vloerisolatie Eindhoven

Vloerisolatie Eindhoven

Bespaar op uw energiekosten door vloerisolatie in uw woning in Eindhoven aan te leggen! Door de vloer te isoleren voorkomt u warmteverlies en hoeft u dus minder te stoken. Bovendien hebt u geen last meer van koude vloeren, want de vloeren houden de warmte beter vast.

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van isolatie van de vloer, de mogelijkheden en de isolatiematerialen die een isolatiespecialist gebruikt. Vloerisolatie wordt via de onderzijde aangebracht, hiervoor is wel genoeg ruimte nodig. Geen kruipruimte of onvoldoende ruimte? Isoleer dan de vloer via de bovenzijde of kies voor bodemisolatie.

De voordelen van ons concept

Elke isolatiespecialist hanteert zijn eigen tarieven. Daarom is het verstandig om totaalprijzen te vergelijken, zodat u zeker weet dat u niet te veel betaalt voor de isolatiewerkzaamheden. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen. Vergelijk en kies eenvoudig het beste vloerisolatie bedrijf! De belangrijkste voordelen van onze werkwijze:

  • U hoeft niet contact te zoeken met diverse bedrijven voor een prijsopgaaf. Alleen het offerteformulier invullen is al genoeg.
  • De offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.
  • Door prijsoffertes te vergelijken betaalt u niet te veel voor vloerisolatie en bespaart u tot wel 30% op de isolatiekosten!

Gratis offertes vergelijken

Waarom vloerisolatie?

Wist u dat u met vloerisolatie gemiddeld 320 m³ gas minder verbruikt per jaar? Dit scheelt zo een paar honderd euro op uw energierekening. Vloerisolatie zorgt ervoor dat uw vloeren warm aanvoelen en verbetert de akoestische demping. Daarnaast heeft u geen last meer van optrekkende kou en tocht. Bovendien zorgt het ervoor dat vocht vanuit de kruipkelder niet meer omhoog kan kruipen. Zo voorkomt u lelijke plekken, kromme houten vloeren en schimmelvorming. Daarnaast is een vochtige ruimte moeilijker te verwarmen, waardoor u meer moet stoken. Leg vloerisolatie aan en profiteer van deze voordelen:

  • Vloerisolatie verhoogt uw wooncomfort.
  • U heeft geen last meer van koude vloeren.
  • U bespaart op de energiekosten.
  • U profiteert van verbeterde akoestische isolatie (geluidsisolatie).

Vloerisolatie kosten

De kosten voor vloerisolatie zijn afhankelijk van de isolatiemethode en de grootte van de vloer. Voor een rijtjeshuis met een vloeroppervlak van ongeveer 50 m² moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €1.500,-. U bespaart hiermee €190,- per jaar en heeft de investering terugverdiend na ongeveer zeven jaar. In de prijstabel vindt u nog een aantal gemiddelde kosten. Gemiddeld moet u denken aan een investering van €30,- per vierkante meter vloerisolatie. Het isoleren van de vloer via de onderzijde is het goedkoopste en het snelste. Via de bovenzijde duurt langer en er is meer materiaal (ook nieuwe vloerbedekking) nodig, hierdoor is het duurder.

Kosten vloerisolatie per type woning

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 30 m² €900,- €120,-
Appartement 45 m² €1.400,- €180,-
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-
Vrijstaande woning 100 m² €3.000,- €330,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Er zijn een aantal factoren van invloed op de uiteindelijke totaalprijs. De belangrijkste factor is de isolatiemethode die er gebruikt wordt. Via de bovenzijde van een houten- of betonvloer is ingewikkelder en kost meer tijd, daarom is deze methode duurder dan isolatie via de onderzijde. Ook de materiaalsoort beïnvloedt de prijs.

