Vloerisolatie Veldhoven

Vloerisolatie Veldhoven

Gedurende het hele jaar, maar met name tijdens de wintermaanden is het prettig om vloerisolatie in uw woning te laten installeren. Isolatie van uw vloer zorgt voor een vermindering van vochtplekken en optrekkende kou, en is tevens een goede keuze voor het besparen van energiekosten. Bij ons netwerk zijn diverse isolatiebedrijven vanuit het hele land aangesloten. Woont u in Veldhoven, of in de omgeving van Veldhoven, en u bent geïnteresseerd in de mogelijkheden van vloerisolatie? Vraag dan tot maximaal 5 offertes aan via het contactformulier. Na uw offerteaanvraag ontvangt u de geheel vrijblijvende prijsoffertes van menig isolatiebedrijf uit Veldhoven. Door het vergelijken van de offertes op prijs, voorwaarden en aanbod kunt u de voor- en nadelen van iedere partij naast elkaar neerleggen om zo een isolatie specialist uit te kiezen die de klus kan uitvoeren. Door de offertes met elkaar te vergelijken kan u tot wel 30% besparen op de investeringskosten van de klus!

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Verlaag uw energierekening, verhoog uw comfort

Dat een goede woningisolatie geld bespaart, zullen veel klanten in Veldhoven wel weten. Zij denken echter nog vaak dat vloerisolatie vergeleken met andere isolatiewerken maar weinig voordelen met zich meebrengt. Dit is zeker niet het geval! Goede vloerisolatie brengt net zoveel voordelen met zich mee. Uiteraard is de besparing een belangrijk voordeel: u bespaart tot wel 7m3 per vierkante meter per jaar. Dat is ruim €200,-! Daar komt bij dat vloerisolatie relatief voordelig is vergeleken met andere isolatiewerken, zodat u de besparing in korte tijd al terugverdiend. Een ander belangrijk voordeel is het verhoogde wooncomfort. De vloeren voelen warmer aan en u creëert een betere luchtvochtigheid in uw huis in Veldhoven, wat uw gezondheid ten goede komt. Over het algemeen zijn dit de belangrijkste voordelen van vloerverwarming:

  • Comfort: U profiteert door vloerisolatie van warmere vloeren, en minder vocht, tocht en kou. Daarnaast heeft u met goede isolatie in de wintermaanden minder last van warmteverlies.
  • Gezondheid: Vloerisolatie draagt tevens bij aan de gezondheid van u en uw huisgenoten. Dit komt onder meer door minder schommelingen in de luchtvochtigheid. Daarnaast leidt het isoleren van uw vloer tot een lager aantal huisstofmijten, minder zilvervisjes en pissebedden.
  • Kosten: Isolatie van uw vloeren leidt tevens tot een besparing in energiekosten. Bovendien verhoogt u met vloerisolatie de waarde van uw pand.
  • Milieu: Het laatste voordeel is dat u met het isoleren van uw vloer bijdraagt aan een beter milieu. Niet alleen door het besparen van energie, maar tevens door de duurzame installatie.

Methodes om de vloer te isoleren

Een isolatiebedrijf uit Veldhoven hanteert over het algemeen drie verschillende technieken voor de isolatie van uw vloeren: vloerisolatie van bovenaf, vloerisolatie van onderaf en bodemisolatie.

Alleen in het eerste geval is er werkelijk sprake van vloerisolatie. Wanneer u ervoor kiest om de vloeren van onderaf te isoleren kiest u, evenals bij bodemisolatie, in principe voor kruipkelder isolatie. Een isolatiebedrijf zal, indien mogelijk, kiezen voor kruipkelder isolatie. Dit is een stuk voordeliger en een stuk minder ingrijpend. Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipkelder bedekt met isolatieparels of chips, die kou en grondwater tegenhouden. Bij isolatie vanaf de onderzijde wordt de bovenkant van de kruipkelder bedekt met isolatiemateriaal. Hiervoor dient de kelder wel minimaal 35 centimeter hoog te zijn, zodat er voldoende werkruimte aanwezig is.

