spouwmuurisolatie Enschede

Spouwmuurisolatie Enschede

Besparen op de energiekosten én bijdragen aan een beter milieu? Kies voor spouwmuurisolatie in Enschede! Spouwisolatie is in slechts één werkdag geplaatst en is relatief goedkoop, waardoor u het in slechts 3 tot 5 jaar alweer terugverdient! Ook uw spouwmuur isoleren?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk prijsopgaven van meerdere isolatiebedrijven bij u in de buurt, zonder verdere verplichtingen. Op deze pagina leest u wat spouwmuurisolatie is en wat de voordelen zijn! U leest over de besparing en de terugverdientijd én over hoe spouwmuurisolatie in z’n werk gaat!

Besparen op de kosten?

Maak gratis gebruik van onze offerteservice en bespaar tot wel 40% op de kosten. De grootste voordelen van onze offerteservice zijn:

 • U krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie in Enschede.
 • Kies zelf het isolatiebedrijf met het beste aanbod.
 • De besparing op de totale isolatiekosten loopt op tot wel 40%!
 • De offerteservice is gratis en zonder verplichtingen

  Gratis offertes vergelijken

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

  Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)

  Gewenst uitvoermoment? (*)

  Soort dak? (*)

  Hoe wilt u het dak isoleren? (*)


  Uw gegevens

  Gratis - Vrijblijvend

  Wat is spouwmuurisolatie?

  Sinds 1920 worden huizen standaard gebouwd met een spouw. Dit is een open ruimte met stilstaande lucht. Dit werd gedaan om warmteverlies te voorkomen. Maar omdat stilstaande lucht niet voldoende isoleert, wordt de spouw bij nieuwe huizen nu standaard geïsoleerd. Bij oude huizen, met een spouw gevuld met lucht, is spouwisolatie mogelijk! Dit houdt in dat u de spouw laat vullen met een spouwisolatie naar keuze.

  Kan ik mijn spouwmuur isoleren?

  Ja! Of uw spouwmuur reeds al geïsoleerd is of als er vervuiling aanwezig is, spouwisolatie is een mogelijkheid. Is er geen spouw aanwezig, dan zijn er alternatieven, zoals buitengevelisolatie.

  spouwmuur isoleren Enschede

  Waarom spouwmuur isoleren in Enschede? De voordelen!

  • Spouwmuurisolatie verhoogt de isolatiewaarde. Met een betere spouwisolatie voorkomt u warmteverlies en verlaagt u de energierekening. Bovendien zorgt een hogere isolatiewaarde ook voor een beter energielabel, waardoor uw pand in waarde stijgt!
  • Met het isoleren van uw spouwmuur in Enschede verlaagt u de energierekening enorm. De besparing loopt op van ongeveer €120,- tot €600,- per jaar! Hoeveel u werkelijk bespaart is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de buitentemperatuur en de gasprijs.
  • Omdat u minder hoeft te stoken, vermindert u de CO2-uitstoot. Hiermee draagt u bij aan een beter milieu.
  • Spouwmuurisolatie heeft de kortste terugverdientijd. Gemiddeld verdient u spouwisolatie in 3 tot 5 jaar alweer terug, en daarmee heeft het de kortste terugverdientijd van alle vormen van woningisolatie.
  Met spouwmuurisolatie in Enschede bespaart u tot wel €600,- per jaar op de energiekosten, waardoor u de investering in maximaal 5 jaar terugverdient. Met een subsidie is deze terugverdientijd zelfs nog korter!

  Ook uw spouwmuur laten isoleren? Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

  Heb ik een spouw?

  Alle huizen gebouwd sinds 1920 hebben een spouw: spouwmuurisolatie in Enschede is in dat geval mogelijk. Weet u niet zeker of uw huis wel of geen spouw heeft? Check dan eerst de bouwtekeningen. Bij een open ruimte tussen de binnen en buitenmuren is er zeker een spouw aanwezig. Geen bouwtekeningen bij de hand? Als uw muur 25 centimeter of zelfs dikker is, dan kunt u ervan uitgaan dat er een spouw aanwezig is.

