Dakisolatie Almelo

Dakisolatie Almelo

Als u wilt besparen op de stookkosten, is het slim om dakisolatie in Almelo te laten aanbrengen. Er zijn verschillende mogelijkheden, namelijk isolatie via de binnenzijde of buitenzijde. Het is ook een optie om uw zoldervloer te isoleren. Welke methode u kiest, hangt af van het type dak. De opties voor een schuin of plat dak verschillen onderling. Dakisolatie zorgt niet alleen voor een besparing op de stookkosten, het geeft u ook meer wooncomfort in huis. U leest op deze alles over het isoleren van uw dak, welke opties u heeft en wat de kosten zijn.

Start de gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes te vergelijken bespaart u op de kosten. U weet zeker dat u niet te veel betaalt. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis offertes met scherpe prijzen. Vergelijk en kies de beste isolatiespecialist uit de regio van Almelo!

  Gratis offertes vergelijken

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)


  Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)


  Gewenst uitvoermoment? (*)
  Soort dak? (*)


  Hoe wilt u het dak isoleren? (*)


  Uw gegevens
  Gratis - Vrijblijvend

  Navigeer snel naar:

  Voordelen van dakisolatie

  Wie in Almelo kiest voor een dakisolatie van een schuin of plat dak profiteert van diverse voordelen. Het grootste voordeel zit in de warmtebesparing. Daken zijn over het algemeen een groot warmtelek. Wanneer deze niet goed geïsoleerd is, verliest u hiermee maar liefst 35% van uw warmte! Dit leidt ertoe dat u blijft stoken, met een hoge energierekening als gevolg. Dankzij isolatie wordt het warmteverlies sterk beperkt. Dit verhoogt uw wooncomfort enorm, omdat er een constante binnentemperatuur ontstaat en de luchtvochtigheid verlaagd. Wat als gevolg heeft dat u minder last krijgt van gezondheidsklachten, ongedierte en schimmels.

  Het zorgt er echter ook voor dat u minder hoeft te stoken. Dit is goed voor het milieu, omdat u uw CO2 uitstoot verminderd, maar ook voor uw energierekening! Met goede dakisolatie bespaart u in een gemiddelde tussenwoning tot wel 14% van de stookkosten! Op jaarbasis scheelt dit honderden euro’s, waardoor u de investering al binnen 5 tot 8 jaar heeft terugverdiend. Een laatste voordeel is de waardestijging van de woning. Simpel gezegd: uw woning is met dakisolatie meer waard dan zonder. Dat komt onder meer omdat u uw energielabel verbetert, maar ook omdat u profiteert van een betere geluidswering.

  De voordelen op een rijtje:

  • Goed voor het milieu, want minder CO2 uitstoot
  • Verhoging van de waarde van uw huis
  • Besparing op de stookkosten
  • Wooncomfort wordt verhoogd en de luchtvochtigheid is beter

  Plat of schuin dak?

  Zoals hierboven al aangegeven, is het van belang om rekening te houden met het soort dak waar u een isolatielaag op wilt aanbrengen. Vrijwel elk materiaal is toepasbaar voor een hellende dakisolatie. Echter voor platte daken moet u rekening houden met beperkingen van materiaal zoals pur of glaswol. Neem altijd contact op met een expert, voordat u zelf aan de slag gaat met het isoleren van uw plat dak. Houdt er bovendien rekening mee dat de kosten voor het isoleren van platte daken meestal iets hoger uitvallen dan die voor een hellend dak.

  dak isoleren Almelo

  Netwerk van isolatiespecialisten

  Wij werken zo transparant mogelijk. U weet dus altijd waar u aan toe bent, en tegen welke voorwaarden onze diensten worden aangeboden. Wij garanderen dat alle bedrijven die bij ons zijn aangesloten, garant staan voor dezelfde voorwaarden en kwaliteitseisen. Doordat er verschillende bedrijven uit Almelo bij ons netwerk zijn aangesloten kan u er van profiteren dat zij met elkaar concurreren om de beste prijs. Desalniettemin blijft de kwaliteit van de producten en geleverde diensten altijd even hoog.