Soms is het verstandiger om een duurder materiaal te gebruiken, omdat dat beter isoleert of omdat er een dunnere laag mogelijk is. De prijs wordt daarnaast nog beïnvloed door de arbeidskosten en de voorrijkosten. De prijs verschilt per vloerisolatie specialist uit de regio Eindhoven, vergelijk daarom prijsoffertes voor de exacte totaalprijzen. Bespaar bovendien op de voorrijkosten door een isolatiespecialist uit de buurt te kiezen.

Besparing en terugverdientijd

Zoals vermeld is het belangrijk om de besparing mee te rekenen. Hoe groot de investering in vloerisolatie ook is, u verdient het volledige bedrag na verloop van tijd weer terug. Hoewel het aanleggen van vloerisolatie kan oplopen tot wel €1.750,-, kunt u dit bedrag binnen zeven jaar alweer hebben terugverdiend. Deze terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren. De gasprijs en de temperatuur spelen een grote rol. Hoe sneller de gasprijs stijgt, hoe eerder u de investering heeft terugverdiend. Is het dat jaar toevallig een zachte winter? Dan is de terugverdientijd waarschijnlijk iets langer dan gemiddeld. Op een aantal factoren heeft u zelf invloed: het materiaalsoort, de isolatiewaarde en de totale kosten. In een gemiddelde 2 onder 1 kap woning bespaart u, met een geïsoleerd oppervlak van 55 vierkante meter, tot wel €200,- per jaar!

Wilt u tot wel 30% besparen op de isolatiekosten?

Vergelijk gratis offertes! Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal aanbiedingen.

Gratis offertes vergelijken

houten vloer isoleren Eindhoven

Houten vloer isoleren Eindhoven

Voor het isoleren van een houten vloer in de woonkamers, geldt dat de meest eenvoudige optie de isolatie van de kruipkelder is. Een vloerisolatie op deze wijze kost het minste geld, en voorkomt dat u de houten woonkamervloer volledig moet openbreken. Voor houten vloeren geldt dat het verstandig is om niet alleen een standaard isolerend product te plaatsen, maar dat u deze het beste kunt combineren met een vochtwerend middel. Door eerst een vochtwerende laag aan de onderzijde van de houten parketvloer te bevestigen, voorkomt u dat opstijgend grondvocht de planken beschadigt, of krom laat trekken. De isolatiemethode zorgt ook voor een goede akoestische isolatie.


betonvloer isoleren Eindhoven

Betonvloer isoleren Eindhoven

Steeds vaker kiest men bij nieuwbouwwoningen in Eindhoven voor een betonvloer, al kan deze soms wat koud aanvoelen. Daarom is het verstandig om de betonvloer een isolatielaag te geven. Dit zal optrekkende kou tegengaan en verhoogt het wooncomfort. Voor de isolering van een betonvloer kunt u kiezen uit een groot aantal basismaterialen. Het materiaal waar de meeste isolatiebedrijven mee werken is EPS 100-isolatiemateriaal. Dit is een product dat verkrijgbaar is in diverse diktes, waardoor er voor elke betonvloer een geschikte oplossing is. Naast dit materiaal is ook XPS een mogelijk materiaalsoort voor een betonvloer. Breng altijd een randisolatie aan om scheuren in de dekvloer te voorkomen.

Methodes om de vloer te isoleren

Een ervaren bedrijf uit Eindhoven hanteert over het algemeen drie verschillende technieken voor de isolatie van uw vloeren: vloerisolatie van bovenaf, vloerisolatie van onderaf en bodemisolatie.Alleen in het eerste geval is er werkelijk sprake van vloerisolatie. Wanneer u ervoor kiest om de vloeren van onderaf te isoleren kiest u, evenals bij bodemisolatie, in principe voor kruipkelder isolatie. Een isolatiespecialist zal, indien mogelijk, kiezen voor kruipkelder isolatie. Dit is een stuk voordeliger en een stuk minder ingrijpend. Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipkelder bedekt met isolatieparels of chips, die kou en grondwater tegenhouden. Bij isolatie vanaf de onderzijde wordt de bovenkant van de kruipkelder bedekt met de isolatiematerialen. Hiervoor dient de kelder wel minimaal 35 centimeter hoog te zijn, zodat er voldoende werkruimte aanwezig is.

