Gevelisolatie Rijssen

Gevelisolatie Rijssen

Met het verplichte energielabel dat verhuurders en verkopers van woningen sinds januari 2015 moeten kunnen tonen, is de aandacht voor isolatie sterk gestegen. Er zijn diverse manieren waarop u de isolatiewaarde van uw pand kunt verhogen, waaronder de isolering van de gevel. Gevelisolatie is een relatief dure variant van isolatie, waarvan u de kosten echter op de lange termijn dubbel en dwars terugverdient door het besparen op de stookkosten. Woont u in Rijssen en wilt u graag weten wat de prijzen zijn voor het isoleren van de gevel? Of hebt u behoefte aan professioneel advies? Kom via ons netwerk vrijblijvend in contact met één van de verschillende isolatiebedrijven die bij ons aangesloten zijn. Via het contactformulier vraagt u meerdere prijsoffertes aan (maximaal 5). Nadat u deze van de diverse isolatiebedrijven uit Rijssen ontvangen heeft kunt u deze vergelijken op prijs en voorwaarden. Zo kan u tot wel 30% besparen op de kosten voor het isoleren.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer snel naar:

Voordelen gevelisolatie

Het grootste voordeel van het toepassen van de gevelisolatie is de besparing op de stookkosten. Deze besparing wordt onder andere bereikt door het zogeheten kachel-effect. Wanneer u na de isolatie de verwarming uitzet, dan zal de in de muren opgeslagen warmte naar binnen worden afgegeven. Dit gebeurt gedurende het hele jaar, waardoor de binnentemperatuur zo gelijkmatig mogelijk blijft. Een bijkomend voordeel van dit kachel effect is de vermindering van condensvorming, en daarmee minder risico op schimmels en andere vochtproblemen. De belangrijkste voordelen van gevelisolatie zijn:

  • U voorkomt onnodig warmteverlies via de buitenmuur
  • Dankzij gevelisolatie draagt u bij aan het verminderen van CO2 uitstoot
  • Gevel- of spouwmuurisolatie werkt niet alleen als thermische isolatie, maar ook geluidsisolatie
  • De terugverdientijd is relatief kort, waardoor u er op de lange termijn zelfs geld aan overhoudt
  • U loopt minder risico op vochtproblemen in huis
Wilt u weten hoeveel u gaat besparen? Kom via ons netwerk in contact met gevelisolatie experts uit uw regio en vraag via het contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan.

Welke soorten gevelisolatie zijn er?

Isolatie van de gevel kan op diverse manieren gerealiseerd worden. Eén van de meest voorkomende vormen in Rijssen is spouwisolatie. Hierbij vult de expert de spouw van de woning met isolatiemateriaal. In sommige gevallen is dit echter geen mogelijkheid, in dat geval is ook buitengevelisolatie of muurisolatie een mogelijkheid. Bij buitengevelisolatie brengen zij aan de buitenzijde van de gevel materiaal aan en bij muurisolatie plaatsen zij het materiaal juist aan de binnenzijde. Dit biedt vele voordelen zowel op het gebied van warmte- als geluidsisolatie.

Welke vorm van gevelisolatie kiest u?

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op diverse vormen van warmte- en geluidsisolatie, dan zult u zich ongetwijfeld afvragen welke vorm het beste bij u past. Indien spouwisolatie een optie is dan raden specialisten uit Rijssen dit aan. Dit is het minst ingrijpend, het meest voordelig en u hoeft geen leefruimte in te leveren. Indien dit echter geen optie is omdat er geen spouwmuur aanwezig is dan is buitengevelisolatie of isolatie aan de binnenzijde een goed alternatief.

Gevel isoleren prijzen

Besparen door offertes te vergelijken

Wanneer u via ons netwerk een offerteaanvraag doet via het contactformulier ontvangt u meerdere offertes (max.5) van isolatiebedrijven uit uw regio. Door het vergelijken van de diverse prijsoffertes van de experts op het gebied van isolering bent in zelf in controle welke prijzen en voorwaarden u de beste vind voor uw klus. Wij garanderen dat u altijd geholpen wordt door een erkend vakman, die ruime ervaring heeft binnen het vakgebied. Daarnaast verwachten wij van alle betrokken bedrijven dat zij gespecialiseerde kennis hebben op het gebied van gevelisolatie, zodat zij u de beste service kunnen leveren. Door de vrijblijvende offertes van de verschillende specialisten uit Rijssen met elkaar te vergelijken, kunt u bovendien tot wel 30% besparen op de uiteindelijke kosten van de klus!

