vloerisolatie

Vloerisolatie

Bent u van plan uw vloer te isoleren? Dit kan zeker veel voordelen met zich meebrengen. Door vooraf goed onderzoek te doen kunt u voorkomen dat u voor een verkeerde aanpak kiest. Dit kan veel geld besparen. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven, via ons netwerk kan u in contact komen met een isolatiebedrijf uit uw regio. Door het vergelijken van offertes kan u tot wel 30% besparen op uw isolatieklus. Bovendien leveren alle aan ons gelieerde bedrijven vakwerk, zo bent u verzekerd van een geweldig resultaat. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via ons contactformulier.

Waarom uw vloer isoleren?

Vloerisolatie is een goede manier om energie te besparen. Door de isolatie verliest uw huis minder warmte. Hierdoor hoeft u de verwarming niet zo hard te laten stoken waardoor u het milieu en uw portemonnee spaart. Na het isoleren van de vloer neemt het gasverbruik van een jaar gemiddeld af met 325 m3. Dat staat gelijk aan 580 kg CO2-uitstoot! Naast de financiële voordelen wordt uw huis er ook gewoon veel comfortabeler op. Het huis zal minder tochtig zijn, u zult minder last hebben van vocht en het huis is veel gelijkmatiger warm.

Vormen van isolatie

Er bestaan verschillende manieren om uw vloer te isoleren. Wij zetten de meest gebruikte vormen van isolatie voor u op een rij.

Gebruik van luchtkussen

Een mogelijke methode voor vloerisolatie is het plaatsen van luchtkussens. Deze methode is alleen uit te voeren in huizen met een kruipruimte van minstens 30 cm. Het principe van deze methode is het binnenhouden van warmte door een buffer van lucht tussen de grond en de vloer. Dit gaat vaak in combinatie met het gebruik van een grondzeil waardoor vocht buiten blijft. Dit helpt onder andere tegen schimmelvorming. De kosten voor het aanleggen van isolatie met luchtkussens bedragen €10,- tot €14,- per vierkante meter.

Purschuim

Polyurethaan, beter bekend als PUR wordt ook gebruikt als isolatiemiddel. Dit schuim wordt onder het vloeroppervlak aangebracht en geeft een goed isolerend resultaat. Tijdens het proces van het aanbrengen van de pur laag wordt er aangeraden om het huis een tijdje te verlaten. Achteraf hangt er een geur in huis die na enkele dagen verdwenen is. Het schuim zorgt verder ook voor een vochtdichte en luchtdichte afsluiting van de kruipruimte. Er wordt geclaimd dat pur de beste isolerende resultaten geeft. De meningen over het gebruik van pur liggen echter nogal uit elkaar en de situaties beslissen natuurlijk uiteindelijk wat de beste optie is. Wij helpen u graag beslissen welke keuze voor vloerisolatie u het beste kunt maken.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


pur vloerisolatie

Bodemfolie en thermoskussens

Een goed alternatief voor vloerisolatie door middel van pur is het aanleggen van bodemfolie en thermokussens. De thermokussens worden hierbij aan de onderkant van de vloer aangelegd om de warmte in het huis vast te houden. Het bodemfolie is bedoeld om de kruipruimte droog te houden. Door deze aanpak te gebruiken is deze ruimte eventueel ook te gebruiken als kleine opslagruimte. Dit was eerst onmogelijk door de vochtigheid van de ruimte. Daarnaast valt er te beargumenteren dat het plaatsen van bodemfolie en thermokussens een milieuvriendelijker optie is dan het spuiten van pur.

