Spouwmuurisolatie Purmerend

Spouwmuurisolatie in Purmerend

Vanuit de overheid is momenteel veel aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit heeft zich onder andere geuit in het verplichte energielabel voor woningverhuurders en –verkopers. Een hoog energielabel zorgt hierbij voor een hoger verkoopwaarde van het pand. Om dit label te verhogen kunt u onder andere uw woning in Purmerend beter isoleren met behulp van een spouwmuurisolatie. Een dergelijke isolering van de spouwmuur heeft als grootste voordeel dat het de warmteweerstand verhoogt, waardoor er bespaart wordt op het verbruik van fossiele brandstoffen, en zo ook op uw stookkosten. Andere voordelen van een spouwmuurisolatie zijn onder andere een vermindering van het geluidsoverlast en een goede vochtbestrijding. Dit laatste bereikt u met name door na-isolatie. Bij ons netwerk zijn isolatiebedrijven aangesloten uit heel Nederland, zo ook in Purmerend. Door het invullen van ons contactformulier ontvangt u vrijblijvend meerdere offertes (max.5) van isolatiespecialisten werkzaam in uw regio. Door het vergelijken van deze offertes komt u snel en eenvoudig in contact met een isolatiebedrijf voor het isoleren van uw woning in Purmerend.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Koel in de zomer, warm in de winter

Wist u dat spouwmuurisolatie vele voordelen met zich meebrengt? U vindt hier een overzicht met een aantal belangrijke voordelen:

  Voordelen:

 • U geniet van een comfortabel huis
  Spouwmuurisolatie geeft veel comfort. Na het isoleren is er namelijk altijd een fijne temperatuur in huis. In de winter is er minder warmteverlies terwijl het in de zomer heerlijk koel blijft. Tocht is verleden tijd en de muren voelen niet kil meer aan. U hebt bovendien minder geluidsoverlast en u hebt geen last meer van vocht- en schimmelproblemen en vochtige binnenmuren.
 • U bespaart op de energiekosten
  Omdat er minder warmteverlies is hoeft u minder hard te stoken. U zult direct merken dat de energierekening omlaag gaat. Wist u overigens dat het rendement van spouwmuurisolatie groter is dan vloer- of dakisolatie? Daarnaast stijgt de waarde van uw huis omdat deze dankzij isolatie aan de hoge eisen in de woningmarkt voldoet.
 • Het is niet duur
  Relatief gezien kost spouwmuurisolatie niet veel. Zoals u in de prijstabel kunt zien bespaart u ieder jaar een paar honderd euro waardoor u de investering gauw hebt terugverdiend.
 • Het is goed voor het milieu
  Omdat u minder hoeft te stoken stoot u minder CO2 uit, u bespaart op brandstoffen. Spouwmuurisolatie is daarnaast brandveilig en er komen geen schadelijke gassen vrij tijdens het aanbrengen.
 • De isolatie is snel geplaatst
  U hebt vrijwel geen overlast tijdens het isoleren. Een isolatiebedrijf uit Purmerend is in de meeste gevallen binnen een dag klaar met het aanbrengen van spouwmuurisolatie.
spouwisolatie Purmerend

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor de na-isolatie van uw spouwmuur? Hebt u vragen over het verschil tussen na-isolatie of een direct spouwisolatie? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijzen van de verschillende isolatiematerialen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen en diverse vrijblijvende offertes aan te vragen van de verschillende bedrijven uit Purmerend. Door de ontvangen offertes (max.5) te vergelijken beslist u zelf welk isolatiebedrijf u inschakelt om de klus uit te voeren.

Offertes aanvragen

  Nadelen:

  Naast deze voordelen heeft spouwmuurisolatie ook een aantal nadelen.