Offertes aanvragen

Buitengevelisolatie

Wanneer u kiest voor buitengevelisolatie dan bestaan er diverse technieken die gebruikt worden. Als spouwmuurisolatie geen optie is wordt het materiaal rechtstreeks tegen de huidige gevel geplaatst, waarna specialisten uit Rijssen hier nieuwe bekleding of een nieuwe muur overheen plaatsen. Zoals u zich misschien kan voorstellen is dit een kostbare techniek: bij een gemiddelde woning met een gevel van 100m2 betaalt u €13.000,-. Daar staat echter tegenover dat u een vele malen grotere besparing behaald ten opzichte van spouwisolatie. U bespaart tot wel €700,- per jaar. Als bijkomend voordeel zult u dankzij buitengevelisolatie tevens vochtproblemen voorkomen en ziet het vooraanzicht van uw woning er weer als nieuw uit.

buitengevelisolatie

Hoe werkt buitengevelisolatie

Als u kiest voor buitengevelisolatie, dan zullen specialisten uit Rijssen de buitenzijde van de muur in eerste instantie bekleden met isolatiemateriaal. Over het algemeen worden hier kunststof platen voor gebruikt, omdat dit erg goed bestand is tegen vocht. Het materiaal zal in principe aangebracht worden met behulp van lijmspecie. Tot slot laat u dit afwerken met een afwerking naar keuze.

Afwerking buitengevel

Als het om de afwerking gaat, dan is er volop keuze. Uiteraard is de goede isolerende werking de belangrijkste motivatie om de gevel te laten isoleren, maar u wilt natuurlijk dat de buitenzijde van uw woning er ook netjes uitziet. In Rijssen is houten of kunststof gevelbekleding erg populair. Dit zijn planken of panelen die de woning een compleet andere uitstraling geven. Voor een egaal resultaat is het ook mogelijk de woning te laten bepleisteren. Het stucwerk zal in meerdere lagen op de buitenmuur aangebracht worden, waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van een bewapening. Dit moet scheuren en barsten voorkomen. Wilt u de buitenzijde van de woning liever niet extreem veranderen? Vraag een specialist dan naar de optie van steenstrips. Deze dunne strips worden gemaakt van bakstenen en worden direct op het isolatiemateriaal gelijmd. Zo creëert u de authentieke uitstraling van bakstenen maar hoeft er niet een compleet nieuwe muur gemetseld worden.

Binnenmuur isoleren

Is er bij uw woning in Rijssen niet voldoende ruimte om het isolatiemateriaal aan de buitenzijde te plaatsen? Kies dan voor een alternatieve isolatietechniek: muurisolatie aan de binnenzijde. Muurisolatie is vergelijkbaar met gevelisolatie, maar wordt dan binnenshuis uitgevoerd. Aan de binnenzijde van de buitenmuur komt dan een voorzetwand met daaronder het materiaal, waardoor u wel rekening moet houden met het feit dat u een deel van uw leefruimte inlevert. Muurisolatie is een stuk goedkoper dan het isoleren van de buitenzijde: €100,- tot €130,- per vierkante meter. Dit is echter ook een klus waar u geld op kan besparen door de binnenzijde zelf aan te pakken, dan kost het slechts €40,- per vierkante meter.

Hoe werkt het isoleren van de binnenmuur?

Als u een specialist uit ons netwerk in Rijssen inschakelt voor de muurisolatie van uw binnenmuur, dan zullen zij beginnen met het plaatsen van een voorzetwand. Vaak is dit een houten regelwerk waaronder het isolatiemateriaal wordt geplaatst. Om vochtplekken te voorkomen gebruiken zij een dampdempend en dampdoorlatend folie. Het houten regelwerk kan u naderhand afwerken met gipsplaten of hout.

