Dakisolatie Delft

Dakisolatie Delft

Dakisolatie in Delft wordt steeds belangrijker, niet alleen om te besparen op fossiele brandstoffen, het zorgt ook voor een lagere energierekening en een hoger wooncomfort. Het isoleren van een schuin dak en plat dak gebeurt op diverse manieren. U kiest bijvoorbeeld om dit via de binnenzijde of buitenzijde te doen.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Dat klinkt goed toch! U krijgt door offertes te vergelijken niet alleen inzicht in de exacte kosten, u weet ook zeker dat u niet te veel betaalt. Op deze pagina vindt u meer informatie over de opties voor het isoleren van uw dak, welke voorwaarden ervoor gelden en welke materiaalsoorten geschikt zijn.

  Gratis offertes vergelijken

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)


  Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)


  Gewenst uitvoermoment? (*)
  Soort dak? (*)


  Hoe wilt u het dak isoleren? (*)


  Uw gegevens
  Gratis - Vrijblijvend

  Navigeer snel naar:

  Voordelen van dakisolatie

  Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het installeren van een isolerende laag tegen de binnenzijde of buitenzijde van het dak. Het grootste voordeel hebben wij hierboven al aangegeven: dat is de energiebesparing die de dakisolatie oplevert. Uit onderzoek is gebleken dat u met een mat van steenwol of glaswol tegen de buitenzijde van het hellend dak wel €450,- per jaar aan gas kunt besparen.

  De dakisolatie zorgt tevens voor een betere warmteverdeling: hierdoor is de binnentemperatuur gelijkmatiger, wat het wooncomfort flink verbetert. Een tweede voordeel is de vermindering van de geluidsoverlast van buitenaf. Zeker wanneer u kiest voor een dakisolatie aan de buitenkant van de dakconstructie met dakisolatieplaten is de geluidsisolatie een stuk beter. In hoeverre de geluidsisolatie verbetert hangt tevens af van de isolatiewaarde van het gekozen product.

  Een derde voordeel dat we op deze pagina al vaker genoemd hebben is de verminderde kans op daklekkage en andere vochtproblemen. De dakisolatieplaten zullen het vocht zoveel mogelijk opnemen, en een vochtremmend product maakt het werk helemaal af. Een verlaagde luchtvochtigheid in huis heeft verscheidene positieve effecten, zoals minder kans op ongedierte en een gezonder woonklimaat voor mensen met astma- en reumaklachten.

  Zijn dat alle voordelen?

  Nee, er bestaan nog enkele isolatiematerialen die zorgen voor de vertraging van een eventuele brand, de geur in huis neutraliseren of bijdragen aan de afbraak van eventuele schadelijke stoffen. Met name schapenwol is een materiaal dat een groot aantal extra positieve eigenschappen kent. Wij adviseren om bij een specialist uit Delft een offerteaanvraag te doen naar de eventuele extra eigenschappen en de mate waarin een bepaald isolatiemateriaal hierover beschikt. Zo maakt u een geïnformeerde keus.

  De voordelen op een rijtje:

  • Minder vochtproblemen
  • Lagere energiekosten
  • Beter binnenklimaat
  • Goede geluidsisolatie
  dak isoleren Delft

  Netwerk van isolatiespecialisten

  Kiest u ervoor om een specialist van een isolatiebedrijf uit ons netwerk in Delft in te zetten? Dan zult u gegarandeerd profiteren van aantrekkelijke tarieven en een snelle en vakkundige ondersteuning. Wij garanderen dit omdat u zelf kunt kiezen welk bedrijf u de isolatieklus laat uitvoeren. U ontvangt namelijk meerdere offertes van bedrijven aangesloten bij ons netwerk. Zo weet u zeker dat u binnenkort van een uitstekend geïsoleerd schuin of plat dak kunt genieten.

  Offertes aanvragen

  Plat of schuin dak?

  Wij gaven al aan dat het afhankelijk is van het soort dakconstructie dat u heeft, welke vorm van dakisolatie het mees geschikt is. Zo is het bijvoorbeeld voor platte daken noodzakelijk om een relatief hard isolatiemateriaal te kiezen, zoals dakisolatieplaten. Er bestaan diverse soorten dakisolatieplaten: onder meer van verschillende minerale wollen. Voor het hellend dak is vrijwel elk product geschikt, mits dit op de juiste manier wordt aangebracht. Zowel hellende als platte daken kunnen aan de binnen- en buitenzijde worden geïsoleerd.

