Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Eén van de bijkomende voordelen van de spouwmuurisolatie of het installeren van HR beglazing, is een verhoogde geluidsisolatie. Wanneer u echter doelgericht uw woning wilt isoleren van binnen of buitengeluiden, dan zijn er een aantal tips en adviezen die dit kunnen vergemakkelijken. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende varianten van geluidsisolatie, zoals de isolatie van muren, wanden, plafond en vloer. Daarnaast geven wij advies over de verschillende materialen en de mater waarin zij het geluid van buiten beperken. Heeft u na het lezen van deze pagina behoefte aan meer informatie over geluidsisolatie van zowel binnen als buiten? Of wilt u graag informatie over de prijzen die bijvoorbeeld aan het isoleren van de vloer verbonden zijn? Vul dan het contactformulier in. Via Javo ontvangt u vrijblijvend meerdere offertes van isolatiebedrijven bij u uit de buurt. Het is aan u om de aanbiedingen te vergelijken. Op die manier komt u makkelijk tot een goede keuze en bespaart u aanzienlijk op de kosten!

Javo-Isolatie adviseert

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het maken van de juiste keuze voor geluidsisolatie? Kunt u wel wat extra informatie gebruiken, voor welke materialen geschikt zijn voor binnen als buiten, of voor de isolering van de vloer? Neem dan contact op met één van de specialisten van Javo. Wij hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de verschillende isolatiegebieden, en helpen u graag. Door ons contactformulier in te vullen kunt u tevens geheel gratis en vrijblijvend enkele offertes aanvragen voor binnen en buiten geluidsisolatie. Aarzel niet, en neem vandaag nog contact op. Wij helpen u graag!
 

geluidsisolatie wanden en muren

Uw woning isoleren van geluid kan zowel vanuit binnen en buiten. Geluidsisolatie van buiten, wordt bijvoorbeeld bereikt door spouwmuurisolatie. De mate van geluidsisolatie is dan echter afhankelijk van het gekozen materiaal. Hoewel steenwol en glaswol goede isolerende kenmerken hebben, heeft dit op het gebied van geluidsisolatie weinig effect. Isolatie van binnen kan door het plaatsen van extra wanden tegen de muren. Ook hierbij heeft het gekozen materiaal een hoge invloed op de beperking van het geluid. Wilt u geluid beperken, maar geen extra muren plaatsen, dan kunt u tevens kiezen voor zware gordijnen of noppen. Het is van belang om te bedenken dat geluid wordt ingeperkt door zwevende constructies. Een dergelijke constructie bestaat bijvoorbeeld uit een houten raamwerk en isolatieplaten, en is eenvoudig zelf tegen uw muren te plaatsen.

geluidsisolatie vloeren

Wordt u gehinderd door geluid van binnen in de woning, bijvoorbeeld door buren van boven? Of hebben uw onderburen last van uw muziek? Door de vloer of het plafond te isoleren, kan dit worden beperkt. Net zoals het isoleren van de wanden en muren, isoleert u het plafond of de vloer door middel van een extra laag materiaal. Dit beperkt de transfer van binnen geluid. Is het niet mogelijk om de vloer van een isolatielaag te voorzien? Verlaag dan in overleg met uw buren het plafond. Dit kan leiden tot een verhoging van de geluidsisolatiewaarde van 22dB naar 57 dB. De daadwerkelijk geluidsisolatie van binnen, is niet alleen afhankelijk van de isolatie van vloer of plafond, het wordt gecombineerd met de flankerende geluiden van de wanden

Geluidsisolatie gevel

Zoals gezegd wordt geluid van buiten beperkt door het aanbrengen van een extra laag aan de gevel buiten, of door het installeren van hoogrendement beglazing. De eigenlijke effecten van deze verbouwingen zijn echter niet direct gericht op het beperken van buiten geluid. Is het voor u wel van belang dat de isolering van de spouwmuur tevens bijdraagt aan de geluidsisolatie van buiten? Geeft dit dan aan bij het bouwbedrijf. Zij kunnen dan kiezen voor het gebruik van materialen die de hoogste geluid dempende werking hebben. Met name het materiaal van de extra wanden heeft hierop een grote invloed.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)