Vloerisolatie Oldenzaal

Vloerisolatie Oldenzaal

Een woningisolatie is op verschillende gebieden mogelijk, bijvoorbeeld door een gevel of vloerisolatie. Omdat veel mensen niet exact weten wat er mogelijk is op het gebied van vloerisolatie, hebben wij speciaal voor hen deze pagina geschreven. Hierop vindt u meer informatie over de voordelen van een bodem- of vloerisolatie, de mogelijkheden voor een combinatie van vloerverwarming en bodemisolatie, en de prijzen voor het laten uitvoeren van de isolatie van een garagevloer of een akoestische isolatie door een erkend isolatiebedrijf uit Oldenzaal. Wilt u weten wat de prijzen worden van een vloerisolatie naar uw wensen en wilt u besparen op de kosten van de totale isolatie klus? Aarzel dan niet om vandaag nog vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen via het contactformulier. Na uw offerteaanvraag sturen wij u met plezier tot maximaal 5 vrijblijvende offertes toe die u zelf kunt vergelijken. Zo kunt u de prijzen van de verschillende isolatiebedrijven uit ons netwerk naast elkaar neer leggen om zo het isolatiebedrijf te vinden dat de beste prijs aanbiedt. Zo kan u tot wel 30% besparen!

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Verlaag uw energierekening, verhoog uw comfort

Het laten plaatsen van een vloerisolatie door een erkend isolatiebedrijf uit Oldenzaal brengt verschillende voordelen met zich mee. Deze variëren van grote tot kleinere voordelen zoals een vermindering van de kans op ongedierte. Hieronder hebben we de grootste voordelen op een rijtje gezet.

 • Comfort: Dankzij een bodemisolatie wordt de vloer droger en warmer. Vanuit de kruipruimte zal geen kou meer optrekken. Hierdoor stijgt de temperatuur van de vloer met minimaal 4 graden. Daarnaast is er een betere verdeling van de warme lucht: uw hoeft minder te stoken. Wist u trouwens dat de vloerisolatie er ook voor zorgt dat het huis in de zomermaanden langer koel blijft?
 • Gezondheid: Doordat naast optrekkende kou ook opstijgend vocht wordt tegengehouden zal de luchtvochtigheid in huis stabieler en lager uitvallen. Dit geeft verschillende positieve gevolgen: zo is hierdoor de kans op ongedierte en vochtproblemen kleiner. De afwezigheid van schimmels en vochtplekken draagt bij aan een gezondere lucht. Mensen met astmatische klachten profiteren dan ook het meest van een verbeterde vloerisolatie.
 • Kosten: We noemden het hierboven al, het isoleren van vloeren zorgt voor een grote besparing op de stookkosten. Het verschil in gasverbruik ligt tussen de 5 en7 m3 per vierkante meter. Woont u in een eengezinswoning met een vloer van 50 vierkante meter en is de gasprijs €0.65? Dan bespaart u per jaar al tussen de €162,50 en €227,50.
 • Milieu: Een volgend voordeel van een bodem- of vloerisolatie is de bijdrage die u levert aan het milieu. Minder warmteverlies betekent minder stoken, wat leidt tot een beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen. Daarnaast gebeurt het verwerken van de isolatiematerialen snel en schoon, en bestaan er natuurlijke isolatiematerialen waarbij er geen schadelijke stoffen gebruikt worden.
 • Geluidsisolatie: Een laatste voordeel van een verbeterde vloerisolatie is de vermindering van de geluidsoverlast. Met name het dempen van contactgeluid en het verminderen van krakende vloerplanken draagt hier aan bij.
isolatie van de vloer in Oldenzaal

Methodes om de vloer te isoleren

Als u hebt besloten om de vloer te isoleren voor een beter warmtebehoud, de verbetering van het leefklimaat of minder geluidsisolatie, dan is het vervolgens tijd om te kiezen voor één van de beschikbare isolatiemethoden. Voor vloerisolaties bestaan er ruwweg drie technieken: een bodemisolatie, de onderzijde vloerisolatie en de bovenzijde vloerisolatie. Hoewel alle drie technieken de bovenstaande voordelen opleveren, bestaan er wel verschillen in de mate waarin dit gebeurt. De specialisten uit ons netwerk in Oldenzaal hebben daarom voor u een overzichtje gemaakt van de drie technieken en hun voor- en nadelen.

Bodemisolatie

De eerste en meest toegepaste techniek is de bodemisolatie. Bij het isoleren van de bodem brengt de vakman uit Oldenzaal een laag isolatiemateriaal over de bodem van de kruipruimte aan. Hierdoor staat de bodemisolatie ook wel bekend als de kruipruimte isolatie. Het grote voordeel van een bodemisolatie is dat u hiermee de kans op optrekkende kou vermindert, en tevens het warmtebehoud verbetert. De klus is bovendien binnen een dag afgehandeld, waardoor u snel van een verbeterd wooncomfort geniet. De materialen die u voor een bodemisolatie zou kunnen gebruiken zijn: schelpen, zand, isolatiekorrels en thermokussens.

