gevelisolatie Zoetermeer

Gevelisolatie Zoetermeer

Verkeert uw gevel in slechte staat en bent u de kou in huis zat? Kijk dan naar de mogelijkheden van gevelisolatie in Zoetermeer. Met het isoleren van de voorgevel bespaart u flink op de stookkosten én ziet de voorkant van uw woning er weer stralend uit! Laat de buitenmuur isoleren door een vakman uit uw regio en bespaar tot wel 30% op de kosten.

Start de gratis offerteaanvraag.

Op deze pagina’s leest u over de verschillende soorten muurisolatie en hoe binnen- en buitengevelisolatie wordt aangebracht. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de twee verschillende technieken en kunt u een weloverwogen keuze maken. Ook krijgt u een indicatie van de prijzen en leest u hoe snel u de investering weer terugverdient.

Onze werkwijze

Het vergelijken van bedrijven is de ideale manier om tot wel 30% op de kosten te besparen! Ieder isolatiebedrijf uit Zoetermeer hanteert zijn eigen tarieven, waardoor de prijzen flink verschillen per isolatiespecialist. Dit zijn de belangrijkste voordelen van onze werkwijze:

 • U krijgt inzicht in de tarieven voor muurisolatie van meerdere specialisten uit uw eigen regio.
 • Kies zelf de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 30%!
 • Het gebruik van deze service is gratis en helemaal vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken

De voordelen van gevelisolatie

Er zijn verschillende manieren om uw woningisolatie te verbeteren, en gevelisolatie is daar één van. Muurisolatie heeft veel belangrijke voordelen: zo bespaart u natuurlijk flink op de energiekosten en draagt u bij aan een beter milieu. Tevens verhoogt muurisolatie de waarde van uw woning in Zoetermeer én het verbetert het aanzicht van uw huis! Hieronder lichten we de belangrijkste voordelen verder toe.

muurisolatie Zoetermeer

Gevel isoleren bespaart u energiekosten

Met een goede isolatie hoeft u minder te stoken om dezelfde aangename temperatuur te bereiken. Daardoor bespaart u met gevelisolatie flink op de energiekosten! Uw besparing loopt op tot wel honderden euro’s per jaar. Daarmee verdient de investering in muurisolatie zichzelf na verloop van tijd weer terug, zonder dat u er iets voor hoeft te doen! Minder energie betekent bovendien minder CO2 uitstoot, waardoor u met gevelisolatie bijdraagt aan een beter milieu en gezondere leefomgeving.

gevel isoleren Zoetermeer

Verhoging van de woningwaarde

Gevelisolatie heeft op verschillende manieren een positieve invloed op de woningwaarde. Allereerst zorgt goede muurisolatie voor een hoger energielabel. Dit energielabel is erg belangrijk voor iemand die zijn of haar huis wil verkopen. Hoe beter het energielabel, hoe beter de woning in de markt ligt én des te hoger de prijs die u kunt vragen. Daarnaast zorgt buitengevelisolatie voor een unieke uitstraling en beschermt het de gevel. Ook dit heeft een positief effect op de woningwaarde.

Gevelisolatie: minder vochtproblemen

Er wordt in Zoetermeer vaak gedacht dat muurisolatie leidt tot meer vochtproblemen. In tegenstelling: gevelisolatie voorkomt juist vochtproblemen! Allereerst beschermt gevelisolatie uw buitenmuur tegen vochtdoorslag: u heeft dus geen last meer van regenwater dat door de buitengevel wordt opgenomen. Daarnaast heeft u bij een muur zonder isolatie mogelijk last van koudebruggen. Een koudebrug veroorzaakt een koude plek op de muur en dit trekt vocht aan. Met goede gevelisolatie voorkomt u dit probleem.

Verbeterde geluidsisolatie en brandveiligheid

Een goede warmte-isolatie is voor veel mensen in Zoetermeer de belangrijkste reden om te kiezen voor muurisolatie. Maar een ander belangrijk voordeel is de verbeterde geluidsisolatie en akoestiek. Woont u langs een drukke weg, vliegveld of treinspoor? Dankzij gevelisolatie en nieuwe gevelbekleding verbetert de geluidsisolatie en wordt overlast door omgevingsgeluiden een stuk minder. En dat niet alleen: de isolatie zorgt ook nog eens voor een verbeterde brandveiligheid in huis. Wat wilt u nog meer?

