Gevelisolatie Arnhem

Gevelisolatie Arnhem

Met gevelisolatie wordt het isoleren van uw gevel of buitenmuren bedoelt. Het belangrijkste doel van gevelisolatie is het besparen op stookkosten. De kosten van de isolatie van een gevel verdient u op de lange termijn dubbel en dwars terug. Daarnaast verbeter u met een gevelisolatie aan de buitenzijde het aanzicht van uw gevel en woning, wat de waarde van het pand in Arnhem ten goede komt. Woont u in Arnhem, en bent u van plan de warmtewerende waarde van uw gevel te verhogen? Wilt u weten welke prijzen zijn verbonden aan welke isolatietechniek? Heeft u behoefte aan professioneel advies van een isolatiebedrijf uit Arnhem? Neem dan contact op met ons netwerk van isolatiebedrijven. Door het contactformulier in te vullen ontvangt u meerdere, vrijblijvende offertes van bedrijven uit de omgeving van Arnhem. Door het vergelijken van de offertes prijzen en aanbiedingen. Wij staan garant voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van elk bedrijf!

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer snel naar:

Voordelen gevelisolatie

Wie kiest voor een gevelisolatie in plaats van andere vormen van isolatie zal profiteren van diverse voordelen.

  • U geniet van een comfortabel huis. Als u gevelisolatie laat plaatsen dan geniet u van een comfortabel huis. In de zomer is het heerlijk koel binnen terwijl het in de winter lekker warm is. De temperatuurverdeling in uw huis is gelijkmatig en de muren voelen niet kil aan. Het tocht niet in huis en u gaat vocht- en schimmelproblemen tegen. Muurisolatie werkt bovendien gelijk als geluidsisolatie.
  • U bespaart. Dankzij muurisolatie gaat minder warmte verloren. U hoeft daarom minder te stoken waardoor u direct geniet van een lagere energierekening. Daarnaast verhoogt gevelisolatie de waarde van uw woonhuis. En gaat uw voorkeur uit naar spouwmuurisolatie? Een extra voordeel hiervan is dat het rendement groter is dan bij vloer- of dakisolatie.
  • Gevelisolatie is goed voor het milieu. Omdat er minder warmteverlies is hoeft u minder te stoken. Hierdoor bespaart u op brandstoffen en verkleint u uw CO2-uitstoot.

Welke soorten gevelisolatie zijn er?

Gaat u uw gevel isoleren? Dan hebt u de keuze uit verschillende manieren waarop dit kan. Hebt u een spouw? Dan is spouwmuurisolatie wellicht de beste keuze. Het is daarnaast mogelijk om de gevel van uw huis via de binnen- of buitenkant te isoleren. Isoleren via de buitenkant is hierbij de meest effectieve optie.

Welke vorm van gevelisolatie kiest u?

Welke vorm het beste is hangt af van een aantal factoren. Als u een spouw hebt dan is spouwmuurisolatie wellicht de beste keuze. Deze manier van isoleren is het meest voordelig, u hebt uw investering bovendien binnen 2 tot 4 jaar al terugverdiend. Uw gevel isoleren via de buitenkant is een stuk duurder, maar wel verstandig als uw huis geen spouw heeft. Buitengevelisolatie is bovendien een goede keuze als uw buitenmuur aan vernieuwing toe is. Bij buitengevelisolatie moet namelijk ook nieuwe gevelbekleding geplaatst worden. Aan de buitenkant is het bovendien mogelijk om meer isolatie aan te brengen waardoor u uw huis zelfs energieneutraal kunt maken. Als u langs buiten gaat isoleren dan hebt u echter een vergunning nodig. Geeft de gemeente geen toestemming? Dan is het wellicht een goed idee om de gevel aan de binnenkant te isoleren. Dit doet u met behulp van voorzetwanden.