  Is uw huis gebouwd na 1975? Dan is de kans groot dat de spouw al geïsoleerd is. In dat geval is het na-isoleren van de spouwmuur nog altijd mogelijk.

  spouwisolatie Enschede

  Spouwmuurisolatie kosten

  Spouwmuurisolatie is relatief goedkoop, maar: wat kost spouwmuurisolatie? Bij een rijtjeswoning met een muuroppervlak van 65 m² liggen de totale kosten rond de €800,- tot €1.450,-. Hierbij ligt de prijs per m² rond de €12,- tot €22,-. Bij een vrijstaande woning ligt de prijs per m² iets lager, gemiddeld rond de €15,- tot €17,- per m². Bij een muuroppervlak van 150 m² ligt de totale prijs rond de €2.200,- tot €2.550,-.

  Bij het berekenen van de prijs is het ook belangrijk om rekening te houden met de terugverdientijd en de besparing. Kiest u ervoor om uw spouwmuur te isoleren met pur, dan is dit een grote investering. Maar door de hogere besparing, is dit zeker het overwegen waard!

  Wat kost spouwmuurisolatie?

  Type woning Oppervlakte Kosten* Prijs per m²*
  Appartement 25 m² €500,- tot €650,- €20,- tot €26,-
  Rijtjeswoning 65 m² €800,- tot €1450,- €12,- tot €22,-
  2-onder-1 kap 105 m² €1500,- tot €1850,- €14,- tot €18,-
  Vrijstaand 150 m² €2200,- tot €2550,- €15,- tot €17,-

  *Let op: dit zijn prijsvoorbeelden incl. btw, maar excl. arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

  Prijs spouwmuurisolatie: welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

  De totaalprijs van spouwmuurisolatie in Enschede wordt beïnvloedt door verschillende factoren. Zo bepaalt elke isolatie expert zelf zijn uurtarief, waardoor de prijzen per spouwmuurisolatie bedrijf flink verschillen.

  Als er na een spouwmuur inspectie blijkt dat er vervuiling aanwezig is, dan moet u deze eerst laten verwijderen, waardoor de kosten hoger oplopen. Tot slot is ook de keuze voor het materiaal van invloed op de totaalprijs. Minerale wol is relatief goedkoop, terwijl isolatieschuim juist een grotere investering is.

  De prijs is afhankelijk van:

  • Het tarief van de isolatie expert.
  • Het totale muuroppervlak.
  • Eventuele spouwmuurvervuiling.
  • De keuze voor de spouwisolatie.

  Wat kost spouwmuurisolatie per m²?

  €12,- tot €26,-

  Kosten gebaseerd op gemiddelde prijzen.

  Laag tarief
  12 per m²

  EPS-parels
  Kleine spouw

  Hoog tarief
  26 per m²

  PUR-parels
  Grote spouw

  Gratis offertes vergelijken

  Terugverdientijd & besparing spouwisolatie Enschede

  Met spouwmuurisolatie in Enschede bespaart u in een vrijstaande woning tot wel 1.300 m³ gas per jaar! Dit is omgerekend een besparing van ongeveer €950,- per jaar! Daarmee verdient u de investering in spouwisolatie terug in gemiddeld 3 tot 5 jaar.

  Bij kleinere woningen ligt de besparing iets lager, omdat het geïsoleerde oppervlak gewoon wat kleiner is. Zo bespaart u bij een hoekwoning ongeveer 850 m³ gas en bij een tussenwoning gemiddeld 320 m³ gas per jaar. De besparing ligt tussen de €250,- tot €650,- per jaar. Maar omdat de kosten lager liggen, verdient u ook dit in ongeveer 3 tot 5 jaar weer terug.

  Spouwmuurisolatie besparing

  Type woning Gemiddelde besparing per jaar*
  Appartement €120,-
  Rijtjeswoning €200,-
  2-onder-1 kap €550,-
  Vrijstaand €800,-

  *Let op: de werkelijke besparing per jaar is afhankelijk van vele factoren zoals de overige woningisolatie, hoeveel u per jaar stookt en de weersomstandigheden. Vraag gratis offertes aan!

  Met subsidie op spouwmuurisolatie in Enschede verkort u de terugverdientijd!

  Spouwmuur isoleren? Vergelijk dan gratis offertes en vind een isolatiebedrijf bij u in de buurt!

  Gratis offertes vergelijken

  Subsidie spouwmuurisolatie 2023

  In 2023 heeft u mogelijk recht op een subsidie voor uw spouwmuurisolatie in Enschede, namelijk de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt deze subsidie aanvragen als u investeert in minimaal 2 energiebesparende maatregelen. Dit betekent dat u naast spouwmuurisolatie ook moet investeren in een andere vorm van woningisolatie.