Welke soorten muurisolatie zijn er?

Op het moment dat u overweegt om uw woonhuis of bedrijfspand beter te isoleren, dan is er een groot aantal isolatietechnieken die u zou kunnen laten toepassen. Denk hierbij aan een dakisolatie, bodemisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie. Er bestaan bovendien verschillende soorten gevelisolatie. De meest goedkope variant is de spouwisolatie, waarbij u de spouwmuur vult met isolatiekorrels of vloeibaar polyurethaan. Wenst u een optimale verbetering van de isolatiewaarde van het pand? Dan is een binnen- of buitengevelisolatie de beste oplossing. Er zijn verschillende vormen van muurisolatie te onderscheiden:

Gevelisolatie prijzen

De kosten voor het isoleren van de gevel variëren zeer sterk. De prijzen worden niet alleen beïnvloed door de afmeting van uw pand, maar ook door het isolatiemateriaal dat u kiest, de afwerking van de gevel die u wenst en de mate van zelfredzaamheid.

De prijzen die wij in dit overzicht noemen zijn het gemiddelde van de standaardprijzen. Vraag altijd op basis van uw exacte wensen meerdere prijsopgaven aan, om zo een indicatie te krijgen van de prijs voor de isolatie van uw woning.

prijzen muurisolatie

Prijstabel: Gevelisolatie kosten per woningtype

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs spouwmuur* Gem. prijs buitenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,- €500,- tot €650,- €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,- €800,- tot €1.150,- €8.100,- tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,- €1.200,- tot €1.450,- €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,- €1.500,- tot €1.850,- €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €2.200,- tot €2.550,- €18.100,- tot €22.050,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van gevelisolatie

De bovenstaande prijzen zijn uiteraard een indicatie van de totaalprijs. Dat komt omdat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren, waardoor deze in elke situatie verschilt. Het muuroppervlak speelt een grote rol in het bepalen van de prijzen. Maar ook uw eigen keuzes hebben een grote invloed: isolatiemateriaal verschilt namelijk flink in prijs en hebben daarnaast een grote invloed op de terugverdientijd. Ook de gekozen afwerking speelt een grote rol. Stel dat u gevelbekleding laat plaatsen, dan bent u een stuk duurder uit dan iemand in Zoetermeer die de gevelisolatieplaten laat stucen als afwerking. Wilt u meer duidelijkheid over de prijs in uw persoonlijke situatie, vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Terugverdientijd

Dankzij de besparing op de stookkosten verdient u de investering altijd weer terug. De terugverdientijd is afhankelijk van het soort isolatie, de materialen die u gekozen heeft en natuurlijk het formaat van uw buitengevel. De gemiddelde terugverdientijd van gevelisolatie ligt tussen de 13 en 18 jaar. Dit is een stuk langer dan de terugverdientijd van andere vormen van woningisolatie; dat komt voornamelijk door de grotere investering. Maar omdat het isoleren van de gevel ook veel andere voordelen biedt, is dit zeker het overwegen waard. Bovendien bespaart u ook na de terugverdientijd op de stookkosten, waardoor u er op termijn zelfs geld aan verdient!

Wilt u uw gevel isoleren? Bespaar tot 30% op de kosten!

Vergelijk gratis en vrijblijvend meerdere bedrijven en kies het isolatiebedrijf met de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken

Gevel isoleren in Zoetermeer, welke vorm kiest u?

Voor welke variant van een muurisolatie u zou moeten kiezen is in grote mate afhankelijk van uw beschikbare budget. Een muurisolatie aan de buitenkant of binnenkant vraagt nu eenmaal een grote investering, zelfs als u hiervoor een tegemoetkoming van de overheid krijgt. Beschikt u over voldoende budget dan is het de vraag in hoeverre er aan de buitenzijde van de muren nog ruimte bestaat om uit te breiden.
Bovendien is het verstandig om bij de gemeente een vergunning voor deze klus op te vragen. Is er onvoldoende bouwruimte, of verandert het straatblik te veel door uw isolatiewerkzaamheden? Dan is de isolering van de binnenmuren de meest geschikte oplossing.