Bovenzijde vloerisolatie

Wanneer er geen kruipkelder is of wanneer deze niet diep genoeg is, isoleert een bedrijf uit Eindhoven de vloer via de bovenzijde. Het nadeel van deze methode is dat het kostbaarder is, want de vloer moet opengebroken worden. Daarnaast komt het vloeroppervlak iets hoger te liggen, waardoor u bijvoorbeeld ook de plinten moet vervangen. Een isolatiespecialist gebruikt vloerisolatieplaten van PIR, PUR, XPS of isolatieparels voor de vloerisolatie. Hierdoor voorkomt u warmteverlies en bespaart u aanzienlijk op de stookkosten. Bovenop de vloerisolatieplaten komt de nieuwe vloerbedekking.

Onderzijde vloerisolatie

Deze isolatiemethode heeft vaak de voorkeur. Het is namelijk redelijk eenvoudig om vloerisolatie aan de onderzijde van de vloer aan te brengen en daarnaast is er geen hak- of breekwerk nodig. Voor vloerisolatie via de onderzijde is het wel noodzakelijk dat er een toegankelijke kruipruimte aanwezig is die minstens 35 centimeter hoog is. Een vloerisolatie specialist uit de omgeving van Eindhoven brengt bijvoorbeeld isolatieschuim of isolatieparels aan op de onderzijde van de vloer. Het isoleren van de vloeren is meestal binnen 1 dag afgerond.

bodemisolatie Eindhoven

Bodemisolatie

Bodemisolatie wordt aangebracht op de ondergrond van de kruipruimte. Dit is een geschikte methode wanneer de ruimte niet goed toegankelijk is of wanneer er minder dan 35 centimeter ruimte is voor vloerisolatie aan de onderzijde. Met deze methode bespaart u iets minder op de energiekosten. Er blijft namelijk een luchtlaag bestaan tussen de isolatie en de onderkant van de vloer. Via deze luchtlaag verliest u dan nog steeds enige warmte.

Voor het isoleren van de ruimte gebruikt een vakman uit Eindhoven isolerende chips, isolatieparels of schelpenisolatie.

vloer isolatie Eindhoven

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Weet u nog niet of u bodemisolatie of vloerisolatie wilt laten aanbrengen? Isolatiespecialisten uit de regio Eindhoven adviseren over het algemeen om te kiezen voor vloerisolatie. Hiermee sluit u namelijk de vloer helemaal af. Met bodemisolatie blijven de vloeren kouder aanvoelen. Daarnaast verliest u warmte doordat er een luchtlaag tussen de isolatie en de onderzijde van de vloer zit. Kies daarom alleen voor bodemisolatie wanneer het niet mogelijk is om de vloer te isoleren. Overigens is het niet nodig om vloerisolatie en bodemisolatie te combineren, dit levert namelijk geen hogere isolatiewaarde of grotere energiebesparing op.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Hoe een vakman vloerisolatie aanbrengt, is voornamelijk afhankelijk van de isolatiemethode. Voor isolatie van de onderzijde van de houten – of betonvloer gaat een vakman uit Eindhoven in de kruipkelder. Hij brengt het isolerend materiaal aan op de onderkant en zorgt dat alles goed wordt afgesloten. Via de bovenzijde is iets ingewikkelder, want hiervoor moet een vloerisolatie specialist de vloer openbreken. De vloerisolatie wordt aangebracht met vloerisolatieplaten, daarbovenop komt de nieuwe vloerafwerking. Voor het aanbrengen van bodemisolatie wordt er meestal een grote slang gebruikt, waarmee een isolerend materiaal in de kruipkelder wordt gespoten door een isolatiespecialist. Voor elke isolatiemethode geldt dat de dikte van het materiaal afhankelijk is van het materiaalsoort dat er gebruikt wordt en de isolatiewaarde.

isolatie van de vloer in Eindhoven

Geen last meer van koude voeten in uw woning!

