spouwmuurisolatie Harderwijk

Spouwmuurisolatie Harderwijk

Maak uw woning in Harderwijk energiezuiniger met spouwmuurisolatie. De spouw tussen de binnen- en de buitenmuur wordt gevuld met isolatiemateriaal. Hiermee voorkomt u warmteverlies en stookt u minder. Bovendien is het isoleren van de spouwmuur ook zeer geschikt voor geluidsisolatie en het voorkomen van vochtproblemen.

Op deze pagina leest u nog meer over het aanbrengen van spouwisolatie, de verschillende isolatiematerialen en de voordelen van isolatie van de spouw. Daarnaast geven we een indicatie van de kosten, de terugverdientijd en hoeveel u bespaart met spouwmuurisolatie.

Start de gratis offerteaanvraag!

Voordelen onze werkwijze

Wanneer u van plan bent om de spouwmuur te voorzien van isolatie is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken van isolatiespecialisten uit de regio. Zo weet u zeker dat u de laagste prijs betaalt voor de isolatiewerkzaamheden. Een ander voordeel van onze werkwijze is dat u de vrijblijvende offertes eenvoudig aanvraagt via het offerteformulier. Alle voordelen op een rij:

  • Ontvang gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van isolatiespecialisten.
  • Kies eenvoudig de beste isolatiespecialist uit de regio Harderwijk door te vergelijken.
  • U bespaart tot wel 30% op de kosten voor de isolatie.

Gratis offertes vergelijken

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
spouwmuur isoleren

Heeft uw woning een spouwmuur?

Of uw woning over spouwmuren beschikt is afhankelijk van het bouwjaar. Isolatieprofessionals houden hiervoor het jaar 1920 als richtlijn aan, het jaar waarin men nieuwe onderzoeksresultaten op het gebied van het bestrijden van vochtproblemen kreeg. Dit betekent dat wanneer uw huis voor dit jaar is gebouwd, het waarschijnlijk geen spouwmuren heeft. De panden die na dit jaartal zijn opgetrokken zullen naar alle waarschijnlijkheid wel over een spouwmuur beschikken. Is het pand echter na 1976 gebouwd, dan is er over het algemeen bij de bouw al een spouwmuurisolatie toegepast. U kunt uw huis dan nog wel verder energiezuinig maken, bijvoorbeeld door een vloer- of dakisolatie. Wilt u graag zeker weten of er een spouwmuur in uw woning zit? Kijk dan naar de dikte van de buitenmuur, te controleren bij de voor- of achterdeur. Is de afstand tussen de buiten- en binnenkant meer dan 24 centimeter? Dan hebt u grote kans dat er een spouwruimte tussen de muren zit, welke u kunt isoleren met behulp van wol, PUR of parels.

spouwisolatie Harderwijk

Werkwijze bij spouwisolatie

Het aanbrengen van een spouwisolatie is een klus die uit verschillende stappen bestaat. In sommige gevallen is een inspectie van de muur nodig, als u last hebt van spouwmuurvervuiling bijvoorbeeld. Daarnaast is een inspectie nodig als uw huis in Harderwijk geschilderd is. Bepaalde verfsoorten zijn namelijk niet damp-open wat voor problemen kan zorgen als u isolatie in de spouwmuur laat aanbrengen. Indien nodig wordt oud materiaal of vuil verwijderd. Moeten er ventilatieroosters of spouwscheidingen worden aangebracht? Dan is dit de volgende stap. Vaak gebeurt dit al op de vroege ochtend. Indien nodig worden kieren en naden gedicht. Vervolgens worden er gaten in de voegen van de spouwmuur geboord. Via deze gaten wordt het isolerend materiaal in de muur gespoten. Het materiaal zal vervolgens nog enige tijd nodig hebben om uit te zetten, maar de gaten in de muur kunnen al wel weer worden gedicht. Aan de buitenzijde ziet u zo helemaal niets meer van de klus, en u geniet al snel van optimaal wooncomfort!

Spouwmuur na-isoleren Harderwijk

Soms denkt men dat het niet mogelijk is om een geïsoleerde spouwmuur opnieuw te isoleren, maar dit is niet het geval. Deze techniek wordt na-isoleren of na-isolatie genoemd.