Gevel isoleren Arnhem

Aantrekkelijke prijzen, duidelijke voorwaarden

Via ons netwerk kan u in contact komen met isolatiebedrijven die aantrekkelijke prijzen en duidelijke voorwaarden bieden voor elke vorm van gevelisolatie en isolatietechniek. Doordat deze bedrijven met elkaar kunnen delen in ervaring en kennis, bieden wij tevens een hoge kwaliteit en expertise. Ook in Arnhem kunt u gebruik maken van onze dienst. Maak ons uw wensen op het gebied van gevelisolatie en het besparen op energiekosten kenbaar, en wij sturen u direct tot maximaal 5 verschillende offertes van diverse isolatiebedrijven uit Arnhem.

Offertes aanvragen

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is het isoleren van de buitenzijde van de gevel. Hiermee voorkomt u vochtproblemen, en bent u schimmelvorming voor. Natuurlijk zult u met deze vorm van gevelisolatie ook besparen op de kosten voor energie. Het isoleren van de buitenmuur gebeurt door het plaatsen van isolatiemateriaal als polystyreen of steenwol. Hier overheen plaatst een vakman nieuwe gevelbekleding.

Uw woning in Arnhem ziet er weer als nieuw uit!

Buitengevelisolatie wordt veelal toegepast als een andere isolatiemethode niet mogelijk is of als u een beschadigde gevel hebt. Als u de gevel aan de buitenzijde isoleert dan ontstaat er als het ware een isolatieschil. Dit maakt deze manier van gevelisolatie erg effectief. Dankzij het isolatiemateriaal en omdat uw gevel er weer als nieuw uitziet stijgt de waarde van uw woonhuis. Daarnaast hebt u geen ruimteverlies in huis zoals dat bij binnenisolatie wel het geval is. De gemiddelde energiebesparing na buitengevelisolatie is 25%. In vergelijking met andere isolatiemethoden is deze soort arbeidsintensief en daarom prijzig. De terugverdientijd is dan ook 14 tot 18 jaar. Lees hier meer over dit type gevelisolatie.

buitengevelisolatie

Hoe werkt buitengevelisolatie?

Laat u isolatie aanbrengen tegen de buitenmuur? Het proces is eigenlijk heel eenvoudig. Het isolatiebedrijf zal allereerst isolatiemateriaal tegen de buitenmuur plaatsen. Dit maakt uw huis in Arnhem iets dikker, er ontstaat een isolatieschil. Als al het isolatiemateriaal bevestigd is dan werken de vakmannen dit af met gevelbekleding zoals stucwerk, steenstrips of hout. Voordat u het weet geniet u van een comfortabel huis wat er weer als nieuw uitziet.

Afwerking buitengevel

Als u buitengevelisolatie laat aanbrengen dan moet u dit afwerken. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten gevelbekleding. Houdt u van een warme en natuurlijke uitstraling? Dan is hout wellicht iets voor u. Een nadeel van hout is dat u dit eens in de vijf jaar moet schilderen. Het brengt dus veel onderhoud met zich mee vergeleken met andere soorten gevelbekleding. Een voordeel is echter dat u uw huis in Arnhem eenvoudig van een nieuwe kleur voorziet. Een andere optie is een crepi gevelbepleistering. Dankzij crepi ziet de buitenmuur er weer als nieuw uit, de pleister draagt bovendien bij aan de isolatie. U hebt bij crepi de keuze uit verschillende kleuren en zowel ruwe als vlakke oppervlakken. Ook steenstrips zijn erg populair als gevelbekleding. Deze dunne strips zijn letterlijk afgesneden stukken baksteen. De vakman lijmt ze op uw buitenmuur waardoor het lijkt alsof deze opnieuw is gemetseld.

