Vloerisolatie Rotterdam

Vloerisolatie Rotterdam

Met de hernieuwde aandacht voor energiebesparing en het verplichte energielabel dat hieruit is voorgekomen, wordt het steeds populairder om woningen optimaal te isoleren. Hoewel een dakisolatie of gevelisolatie het meest voorkomt, is het ook mogelijk om uw vloer van isolatie te voorzien. Een dergelijke vloerisolatie of bodemisolatie heeft relatief lage kosten, met een groot resultaat. Bent u op zoek naar een isolatiebedrijf uit Rotterdam dat u wil helpen bij het isoleren van de bodem met onder meer vloerisolatieplaten of thermoskussens? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Vul op het contactformulier uw wensen in, en wij zorgen ervoor dat spoedig tot maximaal 5 offertes krijgt toegestuurd van verschillende isolatiebedrijven uit Rotterdam. Door het vergelijken van de vrijblijvende offertes kunt u het isolatiebedrijf uitkiezen dat de beste prijs biedt voor de isolatie klus of het snelste kan beginnen. De keus is volledig aan u.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Verlaag uw energierekening, verhoog uw comfort

Het laten plaatsen van vloerisolatie betekent besparen. Als de vloer goed geïsoleerd is, bespaart u zo’n 3m3 gas per geïsoleerde vierkante meter. Dit betekent dat u een positieve bijdrage aan het milieu levert, u bespaart namelijk fossiele brandstoffen en u vermindert uw CO2 uitstoot. Het houdt echter ook in dat u op een jaarbasis een aardig bedrag op uw energierekening bespaart! Dit alles terwijl u uw eigen woongenot verhoogd en leefklimaat verbetert. De vloerisolatie draagt tevens bij aan het verhogen van uw woningwaarde. Als u de woning in Rotterdam in de toekomst wilt verkopen verdient u de investering ook op deze manier terug. In onderstaand overzicht vindt u vier van de grootste voordelen van het isoleren van het vloeroppervlak.

 • Comfort: Met behulp van de isolatie van de vloer is het mogelijk om problemen als optrekkend vocht en tochtvlagen gemakkelijk te voorkomen. U profiteert dus direct van een verhoogd wooncomfort.
 • Gezondheid: Een ander voordeel van de gelijkmatigere warmteverdeling en een beperking van optrekkend vocht is een betere gezondheid. Vooral voor mensen met reumatische of astmatische klachten is een vloerisolatie een uitstekende keuze.
 • Kosten: Door een verbeterd warmtebehoud zult u op de lange termijn profiteren van een verlaging van de stookkosten. Na ongeveer zes jaar hebt u dan ook al de investering in de isolatie terugverdiend.
 • Milieu: Tot slot zult u door het behoud van de warmte binnenshuis besparen op het verbruik van fossiele brandstoffen. Het isoleren van de vloer is dan ook goed voor uw portemonnee en het milieu.

Methodes om de vloer te isoleren

Overweegt u om de isolatiewaarde van uw vloeren te verhogen? In Rotterdam wordt dit over het algemeen op drie manieren gedaan. Welke methode het meest geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook speelt het budget een grote rol in deze beslissing. U heeft de keuze uit: vloerisolatie, kruipkelder isolatie en bodemisolatie.

Kruipkelder isolatie wordt in Rotterdam het meest toegepast. Hierbij gaat het om isolering vanaf de onderzijde van de vloer. Wel is het belangrijk dat er in de kruipruimte voldoende werkruimte is. Een hoogte van 35 centimeter is minimaal, 50 centimeter biedt iets meer comfort. Indien er niet voldoende ruimte aanwezig is kiest een isolatiebedrijf uit Rotterdam voor bodemisolatie. Hierbij worden er isolatieparels of –chips over de bodem verdeelt die kou en vocht tegenhouden. Is dit geen optie of wilde u toch al een nieuwe vloerafwerking? Dan is vloerisolatie vanaf de bovenkant de beste optie.

isolatie van de vloer Rotterdam

Video: heeft u vloerisolatie?