Soms zijn oudere woningen in Harderwijk maar gedeeltelijk geïsoleerd, maar de isolatie kan ook aangetast zijn door vochtproblemen of kan verzakt zijn. In deze gevallen is het verstandig om een specialist in te schakelen voor na-isolatie. Met na-isoleren verhoogt u de isolatiewaarde weer en gaat er minder warmte uit uw huis verloren.

Kosten spouwmuurisolatie Harderwijk

Er zijn een aantal factoren van invloed op de kosten voor spouwmuurisolatie. Eén van deze factoren is de grootte van de spouwmuur die geïsoleerd wordt. Hoe groter de muur, hoe hoger de prijs. Voor een rijtjeshuis moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €800,- tot €1.450,- voor ongeveer 65 vierkante meter geveloppervlak. De besparing voor een rijtjeshuis is ongeveer €200,- per jaar, de investering heeft u dus tussen de 4 en de 7 jaar weer terugverdiend. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen voor een aantal woningtypes. Andere factoren die van invloed zijn op de prijs zijn de arbeidskosten en de materiaalkosten.

Prijstabel: spouwmuurisolatie per woningtype

WoningtypeOppervlakteGemiddelde prijzen, incl. btw*Gemiddelde besparing per jaar
Appartement25 m²€500,- tot €650,-€120,-
Rijtjeshuis65 m²€800,- tot €1450,-€200,-
2 onder 1 kap105 m²€1500,- tot €1850,-€550,-
Vrijstaande woning150 m²€2200,- tot €2550,-€800,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kostenbepalers bij spouwmuurisolatie

De exacte prijzen van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. De oppervlakte van de muur is hierbij vanzelfsprekend één van de grootste kostenbepalers. Daarnaast is de materiaalsoort van invloed op de prijzen. Welke soort het beste is voor u hangt af van uw eigen wensen omdat elk materiaal andere kenmerken en voordelen heeft. Wol kost €7,- tot €8,- per m², isolatiekorrels zo’n €7,- per m² en isolatieschuim is het duurst met €25,- per m². Bij pur-schuim ligt het aantal benodigde arbeidsuren echter lager dan bij andere materialen waardoor de prijzen niet ontzettend veel verschillen. De projectlocatie, denk aan de bereikbaarheid en aanrijtijd, beïnvloeden tevens de prijzen. Moet spouwmuurisolatie of -vervuiling eerst weggehaald worden? Dan moet u rekenen op een meerprijs van €18,- tot €25,- per m².

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Voordat u deze isolatiesoort laat plaatsen bent u natuurlijk benieuwd naar de terugverdientijd. De terugverdientijd hangt af van een aantal factoren.

De dikte van de spouwmuur en uw gemiddelde energieverbruik zijn hier bijvoorbeeld van invloed op.

U bespaart elk jaar op elke vierkante meter zo’n 9 tot 11 m³ gas. De terugverdientijd ligt gemiddeld dan ook tussen de 2 tot 4 jaar.

Rekenvoorbeeld spouwisolatie met EPS-parels

Om u een idee te geven wat spouwmuurisolatie kost, geven we u even een rekenvoorbeeld. In dit voorbeeld zijn we uit gegaan van het isoleren van een spouwmuur van 60 m² met EPS-parels.

De klus wordt uitgevoerd door 2 vakmannen. De vakmannen hebben voor deze klus één volledige dag (8 uren) nodig en gebruiken hierbij een parelbaasmachine. De kosten voor het isolatiemateriaal bedragen zo’n € 90,-, dat is ongeveer 11% van de totaal kosten.

Het grootste gedeelte van de kosten zit in het arbeidsloon van de vakmannen; zo’n 70%. In de tabel hiernaast vindt u een totaaloverzicht van de prijsopbouw om uw spouwmuur met EPS-korrels te laten isoleren.

Prijsopbouw spouwmuurisolatie met EPS-parels

OmschrijvingPrijs *Percentage
Arbeidsloon€ 550,-19%
Inzet van een parelblaasmachine€ 150,-70%
Isolatiemateriaal (60 m²)€ 90,-11%
Totaalprijs van deze klus€ 790,-100%

* Let op: Dit is een globale prijsindicatie. Wil u een exacte prijs? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvende meerdere offertes aan.

