Dakisolatie Zoetermeer

Dakisolatie Zoetermeer

In Nederland hebben we nog regelmatig te maken met een koude herfst en winter. Dit betekent dat we gemiddeld veel geld uitgeven aan energiekosten. Door uw dak te isoleren, zult u met een eenmalige investering, sterk op uw stookkosten besparen. Als u voor materialen als steenwol, glaswol, of voor geprepareerde dakisolatieplaten kiest, dan is het monteren van de dakisolatie aan de binnenzijde van het dakoppervlak bovendien eenvoudig zelf te doen. Heeft u echter behoefte aan de praktische ondersteuning van een isolatiebedrijf, en woont u in Zoetermeer? Dan bent u bij ons landelijke netwerk aan het juiste adres. Op het contactformulier kunt u meerdere vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende isolatiebedrijven uit Zoetermeer. Vergelijk deze offertes, u ontvangt er maximaal 5, op prijs en bespaar zo op de investeringskosten van de klus. Ook voor het isoleren van de zolder bent u bij ons op de goede plek. Wij helpen u graag!

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer snel naar:

Voordelen van dakisolatie

Als u kiest voor het isoleren van de binnen- of buitenzijde van uw plat of schuin dak in Zoetermeer, dan profiteert u van diverse voordelen. Het eerste en belangrijkste voordeel is de beperking van het warmteverlies. Het is algemeen bekend dat warmte naar boven stijgt, dus wanneer het pand niet over adequate dakisolatie beschikt gaat veel van de warmte verloren. Dit kan u zien als ‘dweilen met de kraan open’, omdat de hitte direct verloren gaat. Met kwalitatieve dakisolatie aan de buitenzijde van het dakoppervlak bespaart u tot wel 1500m3 per jaar: dat is 14% van uw jaarlijkse stookkosten! Dit loopt op tot honderden euro’s per jaar, wat ervoor zorgt dat u de investering van het isoleren al binnen 5 tot 8 jaar heeft terugverdiend. Dit zorgt er bovendien voor dat u uw wooncomfort verhoogd, omdat de temperatuur binnenshuis een stuk stabieler blijft. Dit leidt tot minder gezondheidsklachten en een gelijkmatige beleving van de warmteafgifte. Daarnaast draagt u hiermee direct bij aan de vermindering van CO2 uitstoot, waardoor het plaatsen van dakisolatie ook een erg milieubewuste keuze is. Tot slot zal ook de waarde van uw woning in Zoetermeer stijgen dankzij het aanbrengen van isolatie. Dit wordt namelijk gezien als een energiebesparende maatregel, waardoor ook de aantekening op het verplichte energielabel verbetert.

De voordelen op een rijtje:

 • U verhoogt uw wooncomfort
 • Dankzij dakisolatie bespaart u jaarlijks tot wel 14% op uw stookkosten, waarmee u de investering binnen een paar jaar terugverdiend
 • U levert een positieve bijdrage aan het milieu, doordat uw CO2 uitstoot verminderd
 • De waarde van de woning zal stijgen door de goede isolatie.

Plat of schuin dak?

Als u wilt overgaan tot dakisolatie, dan is het van belang aan te geven of uw woning een plat of schuin dak heeft. Isoleren is namelijk voor beide mogelijk, maar vereist verschillende technieken. Zo kan een plat dak alleen maar worden bedekt met stevig materiaal aan de binnen- en buitenzijde, in tegenstelling tot een schuin dak. Zoals hierboven aangegeven is glaswol alleen geschikt voor een hellend dak, terwijl steenwol en dakisolatieplaten van pur voor beide een toepasselijke keuze vormen.

dak isoleren Zoetermeer

Netwerk van isolatiespecialisten

Via ons netwerk kan u meerdere bedrijven op het gebied van dakisolatie vergelijken. Door het invullen van het contactformulier ontvangt u meerdere offertes van isolatiebedrijven uit uw regio. Wij zetten ons netwerk niet alleen in voor dakisolatie, maar ook voor alle andere isolatie in huis.