  Offertes aanvragen

  Schuin dak isoleren

  Vergeleken met een plat dak, is isolatie van een schuin dak relatief eenvoudig. Dit komt omdat de binnenzijde van schuine daken vaak gemakkelijk te bereiken zijn. Om kosten te besparen kiezen steeds meer klanten uit Almelo ervoor om zelf dakisolatieplaten aan te brengen. Het is wel belangrijk te beseffen dat u hierbij secuur te werk moet gaan om ernstige vochtproblemen te voorkomen.

  Laat u toch liever een specialist uit Almelo langs komen?

  Dan is het tevens mogelijk om te kiezen voor PUR spuitisolatie. Dit materiaal wordt steeds populairder en dat is niet geheel verrassend. Het is namelijk zeer eenvoudig aan te brengen. Het vloeibare middel wordt op het te isoleren oppervlak gespoten waarna het binnen 2 tot 3 minuten volledig uitgehard is. Het hecht zich goed aan de ondergrond en vult naden en kieren perfect op. Omdat er tijdens het spuiten schadelijke stoffen vrijkomen, dient dit echter enkel gedaan te worden door een ervaren expert uit Almelo.

  Plat dak isoleren

  Bij het isoleren van een plat dak dient u enigszins op te letten: het is namelijk afhankelijk van de dakconstructie of u de isolatie aan de binnen- of buitenzijde van het dak moet plaatsen. Bij een koude-dakconstructie is de isolering aan de binnenzijde de juiste optie. Dit houdt in dat de dragende constructie van de daken aan de onderzijde van de overkapping zit. Het isolatiemateriaal (zoals glas- of steenwol) kan tussen de overkapping en de dakconstructie worden aangebracht. Dit leidt ertoe dat het dak de buitentemperatuur aanneemt, terwijl het binnen relatief warm blijft. Het nadeel van deze vorm van isolering is het risico op wateroverlast en zelfs rottend hout. Dit is te voorkomen door het aanbrengen van dampremmend folie.

  Een andere oplossing is het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het plat dak. Dit heet ook wel een warm-dakconstructie. Dit betekent dat het dak de binnentemperatuur aanneemt. In plaats van glas- of steenwol gebruikt men voor deze techniek isolatieplaten. Dit levert risico op voor de afwatering, doordat het dak hoger komt te liggen. Let altijd op dat professionals uit Almelo dit voor u aanpassen, om wateroverlast en stilstaand water te voorkomen. Meer weten? Lees ons artikel over een plat dak isoleren.

  Video: dakisolatie schuin dak

  In onderstaande video ziet u hoe het isoleren van een schuin dak in zijn werk gaat.

  Binnenzijde isoleren

  Zoals wij al eerder aangaven, kan u isolatie aanbrengen op zowel de buiten- als binnenzijde. Weet u niet welke methode het meest geschikt is? Uw budget is hierin de grootste bepalende factor. Isoleren vanaf de binnenzijde is namelijk stukken goedkoper dan vanaf de buitenzijde. Bent u een ervaren klusser? Dan zou u het zelfs zelfstandig uit kunnen voeren, om zo de kosten zo laag mogelijk te houden. Wel is het erg belangrijk dat er geen kieren tussen het isolatiemateriaal zitten. Op die manier kan er geen vocht in terecht komen, wat belangrijk is om de isolatiewaarde in stand te houden.

  Buitenzijde isoleren

  Isolatie vanaf de binnenzijde heeft tal van voordelen, maar toch is er in ieder geval één belangrijke reden waarom klanten uit Almelo nog steeds voor isolatie vanaf de buitenzijde kiezen: de hogere isolatiewaarde! U behaalt in ieder geval een hogere besparing, maar daarnaast heeft u ook minder kans op koudebruggen omdat de isolatieschil ononderbroken is.

  Omdat het gaat om vakwerk raden wij u met klem af dit zelf te proberen tenzij u ervaren bent. De specialist zal eerst de bestaande dakbedekking verwijderen, waarna de dakisolatieplaten direct op de dakspanten worden aangebracht. Bovenop deze laag brengt de expert een onderdak aan, die het geheel wind- en waterdicht moet maken. Daarna worden de nieuwe tengellatten waarop het klaar is voor de nieuwe afwerking.

  zoldervloer isoleren Almelo

  Zoldervloer isoleren

  Voor veel van onze klanten uit Almelo geldt dat zij de zolder, behalve als opslagruimte, niet gebruiken. In dat geval is het zonde om het dak te isoleren: dit is een flinke investering en u verliest nog steeds veel warmte aan de zolder. Specialisten uit Almelo raden daarom aan om bij een onverwarmde zolder de zoldervloer te isoleren. Dit is een stuk goedkoper dan een gemiddelde dakisolatie terwijl het vrijwel hetzelfde effect oplevert.