 • Ventilatie is belangrijk
  Het is denkbaar dat er in de spouwmuur kieren zitten waardoor frisse lucht naar binnen komt. Als u dit gaat isoleren dan sluit u de kieren af. Een gevolg hiervan is een slecht geventileerd huis waarin woonvocht gaat condenseren. Het is daarom erg belangrijk dat u genoeg ventileert. U kunt wat vaker ramen openzetten maar het installeren van ventilatieroosters of ventilatiesystemen is ook geen slecht idee.
 • Niet elk huis is geschikt
  U kunt niet bij elke spouwmuur isolatie plaatsen. Het is vanzelfsprekend cruciaal dat u over een spouwmuur beschikt. Als u een spouwmuur hebt dan is het belangrijk dat deze kwalitatief goed is. Zitten er nog resten cement in? Dan is het aanbrengen van spouwmuurisolatie niet geschikt omdat er koudebruggen ontstaan. De isolatie kan zich niet goed verdelen en daardoor isoleert het niet goed. Hebt u geschilderde of geglazuurde bakstenen? Dit maakt de bakstenen dampdicht waardoor ademen niet mogelijk is. Een gevolg hiervan is dat er vochtophopingen ontstaan. De bakstenen kunnen kapot gaan als het vriest. Het is daarom verstandig om een isolatiebedrijf uit Purmerend een inspectie uit te laten voeren om te kijken of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Heeft uw woning een spouwmuur?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie? Ga dan eerst na over uw pand wel spouwmuren heeft, en of na-isolatie een optie is. Niet elke woning heeft namelijk spouwmuren. Professionals houden hierbij het jaar 1920 aan als richtlijn. In dit jaar heeft men nieuwe onderzoeken gedaan naar vochtbestrijding, en vanaf dat jaar is men gestart met het bouwen van panden met spouwmuren. Een ander richtjaar is 1975, is uw huis na dit jaar gebouwd? Dan is tijdens het bouwen waarschijnlijk al een spouwmuurisolatie toegepast. Andere opties voor het verhogen van de isolatiewaard van uw huis zijn het uitvoeren van een dak- of gevelisolatie. Wilt u zeker weten of uw huis over een spouwmuur beschikt? Dit kunt u controleren bij de voor- of achterdeur. Wanneer de afstand tussen de binnen- en buitenmuur meer dan 24 centimeter bedraagt, dan zit hier naar alle waarschijnlijkheid een spouw tussen. Vraag eventueel een isolatiespecialist uit Purmerend om een bevestigende controle uit te voeren.

isolatie van de spouwmuur Purmerend

Werkwijze bij spouwisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie vergt weinig moeite, maar wel een goede techniek. Het is daarom ook verstandig om het isoleren over te laten aan een isolatiespecialist uit Purmerend. Indien gewenst begint het proces met een inspectie. Een vakman kan kijken of u last hebt van spouwmuurvervuiling en dit of oude-isolatie eventueel verwijderen. De volgende stap tijdens het isoleren is het boren van speciale gaten in de voegen van de muur. Eventuele kieren en naden worden indien nodig gedicht. Daarna beginnen de vakmannen met het spuiten van isolatiemateriaal in de gaten. Daarna worden de boorgaten weer gestopt en weggewerkt, zodat u niets meer van het gedane werk ziet. U profiteert direct van een verbeterd woonklimaat. Hebt u een kruipruimte onder uw huis? Dan zullen de vakmannen nog ventilatiekokers aan moeten brengen. En hebt u een 2-onder-1-kapwoning, maar willen uw buren geen spouwmuurisolatie? Dan brengen de vakmannen spouwborstels aan om ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal zich niet verspreidt.

Kosten van het isoleren van uw spouw

Een spouwmuurisolatie kost in vergelijking met het isoleren van uw dak of gevel weinig geld. De exacte prijzen zijn hierbij afhankelijk van verscheidene factoren. Zo is bijvoorbeeld het soort pand waarin u woont van invloed, maar ook de oppervlakte van de spouwmuur, het gekozen isolatiemateriaal, de projectlocatie en de benodigde manuren. Woont u in Purmerend bijvoorbeeld in een 2-onder-1-kapwoning van circa 105 m²? Dan zullen de kosten gemiddeld tussen de €1.500,- en €1.850,- uitvallen. Doordat u bij de na-isolatie direct voordeel ondervindt op het gebied van vochtbestrijding en een verminderd gebruik van stookkosten, bespaart u, in dit geval, vanaf het eerste jaar ook al ongeveer €550,-. Dit betekent dat u de investering relatief snel weer terug hebt. Daarnaast is het bij een aantal gemeentes mogelijk om subsidie aan te vragen op het gebied van woningisolatie. Dit kunt u navragen bij het gemeenteloket. Wilt u meer weten over subsidiemogelijkheden, of de exacte prijzen voor een spouwmuurisolatie bij uw pand in Purmerend? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Woningtype Oppervlakte Gemiddelde prijzen, incl. btw* Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 25 m² €500,- tot €650,- €120,-
Rijtjeshuis 65 m² €800,- tot €1450,- €200,-
2 onder 1 kap 105 m² €1500,- tot €1850,- €550,-
Vrijstaande woning 150 m² €2200,- tot €2550,- €800,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kostenbepalers bij spouwmuurisolatie