Met vloerisolatie voelen uw vloeren warm aan. Vergelijk prijsoffertes van isolatiespecialisten uit Eindhoven!

Gratis offertes vergelijken

Kruipruimte isolatie Eindhoven

Voor het isoleren van de kruipruimte zijn er verschillende mogelijkheden. De materiaalsoort die gebruikt wordt is onder andere afhankelijk van de beschikbare ruimte en of de ruimte vochtig is of niet. Niet elk materiaal is namelijk geschikt voor een vochtige ruimte. Er zijn twee methodes om de ruimte te isoleren, namelijk met bodemisolatie of door isolatie aan te brengen op het plafond van de ruimte. Deze methode wordt ook wel vloerisolatie genoemd.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

De isolatie van de kruipruimte staat ook wel bekend als een bodemisolatie. Dit komt doordat er bij de meeste kruipruimtes vocht en tocht opstijgt vanuit de ruimte. Door een bodemisolatie uit te voeren worden vele problemen met optrekkend vocht voorkomen en zal het wooncomfort sterk verbeteren. Voor een bodemisolatie van een vochtige kruipkelder adviseren wij het gebruik van isolatiechips. De chips worden gemaakt van piepschuim en vormen een dikke isolerende laag. Hierdoor wordt houtrot aan de planken voorkomen, en zorgt u bovendien voor een aanzienlijke verbetering van de luchtvochtigheid in huis. Een derde voordeel is een stijging van de minimale temperatuur door warmere vloeren. Bent u benieuwd wat een bodemisolatie betekent voor uw stookkosten? Vraag vrijblijvend enkele prijsopgaven via het contactformulier aan.

Vloer zonder kruipruimte: wat nu?

Geen kruipruimte? Ook dan is vloerisolatie mogelijk. U kunt namelijk de bovenkant van de vloeren voorzien van isolatie. Deze methode is iets ingrijpender en daardoor kostbaarder, maar u verhoogt de energiezuinigheid van uw woning in Eindhoven. Met de stijgende gasprijs is het verstandig om energiebesparende maatregelen te nemen.

Met vloerisolatie via de bovenzijde verbeterd u ook de akoestische isolatie. Het geluid van voetstappen, schuivende stoelen en dergelijke is minder goed hoorbaar. Een minder ingrijpender methode is het aanbrengen van isolerend ondertapijt, maar dit isoleert een stuk minder goed dan een zwevende dekvloer.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Denkt u erover na om de kruipruimte zelf te isoleren? Houd dan rekening met een aantal factoren. Zo is het zeer belangrijk dat de isolerende materialen goed aangebracht worden, want anders behaalt u niet het hoogst mogelijk rendement. Daarnaast is er een kans dat vocht het isolerend materiaal aantast.

Voor de isolatie van de kruipkelder is het belangrijk dat u het juiste materiaal gebruikt. Door een bedrijf uit Eindhoven in te schakelen bent u verzekerd van het juiste materiaal, hoeft u geen gereedschap aan te schaffen en wordt de isolatie op de juiste manier aangebracht.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Het isoleerkosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, onder andere het materiaalsoort is van invloed op de prijzen. Isolatiechips en isolatiekorrels of -parels zijn veelgebruikte materialen voor het isoleren van kruipkelders in Eindhoven. Deze kosten respectievelijk €24,- en €22,- per vierkante meter. Liever een natuurlijk materiaalsoort? Kies dan voor schelpen. Dit kost gemiddeld €28,- per m². De prijs voor schelpen is iets hoger, want hiervoor is een dikkere laag nodig. Schelpen is niet altijd geschikt voor elke onderlaag, want ze zijn erg zwaar. Thermokussens kosten gemiddeld €22,- per m². Vraag offertes aan via het offerteformulier voor exacte isolatiekosten.

