Vloerisolatie in Den Haag

Vloerisolatie Den Haag

Wil u er voor zorgen dat uw woning in Den Haag zo goed mogelijk geïsoleerd is, maar hebt u het budget niet voor een gevelisolatie? Overweeg dan eens de mogelijkheden van een bodem- of vloerisolatie. Door de bodem te isoleren profiteert u van diverse voordelen zoals een hoger wooncomfort, gezondere leefomstandigheden en een besparing op de stookkosten. Dankzij een bodemisolatie voorkomt u bovendien optrekkend vocht in de woning. Bent u benieuwd wat de medewerkers van een erkend isolatiebedrijf uit Den Haag voor u kunnen betekenen op het gebied van vloerisolatie? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Na het invullen ontvangt u meerdere vrijblijvend offertes (max.5) van de bij ons aangesloten isolatiebedrijven uit de omgeving van Den Haag. U kunt de prijsopgaven, en dus de bedrijven, met elkaar vergelijken door ze te beoordelen op prijs, voorwaarden en aanbod. Kies voor het isolatiebedrijf dat het beste bij u uw wensen past!

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Verlaag uw energierekening, verhoog uw comfort

Hoewel er vele voordelen verbonden zitten aan het isoleren van de vloer, is één van de grootste voordelen van vloerisolatie de grote besparing op de energiekosten. Doordat u de vloer isoleert, voorkomt u dat warmte verloren gaat door de bodem, en zorgt u tevens dat tocht niet het pand in komt. Dit heeft als resultaat dat u veel minder fossiele brandstoffen verbruikt. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar draagt tevens bij aan een beter milieu. Het is daarom in veel gemeenten een optie om een subsidie aan te vragen voor de vloerisolatie.

Brengt de vloerisolatie nog meer voordelen met zich mee?

Jazeker. Een tweede grote voordeel van het isoleren van vloeren is de vermindering van de geluidsoverlast. Met name bij houten vloeren is er vaak sprake van krakende planken of het overdragen van contactgeluid. Door de vloerisolatie dempen deze geluiden, wat betekent dat het wooncomfort sterk verbetert. Een volgende positieve eigenschap van vloerisolaties is de vermindering van de kou en tocht van onderaf. Dit is met name het geval bij vloerisolaties op de begane grond. Dankzij de isolatietechniek wordt de grondkou tegengehouden. Dit draagt niet alleen bij aan een aangenamere binnentemperatuur, maar ook aan een stabielere luchtvochtigheid. Dit heeft weer voordelen zoals een verlaagde kans op vochtproblemen en ongedierte, en een beter leefklimaat voor mensen met astma- of reumaklachten. Tot slot is het tevens van belang om te weten dat een vloerisolatie op vrijwel alle vlakken bijdraagt aan een beter milieu. Bij het leggen van de vloerisolatie komen bijvoorbeeld geen schadelijke stoffen vrij en verkleint het de CO2 uitstoot. Wel van belang is dat u kiest voor een natuurlijk isolatiemateriaal voor de meest duurzame oplossing.

  Kort gezegd: de voordelen van een vloerisolatie zijn onder meer de volgende:

 • Lagere stookkosten
 • Verhoogd wooncomfort
 • Minder geluidsoverlast
 • Beter leefklimaat
 • Bijdrage aan het milieu
isolatiebedrijf voor vloer Den Haag

Methodes om de vloer te isoleren

Op het moment dat u kiest voor een vloerisolatie, dan zult u zien dat er verschillende technieken bestaan om deze vloerisolatie af te ronden. Zo bestaan er de bovenzijde en onderzijde vloerisolatie, maar is ook de bodemisolatie een mogelijke optie. Het verschil tussen deze technieken is aanzienlijk. Daarom is het belangrijk voor u om de juiste techniek te vinden voor bij uw woonsituatie. In onderstaand overzicht vindt u per techniek de voor- en nadelen, en de voorwaarden die hieraan verbonden zitten.

Bodemisolatie

De bodemisolatie, ook wel kruipruimte isolatie genoemd is een techniek die zeer populair is. Dit komt doordat het uitvoeren van een bodemisolatie weinig tijd kost, en relatief weinig geld. Bij deze techniek stort men isolatiemateriaal in de kruipruimte, om optrekkende kou en tocht tegen te gaan. Voor de kruipruimte isolatie vormen verschillende materialen een geschikte oplossing: zowel schelpen als zand, als isolatiekorrels of thermoskussens bieden een prima isolatielaag. Wij adviseren om de bodemisolatie over te laten aan een vakman uit Den Haag. Deze heeft de klus binnen een dag geklaard.