  Schuin dak isoleren

  De na-isolering van een schuin dak wordt door milieukundigen sterk aangeraden vanwege de grote energiebesparing die dit oplevert. Schuine daken kunt u zowel aan de binnen- als buitenkant isoleren. Het grote voordeel van isolering aan de onderkant van de dakconstructie is dat dit een vrij eenvoudige klus is, die u dus zelf mag afhandelen. U dient hiervoor wel één of meerdere dagen voor leeg te ruimen, maar de techniek is niet heel ingewikkeld. Een belangrijk aandachtspunt is hierbij dat u ervoor zorgt dat elk gedeelte van het oppervlak bedekt is met de isolatielaag, en dat u zorgt voor een goed dampscherm over de dakisolatieplaten. Alleen dan levert de dakisolatie de gewenste isolatiewaarde.

  Is isoleren aan de buitenkant net zo gemakkelijk?

  Helaas niet. Dit is een klus waarvoor u eigenlijk altijd een erkend isolatiespecialist uit Delft dient in te zetten. Deze maakt gebruik van een steiger en de juiste gereedschappen om de lastig bereikbare plekken van de isolatielaag te voorzien. Als u kiest voor de buitenkant van het dakoppervlak, dan duurt de klus sowieso langer, omdat eerst de dakbedekking verwijderd moet worden, en later weer geplaatst.

  De na-isolatie van de buitenkant van een schuin dakoppervlak levert echter op de lange termijn wel de grootste besparing op. Dit betekent dat u in eerste instantie meer investeert, maar na 10 jaar verdient u met deze techniek meer geld terug. Eventueel is het een mogelijkheid om de isolatieklus te combineren met aanbrengen van een coating over de dakbedekking. Dit biedt een betere bescherming tegen de weersinvloeden, en verlengt de levensduur van de dakpannen. Er is dan wel meteen sprake van een dakrenovatie in plaats van isolatie, maar de gecombineerde kosten liggen veel lager dan bij twee losse klussen.

  Video: dakisolatie schuin dak

  In onderstaande video ziet u hoe het isoleren van een schuin dak in zijn werk gaat.

  Plat dak isoleren

  Voor het isoleren van platte daken maken onze professionals uit Delft gebruik van drie verschillende technieken: de isolatie aan de binnenzijde van de dakconstructie, onder de dakbedekking en boven de dakbedekking aan de buitenzijde. Laten we beginnen bij de dakisolatie aan de binnenzijde van het plat dak. Dit is de keuze die met name geschikt is voor klanten met een wat kleiner budget.

  De toepassing van de dakisolatieplaten zal de isolatie verbeteren, maar het levert een groter risico op lekkages en andere vochtproblemen. Laat daarom altijd een vochtwerende laag over de dakisolatieplaten plaatsen om dit te beperken. Als het mogelijk is zullen wij altijd aanraden om in ieder geval een plat dakisolatie aan de buitenzijde toe te passen.

  Wanneer u kiest voor een dakisolatie onder de dakbedekking, dan moeten wij deze eerst verwijderen en daarna de dakbedekking opnieuw installeren. Dit geeft echter een uitstekend resultaat, en zal de aanblik van uw woning of bedrijfspand in Delft niet veranderen.

  Het laatste alternatief is het aanbrengen van een isolatielaag over de bestaande dakbedekking. Dit is met name een geschikte optie voor diegenen die van het platdak een dakterras willen maken. Eventueel is het een optie om de dakisolatie te combineren met een groendak ter verbetering van het milieu. Meer weten over dit onderwerp? Lees ons artikel over: het plat dak isoleren.

  zolder isolatie Delft

  Binnenzijde isoleren

  Zoals aangegeven is het zowel voor een schuin als plat dak mogelijk om de onderkant of de bovenkant van de dakconstructie van een isolatielaag te voorzien. Maar welke optie is nu de beste? Dat is een vraag die wij regelmatig van klanten uit Delft krijgen. Het antwoord hangt echter voornamelijk van uw wensen en budget af. Hoe hoger uw budget, hoe meer mogelijkheden er bestaan.

  Heeft u niet zoveel geld voor de dakisolatie?

  Dan is een binnenzijde isolatie de beste oplossing. Dit biedt een prima resultaat, maar kost weinig en is in veel gevallen eigenhandig uit te voeren. U hoeft dan enkel de gereedschap- en materiaalkosten te betalen. Het is bij het isoleren van de binnenkant van de dakconstructie wel heel belangrijk om een dampwerende laag te monteren. Zo beperkt u de kans op vochtproblemen.