Onderzijde vloerisolatie

Een tweede mogelijkheid, eventueel in combinatie met de bodemisolatie, is de vloerisolatie aan de onderzijde. Dit gebeurt voor vloeren op de begane grond eveneens via de kruipruimte. Bij deze techniek plaatst men isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloerplanken, om zo de warmte langer in huis te houden. Daarnaast is deze techniek geschikt voor het tegengaan van geluidsoverlast. Wanneer uw kruipkelder hoger dan 50 centimeter is, dan is het een mogelijkheid om deze isolatietechniek eigenhandig uit te voeren.

Bovenzijde vloerisolatie

Een laatste oplossing is de isolering van de bovenkant van de bestaande vloer. U hebt hierbij zowel de optie als het aanleggen van een volledig nieuwe vloer als het monteren van een zwevende dekvloer. Deze techniek vraagt de grootste investering, maar zorgt er wel voor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. De kosten voor een vloerisolering aan de bovenkant kunt u het beste overlaten aan een erkend vakman. Op deze manier weet u zeker dat u nog lange tijd van de voordelen zult profiteren.

Video: heeft u vloerisolatie?

bodemisolatie of vloerisolatie Oldenzaal

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Hierboven gaven we al aan dat u de keus hebt uit zowel een bodemisolatie als een vloerisolatie (op twee manieren). Regelmatig krijgen wij van klanten uit Oldenzaal de vraag welke variant het beste bij hun wensen past. Het antwoord hierop is afhankelijk van de eisen die u aan de isolatietechniek stelt. Vindt u het belangrijk om de stookkosten zoveel mogelijk te beperken? Dan adviseren wij één van de twee technieken voor vloerisolatie. Hebt u regelmatig last van tocht over de vloer, of is één van uw huisgenoten astmatisch? Dan is een bodemisolatie weer de juiste keuze. In sommige gevallen is het zelfs een goede oplossing om beide technieken gecombineerd toe te passen: een isolering van zowel vloer als bodem. Of zelfs de combinatie van een vloerverwarming met een bodemisolatie. Kunt u zelf geen keus maken? Geef dan via ons contactformulier uw wensen, vragen en budget door. De specialisten uit ons samenwerkingsverband zullen op basis hiervan uw vragen beantwoorden en sturen u desgewenst vrijblijvende offertes toe voor een methode die bij uw vragen aansluit.

kruipruimte isoleren

Vloer zonder kruipruimte

De meeste vloerspecialisten uit Oldenzaal raden aan om bij een vloerisolatie altijd eerst te kijken naar de mogelijkheden voor isolering via de kruipruimte. Maar wat als er nu geen vrije ruimte onder uw vloer zit, of wanneer deze niet bereikbaar is? Dan is het belangrijk om naar de alternatieven te kijken, om zo de beste keus te maken. Is er wel vrije ruimte onder de begane grond, maar is deze niet bereikbaar? Dan is het soms een mogelijkheid om een gat te graven of een luik te maken om deze alsnog te bereiken. Weet u niet hoe groot de eventuele kruipkelder is? Probeer dan de bouwtekeningen van het pand te vinden. Hier staat dat op aangegeven. Een andere oplossing is de buren te vragen hoe de situatie bij hun is. Een bouwkundig adviseur kan dit eveneens voor u achterhalen. Aandachtspunten hier zijn het aantal compartimenten in de ruimte, de hoogte, en de eventuele aanwezigheid van water- en gasleidingen.

zwevende dekvloer als isolatie

Geen kruipruimte aanwezig: wat nu?

U kunt een zwevende dekvloer laten leggen. Dit is het beste alternatief wanneer er geen enkele ruimte onder uw vloeren zit. Bij het leggen van een zwevende dekvloer plaatst men een isolatielaag tussen de grondvloer (draagvloer) en de daarop komende dekvloer. Het voordeel hiervan is dat u niet alleen energie bespaart, maar ook de geluidsoverlast vermindert. Bij de meeste appartementencomplexen is dit dan ook een verplichte voorwaarde voor de vloer. Het nadeel is dat bij het na-isoleren de vloer iets hoger ligt. Hierdoor komt men soms in de problemen met de drempels en plinten. Een tweede alternatief is het aanbrengen van een compleet nieuwe vloer, feitelijk een soort vloerrenovatie.