Vele factoren bepalen de kosten van spouwmuurisolatie. Zo beïnvloeden onder andere de locatie, voorrijkosten en bereikbaarheid de prijzen. Uiteraard is ook de oppervlakte van de muur bepalend voor de kosten. Daarnaast moet u rekening houden met de materiaalsoorten. PUR schuim kost bijvoorbeeld €25,- per m² terwijl isolatiekorrels circa €10,- per m² en wol €8,- tot €9,- per m² kost. Zoals u ziet is het verschil in prijzen groot. Het aanbrengen van PUR schuim kost echter minder tijd dan het aanbrengen van de andere soorten, waardoor er geen groot verschil zit tussen de uiteindelijke kosten. Hebt u last van spouwmuurvervuiling? Of zit er nog oud materiaal in de spouw? Als u een vakman inhuurt om dit te verwijderen dan betaalt u een meerprijs van €18,- tot €25,- per m². Na-isolatie is bovendien duurder dan wanneer er tijdens nieuwbouw direct voor wordt gekozen om te isoleren.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Wanneer u kiest voor het isoleren van uw spouwmuur dan is het van belang om te kijken naar de investering ten opzichte van de terugverdientijd en het voordeel op de lange termijn. De exacte terugverdientijd hangt af van een aantal factoren, waaronder uw energieverbruik en uw keuze voor isolatiematerialen. Gemiddeld duurt het ongeveer twee tot vier jaar voordat u de investering hebt terugverdiend. In vergelijking met andere isolatievormen is dit redelijk snel. Na de eenmalige investering komen de besparingen jaar na jaar terug.

Spouwmuurvervuiling

Bij oudere woningen is het mogelijk dat er sprake is van spouwmuurvervuiling. Dit ontstaat als er tijdens het bouwproces puin, cement of ander bouwmateriaal in de spouw blijft zitten. Dit is nadelig voor de spouwmuurisolatie. Door de vervuiling is het voor isolatiematerialen namelijk niet mogelijk om zich gelijkmatig te verdelen. Dit is niet bevorderlijk voor de thermische isolatie omdat het denkbaar is dat er koudebruggen ontstaan. Na een aantal jaren is het daarnaast mogelijk dat er vochtplekken op de muren van uw woning in Purmerend ontstaan. Een isolatiebedrijf kan voor u een inspectie uitvoeren om te controleren of u last hebt van spouwmuurvervuiling. Als dit het geval is dan is het verstandig om de vervuiling te laten verwijderen. Als de vakman dit doet dan haalt hij eerst een aantal bakstenen weg. Vervolgens is de spouw bereikbaar zodat de vakman het vuil kan weghalen.

Cementbaarden

Als u last hebt van cementbaarden dan wordt het een ander verhaal. Deze cementresten door slordig metselwerk vormen een brug tussen het binnen- en buitenspouwblad. Dit is erg nadelig omdat er hierdoor koudebruggen ontstaan en uiteindelijk wellicht vochtproblemen. Een vakman uit Purmerend kan onderzoeken of u last hebt van cementbaarden. Hij kan het plaatselijk oplossen als de aanwezigheid van cementbaarden groot is. Verwijderen is echter geen optie bij een grote hoeveelheid. Het is dan verstandig om een andere oplossing te zoeken.