  Als de vloer van de zolder bestaat uit een betonnen plaat, dan kan u de vloer isoleren met isolatieplaten. Hierbij dient u eerst een dampfolie op de bestaande vloer aan te brengen, om vochtproblemen te voorkomen. Hier bovenop worden drukvaste isolatieplaten geplaatst.

  Als uw zoldervloer bestaat uit vloerbalken, dan vult u deze op met een zacht isolatiemateriaal. Minerale wol is hier uitermate geschikt voor, omdat het eenvoudig in de juiste vorm te drukken is.

  platdakisolatie Almelo

  Groendak

  Wist u dat het mogelijk is om uw plat of schuin dak te veranderen in een groendak? Een groendak is een dak met begroeiing. Wanneer u kiest voor een groendak, dan hebt u de keus uit vele varianten waaronder een sedumdak, kruidentuin, heidedak, turfdak of een groengrasdak. Voor welke variant groendak u het beste kunt kiezen, is afhankelijk van de draagkracht en hellingshoek van de dakconstructie. Welke soort groendak u ook kiest, u profiteert sowieso van verscheidene voordelen.

  Kosten dakisolatie

  Het isoleren van de binnenzijde of buitenzijde van een schuin of plat dak loopt vaak redelijk in de prijzen. Goede dakisolatie kost, afhankelijk van de gekozen materialen en de afmeting van uw pand, tussen de €3.000,- en €6.000,-. Over het algemeen zijn de kosten in drie categorieën onder te verdelen: de arbeids-, materiaal-, en machinekosten. De arbeidskosten zullen tot 60% van de totaalprijs in beslag nemen, het materiaal slechts 35%. Door de verschillende aanbieders via ons offerteformulier met elkaar te vergelijken bespaart u daarom al snel tot 30% van de totaalprijs! Op lange termijn vallen de kosten voor dakisolatie mee omdat u elke maand op uw stookkosten gaat besparen.

  Besparing en terugverdientijd

  De terugverdientijd voor uw dakisolatie varieert tussen de 3 en 7 jaar, afhankelijk van het oppervlak, het gekozen materiaal en vooral: de gekozen methode. Woont u in een standaard twee-onder-één-kap woning en laat u de buitenzijde van het schuine dak isoleren? Gemiddeld genomen kost u dit €4.000,-. U bespaart op jaarbasis echter minimaal €650,- op de stookkosten! Een snelle rekensom laat zien dat u de volledige investering daarmee al binnen 7 jaar heeft terugverdiend. Vanaf dat moment zult u er alleen maar op vooruit gaan. Laat u de zoldervloer isoleren? Dan liggen de kosten rond de €1.000,- tot €2.000,-, en bespaart u tot €400,- per jaar. In dit geval kan u de investering al in 3 tot 4 jaar terugverdienen!

  Zoekt u een isolatiebedrijf uit Almelo?

  Van gevel- tot dakisolatie, vraag vrijblijvend tot 5 offertes aan. Binnen 2 minuten geregeld!

  Offertes aanvragen

  Welk isolatiemateriaal als dakisolatie?

  Wie kijkt naar de mogelijkheden voor een dakisolatie, moet diverse keuzes maken. Zo is het ten eerste noodzakelijk om een bepaald isolatiemateriaal te kiezen. De keuze van het juiste materiaal hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij onder andere aan de isolatiewaarde, de mate van geluidsisolatie en de vochtwering die het materiaal biedt. Daarnaast is het ene product natuurlijk duurder dan het andere, en bestaan er vele andere producteigenschappen waar u rekening mee moet houden. Over het algemeen verdelen wij de beschikbare materialen in kunstmatige en natuurlijke isolatiematerialen. Onder de kunstmatige vallen producten als glaswol, dakisolatieplaten van PUR en PIR, of thermoskussens. De term natuurlijke isolatiematerialen omvat onder meer steenwol, schapenwol, kurk en hennep. In de meeste gevallen zijn de natuurlijke materialen tegen minder geld verkrijgbaar, maar heeft u hier wel een dikkere laag van nodig voor een vergelijkbare isolatiewaarde. Probeert u een keuze te maken uit het ruime assortiment van een isolatiebedrijf uit Almelo maar hebt u geen idee waar u moet beginnen? Aarzel dan niet om één van de isolatiespecialisten uit ons netwerk om hulp te vragen. Samen met u zullen zij kijken naar de exacte wensen die u hebt en het beschikbare budget, om zo tot de juiste keus te komen.