Onderzijde vloerisolatie

Een vorm van vloerisolatie die tevens via de kruipruimte uitgevoerd wordt is de vloerisolering aan de onderkant. Dit betekent dat men het isolatiemateriaal tegen de onderkant van de bestaande vloer plaatst, om zo het warmtebehoud te bevorderen en eventuele geluidsoverlast te verminderen. Voorwaarde voor deze techniek is wel dat de kruipkelder voldoende hoog is. Vijftig centimeter wordt aangeraden voor doe-het-zelvers, 35 centimeter is voldoende voor de vakmannen. Het is wel belangrijk om de ventilatie van de kruipruimte optimaal te houden bij deze vorm van vloerisolatie.

Bovenzijde vloerisolatie

De derde techniek is het isoleren van de bovenkant van de bestaande ondervloer. Een bovenzijde vloerisolatie kan zowel bovenop de topvloer als op de ondervloer. In dit laatste geval is het noodzakelijk om eerst de bovenvloer te verwijderen: u kunt dit dan weer hergebruiken voor de bovenvloer. Het voordeel van deze techniek is dat u zeker bent van een goede isolatiewaarde. Daarnaast is het tevens een mogelijkheid om tegelijk de vloerverwarming aan te pakken, of de bovenvloer te renoveren.

Video: heeft u vloerisolatie?

bodemisolatie aanbrengen Den Haag

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Veel klanten verwisselen de termen bodemisolatie en vloerisolatie met elkaar. Toch betekenen deze begrippen niet hetzelfde. Een vloerisolatie is gericht op het behoud van de warmte binnenshuis en het dempen van geluidsisolatie, terwijl een bodemisolatie met name zorgt voor het voorkomen van optrekkend vocht, en het beperken van tochtvlagen. Voor welke variant u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen. Wilt u zoveel mogelijk besparen op de energiekosten dan is het isoleren van de vloer voordeliger. Hebt u echter behoefte aan een stabiele luchtvochtigheid om gezondheidsklachten te beperken? Dan raden wij de isolatie van de bodem aan. Voor een optimaal resultaat is natuurlijk een combinatie van beide isolatievormen de beste oplossing. Hebt u een vloerverwarming bij uw bedrijfspand in Den Haag? Het is een optie om deze te combineren met een bodemisolatie. Zo zal de warmte uit de verwarmingsbuizen gegarandeerd naar boven stijgen en zal het warmteverlies beperkt blijven tot het minimum. Vraag vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit de regio.

isolatie van de kruipruimte

Vloer zonder kruipruimte

De eerste vraag die u in dit geval moet beantwoorden: is er helemaal geen kruipruimte? Of is deze enkel slecht bereikbaar? Op het moment dat het gaat om een slecht bereikbare kruipkelder is het namelijk nog een mogelijkheid om met behulp van de bouwtekeningen en een aannemer te kijken naar de mogelijkheden voor het verbeteren van de bereikbaarheid of het vergroten van de ruimte.

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de ventilatie van de ruimte, de aanwezigheid van eventuele bedrading en leidingen, en de hoogte (van de bodem tot de steunbalken). Omdat deze klus meer tijd in beslag neemt, zal ook de prijs van de isolatieklus stijgen.

vloerisolatie met zwevende dekvloer

Geen kruipruimte aanwezig: wat nu?

Dan is het nog een mogelijkheid om onder de vloerbedekking de vloer te isoleren. Dit is bijvoorbeeld een goede oplossing voor appartementen en oudere woningen. Het nadeel hiervan is dat u bij het na-isoleren de vloerbedekking of topvloer eerst dient te verwijderen. Als dit is gedaan, dan hebt u twee opties: 1. Het aanbrengen van een zwevende dekvloer. In dit geval plaatst men eerst een isolatielaag op de bestaande draagvloer, om vervolgens een dekvloer te plaatsen. Het voordeel van deze techniek is de grote verbetering in de geluidsisolatie. Door de dekvloer zal de hoogte van de vloer wel stijgen. Dit levert soms problemen op met de deuren en plinten. 2. Het leggen van een nieuwe vloer. Hierbij dient dan de onderzijde te zijn voorzien van een isolatielaag. Onder meer een isolerend ondertapijt is hiervoor geschikt. Belangrijk is wel dat de totale isolatiewaarde (Rc) van de vloer op 4 ligt voor het beste resultaat.