vloer isoleren Veldhoven

Video: heeft u vloerisolatie?

bodemisolatie Veldhoven

Bodemisolatie

Naast vloerisolatie, waarbij de vloer wordt geïsoleerd opdat de ruimte daarboven beschermd blijft tegen kou en vocht, is het ook mogelijk om de bodem direct te isoleren. Dit betekent dat u niet alleen de bovenlaag beschermt, het betekent eveneens dat de ruimte onder de vloer zelf een verbeterde isolerende waarde krijgt. Bij het isoleren van de bodem maken professionals van een isolatiebedrijf over het algemeen gebruik van natuurlijke materialen, zoals zand of schelpen. De laatste jaren wordt het echter ook gebruikelijker om te kiezen voor kunststof isolatiemateriaal of bodemfolie. Een bodemisolatie heeft vele voordelen, maar kent wel een lagere isolatie dan de standaard vloerisolatie. Voor een optimaal resultaat raden wij dan ook een combinatie van een vloerisolatie en bodemisolatie aan. Hebt u een vloerverwarming? Dan is in de meeste gevallen enkel een bodemisolatie nodig. Dankzij de isolatie van de bodem zal de warmte van de vloerverwarming enkel naar boven kunnen.

isolatie kruipruimte Veldhoven

Vloer zonder kruipruimte: wat nu?

Heeft u geen kruipkelder in uw huis in Veldhoven en wilt u toch graag de isolatiewaarde verhogen? Uiteraard is er dan de mogelijkheid om de bovenkant van de vloeren te voorzien van isolatiemateriaal. Deze methode is ingrijpend en daardoor kostbaarder, maar niet onmogelijk. Hierbij zal het isolatiebedrijf uit Veldhoven de vloerbedekking weghalen, waarna ze het isolatiemateriaal op de kale grondvloer aanbrengen. Vaak kiest het isolatiebedrijf ervoor om een zwevende dekvloer te plaatsen. Tussen de grondvloer en de dekvloer plaatsen zij dan het isolatiemateriaal. In flatgebouwen biedt dit naast thermische- ook een goede geluidsisolatie, waardoor u en uw buren minder overlast ervaren. Houd er wel rekening mee dat de vloeren hiermee een stuk omhoog gaan. Een tweede optie is het aanbrengen van isolerend ondertapijt. De geluidsisolatie is dan wel een stuk minder dan bij een zwevende dekvloer.

houten vloer isoleren

Houten vloer isoleren

Voor het isoleren van een houten vloer in de woonkamers, geldt dat de meest eenvoudige optie de isolatie van de kruipruimte is. Een vloerisolatie op deze wijze kost het minste geld, en voorkomt dat u de houten woonkamervloer volledig moet openbreken. Voor houten vloeren geldt dat het verstandig is om niet alleen een standaard isolerend product te plaatsen, maar dat u deze het beste kunt combineren met een vochtwerend middel. Door eerst een vochtwerende laag aan de onderzijde van de houten parketvloer te bevestigen, voorkomt u dat opstijgend vocht de planken beschadigt, of krom laat trekken. U vindt een dergelijk middel bij vrijwel elke bouwmarkt.

betonvloer isoleren

Betonvloer isoleren

Steeds vaker kiest men bij nieuwbouwwoningen in Veldhoven voor een betonvloer, al kan deze soms wat koud aanvoelen. Daarom is het verstandig om de betonvloer een isolatielaag te geven. Dit zal optrekkende kou tegengaan en verhoogt het wooncomfort. Voor de isolering van een betonvloer kunt u kiezen uit een groot aantal basismaterialen. Het materiaal waar de meeste isolatiebedrijven mee werken is EPS 100-isolatiemateriaal. Dit is een product dat verkrijgbaar is in diverse diktes, waardoor er voor elke betonvloer een geschikte oplossing is. Naast EPS is ook XPS een mogelijk isolatiemateriaal voor een betonvloer. Breng altijd een randisolatie aan om scheuren in de dekvloer te voorkomen.