  Buitenzijde isoleren

  Stelt u hoge eisen aan de isolatiewaarde van het dak en wilt u zoveel mogelijk besparen op de energiekosten? Dan is de isolering van de bovenkant van de dakconstructie de beste oplossing. Door de verwerking van de isolatielaag in de bestaande dakconstructie creëert u het beste warmtebehoud.

  Het nadeel van deze techniek is dat het noodzakelijk is hiervoor een vakman in te schakelen. Dit betekent dat de arbeidskosten een groot deel van de eindsom uitmaken. De dakisolatie aan de buitenzijde is met vrijwel alle isolatiematerialen uitvoerbaar. Dit betekent dat u tevens aandacht kunt besteden aan eventuele extra materiaaleigenschappen zoals een betere geluidsisolatie of brandvertraging. De prijs voor een buitenzijde isolatie ligt ongeveer 10 tot 30% hoger dan de binnenzijde variant.

  Zoldervloer isoleren

  Mensen die wat minder geld te besteden hebben, kunnen overwegen om in plaats van het dak de vloer van de zolder te isoleren. De isolering van een zoldervloer is een vrij eenvoudige klus, die bovendien minder geld kost dan een dakisolatie. Het isoleren van de zoldervloer is wel aan een aantal voorwaarden verbonden. Zo is het alleen een geschikte oplossing op het moment dat u de zolderruimte niet gebruikt als slaap- of studeerruimte. Naast de lagere investeringskosten is het isoleren van de zoldervloer tevens positief voor een langer warmtebehoud op de benedenverdieping.

  Hoe isoleer je de zoldervloer

  De eenvoudigste oplossing voor de isolering van de zoldervloer is het gebruik van isolatieplaten. Deze Met name PIR isolatieplaten zijn hiervoor uitermate geschikt. Deze brengt u eenvoudig weg op de bestaande ondervloer aan. Het voordeel van PIR is dat dit een product is dat geen verdere afwerking vereist. De isolatieplaten zijn bovendien zeer drukvast: u kunt zelfs heel zware artikelen op zetten, zonder dat de isolerende kwaliteit vermindert. Het is wel belangrijk dat u – indien dit nog niet door de leverancier is gedaan – een dampscherm aanbrengt.

  Het belang van een dampscherm

  Een dampscherm is feitelijk een extra laag over de isolatielaag. Veel van onze klanten denken dat de dampwerende laag tussen het isolatiemateriaal en de ondergrond dient te zitten. Dit is alleen het geval wanneer u aan de buitenzijde van het dak of de gevel een isolatielaag aanbrengt. In de overige gevallen plaatst u het dampscherm aan de warme zijde van het isolatiemateriaal.

  De dampwerende laag zorgt ervoor dat de condens die ontstaat door de botsing van warme binnenlucht met de koude buitenlucht (via het dak of de vloer) niet op het isolerend product slaat. De ophoping van vochtige lucht kan op termijn de kwaliteit van het isolatiemateriaal aantasten, of zelfs de onderliggende vloer- of dakconstructie beschadigen.

  Groendak

  Wist u dat het een optie is om uw plat of schuin dak te bedekken met planten, struiken of kruiden? Dit is het zogeheten groendak. Een groendak brengt verschillende voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is de verhoogde levensduur van het dak. Daarnaast levert een laag planten een betere warmtewering en geluidsisolatie.

  Een laatste belangrijke voordeel is de toename van de biodiversiteit en de verbetering van de gezondheid. Er bestaan diverse soorten groene daken, waaronder een bloementapijt, heidedak, moestuindak, een dak met struiken of een sedumdak. Voor welk groendak u moet kiezen is afhankelijk van de dikte en de hellingshoek van uw dakconstructie.

  dakisolatie kosten Delft

  Kosten dakisolatie

  Een dakisolatie is, in vergelijking met de andere vormen van woningisolatie een relatief dure klus. Alleen de binnen- en buitengevelisolatie is nog duurder. De hoge investering is echter op de lange termijn voordelig, dankzij de grote besparing die het oplevert. Hoe hoog de kosten voor een dakisolatie worden is afhankelijk van een groot aantal factoren. De specialisten uit ons netwerk in Delft splitsen deze in de volgende categorieën:

  • Isolatietechniek
  • Daksoort
  • Isolatiemateriaal
  • Arbeidskosten

  Exacte prijsopgaven?