Kosten kruipruimte isolatie aanbrengen

Materiaal kruipruimte isolatie Benodigde hoogte in kruipruimte Prijs per m²
Schelpen 30 – 35 cm €28,-
Isolatiechips 30 – 35 cm €24,-
EPS 20 – 25 cm €22,-
Thermokussens Minimaal 35 cm €22,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kruipruimte ventilatie

Bij een isolatiebedrijf uit Eindhoven besteedt men niet enkel aandacht aan het verbeteren van isolatiewaardes, ook het tegengaan van vochtoverlast is een taak waar zij zich mee bezighouden. Eén van de opties voor het tegengaan van vochtoverlast is het verbeteren van de ventilatie. Eén van de opties voor het ventileren van de kruipruimte is het installeren van luchtroosters.

Door een aantal van onze klanten worden deze luchtroosters afgeplakt, omdat zij hiermee de invoer van koude lucht willen voorkomen. Juist deze luchtroosters zorgen er echter voor dat er luchtstromen blijven ontstaan, en voorkomen stankoverlast. Ook na een bodemisolatie is het blijven bestaan van zwakke ventilatie van belang.

kruipruimte Eindhoven

Geen last meer van tocht en optrekkende kou met kruipruimte isolatie!

Vind eenvoudig het beste isolatiebedrijf uit Eindhoven. Vergelijk en bespaar tot 30%!

Offertes ontvangen

isolatiemateriaal Eindhoven

Welk isolatiemateriaal?

Wanneer u de vloer, of kruipruimte van uw pand in Eindhoven laat isoleren door een bedrijf, dan heeft u de keuze uit verscheidene isolatiematerialen. Voorbeelden zijn: vloerisolatieplaten, thermoskussens of glaswol. Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor de isolering van uw wensen is afhankelijk van diverse factoren. Zo is de oppervlakte en hoogte van de kruipruimte van invloed, de vochtigheid binnenshuis, en de warmteweerstand waarde (gemeten als Rc). Wij raden aan om te overleggen met een vakman of u moet kiezen voor vloerisolatieplaten of een ander product. In onderstaand overzicht vindt u wel alvast enig inzicht in de mogelijkheden van de verschillende isolatiematerialen voor zowel bodemisolatie als vloerisolatie.

vloerisolatieplaten Eindhoven

Vloerisolatieplaten Eindhoven

Vloerisolatieplaten worden voornamelijk gebruikt voor het isoleren van vloeren via de bovenzijde door een vakman uit Eindhoven. Het voordeel van vloerisolatieplaten is dat ze snel te plaatsen zijn en vaak zeer dun zijn. Isolatierollen van bijvoorbeeld glaswol zijn zeer dik, dit is niet het geval met vloerisolatieplaten. De platen worden gemaakt van PIR, PUR, XPS en EPS. Het materiaal bepaalt onder andere de dikte van de isolatieplaten. PIR isoleert bijvoorbeeld zeer goed, hierdoor zijn dunnere platen geschikt. De vloerisolatieplaten zijn vochtwerend, hebben een hoge druksterkte (hierdoor zijn ze direct beloopbaar) en eenvoudig te bewerken. Een vakman zaag de isolatieplaten op maat voor uw woning in Eindhoven.

Dikte van vloerisolatieplaten

De dikte dat nodig is van de vloerisolatieplaten is afhankelijk van de isolatiewaarde van het materiaal. PIR heeft een uitstekende isolatiewaarde en hoge dichtheid, daardoor is het mogelijk om deze isolatieplaten zeer dun toe te passen. EPS, ook wel bekend als piepschuim, is zeer licht en ook verkrijgbaar in dunne platen. PUR vloerisolatieplaten zijn meestal iets dikker, maar is zeer efficiënt. Houd rekening met een dikte van enkele centimeters tot ongeveer tien centimeter voor de isolatieplaten.

Hoeveel kosten vloerisolatieplaten?