Binnenmuur isoleren

Het is tevens mogelijk om te kiezen voor de isolatie van de binnenmuur. Muurisolatie aan de binnenkant wordt vrijwel alleen toegepast op het moment dat het isoleren van de spouwmuur of langs de buitenzijde geen optie is. De isolatietechniek die bij de gevelisolatie aan de binnenzijde wordt toegepast, werkt een beetje anders dan wanneer u de buitenzijde van isolatie voorziet. Er wordt namelijk eerst een voorzetwand tegen de binnenmuur geplaatst, hiertussen komt het isolatiemateriaal en dit wordt afgewerkt met gipsplaten. Als u muurisolatie aan de binnenkant wilt plaatsen dan moet u met een aantal punten rekening houden. Het is namelijk belangrijk dat de buitenmuur zo damp-open als mogelijk is. Een goed ventilatiesysteem is belangrijk en zowel vochtproblemen als scheuren moet u eerst aanpakken voordat u de muurisolatie kunt plaatsen. De kosten voor deze isolatietechniek zijn minder hoog dan de kosten voor een buitenmuurisolatie. Een nadeel is echter dat u in uw huis ruimte verliest.

Hoe werkt het isoleren van de binnenmuur?

Wilt u muurisolatie tegen de binnenmuur laten plaatsen? Dan maakt men eerst een voorzetwand door een raamwerk van metalen profielen of houten latten tegen de binnenmuur te bevestigen. Hier plaatst men isolatiemateriaal, zoals glaswol of een warmte reflecterende folie tussen. Dit werkt de vakman vervolgens af met een gipsplaat en daarna behang, muurverf of stucwerk. Door het isolatiemateriaal en de voorzetwand komt de binnenmuur maximaal 10 cm naar voren. U zult hierdoor dus wat vloeroppervlak verliezen. Bent u een ervaren klusser? Dan kunt u zelf een voorzetwand plaatsen. Als u geen ervaren klusser bent dan is het echter verstandig om een isolatiebedrijf uit Arnhem in te huren. Het is namelijk denkbaar dat u last krijgt van vochtproblemen indien u de voorzetwanden verkeerd plaatst.

binnenmuur isoleren Arnhem

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur is een budgettaire vorm van gevelisolatie. Hierbij wordt door het boren van kleine gaten in de gevel, vloeibaar materiaal in de spouw gespoten. Dankzij spouwmuurisolatie voorkomt u vochtproblemen en bespaart u jaarlijks tot wel €450,- op de stookkosten. Deze isolatiesoort is ontzettend populair. De kostprijs is namelijk relatief laag terwijl het rendement erg hoog is. Gemiddeld hebt u de investering binnen 2 tot 4 jaar terugverdiend en daarna zult u ieder jaar alleen maar besparen. Als u spouwisolatie wilt aanbrengen dan is het wel cruciaal dat uw woning over een spouwmuur bezit. Is dit niet het geval? Dan is gevelisolatie via de buiten- of binnenzijde van uw huis wellicht een goed alternatief.

Hoe werkt spouwisolatie?

Voor het aanbrengen van spouwisolatie moet u een isolatiebedrijf uit Arnhem inschakelen. Dit is namelijk geen klus die u zelf kunt uitvoeren. De vakmannen zullen allereerst gaten boren in de voegen van de buitenmuur, in het kruispunt van een verticale en horizontale voeg. Er zit ongeveer een meter afstand tussen twee gaten. Vervolgens vult het bedrijf eventuele scheuren op in de muren aan de binnenzijde en buitenzijde. Zo weten ze zeker dat de isolatie in de spouw blijft zitten. Hierna spuiten de vakmannen het isolatiemateriaal via de gemaakte gaten de spouw in. Als de spouw gevuld is dan stoppen ze de gaten met specie. De klus is veelal binnen één dag geklaard, u ziet er bovendien naderhand niets van.

Bouwjaar van uw woning: voorzien van isolatie?

