spouwmuurisolatie Nijmegen

Spouwmuurisolatie Nijmegen

Moet u ’s winters veel stoken voordat het warm is in huis? En voelen de muren vaak koud aan? Dan is spouwmuurisolatie waarschijnlijk een goede optie! Met isolatie van de spouwmuur in Nijmegen voorkomt u warmteverlies. Hierdoor stijgt uw wooncomfort en daalt de energierekening tegelijkertijd! Wie wil dat nou niet?

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van spouwisolatie. U leest onder andere wat na-isoleren inhoudt en hoe de spouwisolatie wordt aangebracht. Benieuwd welke isolatiematerialen gebruikt worden voor geluids- of warmte isolatie? Het antwoord op deze vraag vindt u ook op deze pagina. Tot slot krijgt u tips om zoveel mogelijk op de kosten te besparen.

Voordelen onze werkwijze

Doet u bij ons een offerteaanvraag dan ontvangt u tot wel 5 offertes van bedrijven uit de regio Nijmegen. Door de prijzen te vergelijken bespaart u tot wel 30%! Dit zijn de belangrijkste voordelen.

 • Vergelijk tarieven van meerdere spouwmuurisolatie experts.
 • Kies zelf de vakman met het beste aanbod
 • Bespaar tot wel 30% op de isolatiekosten!
 • Deze service is gratis en geheel vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
spouwmuur isoleren Nijmegen

Heeft uw woning een spouwmuur?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie? Ga dan eerst na over uw pand wel spouwmuren heeft, en of na-isolatie een optie is. Niet elke woning heeft namelijk spouwmuren. Professionals houden hierbij het jaar 1920 aan als richtlijn. In dit jaar heeft men nieuwe onderzoeken gedaan naar vochtbestrijding, en vanaf dat jaar is men gestart met het bouwen van panden met spouwmuren. Een ander richtjaar is 1975, is uw huis na dit jaar gebouwd? Dan is tijdens het bouwen waarschijnlijk al een spouwmuurisolatie toegepast. Andere opties voor het verhogen van de isolatiewaard van uw huis zijn het uitvoeren van een dak- of gevelisolatie. Wilt u zeker weten of uw huis over een spouwmuur beschikt? Dit kunt u controleren bij de voor- of achterdeur. Wanneer de afstand tussen de binnen- en buitenmuur meer dan 24 centimeter bedraagt, dan zit hier naar alle waarschijnlijkheid een spouw tussen. Vraag eventueel een isolatiespecialist uit Nijmegen om een bevestigende controle uit te voeren.

spouwisolatie

Werkwijze bij spouwisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie vergt weinig moeite, maar wel een goede techniek. Het is daarom ook verstandig om het isoleren over te laten aan een isolatiespecialist uit Nijmegen. Indien gewenst begint het proces met een inspectie. Een vakman kan kijken of u last hebt van spouwmuurvervuiling en dit of oude-isolatie eventueel verwijderen. De volgende stap tijdens het isoleren is het boren van speciale gaten in de voegen van de spouwmuur. Eventuele kieren en naden worden indien nodig gedicht. Daarna beginnen de vakmannen met het spuiten van isolatie in de gaten. Daarna worden de boorgaten weer gestopt en weggewerkt, zodat u niets meer van het gedane werk ziet. U profiteert direct van een verbeterd woonklimaat. Hebt u een kruipruimte onder uw huis? Dan zullen de vakmannen nog ventilatiekokers aan moeten brengen. En hebt u een 2-onder-1-kapwoning, maar willen uw buren geen spouwmuurisolatie? Dan brengen de vakmannen spouwborstels aan om ervoor te zorgen dat de isolatie zich niet verspreidt.

Spouwmuur na-isoleren Nijmegen

Elk huis gebouwd na 1975 is bij de bouw al voorzien van spouwmuurisolatie. De kwaliteit van de isolatie was destijds helaas nog niet zo goed als de kwaliteit van de isolatiematerialen van nu. Het kan voorkomen dat uw isolatie na verloop van tijd is verzakt, in aanraking gekomen is met vocht of simpelweg een minder goede isolatiewaarde heeft.

Bij het na-isoleren verwijdert de specialist uit Nijmegen alle oude isolatie en brengt nieuwe spouwmuurisolatie aan. Met na-isoleren profiteert u nog meer van de spouwisolatie!