Vleermuizen in de spouw

Zitten er vleermuizen in de spouwmuur? Dan krijgt u te maken met de Flora en Fauna wet. Zolang er vleermuizen in de spouwmuur zitten is het namelijk niet toegestaan om isolatiematerialen aan te brengen omdat de vleermuis een wettelijk beschermd dier is. In dit geval moet u bij het gemeenteloket ontheffing aanvragen voor het vullen van de spouw. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat de vleermuizen een alternatieve woonruimte hebben. U kunt bijvoorbeeld vleermuiskasten plaatsen.

na-isolatie van de spouw
type spouwmuurvervuiling

Spouwmuur bevat oud isolatiemateriaal

Sinds 1976 is in elke nieuwbouwwoning standaard spouwmuurisolatie aangebracht. Het is dus goed mogelijk dat uw huis in Purmerend al is voorzien van spouwmuurisolatie. De kwaliteit van de isolatiesoort was toentertijd echter een stuk minder. De meest gekozen isolatiesoort was schuim wat door de jaren heen naar beneden kan zakken of kan verpulveren. Dit is erg nadelig omdat het dan niet meer isoleert en omdat er schimmel- en vochtproblemen kunnen ontstaan. Wilt u weten wat de staat is van het oude isolatiemateriaal? Dan kunt u een isolatiebedrijf uit Purmerend inschakelen om een inspectie uit te laten voeren. Zij laten vervolgens weten of u het oude materiaal kunt aanvullen of dat u dit moet laten vervangen. Het materiaal laten weghalen is niet goedkoop. Daarnaast kost dit in ieder geval een dag en u kunt hier enige overlast van ondervinden. Het is dus ideaal als u materialen zoals isolatiekorrels of amniotherm schuim aan de oude isolatie kunt toevoegen.

belang van ventilatie bij spouwisolatie

Belang van ventilatie

Frisse lucht is belangrijk voor uw gezondheid. Als uw woning in Purmerend niet regelmatig wordt gelucht, dan is er geen uitweg voor woonvocht. Een gevolg hiervan is condensatie op plafonds, beglazing en muren. Daarnaast kunt u last krijgen van schimmel- en vochtproblemen. U begrijpt dat ventilatie dus erg belangrijk is. In sommige huizen in Purmerend komt frisse lucht binnen via kieren. Als u spouwmuurisolatie laat aanbrengen dan is het mogelijk dat er geen frisse lucht meer in de woning komt. Het is dan ontzettend belangrijk om op andere manieren te ventileren. Het is bijvoorbeeld een optie om ventilatieroosters of een ventilatiesysteem aan te brengen. Ventileert uw kruipruimte via de spouwmuur? Dit is niet meer mogelijk als u isolatie hebt aangebracht. U moet in dat geval op zoek gaan naar een alternatieve manier van ventileren.

Isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Als u de spouw van uw woning in Purmerend gaat isoleren, dan hebt u de keuze uit verschillende materialen. Bij deze manier van isoleren valt de keuze veelal op glaswol, steenwol, isolatiekorrels of PUR schuim. Elke soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Welke materiaalsoort het meest geschikt is voor uw klus hangt dan ook af van uw eigen wensen op het gebied van bijvoorbeeld geluidsisolatie of vochtbestrijding. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten.

PUR schuim

Met PUR schuim geniet u van een uitstekende vochtregulatie omdat het schuim waterafstotend is en geen vocht opneemt. De materiaalsoort verzakt niet in de wand waardoor u vele jaren van een goede isolatie geniet. PUR schuim is redelijk geluidsisolerend en brandveilig, maar niet zo goed als de andere materiaalsoorten. Een groot voordeel is dat het schuim voor een naadloze afdichting zorgt. Elk gaatje en hoekje van de spouw worden gevuld, u kunt het bij de kleinste voegen toepassen. PUR schuim kost gemiddeld €25,- per m².

pur schuim

Glaswol

Glaswol is ook geluidsisolerend, maar wel minder goed dan steenwol. Het is echter vochtbestendiger omdat glaswol waterafstotende siliconen deeltjes bevat. Dit maakt de wol bestand tegen weersinvloeden. Het is bovendien rotvrij en u hoeft zich geen zorgen te maken over schimmelvorming en ongedierte. Glaswol is daarnaast brandwerend na vele jaren blijft de isolatiewaarde nog steeds gelijk. Tussen de glaswolvezels wordt namelijk stilstaande lucht vastgehouden. De gemiddelde kosten van glaswol bedragen circa €8,- per m².

glaswol

Steenwol

Als u veel geluidsoverlast hebt, dan is steenwol wellicht de juiste keuze. Steenwol is namelijk warmte-isolerend én geluidsisolerend. De minerale wol heeft een geluidsabsorptievermogen wat ervoor zorgt dat u geen last meer hebt van geluid van buitenaf. Steenwol is bovendien waterafstotend en onbrandbaar, waardoor u beschermd bent tegen brand. Het materiaal is tot slot geurloos, licht en het krimpt niet en zet niet uit. Steenwol kost gemiddeld €9,- per m².