bodemisolatie plaatsen Rotterdam

Bodemisolatie

Vaak verwarren de klanten van een isolatiebedrijf uit Rotterdam het isoleren van de vloer met een bodemisolatie. Het isoleren van een vloer of bodem heeft echter verschillende resultaten. Zo is een vloerisolatie meer gericht op het behoud van de warmte binnenshuis en een warme vloer, terwijl een bodemisolatie meer gericht is op het voorkomen van optrekkend vocht en tochtvlagen over de vloer. Wanneer u uw pand dan ook beter wilt isoleren is het aan te raden om te kiezen voor een vloerisolatie. Hebt u behoefte aan een verhoogd wooncomfort en een betere leefomgeving door minder ongedierte en een betere luchtvochtigheid? Dan is een bodemisolatie de beste keuze. Eén van de aan ons netwerk gelieerde isolatiebedrijven geven u graag advies, of bieden praktische ondersteuning. Hebt u een vloerverwarming bij uw woning? Dan is het mogelijk om deze te combineren met de bodemisolatie voor een optimale verwarming zonder warmteverlies.

kruipruimte isoleren in Rotterdam

Vloer zonder kruipruimte: wat nu?

Het isoleren van de bovenkant van de vloer is vrij ingrijpend, omdat dit het hele oppervlak een paar centimeter verhoogd. Daarom wordt deze optie voornamelijk gekozen als bodem- of kruipkelder isolatie geen optie is, maar ook als u al geïnteresseerd bent in een nieuwe afwerking is dit uiteraard een goede optie. In de meeste gevallen gebruikt het isolatiebedrijf uit Rotterdam in dit geval stevige isolatieplaten waar, afhankelijk van het materiaal, de afwerking rechtstreeks op geplaatst kan worden. Is dit niet mogelijk dan kiest men voor een cementdekvloer als extra tussenlaag. Bij een houten vloer wordt het materiaal rechtstreeks op de vloer aangebracht, waarna de afwerking volgt. Bij een betonvloer zal u de bestaande dekvloer moeten verwijderen voor het beste resultaat. Wilt u dit liever niet, dan plaatst u het isolatiemateriaal rechtstreeks op de bestaande dekvloer.

houten vloer isoleren

Houten vloer isoleren

Wij spraken al over de verschillende technieken voor het isoleren van vloeren. Het soort techniek dat u moet kiezen hangt mede af van de soort vloer. Bij de meeste klanten in Rotterdam is er sprake van een houten of betonvloer. De isolatie van een houten parketvloer is het belangrijk dat u de onderkant van de houten planken goed isoleert, maar tevens dat u deze beschermt tegen vochtproblemen. Houten planken kunnen na verloop van tijd beschadigd raken en krom trekken door een te hoge luchtvochtigheid. De isolatie van een houten bovenvloer doet u daarom het beste met een laag bodemfolie, en daarna glaswol, vloerisolatieplaten of thermoskussens.

isoleren van betonvloer

Betonvloer isoleren

Zoals gezegd is het afhankelijk van het soort vloer welke isolatietechniek de beste oplossing vormt. Waar voor houten vloeren geldt dat u hierbij geruime aandacht dient te besteden aan het voorkomen van vochtproblemen, is dit bij een betonvloer minder aan de orde. Voor een betonvloer is het met name van belang om de kou die hieruit vaak opstijgt te verminderen. De isolatie van een betonvloer is uitvoerbaar met diverse basismaterialen. De medewerkers van een isolatiebedrijf gebruiken in de meeste gevallen voor EPS 100. Naast EPS (ook wel bekend als piepschuim) is XPS tevens een geschikte oplossing voor uw betonvloer. Wij informeren u graag.

Garagevloer isoleren

Hoewel de meeste klanten bij een isolatiebedrijf kiezen voor een bodem- of vloerisolatie bij de woonkamervloer, is het tevens een optie te kiezen voor het isoleren van de garagevloer. De isolatie van een garagevloer is met name handig als u regelmatig in de garage aan de slag gaat. Omdat er vaak geen kruipkelder onder de garagevloer zit, moet u kijken naar opties voor bovenzijde vloerisolaties. Hiervoor bestaan twee basistechnieken: het plaatsen van isolatieplaten over de ondervloer, om vervolgens de daadwerkelijke garagevloer te monteren; of het aanbrengen van een laag isolerend materiaal over de garagevloer, en daarna de installatie van een volledig nieuwe topvloer.

