Gevelisolatie Almelo

Gevelisolatie Almelo

Als u wilt besparen op de kosten van uw energieverbruik, dan is het aan te raden om de installatie van gevelisolatie te overwegen. Dankzij het isoleren van uw gevel is het niet alleen mogelijk om op de stookkosten te besparen, maar zorgt u ook voor het verhogen van de waarde van uw pand door een verbeterd aanzicht van de gevel, en verhelpt u koudebruggen, valse tocht of vochtproblemen. Woont u in Almelo of de omgeving van Almelo en bent u geïnteresseerd in de prijzen van gevelisolatie? Wilt u weten welke isolatiemethode het beste toepasbaar is op uw woning? Heeft u behoefte aan deskundige ondersteuning ten aanzien van het besparen op uw energiekosten? Neem dan via het contactformulier vrijblijvend contact op de isolatiebedrijven gelieerd aan ons landelijke netwerk. Ontvang tot maximaal 5 verschillende offertes en vergelijk deze op prijs, voorwaarden en aanbod. Wij helpen u graag met het vinden van het juiste isolatiebedrijf uit Almelo en helpen u graag met besparen!

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer snel naar:

Voordelen gevelisolatie

Wie ervoor kiest om de gevel te isoleren profiteert van vele voordelen. U vindt hier een omschrijving van de belangrijkste voordelen.

  • Een comfortabel huis. Dankzij gevelisolatie gaat er minder warmte verloren. In de winter blijft het daardoor langer warm waardoor u minder hoeft te stoken. Tegelijkertijd blijft het in de zomer heerlijk koel in uw woonhuis. Het tocht niet langer en schimmel- en vochtproblemen zijn verleden tijd. Had u altijd last van lawaai van de buren? Gevelisolatie werkt tegelijkertijd als geluidsisolatie. Kortom: u geniet van een comfortabel huis. Bij muurisolatie via de buitenkant is de gevel bovendien beschermd tegen weersomstandigheden.
  • Besparen. Omdat er minder warmte verloren gaat geniet u van een fijne temperatuur en hoeft u minder te stoken. Dit heeft echter nog een voordeel: een lagere energierekening. En wie wil dat nou niet? Laat u spouwmuurisolatie plaatsen? Dit heeft een hoog rendement, binnen 2 tot 4 jaar hebt u de investering terug verdiend. Daarna bespaart u ieder jaar. Gevelisolatie zorgt er bovendien voor dat de waarde van uw woning verhoogt.
  • Milieuvriendelijk. Omdat u minder hoeft te stoken verkleint u uw CO2-uitstoot en bespaart u op brandstoffen. Dankzij muurisolatie draagt u dus ook bij aan een schoner milieu.

Welke soorten gevelisolatie zijn er?

Wilt u de gevel van uw huis in Almelo isoleren? Dan hebt u de keuze uit verschillende technieken, waaronder spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie en isoleren langs de binnenzijde. Spouwisolatie is een betaalbare optie, maar uw huis moet wel over een spouwmuur beschikken. Buitengevelisolatie is erg effectief maar wel prijzig. Isolatie wordt langs de binnenzijde geplaatst als spouwmuur- of buitengevelisolatie geen optie is.

Welke vorm van gevelisolatie kiest u?

Twijfelt u welke vorm van gevelisolatie u wilt aanbrengen? Dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal factoren. Zo is spouwmuurisolatie de meest voordelige optie. U verdient hierbij bovendien de investering het snelste terug, gemiddeld binnen 2 tot 4 jaar. Deze techniek is echter niet voor iedereen geschikt want het is cruciaal dat u een spouwmuur hebt. Als u geen spouw hebt dan is buitengevelisolatie wellicht een goede optie. Deze manier is een stuk prijziger. De keuze valt daarom veelal alleen op isoleren langs de buitenzijde wanneer de gevel aan vernieuwing toe is. Omdat er een isolatieschil ontstaat is buitenisolatie wel erg effectief. Het is daarnaast mogelijk om een extra dikke laag isolatie aan te brengen. U hebt echter wel een vergunning nodig om langs de buitenzijde te isoleren. Hebt u geen spouw en krijgt u geen vergunning? Of vindt u langs de buitenzijde isoleren te prijzig? Dan is een geïsoleerde binnenmuur wellicht een goede optie. Deze isolatiewerken kan een ervaren klusser bovendien zelf uitvoeren.