Kosten spouwmuurisolatie Nijmegen

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kosten. Per vierkante meter liggen de kosten ongeveer tussen de €15,- en €20,-. Hoe groter het oppervlak dat u laat isoleren, des te lager de prijs per vierkante meter. Bij een gemiddelde rijtjeswoning met een muuroppervlak van 65 m² ligt de totaalprijs tussen de €800,- en €1.450,-. Bij een vrijstaande woning in Nijmegen liggen de kosten uiteraard iets hoger. Voor het isoleren van een muuroppervlak van 150 m² betaalt u gemiddeld €2.200,- tot €2.550,-. Voor meer duidelijkheid omtrent de totaalprijs vraagt u het beste gratis en vrijblijvende offertes aan. Door de tarieven van meerdere bedrijven te vergelijken bespaart u namelijk tot wel 30% op de isolatiekosten.

Prijstabel: spouwmuurisolatie per woningtype

WoningtypeOppervlakteGemiddelde prijzen, incl. btw*Gemiddelde besparing per jaar
Appartement25 m²€500,- tot €650,-€120,-
Rijtjeshuis65 m²€800,- tot €1450,-€200,-
2 onder 1 kap105 m²€1500,- tot €1850,-€550,-
Vrijstaande woning150 m²€2200,- tot €2550,-€800,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kostenbepalers bij spouwmuurisolatie

Vele factoren bepalen de kosten van spouwmuurisolatie. Zo beïnvloeden onder andere de locatie, voorrijkosten en bereikbaarheid de prijzen. Uiteraard is ook de oppervlakte van de spouwmuur bepalend voor de kosten. Daarnaast moet u rekening houden met de materiaalsoorten. PUR-schuim kost bijvoorbeeld €25,- per m² terwijl isolatiekorrels circa €10,- per m² en wol €8,- tot €9,- per m² kost. Zoals u ziet is het verschil in prijzen groot. Het aanbrengen van isolatieschuim kost echter minder tijd dan het aanbrengen van de andere soorten, waardoor er geen groot verschil zit tussen de uiteindelijke kosten. Hebt u last van spouwmuurvervuiling? Of zit er nog oud materiaal in de spouw? Als u een vakman inhuurt om dit te verwijderen dan betaalt u een meerprijs van €18,- tot €25,- per m². Na-isolatie is bovendien duurder dan wanneer er tijdens nieuwbouw direct voor wordt gekozen om te isoleren.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Wanneer u kiest voor het isoleren van uw spouwmuur dan is het van belang om te kijken naar de investering ten opzichte van de terugverdientijd en het voordeel op de lange termijn.

De exacte terugverdientijd hangt af van een aantal factoren, waaronder uw energieverbruik en uw keuze voor isolatiematerialen.

Gemiddeld duurt het ongeveer twee tot vier jaar voordat u de investering hebt terugverdiend. In vergelijking met andere isolatievormen is dit redelijk snel. Na de eenmalige investering komen de besparingen jaar na jaar terug.

Rekenvoorbeeld spouwisolatie met EPS-parels

Om u een idee te geven wat spouwmuurisolatie kost, geven we u even een rekenvoorbeeld. In dit voorbeeld zijn we uit gegaan van het isoleren van een spouwmuur van 60 m² met EPS-parels.

De klus wordt uitgevoerd door 2 vakmannen. De vakmannen hebben voor deze klus één volledige dag (8 uren) nodig en gebruiken hierbij een parelbaasmachine. De kosten voor het isolatiemateriaal bedragen zo’n € 90,-, dat is ongeveer 11% van de totaal kosten.

Het grootste gedeelte van de kosten zit in het arbeidsloon van de vakmannen; zo’n 70%. In de tabel hiernaast vindt u een totaaloverzicht van de prijsopbouw om uw spouwmuur met EPS-parels te laten isoleren.

Prijsopbouw spouwmuurisolatie met EPS-parels

OmschrijvingPrijs *Percentage
Arbeidsloon€ 550,-19%
Inzet van een parelblaasmachine€ 150,-70%
Isolatiemateriaal (60 m²)€ 90,-11%
Totaalprijs van deze klus€ 790,-100%

* Let op: Dit is een globale prijsindicatie. Wil u een exacte prijs? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvende meerdere offertes aan.