  Na spouwisolatie moeten de spouwmuren voldoen aan een minimale isolatiewaarde van 3,5 m² K/W. De hoogte en voorwaarden verschillen per doelgroep. Bekijk welke voorwaarden voor u gelden op RVO.nl.

  Hoeveel btw betaal ik voor spouwmuurisolatie in Enschede?

  Is uw huis ouder dan 2 jaar? Dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief op uw woningisolatie. In plaats van 21% btw, betaalt u slechts 9% btw over de arbeidskosten.

  Hierbij gaat het enkel om het aanbrengen van isolatie. Het plaatsen van isolerende kozijnen of deuren valt niet onder het verlaagde btw-tarief, en ook voor de materiaalkosten betaalt u het standaard btw-tarief van 21%. Alle andere werkzaamheden voorafgaand aan het isoleren vallen ook onder het standaard btw-tarief.

  Spouwmuur isoleren Enschede: de werkwijze

  Het isoleren van een spouwmuur in Enschede gebeurt aan de hand van een vijftal stappen. Hieronder leest u hoe specialisten een spouwmuur isoleren.

  • Stap 1: de spouwmuur inspectie. De vakman controleert of er geen vervuiling aanwezig is, en of de bestaande spouwisolatie aangevuld kan worden of juist vervangen moet worden.
  • Stap 2: het maken van boorgaten. Deze gaten zitten in de kruisingen van de voegen, op maximaal 80 cm afstand van elkaar.
  • Stap 3: het dichten van de muur. De vakman maakt alle naden en kieren dicht, zodat de spouwisolatie niet de muur uitloopt.
  • Stap 4: spouwmuur in Enschede isoleren. Met speciale apparatuur vult de specialist de muur met isolatie.
  • Stap 5: na de spouwisolatie dicht de expert alle boorgaten, zodat er niets meer van de werkzaamheden te zien is.

  na isoleren spouwmuur

  Na-isoleren spouwmuur

  Wanneer we spreken van het na-isoleren van een spouwmuur, dan gaat het om een geïsoleerde spouwmuur, waarbij de spouwisolatie wordt aangevuld of vervangen.

  Waarom zou ik mijn spouwmuur na-isoleren?

  Zeker bij oudere materialen kan het voorkomen dat deze na verloop van tijd zijn verzakt. Hierdoor is niet de hele spouwmuur geïsoleerd, waardoor er nog een grote besparing valt te behalen. Daarnaast zijn isolatiematerialen altijd in ontwikkeling, en hebben ze vandaag de dag een hogere isolatiewaarde dan 15 jaar geleden. Door een oud materiaal te vervangen met isolatieschuim, bespaart u nog eens extra op de energiekosten.

  Kosten na-isoleren reeds geïsoleerde spouwmuur

  De kosten voor het na-isoleren van de spouwmuur in Enschede zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, waardoor het lastig is ene gemiddelde prijs te noemen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de conditie van de bestaande spouwisolatie. Als deze nog in goede staat verkeerd, dan liggen de kosten relatief laag: de isolatiespecialisten kunnen de spouwisolatie in dat geval aanvullen.

  Is de bestaande spouwisolatie niet goed meer, dan moeten de experts dit vervangen. Dit doen ze door een aantal gevelstenen uit de muur te halen, om de spouwmuurisolatie vervolgens handmatig te verwijderen. Hierdoor lopen vooral de arbeidskosten flink op.

  Spouwmuurisolatie ervaringen

  Benieuwd naar de ervaringen van spouwmuurisolatie? In deze video ziet u wat spouwmuurisolatie voor anderen betekent.

  Spouwmuur inspectie: is dit noodzakelijk?

  Voordat het isolatiebedrijf uw spouwmuur isoleert, voeren zij een spouwmuur inspectie uit. Dit is noodzakelijk, omdat zij een spouwmuur met spouwmuurvervuiling niet direct kunnen isoleren. Vervuiling bestaat uit oud puin, cement of zandresten in de spouw. Als dit aanwezig is, dan creëert dit koudebruggen, wat het risico op vochtproblemen juist weer vergroot.

  Wat is een spouwmuur inspectie?

  Met een endoscoop controleert de specialist of er sprake is van vervuiling. Een endoscoop is een kleine camera, die de spouw volledig in kaart brengt. Is er wel sprake van vervuiling in de spouw? In dat geval is het noodzakelijk dat u dit eerst verwijdert.