houten vloer isoleren in Den Haag

Houten vloer isoleren

De vloeren van Nederlandse woningen hebben traditioneel houten planken als basis. Een houten ondervloer biedt meer veerkracht, en voorkomt optrekkende koud. Het nadeel van een houten woonkamervloer is dat deze gevoeliger is voor vochtproblemen. Het tegengaan van deze problemen doet u het beste door aan de onderzijde van de houten planken bodemfolie te plaatsen, en vervolgens een laag isolatiemateriaal. De meeste mensen gebruiken isolatieplaten of glaswol als isolatieproduct. Eventueel kunt u er dan ook nog voor kiezen om de bodem van de kruipkelder verder te isoleren met thermoskussens of schelpen. Een schelpenisolatie heeft een gegarandeerd positief effect, doordat de luchtvochtigheid sterk daalt.

betonvloer isoleren in Den Haag

Betonvloer isoleren

Menig garagevloer is aan te duiden als een betonvloer, maar ook woonkamervloeren kunnen beton als basis hebben. Hoewel een betonvloer vele voordelen kent, brengt het vaak ook een gevoel van kou met zich mee. Dit gaat u eenvoudig tegen door de betonvloer te isoleren. Voor de isolatie van een betonvloer bestaan er verscheidene geschikte materialen: EPS 100 en XPS. EPS staat in Nederland beter bekend als piepschuim, en is verkrijgbaar bij vrijwel elke bouwmarkt in Den Haag. Door de isolatie van de betonvloer zorgt u ervoor dat het water uit het beton trekt, en dat de luchtvochtigheid in huis sterk zal verbeteren.

isolatie van de garagevloer

Garagevloer isoleren

Naast de isolatie van standaard houten vloeren in huis, is het tevens een mogelijkheid om de betonvloer in de garage te isoleren. Het verbeteren van de isolatiewaarde van de garagevloer is relatief lastig, omdat onder de garagevloer vaak geen extra lege ruimte zit. Dit betekent dat u de garagevloer aan de bovenkant moet isoleren. Hiervoor bestaan twee mogelijke technieken: het plaatsen van vloerisolatieplaten over de ondervloer, waarna u hierover de gewone garagevloer aanbrengt, of het monteren van isolatieplaten over de bestaande garagevloer, waarna u moet zorgen voor een nieuwe toplaag. Beide technieken zorgen ervoor dat er via de garagevloer geen warme lucht meer verloren gaat.

Vloerisolatie kosten

Wat het precies kost om uw vloer te laten isoleren, is afhankelijk van enkele factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het oppervlak van de vloeren. Hoe groter het oppervlak hoe hoger de prijzen, en over het algemeen werken isolatiebedrijven niet met gereduceerde prijzen voor een groter oppervlak. Een tweede invloedsfactor is het soort isolatiemateriaal waar u voor kiest. Laat u de kruipkelder afdichten dan vormen zand of schelpen de beste keuze qua prijs. Tot slot worden de prijzen nog beïnvloed door de manier waarop u de isolering laat aanbrengen. Dit is met name van invloed op de arbeidsuren en de prijs daarvoor. Hoe de prijs berekent wordt verschilt bovendien per isolatiebedrijf. De één reken met gemaakte arbeidsuren, terwijl de prijs per vierkante meter bepaalt. In het laatste geval moet u rekening houden met prijzen rond de €30,- per m², inclusief btw en arbeidskosten. Besparen? Vergelijk gratis en vrijblijvend diverse offertes.

Een prijsindicatie

U zult begrijpen dat het door deze grote variatie aan invloedsfactoren lastig is om een prijsindicatie te geven. Omdat wij u wel een beeld willen geven van de mogelijkheden, hebben wij daarom de gemiddelde prijzen voor elke klus op een rijtje gezet. Dit betekent dat afhankelijk van uw isolatiemateriaal en eigen bijdrage in het klussen de prijs nog wel met enkele honderden euro’s kan stijgen of dalen. Over het algemeen geldt dat de prijs voor een vloerisolatie niet boven de €2.500,- zal uitkomen. Daarentegen staat dat u altijd wel minimaal €1.000,- betaalt voor de klus, wanneer u deze aan een vakman uit Den Haag overlaat. Woont u in een 2 onder 1 kap woning, en kiest u voor een vloerisolatie aan de onderzijde met behulp van steenwol? Dan ligt de prijs op ongeveer €1.800,-. De gemiddelde prijzen per woonvorm, inclusief de gemiddelde jaarlijkse besparing vindt u in de onderstaande tabel.

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 45 m² €1.400,- €180,–
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag dus voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van vloerisolatie?

Onze vakmannen uit Den Haag informeren u met alle plezier over de prijzen en mogelijkheden.