Subsidie voor spouwmuurisolatie in 2019

Om zuinig wonen te stimuleren heeft de overheid al meerdere malen een subsidie beschikbaar gesteld. Ook in 2019 is het mogelijk om gebruik te maken van een subsidieregeling. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is namelijk toegankelijk voor Verenigingen van Eigenaren en particulieren. Ga naar rvo.nl voor meer informatie. Hier leest u ook meer over de voorwaarden. Wist u bijvoorbeeld dat het isolatiemateriaal een bepaalde isolatiewaarde moet hebben? Naast een subsidie profiteert u ook van een verlaagd btw-tarief wanneer uw woning in Nijmegen ouder dan twee jaar is.

subsidie voor isolatie van de spouw

Lokale en regionale subsidies voor spouwmuurisolatie

Verschillende gemeenten bieden een lokale subsidie aan voor verschillende vormen van warmte isolatie. Of u ook een subsidie kunt aanvragen controleert u gemakkelijk op energiesubsidiewijzer.nl. Op deze website vult u uw woonplaats in en u krijgt een duidelijk overzicht van alle regelingen en subsidies waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u ondanks een subsidie niet voldoende spaargeld om uw huis op dit moment te isoleren? Kijk dan eens naar op energiebespaarlening.nl.

Verlaagd btw-tarief van 9%

Is uw woning ouder dan 2 jaar en bent u geïnteresseerd in het verbeteren van de geluids- of warmte isolatie? Als u een spouwmuurisolatiespecialist uit Nijmegen inhuurt dan profiteert u ook van een verlaagd btw-tarief. Het verlaagde tarief is 9%. Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig op alle arbeidskosten: over de materiaalkosten betaalt u wel gewoon het standaardtarief van 21%. Voorwaarde om hiervan te profiteren is dat uw woning minstens twee jaar oud moet zijn. Bekijk de website van de Belastingdienst voor meer informatie over de tarieven en de voorwaarden.

Bespaar tot wel 30% op uw spouwmuurisolatie!

Vergelijk offertes en kies de spouwmuurisolatiespecialist met het beste aanbod.

Vrijblijvende offertes

Voordelen spouwmuurisolatie

Als u de spouw van uw woning in Nijmegen gaat isoleren, dan hebt u de keuze uit verschillende materialen. Bij deze manier van isoleren valt de keuze veelal op glaswol, steenwol, isolatiekorrels of isolatieschuim. Elke soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Welke materiaalsoort het meest geschikt is voor uw klus hangt dan ook af van uw eigen wensen op het gebied van bijvoorbeeld geluidsisolatie of vochtbestrijding. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten.

Minder warmteverlies, meer besparing

Na de spouwisolatie profiteert u van minder warmteverlies: dit merkt u direct. U hoeft minder te stoken voor dezelfde aangename binnentemperatuur. Dit merkt u na verloop van tijd ook in uw portemonnee. Juist omdat u minder gas verbruikt, vermindert u de energierekening enorm. Bij een gemiddelde hoekwoning loopt deze besparing op tot wel €550,- per jaar!

Geen vocht of schimmel meer

Bij een hogere luchtvochtigheid in huis, condenseert het vocht voornamelijk op koude plekken. Zonder spouwisolatie is uw spouwmuur dus gevoelig voor vocht- en schimmelproblemen. Laat u de spouw isoleren dan voelt de spouwmuur een stuk warmer aan. Het vocht in huis condenseert niet langer op de muren, waardoor u geen last meer heeft van schimmel!

spouwmuur na-isoleren

Realisatie in 1 dag

In tegenstelling tot veel andere isolatietechnieken is spouwisolatie in één dag te realiseren. De vakmannen beginnen ’s ochtends vroeg al en zijn aan het einde van de dag klaar. Zo is er geen sprake van een grote verbouwing. Het materiaal wordt via gaatjes in de voegen aangebracht. Deze maken de isolatiespecialisten uit Nijmegen naderhand weer dicht. Zo is er niets te zien van de werkzaamheden, maar u merkt wel direct dat u minder warmte verliest!

terugverdientijd spouwmuur isoleren Nijmegen

Korte terugverdientijd

Door de relatief lage prijzen en hoge besparing, kent spouwisolatie een korte terugverdientijd. Gemiddeld heeft u de investering al in 3 tot 5 jaar weer terugverdient. De exacte terugverdienperiode is uiteraard afhankelijk van een hoop factoren, zoals de buitentemperatuur, uw persoonlijke stookgedrag en de gekozen isolatie. Afhankelijk van deze factoren verdient u de investering in spouwisolatie sneller of juist iets langzamer terug.