Gevel isoleren Almelo

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag contact met een isolatiebedrijf uit Almelo dat aangesloten is bij ons netwerk dan vult u het contactformulier in. Binnen enkele dagen ontvangt u geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende isolatiebedrijven uit Almelo en de omgeving van Almelo. Deze offertes zijn toegepast op de gegevens die u ingevoerd heeft. Maak zelf een keuze voor het isolatiebedrijf dat bij u past. Bijvoorbeeld gebaseerd op de aangeboden prijzen, of de isolatietechniek waar het bedrijf gebruik van maakt. Voor welk isolatiebedrijf uit Almelo u ook kiest, wij staan garant voor de kwaliteit en betrouwbaarheid.

Offertes aanvragen

Buitengevelisolatie

Een veel toegepaste techniek bij gevelisolatie is het plaatsen van isolatiematerialen tegen de buitenmuur van de gevel. De prijzen voor deze isolatietechniek zijn zeer hoog maar de voordelen wegen hier zeker tegenop. Zo verbetert u met deze isolatietechniek de warmtewerendheid van de woning (en kunt u dus kosten besparen), verhoogt u de waarde van het huis in Almelo, en voorkomt u vocht en schimmel. Bij gevelisolatie tegen de buitenmuur valt de keuze veelal op steenwol of isolatieplaten van polystyreen. De vakman uit Almelo plaatst dit tegen de muur en hierop komt de nieuwe gevelbekleding. Ondanks dat gevelisolatie van de buitenmuren een hoge isolatiewaarde heeft, is deze techniek niet ontzettend populair. Dit komt vooral door de hoge prijzen. Men kiest daarom alleen voor deze techniek als een andere niet mogelijk is of als de gevel al aan vernieuwing toe is. Een voordeel van deze optie vergeleken met muurisolatie langs de binnenzijde is dat u hierbij geen ruimte in huis verliest. Uw huis in Almelo ziet er daarnaast weer als nieuw uit wat de waarde doet stijgen.

buitengevelisolatie

Hoe werkt buitengevelisolatie?

Het aanbrengen van buitengevelisolatie is in principe geen ingewikkelde klus. U schakelt een isolatiebedrijf uit Almelo in. Zij komen bij u langs en brengen isolatiematerialen aan tegen de gevel. Dit maakt de gevel iets dikker. Als al het isolatiemateriaal is aangebracht, dan komt hierop nieuwe gevelbekleding. U hebt de keuze uit verschillende soorten gevelbekleding, waaronder steenstrips, stucwerk of bijvoorbeeld kunststof of hout. Als de buitengevelisolatie is aangebracht dan ziet uw woning er weer als nieuw uit en geniet u van een fijne temperatuur binnenshuis.

Afwerking buitengevel

Als er isolatiemateriaal tegen de buitenmuur is geplaatst, dan werken de vakmannen dit af met gevelbekleding. Wat voor soort gevelbekleding u kiest hangt af van uw wensen. Houdt u bijvoorbeeld van de look van bakstenen maar wilt u niet de hele buitenzijde opnieuw laten metselen? Dan is het plaatsen van steenstrips een goed idee. Steenstrips zijn verzaagde bakstenen, waardoor uw gevel eruitziet alsof deze gemetseld is. De strips zijn echter een stuk lichter en dunner waardoor u minder ruimte verliest. Als u van een natuurlijke uitstraling houdt dan is hout de beste optie. Dit materiaal heeft een warme uitstraling. Een nadeel is dat u hout moet onderhouden, gemiddeld is eens in de vijf jaar een verfbeurt noodzakelijk. Een andere optie is kunststof. Dit heeft geen onderhoud nodig maar is verkrijgbaar in verschillende kleuren én zelfs met houtnerf. Of wat dacht u van crepi? Deze pleister werkt erg goed in combinatie met isolatiematerialen. U kunt het zowel vlak als ruw aan laten brengen.