Offertes aanvragen

Schuin dak isoleren

Naast platte daken is het natuurlijk mogelijk om een hellend dak te isoleren. De dakisolatie van een schuin dak is relatief eenvoudig om zelf uit te voeren, zeker wanneer u kiest voor isolatie vanaf de binnenzijde. Qua materiaal is er de keuze uit dakisolatieplaten of –dekens die worden afgewerkt met gipsplaten. Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten uit Zoetermeer voor PUR spuitisolatie op zolder. Dit kan echter niet zelf aangebracht worden en hiervoor dient u dan ook een specialist in te schakelen. Houd wel rekening met het feit dat u met de isolatie aan de binnenzijde de kans op vochtproblemen verhoogt. Om dit te voorkomen dient u het materiaal volledig luchtdicht aan te brengen, maar dit blijft in de praktijk lastiger dan verwacht. Daarom raden wij u aan om een erkend isolatiebedrijf uit Zoetermeer in te schakelen, zo bent u verzekerd van het beste resultaat.

Plat dak isoleren

Wie ervoor kiest om het plat dak te isoleren, moet een keuze maken uit één van de drie daarvoor geschikte technieken. Zo is het een optie om de binnenzijde van een isolatielaag te voorzien, en kunt u isolatiemateriaal onder of boven de dakbedekking aan de buitenzijde plaatsen. Voor welke techniek u het beste kunt kiezen is afhankelijk van twee factoren. De eerste invloedsfactor is, zoals altijd: geld. Wie maar een beperkt budget heeft kan het beste de binnenzijde van het plat dak isoleren. Een plat dakisolatie in deze variant is in korte tijd uit te voeren, en vraagt relatief weinig verbouwtijd. Wel loopt u hierbij een verhoogd risico op daklekkage. Plaats daarom altijd een dampremmend folie tussen de dakconstructie en de isolerende laag. Hebt u meer geld te besteden? Dan raden onze experts uit Zoetermeer aan om de buitenzijde van de dakconstructie te isoleren. Wie weinig veranderingen wil doen aan de aanblik van het huis kan het beste de isolatielaag onder de dakbedekking laten aanbrengen. Het alternatief is een isolerende laag bovenop de dakbedekking. Dit is onder meer geschikt voor mensen die een dakterras willen maken. Eventueel is een combinatie van isolatie onder de dakbedekking met een groendak mogelijk voor een extra warmte-isolatie.

Binnenzijde isoleren

Wij krijgen van klanten uit Zoetermeer regelmatig de vraag of zij de binnenzijde of buitenzijde van hun dakconstructie moeten isoleren. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verscheidene factoren, die allen een doorslaggevende functie kunnen hebben. Het budget is één van de belangrijkste factoren. Dakisolatie vanaf de binnenzijde is nu eenmaal een stuk voordeliger dan isolatie vanaf de buitenzijde: zeker wanneer u in staat bent de klus zelf uit te voeren. Daarbij is het isolatiemateriaal zodanig snel aangebracht dat de werkzaamheden over het algemeen al na één dag afgerond worden. Er is dus nauwelijks sprake van overlast of rommel!

Buitenzijde isoleren

Vraagt u zich al af waarom sommige klanten in Zoetermeer toch nog de buitenzijde van hun dakconstructie isoleren? In sommige gevallen is het simpelweg niet mogelijk om de binnenzijde te isoleren, terwijl het wel een optie is om de isolatielaag onder de dakbedekking te installeren. Daar komt nog bij dat isolatie vanaf de buitenzijde verreweg de beste isolatiewaarde geeft. Zo verbruikt u nog minder gas en bespaart u op jaarbasis meer geld dan wanneer u de binnenzijde zou isoleren. Door de isolatielaag komen de dakpannen iets hoger te liggen, maar u hoeft daardoor geen leefruimte op zolder in te leveren. Tot slot vinden klanten het fijn dat de werkzaamheden buiten de woning plaats vinden en u in huis dus geen overlast ervaart.