  Bij ons netwerk zijn meerdere isolatiebedrijven aangesloten die u kunnen voorzien van een dakisolatie. Vul zo volledig mogelijk het offerteformulier in en ontvang tot max. 5 offertes van bedrijven uit uw regio. Hiermee kan u tot 40% besparen op de klus!

  Offertes aanvragen

  Isolatietechniek

  Met de isolatietechniek bedoelt men het verschil in prijs tussen de isolatie aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak. Bij een schuin dakoppervlak is dit een verschil van ongeveer €2.000,- bij een standaard afmeting van ongeveer 80 m2: voor een buitenzijde dakisolatie betaalt u tussen de €3.500,- en €5.000,- terwijl de maximale prijs voor de binnenzijde isolering €3.000,- is. Nog goedkoper is de uitvoering van een zoldervloer isolering: dit kost tussen de €1.000,- en €2.000,-.

  Daksoort

  De tweede belangrijke invloedsfactor op de isolatieprijs is het soort dak dat u laat isoleren. Zoals ook al eerder aangegeven is de isolering van een plat dakoppervlak veel goedkoper dan de hellende variant. In de tabel ziet u de prijs voor de isolering van een platdak aan de buitenzijde: dit verschilt toch al snel €1.000,- met een schuin dak. Daarnaast is een plat dak vaak kleiner dan een hellende dakconstructie. Hierdoor liggen de prijzen automatisch lager. Voor de binnenzijde-isolatie geldt eveneens dat het verschil in prijzen rond de duizend euro ligt.

  Isolatiemateriaal

  Eveneens van invloed is het gekozen isolatiemateriaal. Met name het verschil tussen natuurlijke en kunstmatige isolatiematerialen is aanzienlijk. U moet bepalen in hoeverre u belang hecht aan de waarde van een duurzaam product en de prijs die u hiervoor betaalt. Voor de verschillende kunstmatige producten ligt het prijsverschil rond de €7,50 tussen het goedkoopste product (glaswol) en de duurste oplossing (PIR dakisolatieplaten).

  Arbeidskosten

  Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de mate waarin u zelf een deel van het werk zou kunnen uitvoeren. Plaatst u zelf de dakisolatieplaten? Dan liggen de arbeidskosten aanzienlijk lager. Wel weet u dankzij de hulp van een specialist uit Delft zeker dat de kwaliteit van de isolatie zeer hoog is.

  Besparing en terugverdientijd

  Hoewel de dakisolatie duur is, bespaart u ook jaarlijks honderden euro’s op de stookkosten. Deze besparing kan – afhankelijk van de hierboven genoemde voorwaarden – oplopen tot wel €650,-. In de tabel ziet u een aantal voorbeelden van de mogelijke terugverdientijd. Voor een zoldervloer isolatie is 3 tot 4 jaar, voor de verbetering van het warmtebehoud van een plat dak is dit 6 tot 7 jaar.

  Hoe berekent u nou een dergelijke terugverdientijd?

  Dit doet u door de investering te delen door de afmeting van het geïsoleerde oppervlak (in m2) x de gasprijs x de besparing op het gasverbruik (in m3 per m2 per jaar). De gemiddelde gasbesparing voor een dakisolatie is 8 tot 10 kubieke meter per vierkante meter per jaar. De gasprijs waar wij mee rekenen is 0.65. Het getal dat uit de berekening komt is het aantal jaar dat het duurt voordat u de investering in de dakisolatie hebt terugverdiend.

  Zoekt u een isolatiebedrijf uit Delft?

  Van gevel- tot dakisolatie, vraag vrijblijvend tot 5 offertes aan. Binnen 2 minuten geregeld!

  Offertes aanvragen

  Welk isolatiemateriaal als dakisolatie?

  Voor welk isolerend materiaal u moet kiezen, is afhankelijk van de exacte wensen die u heeft. Alle materialen bieden natuurlijk een goede isolatie, maar verschillen aanzienlijk in overige eigenschappen en prijzen. Het is daarom verstandig op voorhand goed het beschikbare budget te bepalen en de eisen die u aan de isolatielaag stelt.

  Moet deze bijvoorbeeld vochtdempend zijn? Is een beperking van het geluidsoverlast van buitenaf wenselijk? Of hebt u speciale eisen op het gebied van de isolatie aan de buiten- of binnenzijde? Al deze factoren bepalen mede welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor u. Over het algemeen verdelen wij de beschikbare materialen in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige isolatiematerialen.