isolatie van houten vloer Oldenzaal

Houten vloer isoleren

Of u nu thuis een houten of een betonvloer hebt, het is van groot belang om deze van de juiste isolatie te voorzien. De isolering van een houten ondervloer bestaat uit twee onderdelen: het aanbrengen van een laag bodemfolie als vochtwering, en de plaatsing van isolatieplaten, thermoskussens of een ander isolerend product. Het aanbrengen van vochtwerend folie aan de onderzijde van de houten planken is van groot belang. De houten onderdelen kunnen door vocht namelijk hun isolatiewaarde verliezen, en kromtrekken. De isolatie van een houten woonkamervloer wil het beste via de kruipkelder, mits deze een minimale hoogte van 50cm heeft.

betonvloer isoleren Oldenzaal

Betonvloer isoleren

Steeds vaker kiest men bij bedrijven voor een betonvloer in plaats van een houten parketvloer in de kantoorruimtes en hallen. Een betonvloer biedt een enigszins industriële aanblik, wat bij vele bedrijven in Oldenzaal goed past. Het nadeel van een betonvloer is dat deze soms koud aanvoelt, doordat er geen goede warmtewering plaatsvindt. De optrekkende kou van de betonvloer gaat u tegen door deze van isolatie te voorzien. Voor het isoleren van de betonvloer zijn isolatieplaten van zowel XPS als EPS geschikt. Naast isolatieplaten is het tevens een optie te kiezen voor thermoskussens of glaswol. De medewerkers van een isolatiebedrijf bieden u desgewenst meer informatie aan.

garagevloer isoleren Oldenzaal

Garagevloer isoleren

Hoewel de meeste klanten van een isolatiebedrijf uit Oldenzaal kiezen voor een vloerisolatie binnenshuis, is het tevens een optie de garagevloer te isoleren. De vloerisolatie van de garagevloer is anders dan bij een woonkamervloer, omdat hiervoor vrijwel altijd een bovenzijde vloerisolatie nodig is. Dit komt doordat er onder de garagevloer geen loze ruimte zit. De isolatie van de bovenkant van de garagevloer is op twee manieren uitvoerbaar: door een isolatielaag over de bestaande garagevloer heen te leggen, en hierover een toplaag te installeren; of door over de onderliggende betonvloer een isolatielaag aan te brengen, en hierop de nieuwe garagevloer te monteren.

Vloerisolatie kosten

Regelmatig krijgen de medewerkers van een isolatiebedrijf de vraag wat de exacte prijzen worden voor een vloerisolatie. Het antwoord hierop is echter afhankelijk van een groot aantal factoren. Wij onderscheiden hier vier verschillende factoren:

 • 1. Isolatiemateriaal: zoals bij alle vormen van woningisolatie maakt het soort isolatiemateriaal een significant deel uit van de uiteindelijke investering. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste soort isolatiemateriaal kan oplopen tot €15,- per vierkante meter.
 • 2. Isolatietechniek: de gekozen isolatietechniek is de volgende invloedsfactor. Beschikt u maar over een beperkt budget? Dan is het isoleren van de bodem de beste oplossing. Dit kost relatief weinig geld, terwijl het wel een goede besparing oplevert. Het aanpakken van de bovenkant van de vloer zorgt meestal voor de grootste energiebesparing, maar vraagt ook de hoogste investering.
 • 3. Afmeting vloeroppervlak: Zoals te verwachten is ook dit van invloed op de prijs. Hoe groter het vloeroppervlak, hoe hoger de kosten, maar tevens hoe meer u bespaart. Soms bieden isolatiebedrijven uit Oldenzaal korting aan naarmate u een groter oppervlak laat isoleren.
 • 4. Inzet van vakman: Het uurloon van een isolatiespecialist ligt tussen de €50,- en €100,-. Dit betekent dat hoe meer u zelf uitvoert, hoe lager de uiteindelijke prijzen liggen. Het risico van zelf de vloer isoleren is dat dit niet optimaal gebeurt, waardoor het risico op vochtproblemen of een verminderde isolatiewaarde hoger ligt.

Prijsindicaties

Zoals u ziet is het vrij lastig om een vaste indicatie van de prijzen te geven. Wij begrijpen echter dat u graag wilt weten waar u aan toe bent bij een vloerisolatie bij u thuis. Daarom hebben wij voor u in onderstaande tabel, per woningvorm, een gemiddelde prijs neergezet. Dit is de prijs voor een standaard vloerisolatie aan de onderzijde, met een minerale wol. Deze varieert van €1.400,- voor het isoleren van een appartement tot €2.100,- voor de isolering van de vloeren van een vrijstaande woning. De maximale en minimale prijzen liggen hier echter wel enkele honderden euro’s vanaf. Wilt u preciezer weten wat de prijzen worden voor een bepaalde isolatieklus? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend enkele offertes aan. Wij helpen u spoedig verder.

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 45 m² €1.400,- €180,–
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag dus voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Wilt u meer weten over de prijzen en mogelijkheden van vloerisolatie?