Subsidie voor spouwmuurisolatie in 2019

Tot voor kort was het alleen mogelijk voor Verenigingen van Eigenaren om aanspraak te maken op een isolatiesubsidie. Vanaf 2 september 2019 is deze Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) ook weer toegankelijk voor particulieren. Deze subsidie is voorlopig nog een jaar open of tot het subsidiepotje op is. Per huis is er maximaal €10.000,- beschikbaar. De hoogte van uw subsidie is afhankelijk van meerdere factoren. Er gelden een aantal voorwaarden voordat u gebruik kunt maken van de subsidieregeling. Zo moet u tenminste twee energiebesparende maatregelen nemen en moet het gebruikte isolatiemateriaal een bepaalde Rd-waarde hebben. Op rvo.nl staat alles over deze subsidieregeling, de voorwaarden en hoe u de subsidie in 2019 aanvraagt.

subsidie voor isolatie van de spouw

Lokale en regionale subsidies voor spouwmuurisolatie

Er is vanaf 2 januari 2019 weer een landelijke subsidie mogelijk voor woningisolatie voor particulieren, maar soms zijn er ook nog lokale of regionale subsidies. Ga naar de website energiesubsidiewijzer.nl om te controleren of u mogelijk in aanmerking komt voor een subsidie voor de warmte isolatie van uw spouwmuren. Vul uw woonplaats in en u krijgt een handige lijst van beschikbare subsidies. Overigens is het vaak ook mogelijk om een aantrekkelijke lening af te sluiten, dit is een Energiebespaarlening. Over deze lening en de voorwaarden leest u meer op de energiebespaarlening.nl.

Verlaagd btw-tarief van 9%

Over de arbeidskosten betaalt u het lage btw-tarief. Vanaf 1 januari 2019 gaat dit tarief 9%. Het verlaagde tarief geldt alleen voor de arbeidskosten en dus niet voor de materiaalkosten. Over de prijs voor de isolatiematerialen en dergelijke moet u dus het normale btw-tarief van 21% betalen. Er geldt één voorwaarde voor het ontvangen van het lage tarief en dat is dat uw woning in Harderwijk minstens 2 jaar oud moet zijn. U bespaart dus op de kosten wanneer u het laat aanbrengen door een isolatiespecialist. Lees op belastingdienst.nl meer over het lage tarief en de voorwaarde.

Bespaar tot 40% op de isolatiekosten!

Vergelijk gratis offertes en betaal niet te veel voor het isoleren.

Vrijblijvende offertes

Voordelen spouwmuurisolatie

Een vakman brengt spouwmuurisolatie aan door een aantal vulgaten te boren in de buitenmuur. Hij spuit het isolatiemateriaal in de muur en werkt daarna alles netjes af. Een spouw is een ruimte van ongeveer 4 tot 6 centimeter tussen de buiten- en de binnenmuur. Door deze ruimte te voorzien van isolatie voorkomt u warmteverlies en bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. Daarnaast heeft u minder last van vochtproblemen, want vocht dringt niet meer naar binnen via de muren. Spouwmuurisolatie is eenvoudig aan te brengen en meestal al binnen één dag afgerond! Lees op deze pagina meer over alle voordelen.

Minder warmteverlies, meer besparing

Door de spouwmuur te isoleren voorkomt u dat u veel warmte verliest via de muren. De warmte blijft beter hangen en daardoor verwarmt u uw woning in Harderwijk efficiënter. De gemiddelde besparing is ongeveer €200,- voor een rijtjeshuis. Met spouwmuurisolatie heeft u niet alleen een lagere energierekening, maar ook meer wooncomfort.

Geen vocht of schimmel meer

De spouwmuurisolatie dicht de gehele muur af. Hierdoor dringt vocht niet meer naar binnen en heeft u minder last van vochtproblemen. Het is namelijk lastiger om een vochtige woning te verwarmen, hiervoor moet u een stuk meer stoken. Vocht veroorzaakt daarnaast ook nog vochtplekken, een bedompte lucht en schadelijke schimmels.

spouwmuur na-isoleren Harderwijk

Realisatie in 1 dag

De vakman hoeft voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie alleen maar een paar vulgaten te maken in de muur. Hierdoor zijn de isolatiewerkzaamheden van een spouwmuur vaak al binnen één dag afgerond. Dit heeft nog een ander voordeel, want de arbeidskosten zijn lager. Spouwmuurisolatie is daarom ook één van de goedkoopste isolatietechnieken.

terugverdientijd spouwmuur isoleren in Harderwijk

Korte terugverdientijd

De relatief lage kosten voor spouwmuurisolatie zorgen ervoor dat u de investering snel terug verdiend heeft. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 4 en 6 jaar. Het is afhankelijk van de grootte van de buitengevel, de temperatuur en de overige woningisolatie. Het is belangrijk om de energiebesparende maatregelen te nemen, want de komende jaren zal de prijs voor gas gaan stijgen.