Offertes aanvragen

Besparing en terugverdientijd

Zoals we hierboven al aangaven, is het investeren in een vloerisolatie op de lange termijn zeer voordelig. Dit komt doordat u al binnen enkele jaren de investering zult hebben terugverdiend. Hierna verdient u jaarlijks enkele honderden euro’s door de lagere stookkosten. In de bovenstaande tabel ziet u hoeveel u jaarlijks gemiddeld zult besparen op de energiefactuur. Maar hoe berekenen wij deze terugverdientijd precies? Dat gebeurt met behulp van het aantal geïsoleerde vierkante meters, de gasprijs en de gasbesparing (per vierkante meter, op jaarbasis). Als we er van uitgaan dat de gasprijs rond de €0.65 ligt, en de gemiddelde gasbesparing (in kubieke meters) op 5.5, dan krijgen we de volgende berekening:

Investering / (gasprijs x gasbesparing x aantal geïsoleerde vierkante meters) = terugverdientijd

Oftewel: 1.700 / (0.65 x 7 x 55) = 8.5. Na gemiddeld 8 jaar zult u dus de investering hebben terugverdiend.

Welke factoren zijn hierop van invloed?

Het berekenen van de terugverdientijd zoals hierboven is gedaan, is op basis van een gemiddeld verbruik en een bepaalde gasprijs. De uiteindelijke terugverdientijd is echter van meerdere factoren afhankelijk. Zo is uw stookgedrag een belangrijk invloedsfactor: zet u al snel de kachel aan? Of probeert u zolang mogelijk warm te blijven met behulp van truien en fleecekleedjes. Feit is: hoe meer u stookt, hoe eerder u de investering terugverdient. Daarnaast hebben de weersomstandigheden invloed op de terugverdientijd: een strenge winter zorgt ervoor dat mensen meer stoken, en daarmee voor een snellere terugverdientijd. Tot slot is ook de gasprijs van belang: hoe hoger de gasprijs, hoe eerder u de investering hebt terugverdiend. Omdat de gasprijs over het algemeen steeds verder stijgt, zult u steeds iets meer besparen.

Akoestische isolatie verbeteren

Bij vrijwel elk isolatiebedrijf in Den Haag besteedt men de meeste aandacht aan het optimaliseren van de warmteweerstand. Het is echter ook een optie een isolatiespecialist in te schakelen voor een akoestische isolatie. Bij een akoestische isolering zorgt men ervoor dat geluidsoverlast vermindert. Het gaat hierbij om het verminderen van contactgeluiden. Contactgeluiden ontstaan door de trilling van verschillende constructiedelen van een gebouw. Hierdoor hoort u bijvoorbeeld hoe de bovenburen een bank verschuiven, of hoe de buurvrouw naast u op hoge hakken over de parketvloer loopt. Het nadeel van contactgeluiden is dat deze zich ver kunnen verplaatsen, zeker in appartementencomplexen waarmee de meeste dekvloeren en constructievloeren met elkaar in verbinding staan. Het is afhankelijk van uw soort vloer welke vorm van geluidsisolatie de meest geschikte oplossing is. Dit heeft te maken met de veerkracht van de materialen en de drukkracht van de bovenvloer. De prijs voor de geluidsisolatie varieert hierdoor tevens sterk. Gemiddeld ligt dit rond de €25,- per vierkante meter.

Betonvloeren

Voor betonvloeren geldt dat dunne polyethyleenschuim matten de meest toegepaste oplossing zijn. Het schuim is goed bestand tegen het hoge gewicht van de betonvloer en biedt een prima geluidsisolatie. Meestal is een dikte van 3 tot 5 millimeter voldoende om het wooncomfort aanzienlijk te verbeteren.

Houten vloeren

Voor parketvloeren is de keus uit het aantal isolatiematerialen een stuk groter en er bestaan ook meerdere technieken. Het snelste en meest effectief is om de holle ruimte onder de balken te vullen met een minerale wol. Steenwol is hiervoor het meest geschikt vanwege de goede geluidsisolatie. Een mogelijk alternatief is het gebruik van sandwichplaten: dit zijn multiplex platen met daartussen een geluidsisolerende laag.

Besparen? Benut ons netwerk van specialisten!

Bij Javo Isolatie werken wij met een netwerk van specialisten door heel Nederland. Dit betekent dat er altijd een isolatiebedrijf uit uw regio beschikbaar is om de klus uit te voeren. Wij garanderen dat elk isolatiebedrijf uit Den Haag dat zich bij ons aansluit, werkt met uitstekende gediplomeerde professionals met een ruime ervaring binnen het vakgebied. Daarbij zorgen we ervoor dat alle specialisten regelmatige bijscholing krijgen, opdat zij op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en methoden om uw (akoestische) vloerisolatie zo snel en vakkundig mogelijk af te kunnen handelen. Uw houten- of betonvloer is bij hen in uitstekende handen. Vergelijk offertes en bespaar!

isolatiebedrijf inschakelen in Den Haag

Welk isolatiemateriaal?