  Spouwmuurvervuiling?

  Het kan voorkomen dat er spouwmuurvervuiling in uw spouw aanwezig is. Dit kunnen cementresten zijn, zandhopen of zelfs oud puin van tijdens de bouw. Vervuiling vormt op zichzelf geen problemen, maar in combinatie met spouwmuurisolatie wel. Het voorkomt dat vakmannen de muur goed en evenredig kunnen isoleren.

  Vervuiling in de spouwmuur creëert koudebruggen, waardoor een onderbreking in de isolatie ontstaat. Dit trekt vocht aan, met lelijke vochtplekken als gevolg.

  Mijn spouwmuur is vervuild, en nu? Geen probleem: u kunt uw spouwmuur nog steeds laten isoleren. Wel is het belangrijk dat u de vervuiling eerst laat vervuilen. Dit doen de vakmannen door enkele gevelstenen te verwijderen. Zo halen ze de vervuiling handmatig weg.

  Spouwmuurisolatie verwijderen

  Wilt u uw spouwmuur in Enschede na-isoleren door de isolatie volledig te vervangen? Dan moet u eerst de spouwmuurisolatie verwijderen. Dit is een goede keus als u de bestaande spouwisolatie wilt vervangen met een kwalitatief beter materiaal.

  Het werkt als volgt:

  Eerst verwijdert de vakman 1 of 2 gevelstenen. Hij maakt daarna kleine boorgaten in de kruisingen van de voegen. Met behulp van perslucht blaast hij de oude isolatie nu uit de spouwmuur. Als er geen isolatie meer uit de muur komt, controleert de vakman de spouw nogmaals met een endoscoop. Als deze leeg is, vult hij de spouw opnieuw met het gewenste materiaal.

  Vakman inschakelen voor spouwmuurisolatie in Enschede?

  Vergelijk gratis offertes en vind een specialist bij u in de buurt!

  Gratis offertes ontvangen

  Soorten spouwmuurisolatie

  Bij spouwisolatie in Enschede heeft u de keuze uit verschillende materialen. Er is niet één beste materiaal: elke spouwisolatie heeft zo zijn eigen eigenschappen. Wilt u het materiaal dat u de grootste besparing oplevert? Kies dan voor isolatieschuim. Onthoud wel dat dit de totale kosten flink verhoogt.

  Heeft u juist een beperkt budget? Dan is Knauf Supafil of steenwol een goede keuze! Spouwmuurisolatie met parels is juist weer een milieubewuste keuze.

  Dit zijn de meest gebruikte soorten isolatie:

  • EPS-parels: goede prijs/kwaliteitverhouding en goed bestand tegen vocht. Het voordeel van spouwmuurisolatie met parels is dat ze 100% recyclebaar zijn. Dit kost ongeveer €9,- per m².
  • Pur-isolatieschuim: isolatieschuim heeft de hoogste isolatiewaarde en zorgt dus voor de grootste besparing. De kosten liggen rond de €25,- per m².
  • Glaswol: glaswol, of Knauf Supafil, is gemaakt van zand en gerecycled glas. Dit is de meest goedkope optie. De prijs ligt rond de €7,50 per m².
  • Steenwol: vergelijkbaar met Knauf Supafil, maar heeft een betere geluidsisolatie. Dit kost ongeveer €8,50 per m².

  Prijs spouwmuurisolatie per materiaal

  Isolatiemateriaal Prijs per m²*
  Pur-schuim Vanaf €25,-
  Glaswol Vanaf €7,50
  Steenwol Vanaf €8,50
  Eps-isolatieparels Vanaf €9,00

  *Dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

  Spouwmuurisolatie nadelen, zijn die er?

  Met zoveel voordelen denken veel mensen dat er een addertje onder het gras is. Zitten er geen nadelen aan spouwmuurisolatie? Zo wordt vaak gedacht dat spouwisolatie in Enschede vochtproblemen veroorzaakt. Toch is dit niet het geval. Het klopt dat u alle natuurlijke isolatiemogelijkheden wegneemt, daarom is een goede ventileert extra belangrijk. Maar als u uw huis ventileert hoeft u zich geen zorgen te maken over vochtproblemen.