In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen voor vloerisolatieplaten. De prijzen worden voornamelijk bepaalt door het aantal vierkante meters dat u nodig heeft en de materiaalsoort. EPS is het goedkoopste, namelijk €1,60 per m², maar heeft een lage isolatiewaarde. De isolatiewaarde van PIR is het beste, dit is 1,5 m² k/w tot 3,8 m² k/w. De kosten liggen tussen de €3,00,- tot €15,00. Hierbij geldt vaak hoe dunner de plaat, hoe hoger de kosten. Voordeel van dunnere platen is dat de vloer maar enkele centimeters hoger komt te liggen met vloerisolatie via de bovenzijde.

Prijstabel vloerisolatieplaten

Materiaal Gemiddelde prijs per m² Isolatiewaarde Dikte
PIR €3,00,- tot €15,00 1,5 m² k/w tot 3,8 m² k/w 3cm tot 10cm
EPS €1,60 0,50 m² k/w 2cm
XPS €2,50,- tot €20,00 0,55 m² k/w tot 4,55 m² k/w 2cm tot 16cm
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Verschil PIR en PUR?

Deze twee materialen lijken veel op elkaar. Het zijn beide kunstmatige isolatiesoorten en worden gemaakt van petrochemische grondstoffen. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen PIR en PUR. PUR is namelijk de voorloper van PIR. PIR is later ontwikkeld en heeft meer innovatieve eigenschappen. Het isoleert beter en heeft een hogere brandveiligheid. Vloerisolatieplaten zijn meestal voorzien van een dampremmende laag, waardoor vocht niet in het materiaal kan trekken. PIR is alleen verkrijgbaar als isolatieplaten. PUR is zowel verkrijgbaar als isolatieplaat, maar ook als isolatieschuim. Daarom is het meer geschikt voor vloerisolatie langs de onderzijde. Een vakman uit Eindhoven spuit het isolatieschuim op de ondervloer en het zet uit tot een dikke laag.

eps isolatie Eindhoven

Vloerisolatie met EPS-korrels?

EPS-isolatieplaten vormen isolatieplaten die men vaak vergelijkt met piepschuim. De afkorting staat voor geëxpandeerd polystyreen. Vloerisolatieplaten van dit isolatiemateriaal bestaan uit vele kleine bolletjes waar lucht in zit, en die dicht tegen elkaar zitten aangedrukt. Het voordeel van het isolatiemateriaal is dat het geen vocht opneemt, en een goede isolatiewaarde kent. De isolatieplaten worden gebruikt voor de isolatie van kruipruimtes en vormen een geschikte oplossing voor doe-het-zelvers.

glaswol vloerisolatie

Glaswol voor vloerisolatie

Glaswol is een zeer geschikt isolatiemateriaal voor het isoleren van houten vloeren. De voordelen van glaswol zijn onder andere dat het materiaal damp-open is, onbrandbaar en tevens zorgt voor een akoestische demping. Wij verzekeren u dat u een voelbaar warmere houten vloer heeft. Daarnaast draagt u met het gebruik van glaswol bovendien bij aan een beter milieu. Voor het aanbrengen van het materiaal is een werkhoogte van minimaal 50 centimeter vereist.

steenwol vloerisolatie

Vloerisolatie met steenwol

Wanneer u de boven- of onderzijde wilt isoleren, dan is steenwol een mogelijkheid. Steenwol is verkrijgbaar als een zacht isolatiemateriaal, dat geproduceerd wordt van diabaas of basalt. Het materiaal is populair onder de klanten in Eindhoven vanwege de lage prijs. Daarnaast heeft het nog meerdere voordelen. Zo is het waterafstotend en toch waterdamp doorlatend. Doordat het geen vocht vasthoudt blijft de isolatiewaarde jarenlang gelijk en groeien er geen schimmels in.

Vloer isoleren met thermoskussens

Een vloerisolatie met thermoskussens wordt ook wel aangeduid als een passieve vloerverwarming. Thermoskussens werken als een thermoskan: ze voorkomen dat er warmte wordt uitgewisseld tussen de onderkant van de vloer en de funderingsmuren.