Waardevermeerdering van uw woning

Wilt u uw woning in Nijmegen in de toekomst verkopen? Dan draagt spouwmuurisolatie zeker bij aan een waardevermeerdering van uw woning. Een hogere isolatiewaarde zorgt namelijk voor een beter energielabel. Huizen met een beter energielabel brengen een stuk meer op dan slecht geïsoleerde woningen. Bovendien is het voor potentiële kopers aantrekkelijker om een huis te kopen dat al goed geïsoleerd is, zodat ze dit niet zelf nog uit hoeven te voeren.

Betere geluidsisolatie

Naast warmte isolatie, zorgt het na-isoleren van de spouwmuur ook voor een betere geluidsisolatie. Dit komt zeker van pas als u langs een treinspoor, snelweg of zelfs drukke winkelstraat woont. U merkt dat de geluiden van buitenaf met spouwisolatie aanzienlijk minder worden. Zo geniet u in alle rust van uw boek, tv-programma of kunt ongestoord verder met uw werkzaamheden.

Spouwmuur isoleren Nijmegen

Spouwmuurisolatie is een waardevolle investering. Naast de korte terugverdientijd heeft u geen last meer van koude muren, en is de temperatuur binnen een stuk prettiger.

Ook als uw huis in Nijmegen al wel beschikt over spouwisolatie, is het verstandig om na te gaan of deze warmte isolatie nog optimaal werkt. Mogelijk bespaart u nog meer als u de muren laat na-isoleren.

Benieuwd of spouwmuurisolatie voor u een geschikte keuze is? Verderop leest u welke spouwmuren geschikt zijn voor na-isolatie, welke isolatiematerialen u kunt gebruiken en hoe de spouwmuurisolatiespecialist uit Nijmegen de spouwmuurisolatie aanbrengt.

Spouwmuurisolatie aan laten brengen

Bekijk hoe een vakman te werk gaat bij het isoleren van de spouwmuur.

Een hoger wooncomfort tegen een lagere energierekening? Laat uw spouw isoleren!

Meer weten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van bedrijven uit de regio Nijmegen.

Gratis offertes vergelijken

Soorten spouwmuurisolatie

Als u de spouw van uw woning in Nijmegen gaat isoleren, dan hebt u de keuze uit verschillende materialen. Bij deze manier van isoleren valt de keuze veelal op glaswol, steenwol, isolatiekorrels of isolatieschuim. Elke soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Welke materiaalsoort het meest geschikt is voor uw klus hangt dan ook af van uw eigen wensen op het gebied van bijvoorbeeld geluidsisolatie of vochtbestrijding. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten.

Pur-schuim

Met PUR-schuim geniet u van een uitstekende vochtregulatie omdat het schuim waterafstotend is en geen vocht opneemt. De materiaalsoort verzakt niet in de wand waardoor u vele jaren van een goede isolatie geniet. Isolatieschuim is redelijk geluidsisolerend en brandveilig, maar niet zo goed als de andere materiaalsoorten. Een groot voordeel is dat het schuim voor een naadloze afdichting zorgt. Elk gaatje en hoekje van de spouw worden gevuld, u kunt het bij de kleinste voegen toepassen. Het kost gemiddeld €25,- per m².

Glaswol

Glaswol is ook geluidsisolerend, maar wel minder goed dan steenwol. Het is echter vochtbestendiger omdat het waterafstotende siliconendeeltjes bevat. Dit maakt de wol bestand tegen weersinvloeden. Het is bovendien rot vrij en u hoeft zich geen zorgen te maken over schimmelvorming en ongedierte. Glaswol is daarnaast brandwerend na vele jaren blijft de isolatiewaarde nog steeds gelijk. Tussen de glaswolvezels wordt namelijk stilstaande lucht vastgehouden. De gemiddelde kosten bedragen circa €7,50 per m².

Steenwol

Als u veel geluidsoverlast hebt, dan is steenwol wellicht de juiste keuze. Dit is namelijk warmte-isolerend én geluidsisolerend. De minerale wol heeft een geluidsabsorptievermogen wat ervoor zorgt dat u geen last meer hebt van geluid van buitenaf.

Het is bovendien waterafstotend en onbrandbaar, waardoor u beschermd bent tegen brand. Het materiaal is tot slot geurloos, licht en het krimpt niet en zet niet uit. Het kost gemiddeld €8,50 per m².

