Kruipruimte isoleren

In veel Nederlandse huishoudens is de kruipruimte de meest koude en vochtige plek. In een kruipruimte wordt het meestal niet meer dan 12 graden. Door uw kruipruimte te isoleren voorkomt u het verdampen van vocht uit de bodem, en heeft u in een moeite door ook vloerisolatie. Het voordeel hiervan is niet alleen dat optrekkende kou en vochtproblemen worden voorkomen. Door het isoleren van de kruipruimte is de vloer warmer en droger, waardoor schimmel en huisstofmijt tot het verleden behoren. Door een goede vloer- en kruipruimteisolatie verbetert u dan ook het woonklimaat in sterke mate. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het isoleren van de kruipruimte? Neem contact op met Javo Isolatie via het contactformulier. Wij brengen u graag in contact met diverse isolatiebedrijven bij u uit de omgeving. Na uw aanvraag ontvangt u maximaal 5 (geheel vrijblijvende) reacties. Wij horen graag van u!

Kruipruimte isoleren


Javo Isolatie: Wij helpen u tot 30% te besparen op uw stookkosten!

Door kruipruimte isolatie, vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie helpen wij u het woonklimaat te verbeteren en bespaart u jaarlijks honderden euro’s.


Verschillende materialen

Voor het isoleren van de ruimte onder de vloer kunt u kiezen uit verschillende materialen met elk hun eigen toepassing en voor- en nadelen. In onderstaande paragrafen krijgt u een kort overzicht van de mogelijkheden.

Koude isolatie

Enkele standaard materialen voor isolatie van de kruipruimte zijn isolatiechips, isolatieparels en isolatieschelpen. Al deze materialen zorgen ervoor dat het vocht in de ruimte wordt opgenomen, waardoor de vloer droog blijft, en schimmelgroei geen kans krijgt. Isoleren op deze wijze is relatief goedkoop, en kan binnen een dag uitgevoerd worden. Het nadeel van deze producten is dat ze na een gebruik van 10 jaar toch weer vervangen moeten worden.

Warmte isolatie

Als het mogelijk is om te kiezen voor warmte isolatie, dan raden wij dat ten zeerste aan. Deze vorm van isoleren staat ook wel bekend als vloerisolatie, doordat u niet alleen vocht weert, maar ook bijdraagt aan warmtewering en een aangenamere vloer. Voor vloerisolatie zijn ook verschillende materialen mogelijk. De meest gebruikte vorm is het spuiten van polyurethaan (pur), dat zich uitzet en uithard, waarmee u een goede isolatielaag creëert. Andere mogelijkheden zijn het gebruik van isolatieplaten of isolatiekussen. Met name de laatste hebben een hoge isolatiewaarde, maar brengen dan ook extra kosten met zich mee.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Het isoleren van de kruipruimte is een eenvoudig proces, waarbij u alleen een keuze hoeft te maken uit het te gebruiken product. Het is bovendien mogelijk om de klus zelf uit te voeren, mits de ruimte hoog genoeg is voor een ‘hands-on’ project. Heeft u liever de hulp of het advies van een professional? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij sturen u geheel gratis en vrijblijvend een offerte van een erkend isolatiebedrijf toe. Javo Isolatie werkt met een team van ervaren werknemers, waardoor wij u een hoge kwaliteit en grote betrouwbaarheid van het personeel kunnen garanderen. Blijf niet zitten met tocht en kou, en vul het formulier vandaag nog in. Wij zijn u graag van dienst!

Gratis offertes vergelijken