  Steenwol / rotswol

  Eén van de producten waar de specialisten uit ons netwerk regelmatig mee werken is steenwol. Steenwol – ook wel rotswol genoemd – verkrijgt men door basaltblokken op een temperatuur van 1400 graden te smelten en vervolgens in draden te slingeren. Deze draden verweeft men daarna met een speciaal bindmiddel tot een mat. Deze mat van steenwol is eenvoudig te gebruiken voor de isolatie van zowel een plat als schuin dak. Een bijkomend voordeel van steenwol is de uitstekende geluidsisolatie die het oplevert. Daarnaast scheelt het dat bij steenwol geen scheuren of kieren ontstaan in het product en dat het waterafstotend is.

  Wie er voor kiest om rotswol te gebruiken voor het isoleren van het dak, weet zeker dat dit product een lange levensduur heeft, en een uitstekende vochtremmende laag biedt. De kosten voor steenwol vallen rond de €8,- per vierkante meter. Kiest u voor Rockwool – een speciaal merk – dan liggen de kosten iets hoger.

  Glaswol

  Het alternatief voor steenwol is glaswol. Glaswol heeft een betere isolatiewaarde dan steenwol, en wordt daarom vaker toegepast voor een spouwmuurisolatie. Wanneer we kijken naar een dakisolatie, dan is glaswol relatief populair omdat het relatief eenvoudig zelf te verwerken is.

  Hierbij waarschuwen onze experts uit Delft wel voor de mogelijke glasvezels die hierbij kunnen ontstaan. Bescherm uzelf daarom goed met een stofbril, mondkapje en werkhandschoenen. Wilt u dakisolatieplaten van glaswol plaatsen aan de binnenzijde van het hellend dak? Overweeg dan om eerst een dampremmende laag aan te brengen. Deze voorkomt diverse vochtproblemen, waaronder de slijtage van glaswol en het ontstaan van houtrot in de balken.

  platdakisolatie Delft

  Milieuvriendelijke dakisolatie

  De Nederlandse overheid besteedt veel aandacht aan het feit dat we meer moeten isoleren, maar minder aan de manier waarop. Dit in tegenstelling tot onze buurlanden, waar wel al aandacht bestaat voor luchtdicht, maar dampopen isoleren.

  Wat betekent dit ?

  In Nederland is het volgens de producenten van isolatieproducten van groot belang dat er geen lucht tussen de isolatielaag en de geïsoleerde constructie komt. Onderzoekt heeft inderdaad aangetoond dat het effect hierdoor met de helft vermindert. Desondanks is luchtdicht isoleren alleen niet voldoende: het is belangrijk om te kiezen voor dampopen materialen zoals schapenwol of katoenen vezels. Het voordeel hiervan is dat de kou wordt tegengehouden, maar dat de condens wel naar buiten kan ontsnappen. Dit komt ten goede van de kwaliteit en de levensduur van het isolatiemateriaal, maar ook voor de luchtvochtigheid in huis. Bijkomend positief effect van dampopen materialen is dat deze warmte opslaan, waardoor de woning in de zomer langer koel blijft.

  Duurzame isolatiematerialen

  Er bestaat een groot assortiment aan duurzame isolatiematerialen. De voordelen hiervan hebben wij hierboven al genoemd, het enige nadeel van duurzaam isoleren is de prijs. Vaak kost dit toch wel zo’n 20 tot 30% meer dan de kunstmatige variant. Wij adviseren u om bij interesse in natuurlijk isoleren, om bij een isolatiespecialist uit Delft na te vragen welk natuurlijk isolatieproduct het meest voordelig is voor u, en of dit past binnen uw budget. Zo komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende producten, en de gemiddelde aanschafprijs.

  • Cellulose (papiervlokken): €1,20,- per kg.
  • Hennep: €17,50 per m2.
  • Houtvezel: varieert naar gelang de kwaliteit.
  • Katoen: €11.50 per m2.
  • Kurk: €14,95 per m2.
  • Leem: €9,- per m2.
  • Schapenwol: €1,20 per kg.
  • Vlas: €14,- per m2.