Wanneer u uw vloeren of bodem van een nieuwe isolatie laat voorzien, dan is het belangrijk dat u kiest voor een isolatiemateriaal dat qua eigenschappen aan al uw wensen voldoet. Hoewel alle isolerende producten een prima isolatiewaarde bieden, verschilt de mate per materiaal. Daarnaast hebben de verschillende materialen extra eigenschappen, en variëren de voor- en nadelen. Een specialist van een isolatiebedrijf uit ons netwerk zal desgewenst bij u langskomen om de mogelijkheden te bespreken voor vloerisolatieplaten van diverse materialen. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over een aantal basismaterialen die men veelvuldig toepast.

glaswol isolatiemateriaal

Glaswol

Glaswol is een zeer populair isolatiemateriaal, dat met name vaak wordt toegepast bij het isoleren van daken. Het is echter ook geschikt voor de isolering van vloeren. Bij een vloerisolatie met glaswol is een relatief grote verbouwing noodzakelijk, maar de resultaten maken dit zeker waard. Glaswol heeft als extra voordeel dat het een goede brandwerende functie heeft, en is bovendien waterafstotend. Tot slot is glaswol geluidsabsorberend. Dit is met name handig wanneer u de vloer in een bovenwoning laat isoleren. Wie zelf aan de slag gaat met glaswol doet er goed aan beschermende kleding te dragen.

steenwol isolatie

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat ook wel bekend staat als rotswol. Deze term is afkomstig van een merk voor steenwol (Rockwool). Steenwol wordt gemaakt door het verhitten van basaltsteen, waarna de gesmolten steen in strengen geslingerd wordt. Hierdoor ontstaat er een soort ‘wol’. Steenwol is een vrij flexibele vorm van isolering, die vaak in adem genoemd wordt met glaswol. Het grote voordeel van rotswol is echter de goede geluidsisolering die het oplevert. Hierdoor is het ook iets duurder dan de andere minerale wol. Het verschil is echter maar klein: ongeveer €2,- per vierkante meter.

eps vloerisolatie

EPS

Een vloerisolatie is eveneens uit te voeren met vloerisolatieplaten van EPS. Dit is de afkorting voor geëxpandeerd polystyreen, wat veel mensen kennen als piepschuim. EPS is een goede basis voor vloerisolatieplaten, doordat het een hoge dichtheid heeft. Dit heeft tot gevolg dat het een prima warmte-isolator is, en daarbij tasten vocht- en waterdamp het materiaal niet aan. Evenals glaswol kent EPS tevens voordelen op het gebied van geluidsisolatie. Bent u benieuwd naar de opties? Een aan ons netwerk gelieerd isolatiebedrijf uit Den Haag kan u van meer achtergrondinformatie voorzien en een schatting van de kosten voor de vloerisolatieplaten voor u opstellen.

pur isolatie kruipruimte

PUR

Als u liever de bodem dan de vloer isoleert, dan is hardschuim een betere optie dan piepschuim. Hardschuim staat ook wel bekend als PUR, en is in vloeibare of vaste vorm in de kruipruimte of onder de vloer te plaatsen. Regelmatig krijgen wij van klanten nog de vraag of PUR wel een veilig materiaal is, omdat het een aantal jaar terug negatief in het nieuws was. PUR is echter een prima en veilig te verwerken isolatiemateriaal waarmee u uw bodemisolatie snel en vakkundig laat afhandelen. Bent u toch niet zo zeker van het product? Kies dan voor een natuurlijk isolatiemateriaal als zand of schelpen.

isolatieplaten vloer

Vloerisolatieplaten

Vloerisolatieplaten vormen één van de vele isolatiematerialen waarmee een vloerisolatie is uit te voeren. De isolatieplaten, over het algemeen gemaakt van hardschuim (PIR of PUR) kunnen al snel op de ondervloer worden geplaatst, mits er sprake is van voldoende opbouwhoogte. Is er te weinig ruimte voor de vloerisolatieplaten? Het is een optie om deze aan de onderzijde van de vloer te monteren via de kruipkelder. Door het gebruik van vloerisolatieplaten zal een gemiddeld huishouden jaarlijks profiteren van een verlaging van het energieverbruik met 15 tot 25%. Dit staat gelijk aan een besparing van ongeveer €100,- tot €125,- per jaar. Wilt u weten welke mogelijkheden u hebt voor vloerisolatieplaten bij u woning in Den Haag? Vraag via ons contactformulier meerdere prijsindicaties aan.