Binnenmuur isoleren

Hebt u geen spouw? En is een geïsoleerde gevel geen optie omdat u geen vergunning hebt omdat deze een historische waarde heeft? Of vindt u de klus te prijzig? Dan kunt u de binnenmuur isoleren. Hierbij plaatst men een voorzetwand tegen de binnenwand, waartussen de isolatie komt. Deze methode kent lagere prijzen dan het isoleren van de buitenwand, maar is nog wel duurder dan het isoleren van de spouwmuur. De isolatie, voorzetwand en afwerking hebben samen een maximale dikte van 10cm. Een nadeel is dus dat u altijd ruimte verliest in huis. Bij het plaatsen van muurisolatie langs de binnenzijde is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Om vochtproblemen te voorkomen is een damp-open gevel en/of een goed ventilatiesysteem erg belangrijk. Daarnaast is het cruciaal om scheuren te dichten en vochtproblemen op te lossen voordat u de muurisolatie aanbrengt. Het isoleren van de binnenmuur wordt veelal gedaan als onderdeel van een renovatie. Elke kamer moet immers helemaal leeg zijn voordat de vakmannen aan het werk kunnen.

Hoe werkt het isoleren van de binnenmuur?

Een geïsoleerde binnenmuur is eenvoudig te creëren, ook door een ervaren doe-het-zelver. Het is echter erg belangrijk dat elke stap in dit proces op de juiste manier wordt uitgevoerd. Als u dit niet doet dan is het namelijk mogelijk dat er vochtproblemen ontstaan. Bent u een onervaren klusser? Schakel dan een isolatiebedrijf uit Almelo in. De eerste stap tijdens het isoleren van de binnenmuur is het maken van een voorzetwand. U creëert dit door een raamwerk van houten latten of metalen profielen tegen de binnenzijde van de gevel te plaatsen. Achter deze voorzetwand plaatst u de isolerende materialen zoals een minerale wol. Dit werkt u weg met gipsplaten wat u vervolgens afwerkt met stucwerk, muurverf of behang. Houd er rekening mee dat u tot 10cm aan ruimte verliest wanneer de voorzetwand en het isolatiemateriaal geplaatst wordt.

binnenmuur isoleren Almelo

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de gevel kan redelijk in de kosten lopen, het is dan ook mogelijk te kiezen voor de meer budgettaire isolatietechniek: de isolering van de spouwmuur. Hierbij wordt vloeibaar isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenmuur van de gevel gespoten. Het is dan ook noodzakelijk dat uw woonhuis in Almelo over een spouwmuur beschikt. Is uw woonhuis voor 1920 gebouwd en is de dikte van de buitenmuur minder dan 24cm? Dan hebt u geen spouw. Bij twijfel kunt u eventueel een endoscopisch onderzoek met camera laten uitvoeren. Deze manier van gevelisolatie is ontzettend populair omdat het betaalbaar is en omdat de terugverdientijd maar 2 tot 4 jaar is. De jaren daarna bespaart u ieder jaar opnieuw. Als spouwisolatie niet mogelijk is dan wordt er veelal gekozen voor een geïsoleerde binnen- of buitenmuur.

Hoe werkt spouwisolatie?

Het aanbrengen van spouwisolatie kan alleen door een isolatiebedrijf uit Almelo worden gedaan. Ze boren ronde gaten in de gevel. Elk gat zit op het kruispunt van een verticale en horizontale voeg, met een meter afstand tussen twee gaten. Zitten er nog scheuren in de muur aan de buiten- of binnenzijde? Dan repareert het isolatiebedrijf deze. Het is namelijk niet de bedoeling dat het isolatiemateriaal de spouw uitloopt via één van deze scheuren. Vervolgens spuiten de specialisten via de gemaakte gaten het isolatiemateriaal de spouw in. Zit de spouw helemaal vol? Dan dichten ze de gaten met specie waardoor aan de buitenkant niets meer te zien is van de klus.

Is mijn gevel geïsoleerd?

Bouwjaar van uw woning: voorzien van isolatie?

Of en hoeveel isolatie u kunt toevoegen is afhankelijk van het bouwjaar van uw woning in Almelo. Sommige huizen hebben namelijk al isolatie terwijl dit bij andere niet het geval is.