Vloerisolatie kosten

Wist u dat ruim 60% van de totale kosten bestaan uit de kosten voor de arbeid? Slechts 35% van de totale prijzen is bedoeld voor het materiaal. Gelukkig kan u op beide categorieën besparen, waardoor het uitvoeren van vloerisolatie mogelijk is bij elk budget. Het is van tevoren lastig te voorspellen hoe ver de kosten oplopen. Vraag daarom meerdere offertes aan bij bedrijven uit Rotterdam, zo krijgt u een goede indicatie. Daarbij bespaart u tot wel 30% door de bedrijven met elkaar te vergelijken. Op het materiaal kunt u besparen door te kiezen voor de voordeligere isolatiematerialen. Houd hierbij wel rekening met de isolatiewaarde en terugverdientijd. PUR is wellicht kostbaarder dan steenwol, maar het levert u op de lange termijn ook veel meer op! Gemiddeld genomen kost een vloerisolatie €30,- per vierkante meter, inclusief BTW. Dit betekent dat de investering bij een gemiddelde 2 onder 1 kap woning in Rotterdam oploopt tot €1.700,-. Bent u nieuwsgierig naar de precieze prijzen van bodem- of vloerisolatie? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het contactformulier en schakel een isolatiebedrijf uit Rotterdam in voor de klus.

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 45 m² €1.400,- €180,–
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag dus voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Vergelijk isolatiebedrijven uit Rotterdam en bespaar op uw vloerisolatie!

Ontvang tot wel 5 offertes en vergelijk deze op prijs en aanbod. Geheel gratis en vrijblijvend.

Offertes aanvragen

Besparing en terugverdientijd

Doordat er geen kou meer van de vloeren afkomt, zal u minder hoeven stoken om een aangename temperatuur in huis te behalen. Hierdoor vermindert uw gasverbruik, waardoor u jaarlijks op uw energierekening bespaart. Dit maakt het mogelijk om de volledige investering al in 5 tot 7 jaar terug te verdienen! Per geïsoleerde vierkante meter bespaart u ongeveer €3,-. In een gemiddelde rijtjeswoning gaat het om een oppervlak van 50 vierkante meter, waardoor u al snel €150,- tot €190,- euro bespaart! Hoeveel u daadwerkelijk gaat besparen en hoe lang de terugverdientijd is hangt af van een aantal factoren: de gasprijs en temperatuur spelen uiteraard een grote rol. Bij een hogere gasprijs en strenge winter bespaart u meer. U beïnvloedt de terugverdientijd zelf met de keuze voor het materiaal en door te besparen op de investering.

Akoestische isolatie verbeteren

In de meeste gevallen kiezen klanten voor vloerisolatie vanwege de besparing die te behalen valt. Het is echter tevens een goede methode om de geluidsisolatie te verbeteren. Vloerisolatie op de eerste verdieping of op zolder voorkomt contact- en luchtgeluiden en verhoogt daarmee uw wooncomfort nog meer. Een isolatiebedrijf uit Rotterdam brengt regelmatig akoestische isolering aan in flatgebouwen, omdat de bewoners regelmatig overlast ervaren. Isolatiematerialen die veelal voor geluidsisolatie gebruikt worden zijn steen- en glaswol. Er zijn belangrijke aandachtspunten bij het plaatsen van akoestische isolering. Het isolatiebedrijf uit Rotterdam plaatst het materiaal voor de geluidsisolatie op de grondvloer, waarbij het geen contact mag maken met de muren. Bij zwevende vloeren mag ook een harde vloerafwerking niet in contact staan met de muur. Deze zogeheten contactbruggen doen het effect van akoestische vloerisolatie weer teniet.

Besparen? Benut ons netwerk van specialisten!