isolatiebeton vloerisolatie

Isolatiebeton

Wij hebben op deze pagina een aantal keer gesproken over het isoleren van betonvloeren. Het ging hierbij om het aanbrengen van een isolatielaag over de betonvloer. Wist u echter dat er ook isolatiebeton bestaat? Dit is een speciale betonsoort die is ontwikkeld met het oog op een steeds duurzamere samenleving. Er bestaan verschillende soorten isolatiebeton, die allen over een hoge drukvastheid beschikken: schuimbeton, ISO-Mix en Argexbeton. Hiervan levert schuimbeton de beste isolatiewaarde. ISO-mix is een zeer lichte variant. Het bestaat uit een combinatie van beton met polystyreenkorrels voor de isolatiewaarde.

thermokussens

Thermoskussens

Nieuw op het gebied van isolatieproducten is de ontwikkeling van thermoskussens. Deze ‘kussens’ bestaan uit lagen aluminiumfolie gekoppeld aan een speciaal isolatiefolie. Hiertussen worden luchtzakken gecreëerd die de opstijgende kou moeten tegenhouden. Om een optimale werking van de thermoskussens te garanderen raden onze specialisten uit Den Haag aan dat u deze direct op de bodem en zonder koudebruggen plaatst. Dit betekent dat het plaatsen van thermoskussens alleen mogelijk is wanneer er in de kelder minimaal 50 centimeter werkruimte is. Wil u geen thermoskussens gebruiken? Vraag een isolatiebedrijf dan naar de opties voor vloerisolatieplaten.

bodemfolie voor bodem kruipruimte

Bodemfolie

Een laatste isolatiemateriaal dat we hier willen behandelen is bodemfolie. Dit materiaal is net als thermoskussen geschikt voor het isoleren van de bodem. Het grote voordeel van dit product is dat het de kou en vocht tegenhoudt, zonder dat het de mogelijke bodemwarmte blokkeert. Bodemfolie is nog niet zo lang bij verkrijgbaar, maar u kunt dit al bij menig isolatiebedrijf uit Den Haag bestellen. Wilt u graag weten of bodemfolie een geschikt isolatiemateriaal is voor uw pand? Een specialist van een isolatiebedrijf uit Den Haag kan u van meer informatie voorzien. Wij garanderen dat bodemfolie een product is met zeer veel positieve eigenschappen.

Natuurlijke isolatiematerialen

Steeds vaker wordt er voor een bodemisolatie gebruik gemaakt van kunstmatige isolatiematerialen om de kruipruimte te isoleren. Thermoskussens vormen hier een voorbeeld van, deze kennen een eenvoudige installatie en bieden een uitstekende Rc-waarde. Naast kunstmatige isolatieproducten zijn er echter ook zeer veel natuurlijke materialen die uitermate geschikt zijn als bodemisolatie. Voorbeelden van deze isolatieproducten zijn zand en schelpen. Beide opties kennen lage kosten, doordat het mogelijk is het product binnen een dag volledig in de kruipkelder te storten. Het voordeel van schelpen ten opzichte zand is dat de schelpen niet beïnvloed worden door vocht. De schelpen bieden daarom lange tijd exact dezelfde isolerende waarde.

Welke isolatiewaarde?

Tot slot willen wij u graag nog iets vertellen over de isolatiewaarden waar u aandacht aan dient te besteden bij het uitzoeken van de meest geschikte isolatietechniek. De isolatiewaarden waar elk isolatiebedrijf uit de regio meer werkt zijn de Rc- en Rd-waarde. De Rc-waarde staat voor de isolatiewaarde van een gehele constructie, zoals een vloer, gevel of dak. De Rc-waarde wordt dan ook opgebouwd uit de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal, en de stenen, planken of dakpannen zelf. De isolerende waarde van het isolatieproduct geeft men aan als de Rd-waarde. De Nederlandse overheid adviseert een minimale Rd-waarde van 3.3 voor een goed resultaat.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Wie handig is op het klusgebied, kan ervoor kiezen om zelf de vloerisolatie aan te brengen. Het gaat dan om de isolatie van de ondervloer via de kruipruimte. Dit is een relatief eenvoudige klus, waarbij u met name er tegen moet kunnen om in een kleine ruimte te werken. Om het isoleren van de kruipruimte enigszins te vergemakkelijken, hebben de vloerisolatie-experts uit ons netwerk in Den Haag een handig stappenplan voor u opgesteld.