Spouwmuurisolatie

Hoewel u met buitengevelisolatie de hoogst mogelijke besparing haalt, is spouwisolatie de minst ingrijpende gebeurtenis. Hierbij vullen specialisten uit Rijssen uw gevel met isolatiemateriaal. Wat dit gaat kosten hangt onder meer af van het materiaal dat u kiest: in Rijssen wordt vaak voor PUR gekozen, maar ook EPS parels of glaswol is een optie. Per vierkante meter liggen de prijzen gemiddeld tussen €20,- en €30,-. U bespaart u tot 6m3 gas per vierkante meter gevelisolatie. Bij een gemiddelde hoekwoning loopt dit op tot wel €550,- per jaar! Daarmee heeft u de investering al in vier jaar weer terugverdiend.

gevel isoleren Rijssen

Hoe werkt spouwisolatie?

Bij spouwisolatie zal er eerst een specialist langs komen voor een inspectie van de gevel. Als er sprake is van vervuiling zal dit weggehaald moeten worden alvorens de isolatiewerkzaamheden plaats kunnen vinden. Is de spouwmuur schoon? Dan boort de isolatie-expert een aantal kleine gaatjes in de voegen van de gevel en hier zal hij het isolatiemateriaal inspuiten. De hele buitenmuur wordt gelijkmatig gevuld, zodat er geen koudebruggen ontstaan. Dit hele proces kan, afhankelijk van de grootte van de gevel, binnen een dag voltooid worden. U ondervindt er dus niet lang hinder van.

Vergunning nodig?

Voor het uitvoeren van spouwisolatie heeft u over het algemeen geen vergunning nodig. Wanneer er vleermuizen in uw spouw leven, zult u echter wel ontheffing moeten aanvragen. Ook isolatie van de binnenmuur mag u zonder vergunning uitvoeren. Bij buitengevelisolatie verandert u echter het aanblik van de woning, daarom zult u in de meeste gevallen wel een vergunning moeten aanvragen. Er zijn uitzonderingen: u mag gevelisolatie zonder vergunning toepassen op uw aanbouw en op de gevel die niet vanaf de openbare weg zichtbaar zijn.

Is mijn gevel geïsoleerd?

Bouwjaar van uw woning: voorzien van isolatie?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning is het mogelijk te achterhalen of uw woning wel of niet geïsoleerd is en ook of er een spouwmuur aanwezig is. Is uw woning voor het jaar 1920 gebouwd? Dan kan u ervan uitgaan dat er tijdens de bouw niets geïsoleerd is. Wel kan het voorkomen dat eerdere bewoners de woning hebben laten isoleren. Woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd werden zijn tevens niet geïsoleerd, maar wel voorzien van een spouwmuur. Wanneer een huis in de periode tussen 1976 en 1988 is gebouwd is, is deze waarschijnlijk al voorzien van gevelisolatie. In de afgelopen jaren zijn isolatietechnieken echter flink verbetert, waardoor na-isolatie nog steeds een aantrekkelijke optie is. Een huis dat na 1989 gebouwd is, is al voorzien van goede gevelisolatie. Als u wilt weten of de investering de besparing waard is, neem dan via ons contactformulier contact op.

Isoleren van een bestaande woning

Over het algemeen wordt een gevelisolatie alleen toegepast bij bestaande panden, waarbij een spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Een dergelijke vorm van isolering staat ook wel bekend als na-isolatie. Er zitten diverse voordelen verbonden aan deze gevelisolatie, zoals een goede warmte- en geluidsisolatie en een uitstekende vochtregulering. Het nadeel is dat u hiervan wel enige dagen overlast ondervind. Daarnaast moet u bij de gemeente toestemming vragen voor de klus. Eén van de voorwaarden voor deze toestemming is dat de isolatiewaarde (de RC-waarde) van de gehele voorgevel (inclusief isolatiemateriaal) boven de 1.3 ligt. Op deze manier garandeert u dat u nog kunt bezuinigen op de energiekosten. Gekeken naar het Bouwbesluit van 2012 geldt voor nieuwbouwpanden in Rijssen zelfs dat de isolatiewaarde minimaal 3.5 moet zijn.

buitengevelisolatie Rijssen

Vochtproblemen oplossen

Spouwmuurisolatie lost in vele gevallen vochtproblemen in huis op. Wanneer er echter een andere oorzaak is, zoals slechte ventilatie, lekkende dakgoten of optrekkend vocht, dan is het belangrijk dat dit wordt verholpen voordat de spouwisolatie plaats vindt. Wanneer dit niet het geval is dan heeft dit een negatief effect op de isolatiewaarde en doordat het vocht niet meer door de buitenmuur kan ontsnappen, is het mogelijk dat de problemen verergeren. Geef bestaande problemen daarom altijd door aan de isolatiespecialist die de isolatietechniek gaat uitvoeren.

gevelisolatie kosten Rijssen

Akoestiek en brandveiligheid

Wanneer een woning niet geïsoleerd is, dan kan men aardig last hebben van geluiden van buitenaf. Wellicht wist u dit al, maar een gevelisolatie zal er tevens voor zorgen dat de akoestiek van uw woning of bedrijfspand in Rijssen beter wordt. Daarnaast zal bij bepaalde isolatiematerialen tevens de brandveiligheid verbeteren. Dit komt doordat onder andere rotswol en schapenwol goed bestand zijn tegen brand, en daarmee de doorslaande vlammen vertragen. Dit geeft u en uw huisgenoten meer tijd om te vluchten voor het vuur.

Ventilatie is belangrijk

Wij hebben gemerkt dat klanten uit Rijssen nog regelmatig denken dat spouwmuur- of gevelisolatie schimmel en vochtplekken veroorzaken. Dit is echter niet helemaal juist. Door de gevel te isoleren blijft het binnenshuis een aangename temperatuur, maar natuurlijk moet al het vocht dat dagelijks geproduceerd wordt afgevoerd worden. Als alle naden en kieren in huis optimaal gedicht worden, is het belangrijk dat er voldoende luchtroosters geplaatst worden.

buitenmuur isoleer Rijssen

Welke isolatiematerialen zijn er?

Wanneer u uw woning laat isoleren door één van de specialisten uit Rijssen, aangesloten bij ons netwerk, dan hebt u de keuze uit diverse materialen. Afhankelijk van de isolatietechniek bestaan er verschillende geschikte materialen.

Binnenzijde van de buitenmuur behandelen

Isolatieplaten zijn bij uitstek geschikt om de binnenzijde van de buitenmuur te behandelen, omdat dit eenvoudig geplaatst is. Isolatieplaten komen in verschillende soorten, maar de isolatiespecialisten uit onze database werken vaak met PUR- en PIR-platen of glaswol.

Spouwmuurisolatie

Voor spouwmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van diverse materialen. Deze hebben allen hun eigen voor- en nadelen, waardoor de keuze voor het isolatiemateriaal erg persoonlijk is. Zo is steen- of glaswol relatief goedkoop en werkt dit ook goed als geluidsisolatie. PUR is daarentegen weer iets duurder, maar biedt een vele malen hogere besparing. Welk materiaal het meest geschikt is, is tevens afhankelijk van de spouwmuur.

Bij een smalle spouw is minerale wol wellicht geen optie. Wilt u verschillende offertes vergelijken? Doe dan vandaag nog een offerteaanvraag via het contactformulier. Voor welk isolatiemateriaal u echter ook kiest, wij garanderen een aanzienlijke energiebesparing.

Gevelisolatie prijzen

De kosten voor het isoleren van de gevel liggen relatief hoog. Zo betaalt u voor een gevelisolatie vanaf de buitenzijde al snel rond de €14.000,-, afhankelijk van het formaat van uw buitenmuur. De hoge prijzen kan mensen afschrikken, maar vaak wordt de besparing daarbij vergeten. Doordat u ’s winters minder hoeft te stoken en ’s zomers de airconditioning niet hoeft te draaien bespaart u tot wel €700,- op jaarbasis! Daarmee verdient u de investering op lange termijn terug en houdt u er uiteindelijk zelfs geld op over!