Bij ons netwerk zitten veel isolatiespecialisten uit de regio Rotterdam aangesloten die allemaal een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied en over uitstekende diploma’s beschikken. Dit betekent dat zij u kunnen helpen met een bodemisolatie, maar ook uw gevel of dak snel en vakkundig van isolering voorzien. Wij vragen van elk aangesloten isolatiebedrijf bovendien dat zij hun experts regelmatig laten bijscholen over de nieuwste technieken en methoden voor het uitvoeren van een vloerisolatie. Bij al onze klussen de tevredenheid van onze klanten hoog in het vaandel: hebt u vragen of opmerkingen over onze service, aarzel dan niet om dit aan te geven. Wij streven naar een 100% klanttevredenheid en zullen er alles aan doen om dit na te streven. Besparen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

isolatiebedrijf inschakelen Rotterdam

Welk isolatiemateriaal?

Wanneer u uw bodem of vloer van isolatie wilt voorzien, dan moet u een keuze maken uit de diverse isolatieproducten welke u bij een isolatiebedrijf kunt aanschaffen. Elk isolatiemateriaal heeft weer eigen voor- en nadelen, het is dan ook aan te raden altijd goed de diverse eigenschappen van de verschillende materialen te onderzoeken. Voor een bodem- en vloerisolatie levert elk isolatiebedrijf uit Rotterdam verschillende soorten isolatiemateriaal. Zo hebt u de keuze uit natuurlijk of kunstmatig isolatiemateriaal, en dient u te kiezen uit isolatiemateriaal voor een bodemisolatie of juist meer gericht op vloerisolatie. In het onderstaande overzicht vindt u enkele van de meest gebruikte isolatieproducten voor vloerisolatie.

glaswol

Glaswol

Het eerste geschikte isolatiemateriaal is glaswol. Dit is een kunstmatig materiaal, dat men maakt van hele dunne vezels die uit glas komen. Glaswol is een uitstekend isolatiemateriaal omdat het naast een goede isolatie nog vele andere voordelen biedt. Zo is glaswol brandwerend en biedt het tevens een prima akoestische isolering. Glaswol brengen wij voor u aan vanaf een lange rol materiaal. De toepassing van wol voor het isoleren van de vloer brengt wel een relatief grote verbouwing met zich mee.

steenwol

Steenwol

Het grootste voordeel van steenwol is waarschijnlijk de goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor lage prijzen gebruikt u een isolatiemateriaal dat zowel waterafstotend als dampdoorlatend is, zodat de isolatiewaarde jarenlang hetzelfde blijft. Het materiaal is, ook als isolatieplaat, erg soepel waardoor er eenvoudig mee te werken is. Naast vloerisolatie gebruikt menig isolatiebedrijf uit Rotterdam steenwol regelmatig bij spouwmuur- en dakisolatie. De prijzen per vierkante meter liggen rond de €8,-.

eps isolatiemateriaal

EPS

Een tweede isolatiemateriaal dat wij veel toepassen is EPS, ook wel bekend als piepschuim. Het soort EPS dat men gebruikt voor een vloerisolatie bestaat uit ongeveer 10 miljoen isolatieparels, die bestaan uit met gas gevulde cellen. Dit zorgt ervoor dat het product over een lichte dichtheid beschikt, met daarbij uitstekende isolerende kwaliteiten. Positief aan EPS is dat het niet aangetast wordt door vocht- en waterdamp. Daarnaast laat het eventuele grondwarmte nog wel door.

pur bodem isolatie

PUR

Naast piepschuim is ook hardschuim (PUR) ideaal als basismateriaal voor isolatieplaten voor een bodemisolatie. Professionals plaatsen PUR in de meeste gevallen via de kruipruimte, wanneer deze ruimte hoog genoeg is. Dit betekent dat het niet een zeer grote verbouwing vereist. Het voordeel van PUR is daarbij tevens dat het relatief goedkoop is. De investering in de bodemisolatie zal daarom beperkt blijven, terwijl het resultaat zeer groot is. Nadeel van PUR is dat het naast de isolerende eigenschappen weinig extra eigenschappen heeft.

vloerisolatieplaten plaatsen

Vloerisolatieplaten

Een vloerisolatie is zoals al aangegeven met behulp van een groot aantal isolatiematerialen uit te voeren. Voor welk isolatiemateriaal u de keus moet maken is afhankelijk van diverse factoren zoals uw budget en de eisen die u stelt aan het materiaal. Vloerisolatieplaten vormen één van de mogelijke materialen. Isolatieplaten hebben als voordeel dat deze weinig installatietechniek vereisen, en u koopt de isolatieplaten bovendien eenvoudig bij de meeste bouwmarkten in Rotterdam. De vloerisolatieplaten die de bij ons aangesloten isolatiebedrijven aanbieden hebben gegarandeerd een hoge isolatiewaarde en zullen door de vakman van een isolatiebedrijf snel en vakkundig worden geïnstalleerd. Met de vloerisolatieplaten geniet u spoedig van een optimaal wooncomfort.

isolatiebeton als isolatiemateriaal

Isolatiebeton

Bij de bouw van nieuwe woningen in Rotterdam gebruikt men steeds vaker isolatiebeton. Dit produceren zij door het beton te mixen met polystyreenkorrels, waardoor het een isolerende werking krijgt. Dit heeft als voordeel dat na-isolatie niet meer nodig is, wat u tijd en geld bespaart. De specialisten storten het isolatiebeton rechtstreeks op de grondvloer. Daar bovenop komt de dekvloer, gevolgd door een vloerafwerking naar uw keuze. Per vierkante meter betaalt u ongeveer €30,- tot €35,-.

thermokussen

Thermoskussens

Nieuw op het gebied van isolatiematerialen zijn thermoskussens. Thermoskussens bestaan feitelijk uit verschillende lagen kunststoffolie en aluminiumfolie die van elkaar worden gescheiden door luchtzakken. Thermoskussens werken het beste wanneer u deze op de begane houten of betonvloer plaatst, waarbij koudebruggen dienen te worden voorkomen. De isolatiespecialist kan thermoskussens alleen bij uw pand aanbrengen wanneer er voldoende ruimte is in de kruipruimte.

aanbrengen van bodemfolie

Bodemfolie

Voor het isoleren van de bodem, is bodemfolie waarschijnlijk de beste keuze. Bodemfolie is een dunne laag isolatiemateriaal die experts direct op de ondergrond aanbrengen. Het grote voordeel van bodemfolie voor een isolatie van de bodem is dat deze wel de koude en toch tegenhoudt, maar een eventuele warmte die vanuit de aardbodem opstijgt wel doorlaat. U profiteert daarom van een optimaal warmtebehoud, en daardoor van een hoge besparing op de energiekosten.

Natuurlijke isolatiematerialen

Tegenwoordig bestaan er steeds meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van isolatiematerialen. Met name de kunstmatige producten kennen steeds betere eigenschappen en zijn dan ook zeer populair bij onze klanten uit Rotterdam. Naast kunstmatige producten bestaan er echter ook vele natuurlijke isolatiematerialen. Twee van deze natuurlijke materialen zijn schelpen en zand. Beide vormen een uitermate geschikte keus als materiaal voor een bodemisolatie. Met name schelpen vonden tot een aantal jaar geleden gretig aftrek, doordat zij niet beschadigd raken door een hoge luchtvochtigheid, en daarom tot op een zeer lange termijn een relatief hoge isolatiewaarde bieden. Wij garanderen dat uw bodemisolatie bij een isolatiebedrijf gelieerd aan ons netwerk in goede handen is.

Welke isolatiewaarde?

Een laatste punt waar wij uw aandacht op willen vestigen is de isolatiewaarden die horen bij een woningisolatie. Met een isolatiewaarde is het mogelijk om het effect van een energiebesparende maatregel te meten, en op basis hiervan wordt vaak ook de mate van subsidie berekend. De isolatiewaarde die het belangrijkst is om te onthouden is de Rc-waarde. De Rc-waarde geeft de isolerende waarde van een gehele constructie (bodem, vloer, dak) aan. Daarnaast is de Rd-waarde van belang. Deze Rd-waardering staat voor de isolerende waarde van een bepaald isolatiemateriaal. Vanuit Milieu Centraal raadt men aan isolatieproducten te gebruiken met een minimale Rd-waardering van 3.3.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Bent u een handige klusser en kunnen uw vloeren wel een extra isolatielaag gebruiken? Overweeg dan om zelf de kruipruimte te isoleren met vloerisolatieplaten van PUR, EPS of een ander materiaal. Door zelf de isolatie van de ondervloer uit te voeren zult u aanzienlijk in de kosten van de woningisolatie besparen. Daarbij komt dat de isolering van de onderkant van de houten- of betonvloer minder lastig is, en daarbij ook minder materiaalkosten heeft. De specialisten uit ons netwerk hebben voor u speciaal een stappenplan opgesteld, waarmee het aanbrengen van de vloerisolatie aanzienlijk eenvoudiger wordt. Wij garanderen dat u spoedig profiteert van een optimaal wooncomfort!

 • Stap 1. Voordat u aan de slag kunt met de klus, dient u aan een aantal zaken aandacht te besteden. Het gaat onder meer om de volgende zaken.
 • Stap 2. Controleer de hoogte van de kruipruimte. Hoewel 35 centimeter als minimum wordt gesteld voor professionals, adviseren wij onze klanten pas het werk uit te voeren als de hoogte meer dan 50 centimeter bedraagt.
 • Stap 3. Bepaal de vochtigheidsgraad van de kruipruimte. Hoe vochtiger de ruimte, hoe hoger de dampremmende functie van het isolatiemateriaal moet uitvallen.
 • Stap 4. Bereken hoeveel isolatiemateriaal u zou moeten gebruiken, en vraag de lokale leverancier naar de mogelijkheden voor het retourneren van het materiaal.
 • Stap 5. Kijk daarbij ook naar het isolerende effect van het product. Wij raden een minimale isolatiewaarde van 3.3 (Rd) aan.
 • Stap 6. Sluit de leidingdoorvoeren en andere luchtlekken met steenwol. U kunt tevens de leidingen voor de CV isoleren, alleen niet de warmwaterleidingen.
 • Stap 7. Plaats eventueel tegen vochtoverlast een dampremmend folie. Dit wordt bij menig isolatiebedrijf ook wel aangeduid met de term dampscherm.
 • Stap 8. Zet het isolatiemateriaal altijd vast met spijkers, pluggen of nietjes. Dit kan bij eventuele latere verwijdering makkelijk losgemaakt worden. Wij raden het gebruik van lijm daarom af.
 • Stap 9. Kies er voor een optimale isolatiewaarde voor om de isolerende laag een stukje van de ondervloer af te plaatsen. Zo creëert u met de luchtlaag een betere isolatie.
 • Stap 10. Vergeet niet om het luik te isoleren!

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Omdat de kruipruimte zich onder de grond bevindt, is er sprake van een mogelijke hoge luchtvochtigheid in de ruimte. Deze hoge vochtigheidsgraad is wellicht van invloed op de staat van de ondervloer, en daarmee op de luchtvochtigheid in huis. Om te voorkomen dat de ondervloer gaat rotten of anderszins beschadigt door het vocht in de kruipruimte, is het een optie om de bodem van de kruipruimte te isoleren met isolatiechips. Deze isolatiechips worden gemaakt van EPS (piepschuim) en zullen het overtollige water aan de vloer onttrekken. Dankzij deze bodemisolatie wordt uw huidige betonvloer warmer en droger, wat vele positieve gevolgen zal hebben.

Kruipruimte ventilatie

Veel isolatiespecialisten kunnen u niet alleen ondersteunen bij het verbeteren van de woningisolatie door het monteren van isolatieplaten of andere isolatiematerialen, ook vochtbestrijding valt soms onder hun takenpakket. Door het tegengaan van vochtoverlast zorgt u ervoor dat een isolatielaag langere tijd houdbaar blijft, en dus voor een zo lang mogelijke optimale isolatiewaarde van uw pand in Rotterdam. Eén van de meest eenvoudige technieken voor vochtwering is ventilatie. Wellicht komt dit als een verrassing, maar ook de kruipkelder moet u voorzien van een goede ventilatie. Dit kan zowel met ventilatieroosters als met luchtkokers. Sluit daarom nooit al bestaande ventilatieroosters af, dit verhoogt de kans op vochtproblemen.

vloerverwarming combineren met isolatie

Vloerisolatie en vloerverwarming

Vaak krijgen wij de vraag of het wel mogelijk is om een vloerisolatie te combineren met een vloerverwarming. Wij raden over het algemeen af om de vloer te isoleren wanneer u een vloerverwarming toepast, maar de isolatie van de bodem is een uitstekend idee. Wanneer u zorgt voor een bodemisolatie onder de buizen van de vloerverwarming, dan voorkomt u dat een deel van de verkregen direct verloren gaat aan de bodem.

Welke vorm van isoleren het meest geschikt is, is afhankelijk van de soort verwarming. Eén van de bij ons netwerk aangesloten isolatiebedrijven uit Rotterdam komt desgewenst bij u langs om de diverse opties te bespreken.

subsidie 2017 en 2018 vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie 2017/2018?

Voor vele soorten isolatiewerken was het in het verleden mogelijk om een premie aan te vragen. Het budget voor 2017 en 2018 is helaas op, waardoor particulieren geen subsidie meer kunnen krijgen. Voor vloerisolatie was het niet mogelijk om een subsidie aan te vragen. Wij zijn echter van mening dat goede vloerisolatie over voldoende voordelen bevat om dit ook zonder subsidie te laten installeren. De overheid wil zuinig leven toch graag stimuleren en biedt daarom verschillende financiële regelingen. Zo krijgt u in eerste instantie korting op het BTW tarief van het arbeidsloon. Dit houdt in dat u over de arbeidskosten slechts 6% BTW betaalt. Ook kan u eventueel een energiebespaarlening afsluiten. Hiermee kan u zonder aansluitkosten en tegen een extra lage rente een lening afsluiten, zodat u de isolatiewerken kan laten uitvoeren.

Besparen door offertes te vergelijken

Bent u op zoek naar een isolatiebedrijf uit Rotterdam dat u wil assisteren bij het plaatsen van een vloerisolatie, of dat u meer vertelt over de mogelijkheden voor de isolatie van de bodem? Hebt u een vraag over het effect van een akoestische vloerisolatie? Of wilt u offertes vergelijken voor de isolatie van de garagevloer met glaswol, of met vloerisolatieplaten van EPS of PUR? Of wilt u offertes vergelijken voor het isoleren van de vloer? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Na de offerteaanvraag ontvangt u tot maximaal 5 vrijblijvende offertes van isolatiespecialisten uit Rotterdam. Door het vergelijken van de binnengekomen offertes bespaart u tot wel 30% op de prijs van de isolatieklus. U heeft zelf de keus of u een isolatiebedrijf kiest op basis van prijs of voorwaarden!

prijzen vloerisolatie Rotterdam

Werkgebied: Rotterdam

gevelisolatie in Rotterdam

Gevelisolatie

Wilt u graag zoveel mogelijk besparen op uw energiekosten en condens op de muren voorkomen? Kies dan voor de isolatie van de gevel. Dit is een grote investering, maar op de lange termijn zal dit de grootste besparing opleveren. Gemiddelde prijzen komen op €12.000,-.

dakisolatie in Rotterdam

Dakisolatie

Door het dak te isoleren zorgt u voor een verhoogde warmteweerstand, en beperkt u tevens de kans op een daklekkage. Wilt u geld besparen op de isolatie? Kies er dan voor om zelf de dakisolatie uit te voeren met isolatieplaten of glaswol. Wij helpen u graag!

spouwmuur isoleren Rotterdam

Spouwmuurisolatie

Een goedkope vorm van isoleren is de isolatie van uw spouwmuur. Een spouwmuurisolatie brengt lage kosten met zich mee, welke u bovendien binnen vier jaar hebt terugverdiend. Gekeken naar de verdiensten op lange termijn is dit echter niet de meest lucratieve methode.

isoleren van de kruipruimte

Kruipruimte

Wanneer u de kruipruimte van isolatie voorziet, dan spreken we ook wel van een bodemisolatie. Het isoleren van de bodem zorgt ervoor dat vocht niet meer naar boven zal trekken, en vermindert tevens de kans op vocht. Deze moet wel hoger dan 35 centimeter zijn voordat een bodemisolatie mogelijk is.