 • Stap 1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat u aan de slag kunt met het werk dient u op een aantal zaken te letten. Wij hebben ze hier voor u opgesomd.
 • Stap 2. Kijk ten eerste naar de hoogte van de kruipruimte. Erkende isolatieprofessionals gaan meestal aan de slag als de ruimte hoger is dan 35 centimeter. Voor doe-het-zelvers houden wij een advieshoogte van minimaal 50 centimeter aan.
 • Stap 3. Controleer daarna de mate van vocht in de kruipkelder. Hoe hoger de vochtigheidsgraad hoe minder verschillende isolatiematerialen te plaatsen zijn.
 • Stap 4. Bereken de noodzakelijke hoeveelheid isolatiemateriaal. Voor een snelle afwerking is het nodig dat u direct voldoende materiaal hebt. Kijk ook naar de opties voor het retourneren van de overtollige producten.
 • Stap 5. Houd bij het uitzoeken van de isolatiematerialen tot slot rekening met de isolatiewaarde. Wij adviseren een minimale isolatiewaarde van 3.3 (rd) voor het verbeteren van het wooncomfort.
 • Stap 6. Gebruik rotswol of glaswol om leidingdoorvoeren, cv-leidingen en andere luchtlekken te isoleren. Pas op dat u niet de warmwaterleidingen isoleert, dit kan leiden tot problemen.
 • Stap 7. Is er sprake van een hoge luchtvochtigheid in de kruipruimte? Een oplossing is om dampremmend folie te plaatsen. Dit zet u vast met speciale pluggen.
 • Stap 8. Maak gebruik van pluggen, krammen, nietjes of spijkers voor het vastzetten van de isolatiematerialen. Wij adviseren onze klanten uit Den Haag altijd om geen lijm te gebruiken. Dit is namelijk lastig te verwijderen, mocht u het isolatiemateriaal later willen verwijderen.
 • Stap 9. Door de isolerende laag een stuk van de ondervloer te installeren wordt middels de luchtlaag een extra hoge isolatiewaarde gecreëerd. Vergeet bovendien niet om ook het kelderluik te isoleren!

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Een bodemisolatie is niet alleen goed voor een verbetering van de isolatiewaarde van uw pand in Den Haag, het draagt tevens bij aan de vermindering van vochtproblemen. Hebt u last van een zeer vochtige kruipruimte? Dan kan het helpen om speciale isolatiechips te plaatsen. Deze isolatiechips maakt men van EPS (piepschuim) en zullen het overtollige vocht uit de ondervloer trekken. Dit betekent dat de bovenvloer warmer en droger wordt, en er geen beschadiging zal optreden aan beide vloerlagen. De lage prijzen, en de positieve gevolgen op het gebied van het woonklimaat vormen andere voordelen van de EPS isolatiechips. Mocht u na het lezen van deze tips nog vragen hebben over uw vloerisolatie? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij helpen u met alle plezier verder, en bieden desgewenst praktische ondersteuning.

Kruipruimte ventilatie

Of u nu een houten of betonvloer hebt in uw woonkamer, en of u deze nu isoleert met isolatieplaten, thermoskussens of een andere isolatieproduct, het is tevens noodzakelijk om te zorgen voor een goede ventilatie in de kruipruimte. Door een juiste ventilatie voorkomt u dat vochtdruppels zich ontwikkelen. Juist door de ventilatie zullen de vochtdruppels verwaaien of verdampen. De ventilatie van kruipruimtes gebeurt over het algemeen door ventilatieroosters. Zitten er al ventilatieroosters, maar hebt u deze afgedekt, maak deze dan spoedig weer vrij. Vormen ventilatieroosters geen optie? Overweeg dan te werken met speciale luchtkokers. Deze zullen de vochtigheidsgraad in de kruipkelder aanzienlijk verlagen.

Vloerisolatie en vloerverwarming

Regelmatig vragen klanten uit Den Haag of het klopt dat een combinatie van vloerisolatie en vloerverwarming een slechte keuze is. Dit is inderdaad waar. Wanneer u de vloeren isoleert, en hier vervolgens een vloerverwarming onder plaatst, dan loopt u het risico dat er een groot deel van de warmte verloren gaat. Het is daarentegen wel een zeer goede keuze om een bodemisolatie toe te passen onder uw vloerverwarming. De meeste vloerverwarmingen werken op basis van een buizenstelsel die warmte afgeven aan de bovenvloer. Kiest u voor de isolatie van de bodem, dan voorkomt u dat een deel van de gegenereerde warmte verloren gaat via de onderkant van de buizen, waardoor het rendement sterk verbeterd wordt. Welke vorm van isolering het meest geschikt is, is afhankelijk van het soort vloerverwarming dat u bestelt.

vloerisolatie combineren met vloerverwarming Den Haag

Subsidie vloerisolatie 2017/2018?

Tot en met 2011 werden er in Nederland grote subsidies gegeven op alle vormen van woningisolatie. Het lijkt er soms op of na die tijd alle subsidies zijn verdwenen. Dit is echter niet het geval, ook vandaag de dag nog kunt u op diverse manieren geld terug krijgen op de gedane investering. In onderstaand overzicht vindt u een aantal van de mogelijkheden:

 • 1. Gemeentelijke subsidie. De eerste mogelijkheid is het aanvragen van een subsidie bij de gemeente of provincie. Sommige gemeentes geven nog grote subsidies uit, andere (bijna) niet. Ook bij de provinciale overheid bestaan soms nog subsidiepotjes voor bepaalde vormen van woningisolatie. Meestal gelden deze echter voor een gevelisolatie of dakisolatie.
 • 2. Energiebespaarlening. Het is geen subsidie, maar toch kan het voordelig zijn om een energiebespaarlening bij uw bank te vragen. Het gaat dan om een lening tot €25.000,- met een zeer lage rente. Na uiterlijk 15 jaar moet u het geleende bedrag wel weer hebben terugbetaald.
 • 3. BTW-korting. Deze subsidie geldt nog voor alle vormen van woningisolatie. Wanneer u de klus laat uitvoeren door een erkend vakman uit Den Haag betaalt u over de arbeidskosten maar 6% BTW in plaats van 21%.
 • 4. Energiebesparing eigen huis. Bent u de eigenaar van een woning of bedrijfspand, lid van een VvE én voert u 2 of meer energiebesparende maatregelen uit? Dan komt u in aanmerking voor een subsidie van maximaal 20% van het investeringsbedrag. Kijk op Rijksoverheid voor meer informatie.
Hebt u vragen over de mogelijkheden voor subsidie in uw situatie? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij helpen u met alle plezier verder.

Besparen door offertes te vergelijken

Wanneer u op zoek bent naar een erkend isolatiebedrijf uit Den Haag, dan bent u bij ons netwerk op de juiste plek terecht gekomen. Wij beheren een netwerk van isolatiespecialisten die u kunnen bijstaan bij alle vormen van isolatie, zoals een vloerisolatie of akoestische muurisolatie tegen aantrekkelijke prijzen. Als u vragen heeft over de mogelijkheden voor de isolering van uw pand of wilt u graag weten hoe de prijs uitvalt voor een bodem- of vloerisolatie? Dan kunt u via het contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Wij sturen u maximaal vijf offertes toe van specialisten uit Den Haag, die u zelf vergelijkt op basis van prijs en aanbod.

kosten van vloerisolatie Den Haag

Werkgebied: Den Haag

isoleren van gevel Den Haag

Gevelisolatie

Wanneer u zoveel mogelijk wilt besparen op de stookkosten, dan raden wij aan te kiezen voor een gevelisolatie. Door de isolatie zorgt u voor een uitstekende isolering. Op de lange termijn is dit dan ook de meest voordelige optie. Met een gevelisolatie zorgt u bovendien voor een waardevermeerdering van het pand.

isolatie van dak Den Haag

Dakisolatie

Een dakisolatie zorgt niet alleen voor een beter warmtebehoud, het is tevens een goede oplossing voor het voorkomen van lekkages. Bruikbare materialen zijn glaswol, rotswol en isolatieplaten van hardschuim. Over het algemeen is de isolatie van uw dak relatief eenvoudig zelf uit te voeren, maar ons isolatiebedrijf helpt u graag al het uzelf niet lukt.

spouw isoleren Den Haag

Spouwmuurisolatie

Wilt u wel uw woning in Den Haag beter isoleren, maar hebt u geen groot budget? Een spouwmuurisolatie is de meest voordelige variant. Bij het isoleren van de spouwmuur zullen de medewerkers van een isolatiebedrijf via gaatjes in de voegen uw spouw vullen met vloeibaar isolatiemateriaal dat daarna uithardt.

isoleren van kruipruimte

Kruipruimte

Om de kosten voor een vloerisolatie te verlagen raden wij aan te kijken naar de mogelijkheden voor een bodemisolatie via de kruipruimte. Wanneer uw kelder hoog genoeg is, is de isolatie hier te installeren, wat een grote verbouwing voorkomt. Wij kunnen u hierover desgewenst meer informatie geven.