Waardevermeerdering van uw woning

Het aanbrengen van woningisolatie is één van de verbouwingen die de waarde van uw woning in Harderwijk verhogen. Het gaat hier namelijk om een permanente oplossing waar u jaren profijt van zal hebben. Energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie, verhogen het wooncomfort en zorgen voor een waardevermeerdering.

Betere geluidsisolatie

Geluid wordt doorgegeven via trillingen via de lucht of via contact. Luchtgeluiden zijn bijvoorbeeld het geluid van een drukke weg, spelende kinderen in een speeltuin of pratende mensen. De isolatie in de spouwmuur dempt de geluidstrillingen en geeft deze niet meer door, waardoor u minder geluidsoverlast heeft.

Spouwmuur isoleren Harderwijk

Bent u van plan om uw spouwmuur te voorzien van warmte isolatie? Dat is een verstandige keuze. Het isoleren van de spouwmuren is één van de goedkoopste isolatietechnieken en heeft u binnen een aantal jaar weer terugverdiend. U bespaart direct op de energiekosten, dit scheelt aanzienlijk op uw energierekening.

Een spouwmuur is een muur die bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur. Tussen deze twee muren zit een ruimte, dit is de spouw. Meestal is deze ruimte tussen de 4 en 6 centimeter breed. Zonder isolatie van de spouwmuur verliest u veel warmte en moet u meer stoken. Dit voorkomt u eenvoudig door spouwisolatie aan te laten brengen door een isolatiespecialist uit Harderwijk.

Spouwmuurisolatie aan laten brengen

Bekijk hoe een vakman te werk gaat bij het isoleren van de spouwmuur.

Verdien uw investering snel terug!

Spouwmuurisolatie heeft een korte terugverdientijd. Bespaar op uw kosten.

Gratis offertes vergelijken

Soorten spouwmuurisolatie

Als u de spouwmuur gaat laten isoleren door een bedrijf uit Harderwijk dan kunt u tussen verschillende isolatiematerialen kiezen. PUR, glas- en steenwol en isolatiekorrels behoren tot de meest populaire materiaalsoorten. Alle materialen hebben hun voor- en nadelen. Wol van steen is bijvoorbeeld erg geluidsisolerend maar wol van glas is vochtbestendiger. PUR heeft een open structuur waardoor de muren goed ademen en isolatiekorrels zijn erg milieuvriendelijk. Vindt u het lastig om een keuze te maken tussen de verscheidene isolatiematerialen voor de spouw? Hier volgt uitgebreidere informatie over de verschillende soorten.

Pur-schuim

Pur is verkrijgbaar in isolatieplaten en als isolatieschuim. Isolatieschuim wordt vaak gebruikt voor spouwmuren in Harderwijk. Via een aantal vulgaatjes spuit een vakman de vloeistof in de muur, daarna zet het direct uit. Het schuim vult alle naden en kieren en vormt een dikke laag in de spouw. Pur-schuim heeft een uitstekende isolerende waarde en is daarnaast vochtwerend.Pur-schuim kost rond de €25,- per m².

Glaswol

Men kent glaswol vaak alleen van de dikke isolatierollen voor vloeren of daken. Maar wist u dat deze minerale wol ook verkrijgbaar is in speciale vlokken? Glaswolvlokken zijn gemaakt van gerecycled glas. Ze hebben een zeer goede isolerende waarde en zijn daarnaast duurzaam. Glaswolvlokken wordt ook vaak gebruikt voor de na-isolatie van muren. Glaswol benodigd voor spouwmuurisolatie heeft u vanaf €7,50 per m².

Steenwol

Steenwol wordt ook wel eens rotsol genoemd en lijkt erg op glaswolvlokken. Een voordeel van het materiaal is dat het ook uitstekende geluidsisolerende eigenschappen heeft, maar deze minerale wol is wel duurder dan glaswol. Daarnaast is er een dikkere laag nodig, want de isolerende waarde ligt iets lager. Het is daarnaast duurzaam en waterafstotend. Het steenwol dat specialisten gebruiken voor spouwisolatie kost rond de €8,50 per m².