  Steenwol / rotswol

  Voor het isoleren van uw dan is steenwol een ideaal product. De wol wordt verkregen uit vulkanisch gesteente, dat op hoge temperatuur wordt gesmolten en daarna tot wol gesponnen. Een vergelijkend materiaal is rotswol. Tegenwoordig worden de materialen vaak door elkaar gehaald, maar er zit een klein verschil in de isolatiewaarde. Doordat het in beide gevallen gaat om een mineraal product, is het zeer goed bestand tegen vocht. Dit betekent dat het nooit ten prooi zal vallen aan rot of schimmel. U bent met beide materialen daarom jarenlang verzekerd van een uitstekende isolatiewaarde. Het werkt niet alleen als thermische isolatie, maar ook als akoestische isolatie. Dit komt zeker van pas wanneer uw zolderkamer zich bevindt langs een drukke snelweg of treinspoor. De isolatiewaarde van rotswol ligt over het algemeen iets hoger dan steenwol en daarom ligt de prijs ook iets hoger, rond de €20,- per vierkante meter. Steenwol is verkrijgbaar vanaf €8,- per vierkante meter.

  Glaswol

  Glaswol is goed toepasbaar als isolatiemateriaal voor een schuin dak, terwijl u voor een plat dak beter kunt kiezen voor rotswol of dakisolatieplaten als materiaal. Het wordt omschreven als een anorganisch materiaal, en heeft een hogere isolatiewaarde dan steenwol. Daarnaast kent glaswol tevens een hoge brandveiligheid. Het nadeel van deze wol is dat het lagere geluidsisolerende kwaliteiten heeft dan steenwol. Desondanks vormt ook glaswol een goede geluidsbarrière. Wie ervoor kiest om de binnenzijde van het schuin dak zelf te isoleren met behulp van glaswol, dient zich goed te beschermen tegen de vrijkomende glasvezels. De specialisten uit ons netwerk raden een stofbril, mondkapje en handschoenen aan.

  schuin dak isoleren

  Milieuvriendelijke dakisolatie

  Vindt u het belangrijk om op een positieve manier bij te dragen aan het milieu? Kies dan voor isolatie met een milieuvriendelijk materiaal. Zo draagt u niet alleen uw steentje bij door uw CO2 uitstoot te verminderen, maar ook door gebruik te maken van recyclebare materialen waarvan ook de productie milieuvriendelijk verloopt.

  Een voorbeeld is schapenwol. Dit bevat geen schadelijke stoffen en heeft hele goede vochtregulerende eigenschappen. Het neemt schadelijke stoffen namelijk op, waardoor uw luchtkwaliteit verbetert. De prijs ligt rond de €20,- tot €25,- per vierkante meter. Een tweede milieuvriendelijk materiaal is kurk. Dit heeft tevens een uitstekende vochtregulatie en is verkrijgbaar als plaat en als losse korrel. Wel ligt de prijs van kurk een stuk hoger dan andere materialen, namelijk tussen de €30,- en €40,- per vierkante meter.

  PIR en PUR isolatieplaten

  Dakisolatieplaten van PUR of PIR worden bij dakisolatie in Almelo regelmatig toegepast. Dakisolatieplaten vormen een geschikte keus voor zowel een schuin als plat dak. Bovendien is het relatief eenvoudig om de isolatieplaten eigenhandig aan te schaffen en te installeren, zonder de hulp van een professional. Houdt hierbij wel in de gaten dat u bij de dakisolatieplaten wel een vochtwerende laag aanbrengt, om vochtplekken te voorkomen.