Onze vakmannen uit Oldenzaal informeren u met alle plezier over de prijzen en mogelijkheden.

Offertes aanvragen

Besparing en terugverdientijd

Omdat u met de vloerisolatie het warmtebehoud verbetert, zult u jaarlijks enkele honderden euro’s besparen op de stookkosten. U ziet in de bovenstaande tabel hoeveel u ongeveer op jaarbasis bespaart. Dit bedrag verandert door het kiezen van een andere isolatietechniek of isolatiemateriaal. Op basis van dit bedrag is het mogelijk om de terugverdientijd te berekenen. Dit doet u door het investeringsbedrag te delen door de gemiddelde jaarlijkse besparing. Voor vloerisolaties geldt dat het gemiddeld 8 jaar kost voordat u het investeringsbedrag terugverdiend hebt.

Factoren die de terugverdientijd beïnvloeden

Wanneer specialisten voor u de terugverdientijd berekenen, dan gebeurt dat op basis van een gemiddelde gasprijs, en gemiddeld gasverbruik. Er is echter een groot aantal factoren van invloed op de exacte terugverdientijd. De belangrijkste hiervan zijn de gasprijs, uw stookgedrag en de weersomstandigheden.

 • De gasprijs: De gasprijs in Nederland is de laatste jaren sterk gestegen. Betaalde u hier in 1999 nog 21 cent voor, vandaag de dag is dat ongeveer 65 cent. De verwachting is dat de gasprijzen de komende jaren nog verder zullen stijgen. Hoe hoger de gasprijs stijgen, hoe eerder u de investering hebt terugverdiend.
 • Uw stookgedrag: Sommige mensen zetten de kachel aan zodra het buiten kouder dan 20 graden is, anderen proberen eerst met een dikke trui zichzelf warm te houden. Dit laatste is natuurlijk energiezuiniger, maar hoe meer u stookt, hoe sneller u de investering in de vloerisolatie terugverdient.
 • De weersomstandigheden: in Nederland kennen we strenge en zachte winters. Hoe kouder het buiten is, hoe hoger u de kachel zult zetten. Dit betekent dat strenge winters ervoor zorgen dat u eerder de investering terugverdient. Al zult u misschien op jaarbasis dan wel meer betalen dan bij een zachte winter zonder vloerisolatie.

Akoestische isolatie verbeteren

Wist u dat u bij een isolatiebedrijf uit Oldenzaal niet alleen aan het juiste adres bent voor een warmte-isolatie, maar tevens voor een akoestische isolatie? Bij een akoestische isolering gaat het om de vermindering van geluidsoverlast, zowel van buitenaf als binnenshuis. Het is belangrijk om hierbij eerst te bepalen om wat voor soort geluidsoverlast het gaat. Er bestaan twee soorten geluidsoverlast: door contactgeluid en door luchtgeluid.

 • Contactgeluid: dit is de het soort geluidsoverlast waartegen een vloerisolatie het beste helpt. Het gaat om geluiden die veroorzaakt worden door het verschuiven van stoelen of hakken op de vloer. Het geluid dat ontstaat verspreidt zich door de trillingen in de vloer of muur.
 • Luchtgeluid: dit soort overlast ontstaat in de vrije lucht. De geluidstrillingen verspreiden zich dan ook in de lucht, en worden geabsorbeerd door omliggende materialen. Een voorbeeld hiervan is het geluid van spelende kinderen. Dit gaat u het beste tegen met een gevelisolatie.

Het vermijden van contactgeluid

Zoals gezegd is een vloerisolatie een geschikte oplossing voor het tegengaan van overlast door contactgeluiden. Welk soort vloerisolatie het beste bij de situatie past, is afhankelijk van het soort vloer in uw woning. Voor betonvloeren geldt dat een dunne polyethyleenschuim mat de geluiden het meest dempt. Een dikte van 5 millimeter is hierbij voldoende om het probleem te verhelpen. Voor parketvloeren geldt dat er meerdere isolatiematerialen mogelijk zijn. Over het algemeen adviseren wij klanten uit Oldenzaal om de holle ruimte onder de houten balken te vullen met steenwol. Dit biedt de beste geluidsisolatie. Een veelgehoord alternatief is het gebruik van sandwichplaten. De prijs voor een akoestische isolatie ligt tussen de €20,- en €30,- per vierkante meter.

Besparen? Benut ons netwerk van specialisten!