steenwol isolatiemateriaal

Isolatiekorrels

Isolatiekorrels bestaan uit piepschuim. Deze populaire isolatiemateriaalsoort heeft een gesloten celstructuur waardoor het geen vocht opneemt en waterafstotend is. Hierdoor hebt u geen last van schimmels, bacteriën, rotting en vochtproblemen. Isolatiekorrels zijn bovendien erg veilig om mee te werken. U hebt geen last van irritaties of nare geuren tijdens het aanbrengen. Wist u bovendien dat deze materiaalsoort erg milieuvriendelijk is? U kunt de korrels voor 100% recyclen en tijdens het plaatsen komen geen chemische stoffen vrij. Isolatiekorrels kosten gemiddeld €10,- per m².

isolatiekorrels voor de spouw

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Er zijn diverse manieren waarop de isolatiewaarde van een pand kan worden aangegeven.

 • De lambdawaarde is één van de meest belangrijke. Deze geeft in W/mk aan hoeveel warmte een product geleidt. Hoe lager de lambdawaarde, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter het product dus isoleert. In sommige gevallen ziet u twee uiterste waardes, bijvoorbeeld bij glaswol, omdat het in meerdere kwaliteiten verkrijgbaar is. De lambdawaarde van glaswol en steenwol is 0.032 – 0.040 W/mk. Van PUR is de lambdawaarde 0.023 – 0.035 W/mk en van isolatiekorrels ongeveer 0.033 W/mk.
 • De U-waarde houdt rekening met de isolatiemateriaalsoort maar ook met het materiaal waar bijvoorbeeld de muur uit bestaat. De U-waarde geeft dus aan hoeveel warmte de muur doorgeeft. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.
 • De globale isolatiewaarde van een pand in Purmerend wordt weergegeven met de K-waarde. Hoe lager de waarde, hoe minder warmteverlies en hoe beter de isolatie van het pand.
 • De R-waarde, of Rd-waarde, geeft weer hoe goed een bepaalde materiaalsoort van een bepaalde dikte isoleert. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie. Als u de R-waarde wilt weten dan deelt u de dikte van het materiaal in meters door de lambdawaarde.
 • De meest gebruikelijke variant is de RC-waarde. Hiermee geven experts de isolatiewaarde van de volledige gevel (inclusief isolatiemateriaal) aan. De RC-waarde van een gevel zonder spouwmuurisolatie is dan ongeveer 0.38, wat staat voor een lage warmteweerstand. Wordt de gevel of de spouwmuur geïsoleerd, dan probeert men meestal een RC-waarde van 1.7 te bereiken. Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolatie.

Tips bij spouwmuurisolatie

Hebt u gekozen voor een spouwmuurisolatie? Lees dan voordat u een isolatie expert uit Purmerend inschakelt nog even deze tips en tricks door. Wellicht kunt u op deze manier nog meer besparen, of kiest u toch voor een andere vorm van isolering.

 • Zoals gezegd zijn er diverse mogelijkheden waardoor u kunt besparen op de prijzen voor een spouwmuurisolatie. Vraag bijvoorbeeld bij uw gemeenteloket naar de opties voor subsidie. Niet alleen is het energiebespaarfonds een veel gebruikte optie, ook eigen subsidies van de gemeente worden regelmatig uitgegeven. Een lokale isolatiespecialist heeft wellicht meer tips voor u.
 • Daarnaast is het vrij gemakkelijk te besparen op de investering door diverse aanbieders uit de regio met elkaar te vergelijken. De prijzen voor de na-isolatie van een hoekwoning varieren bijvoorbeedl tussen de €1.200,- en €1.400,-, terwijl die van een tussenwoning verschillen tussen de €800,- en €1.100,-. Kijk goed naar de voorwaarden die de diverse specialisten aangeven, en bespaar tot wel 30%!
 • Om de stookkosten zo laag mogelijk te houden, adviseren wij tevens uw pand in Purmerend regelmatig te ventileren. Een hoge luchtvochtigheid zorgt namelijk voor een vertraging van het opwarmen van de lucht. Een lage luchtvochtigheid is tevens beter voor de gezondheid. Met een relatieve vochtigheidsmeter is dit precies bij te houden.
 • Houd bij de keuze uit de isolatiematerialen tevens rekening met de andere eigenschappen van de grondstof. Kies voor PUR als u wilt dat de muren blijven ademen, of voor steenwol als u behoefte hebt aan een hoge geluidsisolatie. Wij helpen u desgewenst graag bij het maken van deze keuze.
 • Laat u de spouwmuur isoleren met als doel de vochtbestrijding te optimaliseren? Laat u dan ook informeren over kruipruimte- en vloerisolatie. Dit kan een beter effect hebben op de vochtbestrijding dan de spouwisolatie.
spouwmuurisolatie als vochtbestrijding

