spouwmuurisolatie Tilburg

Spouwmuurisolatie Tilburg

Last van een slechte isolatie en bent u op zoek naar een manier om snel te besparen op de energierekening? Kies dan voor spouwmuurisolatie in Tilburg! Met isolatie van de spouwmuur profiteert u namelijk direct van een betere binnentemperatuur en u verdient deze investering al in drie tot vijf jaar weer terug!

Op deze pagina leest u meer over het isoleren van de spouwmuur en wat spouwisolatie gemiddeld genomen kost. Ook leest u over de verschillende isolatiematerialen die hiervoor gebruikt worden en krijgt u handige tips die helpen om te besparen op de totale kostprijs.

Start de gratis offerteaanvraag!

Voordelen onze werkwijze

Besparen op uw spouwisolatie? Vergelijk dan de tarieven van meerdere bedrijven! Wij zijn een netwerk van specialisten, werkzaam in het hele land. U ontvangt na een offerteaanvraag tot wel 5 offertes van bedrijven uit uw eigen regio Tilburg. Dit heeft een aantal voordelen:

 • u krijgt inzicht in de prijzen van verschillende bedrijven;
 • u kiest gemakkelijk het bedrijf dat het beste bij u past;
 • het gebruik van deze offerteservice is gratis en vrijblijvend;
 • u bespaart tot wel 30% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
spouwmuur isoleren Tilburg

Heeft uw woning een spouwmuur?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Tilburg de vraag of het mogelijk is om hun spouw te isoleren. Dit is voor het overgrote deel afhankelijk van de periode waarin uw woning of bedrijfspand is gebouwd. Onze isolatiespecialisten gaan over het algemeen uit van een driedeling: woningen die voor 1920 gebouwd zijn, woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn, en woning die na 1975 gebouwd zijn.

Woningen van voor 1920 hebben meestal geen spouwmuur, en kunnen dan ook niet van een na-isolatie worden voorzien. Door nieuw onderzoek is in woningen van na 1920 een spouw gebouwd, deze spouwmuur werd meestal nog niet voorzien van isolatie. Na 1975 zijn vrijwel alle Nederlandse woningen gebouwd met een geïsoleerde spouwmuur. Controleer of er een spouw in de buitenmuur zit door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Als deze groter is dan 24 centimeter is het een spouwmuur.

spouwisolatie Tilburg

Werkwijze bij spouwisolatie

Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte wordt het proces in werking gesteld. Allereerst voert de specialist een endoscopisch spouwonderzoek (inspectie) uit. Zo kan men in kaart brengen of uw spouw geschikt is voor na-isolatie en of er eventuele vervuiling aanwezig is. Verder kijkt men naar de steensoort, de kwaliteit van het voegwerk en of uw woning aan alle eisen voldoet. Wanneer u de spouwmuren in uw woning laat na-isoleren, dan werken wij met een eenvoudige techniek, die wel enige precisie vereist. De eerste stap van het daadwerkelijke proces is het boren van gaten in de spouwmuur, waardoor wij de isolatie naar binnen kunnen spuiten. Als het materiaal in de spouw zit, dan zullen wij direct de gaten weer dichten, zodat u aan de buitenzijde niets ziet van de spouwisolatie. Het isoleren kan dan ook binnen een dag afgerond worden. Willen uw buren in Tilburg geen geïsoleerde spouwmuur of moeten wij ventilatieroosters plaatsen? Dan zal dit eerst moeten gebeuren, voor de rest van de isolatieklus.

Spouwmuur na-isoleren Tilburg

Na-isoleren is mogelijk als uw buitenmuur al gevuld is met isolatie. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw huis in Tilburg na 1975 gebouwd is of als een vorige bewoner al eens spouwmuurisolatie heeft aan laten brengen. Tegenwoordig is de kwaliteit echter een stuk beter, waardoor u de geluids- en warmte isolatie nog meer kunt verbeteren door de oude isolatie te vervangen. Dit proces noemen we ook wel ‘na-isolatie’. Bij het na-isoleren kijkt de vakman eerst naar de staat van de buitenmuur en het materiaal dat in het verleden gebruikt is. Hij moet dit verwijderen voordat hij de spouw opnieuw kan isoleren. Is de isolatie na die tijd verzakt, dan kan de vakman het in veel gevallen aanvullen met nieuw materiaal.

