaatst en dit wordt afgewerkt. Het buitenaanzicht van uw huis wordt met deze methode dus wel veranderd. Door deze arbeidsintensieve methode liggen de prijzen van deze vorm van het isoleren van uw gevel dus vrij hoog.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie prijzenHet isoleren van de spouwmuur is de goedkoopste vorm van gevelisolatie. De terugverdientijd van deze vorm van isolatie is ook zeer gunstig te noemen. Gemiddeld heeft u de investering binnen 4 jaar al terug verdiend. Bij een gemiddeld eengezinshuis bespaart u al snel €570,- per jaar. Dat betekent dat u na 4 jaar elk jaar dat bedrag overhoudt! De prijzen van het aanleggen van spouwmuurisolatie liggen rond de €2.000,- voor een gemiddeld eengezinswoning.

Gevelisolatie aan de binnenzijde

Gevelisolatie binnenzijde prijzenGevelisolatie aan de binnenzijde geeft een betere isolatie dan het isoleren van de spouwmuur. De isolatiewaarde verdubbeld bijna in vergelijking met spouwmuurisolatie. De prijzen van deze gevelisolatie liggen echter ook hoger dan die van spouwmuurisolatie. Bij een gemiddelde eengezinswoning zullen deze prijzen rond de €10.500,- liggen. Hierdoor is de terugverdientijd ook een stuk hoger. Deze zullen rond de 15,5 jaar liggen. Als u echter een woning heeft zonder spouwmuur is spouwmuurisolatie geen optie dus zult u naar deze vorm van isoleren moeten kijken, of naar gevelisolatie aan de buitenzijde. Van deze twee opties is het isoleren van de binnenzijde de meest gunstige als we alleen naar de prijzen kijken. Welke methode in uw geval het meest geschikt is, is afhankelijk van uw budget en uw toekomstplannen. Hoe lang verwacht u nog te blijven wonen in uw huidige woning?

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gevelisolatie offerte Heeft u het besluit genomen ook te willen besparen op uw stookkosten of wilt u gewoon een comfortabeler huis en tegelijkertijd het milieu sparen? Bent u benieuwd naar de prijzen en terugverdientijd? Wij helpen u graag dit te realiseren. Vraag dan eens vrijblijvend diverse offertes aan. Door het contactformulier in te vullen komt u direct in contact met meerdere vakmannen bij u in de buurt die u helpen met de isolatie van uw gevel!

Gevel isoleren tips

Tips voor het isoleren van uw gevel

U overweegt gevelisolatie aan te brengen? Om u op weg te helpen heeft Javo enkele punten op een rijtje gezet. Het is verstandig om op de volgende zaken te letten.

  • Kijk goed of u misschien al gevelisolatie heeft. Weet u dit niet zeker? Laat een isolatiebedrijf dan uw gevel controleren.
  • Vraag bij het inwinnen van advies over gevelisolatie ook naar de mogelijkheden voor de isolatie van de rest van uw woning. In sommige gevallen kunnen er vochtproblemen ontstaan als u alleen uw gevel laat isoleren, het samenvoegen van deze twee klussen kan ook een voordeel in de prijzen opleveren.
  • Verdiep u in de regelgeving bij u in de buurt. Mag u het aanzicht van uw woning niet veranderen? Dan is gevelisolatie aan de buitenzijde geen optie.