zolder isoleren Zoetermeer

Zoldervloer isoleren

Het isoleren van de zolder is een goed alternatief voor een dakisolatie, zeker wanneer de zolder onverwarmd is en niet gebruikt wordt als slaap- of studeerkamer. Een groot voordeel van het isoleren van de zoldervloer is de kosten, deze vallen een stuk lager uit dan de kosten voor een standaard dakisolatie. Welk materiaal en methode het meest geschikt is, is afhankelijk van de constructie van de vloer. Wordt er gebruik gemaakt van houten kepers? Dan kiest de isolatie-expert uit Zoetermeer vaak voor een zacht materiaal zoals glas- of rotswol. Dit plaatst hij tussen de houten kepers in, waarna de vloer wordt afgewerkt. Gaat het om een massieve vloer? Dan vormen dakisolatieplaten een uitstekende keuze. De meest nieuwe variant isolatieplaten is zelfs beloopbaar, waardoor een afwerking niet langer vereist is. Gebruikt u de zolder wel als slaapruimte? Dan adviseren wij u om, naast de dakisolatie, tevens gevelisolatie toe te passen. Dit scheelt aanzienlijk in het warmteverlies en kan u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten besparen. Lees hier meer over: het isoleren van de zolder.

plat dak isoleren Zoetermeer

Groendak

Bij vrijwel elk plat, en bijna elk schuin dak is het mogelijk om een groendak te installeren. Een groendak is een dakoppervlak dat is begroeid met planten, kruiden of mossen. Het is dan ook afhankelijk van de draagkracht en hellingshoek van de dakconstructie welke variant het meest geschikt is. De voordelen van een groen dak zijn zeer uitgebreid, zo zorgt het voor een betere warmtewering en geluidsisolatie, een verhoging van de levensduur van het dak, en de toename van de biodiversiteit. Elk groendak bestaat uit verscheidene lagen, die alle vakkundig moeten worden aangebracht.

Kosten dakisolatie

Uit onderzoek blijft dat per huishouden in Nederland, gemiddeld €1.850,- per jaar wordt uitgegeven aan energiekosten. Dit is een groot bedrag, dat door enkele aanpassingen eenvoudig te verminderen is. Door uw schuin of plat dak te isoleren met dakisolatieplaten of schuimisolatie kunt u per jaar tot wel €450,- besparen op de stookkosten. Wat uw dakisolatie gaat kosten is afhankelijk van onder meer de gekozen isolatiemethode, het materiaal en het oppervlak. Het isoleren van de zoldervloer is de meest voordelige optie: bij een oppervlak van 70 vierkante meter liggen de kosten ongeveer rond de €1.000,- tot €2.000,-. Laat u de buitenzijde isoleren? Dan betaalt u voor hetzelfde oppervlak ongeveer €4.000,-.

Besparing en terugverdientijd

Zoals eerder beschreven, bespaart u met dakisolatie jaarlijks flink op de stookkosten. Dit zorgt ervoor dat u de investering na verloop van tijd weer terugverdiend. Zelfs als u na een paar jaar de volledige investering hebt terugverdient, behoudt u die jaarlijkse besparing waardoor u er op de lange termijn zelfs geld op terugkrijgt! Isolatie vanaf de buitenzijde is de meest kostbare methode, maar de besparing is ook het grootst: tot wel €650,- per jaar! Dit betekent dat u de investering al na 7 jaar volledig terug hebt. Bij isolatie vanaf de binnenzijde bespaart u al snel €400,- per jaar, waardoor u dit al na 5 jaar terugverdiend. De investering van de zoldervloer heeft u het snelst terugverdiend: met een besparing van €400,- per jaar al na 3 tot 4 jaar!

Zoekt u een isolatiebedrijf uit Zoetermeer?

Van gevel- tot dakisolatie, vraag vrijblijvend tot 5 offertes aan. Binnen 2 minuten geregeld!

Offertes aanvragen

Welk isolatiemateriaal als dakisolatie?

Zoals hierboven al beschreven bestaan er verschillende soorten isolatiemateriaal voor de dakisolatie. Het is afhankelijk van verschillende factoren en uw wensen voor de isolatie welk materiaal het beste gebruikt kan worden. Daarnaast is ook de isolatiewaarde voor warmteweerstand (de Rd-waarde) van invloed op het meest geschikte materiaal, evenals de constructie van uw woning. De meest gebruikte soorten isolatiemateriaal voor dakisolatie zijn glas- en steenwol, PUR en EPS Parels.