Isolatiekorrels

Isolatiekorrels bestaan uit piepschuim. Deze populaire isolatiemateriaalsoort heeft een gesloten celstructuur waardoor het geen vocht opneemt en waterafstotend is. Hierdoor hebt u geen last van schimmels, bacteriën, rotting en vochtproblemen. Isolatiekorrels zijn bovendien erg veilig om mee te werken. U hebt geen last van irritaties of nare geuren tijdens het aanbrengen. Wist u bovendien dat deze materiaalsoort erg milieuvriendelijk is? U kunt de isolatiekorrels voor 100% recyclen en tijdens het plaatsen komen geen chemische stoffen vrij. Isolatiekorrels kosten gemiddeld €9,- per m².

Isolatieplaten

Bij de bouw van nieuwe huizen in Nijmegen, wordt de spouw direct voorzien van spouwisolatie. Hiervoor zijn verschillende materialen geschikt, maar steeds vaker kiezen de isolatiespecialisten uit Nijmegen voor isolatieplaten. Het voordeel is dat deze erg dun zijn en u dus niet beperkt bent door de breedte van de spouwmuur. Er ontstaan geen koudebruggen en de isolatieplaten zijn van erg goede kwaliteit.

isolatieplaten Nijmegen

Kosten per isolatiemateriaal

Soort isolatiemateriaalKosten per m² *
Pur-schuimVanaf €25,-
GlaswolVanaf €7,50
SteenwolVanaf €8,50
Isolatiekorrels (EPS-parels)Vanaf €9,00

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. btw en exclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Elk materiaal heeft z’n eigen isolatiewaarde. Deze speelt een grote rol in het bepalen van de isolatie: hoe beter de warmte isolatie, des te minder warmte u verliest via de spouw. In de meeste gevallen is het bij uw keuze verstandig om rekening te houden met de R-waarde. Deze R-waarde geeft aan in welke mate een materiaalsoort van een bepaalde dikte isoleert. Hoe te hoger deze R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Deze R-waarde wordt berekend aan de hand van de lambdawaarde. Deze geeft aan hoeveel warmte het materiaal geleidt: hoe lager de L-waarde, des te beter de isolatiewaarde. Zo heeft PUR een L-waarde van 0.023 W/mK en glaswol een L-waarde van 0.035 W/mK.

isolatiemateriaal

Besparen op spouwmuurisolatie? Vergelijk meerdere bedrijven!

Kies het bedrijf die het beste bij u past en bespaar tot wel 30% op de isolatiekosten!

Gratis offertes vergelijken

Spouwmuur inspectie Nijmegen

Voordat de spouwmuurisolatiespecialist begint met het (na-)isoleren van de spouwmuur, voert hij eerst een uitgebreide spouwmuurinspectie uit. Het inspecteren van spouwmuren geeft een beeld van de kwaliteit van de spouwmuur. Is de kwaliteit van de spouwmuur slecht? Laat dan een complete renovatie uitvoeren. U kunt dan direct isolatie laten plaatsen. Dit is verstandiger dan alleen spouwmuurisolatie aan laten brengen, omdat u dan in de toekomst alsnog moet renoveren. Ook controleert de vakman bij een spouwmuurinspectie of er sprake is van spouwmuurvervuiling of vleermuizen. Met andere woorden: hij controleert of de spouw geschikt is voor (na-)isolatie of wat er eventueel moet gebeuren om de spouw geschikt te maken.

Vleermuizen in de spouw

Zitten er vleermuizen in de spouwmuur? Dan krijgt u te maken met de Flora en Fauna wet. Zolang er vleermuizen in de spouwmuur zitten is het namelijk niet toegestaan om isolatiematerialen aan te brengen omdat de vleermuis een wettelijk beschermd dier is.

In dit geval moet u bij het gemeenteloket ontheffing aanvragen voor het vullen van de spouw.

Daarnaast moet u ervoor zorgen dat de vleermuizen een alternatieve woonruimte hebben. U kunt bijvoorbeeld vleermuiskasten plaatsen.

spouwisolatie Nijmegen

Spouwmuurvervuiling

Bij oudere woningen is het mogelijk dat er sprake is van spouwmuurvervuiling. Dit ontstaat als er tijdens het bouwproces puin, cement of ander bouwmateriaal in de spouw blijft zitten. Dit is nadelig voor de spouwmuurisolatie. Door de vervuiling is het voor isolatiematerialen namelijk niet mogelijk om zich gelijkmatig te verdelen. Dit is niet bevorderlijk voor de thermische isolatie omdat het denkbaar is dat er koudebruggen ontstaan.