Isolatiekorrels

Isolatiekorrels worden gemaakt van EPS, dit is geëxpandeerd polystereen. Klinkt misschien onbekend, maar het is gewoon piepschuim. Het zijn kleine lichte bolletjes die grotendeels bestaan uit droge lucht. EPS-isolatiekorrels, ook wel isolatieparels genoemd, zijn zeer geschikt voor een kleine spouwruimte, want ze hebben een zeer hoge isolatiewaarde en daardoor is er niet een dikke laag nodig. EPS-korrels voor isolatie van de spouw zijn vanaf €9,00 per m² verkrijgbaar.

Isolatieplaten

Voor nieuwbouwwoningen in Harderwijk worden er meestal isolatieplaten gebruikt door een bedrijf. Deze isolatieplaten worden gemaakt van PUR, PIR, EPS of XPS. Afhankelijk van het materiaal is een plaat enkele centimeters dik. De platen worden tijdens de bouw tussen de buitenmuur en de binnenmuur geplaatst. Ze zijn niet geschikt voor bestaande woningen door de grote vorm.

isolatieplaten

Kosten per isolatiemateriaal

Soort isolatiemateriaalKosten per m² *
Pur-schuimVanaf €25,-
GlaswolVanaf €7,50
SteenwolVanaf €8,50
Isolatiekorrels (EPS-parels)Vanaf €9,00

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. btw en exclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Wanneer u de spouw gaat voorzien van isolatie is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde. De uiteindelijke isolatiewaarde is afhankelijk van een aantal factoren, denk aan de dikte van de spouw en de R-waarde van het isolatiemateriaal. Een isolatiespecialist houdt meestal een Rc-waarde aan van 4,5 voor spouwmuren. De Rc-waarde is de opgetelde R-waarde van alle lagen isolatiemateriaal. De isolerende waarde is niet alleen afhankelijk van deze factoren, maar ook van de plaatsing van het materiaal. Bij een verkeerde plaatsing zal het minder goed werken en bereikt u geen optimaal rendement.

isolatiemateriaal

Wilt u besparen op de isolatiekosten?

Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende scherp geprijsde offertes!

Gratis offertes vergelijken

Spouwmuur inspectie Harderwijk

Een isolatiespecialist van een bedrijf uit Harderwijk zal voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie eerst een inspectie uitvoeren. Tijdens de inspecties bekijkt hij of er sprake is van vervuiling in de spouwmuur, want dit moet eerst verwijderd worden, hoe groot de spouwmuur is en welk materiaal het beste gebruikt kan worden. De vervuiling wordt via een klein gat in de buitenmuur verwijderd. Na het verwijderen werkt de vakman het gat weer netjes of zodat u er niets van zit. Daarnaast controleert een vakman altijd de staat van de muren en of er sprake is van een dampdichte muur. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een geschilderde muur met dampdichte verf of geglazuurde muren.

Vleermuizen in de spouw

Vleermuizen overwinteren in spouwmuren. Het is daarom belangrijk om te controleren of u last hebt van vleermuizen voordat u isolatie laat aanbrengen in de spouwmuur. Kijk of er vleermuizenpoep op de grond tegen uw woning in Harderwijk aanligt en of u ’s avonds vleermuizen ziet vliegen.

Een vleermuis is een wettelijk beschermd dier sinds 1973. Als de dieren zich in uw spouwmuur bevinden, dan mag u niet zomaar isoleren. U moet de vleermuizen eerst een alternatieve woonruimte aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van vleermuiskasten.

spouwisolatie in Harderwijk

Spouwmuurvervuiling

We spreken van spouwmuurvervuiling wanneer er nog resten cement, puin of andere bouwmaterialen in de spouwmuur zitten. Vervuiling komt vooral voor bij oudere woningen, het ontstaat tijdens het bouwproces. Door de vervuiling kunnen de isolatiematerialen zich niet gelijkmatig over de spouw verdelen. Het is mogelijk dat hierdoor koudebruggen ontstaan. Dit gaat ten koste van de thermische isolatie. Het kan na verloop van tijd ook resulteren in vochtplekken op de binnenmuren. Het is in de meeste gevallen een mogelijkheid om de vervuiling te verwijderen. Een vakman haalt hiervoor een aantal stenen weg zodat de vervuiling bereikbaar is. Hij maakt de spouw schoon en daarna kunnen de isolatiewerkzaamheden beginnen. Bij cementbaarden is dit niet mogelijk. Cementbaarden ontstaan na slordig metselwerk. Te veel cementbaarden kan een vakman niet verwijderen waardoor een andere manier van isolatie aanbrengen nodig is.