  • Huizen gebouwd voor 1920 hebben geen spouwmuur en tijdens de bouw is geen enkel onderdeel geïsoleerd. Hebt u of de vorige bewoners nog geen isolatiewerken uitgevoerd? Dan is het verstandig om dit alsnog te doen.
  • Woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 kregen wel een spouwmuur, maar geen isolatie. Bij dergelijke woningen is het daarom een goed idee om spouwmuurisolatie aan te brengen.
  • Is uw huis in Almelo gebouwd tussen 1976 en 1982? Dan heeft deze tijdens de bouw zowel dakisolatie als spouwmuurisolatie gekregen. De isolatiematerialen en technieken waren echter niet van super kwaliteit. Het is daarom verstandig om dit aan te vullen met hedendaagse technieken of door bijvoorbeeld nog vloerisolatie toe te voegen.
  • Huizen met een bouwjaar tussen 1983 en 1991 hebben tijdens de bouw overal isolatie gekregen. Hierbij is de isolatiewaarde echter ook beperkt waardoor aanvullen een goed idee is. Zo is het mogelijk om de isolatiewaarde van vloerisolatie te verbeteren door ook de kruipruimte te isoleren.
  • Huizen van 1992 of later zijn overal goed geïsoleerd. Bij de oudere nieuwbouwhuizen is het denkbaar dat de isolatiewaarde iets aan de lage kant is waardoor u dit kunt verbeteren. Bij de nieuwere huizen is dit echter niet nodig, tenzij u een energie neutrale woning wenst.

Isoleren van een bestaande woning

Gevelisolatie past men vaak toe voor het isoleren van een bestaande woning. Dit omschrijven professionals ook wel als na-isolatie. Het isoleren van een bestaande gevel is zeker mogelijk, maar levert – afhankelijk van de gekozen isolatietechniek – wel enige overlast. Wanneer u kiest voor de gevelisolatie van uw huidige woning in Almelo, houdt er dan rekening mee dat u alleen een vergunning hiervoor krijgt wanneer de nieuwe isolatiewaarde (ook wel bekend als de Rc-waarde) boven de 1.3 komt te liggen. Met een lagere isolatiewaarde zou u onvoldoende op de energie kosten besparen. Dit staat beschreven in het Bouwbesluit van 2012. Een nieuwbouw woning moet minimaal een isolatielevel van 3.5 hebben.

Vergunning nodig?

Als u gevelisolatie laat plaatsen dan hebt u in sommige gevallen een vergunning nodig. Of u vergunning nodig hebt verschilt per isolatietechniek en is afhankelijk van de werken die u laat uitvoeren. Gaat u de voorkant van uw woning van gevelisolatie voorzien? Dan hebt u sowieso een vergunning nodig. De toevoeging van muurisolatie en gevelbekleding zullen namelijk het aangezicht van uw huis in Almelo veranderen. Als dit het geval is dan hebt u altijd een vergunning nodig. Het is anders als u muurisolatie aan de binnenzijde van uw woonhuis toevoegt. Dit verandert het aangezicht van het woonhuis niet, waardoor een vergunning niet nodig is. Als u twijfelt of een vergunning nodig is dan kunt u het beste met uw gemeente contact opnemen.

gevelisolatie voordelen

Vochtproblemen oplossen

Doorslaand vocht via de gevel lost u eenvoudig op door de buitenzijde te isoleren. Is er echter een andere oorzaak voor het probleem? Zoals lekkende dakgoten of optrekkend vocht? Dan lost u dit probleem niet op door buitengevelisolatie aan te brengen. Sterker nog, u moet zo’n probleem oplossen vóórdat u de gevel isoleert. Doet u dit niet, dan is het goed denkbaar dat de problemen juist verergeren. U moet vochtproblemen daarom altijd melden bij het isolatiebedrijf wat bij u aan het werk gaat. Voorkomen is echter altijd beter dan oplossen, vooral als uw gevel al geïsoleerd is. Zorg er daarom voor dat u voldoende ventileert.

akoestiek verbeteren gevelisolatie

Akoestiek en brandveiligheid

Bij sommige materialen voor gevelisolatie profiteert u niet alleen van bovengenoemde voordelen, maar zal ook de akoestiek in huis verbeteren. Dit betekent dat u in huis minder last zult hebben van geluiden van buitenaf. Materialen waarbij onder andere de akoestiek zal worden verbeterd, zijn rotswol en schapenwol. Beide producten hebben daarbij nog een ander voordeel: zij zorgen voor een verbeterde brandveiligheid. De brand zal niet compleet worden tegengehouden, maar de doorslaande vlammen worden wel vertraagd, waardoor u en uw huisgenoten meer tijd hebben om weg te vluchten.