Uw investering snel terugverdienen?

Wilt u een isolatietechniek met een kortere terugverdientijd laten uitvoeren? Spouwisolatie kost bij een gemiddelde hoekwoning €6.600,- tot €7.550,-. Met een besparing tot wel 30% per jaar verdient u deze investering dus in 4 jaar weer terug.

Subsidie

Het plaatsen van gevelisolatie brengt aanzienlijke kosten met zich mee, daarom is het fijn als u recht heeft op een subsidie. Hiermee brengt u de kosten naar beneden en daarmee wordt ook de terugverdientijd verkort. Elke paar jaar veranderen deze subsidieregelingen, in 2017 en 2018 is het zo geregeld dat u recht had op een subsidie wanneer u twee of meer isolatiewerken liet uitvoeren. Bijvoorbeeld spouwisolatie in combinatie met dakisolatie met vloerisolatie. De subsidie voor huiseigenaren is sinds halverwege dit jaar echter al op, voor Verenigingen voor Eigenaren is er nog wel subsidie beschikbaar. Ook wil de overheid stimuleren om de isolatiewerken over te laten aan een professional, daarom heeft zij korting gegeven op het BTW-tarief voor het arbeidsloon. Dit houdt in dat u voor de gewerkte uren maar 6% BTW hoeft te betalen in plaats van de standaard 21%. In sommige gemeentes en provincies worden er daarnaast nog regionale subsidies beschikbaar gesteld.

Prijstabel

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs spouwmuur* Gem. prijs buitenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,- €500,- tot €650,- €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,- €800,- tot €1.150,- €8.100,- tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,- €1.200,- tot €1.450,- €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,- €1.500,- tot €1.850,- €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €2.200,- tot €2.550,- €18.100,- tot €22.050,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief BTW. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Bespaar op de kosten? Vergelijk gevelisolatie specialisten!

Bij isolatiewerken bestaat een groot gedeelte van de prijzen uit de arbeidskosten. U kunt hier al op besparen doordat u BTW-korting krijgt, maar er is nog een manier waarop u zo veel mogelijk kan besparen. Het uurloon verschilt namelijk per isolatiespecialist! Als u via ons contactformulier contact opneemt sturen wij u daarom meerdere offertes toe, geheel vrijblijvend, van specialisten uit de regio van Rijssen. Door de verschillende offertes (max. 5) met elkaar te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalkosten!

Bent u inmiddels overtuigd en wilt u weten wat u gaat betalen voor spouw- of gevelisolatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en start met vergelijken!

gevelisolatie binnenzijde  Rijssen
Offertes aanvragen
Dakisolatie

Dakisolatie

Wilt u uw pand in Rijssen graag optimaal isoleren, en spelen kosten geen rol? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden voor een dakisolatie. Dit is in veel gevallen gemakkelijk zelf af te handelen met behulp van hardschuim isolatieplaten. Daarnaast is er ook goed te werken met andere isolatiematerialen.

Spouwmuur isoleren Rijssen

Spouwmuurisolatie

Is uw budget niet groot genoeg voor een gevelisolatie? Overweeg dan om een spouwmuurisolatie uit te voeren. Ook hiermee wordt uw gevel deels geïsoleerd, maar dan tegen lagere kosten. Een spouwmuurisolatie heeft echter op de langere termijn een minder groot resultaat. Vraag naar de prijzen!

Vloerisolatie Rijssen

Vloerisolatie

Om optrekkend vocht te ondervangen raden wij aan om de vloer te isoleren. Dankzij een goede vloerisolatie zorgt u niet alleen voor vochtbestrijding, ook een gevoel van tocht en een hoge luchtvochtigheid worden zo tegengegaan. Twee vliegen in één klap! Wij zijn u hierbij graag van dienst.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte

Is uw kruipruimte hoog genoeg? Dan raden wij aan deze van een goede isolatie te voorzien. Dit kan tegen relatief lage prijzen, en heeft een groot resultaat. Bent u benieuwd naar de kosten? Vul dan vandaag nog het contactformulier in en u krijgt van meerdere isolatiebedrijven een prijsofferte thuisgestuurd.