Buitengevelisolatie Zoetermeer

Een buitengevelisolatie is een vorm van isolatie waarbij de buitenmuur aan de buitenzijde wordt geïsoleerd. Het is een goede keus wanneer er al isolatie in de spouwmuur zit, of wanneer de gevel in slechte staat is. De buitengevelisolatie zal namelijk niet alleen de isolatiewaarde verhogen, maar ook de kwaliteit van de gevel verhogen. Zeker als u kiest voor het impregneren van de nieuwe gevel. De isolatie van de buitengevel leidt tot een verhoogd wooncomfort, en brengt meerdere voordelen met zich mee. Het uitvoeren van de gevelisolatie is een klus die u eventueel (deels) eigenhandig zou kunnen afhandelen, maar de kans op vochtproblemen of een verminderde kwaliteit is dan wel hoger. Door een vakman uit Zoetermeer voor de werkzaamheden in te schakelen profiteert u nog jarenlang van een warmer huis, minder vochtproblemen en een lagere energierekening.

buitengevelisolatie Zoetermeer

Voordelen gevelisolatie langs de buitenzijde

Het plaatsen van buitengevelisolatie heeft een aantal belangrijke voordelen. Logisch is de besparing op de stookkosten en een mindere CO2 uitstoot. Maar u profiteert daarnaast ook van een verbeterde uitstraling die zorgt voor een hogere woningwaarde. Hieronder staan drie belangrijke voordelen van gevelisolatie aan de buitenmuur.

 • Het verbetert de uitstraling van uw woning in Zoetermeer.
 • Gevelisolatie zorgt voor een grote besparing op de stookkosten.
 • U heeft minder last van omgevingsgeluiden door een betere geluidsisolatie.
buitenmuur isoleren Zoetermeer

Hoe werkt buitengevelisolatie?

Bij een buitengevelisolatie door middel van een isolatielaag en een bakstenen muur, begint men met het plaatsen van een extra fundering rondom het huis. Vervolgens is het afhankelijk van de staat van de buitengevel of deze wordt afgebroken, of dat de vakmannen enkel een isolatielaag tegen de oude gevelmuur aanzetten.

Deze isolatielaag werkt men vervolgens weg achter een nieuwe gevel van bakstenen. Omdat een dergelijke vorm van buitengevelisolatie zeer moeite kost en veel tijd in beslag neemt, bestaan er enkele alternatieven. Bijvoorbeeld door het gebruik van steenstrips of een gevelbepleistering.

Gevelisolatie combineren met nieuwe stucwerk

Veel mensen kiezen ervoor om gevelisolatie te combineren met nieuw stucwerk. Dit is een voordelige methode, omdat stucwerk als gevelbekleding erg voordelig is. Bovendien brengen de specialisten het stucwerk direct aan tegen de gevelisolatieplaten, wat de kosten ook laag houdt. Het stucwerk geeft uw woning in Zoetermeer een authentieke uitstraling. U heeft hierbij de keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen. Onder andere spachtelputz is in Zoetermeer populair, dit heeft een korrelachtige structuur en is stootvast.

Buitenmuur isoleren: wat doet de vakman?

Wie kiest voor isolatie van de buitenmuur profiteert enorm van de hulp van een vakman. De vakman controleert eerst of uw gevel in goede staat verkeerd. Beschadigde stenen en voegen herstelt hij voordat hij de isolatie plaatst. In de meeste gevallen installeert hij het isolatiemateriaal rechtstreeks op de gevel: vaak gebruikt hij hiervoor gevelisolatieplaten. Als de hele gevel geïsoleerd is begint hij met de afwerking. Hoe hij dit aanbrengt is afhankelijk van uw voorkeur. Stucwerk brengt hij rechtstreeks op de gevelisolatieplaten aan en gevelbekleding zoals steenstrips worden middels een lattenconstructie aangebracht.

Afwerking buitengevel

Voor de afwerking de buitengevel is er de keuze uit veel verschillende materialen. Veel mensen kiezen voor stucwerk, omdat dit redelijk voordelig is en weinig onderhoud vereist.

Voor wie een uniekere uitstraling wil hebben, is gevelbekleding de beste optie. Steenstrips zijn in Zoetermeer populair. Dit komt omdat steenstrips dezelfde uitstraling geven als de oorspronkelijke voorgevel.

Maar steenstrips zijn daarentegen een stuk voordeliger dan een compleet nieuwe voorgevel. Naast steenstrips is er ook de keuze uit gevelplanken.

Gevelplanken zijn verkrijgbaar van zowel hout als kunststof. Kunststof gevelplanken zijn populair omdat ze weinig onderhoud vereisen en een lange levensduur hebben. Hout wordt vaak gekozen vanwege de authentieke uitstraling.