Ventilatie is belangrijk

In een geïsoleerd huis is elk gaatje en kiertje gedicht om te voorkomen dat er warmte verloren gaat. Een nadeel hiervan is dat er via deze gaatjes en kiertjes geen frisse lucht meer binnenkomt. En frisse lucht is juist erg belangrijk. Er wordt elke dag namelijk zo’n 10 tot 20 liter vocht geproduceerd door een gemiddeld gezin. Dit vocht is schadelijk voor woningen omdat het kan resulteren in huismijt, rottend hout, roest, loslatende verf en schimmel. Dit kan vervolgens resulteren in gezondheidsproblemen, wat u natuurlijk wilt voorkomen. Ventileren is daarom cruciaal omdat u hiermee vocht afvoert naar de buitenlucht. Daarnaast warmt droge lucht een stuk sneller op dan vochtige lucht. Als u niet voldoende ventileert zult u dus alsnog meer moeten stoken om de gewenste binnentemperatuur te behalen. Voor een optimale ventilatie houdt u elke dag ventilatieroosters en klapraampjes de hele dag open. Daarnaast is het belangrijk om iedere dag, zelfs in de winter, alle ramen in ieder geval een kwartier open te zetten.

gevelisolatie materialen

Welke isolatiematerialen zijn er?

Voor het isoleren van gevels zijn er vele materialen beschikbaar. Onze specialisten uit Almelo maken over het algemeen gebruik van glaswol of rotswol, maar ook hardschuimplaten van PIR worden steeds gebruikelijker. Andere producten die eveneens voor de gevelisolatie kunnen worden gebruikt zijn steenwol, PUR en schapenwol. Voor welk materiaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw budget en de eisen die u aan het materiaal stelt.

Huurt u een vakman uit Almelo in voor het plaatsen van de muurisolatie? Dan is het wellicht verstandig om informatie in te winnen over welke optie het meest geschikt is in uw geval.

Muurisolatie langs de binnen- en buitenzijde

Als u een geïsoleerde spouwmuur wilt dan hebt u de keuze uit kunststof- en minerale materialen. PUR-schuim en isolatieparels- of korrels behoren tot de meest populaire kunststof materialen. Glaswol is het meest populaire minerale materiaal, maar steenwol is ook erg geschikt.

Spouwmuurisolatie

U kunt vrijwel alle isolatiematerialen bij binnen- en buitenmuurisolatie gebruiken. Van PUR, isolatieplaten en PIR tot aan rotswol en glaswol, aan u de keus. Om vochtproblemen te voorkomen is het wel belangrijk om altijd een dampremmende folie toe te voegen.

Gevelisolatie prijzen

Een besparing op de stookkosten is één van de voornaamste redenen waarom men gevelisolatie laat plaatsen. U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen en besparing per isolatietechniek, voordat u kiest welke u toepast. De prijzen hangen af van een aantal factoren, zoals de isolatiesoort, de kosten voor het aanbrengen en het woningtype. Spouwisolatie heeft de laagste prijzen. Spouwmuurisolatie bij een gemiddeld rijtjeshuis kost bijvoorbeeld €800,- tot €1.150,- terwijl gevelisolatie langs de binnenzijde €6.100,- tot €7.050,- en langs de buitenzijde al gauw €8.100,- tot €9.050,- kost. Als u benieuwd bent naar de prijzen van andere woningtypen en isolatiesoorten dan kunt u onderstaande prijstabel raadplegen.

Gemiddelde besparing

Gemiddeld besparen woningen met spouwmuurisolatie ieder jaar tot zo’n €500,- op de kosten van uw energierekening. Deze isolatietechniek heeft ook de kortste terugverdientijd van 2 tot 4 jaar. Met gevelisolatie aan de buitenmuur bespaart u ieder jaar gemiddeld €750,-. De terugverdientijd is hierbij 14 tot 18 jaar. Muurisolatie langs de binnenzijde is voordeliger maar levert ook iets minder op. Jaarlijks bespaart u circa €690,-, ook hierbij is de terugverdientijd gemiddeld 14 tot 18 jaar.

