Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een goedkope manier om uw huis milieuvriendelijker en rendabeler te maken. Het is snel gedaan en u kunt direct genieten van een aangenamer huis met minder tocht en kou. Bent u benieuwd hoe u uw huis kunt isoleren? Wij helpen u graag mee met het zoeken naar de beste oplossing voor uw woning. De dienstverlening van Javo is eenvoudig, maar doeltreffend. Indien u het contactformulier invult ontvangt u meerdere offertes van isolatiebedrijven (maximaal 5) bij u uit de buurt. Het is aan u om de offertes met elkaar te vergelijken en zo tot een goede keuze te komen. De service is geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting.

Reduceer het warmteverlies met 35%

Spouwmuurisolatie kan helpen met het binnenhouden van de warmte in uw huis. Het principe van spouwmuurisolatie is het benutten van de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van uw woning. Deze ruimte, van ongeveer 4 tot 6 centimeter wordt gevuld met een isolerend materiaal, waardoor de warmte binnen het huis blijft. Dit helpt u ook met het besparen op uw stookkosten.

Uw spouwmuur in 1 dag geïsoleerd

Het verkrijgen van een goed geïsoleerde spouwmuur kan gemakkelijk binnen 1 dag. Dit is alleen geen klus om zelf te doen. U doet er verstandig aan om hier een professioneel bedrijf voor in te huren. Het proces gaat als volgt. Allereerst wordt er door de gevelspecialist diverse gaten in de buitenwand geboord. Hierna wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten. Dit kunnen diverse materialen zijn. Na het vullen van de spouwmuur worden de gaten die zijn geboord weer netjes opgevuld zodat uw gevel weer als vanouds is.

Soorten isolatiemateriaal

Voor het isoleren van de spouwmuur kan er gekozen worden uit een heel spectrum van grondstoffen. Deze zijn in de basis onder te verdelen in 3 groepen: Organische isolatie (zoals schapenwol), anorganische isolatie (zoals steenwol en glaswol) en kunststof isolatie (zoals polystyreen en PUR ). Ieder materiaal heeft zo zijn eigenschappen. Om hier een beter beeld van te geven hebben we de de meest gebruikte materialen bij spouwmuurisolatie en hun voor- en nadelen op een rijtje gezet. Klikt u op het tabblad om de eigenschappen van een bepaald materiaal te bekijken.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Glaswol is een veelgebruikt isolatiemateriaal. Het is een materiaal dat wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Hierdoor is het niet brandbaar. Dat is gunstig voor de brandveiligheid van uw woning. Glaswol wordt door veel mensen gezien als de meest voordehand liggende optie als het gaat om isoleren omdat het zeer makkelijk te bewerken is. Het kan in kleine gaten gestopt worden en het houdt warmte zeer goed binnen. Er zijn verschillende soorten kwaliteiten glaswol die gebruikt kunnen worden, HR+ en HR++. Deze laatste heeft een hogere isolatie waarde.
Steenwol is isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van basalt of biabaas. Het isoleert naar behoren, maar met een isolatie waarde van HR+ isoleert het minder goed dan glaswol. Geluid wordt door steenwol echter wel beter geïsoleerd dan door glaswol. Steenwol is daarnaast een zeer degelijk materiaal dat niet echt veroudert.
Het klinkt erg duur en geavanceerd, maar polystyreenkorrels kennen we allemaal gewoon als piepschuim. Deze korrels kunnen ook in de spouwmuur gespoten worden om uw huis te isoleren. Polystyreenkorrels bestaan er in 3 varianten. De normale, met een HR isolatie waarde, de witte (HR+), en de zwarte (HR++). Als u voor de optie polystyreen gaat, kunt u dus het beste voor de zwarte variant gaan voor het beste resultaat. Deze hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding. Wat kierafdichting en geluidsisolatie betreft scoort het minder dan de andere mogelijkheden.
PUR wordt veel gebruikt voor het isoleren van vloeren en muren. PUR heeft de isolatie waarde HR++ en doet dus precies waarvoor u het aanschaft. Het warmhouden van uw woning. Het schuim hecht zich aan een tal van verschillende materialen waardoor het goed afdicht. De muur blijft, door de open structuur van het schuim, echter wel ademen. Ook zorgt het voor extra brandveiligheid en toegevoegde geluidsisolatie. PUR is waterafstotend, dus werkt het ook goed tegen schimmelvorming. Al met al is dit materiaal een prima optie voor het isoleren van uw muren. Dit alles voor een schappelijke prijs.
Een laatste optie voor spouwmuurisolatie is Ureumformaldehydeschuim. Voor het gemak is dit afgekort tot UF schuim. Dit schuim is prima te gebruiken voor spouwmuurherstel. UF schuim scoort op de verschillende punten als brandveiligheid, duurzaamheid, en isolerend vermogen een redelijk tot goede score. Wilt u echter nogal eens wat herrie maken thuis, dan is dit materiaal niet aan te raden omdat de geluidsisolatie van dit materiaal slecht te noemen is.

Prijzen en terugverdientijd

Prijzen spouwmuurisolatie De prijzen voor het isoleren van uw spouwmuur is relatief goedkoop. De terugverdientijd is ook relatief kort. Op deze manier is de spouwmuurisolatie een zeer aantrekkelijke mogelijkheid tot het besparen van stookkosten. De kosten zullen voor een kleine tussenwoning ongeveer €700,- tot €800,- bedragen. Woont u echter in een hoekwoning van ongeveer 50 m2, dan zijn de kosten al gauw €1.100,-. Bij grotere huizen liggen de kosten hoger, maar de besparing blijft grotendeels hetzelfde waardoor de terugverdientijd in deze gevallen ook gelijk blijft. In 3-4 jaar heeft u uw investering alweer terug. Hierna gaat u natuurlijk door met besparen waardoor uiteindelijk geld overhoudt. Bij een kleine tussenwoning bespaart u al snel €200,- of meer bij het isoleren van uw spouwmuur.

Gratis offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie offerte Omdat er erg veel diverse materialen zijn voor spouwmuurisolatie en omdat elk woning verschillend is raden we aan om altijd van tevoren een professional in de arm te nemen. Elke woning kan uit verschillende grondstoffen bestaan en daarvoor kunnen diverse materialen het beste in passen. Ook uw eigen voorkeuren tellen natuurlijk mee. Om te zorgen dat u het beste resultaat krijgt voor de beste prijzen en de kortste terugverdientijd, kunt u via ons een gratis offerte aanvragen bij bedrijven bij u in de buurt. Het aanvragen van een offerte verplicht u overigens tot niets, u bent vrij om te doen en laten wat u wilt met de offertes. Wij vragen u zo compleet mogelijk te zijn, op die manier zijn wij beter in staat u een goede inschatting te maken. Hoe oud is uw woning? Hoeveel m2 betreft het? Wij zijn u graag van dienst!