  PIR en PUR isolatieplaten

  Bent u van plan om te besparen op de investering in de dakisolatie door een deel van het werk zelf af te handelen? Of kiest u voor de isolering van de zoldervloer in plaats van de dakconstructie? Dan is het gebruik van dakisolatieplaten een prima oplossing. Dakisolatieplaten zijn in vele soorten, maten en diktes verkrijgbaar. Eén van de meest populaire materialen voor de basis van dakisolatieplaten is PUR. De afkorting van PUR staat voor polyurethaan. Het is zowel in vloeibare als harde variant verkrijgbaar, en biedt diverse voordelen. Zo is een isolatieplaat van dit materiaal vochtbestendig, en kent het een lange levensduur.

  Was PUR niet schadelijk voor de gezondheid?

  Nee, dat is niet het geval. Men vermoedde een tijdje dat het verwerken van PUR zou leiden tot gezondheidsproblemen. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat dit zeker bij de harde dakisolatieplaten geen enkel probleem vormt. Gaat u aan de slag met PUR schuim? Draag dan voldoende beschermende kleding (onder andere een mondkapje en lange mouwen) en ventileer de ruimte zo goed mogelijk. Na het uitharden is ook deze schuim niet meer schadelijk voor de gezondheid. Ten tijde van de klachten is men echter ook begonnen met het ontwikkelen van een nieuw materiaal: PIR.

  PIR

  PIR is feitelijk een verbeterde versie van PUR. Het heeft vergelijkbare eigenschappen, maar biedt een betere isolatiewaarde en is drukvast. Een groot voordeel van de platen van polyisocyanuraat is bovendien dat ze geen verdere afwerking vragen. Zeker wanneer u ze gebruikt als isolatielaag op de zoldervloer scheelt dit veel werk. U legt de platen neer, en u kunt direct de zolderruimte weer als opslagruimte gebruiken. Plaatst u de dakisolatieplaten aan de onderkant van het dak, dan is afwerken voor de aanblik wel mooier, maar niet noodzakelijk.

  Meer weten? Ons artikel: PIR en PUR gaat dieper op de materie in.

  Besparen op isolatie

  Benieuwd naar de prijzen van natuurlijke isolatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

  Offertes aanvragen
  dakisolatie schuin dak Delft

  EPS en XPS isolatieplaten

  PUR en PIR vormen de twee duurste basismaterialen voor isolerende platen. EPS en XPS vormen de wat goedkopere alternatieven. Deze twee materialen zijn eveneens goed met elkaar te vergelijken. Beide producten zorgen van nature voor een goede vochtregulering: een dampscherm is in sommige gevallen niet eens nodig omdat condens het isolatiemateriaal niet zal aantasten. De producten zijn bovendien brandveilig: dit betekent dat ze een eventuele brand niet zullen versnellen of verhevigen.

  Het nadeel is dat er voor de productie van zowel EPS als XPS relatief veel aardolie nodig is, en er sprake is van de toepassing van chemische producten. Bestaat er een verschil tussen EPS en XPS? Jazeker. XPS is drukvaster. Dit betekent dat het een betere optie is wanneer u de zoldervloer isoleert, maar dat het geen verschil maakt bij de dakisolatie. De kosten voor XPS vallen hierdoor iets hoger uit: een verschil tussen de €2,- en €7,- per vierkante meter.

  Isolatiewaarde & dikte van isolatiemateriaal

  Een andere belangrijke factor die van invloed is op de keus voor het isolerende product is de isolatiewaarde die het biedt. Er bestaan diverse isolatiewaarden op basis waarvan u deze keuze kunt maken, maar voor elke waarde geldt dat deze zal stijgen zodra u een dikkere laag materiaal toepast.

  1. De R-waarde: de eerste waardering is de R-waarde. Deze meet de warmteweerstand van een bepaald product. Het geeft dus feitelijk aan hoeveel warmte er verloren gaat. De warmteweerstand wordt berekend met behulp van de Lambawaarde.
  2. De K-waarde: de volgende waarde die wij regelmatig gebruiken voor het aangeven van de isolatiewaarde is de K-waarde. Deze staat voor het complete isolatieniveau van uw pand. Dit betekent dat de K-waardering zo laag mogelijk moet blijven.
  3. De U-waarde: de K-waardering wordt opgebouwd uit de diverse U-waarden van uw huis in Delft. De U-waarde geeft aan hoe goed een bepaald onderdeel van de bouwconstructie isoleert. Het dak, de vloer en de beglazing hebben elk een eigen U-waardering.