Glaswoldeken

Een ander mogelijkheid voor vloerisolatie is het plaatsen van glaswoldeken. Glaswoldeken is een goede isolator. Het materiaal is gemaakt van vezels van silicaat. Dit materiaal wordt gemaakt van hergebruikt glas. Voordelen van glaswol zijn dat het goed isoleert, niet rot en geen voedingsbodem vormt voor ongedierte. Daarnaast is het door de eigenschappen van het materiaal ook nog eens brandwerend. Glaswol wordt geklasseerd als het beste isolatiemateriaal wat brandveiligheid betreft. Ook qua milieu scoort dit materiaal goed daar ze vaak voor 75% uit gerecycled glas bestaan. Het nadeel van isolatiedekens aanbrengen in de kruipruimte is dat ze snel gaan hangen. Het aanbrengen is dus niet altijd even praktisch. En laten we het vooral niet over die jeuk hebben die je van glaswol krijgt.

Bodem isolatie chips

Een laatste manier voor vloerisolatie is het aanbrengen van bodem isolatie chips. Deze EPS (geëxpandeerd polystyreen schuim) chips (ook wel flakes genoemd) zijn een kleine stukjes isolatie die de kruipruimte ingespoten zullen worden. Door deze chips zal de warmte een stuk beter binnengehouden worden. Deze methode heeft een aantal voordelen. Het maakt bij het gebruik van bodem isolatie flakes niet zoveel uit hoe hoog de ruimte is. Daarnaast zorgt ook deze methode voor bescherming tegen schimmelvorming en ongedierte zoals huismijt, muggen en slakken. Ook zult u na het plaatsen van de chips minder last hebben van muffe lucht. Na het spuiten van de flakes is uw kruipruimte ook nog gewoon toegankelijk. U kunt gemakkelijk door de chips kruipen.

Wilt u uw houten vloer laten isoleren? Kom via ons in contact met een isolatiebedrijf!

Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) aan.

Prijzen

Een vuistregel die vaak wordt gegeven bij het leggen van vloerisolatie is dat het zo’n €25,- per vierkante meter zal kosten. Deze vuistregel kan natuurlijk afwijken. Er zijn namelijk een hoop manieren waarop je kan besparen op de kosten voor vloerisolatie. Zo zijn sommige van de voorgenoemde methoden zeer goed zelf uit te voeren. Daarnaast verschillen de verschillende methoden in kosten van elkaar. Ook zal het materiaal waarvan de vloer gemaakt is een bepalende factor zijn voor de kosten. Een houten vloer is bijvoorbeeld duurder om te isoleren met pur dan een gladde betonnen vloer.

Terugverdientijd

De gemiddelde prijzen van het aanleggen van vloerisolatie liggen volgens de vuistregel rond de €25,- per vierkante meter. De gemiddelde besparing na het aanleggen van vloerisolatie ligt tussen de €0,20 en €0,30 per m2 per maand. Dit is dus gemiddeld €3,- per m2 per jaar. Volgens deze berekening zou de terugverdientijd van het isoleren van de vloer ongeveer 8 jaar zijn. Hierna gaat u op de investering verdienen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Omdat wij willen dat u de beste deal krijgt om uw vloer te isoleren hebben wij een aantal bedrijven bij u in de buurt op een rij gezet. Deze vakmannen helpen u graag om uw wensen realiteit te maken. Wilt u een erkend bedrijf voor de klus vinden? Vraag dan nu snel vrijblijvend meerdere offertes aan om deze bedrijven te kunnen vergelijken, want u wilt toch ook graag de gunstigste deal? Vind vandaag nog een isolatiebedrijf bij u uit de buurt voor de vloerisolatie!

Isolatiewaarde berekenen

De isolatiewaarde van materiaal wordt vaak weergegeven in warmteweerstand, deze wordt aangegeven met de R-waarde. De R-waarde wordt bepaald door de dikte van de laag te delen door de thermische geleidbaarheid van het materiaal. De thermische geleidbaarheid staat keurig in tabellen opgeslagen. Het is echter toch nog wel een lastig verhaal op precies te berekenen wat de isolatiewaarde is. Wij helpen graag met het berekenen van de isolatiewaarden bij u thuis. Dan kunnen wij direct ook kijken wat de meest gunstige isolatiemanier is voor u.
vloer isoleren