Bespaar op de energiekosten met buitengevelisolatie!

Werk de isolatie af met steenstrips, gevelplanken of stucwerk en verhoog de woningwaarde.

Gratis offertes vergelijken

Binnenmuur isoleren in Zoetermeer

Een muurisolatie kan zowel aan de binnenmuur als buitenmuur worden uitgevoerd. Wij gaven hierboven al aan dat een buitenmuurisolatie aanzienlijke kosten met zich meebrengt, en zorgt voor een aanpassing van de aanblik van het pand. Bent u tevreden met uw woonaanzicht en vindt u het prima als er ongeveer een meter van de woninglengte af gaat? Overweeg dan om de binnenmuur van isolatie te voorzien. De prijs hiervan ligt iets lager, terwijl de voordelen vergelijkbaar zijn. De techniek voor het isoleren van de binnenmuur is vergelijkbaar met die van de buitengevelisolatie. In onderstaand kopje vindt u een meer exacte uitleg, om u inzicht te geven in de opties en de daarbij komende verbouwing.

isoleren binnenmuur Zoetermeer

Hoe werkt het isoleren van de binnenmuur?

Voor het isoleren van de binnenmuur is het noodzakelijk dat u eerst alle meubilair verwijdert. In sommige gevallen is het tevens noodzakelijk om de vloer open te breken voor een optimaal resultaat. Vervolgens plaatsen de vakmannen van een isolatiebedrijf uit Zoetermeer een isolatielaag tegen de bestaande binnenwand. Meestal gebruikt men hiervoor platen van PIR, glaswol of steenwol. Tegenwoordig vormen ook natuurlijke isolatiematerialen een populaire keuze, waaronder hennep en schapenwol. Tegen de isolatielaag zet men een voorzetwand, zodat u weer tegen een afgewerkte muur aankijkt. Laat de wand direct schilderen of behangen in een nieuwe kleur voor een mini woonkamerrenovatie. Deze isolatieklus neemt meerdere dagen tot weken in beslag, afhankelijk van de afmeting van uw binnenmuren.

muurisolatie binnenzijde

Voordelen muurisolatie langs de binnenzijde

Muurisolatie aan de buitenkant is niet voor iedereen een optie. Als alternatief is isoleren vanaf de binnenzijde ook een geschikte optie. Dit heeft een aantal voordelen. Zo is het vergunningsvrij te plaatsen en is de terugverdientijd een stuk sneller dankzij de lagere investering! Hieronder staan drie belangrijke voordelen.

 • Muurisolatie langs de binnenzijde is een stuk goedkoper.
 • Voor deze vorm van isolatie is geen vergunning nodig.
 • Het heeft een snellere terugverdientijd dan isoleren langs de buitenzijde.

Goedkoop uw woning beter isoleren? Binnenmuurisolatie!

Isoleer de binnenmuur een profiteer van een hoger wooncomfort.

Gratis offertes ontvangen

Spouwmuurisolatie

Een alternatief voor gevelisolatie vanaf de buiten- of binnenzijde, is spouwmuurisolatie. Dit is een goedkope methode, waardoor het een perfecte oplossing is voor iedereen met een beperkt budget. Hierbij brengt de vakman uit Zoetermeer isolatiemateriaal aan via kleine boorgaatjes in de voegen. De werkzaamheden zijn relatief eenvoudig, waardoor het al in één dag geplaatst is. Net als bij binnenmuurisolatie wordt dit vergunningsvrij gedaan.

Subsidie voor gevelisolatie in 2024

Gaat u uw gevel isoleren en bent u woningeigenaar of een zakelijke gebruiker zoals een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan heeft u recht op een subsidie bij het plaatsen van gevelisolatie, namelijk de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Bekijk op RVO.nl alle voorwaarden en hoe u de subsidie aan kunt vragen. U moet bijvoorbeeld minstens twee energiebesparende maatregelen nemen om gebruik te maken van de subsidieregeling.

Liever een lening afsluiten voor de energiebesparende maatregelen die u gaat treffen? Dat is mogelijk. Ga naar energiebespaarlening.nl voor meer informatie.