Garagevloer isoleren

Voor vrijwel elke garagevloer geldt dat het geen optie is om deze vanaf de onderzijde van een isolatielaag te voorzien. Daarom adviseren wij om voor de isolering van de garagevloer te kijken naar de opties voor een bovenzijde isolatie. De isolatie van de bovenzijde van een garagevloer is op twee manieren te realiseren: door het plaatsen van een isolerend folie onder de toplaag, of door het leggen van een isolatielaag en een nieuwe dekvloer. Beide methoden hebben voor- en nadelen. Maar het grootste voordeel van de tweede oplossing is de hoge isolatiewaarde die dit oplevert. De hoge kosten vormen het grootste nadeel.

Vloerisolatie kosten

De kosten voor het aanbrengen van bodem- of vloerisolatie hangen af van diverse factoren. Zo hangen de prijzen af van het soort isolatiemateriaal waar u voor kiest, het type woning waar u in Veldhoven in woont, de isolatiemethode waar u voor kiest, het totale oppervlak en de bijbehorende arbeidskosten. De kosten voor een vloerisolatie variëren daardoor tussen de €1.400,- en €2.100,-, inclusief BTW en arbeidskosten. De arbeidskosten bedragen een groot deel van de totale prijzen en hierop kunt u eenvoudig besparen door meerdere offertes aan te vragen. Wilt u nog meer besparen op de totale investering? Kies dan een voordelig isolatiemateriaal, zoals isolatiekussens. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf €6,- per rol. Wilt u juist een zo’n groot mogelijke besparing behalen dan is PURschuim de beste keuze. De prijs loopt dan op met €25,- per vierkante meter. Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor een bodemisolatie naar uw wensen? Of wilt u de prijzen van glaswol, EPS of PURschuim met elkaar vergelijken? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. U ontvangt tot wel vijf verschillende offertes toe van vloerspecialisten uit Veldhoven.

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 45 m² €1.400,- €180,–
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag dus voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Bespaar tot ruim €200,- per jaar met de installatie van vloerisolatie!

Vraag via ons contactformulier eenvoudig tot wel 5 offertes aan van bedrijven uit Veldhoven!

Offertes aanvragen

Besparing en terugverdientijd

Zoals vermeld is het belangrijk om de besparing mee te rekenen. Hoe groot de investering in vloerisolatie ook is, u verdient het volledige bedrag na verloop van tijd weer terug. Hoewel het aanleggen van vloerisolatie kan oplopen tot wel €1.750,-, kunt u dit bedrag binnen zeven jaar alweer hebben terugverdiend. Deze terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren. De gasprijs en de temperatuur spelen een grote rol. Hoe sneller de gasprijs stijgt, hoe eerder u de investering heeft terugverdiend. Is het dat jaar toevallig een zachte winter? Dan is de terugverdientijd waarschijnlijk iets langer dan gemiddeld. Op een aantal factoren heeft u zelf invloed: het isolatiemateriaal, de isolatiewaarde en de totale kosten. In een gemiddelde 2 onder 1 kap woning bespaart u, met een geïsoleerd oppervlak van 55 vierkante meter, tot wel €200,- per jaar!

Akoestische isolatie verbeteren

Wie geïnteresseerd is in vloerisolatie doelt in de meeste gevallen op het verbeteren van de warmtewering. Maar wist u dat het tevens een optie is om geluidsisolatie te plaatsen? Geluidsisolatie komt zeker goed van pas indien u in een flatgebouw woont, maar ook in een eengezinswoning biedt het voordelen. Denk aan het plaatsen van akoestische isolering bij zoldervloeren of plafonds, om zo de geluidsoverlast binnenshuis te verminderen. Een akoestische isolering vereist een relatief grote verbouwing, maar door de voordelen die het oplevert is het de investering zeker waard. Er bestaan verschillende isolatiematerialen die u voor geluidsisolatie kan gebruiken. Bij betonvloeren is een dunne mat van polyethyleenschuim een optie. Bij houten vloeren kiest men vaak voor glas- of steenwol. Voor het uitvoeren van een akoestische vloerisolatie is het verstandig om de hulp van een isolatiebedrijf uit Veldhoven in te roepen. Zo bent u verzekerd van een goed resultaat.