  Beide materialen lijken sterk op elkaar, maar er zitten toch belangrijke verschillen tussen. PIR is een verbeterde versie van PUR, daarom is de prestatie ook iets beter. U kiest voor PIR als u van een hogere isolatiewaarde wilt profiteren. De L-waarde van PUR ligt tussen de 0,023 en 0,032 W/mK en hoewel dat een stuk beter is dan de meeste isolatiematerialen, ligt de waarde van PIR tussen de 0,023 en 0,026 W/mK. Daarbij is PIR brandveiliger, omdat er minder schadelijke rookgassen ontstaan.

  EPS en XPS isolatieplaten

  PIR en PUR zijn niet de enige materialen die verkrijgbaar zijn als isolatieplaat. U kunt ook kiezen voor EPS of XPS. Deze twee materialen komen op vele vlakken met elkaar overeen. Zowel EPS als XPS is een kunststof dat met name geschikt is voor strakke oppervlakken. Doordat het waterafstotend werkt zult u deze materialen veel tegenkomen op natte of vochtige locaties. EPS is echter iets goedkoper dan XPS. Dat komt doordat XPS naast een hogere druksterkte en dichtheid ook een betere isolatiewaarde heeft.. Voor EPS liggen de prijzen rond de €10,- per vierkante meter, voor XPS ligt de prijs, afhankelijk van de dikte, tussen de €12,- en €17,- per vierkante meter.

  Isolatiewaarde & dikte van isolatiemateriaal

  Wanneer u onderzoek doet naar dakisolatie en de voor- en nadelen, dan komt u vaak verwijzingen tegen naar de isolatiewaarde van een woning. Hiermee worden vaak echter verschillende isolatiewaarden bedoelt. In onderstaand overzicht krijgt u een idee van de diverse waarden en de betekenis daarvan.

  1. De R-waarde: hiermee geven wij de mate van isolering van het materiaal aan. Met een dergelijk getal wordt dus aangetoond in hoeverre de isolatielaag warmte binnen of buiten houdt. Bij dakisolatie kiest u het beste voor producten met een isolatie van 1.3 of beter.
  2. De K-waarde: doelt op het algemene warmteverlies van de woning (via dak, vloer, muren en ramen). Deze peilwaarde moet laag blijven, voor een duurzaam label.
  3. De U-waarde: is gericht op de warmtedoorlating van muren. Hiermee meet men het temperatuurverschil tussen buiten- en binnenzijde van de muur.

  PRIJSTABEL: kosten dakisolatie

  Type dakisolatie (Rc=4, 75m²) Gemiddelde kosten* Gemiddelde besparing p.j. Terugverdientijd
  Schuin dak (buitenzijde) €3.500,- tot €5.000,- €650,- 7 jaar
  Schuin dak (binnenzijde) €1.500,- tot €3.000,- €400,- 5 jaar
  Plat dak €3.000,- tot €4.000,- €550,- 6 – 7 jaar
  Zoldervloer (50m²) €1.000,- tot €2.000,- €400,- 3 – 4 jaar

  * Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

  Zelf dakisolatie aanbrengen

  Bent u redelijk handig, en wilt u besparen op de investering in dakisolatie? Het is relatief eenvoudig om het schuin dak van uw pand in Almelo zelf te isoleren. Dit kunt u binnen één dag uitvoeren, waarna u snel profiteert van een verhoogd wooncomfort, en een beperking van het warmteverlies binnenshuis. Wilt u de klus helemaal zelf uitvoeren, dan raden wij aan gebruik te maken van hardschuim dakisolatieplaten, en om de overzichtstekening van het dakoppervlak goed te bestuderen. Zo voorkomt u problemen tijdens het werk. Daarnaast is het bij veel daken niet voldoende om alleen het isolatiemateriaal aan te brengen, in veel gevallen is een waterafstotende laag een aanrader. Vraag eventueel een vakman uit Almelo om hulp als u tijdens de voorbereiding of het klussen tegen moeilijkheden aanloopt. Voor het aanbrengen van de isolering hebt u minimaal de volgende gereedschappen en materialen nodig.

  Benodigdheden

  • Alu tape
  • Bouwschuim
  • Meetlint
  • Handzaag
  • Potlood
  • Scherp (stanley) mes
  • Schroefmachine
  • Isolatieplaten
  • Bevestigingsnet
  binnenzijde plat dak isoleren
  dakisolatie prijzen

  Stappenplan zelf dak isoleren

  Onze specialisten hebben voor u het onderstaande stappenplan opgesteld. Dit is een plan voor de meest gebruikelijke vorm van dakisolatie. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing van de geleverde materialen, om eventuele wijzigingen in methode door te voeren.