Kosten spouwmuurisolatie Tilburg

De kosten voor spouwmuurisolatie variëren uiteraard per type woning. Voor een appartement met een spouwmuur van ongeveer 25 m² ligt de totaalprijs rond de €500,- tot €650,-, inclusief btw. Met dit oppervlak behaalt u een besparing van ongeveer €120,- per jaar. Een rijtjeswoning heeft uiteraard een groter muuroppervlak: bij een muuroppervlak van ongeveer 65 m² betaalt u gemiddeld €800,- tot €1.450,- en bespaart u tot €200,- per jaar. Gemiddeld kunt u rekening houden met ongeveer €15,- tot €20,- per m². Hoe groter het oppervlak, des te lager de kosten per vierkante meter. U kunt bijvoorbeeld op de kostprijs besparen door samen met uw buren collectief uw spouwmuren te isoleren.

Prijstabel: spouwmuurisolatie per woningtype

WoningtypeOppervlakteGemiddelde prijzen, incl. btw*Gemiddelde besparing per jaar
Appartement25 m²€500,- tot €650,-€120,-
Rijtjeshuis65 m²€800,- tot €1450,-€200,-
2 onder 1 kap105 m²€1500,- tot €1850,-€550,-
Vrijstaande woning150 m²€2200,- tot €2550,-€800,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kostenbepalers bij spouwmuurisolatie

Benieuwd hoe de kosten van het isoleren van de spouw tot stand komen? In principe bestaat de totaalprijs uit drie verschillende onderdelen: de prijzen van het isolerend materiaal, de arbeidskosten en de kosten van de gebruikte machines. De verdeling van deze drie onderdelen is gemiddeld 60% voor de arbeidskosten, 35% voor de materiaalkosten en 5% voor de machine. Tip: let bij het materiaal niet alleen op de kosten, maar ook op de unieke kenmerken. Zo biedt glaswol een uitstekende geluidsisolatie, steenwol een goede brandveiligheid en isolatiekorrels zijn erg duurzaam. Purschuim is ideaal. Het is maar net wat u belangrijk vindt bij de spouwisolatie. De arbeidskosten worden bepaald door de aan- of afwezigheid van spouwmuurvervuiling. Eventuele vervuiling, zoals cementresten en puin moeten altijd worden verwijderd. Aangezien de arbeidskosten een groot gedeelte van de totale prijs bepalen is het slim om verschillende isolatiebedrijven uit Tilburg met elkaar te vergelijken. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De kosten voor een spouwmuurisolatie worden bepaald door verschillende factoren, maar komen gemiddeld uit op €800,- voor een tussenwoning.

Dankzij de isolatie bespaart u vervolgens ongeveer €400,- per jaar op de energiekosten. Hierbij wordt gerekend met een besparing van 9m3 gas per vierkante meter. De terugverdientijd van de spouwisolatie is daarmee gemiddeld twee tot vier jaar. Ook voor andere woningtypen zal de terugverdientijd op ongeveer twee tot vier jaar uitkomen.

Bent u benieuwd naar de exacte terugverdientijd voor de isolering van de spouw bij uw woning? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van de bij ons netwerk aangesloten experts uit Tilburg.

Rekenvoorbeeld spouwisolatie met EPS-parels

Om u een idee te geven wat spouwmuurisolatie kost, geven we u even een rekenvoorbeeld. In dit voorbeeld zijn we uit gegaan van het isoleren van een spouwmuur van 60 m² met EPS-parels.