 • EPS parels zijn het meest geschikt voor het plaatsen onder speciale platen en andere isolatie-elementen. EPS staat ook wel bekend als geëxpandeerd polystreen en heeft als voordeel dat het sterk vochtwerend is. Dit betekent dat u deze variant het beste kunt toepassen bij een vochtig huis.
 • PUR is met name geschikt wanneer u de dakisolatie zelf wilt uitvoeren, zonder de hulp van een specialist uit Zoetermeer. Het is gemakkelijk aan te brengen, en de naden zijn eenvoudig te dichten.
 • Steen- en glaswol raden wij aan wanneer u naast het isoleren andere functies van het materiaal eist, zoals brandwering of geluidswering.
  Wilt u graag weten welk materiaal het beste toepasbaar is voor de isolatie van uw plat dak? Of hebt u vragen over de prijzen? Aarzel dan niet om via het contactformulier in contact te komen met een isolatiebedrijf uit Zoetermeer om zo offertes te vergelijken.

Steenwol / rotswol

In Zoetermeer wordt regelmatig gebruik gemaakt van steenwol en rotswol. Steenwol is één van de materialen die uitstekend toepasbaar is bij zowel muur- als dakisolatie. Het materiaal heeft als voordeel dat de isolatiewaarde gelijk blijft over de jaren heen. Daardoor kent het een hoge duurzaamheid. Het zorgt tevens voor een uitstekende geluidsisolatie. Slapen uw kinderen direct onder het dak? Dan is het zeker een aanrader! Rotswol behoort tot dezelfde categorie isolatiematerialen als steen- en glaswol. Het wordt gecreëerd vanuit vulkanisch gesteente als basalt. Door dit op hoge temperaturen te smelten, wordt er uiteindelijk wol van gesponnen. Dit is het meest geschikt voor een schuin dak maar is ook bij een plat dak toe te passen. Hoewel de materialen op elkaar lijken, is glaswol een stuk goedkoper dan rotswol. Hiervoor betaalt u slechts maar €8,- per vierkante meter, terwijl de prijs van rotswol rond €20,- per vierkante meter ligt.

Glaswol

Glaswol, is net als rotswol een mineraal wol, wat ook wel wordt aangeduid met de term anorganisch isolatiemateriaal. Het bestaat uit een combinatie van natuurlijke materialen en toeslagstoffen die met elkaar versmolten worden en tot draden gesponnen. Het materiaal bestaat technisch gezien bijna alleen maar uit lucht (99%), maar is desalniettemin zeer geschikt als dakisolatie. Door de flexibele vorm is dit materiaal vooral toepasbaar op een schuin dak. Gaat u zelf aan de slag met het plaatsen van glaswol tegen de binnenzijde van het hellend dak? Bescherm uzelf dan goed tegen de loskomende glasvezels. Draag in ieder geval een stofbril, mondkapje en beschermende werkhandschoenen.

dakisolatie schuin dak

Milieuvriendelijke dakisolatie

Met goede isolatie draagt u bij aan een beter milieu omdat u de CO2 uitstoot vermindert. Niet elk materiaal is echter even milieuvriendelijk. Bij de productie van PIR en PUR worden bijvoorbeeld chemicaliën gebruikt die niet goed zijn voor het milieu. Daarbij zijn vele kunststof materialen niet of nauwelijks te recyclen. Gelukkig zijn er ook milieuvriendelijke oplossingen en kunt u zonder schadelijke stoffen uw dak isoleren. Voorbeelden zijn: schapenwol, houtwol, papiervlokken of kurk isolatie. U dient wel rekening te houden met het feit dat het om natuurlijke materialen gaat, waardoor de prijs vaak hoger ligt. Schapenwol en houtwol kost gemiddeld €20,- tot €25,- per vierkante meter en de prijs van kurk loopt op van €30,- tot €40,- per vierkante meter.

PIR en PUR isolatieplaten

Andere isolatiematerialen dat onze specialisten uit Zoetermeer veel toepassen, is dakisolatieplaten van hardschuim: ook wel PIR of PUR isolatieplaten genoemd. Dit is één van de meest voordelige varianten van dakisolatie en ze dienen prima als doe-het-zelf materiaal. PUR platen zijn namelijk eenvoudig op maat te snijden en voorzien van een dampremmende laag. Dit scheelt tijd tijdens het plaatsen. Wel moet u opletten dat de platen volledig naadloos worden aangebracht, omdat u anders risico loopt op vochtproblemen. PUR is jarenlang het meest populaire materiaal geweest, maar sinds kort maakt PIR z’n opmars. Dit wordt beschouwd als het jongere broertje. De isolatiewaarde ligt nog een stuk hoger, waardoor de specialist het materiaal nog dunner kan aanbrengen. Het heeft als nadeel wel dat het geen milieuvriendelijk materiaal is en dat het ook lastig te recyclen is.