Via het netwerk werken wij samen met een groot aantal isolatiespecialisten uit het hele land. Dit betekent dat wij op elk moment, in elk deel van het land een isolatiespecialist in kunnen schakelen om u te helpen met het installeren van isolatiemateriaal, het verhelpen van problemen, of voor het geven van advies over de beste keus voor woningisolatie bij uw pand in Oldenzaal. Daarnaast is het bij ons mogelijk om de offertes van menig isolatiebedrijf met elkaar te vergelijken, voordat u de keuze maakt met een isolatiebedrijf in zee te gaan. Wij garanderen dat elke professional uit ons netwerk ruim ervaren is binnen het vakgebied, en uitstekend is gediplomeerd. U wordt altijd snel en vakkundig geholpen.

isolatiebedrijf in Oldenzaal

Welk isolatiemateriaal?

Voor iedereen die het energielabel van een huis of bedrijf wil verbeteren geldt dat er een aantal keuzes gemaakt moeten worden. De eerste keuze is die voor het soort woningisolatie dat men laat uitvoeren. Bij vrijwel elk isolatiebedrijf in Oldenzaal kan men u namelijk helpen bij zowel een vloerisolatie als gevelisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Als deze keuze eenmaal genomen is, dan is daar nog de keus voor het soort isolatiemateriaal. Voor het isoleren van vloeren bestaan er vele geschikte isolatiematerialen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Welke soort u het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijzen en isolatiewaarde.

glaswol akoestische isolatie

Glaswol

Het eerste isolatiemateriaal waar wij u graag meer informatie over willen geven is glaswol. Glaswol wordt over het algemeen gezien als isolatiemateriaal dat zeer geschikt is voor het isoleren van daken, maar kan ook toegepast worden als basis van de vloerisolatie. Onder meer de eenvoudige verwerking en lange levensduur vormen positieve eigenschappen van glaswol. Het biedt bovendien een prima akoestische isolatie. Gaat u zelf aan de slag met de vloerisolatie? Dan is glaswol een uitstekende keuze. Glaswol kunt u snijden, knippen of zelfs opvouwen om alle hoeken en gaten te dichten. Wie aan de slag gaat met dit product dient wel beschermende kleding te dragen, inclusief mondkapje en stofbril.

steenwol

Steenwol

Een volgend veelgebruikt product naast glaswol is steenwol. Steenwol kan van verschillende steensoorten gemaakt worden. Onder meer basalt en diabaas smelt men op zeer hoge temperaturen, waarna ze het in een soort wolstrengen slingeren. Deze draden weeft men samen met een bindmiddel tot een soort mat. Steenwol heeft als groot voordeel dat het niet alleen zorgt voor een thermische isolatie, maar ook voor een akoestische isolatie. Gaat u zelf aan de slag met het verwerken van steenwol? Pas dan op voor de vezels! Draag een mondkapje en beschermende kleding. De kosten voor de minerale wol liggen rond de €8,- per vierkante meter.

eps isolatie

EPS

Een tweede product waar de medewerkers van ons isolatiebedrijf in Oldenzaal regelmatig mee aan de slag gaan is EPS. De Engelse afkorting EPS staat voor expanded polystyrene. Het is een product dat wij in Nederland beter kennen als piepschuim. Het piepschuim bestaat uit duizenden kleine bolletjes die voor 98% uit lucht bestaan. Hierdoor is EPS zeer licht en biedt het zeer goede isolerende eigenschappen. In de meeste gevallen kiest men voor vloerisolatieplaten van EPS bij de (houten) vloerisolatie. In plaats van vloerisolatieplaten vormen ook zogeheten EPS parels of korrels een mogelijke vorm van isolatie, maar dan voor de bodem van de kruipruimte.

pur isolatie voor de kruipruimte

PUR

Tot een aantal jaar geleden was PUR één van de meest populaire isolatieproducten. Niet alleen voor een vloer- of bodemisolatie, maar ook voor de isolatie van spouwmuren, daken en gevels. Een tijdje terug kwam PUR echter negatief in het nieuws als isolatiemateriaal omdat men vermoedde dat verwerking hiervan gezondheidsrisico’s met zich meebracht. Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat PUR geen schadelijke gevolgen heeft voor de gezondheid. Waar specialisten PUR voor een spouwmuurisolatie meestal in vloeibare vorm gebruiken, makt men bij vloerisolatie gebruik van vloerisolatieplaten van PUR in harde variant. Hardschuim van PUR kent verscheidene positieve eigenschappen.

isolatieplaten voor de vloer

Vloerisolatieplaten

Voor ervaren doe-het-zelvers geldt dat zij een vloerisolatie desgewenst zonder de hulp van een isolatiebedrijf uit kunnen voeren. Het isolatiemateriaal wat dan het handigst is, zijn vloerisolatieplaten. Deze vloerisolatieplaten maakt men van diverse basismaterialen, en u koopt deze eenvoudig bij een bouwmarkt uit Oldenzaal. PUR, PIR en EPS staan aan de basis van de meeste vloerisolatieplaten. Wij adviseren onze klanten met een onbeperkt budget te kiezen voor vloerisolatieplaten van PIR. Dit komt doordat PIR zelfs al bij een dunne laag een zeer hoge isolatiewaarde biedt. Hierdoor is het verwerken van de vloerisolatieplaten nog gemakkelijker. Isolatieplaten van PUR en EPS bieden echter eveneens een goed resultaat.