Is uw huis in Arnhem voor 1976 gebouwd? Dan is deze tijdens de bouw niet geïsoleerd. Als u deze nog niet hebt geïsoleerd dan is het wellicht verstandig om dit alsnog te doen. Huizen gebouwd tussen 1976 en 1982 hebben tijdens de bouw spouwmuurisolatie en dakisolatie gekregen. In die tijd waren de technieken en materialen echter van veel mindere kwaliteit dan nu. Het is daarom wellicht een goed idee om nieuwe isolatie toe te voegen. Ligt het bouwjaar van uw huis tussen 1983 en 1991? Dan is deze overal van isolatie voorzien. Hier is echter ook de isolatiewaarde aan de lage kant. Ook dit kunt u aanvullen. Woningen gebouwd in 1992 en later zijn voorzien van voldoende isolatiematerialen. Bij de oudere nieuwbouwhuizen is het echter tevens mogelijk dat de isolatie wat aan de lage kant is. Tijdens groot onderhoud kan het daarom lonen om extra isolatiemateriaal aan te brengen.

Vergunning nodig?

Of een vergunning nodig is hangt af van de soort isolatiewerken welke u laat uitvoeren. Als u de spouwmuur geïsoleerd wilt hebben dan hebt u geen vergunning nodig omdat het aangezicht van uw woonhuis in Arnhem niet veranderd. Bij buitengevelisolatie hebt u wel een vergunning nodig. Het vooraanzicht van uw woonhuis zal immers veranderen als u isolatie en nieuwe gevelbekleding plaatst. Twijfelt u of een vergunning nodig is? Dan is het verstandig om even contact met de gemeente op te nemen.

Is mijn gevel geïsoleerd?

Isoleren van een bestaande woning

Gevelisolatie past men vaak toe voor het isoleren van een bestaande woning. Dit omschrijven professionals ook wel als na-isolatie. Het isoleren van een bestaande gevel is zeker mogelijk, maar levert – afhankelijk van de gekozen isolatietechniek – wel enige overlast. Wanneer u kiest voor de gevelisolatie van uw huidige woning in Arnhem, houdt er dan rekening mee dat u alleen een vergunning hiervoor krijgt wanneer de nieuwe isolatiewaarde (ook wel bekend als de Rc-waarde) boven de 1.3 komt te liggen. Met een lagere isolatiewaarde zou u onvoldoende op de energie kosten besparen. Dit staat beschreven in het Bouwbesluit van 2012. Een nieuwbouw woning moet minimaal een isolatielevel van 3.5 hebben.

gevelisolatie voordelen

Ventilatie is belangrijk

Dankzij gevelisolatie blijft warmte binnen en hoeft u minder te stoken. Het is echter erg belangrijk om voldoende te ventileren. Een gemiddeld gezin produceert dagelijks zo’n 10 tot 20 liter vocht. Dit vocht is schadelijk voor woningen, het is dan ook belangrijk om te ventileren zodat u het vocht naar de buitenlucht afvoert. Vocht kan onder andere resulteren in schimmel, huismijt, rottend hout, roest en loslatende verf. Een vochtige lucht warmt bovendien minder snel op dan droge lucht waardoor u alsnog meer energie nodig hebt als u uw huis wilt verwarmen. Het is mogelijk dat uw woning ventileerde via kieren in de spouwmuur. Als hierin isolatie is aangebracht dan is ventilatie niet meer mogelijk. Het is in dat geval erg belangrijk om ventilatieroosters aan te brengen.

akoestiek verbeteren gevelisolatie

Akoestiek en brandveiligheid

Het basismateriaal waarmee u de gevel isoleert, is van invloed op de voordelen waar u van profiteert. Een product dat tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt bij een gevelisolatie is rotswol (steenwol). Rotswol biedt naast de al genoemde positieve punten een goede akoestiek, en zal het de brandveiligheid van uw woning verbeteren. Het materiaal zelf is uitermate brandveilig, waardoor de kans op doorslaande vlammen vermindert. Dankzij de betere akoestiek heeft u onder andere minder last van geluiden van buitenaf. Wilt u meer weten over het gebruik van rotswol of vervangende materialen? Aarzel dan niet om contact met een isolatiebedrijf uit ons netwerk op te nemen via het contactformulier.
Meer weten? Lees ook ons artikel over: geluidsisolatie.