ventilatie van spouwmuur

Belang van ventilatie

Het is erg belangrijk om uw woning in Harderwijk van frisse lucht te voorzien. Frisse lucht is namelijk gezond en voorkomt vochtproblemen en schimmelproblemen. Als u niet voldoende ventileert dan kan woonvocht nergens heen waardoor u last krijgt van condensatie op beglazing, muren en plafonds.

Soms komt via kieren frisse lucht naar binnen. Het is denkbaar dat spouwmuurisolatie de kieren afsluit. Het is daarom belangrijk om voor goede ventilatie zoals een klapraampje, ventilatiesysteem of ventilatieroosters te zorgen. Het is daarnaast goed mogelijk dat uw kruipruimte via de spouwmuur ventileert. Als u hierin warmte isolatie hebt aangebracht dan is dit niet meer mogelijk en moet u een alternatieve manier van ventilatie aanbrengen.

Tips bij spouwmuurisolatie

  • Laat voor het aanbrengen van warmte isolatie een spouwmuurinspectie uitvoeren door een isolatiespecialist. Tijdens de spouwmuurinspectie controleert de vakman de staat van de muren en de spouw en welk materiaal geschikt is.
  • Zorg voor een goede ventilatie in uw woning. Na het isoleren van de spouw sluit u de buitenmuren af, zonder te ventileren kan condensatievocht nergens heen.
  • Controleer op de isolatiekosten door prijsoffertes van meerdere specialisten uit [var1 te vergelijken. Elke specialist hanteert zijn eigen prijzen en zo bespaart u op de kosten.

Vergunning nodig voor spouwmuurisolatie?

In het Bouwbesluit staan wettelijke eisen met betrekking tot woningbouw, zoals wanneer u een vergunning nodig hebt. Ook als u gaat isoleren hebt u in sommige gevallen een vergunning nodig.

Dit is bijvoorbeeld zo wanneer u buitengevelisolatie laat aanbrengen. Voor het plaatsen van spouwmuurisolatie is echter geen vergunning nodig. Dit komt doordat spouwmuurisolatie de aanblik of de constructie van uw woning in Harderwijk niet verandert.

Verhoog uw woningisolatie met het na-isoleren van de spouw.

Schakel eenvoudig de beste vakman in voor spouwisolatie. Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes vergelijken

Nadelen van spouwmuurisolatie?

Niet elke buitenmuur is geschikt voor spouwisolatie. Veel oudere woningen in Harderwijk zijn bijvoorbeeld gemaakt van strengpers- of verblendstenen. Deze stenen nemen veel vocht op en met spouwmuurisolatie droogt de muur minder snel. Wanneer het gaat vriezen zet het vocht uit en daardoor kunnen de stenen breken. Hetzelfde probleem heeft u met een geglazuurde of geschilderde muur. Er hoopt dan vocht op achter de glazuur- of verflaag.

Sommige verfsoorten zijn wel geschikt, dit zijn de nieuwere damp-open verfsoorten. Ten slotte moet u eventuele vervuiling laten verwijderen voor het isoleren, dit zorgt voor iets hogere kosten van de spouwisolatie.

De drie grootste misverstanden over spouwmuurisolatie

Er bestaan een aantal misverstanden over spouwisolatie. Het eerste misverstand is dat men soms denkt dat na-isoleren van een spouwmuur niet mogelijk is. Terwijl u juist meer warmteverlies voorkomt door te kiezen voor na-isolatie bij verslechterde, verouderde, beschadigde of verzakte isolatie in een spouw. Ook wordt er vaak gedacht dat een spouw niet geïsoleerd kan worden als er sprake is van vervuiling in de spouwmuur. Een vakman zal altijd eerst de vervuiling verwijderen, dit is eenvoudig met een klein gat in de buitenmuur dat naderhand netjes dichtgemaakt wordt. Mag een spouwmuur helemaal gevuld worden? Ja! Alhoewel er soms gedacht wordt dat dit voor vochtproblemen zou zorgen, is het juist belangrijk dat de gehele spouw gevuld is voor een goed rendement.