  • Stap 1. Meet de dakisolatieplaten af, en zaag deze met behulp van een handzaag op maat. Kijk goed naar eventuele balken en hoeken, waar u de plaat tegen aan plaatst.
  • Stap 2. U dient de eerste rij platen horizontaal te plaatsen, met de groef en tand verbinding goed op elkaar aangesloten. Begin bovenaan en werk vervolgens naar beneden.
  • Stap 3. Schroef elke plaat met minimaal 2 volgringen vast, en gebruik het rest stuk van de laatste plaat voor het begin van de volgende rij.
  • Stap 4. Als alle dakisolatieplaten zijn bevestigd, dient u de naden ertussen af te plakken met alu tape. Zo creëert u een dampscherm. Werk de overige naden af met bouwschuim.
  • Stap 5. Laat het bouwschuim minimaal een uur drogen, en snijd daarna de restanten weg.
  • Stap 6. Tot slot kunt u de wand afwerken met een door u gekozen afwerkmateriaal voor een elegante aanblik.

  Subsidie dakisolatie 2019

  Hoewel u de investering op de lange termijn terugverdient, is het isoleren van uw plat of schuin dak in eerste instantie niet goedkoop. Om isolerende maatregelen te stimulieren heeft de Nederlandse overheid €44 miljoen beschikbaar gesteld. Om aanspraak te maken op de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), moet u minstens twee energiebesparende maatregelen nemen. Dit betekent dat u nog een maatregel moet nemen, naast het aanbrengen van dakisolatie. Ga naar rvo.nl voor meer informatie.

  In sommige gevallen is er een provinciale of gemeentelijke subsidie beschikbaar. Via de website van energiesubsidiewijzer.nl kijkt u of uw gemeente een subsidie aanbiedt.

  Gratis offertes vergelijken: bespaar op de kosten!

  Woont u in Almelo of in de omgeving van Almelo, en bent u op zoek naar een professioneel en erkend isolatiebedrijf? Neem dan contact op met ons netwerk. Maak via het offerteformulier uw wensen voor de zolder- of dakisolatie kenbaar, en wij zorgen dat u zo snel mogelijk verschillende offertes (max.5) van isolatiebedrijven uit Almelo ontvangt.

  Start hier uw gratis offerteaanvraag!

  Deze kunt u dan zelf vergelijken op basis van prijzen en de aangeboden materialen en diensten. Ook voor de plaatsing van een groendak is er altijd een isolatiebedrijf in Almelo dat bij u past! En met welk bedrijf u ook in zee gaat, wij garanderen een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

  Gratis offertes aanvragen
  Gevelisolatie Almelo

  Gevelisolatie

  Naast dakisolatie, kunt u er ook voor kiezen om uw gevel te laten isoleren. Dit kan door zowel aan de buiten- als binnenzijde van de gevel isolatiemateriaal aan te brengen. Glaswol, steenwol, isolatieplaten en rotswol vormen voorbeelden van geschikte materialen voor een gevelisolatie.

  Vloerisolatie Almelo

  Vloerisolatie

  Door uw vloer te isoleren gaat u op adequate optrekkende kou en vocht tegen. Daarnaast zorgt vloerisolatie ervoor dat tocht over de vloer niet meer voorkomt. Eventueel is het tevens een optie de vloer van de zolder te isoleren. Dit zal het warmteverlies aanzienlijk verminderen.

  Spouwmuur isoleren

  Spouwmuurisolatie

  Spouwmuurisolatie is een vorm van gevelisolatie die relatief lage prijzen kent. Bij deze vorm van vochtbestrijding wordt er via kleine gaten in de voegen een vloeibaar isolerend product geblazen, die in de spouw terecht komt. Dit is binnen een dag uitgevoerd.

  Kruipruimte isolatie

  Kruipruimte

  Wanneer u uw pand in Almelo beter tegen vocht en kou wilt beschermen, dan is het aan te raden om uw kruipruimte van een goede isolatielaag te voorzien. Vaak wordt er bodemisolatie toegepast. De kruipruimte is, samen met de kelder meestal de koudste ruimte in huis.