Zelf spouwmuur isoleren?

Er zijn verschillende klanten uit Purmerend die overwegen om zelf de spouwmuurisolatie uit te voeren. Hoewel het bij een enkel isolatiebedrijf mogelijk is hiervoor de noodzakelijke gereedschappen te huren, raden wij het altijd af. Dit komt doordat isoleren meer techniek vereist dan enkel het boren van gaten in de gevel. Het is met name belangrijk dat het isolatiemateriaal op de juiste manier in de muur verdeeld wordt. Hierbij moet het materiaal overlappen en mogen er geen lege plekken ontstaan. Laat voor een optimale isolatie daarom altijd een isolatiespecialist de klus afhandelen.

vergunning spouwmuur isoleren

Vergunning nodig?

Men vraagt zich weleens af of het noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen voor een spouwmuurisolatie. Het antwoord hierop is eenvoudig: nee, dat is niet nodig. Dit komt doordat de isolatie van de spouwmuur geen wijzigingen aanbrengt in het aanblik van een woning of bedrijfspand in Purmerend. Bij gevelisolatie is het aanvragen van een vergunning bijvoorbeeld wel verplicht.

Subsidie 2017/2018

Vanuit de overheid wordt er veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en het verminderde verbruik van fossiele brandstoffen. Daarom geniet u op dit moment van een verlaagd BTW-tarief. Laat u spouwmuurisolatie aanbrengen? Over de arbeidsuren betaalt u 6% BTW in plaats van de gewoonlijke 21%. Dit geldt alleen op de arbeidskosten voor het plaatsen van de isolatie, niet op andere werken er omheen zoals het verwijderen van spouwmuurvervuiling. Het is daarnaast een eis dat uw huis in Purmerend minstens 2 jaar oud is. Naast deze verlaagde BTW-regeling gelden er wellicht vormen van subsidie op lokaal of provinciaal niveau. Het is daarom verstandig om hierover contact op te nemen met uw gemeente. Hebt u op dit moment niet genoeg geld op uw spaarrekening staan? Dan kunt u gebruik maken van de groene lening, speciaal voor groene werkzaamheden. U geniet hierbij van een laag rentetarief van circa 2,5%. Het is wellicht ook mogelijk dat u hebt gehoord over de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Deze regeling is ontzettend populair waardoor de pot voor particulieren op is sinds april 2017. Alleen als VvE komt u hiervoor nog in aanmerking. Tip: Kijk op de website van energiesubsidiewijzer om te ontdekken wat de actuele, beschikbare subsidies zijn.

De drie grootste misverstanden over spouwmuurisolatie

 • 1. Spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen.
  Integendeel, spouwmuurisolatie gaat zelfs vochtproblemen tegen! Vochtige binnenmuren en bijkomende schimmelproblemen zijn verleden tijd dankzij spouwmuurisolatie. Dit misverstand komt echter voort uit de jaren 70, toen deze manier van isoleren erg populair was. Omdat de technieken en materialen toen van slechtere kwaliteit waren, ontstonden inderdaad wel eens vochtproblemen. Als het isoleren juist wordt gedaan, dan hebt u tegenwoordig echter helemaal geen last van vochtproblemen.
 • 2. Een geïsoleerde spouwmuur kun je niet verder isoleren.
  Het is mogelijk dat uw spouwmuur is voorzien van oude isolatiematerialen. Een isolatiebedrijf uit Purmerend kan voor u beoordelen of u dit weg moet laten halen. Het is echter meestal een (goedkopere) optie om over oude isolatiematerialen nieuwe isolatie aan te laten brengen.
 • 3. Spouwmuurisolatie is erg duur.
  Men denkt vaak dat het aanbrengen van spouwmuurisolatie erg prijzig is, maar niets is minder waar. In de prijstabel ziet u wat spouwmuurisolatie gemiddeld kost samen met de gemiddelde prijsbesparing per jaar. Valt mee toch?
spouwmuurisolatie kosten Purmerend