Na een aantal jaren is het daarnaast mogelijk dat er vochtplekken op de muren van uw woning in Nijmegen ontstaan. Een isolatiebedrijf kan voor u een inspectie uitvoeren om te controleren of u last hebt van spouwmuurvervuiling. Is dit het geval? Dan is het verstandig om de vervuiling te laten verwijderen. Als de vakman dit doet, verwijdert hij eerst een aantal bakstenen. Vervolgens is de spouw bereikbaar zodat de vakman het vuil kan weghalen.

ventilatie van spouwmuur in Nijmegen

Belang van ventilatie

Frisse lucht is belangrijk voor uw gezondheid. Als uw woning in Nijmegen niet regelmatig wordt gelucht, dan is er geen uitweg voor woonvocht. Een gevolg hiervan is condensatie op plafonds, beglazing en muren. Daarnaast kunt u last krijgen van schimmel- en vochtproblemen. U begrijpt dat ventilatie dus erg belangrijk is. In sommige huizen in Nijmegen komt frisse lucht binnen via kieren.

Als u spouwmuurisolatie laat aanbrengen dan is het mogelijk dat er geen frisse lucht meer in de woning komt. Het is dan ontzettend belangrijk om op andere manieren te ventileren. Het is bijvoorbeeld een optie om ventilatieroosters of een ventilatiesysteem aan te brengen. Ventileert uw kruipruimte via de spouwmuur? Dit is niet meer mogelijk als u isolatie hebt aangebracht. U moet in dat geval op zoek gaan naar een andere manier van ventileren.

Tips bij spouwmuurisolatie

 • Bij spouwmuurisolatie worden natuurlijke ventilatiemogelijkheden weggenomen. Een goede ventilatie is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden.
 • Houd rekening met de keuze van uw isolatiemateriaal: zo heeft isolatieschuim een hoge besparing en zorgt rotswol voor een goede geluidsisolatie.
 • Spouwmuurisolatie om vochtbestrijding te optimaliseren? Combineer deze werkzaamheden dan met kruipruimte- en vloerisolatie voor een optimaal effect.
 • Informeer naar de garantie die het isolatiebedrijf uit Nijmegen biedt: tien jaar garantie is gebruikelijk.

Vergunning nodig voor spouwmuurisolatie?

Men vraagt zich weleens af of het noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen voor een spouwmuurisolatie.

Het antwoord hierop is eenvoudig: nee, dat is niet nodig. Dit komt doordat de isolatie van de spouwmuur geen wijzigingen aanbrengt in de aanblik van een woning of bedrijfspand in Nijmegen.

Bij gevelisolatie is het aanvragen van een vergunning bijvoorbeeld wel verplicht.

Spouwisolatie verbeteren? Laat uw spouwmuur dan na-isoleren!

Vind een expert in na-isolatie in Nijmegen en bespaar tot 30% op de isolatiekosten.

Gratis offertes vergelijken

Nadelen van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie heeft tal van voordelen, maar zitten er ook nadelen aan verbonden? Eén van de nadelen die vaak genoemd wordt is dat spouwmuurisolatie voor vochtproblemen zorgt. Dit is natuurlijk niet het geval: met isolatie voorkomt u zelfs een hoop vochtproblemen!

Het is wel zo dat ventilatie erg belangrijk is. Natuurlijke ventilatiemogelijkheden, zoals kieren in de spouwmuur, verdwijnen waardoor condensatievocht op een andere manier naar buiten moet kunnen ontsnappen.

Wat door een aantal mensen ook als één van de nadelen wordt beschouwd, is dat niet ieder huis geschikt is. Bij oudere woningen is namelijk geen spouw aanwezig.

De drie grootste misverstanden over spouwmuurisolatie

1. Spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen.
Integendeel, spouwmuurisolatie gaat zelfs vochtproblemen tegen! Vochtige binnenmuren en bijkomende schimmelproblemen zijn verleden tijd dankzij spouwmuurisolatie. Dit misverstand komt echter voort uit de jaren 70, toen deze manier van isoleren erg populair was. Omdat de technieken en materialen toen van slechtere kwaliteit waren, ontstonden wel eens vochtproblemen. Wordt het isoleren juist gedaan, dan hebt u nu helemaal geen last van vochtproblemen.
2. Een geïsoleerde spouwmuur kunt u niet verder isoleren.
Het is mogelijk dat uw spouwmuur is voorzien van oude isolatiematerialen. Een isolatiebedrijf uit Nijmegen kan voor u beoordelen of u dit weg moet laten halen. Het is echter meestal goedkoper om over de oude isolatiematerialen nieuwe isolatie aan te brengen.
3. Spouwmuurisolatie is erg duur.
Men denkt vaak dat het aanbrengen van spouwmuurisolatie erg prijzig is, maar niets is minder waar. In de prijstabel ziet u wat spouwmuurisolatie gemiddeld kost samen met de gemiddelde prijsbesparing per jaar.

Zelf spouwmuur isoleren?

Er zijn verschillende klanten uit Nijmegen die overwegen om zelf de spouwmuurisolatie uit te voeren. Hoewel het bij een enkel isolatiebedrijf mogelijk is hiervoor de noodzakelijke gereedschappen te huren, raden wij het altijd af. Dit komt doordat isoleren meer techniek vereist dan enkel het boren van gaten in de gevel.

Het is met name belangrijk dat het isolatiemateriaal op de juiste manier in de spouwmuur verdeeld wordt. Hierbij moet het materiaal overlappen en mogen er geen lege plekken ontstaan. Laat voor een optimale isolatie daarom altijd een isolatiespecialist de klus afhandelen.

Hoe besparen op de kosten van spouwmuurisolatie?

Er zijn verschillende manieren waarop u de prijzen van spouwmuurisolatie zo laag mogelijk houdt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor voordelige isolatiekorrels of een andere goedkope isolatie. Zijn uw buren ook geïnteresseerd in spouwisolatie? Door beide spouwmuren tegelijk te laten isoleren krijgt u in sommige gevallen een collectiviteitskorting waardoor de prijzen laag blijven. Er zijn verschillende, lokale subsidies waar u gebruik van kunt maken en u profiteert van een verlaagd btw-tarief. Tot slot kunt u natuurlijk de tarieven van meerdere bedrijven met elkaar vergelijken. Kies voor het bedrijf met het beste aanbod om tot 30% op de kosten te besparen.

Voordelen spouwmuurisolatiespecialist Nijmegen

Overweegt u isolatie van de spouwmuur? Het is dan verstandig om een specialist uit Nijmegen in te schakelen! Hiermee bent u namelijk verzekerd van een optimale isolatie. Ook krijgt u een uitgebreide spouwmuur inspectie zodat u zeker weet dat de isolatie goed wordt aangebracht. Bovendien krijgt u vaak garantie op het geleverde werk. Hieronder staan een aantal belangrijke voordelen voor u op een rij.

 • De isolatie is in korte tijd, vaak al in één dag aangebracht.
 • U bent verzekerd van een professionele spouwmuur inspectie.
 • Een vakman geeft u advies met betrekking tot de isolatie en verschillende materialen.
 • U bespaart uzelf een hoop energie en tijd.

Gratis offertes van spouwmuurisolatie bedrijven vergelijken

Wilt u graag meer weten over de diverse voordelen spouwisolatie? Hebt u een vraag over de verschillende isolatiematerialen die wij kunnen toepassen? Of hebt u behoefte aan contact met een isolatiespecialist uit Nijmegen? Aarzel dan niet om via het offerteformulier meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen van spouwisolatie professionals uit ons netwerk.

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt makkelijk en snel tot maximaal 5 offertes op maat. Vergelijk deze met andere aanbieders op prijzen en aanbod, en kies zo voor de specialist uit Nijmegen die bij u past.

kosten isoleren spouw Nijmegen

Geen spouwmuur? Wat nu?

Heeft u geen spouwmuur maar wilt u wel de muurisolatie verbeteren? Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u dit toch kunt realiseren. U kunt de buitenmuur zowel binnen- als buitenlangs isoleren. Daarnaast zijn er nog tal van andere manieren waarmee u uw woningisolatie verbetert. Denk bijvoorbeeld aan dakisolatie, vloerisolatie of isolatie van de kruipruimte. Ook hiermee verhoogt u uw wooncomfort en deze isolatie draagt uiteraard ook bij aan een lagere energierekening. Wilt u meer weten over andere soorten isolatie en wat de voordelen hiervan zijn? Klik op de onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over verschillende soorten isolatie.

gevelisolatie
dak isoleren
vloerisolatie
kruipruimte isolatie