eps parels

EPS parels

Overweegt u spouwmuurisolatie? Heel verstandig! Het is een slimme isolatie methode, die van alle vormen van isolatie de snelste terugverdientijd heeft. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Er zijn diverse materialen verkrijgbaar om de isolatie mee uit te voeren. Elk met een eigen isolatiewaarde. Eén van de meest gebruikte materialen zijn de EPS parels, ook wel korrels genoemd. Meer weten over deze EPS korrels? Lees dan verder.

Wilt u direct een offerte aanvragen? De dienstverlening van Javo is eenvoudig, maar doeltreffend. Indien u het contactformulier invult ontvangt u diverse offertes van isolatiebedrijven (maximaal 5) bij u uit de buurt. Het is aan u om de offertes met elkaar te vergelijken en zo tot een goede keuze te komen. De service is geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting.

Voor- en nadelen

Spouwmuurisolatie met EPS parels brengt zo zijn voor- en nadelen met zich mee. Eén van de voordelen van de EPS is dat het vochtproblemen voorkomt. Bacteriën en schimmels krijgen geen kans als de spouwmuur is geïsoleerd met EPS parels. Daarnaast zijn de korrels onderhoudsvrij en zeer veilig in gebruik. Deze vorm van isolatie is geurloos en geeft geen geuroverlast. De productie van de korrels is zeer efficiënt en duurzaam. Deze vorm van spouwmuurisolatie is dus milieuvriendelijk. Zijn er ook nadelen? Zeker, een nadeel van EPS is dat het op brandveiligheid en akoestisch comfort minder goed scoort dan de overige isolatiematerialen. Let wel: het is niet zo dat de EPS parels niet brandveilig zijn of het akoestisch comfort ronduit slecht is. Beide aspecten zijn na de spouwmuurisolatie altijd beter dan voor de isolatie.

Isolatiewaarde

De EPS korrels zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: HR, HR+ en HR++. De bijbehorende isolatiewaarden zijn dan: redelijk, goed, en uitstekend bij HR++. De beste variant, met de hoogste isolatiewaarde, is dus HR++. Deze variant heeft een 20% hogere isolatiewaarde dan de HR+ EPS parels. De HR++ variant herkent u aan de zwarte kleur. Deze parels hebben een uitstekende prijs/prestatie verhouding. HR+ EPS parels zijn korrels van het tweede segment. Dit zijn de witte parels. De prijs/prestatie verhouding (en isolatiewaarde) van deze korrels is prima. De HR EPS korrels bevatten de laagste isolatiewaarde. De prijs/prestatie verhouding is het minste van de drie soorten isolatie parels.

Gratis offertes vergelijken

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Er zijn diverse methodes om uw huis beter te isoleren. Maar waar begint u? Spouwmuurisolatie aanbrengen is vaak een goed startpunt. De kosten zijn relatief laag en de terugverdientijd is slechts drie tot vier jaar. Daarnaast heeft u als bewoner geen akoestisch overlast van de isolatie. Het is een eenvoudige ingreep die weinig tijd in beslag neemt. De isolatie zorgt voor lagere energiekosten, een hoger wooncomfort en akoestisch comfort, en het is tevens goed voor het milieu. Achteraf is het onzichtbaar dat de spouwmuur is geïsoleerd. Alles gaatjes worden weer netjes gedicht. Hadden we het al over de besparing gehad? Spouwmuurisolatie bespaart u gemiddeld €500,- per jaar. De kosten zijn gemiddeld zo’n €2000.-.

Hoe wordt het in de spouwmuur geplaatst?

Hoe werkt spouwmuurisolatie precies? Allereerst komt er een specialist langs die een inventarisatie maakt. Wat is de staat van uw gevel? Hoe breed is de spouwmuur? Is de gevel goed bereikbaar? De specialist kijkt naar al deze zaken. Vervolgens komen er specialisten langs die de spouwmuurisolatie uitvoeren. Ze boren kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur. Via deze gaatjes spuit men het isolatiemateriaal (PUR, wol, of EPS) in de spouwmuur. Vervolgens werkt men de kleine gaatjes weer netjes af. De tijdsduur? Vaak is het mogelijk dat de specialisten binnen één dag de spouwmuurisolatie uitvoeren. Naderhand verbetert uw wooncomfort, het akoestisch comfort en stijgt de isolatiewaarde in uw woning.

eps korrels

EPS parels zelf aanbrengen

Een echte doe-het-zelver houdt er niet van om de isolatie uit te besteden aan specialisten. Het is natuurlijk mogelijk dat u zelf een professionele parelspuitmachine huurt en zelf de spouwmuurisolatie doet. Toch raden wij dit af. De parels worden vermengt met lijm, dit vergt veel precisie. Wanneer u het laat doen door een specialist heeft u garantie en bent u verzekert van perfect resultaat. Wilt u gebruik maken van de subsidies en premies? Dan moet u de isolatie klus verplicht door een vakman uit laten voeren. Let altijd op de keurmerken wanneer u een specialist inschakelt. Denk aan de KOMO-productcertificaten en de isolatiewaarde, onze specialist kan u hier meer over vertellen.

eps spouwmuurisolatie

Prijzen

Het na-isoleren van de spouwmuur is een specialistische klus, zelf aanbrengen is dus niet aan te bevelen. De gemiddelde prijzen hangen af van diverse factoren. Denk aan de breedte van de spouwmuur, de totale oppervlakte, het materiaal (en isolatiewaarde) en de bereikbaarheid van de gevel. De gemiddelde kosten zijn €15,- per vierkante meter. Wilt u uw woning na-isoleren? Naast het akoestisch comfort, stijgt ook de warmte in huis en daalt uw energierekening. Javo Isolatie werkt met diverse isolatiespecialisten samen, zo kiest u altijd voor de beste aanbieder voor het na-isoleren. Neem contact op en ontdek vrijblijvend wat de prijzen zijn van het aanbrengen van isolatie.