EPS en XPS isolatieplaten

Andere populaire isolatieplaten zijn EPS en XPS. EPS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’ maar staat beter bekend als piepschuim. Dit materiaal wordt gebruikt bij verschillende doeleinden, naast dakisolatie bijvoorbeeld ook bij vloer- of muurisolatie. Omdat het erg voordelig is blijft het een populair isolatiemateriaal. Daar komt nog bij dat het een hoge isolatiewaarde heeft en ongevoelig is voor vocht. XPS staat voor ‘geëxtrudeerde polystyreen’ en wordt ook wel hardschuim genoemd. Het is vergelijkbaar met EPS maar de kwaliteit is iets hoger. Daardoor is ook het prijskaartje een stukje hoger. EPS kost gemiddeld €10,- per vierkante meter terwijl de prijs voor XPS rond de €12,- per vierkante meter kost.

Isolatiewaarde & dikte van isolatiemateriaal

Als u dakisolatie laat aanbrengen, dan heeft u in principe recht op een subsidie. Wel bent u dan vereist om isolatiemateriaal te gebruiken met een minimale R-waarde van 3,5 m2 K/W. U bepaalt zelf hoe u deze waarde wilt bereiken. Dit betekent dat u van een minder isolerend materiaal een dikkere laag dient aan te brengen. Dit heeft, zeker bij isolatie vanaf de binnenzijde, gevolgen voor de leefruimte. Gebruikt u PIR isolatie met een L-waarde van 0.025? Om de minimale R-waarde te behalen zal u een laag van 9 centimeter moeten aanbrengen. Hiermee levert u een stuk minder leefruimte in dan wanneer u minerale wol met een L-waarde van 0.045 gebruikt. In dit geval heeft u namelijk een laag van 16 centimeter nodig! Lees meer over isolatiewaarden.

Type dakisolatie (Rc=4, 75m²) Gemiddelde kosten* Gemiddelde besparing p.j. Terugverdientijd
Schuin dak (buitenzijde) €3.500,- tot €5.000,- €650,- 7 jaar
Schuin dak (binnenzijde) €1.500,- tot €3.000,- €400,- 5 jaar
Plat dak €3.000,- tot €4.000,- €550,- 6 – 7 jaar
Zoldervloer (50m²) €1.000,- tot €2.000,- €400,- 3 – 4 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Zelf dakisolatie aanbrengen

Het isoleren van een (schuin) dak is relatief eenvoudig, daarom hebben wij hier voor u een stappenplan opgesteld. Hiermee kunt u de dakisolatie van uw pand in Zoetermeer binnen een dag installeren, zodat u direct kunt profiteren van een verhoogd comfort en een verbeterde isolatie. Voordat u aan de slag gaat met de klus raden wij u aan te kijken naar de overzichtstekening van het dak, om te voorkomen dat u tijdens het werk tegen problemen aanloopt. Afhankelijk van uw schuin dak, en de voorbereiding, is het tevens aan te raden om eerst een waterafstotende laag aan te brengen. Voor de klus hebt u in ieder geval de volgende materialen en gereedschappen nodig.

Benodigdheden

 • Meetlint
 • Handzaag
 • Potlood
 • Scherp (stanley) mes
 • Schroefmachine
 • Isolatieplaten
 • Bouwschuim
 • Bevestigingsnet
 • Aluminium tape
binnenzijde dak isoleren
dakisolatie kosten Zoetermeer