Subsidie

Het laten uitvoeren van een gevelisolatie brengt aanzienlijke kosten met zich mee, zoals u in de prijstabel kunt zien. Het is dan ook logisch dat wij regelmatig de vraag krijgen of er subsidie mogelijk is. De enige regeling waar u op dit moment voor in aanmerking komt is het verlaagde BTW-tarief op het arbeidsloon. Als u een isolatiebedrijf uit Almelo inhuurt voor het aanbrengen van isolatiematerialen dan betaalt u over de arbeidskosten maar 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit geldt alleen op de kosten voor het aanbrengen van de materialen. Een voorwaarde waar u aan moet voldoen is dat u huis in ieder geval twee jaar oud is.

Groene lening

Wilt u graag muurisolatie aanbrengen maar staat uw bankrekening dit niet toe? Overweeg dan om gebruik te maken van de groene lening. Deze lening is bestemd voor groene investeringen. Het rentetarief hiervoor is verlaagd en ligt rond de 2,5%. Het is daarnaast mogelijk dat er in uw gemeente of provincie bepaalde subsidies gelden. Dit verschilt echter per regio, het is dan ook verstandig om hierover contact op te nemen met het gemeenteloket.

Prijstabel

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs spouwmuur* Gem. prijs buitenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,- €500,- tot €650,- €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,- €800,- tot €1.150,- €8.100,- tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,- €1.200,- tot €1.450,- €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,- €1.500,- tot €1.850,- €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €2.200,- tot €2.550,- €18.100,- tot €22.050,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief BTW. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Bespaar op de kosten? Vergelijk gevelisolatie specialisten!

Wilt u geluidsisolatie toepassen en tegelijkertijd genieten van een fijne binnentemperatuur in huis? Dan is het wellicht een goed idee om gevelisolatie toe te passen. Het is verstandig om hiervoor een isolatiebedrijf uit Almelo in te schakelen. Wij zijn een netwerk van meerdere isolatiebedrijven.

Gratis en vrijblijvend

Laat helemaal gratis en vrijblijvend uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het offerteformulier. We sturen u vervolgens meerdere (max. 5) offertes toe van isolatiespecialisten uit Almelo en de omgeving van Almelo. U vergelijkt de offertes op basis van voorwaarden, aanbod en prijzen. Vervolgens kiest u zelf welk bedrijf bij u langskomt om de klus uit te voeren!

gevelisolatie prijzen Almelo
Offertes aanvragen
Dakisolatie

Dakisolatie

Naast gevelisolatie, kunt u ook kiezen voor de isolatie van een plat of hellend dak. De materialen die hierbij gebruikt worden variëren van steenwol tot isolatieplaten. Bovendien is het isoleren van een dak eenvoudig zelf te doen, waardoor u meer kosten kunt besparen.

Spouwmuur isoleren Almelo

Spouwmuurisolatie

Bij het aanbrengen van gevelisolatie kiest men er veelal voor om de spouw te isoleren. Spouwisolatie is namelijk snel geplaatst waardoor u weinig overlast ondervindt. Deze manier van gevelisolatie brengt bovendien lage kosten met zich mee. U hebt de investering al binnen 2 tot 4 jaar terugverdiend.

Vloerisolatie Almelo

Vloerisolatie

Naast de isolering van gevel, spouwmuur of dak, is het tevens mogelijk om over te gaan tot vloerisolatie. Dankzij een goede isolatie van uw vloeren, kunt u vervelende problemen als vochtplekken, schimmelvorming, tocht en optrekkende kou eenvoudig voorkomen.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte

Eén van de belangrijkste onderdelen van vloerisolatie, is het isoleren van de kruipruimte. Deze ruimte heeft namelijk vaak maar een temperatuur van 12 graden. Bij de kruipruimte-isolatie wordt gebruik gemaakt van materialen als isolatiekussens, glaswol, of polyurethaan (PUR).