De klus wordt uitgevoerd door 2 vakmannen. De vakmannen hebben voor deze klus één volledige dag (8 uren) nodig en gebruiken hierbij een parelbaasmachine. De kosten voor het isolatiemateriaal bedragen zo’n € 90,-, dat is ongeveer 11% van de totaal kosten.

Het grootste gedeelte van de kosten zit in het arbeidsloon van de vakmannen; zo’n 70%. In de tabel hiernaast vindt u een totaaloverzicht van de prijsopbouw om uw spouwmuur met EPS-parels te laten isoleren.

Prijsopbouw spouwmuurisolatie met EPS-parels

OmschrijvingPrijs *Percentage
Arbeidsloon€ 550,-19%
Inzet van een parelblaasmachine€ 150,-70%
Isolatiemateriaal (60 m²)€ 90,-11%
Totaalprijs van deze klus€ 790,-100%

* Let op: Dit is een globale prijsindicatie. Wil u een exacte prijs? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvende meerdere offertes aan.

Subsidie voor spouwmuurisolatie in 2019

Er zijn verschillende manieren waarop u de kosten van de spouwmuurisolatie laag houdt. Tot voor kort was de landelijke subsidie van de Nederlandse overheid gesloten voor particulieren, maar vanaf 2 september 2019 kunt u weer gebruik maken van deze subsidie. De subsidieregeling heet de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en u komt mogelijk in aanmerking als u minstens twee energiebesparende maatregelen neemt. Dit betekent dat u naast het aanbrengen van spouwmuurisolatie nog een maatregel moet nemen. Ga naar rvo.nl voor meer informatie over de subsidie. Zo leest u hier meer over de voorwaarden en hoe u de subsidie aanvraagt.

subsidie voor isolatie van de spouw

Lokale en regionale subsidies voor spouwmuurisolatie

Op dit moment is er weer een landelijke subsidie beschikbaar voor particulieren die u kunt aanvragen. Maar als u geïnteresseerd bent in isolatie, dan zijn er ook nog andere manieren om een deel van de investering terug te krijgen. Zo zijn er verschillende gemeentes of provincies die een subsidie voor woningisolatie aanbieden. De voorwaarden en hoogte van een dergelijke subsidie verschillen uiteraard per gemeente en situatie. Op energiesubsidiewijzer.nl zoekt u gemakkelijk naar een provinciale of gemeentelijke subsidie. Geef uw woonplaats aan en u krijgt een compleet overzicht.

Verlaagd btw-tarief van 9%

Zoals gezegd profiteert u ook van een blijvend verlaagd btw-tarief. Over alle arbeidskosten betaalt u per 1 januari 2019 namelijk slechts 9% btw in tegenstelling tot het standaardtarief van 21%. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat het huis in Tilburg minimaal 2 jaar oud is. Over de materiaalkosten betaalt u wel het standaard btw-tarief van 21%. Vanaf 1 januari 2019 is het verlaagde btw-tarief omhoog gegaan van 6% naar 9%. Meer hierover leest u op belastingdienst.nl.

Besparen op uw spouwisolatie? Vergelijk de tarieven van meerdere bedrijven uit Tilburg!

Kies het bedrijf met het beste aanbod en u bespaart al snel tot wel 40% op de totaalprijs!

Vrijblijvende offertes

Voordelen spouwmuurisolatie

Steeds meer inwoners van Tilburg zijn overtuigd van de voordelen van spouwmuurisolatie. En dat is niet gek: want terwijl de warmte isolatie stijgt, daalt uw energierekening! Door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding verdient u spouwmuurisolatie bovendien al in korte tijd terug. Bij deze vorm van woningisolatie, plaatsen de specialisten isolatie in uw spouwmuur, waardoor uw buitenmuren een stuk warmer aanvoelen. Benieuwd naar alle voordelen van isolatie in de spouwmuur? Deze worden hieronder verder toegelicht.