Verlaagd btw-tarief van 9%

Wist u dat u bij het isoleren van uw woning ook profiteert van een verlaagd btw-tarief? De overheid stimuleert het inschakelen van erkende isolatiebedrijven, en daarom betaalt u over alle arbeidskosten een verlaagd btw-tarief! U profiteert van het extra lage tarief van slechts 9%. U betaalt minder btw over het isoleren van uw vloer, muur of dak als uw huis in ieder geval twee jaar oud is. Over de materiaalkosten betaalt u wel gewoon 21% btw.

Bent u benieuwd naar de voorwaarden en regels omtrent dit lagere btw-tarief? Lees dan zeker verder op belastingdienst.nl.

isolatie gevel in woning

Is mijn woning in Zoetermeer voorzien van isolatie?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Zoetermeer de vraag in hoeverre hun woonpand al is voorzien van isolatiemateriaal. Hoewel dit natuurlijk per woning verschilt, is er wel een aantal richtlijnen waar de professionals zich aan houden. Zo geldt voor woningen met een bouwjaar van voor 1920 dat zij geen enkele vorm van isolatie kennen, tenzij dit later is toegepast. Woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1975 beschikken over het algemeen wel over een spouwmuur, maar deze hoeft niet geïsoleerd te zijn. Woningen met een bouwjaar van 1976 tot 1992 beschikken vaak al wel over isolatie in de spouw. Omdat men destijds met verouderde materialen werkte, is de kans echter groot dat dit materiaal verzakt is, waardoor het verstandig om de spouwmuur opnieuw te isoleren. Voor de overige vormen van woningisolatie, adviseren wij de bouwtekeningen erbij te pakken. Vaak is hierop aangegeven in hoeverre er een vloerisolatie of dakisolatie is toegepast. Over het algemeen geldt dat bij woningen van voor 1992 er nog heel wat te verbeteren is aan de isolatiewaarde.

vergunning gevelisolatie

Heb ik een vergunning voor gevelisolatie nodig?

Voor bouwklussen waarbij u een wijziging aanbrengt in het aanzicht van de woning is het aanvragen van een vergunning vereist. Dit betekent dat spouwmuur- en binnenisolatie geen vergunningen vereisen, maar voor een buitengevelisolatie wel.

Het aanvragen van een bouwvergunning doet u bij de gemeente. De welstandscommissie zal zich over de aanvraag buigen en u binnen enkele weken van een antwoord voorzien.

In sommige gevallen duurt het langer dan zes weken voordat u een antwoord krijgt. Het is daarom verstandig om al op tijd met de aanvraag te beginnen. De kosten liggen rond de 4% van de uiteindelijk investering.

Welke isolatiematerialen zijn er?

Voor het isoleren van de gevel aan de binnenzijde of buitenzijde, zijn er diverse isolatiematerialen beschikbaar. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van geluidsisolatie en brandveiligheid voor welk materiaal u het beste kunt kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld het beste kiezen voor rotswol wanneer brandveiligheid hoog bij u in het vaandel staat. Voor welk isolatiemateriaal u ook kiest, wij garanderen dat de bij ons netwerk aangesloten isolatiespecialisten het materiaal snel en vakkundig zullen plaatsen. Hieronder ziet u per isolatietechniek welke materialen u kunt laten plaatsen.

Isolatiematerialen voor binnenzijde van de gevel

Laat u de binnenzijde van de gevel isoleren, dan heeft u de keuze uit veel verschillende materialen. Hiervoor is onder andere minerale wol enorm populair. Dit brengt de vakman namelijk eenvoudig aan en door de vorm vult het alle kieren en naden op. Eventueel kunt er ook voor kiezen om de ruimte tussen de oorspronkelijke muur en de voorzetwand op te vullen met bijvoorbeeld papiervlokken of EPS-parels. In alle gevallen is het belangrijk om een dampscherm te gebruiken, om een optimale isolatie te garanderen.

Isolatiematerialen voor buitenzijde van de gevel

Voor de buitenzijde van de gevel zijn met name gevelisolatieplaten erg populair. Gevelisolatieplaten zijn vaak op basis van XPS. Gevelisolatieplaten van XPS hebben een uitstekende isolatiewaarde, zijn eenvoudig te bewerken en kunnen goed tegen vocht. De prijs ligt rond de €19,- per vierkante meter. Een groot voordeel is dat stucwerk rechtstreeks op deze platen aangebracht kan worden. Kiest u voor steenstrips of gevelplanken, dan gebruikt de vakman vaak een (licht)metalen frame.