Een thermoskussen zorgt ervoor dat het warmteverlies via de vloer beperkt blijft, en de temperatuur binnenshuis relatief stabiel, het vormt daarmee een goed alternatief voor vloerisolatieplaten.

Isolatiefolie voor de vloer

Het gebruik van isolatiefolie of thermokussens voor het isoleren van de vloer of kruipruimte het vele voordelen. Isolatiefolie is namelijk duurzaam, recyclebaar en snel te bevestigen. Doordat het zeer flexibel is, is het ook eenvoudig toe te passen in moeilijk hoekjes. Daarnaast houdt het vocht tegen, dit veroorzaakt namelijk onder andere schimmel en een bedompte lucht. Isolatiefolie wordt zowel aangebracht op de bodem van de ruimte als op de vloer. Isolatiefolie wordt ook gebruikt voor het maken van thermokussens. Deze thermokussens bestaan namelijk uit allemaal laagjes isolatiefolie met lucht ertussen.

Isoleer uw vloer met isolatieparels of vloerisolatieplaten van PIR!

Een vloerisolatie specialist geeft u graag deskundig advies. Bespaar op de kosten door offertes aan te vragen.

Gratis offertes ontvangen
isolatiebeton Eindhoven

Isolatiebeton

Bij veel woningen in Eindhoven ligt er onder de dekvloer een betonnen ondervloer. Bij nieuwbouwwoningen bestaat de mogelijkheid om deze betonnen ondervloer te laten plaatsen met isolatiebeton. Dit heeft als voordeel dat u de betonnen vloeren niet na hoeft te isoleren. Er is keuze uit verschillende soorten isolatiebeton, maar menig vloerisolatie bedrijf uit Eindhoven kiest standaard voor beton van polystyreenkorrels. Dit ontstaat door de isolatiekorrels te vermengen met water en cement. De prijzen van een dergelijke betonvloer liggen gemiddeld iets hoger dan andere materialen. U betaalt ongeveer €30,- tot €35,- per vierkante meter voor het isoleren van een betonnen vloer met isolatiekorrels.

garagevloer isoleren Eindhoven

Garagevloer isoleren

Voor vrijwel elke betonnen garagevloer geldt dat het geen optie is om deze vanaf de onderzijde van een isolatielaag te voorzien. Daarom adviseren wij om voor de isolering van de garagevloer te kijken naar de opties voor een bovenzijde isolatie. De isolatie van de bovenzijde van een garagevloer is op twee manieren te realiseren: door het aanbrengen van een isolerend folie onder de toplaag van de garagevloer, of door het leggen van een isolatielaag en een nieuwe dekvloer. Beide methoden hebben voor- en nadelen. Maar het grootste voordeel van de tweede oplossing is de hoge isolatiewaarde die dit oplevert van de betonvloer. De hogere kosten vormen het grootste nadeel.

vloerisolatie met vloerverwarming

Vloerisolatie en vloerverwarming

Van veel van onze klanten uit Eindhoven krijgen wij de vraag of een vloerisolatie wel samengaat met het aanleggen van een vloerverwarming. Het is echter juist voordelig om de verwarming in de vloer te combineren met een extra vloerisolatie. Doordat de verwarming gebruik maakt van buizen onder de betonvloer die warmte afgeven, voorkomt u een groot deel van het warmteverlies wanneer u de de buizen van isolatie voorziet. Dit leidt bovendien tot een betere werking van de verwarming. Voor welke isolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort verwarming. Deze zijn te verdelen in een vloerverwarming bij een hechtende of zwevende vloer. Bij een hechtende vloer is het mogelijk om de isolatie in de dekvloer te verwerken. Bij een zwevende vloer raden wij aan een reflectiefolie op de constructievloer aan te brengen.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Voor de bodem- en vloerisolatie bestaan er niet alleen verscheidene kunstmatige materialen zoals thermoskussen en isolatieparels, ook natuurlijke isolatieproducten zijn uitermate geschikt voor met name de bodemisolatie. Twee voorbeelden van natuurlijke producten die wij regelmatig toepassen bij een bodemisolatie in Eindhoven, zijn zand en schelpen.