Zelf spouwmuur isoleren?

Onze klanten vragen vaak of het mogelijk is om zelf de spouwmuur te voorzien van spouwisolatie. Het antwoord hierop is eenvoudig: nee dat kan niet. Dit komt doordat het plaatsen van een spouwmuurisolatie een zekere handigheid en nauwkeurigheid vereist. Zo is het belangrijk dat op alle plaatsen in de muur de spouwisolatie evenredig verdeeld is, en er geen ongeïsoleerde plekken blijven bestaan. Wanneer u zelf aan de slag gaat met spouwisolatie, is het mogelijk dat u geen optimale isolatie krijgt, of dat er op termijn problemen gaan ontstaan. Door een vakman uit Harderwijk de klus te laten afhandelen profiteert u van een optimale isolatie in korte tijd.

Hoe besparen op de kosten van spouwmuurisolatie?

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor het isoleren van uw spouwmuren. Daarom hebben wij nog een aantal handige tips voor u om te besparen op de totaalkosten van spouwisolatie. Bekijk de mogelijkheden voor het ontvangen van een subsidie om daarmee een gedeelte van de isolatiekosten te financieren. Daarnaast profiteert u van het lage btw-tarief wanneer u woning in Harderwijk ouder is dan twee jaar. Spouwmuurisolatie is één van de goedkoopste soorten woningisolatie. Gemiddeld is de terugverdientijd 4 tot 6 jaar. De laatste bespaartip is om offertes van specialisten te vergelijken. Dan weet u zeker dat u de beste prijs krijgt voor uw spouwisolatie.

Voordelen spouwmuurisolatiespecialist Harderwijk

Het is verstandig om een spouwmuurspecialist in te schakelen voor het aanbrengen van isolatie. Een specialist gebruikt namelijk speciale hulpmiddelen en zorgt daarnaast voor een juiste plaatsing van de isolerende materialen. Alleen met een juiste plaatsing behaalt u het hoogste rendement en de hoogste besparing op de energiekosten. Verkeerd aangebrachte isolatie kan daarnaast voor vochtproblemen zorgen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een spouwmuurisolatiespecialist uit de omgeving van Harderwijk:

  • De isolatiematerialen worden op de juiste manier aangebracht en u profiteert van het hoogst mogelijk rendement.
  • De specialisten hebben veel vakkennis en geven u graag deskundig advies over de mogelijkheden.
  • Door de ervaring van de vakmannen gaat het isoleren snel en probleemloos; vaak al binnen 1 dag!

Gratis offertes van spouwmuurisolatie bedrijven vergelijken

Bent u benieuwd hoe spouwmuurisolatie kan bijdragen aan de vochtbestrijding in huis? Hebt u vragen over de kosten van het isoleren van de spouwmuur? Of wilt u weten welk materiaal – parels, wol of PUR – het meest geschikt is voor de na-isolatie van uw pand? Wij zijn een netwerk van isolatiespecialisten uit Harderwijk.

Start de gratis offerteaanvraag!

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u spoedig meerdere prijsoffertes op maat van specialisten uit uw eigen omgeving. Vergelijk de ontvangen offertes (dit zijn er maximaal 5) met die van andere spouwisolatie professionals uit Harderwijk en kies zo voor een specialist die aan al uw eisen voldoet.

kosten isoleren spouw Harderwijk

Geen spouwmuur? Wat nu?

Heeft u geen spouwmuur? Er zijn gelukkig genoeg andere mogelijkheden om uw woning in Harderwijk energiezuiniger te maken. Eén van de mogelijkheden is het aanbrengen van gevelisolatie. De gevel wordt dan via de buitenkant of via de binnenkant geïsoleerd. Via de buitenkant heeft meestal de voorkeur, want dit geeft namelijk het beste resultaat en daarnaast verliest u geen leefruimte door de aangebrachte isolatiematerialen. Andere opties zijn het isoleren van de vloer, het laten aanbrengen van dakisolatie of de de kruipkelder van isolatie voorzien. Dit voorkomt niet alleen optrekkende kou, maar de vloeren voelen ook comfortabel warm aan. Wist u dat warmte opstijgt? Met dakisolatie voorkomt u veel warmteverlies. Door op één van de afbeeldingen hieronder te klikken krijgt u meer informatie over deze isolatietechnieken.

gevelisolatie
dak isoleren
vloerisolatie
kruipruimte isolatie