Stappenplan zelf dak isoleren

 • Stap 1. Begin met het zagen van de dakisolatieplaten. Zaag deze met behulp van een eenvoudige handzaag op maat. Houdt hierbij rekening met eventuele hoeken, opdat u de platen gemakkelijk kunt installeren.
 • Stap 2. Plaats de eerste rij platen horizontaal, waarbij de groef en tand verbinding goed op elkaar dienen aan te sluiten. Schroef elke plaat vast met in ieder geval 2 volgringen. Gebruik het reststuk van de laatste isolatieplaat als start voor de volgende rij. We adviseren om bovenaan te starten en dan naar beneden te werken.
 • Stap 3. We adviseren om bovenaan te starten en dan naar beneden te werken.
 • Stap 4. Plak vervolgens de naden tussen de dakisolatieplaten af met aluminium tape. Hiermee creëert u feitelijk één groot dampscherm.
 • Stap 5. De naden tussen hout en steen moten worden afgewerkt met bouwschuim. Dit vult kleine kieren op en zorgt voor een optimale dakisolatie. Het schuim dient u minimaal een uur te laten drogen alvorens het restant weg te snijden.
 • Stap 6. Werk tot slot de hele wand af met het door u gekozen afwerkmateriaal.

Subsidie dakisolatie 2017/2018

Van veel van onze klanten krijgen wij de vraag of het mogelijk is om subsidie aan te vragen voor het isoleren van het dak. Om zuinig wonen te stimuleren konden particulieren een subsidie aanvragen waarmee zij tot 20% van de kosten terug konden krijgen. Het budget voor deze particuliere subsidies is sinds april 2017 echter op, waardoor het niet meer mogelijk is een aanvraag te doen. Of u nu recht heeft op een subsidie is dus afhankelijk van uw gemeente. Wel krijgt u van de overheid korting op het BTW-tarief van het arbeidsloon. Als u de isolatiewerken laat uitvoeren door een erkend specialist betaalt u over de arbeidskosten slechts 6% BTW. Een andere financieringsmogelijkheid is de energiebespaarlening. U krijgt als woningeigenaar de mogelijkheid om tot €25.000,- te lenen zodat u energiebesparende maatregelen kan laten treffen. Lees er hier meer over.

Werkgebied

Vrijblijvend offertes aanvragen

Woont u in Zoetermeer of de omgeving van Zoetermeer en bent u direct op zoek naar een isolatiebedrijf? Zoek dan niet langer. Wij zijn een landelijk netwerk van isolatiebedrijven. Of u nu vragen heeft over het isoleren van een plat of schuin dak; of u wilt weten welk soort dakisolatieplaten het meest geschikt zijn; of als u wilt weten of de isolatie van de zolder een betere keus is: de experts uit ons netwerk staan voor u klaar. Zij bieden naast praktische ondersteuning ook advies, bijvoorbeeld over het isoleren van de binnenzijde of buitenzijde. Doordat er vele isolatiebedrijven bij ons zijn aangesloten, kunnen wij u meerdere offertes van bedrijven uit Zoetermeer aanbieden. Deze vraag u simpel en snel aan via het contactformulier. Vergelijk isolatiebedrijven uit de omgeving van Zoetermeer op prijs, voorwaarden en aanbod!

Offertes aanvragen
Gevelisolatie Zoetermeer

Gevelisolatie

Naast dakisolatie, kunt u er ook voor kiezen om uw gevel te laten isoleren. Dit kan door zowel aan de buiten- als binnenzijde van de gevel isolatiemateriaal aan te brengen. Glaswol, steenwol, isolatieplaten en rotswol vormen voorbeelden van geschikte materialen voor een gevelisolatie.

Vloerisolatie Zoetermeer

Vloerisolatie

Door uw vloer te isoleren gaat u op adequate optrekkende kou en vocht tegen. Daarnaast zorgt vloerisolatie ervoor dat tocht over de vloer niet meer voorkomt. Eventueel is het tevens een optie de vloer van de zolder te isoleren. Dit zal het warmteverlies aanzienlijk verminderen.

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een vorm van gevelisolatie die relatief lage prijzen kent. Bij deze vorm van vochtbestrijding wordt er via kleine gaten in de voegen een vloeibaar isolerend product geblazen, die in de spouw terecht komt. Dit is binnen een dag uitgevoerd.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte

Wanneer u uw pand in Zoetermeer beter tegen vocht en kou wilt beschermen, dan is het aan te raden om uw kruipruimte van een goede isolatielaag te voorzien. Vaak wordt er bodemisolatie toegepast. De kruipruimte is, samen met de kelder meestal de koudste ruimte in huis.