  Het gebruik van de lambdawaarde

  Een waardering die we hierboven nog niet verder hebben uitgelegd is de lambdawaarde. De lambdawaarde geeft voor een isolatiemateriaal aan hoeveel warmte er bij een dikte van 1 meter en een oppervlakte van 1m2 en bij een verschil van 1 Kelvin verloren gaat. Met behulp van de lambdawaarde is het mogelijk om de R-waarde van een bepaald product te berekenen. Daarnaast is de lambdawaarde van belang voor het vinden van de juiste dikte van een bepaald materiaal voor een bepaalde R-waarde. In Nederland is het bijvoorbeeld verplicht om te kiezen voor een isolatielaag die minimaal zorgt voor een isolatiewaarde van 3.5(R).

  Bestaan er grote verschillen tussen de lambdawaarden?

  Ja, er is toch best wel een verschil tussen het beste en slechtst isolerende product. Zo is bijvoorbeeld de lambdawaarde van PIR 0.023, terwijl die van vlas op 0.040 ligt. Dit betekent dat u voor het bereiken van dezelfde R-waarde van PIR maar een laag van 7 tot 9 centimeter nodig hebt, terwijl dit voor vlas gaat om een dikte van zo’n 16 tot 18 centimeter. De meeste producten bieden een prima isolatie bij een dikte rond de 3 tot 15 centimeter.

  Zelf de dikte berekenen

  Wij begrijpen dat u het handig vindt om zelf de benodigde dikte voor het isolatiemateriaal te kunnen berekenen. Gelukkig is dit een vrij eenvoudig sommetje. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de gewenste R(d) waarde te vermenigvuldigen met de lambdawaarde in centimeters. Hiervoor zet u de komma in de lambdawaarde twee stapjes naar rechts: een lambdawaarde van 0.025 wordt 2.5 in centimeters. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in duurzaam isoleren, en het verschil in dikte wil berekenen tussen het gebruik van schapenwol en houtvezel bij een RD-waarde van 3.5 dan dient u hiervoor de volgende berekening te maken:

  De benodigde dikte bij schapenwol is: 3.5 x 3.5 = 12,25 centimeter
  De benodigde dikte bij houtvezel is: 4 x 3.5 = 14 centimeter.

  Vervolgens kunt u op basis van deze gegevens achterhalen hoe hoog de kosten worden, en natuurlijk de besparing die dit op de lange termijn oplevert.

  Offertes aanvragen

  PRIJSTABEL: dakisolatie kosten

  Type dakisolatie (Rc=4, 75m²) Gemiddelde kosten* Gemiddelde besparing p.j. Terugverdientijd
  Schuin dak (buitenzijde) €3.500,- tot €5.000,- €650,- 7 jaar
  Schuin dak (binnenzijde) €1.500,- tot €3.000,- €400,- 5 jaar
  Plat dak €3.000,- tot €4.000,- €550,- 6 – 7 jaar
  Zoldervloer (50m²) €1.000,- tot €2.000,- €400,- 3 – 4 jaar

  * Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

  Zelf dakisolatie aanbrengen

  Het eigenhandig aanbrengen van de dakisolatie is niet heel ingewikkeld, zeker niet bij een hellend dak. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de kosten, en het scheelt verbouwoverlast. U moet er echter wel rekening mee houden dat u minimaal twee dagen bezig bent met het aanbrengen van de balken, planken en het isolatiemateriaal. Onze specialisten uit Delft adviseren daarom om u goed voor te bereiden. Lees stappenplannen door, en kijk naar de instructies op het bouwartikel. Bent u begonnen aan de klus, maar wil het niet lukken? Aarzel dan niet om alsnog contact op te nemen met een erkend isolatiebedrijf uit ons netwerk. De specialisten voeren het graag voor u uit.

  Benodigdheden

  • Meetlint
  • Handzaag
  • Potlood
  • Scherp (stanley) mes
  • Schroefmachine
  • Isolatieplaten
  • Bouwschuim
  • Alu tape
  • Bevestigingsnet
  dak isoleren prijs
  dakisolatie subsidie aanvragen

  Stappenplan zelf dak isoleren

  Voor het aanbrengen van een isolatielaag van glaswol of steenwol hebben experts uit Delft een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan is uw zolder in korte tijd uitstekend geïsoleerd.