Aandachtspunten bij gevelisolatie in Zoetermeer

Het is belangrijk om te onthouden dat u voor gevelisolatie vaak een vergunning moet aanvragen. De kosten van deze vergunning verschillen per gemeente, maar houd er rekening mee dat u dit nog bovenop de isolatiekosten moet betalen. Dit heeft natuurlijk invloed op de
totaalprijs. Kiest u voor binnenmuurisolatie om vergunningskosten te besparen? Vergeet dan niet dat u een klein deel van uw leefruimte inlevert. Er wordt een voorzetwand tegen uw binnenmuur geplaatst, waardoor de leefruimte een stukje kleiner wordt.

Gevelisolatie? Keuze uit verschillende materialen zoals glaswol of isolatieplaten!

Meer weten over de mogelijkheden en prijzen? Vergelijk offertes en bespaar tot wel 30%!

Gratis offertes ontvangen
vochtproblemen buitenzijde muur

Vochtproblemen oplossen

Een veelvoorkomend vochtprobleem bij de gevel is doorslaand regenwater, ook wel vochtdoorslag genoemd. Dit komt met name voor bij oudere woningen met verouderde en poreuze voegen of een bakstenen gevel. Dankzij de vochtdoorslag ontstaat eerder schimmel, houtrot en overige problemen. Het toepassen van een buitengevelisolatie zal in 90% van de gevallen het doorslaand regenwater tegenhouden. Ligt er een andere oorzaak aan de vochtproblematiek ten grondslag? Dan is het van uiterst belang dat u dit eerst aanpakt. Zo niet, dan blijft de muur vochtig, en tast dit ook de isolatielaag tegen de gevel aan. Een alternatieve oplossing voor het tegengaan van de vochtdoorslag is het impregneren van buitenmuur. Dit is een goedkoper alternatief, dat geen bijdrage levert aan de isolatiewaarde, maar wel zorgt voor een uitstekende vochtbestrijding.

gevelisolatie voordelen

Ventilatie is belangrijk

Veel mensen denken dat zij met het toepassen van een vorm van woningisolatie het wooncomfort optimaal verbeteren, en vervolgens genieten van een uitstekend woonklimaat. Hoewel het isoleren van uw woning hieraan zeker bijdraagt, is er nog een stap die u moet uitvoeren voor het perfecte woonklimaat: ventilatie. Door uw woonruimtes te ventileren voorkomt u dat er een hoge luchtvochtigheid ontstaat. Een hoge luchtvochtigheid leidt onder meer tot meer ongedierte, een grotere kans op schimmels – waaronder zwarte schimmel – en diverse gezondheidsproblemen op het gebied van astmatische en reumatische klachten. Ventileren is gelukkig eenvoudig: het openen van een raam of ventilatierooster is voldoende. Hebben sommige ruimtes in uw huis geen raam? Overweeg dan de installatie van een intern ventilatiesysteem, zeker als het gaat om een douche, washok of keuken.

bedrijven voor buitenmuurisolatie

Voordelen inschakelen gevelisolatie specialist Zoetermeer

Om uw woning te isoleren kunt u het beste een isolatiespecialist uit Zoetermeer inschakelen. Dan bent u verzekerd van een optimale isolatiewaarde. Bovendien profiteert u van het advies van een vakman en bespaart u op de stookkosten. De belangrijkste redenen om een vakman in te huren:

 • De isolatie is in relatief korte tijd aangebracht.
 • U bent verzekerd van een optimale isolatiewaarde.
 • Het voorkomt beschadigingen aan uw buitengevel.
 • Een isolatiespecialist bespaart u een hoop tijd en energie.
kosten gevelisolatie Zoetermeer

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes

Ook besparen op isolatiekosten? Als u het offerteformulier invult ontvangt u zo snel mogelijk offertes van maximaal vijf verschillende bedrijven uit de regio Zoetermeer! Vergelijk de verschillende bedrijven, gratis en helemaal vrijblijvend, en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs en weet u zeker dat u samenwerkt met een specialist die bij u past.

Start hier de gratis offerteaanvraag!

Wilt u meer weten over het verschil in prijs tussen binnen- en buitengevelisolatie? Of heeft u vragen over de kosten van verschillende materialen? Vergelijk dan de prijzen van meerdere bedrijven!

Bekijk ook eens de mogelijkheden van: