knauf supafil

Knauf Supafil

Spouwmuurisolatie is een aantrekkelijke vorm van isolatie. Het verhoogt het wooncomfort en verlaagt de energierekening. Bij spouwmuurisolatie spuit men isolatiemateriaal, met een hoge isolatiewaarde (Rc-waarde), in de spouwmuur. Klinkt erg ingrijpend, maar het tegendeel is waar. Het is een relatief eenvoudige manier om te isoleren. Er zijn diverse materialen verkrijgbaar wat men in de spouwmuur kan spuiten, waaronder Knauf Supafil. Maar welk materiaal is het beste voor de isolatie van uw spouw? Lees snel verder en ontdek alles over de Knauf Supafil glaswolvlokken.

Wilt u direct een offerte aanvragen? De dienstverlening van Javo is eenvoudig, maar doeltreffend. Indien u het contactformulier invult ontvangt u meerdere offertes van isolatiebedrijven (maximaal 5) bij u uit de buurt. Het is aan u om de offertes met elkaar te vergelijken en zo tot een goede keuze te komen. De service is geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting.

Voor- en nadelen

Knauf Supafil is witte inblaaswol op basis van glaswol. De Knauf Supafil glaswolvlokken zijn vochtafstotend, dampdoorlatend en onbrandbaar. Bijkomend voordeel is dat de isolatiewaarde (Rc-waarde) van Knauf Supafil hoog is en de witte inblaaswol een goede geluidsdempende werking heeft. De inblaaswol gaat levenslang mee zonder verlies in isolatiewaarde. U krijgt vaak 10 jaar garantie. Glaswolvlokken van Knauf Supafil zijn daarnaast milieuvriendelijk, omdat het voor 70% uit gerecycled glas bestaat. De inblaaswol is één van de meest milieuvriendelijke materialen die u kunt gebruiken tijdens de spouwmuurisolatie. Nadelen zijn moeilijk te benoemen. Het moet uiteraard wel vakkundig aangebracht worden tijdens de spouwmuurisolatie.

Verschil met EPS parels

Voor spouwmuurisolatie wordt zowel HR++ EPS parels als Knauf Supafil inblaaswol veel gebruikt. Het verschil zit niet in de prijs, of isolatiewaarde (Rc-waarde). Dat zijn erg vergelijkbaar, vooral bij de HR++ parels. De glaswolvlokken van Knauf Supafil scoren op het gebied van brandwerendheid en geluidsdemping beter dan de EPS parels. Vindt u dat belangrijk? Dan is het inblaaswol dus het beste materiaal om de spouwmuurisolatie mee uit te voeren. Nog een verschil is dat Knauf Supafil milieuvriendelijker is dan de HR++ EPS parels. Een voordeel van het gebruik van EPS parels is dat men kleinere gaatjes in de voegen hoeft te boren. Heeft uw gevel dus een erg smalle (kleiner dan 14mm-18mm) voeg? Dan zijn de EPS parels vaak handiger voor de isolatie. Hoe dan ook, de (isolatiewaarde) verschillen tussen het inblaaswol en EPS parels zijn minimaal.

Gratis offertes vergelijken

Binnen 1 dag uw woning geïsoleerd

Bij spouwmuurisolatie is het mogelijk om de isolatie binnen één dag te realiseren. Dezelfde dag profiteert u nog van de verhoogde isolatiewaarde (Rc-waarde) in uw woning. Indien uw woning tussen 1920 en 1980 is gebouwd, is de kans groot dat uw spouwmuur nog niet voorzien is van isolerend materiaal. Het loont dan enorm om isolatie aan te laten brengen. Doordat het isolatiemateriaal met speciale apparatuur in de spouwmuur wordt gespoten is het voor de vakmannen een eenvoudige klus. De glaswolvlokken van Knauf Supafil kunnen via gaatjes van 18mm aangebracht worden. Heeft u een smalle voeg? Dan is het ook mogelijk dat men het inblaaswol via gaatjes van 14mm aanbrengt. U krijgt altijd garantie.

Prijzen per m2

Niet onbelangrijk: wat zijn de prijzen per m2 bij het aanbrengen van inblaaswol? De prijzen hangen af van diverse factoren, zoals de bereikbaarheid van de muur, de totale oppervlakte en de breedte van de spouwmuur. Gemiddeld bekeken kan vanaf €12,50 per uur de spouwmuur gevuld worden met inblaaswol. Benieuwd naar de exacte prijzen? Neem dan contact op! Javo Isolatie bestaat uit een team van isolatiespecialisten uit heel Nederland. U krijgt dus meerdere offertes voor het aanbrengen van Knauf Supafil (+ garantie) toegestuurd. U kiest dan altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding. Laat snel de spouwmuurisolatie uitvoeren en profiteer nog van de subsidies. Met de glaswolvlokken verhoogt u uw isolatiewaarde (Rc-waarde), en laat u uw energierekening dalen.

knauf supafil spouwmuurisolatie

Hoe wordt het in de spouwmuur geplaatst?

De isolatie wordt altijd van buitenaf aangebracht in de spouw. Zo heeft u zelf geen overlast van de werkzaamheden. Zoals net benoemd zijn de experts binnen één dag klaar. Wat doen ze precies tijdens de isolatie? Eerst komt er een specialist langs die kijkt of de spouw geschikt is voor het inblaaswol en de bijbehorende isolatiewaarde. Ook bekijkt men de staat van het metselwerk, eventuele spouwvervuiling en de bereikbaarheid. De glaswolvlokken worden vervolgens via gaatjes (14mm of 18mm) in de spouwmuur geblazen. Naderhand werkt men alles weer netjes weg. Heeft u een kruipruimte onder de vloer? Dan creëert men daar, indien nodig, een betere ventilatie.

knauf supafil prijzen

Subsidie en garanties

Op de glaswolvlokken zit normaal gesproken tien jaar garantie, maar ze gaan in principe een leven lang mee. Het grote voordeel is dat, als u de isolatie door een specialist laat doen, u naast de garantie recht heeft op premies en subsidies. Zo kunt u vanaf 15 september 2016 20% subsidie krijgen op spouwmuurisolatie. Randvoorwaarde bij de subsidie is wel dat u nog een isolatieklus uit laat voeren, zoals vloerisolatie, dakisolatie of HR++ glas. Ook geldt het lage btw tarief op het arbeidsloon bij het aanbrengen van de isolatie. Informeer daarnaast altijd even bij uw gemeente. Het kan zijn dat er nog gemeentelijke isolatie subsidies gelden. Onze vakman kan ook enkele vragen voor u beantwoorden.