isolatiebeton voor vloerisolatie

Isolatiebeton

Een speciaal soort isolatiemateriaal is isolatiebeton. Deze betonsoort is ontwikkeld voor het uitvullen van leidingen, platte daken en holle ruimtes. Het is dus onder meer geschikt voor het opvullen van de kruipkelder. Er bestaan meerdere soorten isolatiebeton: ISO-mix, schuimbeton en argexbeton. Deze hebben een isolatiewaarde tussen de 0.30 (schuimbeton en argexbeton) tot 0.065 (Iso Mix) W/mK. De bekendste vorm van isolatiebeton is de ISO mix. Hiervoor mengt men cement met polystyreenkorrels tot een lichtgewicht beton dat hoog isolerend werkt. De mix pompt men vervolgens in de te isoleren ruimte.

thermokussens kruipruimte

Thermoskussens

Wie een vloer laat isoleren moet kiezen tussen zowel natuurlijke als kunstmatige materialen. Waar de natuurlijke isolatiematerialen steeds hetzelfde blijven, creëert men binnen de kunstmatige categorie steeds nieuwe producten. Eén van de meer recente ontwikkelingen is de ontwikkeling van het thermoskussen. Thermoskussens zijn een soort kussentjes met lucht erin die wij toepassen voor een bodemisolatie. Doordat een thermoskussen zeer dun op te vouwen is, is het mogelijk om eigenhandig de thermoskussens in kruipruimtes te plaatsen, zodat u bespaart op de installatiekosten. Thermoskussens hebben gegarandeerd een lange levensduur en zullen de isolatiewaarde van uw pand verhogen.

bodem kruipruimte bedekken met bodemfolie

Bodemfolie

Wist u dat het ook een optie is om de bodemisolatie uit te voeren met bodemfolie? Bij menig isolatiebedrijf in Oldenzaal biedt men een soort folie aan waarbij de verkregen luchtdichtheid voldoet aan de eisen die in het Bouwbesluit van 2012 staan. Het voordeel van bodemfolie is dat dit bestand is tegen hoge temperatuurschommelingen. Daarnaast gebruikt men bij het maken van het folie geen zware metalen en chemische brandvertragers. Het is bovendien bestendig tegen stoffen en verontreinigingen die mogelijk in de bodem van de kruipruimte zitten. Met het bodemfolie voorkomt u dat vocht opstijgt naar de ondervloer, wat leidt tot een vermindering van eventuele vochtproblemen.

Natuurlijke isolatiematerialen

Zoals al eerder aangegeven bestaan er zowel kunstmatige als natuurlijke isolatiematerialen verkrijgbaar bij menig isolatiebedrijf. Waar de kunstmatige materialen garant staan voor een lange levensduur en een uitstekende isolatiewaarde, brengen ook de natuurlijke isolatiematerialen een aantal voordelen met zich mee. Een natuurlijk isolatiemateriaal dat wij regelmatig inzetten voor het isoleren van de bodem zijn schelpen. Schelpen kunnen wij volledig recyclen. Doordat vocht de schelpen niet aan zal tasten is dit met name voor kruipruimtes met een hoog vochtgehalte geschikt. Een ander natuurlijks isolatiemateriaal dat wij vaak toepassen is zand. Met name klanten met een beperkt budget gebruiken liever zand als isolatiemateriaal voor de bodemisolatie.

Welke isolatiewaarde?

Wanneer het tijd is om te kiezen voor een bepaald basismateriaal voor de vloerisolatieplaten, of als u een keus moet maken tussen de bovenzijde en onderzijde isolering van een houten vloer, dan is aandacht voor de isolatiewaarden verstandig. De meeste isolatiebedrijven uit Oldenzaal werken met twee belangrijke isolatiewaarden: de Rd- en Rc-waarde. Hierbij staat de Rc-waarde voor de isolatiewaarde van een complete constructie. Bijvoorbeeld een combinatie van stenen, isolatiemateriaal en binnenmuur betimmering bij een gevelisolatie. De rd-waarde geeft aan hoe goed een isolatieproduct isoleert. De Nederlandse overheid adviseert om een product te kiezen met een minimale Rd-waarde van 3.3, en maximaal van 5.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Het isoleren van de kruipkelder is een klus waarvoor u niet perse de hulp van een erkend vakman van een isolatiebedrijf uit Oldenzaal nodig hebt. Desalniettemin is het natuurlijk wel belangrijk dat het plaatsen van het isolatiemateriaal op de juiste wijze gebeurt. De aan ons netwerk gelieerde experts hebben daarom speciaal voor onze klanten een speciaal stappenplan opgesteld. Met dit stappenplan is het mogelijk om de isolatie van de kruipruimte zelf uit te voeren, zodat u snel van een verbeterd wooncomfort geniet.