Minder warmteverlies, meer besparing

Zodra de spouwisolatie geplaatst is profiteert u direct van een hoger wooncomfort. Zonder isolatie is de buitenmuur namelijk een groot warmtelek. Met het aanbrengen van spouwmuurisolatie voelt de muur direct warmer aan en hoeft u de kachel minder hoog te zetten voor dezelfde, aangename binnentemperatuur. Hierdoor daalt uw energierekening flink!

Geen vocht of schimmel meer

Wist u dat vocht in huis condenseert tegen koude oppervlakken? Zonder isolatie loopt de buitenmuur dus risico op vocht en schimmelplekken. Het gevolg hiervan is dat uw wandafwerking loslaat en er ontstaan muffe geurtjes. Geïsoleerde spouwmuren zijn geen koud oppervlak meer, waardoor het risico op schimmel en andere vochtproblemen een stuk kleiner is!

spouwmuur na-isoleren in Tilburg

Realisatie in 1 dag

Wilt u uw woningisolatie verbeteren maar ziet u op tegen een langdurige verbouwing? Geen zorgen: spouwmuurisolatie is vrijwel altijd al in één dag geplaatst! De werkzaamheden kunnen op elk moment uitgevoerd worden en vereisen geen vergunning. Er is na de isolatie aan de buitenmuur ook niets meer te zien van de werkzaamheden, maar u merkt het zeker in uw portemonnee!

terugverdientijd spouwmuur isoleren

Korte terugverdientijd

Door de scherpe prijzen van spouwmuurisolatie blijft ook de terugverdientijd relatief kort! Gemiddeld heeft u de investering in spouwisolatie na ongeveer drie tot vijf jaar weer terugverdient. Uiteraard verschilt deze terugverdienperiode per situatie, omdat dit afhankelijk is van meerdere factoren. Afhankelijk van uw situatie is deze periode dus iets langer of zelfs korter!

Waardevermeerdering van uw woning

Met het verbeteren van de woningisolatie verhoogt u de waarde van het pand in Tilburg. Hoe? Als u uw huis wilt verkopen, dan speelt het energielabel een belangrijke rol. Hoe hoger het energielabel, des te meer het huis in Tilburg waard is. Met het plaatsen van spouwmuurisolatie verhoogt u het energielabel en kunt u dus een hogere vraagprijs hanteren!

Betere geluidsisolatie

Veel mensen kiezen voor het isoleren van de spouw vanwege de goede warmte isolatie. Maar naast warmte isolatie, verbetert ook de geluidsisolatie! U heeft aanzienlijk minder last van geluiden van buitenaf. Dit komt van pas als u langs een drukke winkelstraat woont, maar ook als u naast een treinspoor, in de buurt van het vliegveld of langs de snelweg woont!

Spouwmuur isoleren Tilburg

Met al deze voordelen is het dus niet gek dat spouwmuurisolatie één van de meest toegepaste vormen van isolatie is.

Omdat de werkzaamheden geen vergunning vereisen en vaak al in één dag zijn uitgevoerd, is dit een erg laagdrempelige methode om de isolatie van uw woning te verbeteren. Bovendien zijn de prijzen gunstig, waardoor het ook geschikt is voor mensen met een kleiner budget.

Wilt u naast de warmte isolatie ook de geluidsisolatie verbeteren? Laat u dan informeren over de verschillende isolatiematerialen. Een spouwmuurisolatiespecialist uit Tilburg helpt u hier graag verder mee.

Spouwmuurisolatie aan laten brengen

Bekijk hoe een vakman te werk gaat bij het isoleren van de spouwmuur.

Woningisolatie in korte tijd terugverdienen? Kies voor spouwmuurisolatie!

Dankzij de lage prijzen verdient u spouwisolatie al in drie tot vijf jaar weer terug.

Gratis offertes vergelijken

Soorten spouwmuurisolatie

Samen met de isolatiespecialist uit Tilburg maakt u de keuze voor een geschikt isolatiemateriaal. U heeft in de meeste gevallen de keuze uit: glaswol, steenwol, eps parels (isolatiekorrels) en purschuim. Elke variant heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van uw wensen en de technische staat van uw spouw kiest u samen met de specialist het geschikte materiaal. Het is verstandig om goed op de volgende factoren te letten: de isolatiewaarde, brandveiligheid, geluidsisolatie, duurzaamheid en vochtbestendigheid. Deze vijf factoren zijn belangrijk bij de keuze. De spouw van uw woning bepaalt ook uw keuze. Zo is het bij een erg smalle spouw slim om voor purschuim of isolatiekorrels te kiezen. Hieronder benoemen we kort de voordelen, nadelen en kosten per soort isolatie.

Pur-schuim

Schuim van polyurethaan is tevens een populair materiaal. Bij het isoleren van de spouw gebruikt men vaak traagwerkend pur-schuim. Men voorkomt zo drukopbouw in de muur. Het is erg effectief om mee te isoleren, aangezien het alle naden en kieren dicht. Het scoort dus hoog op kierafdichting en het bestrijden van vocht. Het heeft tevens een hoge isolatiewaarde en is erg geschikt voor smalle spouwmuren. Een nadeel is dat het moeilijk te recyclen is en dat het niet milieuvriendelijk is. Ook kan er na het aanbrengen tijdelijk een chemische ‘verflucht’ ontstaan. Dit is echter binnen een aantal dagen weer verdwenen. De gemiddelde prijzen liggen rond de €25,- per vierkante meter.

Glaswol

Bij spouwmuurisolatie wordt glaswol gebruikt in de vorm van vlokken. Het materiaal is gemaakt van zand en gerecycled glas. Het heeft een hoge isolatiewaarde en wordt veel gebruikt omdat het in verhouding weinig kost. Het biedt daarnaast een uitstekende geluidsisolatie en is beter bestand tegen vocht dan steenwol. Het materiaal is tevens brandveilig. U kunt het verkrijgen in diverse varianten, zoals HR+ en HR++. Deze categorisering heeft invloed op de isolatiewaarde en de prijzen. Een veelgebruikte variant bij spouwisolatie is Supafil van Knauf. De gemiddelde prijs ligt rond de €7,50 per m². Het heeft dus een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Steenwol

Steenwol (ook wel rotswol genoemd) is een minerale wol. Het is gemaakt van vezels uit het vulkanisch gesteente. Het materiaal staat bekend om het multifunctionele karakter. Zo is het brandwerend en geluidsisolerend. Rotswol is erg duurzaam en het is niet vatbaar voor schimmels. Het materiaal kunt u goed vergelijken met glaswol, alleen is de isolatiewaarde en vochtbestendigheid van rotswol iets minder. Hierdoor is de prijs/kwaliteitverhouding iets lager. De brandwerende en geluidswerende voordelen hebben immers geen invloed op de prijzen en besparingen. Doordat het een natuurlijk materiaal is, is het ook gevoeliger voor ongedierte. De gemiddelde kostprijs van rotswol ligt rond de €8,50 per vierkante meter.

Isolatiekorrels

Wanneer u kiest voor het na-isoleren van de spouw, dan hebt u de keuze uit verschillende isolatiematerialen. Voor een spouwmuurisolatie zijn EPS isolatiekorrels een veelvoorkomende keuze. Hierbij worden de isolatiekorrels vermengd met speciale lijm, om te voorkomen dat ze verzakken en daarmee de isolatiewaarde verlagen. De EPS-isolatiekorrels zijn verkrijgbaar in verschillende categorieën: van HR tot HR++. De meeste isolatiekorrels scoren op brandveiligheid en geluidsisolatie lager dan minerale wol. Voordelen zijn echter het milieuvriendelijke karakter en het feit dat ze vochtregulerend én erg duurzaam zijn. Daarnaast is de isolatiewaarde (afhankelijk van de categorie) goed tot uitstekend. De gemiddelde prijs is €9,- per m².

Isolatieplaten

Wat veel mensen niet weten, is dat isolatieplaten ook steeds vaker worden toegepast bij spouwmuurisolatie. Wel worden isolatieplaten voornamelijk gebruikt bij nieuwbouwwoningen, omdat dit uiteraard niet via een boorgat aangebracht kan worden. Isolatieplaten zijn erg dun, waardoor de spouwbreedte geen cruciale rol speelt. Daarnaast isoleert het uitstekend en wordt het geproduceerd van verschillende materialen, waardoor er altijd een geschikte keuze tussen zit.

isolatieplaten Tilburg

Kosten per isolatiemateriaal

Soort isolatiemateriaalKosten per m² *
Pur-schuimVanaf €25,-
GlaswolVanaf €7,50
SteenwolVanaf €8,50
Isolatiekorrels (EPS-parels)Vanaf €9,00

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. btw en exclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Elk materiaal heeft z’n eigen isolatiewaarde. Hoe beter deze waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Dit betekent doorgaans dat het materiaal een stuk duurder in aanschaf is, maar de besparing die u jaarlijks doet is ook een stuk hoger. Een belangrijke waarde is de Lambdawaarde, ook wel de L-waarde genoemd. Deze geeft aan in welke mate het materiaal warmte geleid. Hoe lager deze L-waarde, des te beter het isoleert. Minerale wol heeft een L-waarde van ongeveer 0.032 W/mK en isolatiekorrels hebben een L-waarde van gemiddeld 0.035 W/mK. Purschuim isoleert het beste, met een L-waarde van zo’n 0.026 W/mK.

isolatiemateriaal

Vergelijk bedrijven en kies de isolatiespecialist met de laagste prijs!

Bespaar tot wel 30% op de kosten en profiteer direct van kwalitatieve spouwisolatie.

Gratis offertes vergelijken

Spouwmuur inspectie Tilburg

Voordat spouwmuurisolatie wordt aangebracht, is het noodzakelijk om een uitgebreide spouwmuur inspectie uit te voeren. Dit wordt standaard gedaan door een spouwmuurisolatiespecialist uit Tilburg. Tijdens deze inspectie controleert de vakman of de spouwmuur geschikt is voor spouwisolatie. Wanneer er sprake is van spouwmuurvervuiling dan moet u de spouw bijvoorbeeld eerst goed laten reinigen. Leven er vleermuizen in uw spouw, dan is het noodzakelijk om toestemming te vragen voordat u werkzaamheden aan de muur uitvoert. Als u de spouwmuur isoleert zonder vooraf een inspectie uit te voeren, dan is de kans op beschadigingen groter.

Vleermuizen in de spouw

Via kleine openingen in bijvoorbeeld de voegen kunnen vleermuizen uw spouwmuur betreden.

Wanneer er vleermuizen in de spouw zitten, dan krijgt u echter te maken met de Flora en Fauna wet. Hierin staat dat er een speciale ontheffing moet worden aangevraagd voor het vullen van de spouwmuur. Daarbij dient u de vleermuizen de mogelijkheid te bieden om uit de spouw te vliegen. Het is verstandig om één van onze specialisten uit Tilburg te vragen naar de mogelijkheden.

spouwisolatie

Spouwmuurvervuiling

Een schone spouwmuur is essentieel om het maximale resultaat te behalen. Wat nou als dat niet het geval is? Hoogstwaarschijnlijk is de isolatiespecialist uit Tilburg daar tijdens het cameraonderzoek achter gekomen. Cementresten, vuil en cementbaarden zijn voorbeelden van veelvoorkomende spouwmuurvervuilingen. Deze moeten absoluut worden verwijderd. Zo voorkomt u koudebruggen. Dit zijn gedeelten in uw muur waar de isolatielaag is doorbroken. Dat vermindert de isolatiewaarde en resulteert vaak in vochtproblemen. De specialist uit Tilburg verwijdert deze vervuiling voordat men start met de isolatieklus. Dit doet men door een aantal stenen weg te snijden en de vervuiling handmatig te verwijderen. Dit brengt uiteraard extra kosten mee.

ventilatie van spouwmuur Tilburg

Belang van ventilatie

Is de spouwisolatie in Tilburg voltooid? Gefeliciteerd! Dan kunt u nu beginnen met besparen op uw stookkosten en met het genieten van uw verhoogde wooncomfort. Tip: besteed wel aandacht aan de ventilatie. De ventilerende functie van de spouwmuur is immers na de spouwisolatie afgenomen. In veel woningen wordt de kruipruimte geventileerd via de spouwmuur. In dat geval moet het isolatiebedrijf ventilatiekanalen maken in de kruipruimte. Zo voorkomt u condens en vochtproblemen. Ook de rest van de woning dient over voldoende ventilatiemogelijkheden te beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een rooster boven het raam of een klapraampje. De isolatiespecialist uit Tilburg informeert u graag over welke vorm van ventilatie in uw woning het meest praktisch is.

Tips bij spouwmuurisolatie

 • Kiest u voor spouwmuurisolatie? Zorg dan voor een goede ventilatie, zodat condensatievocht het huis kan verlaten.
 • De totale isolatiewaarde van de spouwmuur is afhankelijk van de spouwbreedte en het materiaal. Bij spouwmuurisolatie kan deze totale isolatiewaarde (Rc-waarde) stijgen tot ongeveer 1.7.
 • Wilt u uw woning energiezuinig maken? Combineer spouwmuurisolatie dan met andere isolatietechnieken. Voor een energiezuinige woning heeft u een Rc-waarde van 4.5 nodig.
 • Vraag uw buren of zij ook hun spouwmuren willen isoleren. Om samen uw spouwmuren tegelijkertijd te isoleren krijgt u mogelijk een collectieve korting.

Vergunning nodig voor spouwmuurisolatie?

Benieuwd of u voor de spouwisolatie ook een vergunning nodig heeft? In het Bouwbesluit staan de wettelijke eisen voor woningbouw en de bijbehorende vergunningen.

Voor het isoleren van de spouwmuur is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Dit komt doordat er bij een spouwisolatie niets verandert aan de aanblik van het huis. Zowel het uiterlijk als de constructie blijft intact.

Verouderde spouwisolatie? Laat de spouw na-isoleren!

Verbeter de isolatie en verlaag uw stookkosten.

Gratis offertes vergelijken

Nadelen van spouwmuurisolatie?

Veel inwoners van Tilburg zijn overtuigd van de voordelen van spouwmuurisolatie. Maar heeft het isoleren van de spouwmuur dan ook nadelen? Wat door een aantal mensen als één van de belangrijkste nadelen wordt gezien, is dat spouwmuurisolatie niet voor elke buitengevel geschikt is.

Daarnaast moet u vervuiling in de spouwmuur verwijderen voordat spouwmuurisolatie een optie is, waardoor de kosten mogelijk verder oplopen. Veel mensen benoemen dat een grotere kans op vochtproblemen ook één van de nadelen is.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is er helemaal geen grotere kans op vochtproblemen. Wel is het erg belangrijk dat u uw woning voldoende ventileert.

De drie grootste misverstanden over spouwmuurisolatie

1. Spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen.
Zo’n 40 jaar geleden was dit nog wel aan de orde. Tegenwoordig al lang niet meer. Zowel het materiaal als de techniek van het isoleren is sterk verbeterd. Vandaag de dag voorkomt spouwisolatie zelfs vochtproblemen. Op een koele muur condenseert waterdamp immers, dat wordt met spouwisolatie voorkomen.
2. Een geïsoleerde spouwmuur kunt u niet verder isoleren.
Na-isolatie kan juist wel. Een spouw met oude isolatie kun je in de meeste gevallen verder isoleren. De expert kijkt of dit mogelijk is. Eventueel wordt de oude isolatie verwijderd en wordt de spouw gevuld met nieuw isolatiemateriaal.
3. Spouwmuurisolatie is erg duur.
Dit is niet aan de orde. Natuurlijk vraagt het om een investering, maar vergeleken met andere vormen va isolatie is het erg voordelig. Bij de vraag aan woningeigenaren wat het ongeveer gaat kosten is de schatting bijna altijd te hoog.

Zelf spouwmuur isoleren?

Veel van onze klanten uit Tilburg denken dat het uitvoeren van een spouwmuurisolatie niet erg lastig is, en vragen daarom naar de mogelijkheden om het isoleren zelf af te handelen. Wij raden het eigenhandig zorgen voor de na-isolatie van de spouwmuur echter altijd af. Dit komt doordat er een grote nauwkeurigheid vereist is voor het uitvoeren van de klus. Wanneer het isolatiemateriaal (isolatiekorrels of parels) niet evenredig in de muur verdeeld wordt, dan zal dit nadelige gevolgen hebben voor de isolatiewaarde, of zal er zelfs helemaal geen isolatie plaatsvinden.

Hoe besparen op de kosten van spouwmuurisolatie?

De prijzen van spouwmuurisolatie zijn een stuk gunstiger dan de kosten van andere vormen van woningisolatie. Maar zelfs dan zijn er nog voldoende manieren om op te besparen op de totaalprijs! Door een subsidie aan te vragen krijgt u al een deel van de investering weer terug. U kunt ook besparen door te kiezen voor een voordelig isolatiemateriaal of te vragen of uw buren ook hun spouwmuren willen laten isoleren. Tot slot is het vergelijken van offertes een belangrijke methode om tot wel 30% op de totaalprijs te besparen. Dit doet u gratis en vrijblijvend via ons offerteformulier.

Voordelen spouwmuurisolatiespecialist Tilburg

Wist u dat het inhuren van een spouwmuurspecialist een hoop voordelen heeft? U bespaart uzelf een hoop tijd en energie, en bent bovendien verzekerd van een optimale isolatie.

Als u de isolatie uitbesteedt aan een vakman uit Tilburg weet u bovendien zeker dat de spouwmuur goed geïsoleerd is, wat problemen in de toekomst voorkomt. Hieronder staan vier belangrijke voordelen van het inhuren van een spouwmuurisolatiespecialist uit Tilburg.

 • Bespaar uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
 • U profiteert van een optimale isolatie en voorkomt problemen.
 • Een vakman voert een uitgebreide spouwmuur inspectie uit.
 • U betaalt een verlaagd btw-tarief over alle arbeidskosten!

Gratis offertes van spouwmuurisolatie bedrijven vergelijken

Wilt u graag in contact komen met een erkend vakman op het gebied van spouwisolatie? Hebt u een vraag over de verschillende isolatiematerialen, en het isolatiemateriaal dat het beste aansluit bij uw wensen? Of wilt u weten wat de kosten worden? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres.

Start de gratis offerteaanvraag!

Geef op het offerteformulier uw exacte wensen door, en wij sturen u spoedig meerdere vrijblijvende offertes op maat van bij ons netwerk aangesloten isolatiespecialisten uit Tilburg. Het is aan u deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de spouwmuurisolatie professional die het beste bij u past. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen scherpe prijzen.

kosten isoleren spouw

Geen spouwmuur? Wat nu?

Ziet u intussen de voordelen in van het isoleren, maar beschikt uw woning in Tilburg helaas niet over een spouwmuur? Of is er een andere reden waarom spouwmuurisolatie geen optie is? Dat is vervelend, maar gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden om uw woningisolatie te verbeteren en daarmee uw stookkosten te verlagen. Denk onder andere aan het isoleren van de buitenmuur door middel van binnen- en buitengevelisolatie! Andere isolatietechnieken die in Tilburg regelmatig uitgevoerd worden zijn vloerisolatie, dakisolatie en kruipruimte isolatie. Voor meer informatie over de verschillende soorten isolatie klikt u op één van de onderstaande afbeeldingen.

gevelisolatie
dak isoleren
vloerisolatie
kruipruimte isolatie