  Een nadeel van spouwmuurisolatie is dat het niet geschikt is voor iedere buitenmuur. Geschilderde gevels of gevels met geglazuurde gevelstenen zijn niet geschikt. Het risico bestaat dat vocht ophoopt achter het glazuur, waardoor de muur beschadigt.

  spouwmuurisolatie Enschede

  Fabels over spouwmuurisolatie

  Hoewel spouwmuurisolatie in Enschede al jarenlang populair is, bestaan er nog veel onduidelijkheden. Dat blijkt ook over een aantal misverstanden die al jaren de ronde doen. Zo denken veel mensen dat zij hun spouw niet volledig kunnen isoleren, omdat dit vochtproblemen veroorzaakt. Dit is absoluut niet het geval. Als u uw huis goed ventileert hoeft u zich geen zorgen te maken over vochtproblemen.

  Een tweede fabel is dat spouwisolatie in Enschede niet mogelijk is als er vervuiling in de spouw zit. Ook dit klopt niet: na het verwijderen van de vervuiling is spouwisolatie zeker mogelijk! Tot slot denken veel mensen dat een geïsoleerde spouwmuur niet verder geïsoleerd kan worden. Toch is na-isoleren geen enkel probleem en is het zelfs mogelijk de muur verder te isoleren met gevel- of muurisolatie.

  Recent aangevraagde spouwisolatie offertes
  Spouwmuurisolatie aanbrengen in Enschede
  Spouwmuur isoleren in Zwolle
  Spouw isoleren in Hengelo
  Spouwisolatie plaatsen in Deventer
  Spouwisolatie verwijderen in Almelo
  Na-isoleren volledige woning in Kampen
  Spouwmuren na-isoleren in Rijssen
  Spouw rijtjeswoning isoleren in Oldenzaal
  Spouwmuur isoleren in bedrijfspand in Apeldoorn
  Plaatsen spouwmuurisolatie in Utrecht

  Geen spouwmuur! Hoe isoleren?

  Mijn huis heeft geen spouw: hoe moet ik de buitenmuur nu isoleren? Er zijn gelukkig verschillende alternatieven voor spouwmuurisolatie. Zo is het mogelijk om te investeren in buitengevelisolatie. Hierbij plaatst u de isolatie rechtstreeks tegen de buitenmuur, en werkt dit af met gevelbekleding. Voordeel hiervan is dat het de uitstraling van uw buitengevel flink verbetert.

  Een goedkopere optie is muurisolatie: hierbij isoleert u de binnenkant van de buitenmuur. Dit werkt u af met een voorzetwand. Houd er rekening mee dat u hiermee een klein deel van uw leefruimte inlevert. Wilt u uw woning nog verder isoleren, denk dan ook eens aan dakisolatie en vloerisolatie.

  Voordelen spouwmuurisolatie bedrijf

  Twijfelt u of u een spouwmuurisolatie bedrijf wilt inschakelen voor het uitvoeren van uw spouwmuurisolatie? De inzet van vakmannen heeft tal van voordelen. Zo is de klus sneller geklaard en weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit.

  De grootste voordelen op een rij:

  • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
  • Met een isolatiebedrijf bent u verzekerd van de hoogste isolatiewaarde en de grootste besparing.
  • U weet zeker dat er geen beschadigingen aan de gevelmuur ontstaan.
  • De spouwisolatie in Enschede is in één dag geplaatst.
  Met de hulp van een isolatiebedrijf bent u verzekerd van de hoogste isolatiewaarde en dus de grootste besparing!

  spouwmuurisolatie bedrijf Enschede

  Besparen? Vergelijk gratis offertes spouwmuurisolatie!

  Wilt u uw woningisolatie verbeteren? Kies dan voor spouwisolatie. Door de lage prijzen heeft u de investering snel terugverdient en spouwisolatie is in slechts één werkdag geplaatst! Bovendien heeft u met spouwmuurisolatie recht op een subsidie, waardoor de terugverdientijd nog korter is. Ook investeren in uw woningisolatie?

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  U ontvangt dan zo snel mogelijk gratis prijsopgaven van verschillende isolatiebedrijven bij u in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot maar liefst 40% op de totale kosten!

  Gratis offertes ontvangen
  Handige websites
  • milieucentraal.nl: voor als u meer weten over de terugverdientijd van spouwmuurisolatie.
  • RVO.nl: hier vindt u alle informatie over subsidie op spouwmuurisolatie.
  • belastingdienst.nl: informatie over welke werkzaamheden bij woningisolatie onder het btw tarief van 9% vallen.