Besparen? Benut ons netwerk van specialisten!

Javo Isolatie is een netwerk van specialisten over het hele land. Dit betekent dat onafhankelijk van uw locatie er een erkend isolatiebedrijf bij uw in de buurt aanwezig is. De specialisten kunnen zorgen voor een standaard vloerisolatie, maar ook voor een akoestische isolering of een bodemisolatie. Dankzij ons netwerk, kunnen we u direct diverse offertes toesturen. Hierdoor kunt u zelf een afweging maken uit het beschikbare aanbod en samenwerken met een isolatiebedrijf uit Veldhoven dat bij u past. Het kiezen van de juiste offerte kan leiden tot een besparing van wel 35 procent op uw investering! Bij Javo Isolatie garanderen wij dan ook naast een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, scherpe prijzen.

isolatiebedrijf Veldhoven

Welk isolatiemateriaal?

Wanneer u de vloer, of kruipruimte van uw pand in Veldhoven gaat isoleren, dan heeft u de keuze uit verscheidene isolatiematerialen. Voorbeelden zijn: PUR isolatieplaten, thermoskussens of glaswol. Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor de isolering van uw wensen is afhankelijk van diverse factoren. Zo is de oppervlakte en hoogte van de kruipruimte van invloed, de vochtigheid binnenshuis, en de warmteweerstand waarde (gemeten als Rc). Wij raden aan om te overleggen met een vakman of u moet kiezen voor vloerisolatieplaten of een ander product. In onderstaand overzicht vindt u wel alvast enig inzicht in de mogelijkheden van de verschillende isolatiematerialen voor zowel bodemisolatie als vloerisolatie.

glaswol vloerisolatie

Glaswol

Glaswol is een zeer geschikt isolatiemateriaal voor het isoleren van houten vloeren. De voordelen van glaswol zijn onder andere dat het materiaal damp-open is, onbrandbaar en tevens zorgt voor een geluidsdemping. Wij verzekeren u dat u een voelbaar warmere houten vloer heeft. Daarnaast draagt u met het gebruik van glaswol bovendien bij aan een beter milieu. Voor het plaatsen van het materiaal is een werkhoogte van minimaal 50 centimeter vereist.

steenwol isolatiemateriaal

Steenwol

Wanneer u de boven- of onderzijde wilt isoleren, dan is steenwol een mogelijkheid. Steenwol is verkrijgbaar als een zacht isolatiemateriaal, dat geproduceerd wordt van diabaas of basalt. Het materiaal is populair onder de klanten in Veldhoven vanwege de lage prijs. Daarnaast heeft het nog meerdere voordelen. Zo is het waterafstotend en toch waterdamp doorlatend. Doordat het geen vocht vast houdt blijft de isolatiewaarde jarenlang gelijk en groeien er geen schimmels in.

eps isolatie

EPS

EPS isolatieplaten vormen isolatieplaten die men vaak vergelijkt met piepschuim. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Vloerisolatieplaten van dit isolatiemateriaal bestaan uit vele kleine bolletjes waar lucht in zit, en die dicht tegen elkaar zitten aangedrukt. Het voordeel van EPS is dat het geen vocht opneemt, en een hoge isolatiewaarde kent. De isolatieplaten worden gebruikt voor de isolatie van kruipruimtes en vormen een geschikte oplossing voor doe-het-zelvers.

pur vloerisolatie

PUR

Ook PUR is een materiaal dat men toepast voor een uitstekende vloerisolatie. PUR schuim heeft de hoogste isolatiewaarden en zorgt voor een goede lucht- en vochtdichtheid bij het afsluiten van de vloer. Tijdens het isoleren neemt men tevens een deel van het opgaande metselwerk en eventueel de bodem mee. PUR is net zoals de andere isolatiematerialen niet gevaarlijk, en toepasbaar voor zowel een betonvloer, of houten garagevloer.