Vochtproblemen oplossen

Hebt u last van vochtdoorslag via de gevel? Dit gaat waarschijnlijk over als u de gevel langs de buitenzijde isoleert. Het is echter denkbaar dat het probleem een hele andere oorzaak heeft, zoals optrekkend vocht of lekkende goten. Een dergelijke oorzaak moet u altijd verhelpen voordat u de gevel isoleert omdat het anders mogelijk is dat de problemen verergeren. Meld dit daarom altijd bij het isolatiebedrijf uit Arnhem wat bij u aan de slag gaat. Is uw gevel al voorzien van isolatiematerialen? U voorkomt problemen door voldoende te ventileren. Zet hiervoor elke dag in ieder geval een kwartier alle ramen open. Houd daarnaast iedere dag alle klepraampjes of ventilatieroosters de hele dag open. Zet een mechanisch ventilatiesysteem nooit helemaal uit en doe deze tijdens koken en douchen aan. Zorg daarnaast voor openingen of roosters in deuren en muren zodat de lucht door het gehele huis kan stromen.

gevelisolatie materialen

Welke isolatiematerialen zijn er?

Bij de verschillende isolatiesoorten hebt u de keuze uit verschillende materialen. Voor welk basismateriaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van de wensen voor eigenschappen van het product en het budget dat u beschikbaar heeft. Laat u de gevelisolatie uitvoeren door een erkend vakman uit Arnhem? Vraag op voorhand dan naar de beschikbare materialen. Een professional uit ons netwerk informeert u met alle plezier over de verschillende mogelijkheden en prijzen. Door het vergelijken van meerdere vrijblijvende offertes bespaart u op de investering.

Binnen- en buitenmuurisolatie

Bij zowel buiten- als binnenmuurisolatie kunt u vrijwel elk isolatiemateriaal gebruiken. Niet alleen rotswol is een geschikt product voor een gevelisolatie, ook glaswol, PUR en hardschuim isolatieplaten kunnen worden toegepast. Het is wel belangrijk om altijd een dampremmende folie te gebruiken om vochtproblemen te voorkomen.

Spouwmuurisolatie

Als u de spouwmuur van isolatiemateriaal wilt voorzien dan hebt u de keuze uit minerale- en kunststof isolatiematerialen. Gaat uw voorkeur uit naar minerale materialen? Dan is glaswol of steenwol wellicht de juiste keuze. Deze staan ook wel bekend als inblaaswol omdat de vakman ze in de spouw blaast. Tegenwoordig is glaswol het meest populair bij spouwmuurisolatie. Kunststof materialen welke veel worden gebruikt zijn isolatiekorrels of PUR-schuim.

Gevelisolatie prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen. Gevelisolatie past men met name toe om te besparen op stookkosten. De exacte prijzen hangen af van verschillende factoren, waaronder het woningtype en de isolatiesoort. Spouwmuurisolatie heeft de laagste prijzen, bij een hoekwoning bedragen de kosten gemiddeld €1.200,- tot €1.450,- terwijl het isoleren van de binnenmuur al gauw €6.600,- tot €7.550,- en van de buitenmuur €9.100,- tot €10.050,- kost. In onderstaande prijstabel vindt u een overzicht van de prijzen per verschillende woningtypen.

Terugverdientijd

De investering verdient u op termijn weer terug. Met het isoleren van de buitenzijde van de gevel in Arnhem kunt u namelijk tot wel €750,- per jaar besparen. De terugverdientijd is gemiddeld 14 tot 18 jaar. Doordat de isolatiewaarde van een binnenmuurisolatie lager is dan die van de buitenzijde (Rc = 2.5, tegenover 4.0), zijn de prijzen van installatie lager, en kunt u jaarlijks tot €690,- besparen. De terugverdientijd van muurisolatie aan de binnenzijde is tevens 14 tot 18 jaar. Een gemiddeld huis bespaart met spouwmuurisolatie jaarlijks tot zo’n €500,-. De terugverdientijd bedraagt circa 2 tot 4 jaar.

Subsidie

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Arnhem de vraag of het mogelijk is subsidie aan te vragen voor hun woningisolatie. Het antwoord hierop varieert regelmatig, en is afhankelijk van de subsidieregelingen die de overheid instelt. Op dit moment kunt u profiteren van het verlaagde BTW-tarief op arbeidsloon voor het aanbrengen van isolatiematerialen. In plaats van 21% BTW betaalt u maar 6% BTW als u de muurisolatie door vakmannen laat aanbrengen. Dit verlaagde tarief geldt alleen op het aanbrengen van de materialen, niet op bijkomende werken. Het is daarnaast een eis dat uw woonhuis in ieder geval 2 jaar oud is.

Lokale subsidieregelingen

Daarnaast gelden er in bepaalde gemeentes en provincies lokale subsidieregelingen. U kunt via het gemeenteloket nagaan of er een aanvullende subsidieregeling geldt bij u in de regio. Hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan een spouwisolatie in plaats van gevelisolatie. Het is eventueel mogelijk om gebruik te maken van de groene lening. Bij deze lening voor groene investeringen geniet u van een verlaagd rentetarief van rond de 2,5%.

Prijstabel

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs spouwmuur* Gem. prijs buitenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,- €500,- tot €650,- €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,- €800,- tot €1.150,- €8.100,- tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,- €1.200,- tot €1.450,- €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,- €1.500,- tot €1.850,- €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €2.200,- tot €2.550,- €18.100,- tot €22.050,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief BTW. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Bespaar op de kosten? Vergelijk gevelisolatie specialisten!

Een geïsoleerde gevel brengt vele voordelen met zich mee. Het werkt als geluidsisolatie, u hoeft minder te stoken en u geniet van een lagere energierekening. Wilt u uw woning in Arnhem van muurisolatie voorzien en zoekt u daarom een isolatiebedrijf? U bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van meerdere isolatiespecialisten in Arnhem en in de omgeving van Arnhem.

Vrijblijvend aanvragen & vergelijken

Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan sturen wij u gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes toe. De offertes vergelijkt u op basis van voorwaarden en kosten. Vervolgens kiest u zelf welk isolatiebedrijf bij u langskomt in Arnhem. Voordat u het weet geniet u van een geïsoleerde gevel en alle bijkomende voordelen.

gevelisolatie prijzen Arnhem
Offertes aanvragen
Dakisolatie

Dakisolatie

Naast gevelisolatie is het mogelijk te kiezen voor dakisolatie. De isolatietechniek die u hiervoor het beste gebruikt, is afhankelijk van de vorm van uw dak (hellend/plat). Zo mag u voor het isoleren van een plat dak niet gebruik maken van glaswol.

Spouwmuur isoleren Arnhem

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouw is ontzettend populair vanwege een aantal redenen. Deze manier van gevelisolatie brengt, vergeleken met de andere soorten, weinig kosten met zich mee. U hebt de investering al binnen 2 tot 4 jaar terugverdiend. Het is daarnaast eenvoudig en al binnen 1 dag geplaatst. Ideaal!

Vloerisolatie Arnhem

Vloerisolatie

Een derde vorm van isolatie is het isoleren van de vloer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen zoals isolatiekussens of polyurethaan. Dankzij een goede vloerisolatie beschermt u uw vloeren tegen optrekkende kou, een gevoel van tocht, of vochtplekken.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte

Bijna elk pand heeft een kruipruimte onder de vloeren van de begane grond. De kruipruimte is de veroorzaker van veel kou en vocht in huis. Met het isoleren van de kruipruimte kunt u dan ook niet alleen kosten besparen, maar ook comfort en de temperatuur in huis verhogen.