 • Stap 1. Voordat u kunt beginnen met het isoleren van de ruimte, is het nodig een aantal zaken voor te bereiden. Het gaat dan om de volgende zaken:
 • Stap 2. De controle van de hoogte van de ruimte. Hoewel professionals uitgaan van een minimum van 35 centimeter, wordt voor doehet-zelvers aangeraden pas aan de slag te gaan bij een hoogte van meer dan 50 centimeter.
 • Stap 3. De bepaling van de vochtigheidsgraad. Een zeer vochtige kruipkelder vereist het gebruik van andere isolatieproducten dan een relatief droge ruimte.
 • Stap 4. Het berekenen van de benodigde hoeveelheid isolatiematerial. Neem altijd iets meer materiaal af dan u nodig hebt. Overleg met de leverancier over de mogelijkheden van het retourneren van het materiaal.
 • Stap 5. Bepaal de nodige isolatiewaarde. Wilt u enig verschil merken door de bodemisolatie? Kies dan voor een dikte die minimaal een waarde van 3.3 (rd) oplevert.
 • Stap 6. Bereid de ruimte voor: onder andere voldoende licht is noodzakelijk.
 • Stap 7. Een tweede stap is het afsluiten van de leidingdoorvoeren en andere luchtlekken. Dit kan met behulp van glaswol of steenwol. Daarnaast is het een optie om de leidingen van de cv te isoleren. Laat de warmwaterleidingen gewoon vrij.
 • Stap 8. Tegen vochtoverlast is het mogelijk dampremmend folie te plaatsen. Menig isolatiebedrijf noemt dit ook wel een dampscherm.
 • Stap 9. Zet vervolgens het isolatiemateriaal vast. Onze specialisten uit Oldenzaal adviseren om dit te doen met behulp van nietjes, spijkers of krammen. Gebruik geen lijm! Dit beschadigt wellicht het materiaal en is bovendien lastig te verwijderen.
 • Stap 10. Isoleert u de ondervloer? Plaats het isolatiemateriaal dan een stukje van de vloer. De luchtlaag zal zorgen voor extra isolatie.
 • Stap 11. Isoleer ook de onderzijde van het luik van de ruimte. Hierdoor heeft u alles goed geïsoleerd en bent u er zeker van dat u het warmteverlies tot een minimum hebt beperkt.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Omdat de kruipruimtes zich onder het grondniveau bevinden, is er soms sprake van een hoge luchtvochtigheid. Deze hoge vochtigheidsgraad is in sommige gevallen van invloed op de staat van de ondervloer, en daarmee op de luchtvochtigheid in huis. Om te voorkomen dat de ondervloer uiteindelijk rot of anderszins beschadigt door het vocht in de kruipruimte, is het een optie om de bodem van de kruipruimte te isoleren met isolatiechips. Deze isolatiechips worden gemaakt van EPS (piepschuim) en zullen het vocht aan de vloer onttrekken. Dankzij deze bodemisolatie wordt uw huidige vloer warmer en droger, wat vele positieve gevolgen zal hebben. Schakel eén van de isolatiebedrijven uit ons netwerk ín om dit voor u te realiseren.

Kruipruimte ventilatie

Naast het verbeteren van de woningisolatie door de plaatsing van isolatiematerialen, is het eveneens van groot belang om de ventilatie in huis te bevorderen. Niet alleen in huis, ook in de kruipkelder is ventilatie zeer belangrijk. Door een goede ventilatie voorkomt u dat waterdruppels ontstaan, en niet meer verdampen. Daarnaast zorgt ventilatie voor een verlaagde kans op gezondheidsproblemen en ongedierte. In de meeste gevallen gebeurt de ventilatie van kruipruimtes door middel van ventilatieroosters. Is het geen optie om ventilatieroosters te monteren? Luchtkokers vormen een uitstekend alternatief. Ga altijd in gesprek met een vakman om de juiste installatietechniek tegen de laagste prijs te bepalen.

Vloerisolatie en vloerverwarming

Wie een vloerverwarming heeft zal niet snel denken aan het laten plaatsen van een vloerisolatie. Het isoleren van de vloer zelf is dan ook over het algemeen niet mogelijk wanneer er al een vloerverwarming is geplaatst. Het is echter wel een optie om de vloerverwarming te combineren met en bodemisolatie. Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, zorgt u ervoor dat de warmte van de verwarmingsbuizen niet meer naar de grond verdwijnt, maar wel naar boven moet stijgen. Een combinatie van een bodemisolatie en vloerverwarming zorgt dan ook voor een hoger rendement van de verwarming en warmere vloeren. Kijk bij het plaatsen van het isolatiemateriaal wel goed uit, warmwaterleidingen mogen niet luchtdicht afgesloten worden.

vloerisolatie en vloerverwarming Oldenzaal

Subsidie vloerisolatie 2017/2018?

De Nederlandse overheid gaf lange tijd vele subsidies uit aan mensen die hun woning lieten isoleren. Tegenwoordig is het budget voor woningisolaties vrij laag. Dit betekent dat u niet zomaar meer een percentage van het aankoopbedrag terugkrijgt. Toch bestaan er een aantal mogelijkheden waarmee u kunt besparen op de investering. Het verschilt per klus hoe hoog de overheidsbijdrage exact is. Weet u niet waar u moet beginnen met het vinden of aanvragen van subsidies? Menig specialist uit Oldenzaal helpt u hierbij met alle plezier.

Standaard subsidies

Er bestaan twee subsidies die voor veel mensen die hun woning laten isoleren gelden. De eerste is de standaard BTW-korting die geldt voor alle vormen van woningisolatie. Het gaat om een verlaging van de BTW-kosten van 21 naar 6% De korting is alleen van toepassing op de arbeidskosten, over de materiaalkosten betaalt u wel gewoon de standaard 21%. Vaak verrekenen aanbieders deze korting al door in hun offerte. Een tweede vaste subsidie kunt u aanvragen op het moment dat u eigenaar bent van een eigen woning, lid bent van een VvE én twee of meer energiezuinige maatregelen toepast. Deze subsidie is wel aan verschillende voorwaarden verbonden, en gaat om een maximale bijdrage van 20% van het aankoopbedrag.

Wisselende subsidies

Naast de wat meer standaard subsidiemogelijkheden, bestaan er ook nog wisselende mogelijkheden. Deze hangen af van uw exacte situatie, en de plaats waar u woont. Zo bieden sommige gemeentes een isolatiesubsidie aan, of geven banken in de regio de mogelijkheid om een energiebespaarlening af te sluiten. Dit is een groene lening met een laag rentepercentage, waardoor u sneller in een vorm van woningisolatie kunt investeren.

Besparen door offertes te vergelijken

Wilt u weten wat de opties zijn voor de isolering van de bodem of vloeren bij uw woning in Oldenzaal? Hebt u een vraag over het materiaal dat daar het meest geschikt voor is? Of bent u benieuwd naar de opties om de klus zelf uit te voeren? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Wij werken samen met menig isolatiebedrijf in Oldenzaal. Vul op het contactformulier uw wensen voor de bodem- of vloerisolatie in en u ontvangt spoedig meerdere vrijblijvende offertes (max.5 ) van de isolatiebedrijven uit Oldenzaal. Deze kunt u vergelijken op prijs, aanbod en voorwaarden om zo de isolatiespecialist te vinden die de isolatieklus voor u uitvoert.

offerte vloerisolatie Oldenzaal

Werkgebied: Oldenzaal

isoleren van de gevel Oldenzaal

Gevelisolatie

Het isoleren van de gevel is de meest kostbare variant van isolering, maar zal ook de grootste besparing opleveren. Bij een gevelisolatie hebt u de keuze uit een isolatie van de binnenzijde en buitenzijde van de gevel. Een isolatie van de buitenkant heeft een waardevermeerdering van het pand als bijkomend voordeel.

dak isolatie Oldenzaal

Dakisolatie

Heeft uw woning of bedrijfspand in Oldenzaal een dak dat nog niet geïsoleerd is? Dan gaat er waarschijnlijk veel warmte via het dak verloren. Door een dakisolatie is het warmteverlies aanzienlijk minder. Voer zelf de dakisolatie uit met behulp van isolatieplaten of glaswol. Draag hierbij wel beschermende kleding tegen rondzwevende glasvezels.

isoleren van spouw Oldenzaal

Spouwmuurisolatie

Het na-isoleren van woningen kan op diverse manieren. Voor wie maar een beperkt budget heeft is een spouwmuurisolatie de beste keuze. Bij de isolatie van de spouwmuur spuiten experts een vloeibaar isolatiemateriaal via kleine boorgaatjes in de spouw. De klus is binnen een dag afgerond zodat u snel van een verbeterd wooncomfort geniet.

kruipruimte isolatie

Kruipruimte

De kruipruimte is voor veel vormen van vloerisolatie een onmisbaar onderdeel. Zeker wanneer u ervoor kiest om de vloer past van isolatie te voorzien als deze er al jaren ligt. Door de onderzijde van de vloer te isoleren voorkomt u dat u de hele bovenvloer moet verwijderen om deze vervolgens opnieuw te leggen.