vloerisolatieplaten Veldhoven

Vloerisolatieplaten

Voor de isolatie van de vloer hebt u, zoals gezegd, de keuze uit een ruim assortiment aan isolatiematerialen. Deze bestaan bovendien in vele vormen. Eén mogelijk vorm is de isolatieplaat. Vloerisolatieplaten worden over het algemeen vervaardigd van PIR of PUR en kennen een eenvoudige installatietechniek. Bent u op zoek naar vloerisolatieplaten voor uw woning in Veldhoven? Dan hebben vele factoren invloed op de keus voor de exacte dikte. U moet bijvoorbeeld beschikken over voldoende opbouwhoogte voor de isolatieplaten. Is er weinig opbouwhoogte? Dan kunnen de vloerisolatieplaten ook aan de onderzijde van de vloeren worden geïnstalleerd. Dit levert eveneens een prima resultaat op.

isolatiebeton

Isolatiebeton

Bij veel woningen in Veldhoven ligt er onder de dekvloer een betonnen ondervloer. Bij nieuwbouwwoningen bestaat de mogelijkheid om deze ondervloer te laten plaatsen met isolatiebeton. Dit heeft als voordeel dat u de vloeren niet na hoeft te isoleren. Er is keuze uit verschillende soorten isolatiebeton, maar menig isolatiebedrijf uit Veldhoven kiest standaard voor beton van polystyreenkorrels. Dit ontstaat door de isolatiekorrels te vermengen met water en cement. De prijzen liggen gemiddeld iets hoger dan andere materialen. U betaalt ongeveer €30,- tot €35,- per vierkante meter.

thermokussens

Thermoskussens

Een vloerisolatie met thermoskussens wordt ook wel aangeduid als een passieve vloerverwarming. Thermoskussens werken als een thermoskan: ze voorkomen dat er warmte wordt uitgewisseld tussen de onderkant van de vloer en de funderingsmuren. Een thermoskussen zorgt ervoor dat het warmteverlies via de vloer beperkt blijft, en de temperatuur binnenshuis relatief stabiel, het vormt daarmee een goed alternatief voor vloerisolatieplaten.

bodemfolie

Bodemfolie

Bodemfolie past men vaak toe bij een bodemisolatie. Daarnaast past men het tevens toe onder andere isolatiematerialen om vochtproblemen te voorkomen. Bodemfolie zorgt voor een prettige werkvloer, en een droge bodem. Zelfs voor relatief droge kruipruimtes is bodemfolie op de lange termijn een aanrader. Met name schimmel en houtrot voorkomt u op deze wijze, maar ook de kans op gezondheidsproblemen vermindert.

Natuurlijke isolatiematerialen

Voor de bodem- en vloerisolatie bestaan er niet alleen verscheidene kunstmatige materialen zoals thermoskussen en EPS parels, ook natuurlijke isolatieproducten zijn uitermate geschikt voor met name de bodemisolatie. Twee voorbeelden van natuurlijke producten die wij regelmatig toepassen bij een bodemisolatie in Veldhoven, zijn zand en schelpen. Het grote voordeel van deze producten is dat deze een 100% recycling label dragen, en daarmee een zeer duurzame keuze vormen. Bovendien zal het water in de bodem de schelpen niet aantasten, waardoor de isolatiewaarde stabiel blijft. Een eventueel nadeel van zand is dat dit soms inklinkt wanneer er sprake is van een hoge luchtvochtigheid.

Welke isolatiewaarde?

Voor het meten van de effecten van een vloerisolatie, maakt menig isolatiebedrijf gebruik van verschillende isolatiewaarden. De isolatiewaarde waar de meeste specialisten uit Veldhoven mee werken is de R-waarde. De term R-waarde staat voor de warmteweerstand van een bepaald isolatiemateriaal. Hoe hoger deze waardering, hoe beter het product isoleert. Vanuit milieucentraal wordt geadviseerd om minimaal te kiezen voor een isolatiewaarde van 3.3 en maximaal van 5. Een tweede waardering die men gebruikt is de Rc-waarde. Dit staat voor de totale warmteweerstand van een constructie, in dit geval de vloer. Welke isolatiewaarde een vloer minimaal moet hebben staat beschreven in het Bouwbesluit van 2012.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Het isoleren van de kruipruimte brengt diverse voordelen met zich mee. De isolatie van de kruipruimte brengt in sommige gevallen heel wat kosten mee. Om deze installatiekosten te verminderen is het een optie om zelf de vloerisolatieplaten, een thermoskussen of een ander product te installeren. De professionals uit ons netwerk in Veldhoven hebben speciaal voor u een handig stappenplan opgesteld, waarmee de isolatie van de ruimte snel en vakkundig kan worden uitgevoerd.

  • Stap 1. Controleer eerst de hoogte van de kruipkelder. Hoewel isolatiespecialisten meestal al het werk kunnen uitvoeren bij een hoogte van 35 centimeter, adviseren wij pas aan de slag te gaan wanneer de hoogte minimaal 50 centimeter bedraagt. Dit werkt het meest comfortabel.
  • Stap 2. Kijk bovendien naar de vochtigheidsgraad van de ruimte. De mate van vochtigheid is van invloed op de keuze van het isolatiemateriaal. Is de kruipkelder heel vochtig? Overweeg dan een speciaal dampremmend folie te plaatsen. Staan er plassen op de vloer? Neem dan contact op met een vochtbestrijding expert.
  • Stap 3. Kijk bij de keus voor het isolerende product naast naar de prijs ook naar de isolatiewaarde. Voor een verbetering van het wooncomfort is een minimale waarden van 3.3 (Rd) nodig.
  • Stap 4. Hebt u een isolatiemateriaal gekozen? Plaats dan voldoende licht in de ruimte, en ga aan de slag. Plaats eerst glaswol of rotswol in de leidingdoorvoeren en om de leidingen voor de cv-ketel. Vergeet ook niet om het luik van de kelder te isoleren.
  • Stap 5. Voor het plaatsen van het isolatiemateriaal adviseren wij onze klanten om een luchtlaag tussen de (houten) ondervloer en het materiaal te laten. Dit vormt zo een natuurlijke extra isolatielaag.
  • Stap 6. Zet het materiaal vast met klemmen, nietjes of een ander product. Lijm de platen nooit tegen de ondervloer aan. Dit is op termijn lastig te verwijderen.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

De isolatie van de kruipruimte staat ook wel bekend als een bodemisolatie. Dit komt doordat er bij de meeste kruipruimtes vocht en tocht opstijgt vanaf de bodem van de ruimte. Door een bodemisolatie uit te voeren worden vele vochtproblemen voorkomen en zal het wooncomfort sterk verbeteren. Voor een bodemisolatie van een vochtige kruipkelder adviseren wij het gebruik van isolatiechips. De isolatiechips worden gemaakt van EPS en halen het vocht uit de vloer. Hierdoor wordt houtrot aan de planken voorkomen, en zorgt u bovendien voor een aanzienlijke verbetering van de luchtvochtigheid in huis. Een derde voordeel is een stijging van de minimale temperatuur door warmere vloeren. Bent u benieuwd wat een bodemisolatie betekent voor uw stookkosten? Vraag vrijblijvend enkele prijsopgaven via het contactformulier aan.

Kruipruimte ventilatie

Bij een isolatiebedrijf besteedt men niet enkel aandacht aan het verbeteren van isolatiewaardes, ook het tegengaan van vochtoverlast is een taak waar zij zich mee bezighouden. Eén van de opties voor het tegengaan van vochtoverlast is het verbeteren van de ventilatie. Eén van de opties voor het ventileren van de kruipruimte is het installeren van luchtroosters. Door een aantal van onze klanten worden deze luchtroosters afgeplakt, omdat zij hiermee de invoer van koude lucht willen voorkomen. Juist deze luchtroosters zorgen er echter voor dat er luchtstromen blijven ontstaan, en voorkomen stankoverlast. Ook na een bodemisolatie is het blijven bestaan van zwakke ventilatie van belang.

vloerisolatie combineren met vloerverwarming

Vloerisolatie en vloerverwarming

Van veel van onze klanten uit Veldhoven krijgen wij de vraag of een vloerisolatie wel samen gaat met het aanleggen van een vloerverwarming. Het is echter juist voordelig om de vloerverwarming te combineren met een extra vloerisolatie. Doordat de verwarming gebruik maakt van buizen onder de betonvloer die warmte afgeven, voorkomt u een groot deel van het warmteverlies wanneer u de bodem onder de buizen van isolatie voorziet. Dit leidt bovendien tot een betere werking van de vloerverwarming. Voor welke isolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort verwarming. Deze zijn te verdelen in een vloerverwarming bij een hechtende of zwevende vloer. Bij een hechtende vloer is het mogelijk om de isolatie in de dekvloer te verwerken. Bij een zwevende vloer raden wij aan een reflectiefolie op de constructievloer aan te brengen.

subsidie vloerisolatie 2017 en 2018

Subsidie vloerisolatie 2017/2018?

Om zuinig wonen te stimuleren stelt de overheid regelmatig een bepaald budget beschikbaar aan subsidies voor particulieren: de ISDE regeling (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Hier kunnen zij aanspraak op maken als zij energiebesparende maatregelen treffen. Op dit moment valt vloerisolatie helaas niet onder deze ISDE regeling en daarom heeft u geen recht op een subsidie. U heeft wel recht op een subsidie bij de aanschaf en installatie van een palletkachel, biomassaketel, warmtepomp of zonneboiler. Toch zijn wij van mening dat vloerisolatie, ook zonder subsidie, zeker het overwegen waard is. Schakelt u een erkend isolatiebedrijf in? Dan krijgt u van de overheid korting op de BTW van het arbeidsloon. U betaalt in dat geval slechts 6% BTW over de arbeidskosten, in plaats van de gebruikelijke 21%.

Besparen door offertes te vergelijken

Wilt u graag de offertes vergelijken van menig isolatiebedrijf uit de omgeving van Veldhoven? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. Na uw offerteaanvraag ontvangt u tot wel 5 prijsopgaven van bij ons netwerk aangesloten isolatiespecialisten. Door de diverse offertes te vergelijken op prijs en voorwaarden kunt u het isolatiebedrijf uitkiezen dat u de scherpste prijs bied. U heeft zelf de keus. Heeft u vragen over hoe vloerisolatie bijdraagt aan geluidsisolatie? Wilt u weten welke isolering geschikt is voor een garagevloer of akoestische isolatietechniek, of heeft u advies nodig bij het aanbrengen van dakisolatie? Elk isolatiebedrijf uit Veldhoven dat bij ons is aangesloten kan u verder helpen. Dankzij jarenlange ervaring en de uitwisseling van vak specifieke kennis hebben de medewerkers kennis over alles wat met isoleren te maken heeft.

vloerisolatie kosten Veldhoven

Werkgebied: Veldhoven

Gevelisolatie Veldhoven

Gevelisolatie

Gevelisolatie kost eenmalig veel geld, maar levert jaarlijks €500,- op. U kunt uw gevel op 3 verschillende manieren laten isoleren, afhankelijk van het basismateriaal waar u voor kiest. Dankzij gevel isolatie kan de isolatiewaarde van uw woning stijgen van 1.3 naar 4.

Dak isoleren Veldhoven

Dakisolatie

Door isolatie te laten monteren aan de binnenzijde van uw dak, stijgt de Rc-waarde van uw huis eveneens. Dakisolatie kunt u zelf monteren, al is het belangrijk dat u hierbij tevens vochtwerende matten aanbrengt. Zo weet u zeker dat u geen last krijgt van vochtproblemen.

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een vorm van het isoleren van een gevel. Isolatie van de spouwmuur vereist een dag werk, doordat er gaten worden geboord in de voegen van de gevel, waardoor het isolatiemateriaal wordt geblazen. Deze vorm van isolatie wordt relatief vaak gebruikt.

Kruipruimte isolatie Veldhoven

Kruipruimte

Het isoleren van de kruipruimte staat vaak gelijk aan de isolatie van uw vloer. De kruipruimte is namelijk de grootste bron van optrekkende kou. Dankzij vloerisolatie beperkt u deze problemen. Wilt u af van tocht en vochtproblemen? Isoleer dan zo snel mogelijk uw vloer!