Spouwmuurisolatie in 1 dag

Het grote voordeel van een spouwisolatie, naast de lage prijzen en de snelle terugverdientijd, is dat het maar 1 dag kost om de hele spouwmuur te isoleren. Onze vakmannen beginnen ’s ochtends vroeg met het boren van kleine gaatjes in de voegen van de gevel. Vervolgens wordt een vloeibare variant van één van de isolatiematerialen in door deze gaatjes gespoten. Wanneer de spouw vol is, worden de gaten weer gevoegd, waarna u niets meer van de verbouwing terugziet. Bovendien hebt u tijdens de gehele verbouwing weinig last van geluid of veel mensen over de vloer. De PUR of parels zullen zich gedurende een paar dagen verder uitzetten om zo de volledige spouwmuur luchtdicht afsluiten. U profiteert direct van een verhoogd wooncomfort.

Ons werkgebied

Besparen door offertes te vergelijken

Wilt u graag meer weten over de diverse voordelen spouwisolatie? Hebt u een vraag over de verschillende isolatiematerialen die wij kunnen toepassen? Of hebt u behoefte aan contact met een isolatiespecialist uit Purmerend? Aarzel dan niet om ons via het contactformulier meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen van spouwisolatie professionals uit ons netwerk. U ontvangt makkelijk en snel tot maximaal 5 offertes op maat. Vergelijk deze met andere aanbieders op prijzen en aanbod, en kies zo voor de specialist die bij u past. Wij horen graag van u!

Offertes aanvragen

Geen spouwmuur? Wat nu?

Is de gevel van uw woning in Purmerend niet geschikt voor spouwmuurisolatie maar wilt u toch isoleren? Dan hebt u gelukkig nog twee andere opties, namelijk buitenisolatie en binnenisolatie. Bij buitenisolatie isoleert de vakman de buitenkant van uw woning. Hij werkt dit vervolgens af met gevelbekleding waardoor u woning er direct weer als nieuw uitziet. Deze manier van gevelisolatie is prijzig maar het levert veel rendement op. Omdat u het aanzicht van uw woning aanpast moet u echter wel een vergunning hebben. Bij binnenisolatie plaatst de vakman een voorzetwand tegen de binnenmuur van uw huis. Tussen de voorzetwand en de binnenmuur komt het isolatiemateriaal en de muur wordt afgewerkt met gipsplaten. Binnenisolatie is voordeliger maar ook minder rendabel dan spouwmuurisolatie.

Gevelisolatie in Purmerend

Gevelisolatie

Wanneer een spouwmuurisolatie niet mogelijk is, dan is het een optie om uw gevel te laten isoleren. Een gevelisolatie kent hogere kosten dan een spouwisolatie, maar levert op de lange termijn een hogere besparing op de stookkosten op en dus beter voor de beurs.

Isolatie van dak Purmerend

Dakisolatie

Met behulp van hardschuim isolatieplaten is het relatief gemakkelijk om zelf de dakisolatie uit te voeren. Zorg ervoor dat u tevens een waterwerende laag aanbrengt, om zo kromtrekkende platen te voorkomen. Liever hulp van een professional uit Purmerend? Vind er één via ons netwerk!

Vloerisolatie in Purmerend

Vloerisolatie

Wanneer u veel last heeft van optrekkend vocht, dan is het mogelijk dat de na-isolatie niet voldoende werkt als vochtbestrijding. Vloerisolatie heeft naast vochtbestrijding de beperking van tocht en de stabilisering van luchtvochtigheid als voordeel.

Kruipruimte isolatie Purmerend

Kruipruimte

Met behulp van thermokussens of schelpen kunnen wij voor u de kruipruimte isoleren, mits deze hoog genoeg is. Door de isolering van de kruipruimte hoeft u vaak de vloer niet van een isolatielaag te voorzien. U bespaart hierdoor zowel op geld als verbouwtijd van uw woning.