  • Stap 1. Voordat het mogelijk is om de wol tegen de binnenzijde van het dak te plaatsen, dient u hier een regelwerk te maken. Dit is een frame van houten dwarsbalken die u tegen de bestaande draagbalken plaatst. Wij adviseren een afstand van ongeveer 30 centimeter.
  • Stap 2. Vervolgens moet u de glas- of rotswol op maat snijden. Denk eraan dat glaswol een gevaarlijk product is, u moet dan ook altijd een stofbril, mondkapje en handschoenen dragen.
  • Stap 3. De stukken plaatst u vervolgens tussen de balken. Is er sprake van dampremmende isolatielaag? Plaats deze dan naar u toe. Zo voorkomt u onder meer houtrot, schimmelvorming en vochtplekken.
  • Stap 4. Het is een optie om met kleinere stukken materiaal te werken, al levert dit wellicht een lagere isolatiewaarde op. Dicht daarom de randen van het isolatiemateriaal af met isolatietape. Zo voorkomt u tocht en koudebruggen.

  Subsidie dakisolatie 2019

  De Nederlandse overheid wil het nemen van isolerende maatregelen zoveel mogelijk stimuleren. Daarom is er in 2019 €44 miljoen extra beschikbaar gesteld voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Deze subsidie is zowel beschikbaar voor particulieren als voor Verenigingen van Eigenaren. Houdt er wel rekening mee dat u de subsidie kunt aanvragen tot januari 2020, daarna stopt het weer. Meer weten over de subsidieregeling? Ga dan naar rvo.nl!

  Een andere fijne bijkomstigheid is het verlaagde btw-tarief dat geldt op arbeidskosten bij bepaalde werkzaamheden. U betaalt in plaats van de gebruikelijke 21% slechts 9% belasting. De materiaalkosten blijven wel op 21%. Meer weten? Ga naar de website van de belastingdienst voor meer informatie.

  Sommige gemeenten beschikken over een fonds of hebben budget vrij gemaakt voor energiebesparende maatregelen. In bepaalde gevallen kunt u tevens bij de provinciale overheid een subsidie aanvragen. Het is verstandig om dit bij het gemeenteloket na te vragen of te controleren op energiesubsidiewijzer.nl.

  Gratis offertes vergelijken: bespaar op de kosten!

  Wilt u weten wat de opties worden voor de isolering van uw zolder of de dakconstructie? Hebt u een vraag over het verschil tussen het isoleren van de binnenzijde of buitenzijde van het schuin dak met behulp van dakisolatieplaten? Of wilt u weten met welke prijzen u rekening moet houden voor een groendak? Schakel de isolatiebedrijven uit ons netwerk om zo offertes te vergelijken.

  Start hier uw gratis offerteaanvraag!

  Nadat u het offerteformulier heeft ingevuld krijgt u meerdere vrijblijvende offertes toegestuurd van isolatiespecialisten uit Delft. Het is aan u om de offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo te kiezen voor de expert die bij u past. Wanneer u selecteert op prijs kan u aanzienlijk besparen op de investeringskosten van de klus! Wij garanderen dat u binnenkort van een uitstekend geïsoleerd schuin of plat dak kunt genieten.

  Gratis offertes vergelijken
  Gevelisolatie Delft

  Gevelisolatie

  Naast de dakisolatie bestaan er nog andere soorten isolatie. Eén van de varianten is de gevelisolatie. Bij een gevelisolatie plaatsen onze isolatiespecialisten uit Delft een laag isolatie tegen de gevel, en dekken deze vervolgens af met een nieuwe gevelmuur. Een gevelisolatie i.c.m. een dakisolatie levert de hoogste besparing op.

  Vloerisolatie Delft

  Vloerisolatie

  Is er een hoge luchtvochtigheid in huis en wilt u voorkomen dat u of uw huisgenoten last krijgen van ademhalingsproblemen door schimmel en houtrot? Dan is een vloerisolatie de beste oplossing. Hoewel een vloerisolatie veel problemen oplost, vergt het aardig wat verbouwtijd, zeker wanneer u kiest voor de na-isolatie van uw vloeren.

  Spouwmuur isoleren

  Spouwmuurisolatie

  Een aantal van de woningen in Delft is nog niet voorzien van een spouwmuurisolatie. Bij een spouwmuurisolatie spuiten isolatiespecialisten een speciaal middel in de ruimte tussen de muren. Onder andere vloeibaar polyurethaan en een mengsel van parels en lijm vormen geschikte materialen voor de spouwmuurisolatie.

  Kruipruimte isolatie

  Kruipruimte

  Een laatste vorm van woningisolatie waar wij u over willen informeren is de isolatie van de kruipruimte. De kruipruimte isolatie staat ook wel bekend als bodemisolatie. Voor een bodemisolatie worden zand, schelpen of thermoskussens op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Dit voorkomt het optrekken van kou uit de grond.