Het grote voordeel van deze producten is dat deze een 100% recycling label dragen, en daarmee een zeer duurzame keuze vormen. Bovendien zal het water in de bodem de schelpen niet aantasten, waardoor de isolatiewaarde stabiel blijft. Een eventueel nadeel van zand is dat dit soms inklinkt wanneer er sprake is van een hoge luchtvochtigheid.

Welke isolatiewaarde?

Voor vloerisolatie kijken we naar de Rc-waarde. Deze isolatiewaarde is de opgetelde R-waarde, ook wel Rd-waarde genoemd, van alle lagen isolatiemateriaal. Over het algemeen wordt aangeraden om minstens te kiezen voor een Rc-waarde van 3,5. Heeft u vloerverwarming? Kies dan voor een Rc-waarde van minstens 5. Deze hogere isolatiewaarde is nodig omdat u de warmte van de vloerverwarming wilt vasthouden. Anders moet u meer stoken en bent u dus meer kwijt aan de energiekosten. De isolatiewaarde is afhankelijk van het materiaal dat er gebruikt wordt en de dikte die een bedrijf uit Eindhoven aanbrengt.

Nadelen vloerisolatie

Vloerisolatie kent voornamelijk voordelen. Een nadeel van vloerisolatie via de bovenzijde kan zijn dat u een aantal aanpassingen moet doen in uw woning in Eindhoven. De vloer komt namelijk iets hoger te liggen, waardoor plinten niet altijd meer passen of deuren bijgeschaafd moeten worden.

Soms wordt er gezegd dat vloerisolatie duur is of dat het een kleine energiebesparing zou opleveren. Dit is echter niet het geval. De komende jaren wordt verwacht dat de gasprijs flink zal stijgen, daarom is het verstandig om energiebesparende maatregelen te nemen.

subsidie vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie 2024?

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een nationale subsidie die ook voor vloerisolatie kan worden ingezet. De hoogte en voorwaarden van de subsidie verschillen per doelgroep. De subsidie is namelijk voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Meer informatie over de ISDE vindt u op RVO.nl.

Via de website energiesubsidiewijzer.nl controleert u of u mogelijk recht heeft op een regionale of lokale subsidie.


vloerisolatiespecialist Eindhoven

Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Eindhoven

Het aanbrengen van vloerisolatie lijkt soms eenvoudig. Toch vereist het isoleren van de vloer vakkennis en ervaring. Verkeerd aangebrachte isolatie werkt namelijk minder goed, hierdoor behaalt u een minder goed rendement.

Een vloerisolatie specialist uit Eindhoven weet precies waar hij op moet letten en brengt de isolatie snel en probleemloos aan in de kruipruimte of de vloer. Hij geeft u ook deskundig advies over de geschikte isolatietechniek en welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden. U hoeft zelf geen gereedschap of ander materiaal aan te schaffen en zit niet lang in een vervelende verbouwing.

kosten vloerisolatie Eindhoven

Besparen door offertes te vergelijken

Geen last meer van koude vloeren met vloerisolatie! Vloerisolatie zorgt ervoor dat u warmteverlies voorkomt, geen last meer heeft van kou vanuit de kruipkelder en minder hoeft te stoken. Zo bespaart u op de energiekosten en heeft u de investering binnen een aantal jaar weer terugverdiend. Vergelijk offertes om te besparen op de kosten voor het aanbrengen van isolatie van de vloer. Deze besparing loopt op tot wel 30%! Vul het offerteformulier in en u ontvangt gratis een aantal aanbiedingen van specialisten op het gebied van het isoleren van vloeren en kruipruimtes. Deze offertedienst is geheel kosteloos en vrijblijvend. U zit nergens aanvast. Vergelijk en kies het beste isolatiebedrijf uit Eindhoven!

Bekijk ook eens de mogelijkheden van: