vloerisolatie Purmerend

Vloerisolatie Purmerend

Draagt u ’s winters altijd sloffen om koude voeten te voorkomen? Voelt het vloeroppervlak in uw woning koud en kil aan? Met vloerisolatie in Purmerend verbetert u uw wooncomfort enorm! Het vloeroppervlak voelt een stuk warmer aan, de temperatuur in huis stijgt met wel 4 graden én de luchtkwaliteit is een stuk beter!

Op deze pagina leest u wat er mogelijk is op het gebied van vloerisolatie. U leest ook hoe de vakmannen uit Purmerend de vloer isoleren en u krijgt een indicatie van de kostprijs. Tot slot krijgt u meer informatie over de toepassingen van verschillende isolatiematerialen en leest u over de combinatie van vloerverwarming en -isolatie.

De voordelen van ons concept

Via ons netwerk heeft u de mogelijkheid om prijzen van meerdere specialisten te vergelijken. Op die manier vindt u eenvoudig welk bedrijf u kan helpen voor de laagste prijs! Onze service heeft een aantal belangrijke voordelen.

 • Het aanvragen en vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.
 • U krijgt inzicht in tarieven en de verschillen tussen specialisten.
 • Kies daarna zelf voor de specialist uit Purmerend met het beste aanbod en bespaar tot 30%!

Gratis offertes vergelijken

Waarom vloerisolatie?

Vloerisolatie is één van de meest waardevolle vormen van woningisolatie. Toch zijn veel mensen niet op de hoogte van de belangrijke voordelen. Er wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat vloerisolatie weinig oplevert: maar dit is zeker niet het geval. Sterker nog, met vloerisolatie loopt de besparing op tot wel €200,- per jaar! Dat is een besparing van €1000,- in vijf jaar tijd! Daar komt bij dat u met vloerisolatie profiteert van een hoog wooncomfort. De luchtkwaliteit in huis verbetert en uw vloer voelt nooit meer koud aan.

 • Verlaag uw energierekening met ruim €200,- per jaar!
 • U heeft nooit meer last van een koude vloer of koude voeten.
 • Vloerisolatie verbetert de luchtkwaliteit in huis.
 • Het is voordelig en relatief snel aan te brengen.

Vloerisolatie kosten

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kosten voor vloerisolatie. De prijs ligt gemiddeld rond de €30,- per m². Zo kunt u gemakkelijk berekenen wat de richtprijs voor uw vloerisolatie is. Een gemiddelde rijtjeswoning heeft een vloeroppervlak van 50 m². Dit betekent dat de totaalprijs rond de €1.500,- ligt. Voor een grotere, vrijstaande woning met een vloeroppervlak van 70 m² ligt de totaalprijs gemiddeld rond de €2.100,-. Houd er wel rekening mee dat er veel factoren zijn die de prijs beïnvloeden: hierdoor verschilt de totaalprijs per situatie. Voor een exacte prijsberekening is het aan te raden om meerdere offertes aan te vragen.

Kosten vloerisolatie per type woning

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 30 m² €900,- €120,-
Appartement 45 m² €1.400,- €180,-
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-
Vrijstaande woning 100 m² €3.000,- €330,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

De totaalprijs van vloerisolatie verschilt per situatie. De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het oppervlak van de vloer en het gekozen isolatiemateriaal. Maar ook de keuze voor de isolatietechniek speelt een rol.

Zo is vloerisolatie vanaf de onderkant vaak duurder qua arbeidskosten, maar omdat u niet de vloer opnieuw hoeft af te werken bent u in de meeste gevallen toch goedkoper uit. De meest voordelige optie is bodemisolatie, omdat dit in korte tijd is geplaatst. Daarnaast verschilt het tarief voor vloerisolatie per vloerisolatie specialist.

Door te kiezen voor de goedkoopste vakman kun je dus flink op de totaalprijs besparen.

Besparing en terugverdientijd

Wij gaven al aan dat het leggen van een vloerisolatielaag tussen de €1.000,- en €2.500,- ligt, het verschilt eveneens hoeveel u per jaar zult besparen dankzij de vloerisolatie. Het bespaarbedrag ligt voor de meeste klanten tussen de €150,- en €250,- per jaar, al kan het bedrag verder oplopen. Het berekenen van de periode van terugverdienen voor een vloerisolatie gebeurt met behulp van een aantal verschillende waarden. U hebt hiervoor de besparing op het gasverbruik (in m3 per m2 per jaar) nodig, de gasprijs (per m3) en het vloeroppervlak (in m2). Door deze drie waarden met elkaar te vermenigvuldigen, en het investeringsbedrag te delen door de uitkomst, achterhaalt u de terugverdientijd in jaren. Hebt u geen idee hoe hoog de gasprijs is of de gasbesparing? Ga dan uit van een prijs van €0.65 en een gasbesparing tussen de 5 en 7 m3 per m2 per jaar.

Bespaar tot wel 30% op uw isolatiekosten!

Vul snel het offerteformulier in en start direct met vergelijken van offertes.

Gratis offertes vergelijken

houten vloer isoleren Purmerend

Houten vloer isoleren Purmerend

Over het algemeen kiest men in Nederlandse woningen voor een houten vloerbasis of een betonvloer. Voor elk van deze vloersoorten geldt dat het goed mogelijk is deze te isoleren. De vloerisolatie van een houten topvloer doet u het beste via de ruimte eronder. Om kromtrekken van de houten planken te voorkomen is het verstandig om niet alleen een isolatielaag te installeren, maar ook bodemfolie te monteren. Dit bodemfolie beschermt de houten planken tegen houtrot en schimmel. Voor de isolatielaag hebt u de keus tussen vloerisolatieplaten van PUR en thermoskussens. De isolatieplaten kunt u eventueel eigenhandig installeren.


betonvloer isoleren Purmerend

Betonvloer isoleren Purmerend

Voor veel bedrijven en ook steeds vaker bij particulieren vormt een betonvloer een populaire vloersoort. Een betonvloer biedt een industriële aanblik, maar door de vele designs hoeft dit geen kille uitstraling te bieden. Het nadeel van een betonvloer is dat hierdoor al snel kou optrekt. Door een goede isolering voorkomt u deze koude over de betonvloer. Twee materialen vormen een geschikte keus voor het isoleren van een betonvloer: isolatieplaten van EPS en isolatieplaten van XPS. Beide materialen verhogen de isolatiewaarde van de betonvloer, waardoor eveneens de pandwaarde verhoogt. De medewerkers van een isolatiebedrijf in Purmerend geven u hierover desgewenst graag meer informatie.

Methodes om de vloer te isoleren

De term vloerisolatie is in feiten een verzamelterm voor drie verschillende technieken. Het isoleren van vloeren is namelijk op drie verschillende manieren mogelijk: door middel van het aanbrengen van een isolatielaag aan de bovenzijde of onderzijde, of door de na-isolatie van de kruipruimte. Voor welke variant u dient te kiezen hangt af van uw woonsituatie, de eisen die u aan de vloerisolatie stelt, en het budget dat u ter beschikking heeft. Wij lichten voor u in onderstaand overzicht de drie technieken enigszins toe, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.

Bovenzijde vloerisolatie

De techniek die over het algemeen de grootste verbouwing vraagt is het isoleren van de bovenzijde van de vloerlaag. U hebt hierbij de keus uit twee technieken: het aanbrengen van een zwevende dekvloer, of het vervangen van de volledige vloer.

Dit betekent dat u de bestaande dekvloer moet openbreken, om daarna de isolatielaag en de nieuwe topvloer te leggen. Dit brengt hoge kosten met zich mee, maar zorgt daarbij ook voor een langere levensduur en een verzorgde aanblik.

Onderzijde vloerisolatie

Een alternatief is het aanbrengen van een isolatielaag aan de onderkant van de bestaande vloer. Het is hiervoor noodzakelijk dat er een kruipruimte onder de vloer aanwezig is. Het voordeel van het plaatsen van een isolatielaag aan de onderzijde van de vloerplanken is dat u hiermee niet alleen het warmteverlies beperkt, maar ook opstijgende kou vanuit de kruipkelder vermindert. Wilt u deze klus eigenhandig uitvoeren? Dan dient de ruimte meer dan 50cm hoog te zijn, en moet er de mogelijkheid bestaan voor het aansluiten van een bouwlamp voor de benodigde verlichting.

bodemisolatie Purmerend

Bodemisolatie

De laatste techniek die specialisten uit Purmerend toepassen voor het verbeteren van de isolatiewaarde van de vloer is een bodemisolatie.

Hierbij isoleert men in de kruipruimte niet de onderzijde van de vloerplanken, maar de bodem van de ruimte.

Het grote voordeel van een bodemisolatie is dat het relatief lage kosten met zich meebrengt, doordat u met goedkoop materiaal kunt werken. Onder meer schelpen en zand vormen prima opties voor de bodemisolatie.

vloer isolatie Purmerend

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Hierboven legden we het verschil uit tussen een vloer- en bodemisolatie. Maar welke van deze moet u nu kiezen bij het isoleren van uw vloeren? Het antwoord hierop is grotendeels afhankelijk van de eisen die u aan de woningisolatie stelt. Vindt u het belangrijk dat het warmtebehoud verbetert? Of wilt u ervoor zorgen dat de woningisolatie niet al te veel hoge kosten met zich meebrengt? Al deze factoren beïnvloeden de uiteindelijke keuze voor de passende techniek. Kort gezegd is een bodemisolatie de beste keus als u een beperkt budget hebt, of wanneer u de luchtvochtigheidsgraad in huis wilt verbeteren. De bodemisolatie zorgt dankzij het beperken van vocht en kou voor een gezonder leefklimaat. Vloerisolatie is ook geschikt op het moment dat u wilt besparen op de stookkosten.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar hoe vloerisolatie wordt aangebracht. Het aanbrengen verschilt natuurlijk per isolatietechniek. Laat u een betonnen vloer van bovenaf isoleren, dan verwijdert de vloerisolatie specialist uit Purmerend eerst de vloerafwerking en plaatst daarna isolatieplaten op de betonnen vloer. Daar bovenop plaatst u een vloerafwerking naar keuze. Eventueel is het een optie om een zwevende dekvloer te creëren en de ruimte tussen de dekvloer en de betonnen vloer op te vullen met ander isolatiemateriaal. Een nadeel hiervan is dat deze techniek het vloeroppervlak flink verhoogt. Bij isolatie van onderaf werkt de vakman vanuit de kruipkelder. Hij ligt hierbij vaak op z’n rug en plaatst het gewenste materiaal tegen de onderkant van uw vloer.

isolatie van de vloer in Purmerend

Maximaal wooncomfort met vloerisolatie.

Bespaar bovendien tot wel €200,- per jaar op uw energierekening!

Gratis offertes vergelijken

Kruipruimte isolatie Purmerend

In plaats van standaard vloerisolatie, kunt u ook kiezen voor kruipruimte isolatie. Dit is een voordelig alternatief en wordt in Purmerend regelmatig uitgevoerd. Kruipkelder isolatie biedt verschillende mogelijkheden. Zo kunt u de ruimte gebruiken om de onderzijde van de vloer te isoleren. Een ander alternatief is bodemisolatie of het isoleren van het plafond. Hierbij bedekt de vloerisolatie specialist uit Purmerend de vloer met isolatiemateriaal naar keuze. Beide isolatietechnieken worden hieronder verder uitgelegd.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Bij de meeste woningen in Purmerend is de kruipruimte zeer vochtig. Dit komt doordat de ruimte volledig onder de grond zit, en de temperatuur hier niet boven de 12 graden uitkomt. Wanneer het grondwaterpeil stijgt, dan zal de kruipkelder hier ook hinder van ondervinden. Het voorkomen van optrekkend vocht is daarmee een belangrijk onderdeel van de isolatietechnieken die u gebruikt. Eén van de oplossingen is het plaatsen van isolatiechips. Deze isolatiechips maakt men, zoals eerder al aangegeven, van piepschuim en zorgen ervoor dat het vocht wordt opgenomen, waardoor de ondervloer warmer en droger zal zijn. Wilt u graag een laag isolatie onder de kruipruimte aanbrengen? Dan adviseren wij om hiervoor de hulp in te roepen van een erkend isolatiebedrijf uit de regio.

Vloer zonder kruipruimte: wat nu?

Verreweg de meeste woningen hebben een kruipkelder beschikbaar. De kruipkelder vormt immers de toegang tot veel leidingen in huis. Of de kruipkelder geschikt is voor vloerisolatie is vaak maar de vraag. Bij een minimale hoogte van 35 centimeter is er voor een vloerisolatie specialist voldoende ruimte om vloerisolatie aan de onderzijde van de betonvloer aan te brengen.

Is de kruipkelder minder hoog? Dan is bodemisolatie de enige oplossing. Hierbij brengen de vakmannen uit Purmerend isolatiemateriaal aan rechtstreeks op de grond van uw kruipkelder. Is er geen kruipruimte aanwezig of heeft u hiertoe geen toegang? Dan is vloerisolatie vanaf de bovenzijde de enige oplossing.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Wij zullen u altijd aanraden het aanbrengen van kruipruimte isolatie over te laten aan een ervaren specialist uit Purmerend.

Wilt u toch liever zelf aan de slag? Bereid u dan goed voor. U heeft in de kruipkelder weinig licht en er is beperkte ruimte om te werken. Draag beschermende kleding die goed vies mag worden. U ligt waarschijnlijk tijdens het aanbrengen op de grond, en deze is vochtig en vaak erg smerig. Bereken vooraf hoe dik u het materiaal wilt aanbrengen en zorg dat u alle materialen in huis hebt.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Kruipruimte isolatie is een voordelig alternatief voor vloerisolatie. Kiest u voor de isolatie van het plafond van de kruipkelder, dan bent u voordeliger uit omdat u de vloer niet opnieuw hoeft af te werken. Daarnaast is bodemisolatie helemaal voordelig omdat dit in een mum van tijd aangebracht is. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal dat u kiest en het oppervlak. Vaak is het oppervlak van de kruipruimte een stuk kleiner, waardoor u ook hierdoor voordeliger uit bent. Voor schelpen betaalt u gemiddeld €28,- per m² maar materialen als piepschuim en thermokussens zijn al vanaf €22,- per m² verkrijgbaar.

Kosten kruipruimte isolatie aanbrengen

Materiaal kruipruimte isolatie Benodigde hoogte in kruipruimte Prijs per m²
Schelpen 30 – 35 cm €28,-
Isolatiechips 30 – 35 cm €24,-
EPS 20 – 25 cm €22,-
Thermokussens Minimaal 35 cm €22,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kruipruimte ventilatie

Een isolatiespecialist zal u niet alleen informeren over de mogelijkheden voor een vloerisolatie, ook ventilatie vormt een belangrijk onderdeel van de toegepaste isolatietechnieken. U weet wellicht dat het noodzakelijk is om uw woning in Purmerend regelmatig te ventileren, om een gezonde vochtigheidsgraad in de lucht te behouden.

Wist u echter ook dat de ventilatie van de kruipruimte eveneens van belang is? Een dergelijke ventilatie vindt meestal plaats met behulp van ventilatieroosters. Deze ventilatieroosters komen net boven de grond uit, aan de zijkant van het huis. Dekt u deze ventilatieroosters af, dan is de kans op ongedierte, schimmel en houtrot aanzienlijk groter.

kruipruimte Purmerend

Kruipruimte als goedkoop alternatief voor vloerisolatie.

Vergelijk offertes en kies het bedrijf met het beste aanbod om tot 30% te besparen!

Gratis offertes ontvangen

isolatiemateriaal Purmerend

Welk isolatiemateriaal?

Kiest u ervoor om de bodem van de kruipkelder of één van de vloeren in uw woning te Purmerend te isoleren, dan moet u nog kiezen tussen de vele isolatiematerialen die men zou kunnen gebruiken. De isolatiematerialen waar de medewerkers van een bij ons aangesloten isolatiebedrijf gebruik van maken, verdelen wij in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige materialen. Onder andere schelpen en zand vallen binnen de categorie natuurlijk materiaal, terwijl thermoskussens, bodemisolatie en vloerisolatieplaten van hardschuim gelden als kunstmatige producten. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over de voor- en nadelen van de verschillende isolerende producten waar wij mee werken.

vloerisolatieplaten Purmerend

Vloerisolatieplaten Purmerend

Eén van de materialen die in Purmerend veel gebruikt worden bij vloerisolatie, zijn vloerisolatieplaten. Vloerisolatieplaten zijn erg populair omdat ze heel divers zijn. Ze zijn voor een vloerisolatie specialist eenvoudig te bewerken en ze bieden een uitstekende isolatiewaarde. Op die manier kunt u vloerisolatieplaten al vanaf een geringe dikte aanbrengen. Dat is vooral belangrijk bij betonnen vloeren, waarbij u het vloeroppervlak uiteraard niet teveel wilt verhogen. Vloerisolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. PIR en PUR zijn populair, maar ook EPS en XPS-isolatieplaten worden in Purmerend regelmatig gebruikt bij vloerisolatie.

Dikte van vloerisolatieplaten

Om een bepaalde isolatiewaarde te behalen, moet u rekening houden met de dikte van vloerisolatieplaten. Kiest u voor isolatie van onderaf, dan kunt u kiezen voor een goedkoper en dikker materiaal. Laat u juist de bovenkant van een betonnen vloer isoleren, dan is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal met een geringe dikte: zoals PIR-vloerisolatieplaten. Weet u niet hoe dik u het materiaal aan moet brengen? Geen zorgen: de vloerisolatie specialist uit Purmerend geeft u hierin een persoonlijk advies.

Hoeveel kosten vloerisolatieplaten?

Nieuwsgierig naar de kosten van vloerisolatieplaten? Voor PIR starten de prijzen rond de €3,- voor een dikte van 3 centimeter. Voor 10 centimeter loopt de prijs verder op tot €15,- per m². In het geval van EPS liggen de kosten rond de €1,60 per m² en XPS start rond de €2,50 per m². De totale prijzen zijn afhankelijk van de dikte van het materiaal, het vloeroppervlak en de gekozen isolatiemethode. Voor een exacte prijsindicatie is het raadzaam om vrijblijvend offertes aan te vragen.

Prijstabel vloerisolatieplaten

Materiaal Gemiddelde prijs per m² Isolatiewaarde Dikte
PIR €3,00,- tot €15,00 1,5 m² k/w tot 3,8 m² k/w 3cm tot 10cm
EPS €1,60 0,50 m² k/w 2cm
XPS €2,50,- tot €20,00 0,55 m² k/w tot 4,55 m² k/w 2cm tot 16cm
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Verschil PIR en PUR?

PUR is jarenlang de meest populaire isolatie geweest. Nog steeds wordt het in Purmerend veel gebruikt, maar ook PIR maakt een opmars. Er wordt vaak gevraagd wat het verschil tussen PIR en PUR is. Het klopt dat de materialen veel overeenkomsten hebben. Zo kunt u PIR in principe zien als de verbeterde versie van PUR. De materialen zijn erg vergelijkbaar, maar toch heeft PIR een hogere isolatiewaarde, een grotere brandveiligheid en is de drukvastheid een stuk hoger. Dit betekent dat u van PIR een dunnere laag isolatie kunt aanbrengen om dezelfde isolatiewaarde als PUR te behalen. Dit zorgt er ook voor dat PIR in aanschaf iets duurder is dan PUR.

eps isolatie Purmerend

Vloerisolatie met EPS-korrels?

Een tweede materiaal waar de specialisten van ons isolatiebedrijf uit Purmerend uw aandacht op willen vestigen is EPS. De afkorting EPS is de Engelse afkorting voor geëxpandeerd polystyreen, en product dat men in Nederland beter kent als piepschuim. Het grote voordeel van piepschuim is dat voor wel 98 procent bestaat uit lucht. Hierdoor krijgt het een soort automatische isolatiewaarde, die verbetert door de verwerking van het product. EPS kunnen wij toepassen als vloerisolatieplaten, maar ook als zogeheten isolatiechips of isolatiekorrels. Wilt u uw vloerisolatie combineren met het beperken van de mate van opstijgend vocht? Dan vormen isolatiekorrels van EPS een uitstekende keuze.

glaswol vloerisolatie Purmerend

Glaswol voor vloerisolatie

Een zeer populair materiaal onder doe-het-zelvers is glaswol. Glaswol is een mineraal isolatieproduct, dat een lange levensduur kent, en een goede isolatiewaarde biedt. Het grote voordeel van glaswol is echter de eenvoudige verwerking van het materiaal. Glaswol is gemakkelijk te snijden, knippen of zelfs te vouwen. Zo kan het in alle hoeken en gaten worden gepast voor een optimale isolatie. Wilt u niet alleen een prima warmte-isolatie, maar ook een uitstekende geluidsisolatie? Kies dan voor steenwol in plaats van glaswol. Steenwol heeft als bijkomend voordeel dat het geluid van zowel binnen- als buitenaf dempt. Ideaal voor het dempen van houten vloeren.

steenwol vloerisolatie Purmerend

Vloerisolatie met steenwol

Stelt u hoge eisen aan de geluidsisolering van uw woonkamervloer? Kies dan niet voor glaswol maar voor steenwol. Dit materiaal – ook wel rotswol genoemd – brengt een hoge geluidsisolatie met zich mee, én draagt tevens bij aan het bevorderen van de warmte-isolatie. Door deze tweeledige functie is steenwol iets duurder dan het gebruik van glaswol. Het verschil in prijs ligt rond de €2,- per vierkante meter. Hoewel het wordt gemaakt van basaltblokken, ziet men dit niet direct als duurzaam materiaal. Dit komt doordat er een heel proces van versmelten en verwerking aan de productie van de daadwerkelijke steenwolplaten verbonden zit.

Vloer isoleren met thermoskussens

Naast isolatieplaten van polyisocyanuraat bestaan er vele andere nieuwe ontwikkeligen binnen de isolatiebranche. Zo werken de specialisten van menig isolatiebedrijf in Purmerend ook met thermoskussens. Een thermoskussen is kunstmatige isolatie dat bestaat uit verschillende lagen kunststoffolie en aluminiumfolie die gevuld wordt met lucht. Doordat de thermoskussens ingeklapt kunnen worden geplaatst vereist dit weinig ruimte. Eventueel kunt u ervoor kiezen de thermoskussens zelf tegen de ondervloer te installeren. Thermoskussens werken het beste wanneer u deze op de begane vloer plaatst. Daarbij dient u bovendien koudebruggen te voorkomen, deze zullen het effect van de kussens ondermijnen.

Isolatiefolie voor de vloer

Isolatiefolie is voor bodemisolatie al jarenlang populair. Dat is niet heel gek: isolatiefolie is een folie dat op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht. Het is goedkoop, het is eenvoudig aan te brengen en het isoleert uitstekend. Dat is dan ook de reden waarom isolatiefolie steeds vaker gecombineerd wordt met andere vormen van vloerisolatie.

Isolatiefolie is ook verkrijgbaar in de vorm van thermokussens. Thermokussens zijn gemaakt van dezelfde isolatiefolie. De thermokussens bestaan uit verschillende lagen, gevuld met lucht. Deze worden aangebracht in de kruipruimte en houden zo vocht tegen.

Kruipruimte isolatie met thermoskussens? Vergelijk offertes!

Schakel een vakman uit Purmerend in en bespaar tot 30% op de isolatiekosten.

Gratis offertes ontvangen
isolatiebeton Purmerend

Isolatiebeton

Het isoleren van betonvloeren is steeds populairder bij onze zakelijke klanten uit Purmerend. Wanneer wij spreken over de na-isolatie van betonvloeren, dan gaat het in de meeste gevallen om het aanbrengen van een isolatielaag over de huidige betonvloer. Er bestaat echter ook speciaal isolatiebeton. Onder meer schuimbeton, ISO-mix en Argexbeton vormen voorbeelden van dit isolatiebeton. Isolatiebeton is zeer drukvast, en zorgt voor een automatische isolatielaag. De hogere isolatiewaarde van deze betonsoorten komt door de vermenging van isolatiematerialen met de betonmix. Bij ISO-mix vermengt men bijvoorbeeld polystyreenkorrels met het cement.

garagevloer isoleren in Purmerend

Garagevloer isoleren

Naast het isoleren van de houten of betonnen woonkamervloer, is het tevens een optie om de garagevloer van een isolatielaag te voorzien. Bij een garagevloer is het vaak echter geen mogelijkheid om deze vanaf de onderzijde te isoleren. Dit betekent dat u de garagevloer vanaf de bovenkant moet aanpakken. Hiervoor bestaan twee mogelijke technieken. De eerste techniek is de plaatsing van isolatieplaten over de ondervloer, om hierover weer de garagevloer te monteren. Deze techniek brengt de laagste kostprijs met zich mee. De tweede techniek is het aanbrengen van een isolerende laag over de bestaande garagevloer, en deze vervolgens af te werken met een nieuwe toplaag.

vloerisolatie met vloerverwarming

Vloerisolatie en vloerverwarming

Eén van de meest gestelde vragen aan de specialisten van ons isolatiebedrijf in Purmerend is de vraag of een vloerisolatie te combineren is met een vloerverwarming. Het antwoord hierop is helaas: nee, maar het is wel een optie om een bodemisolatie te combineren met de verwarming. Bij een bodemisolatie installeren wij onder de vloerverwarming een laag isolatie. Het voordeel van een combinatie van de vloerverwarming en een bodemisolatie is dat de warmte van de verwarming niet meer naar de bodem ontsnapt, maar dat alle warmte naar boven wordt gedwongen. Dankzij deze combinatie profiteert u dan ook gegarandeerd van een optimaal rendement van de verwarming.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Er bestaan vele soorten isolatiematerialen, en terwijl wij vaak gebruik maken van kunstmatige producten bestaan er ook veel geschikte isolatieproducten die een natuurlijke grondstof als basis hebben. Voor een vloerisolatie of bodemisolatie maken wij met name gebruik van zand of schelpen. Een schelpenisolatie krijgt hierbij de voorkeur omdat de schelpen niet worden aangetast door eventueel water. Zand heeft de neiging om in te klinken na verloop van tijd. Het storten van de schelpenisolatie kan binnen een paar uur, zodat u binnen korte tijd geniet van een verhoogde isolerende waarde bij uw huis of bedrijfspand in Purmerend. Vraag naar de mogelijkheden van isolatie bij u in Purmerend.

Welke isolatiewaarde?

Er zijn tal van isolatiematerialen beschikbaar. Bij de keuze moet u in ieder geval rekening houden met de isolatiewaarde. De isolatiewaarde, vaak uitgedrukt in de R-waarde of Rd-waarde, geeft aan in welke mate een materiaal van een bepaalde dikte isoleert. Hiermee kunt u ook bepalen hoe dik u het isolatiemateriaal aan moet brengen. Want hoe dikker het materiaal: des te hoger de isolatiewaarde. Vaak bent u verplicht een minimale R- of Rc-waarde te behalen om een subsidie aan te kunnen vragen. Ervaren isolatiebedrijven raden vaak aan een materiaal te kiezen met een minimale R-waarde van 3,3.

Nadelen vloerisolatie

Regelmatig krijgen wij de vraag of er ook nadelen aan de vloerisolatie verbonden zitten. Het antwoord hierop is: nee, eigenlijk niet.

Het enige mogelijke nadeel is dat u een paar dagen in een huis woont waarin men aan het verbouwen is. Deze overlast duurt maximaal een week, waarna u direct geniet van een verbeterd wooncomfort.

subsidie vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie 2024?

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een nationale subsidie die ook voor vloerisolatie kan worden ingezet. De hoogte en voorwaarden van de subsidie verschillen per doelgroep. De subsidie is namelijk voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Meer informatie over de ISDE vindt u op RVO.nl.

Via energiesubsidiewijzer.nl vindt u gemakkelijk of uw provincie of gemeente een plaatselijke subsidie uitgeeft voor woningisolatie.

Heeft u op dit moment niet voldoende spaargeld en komt u niet in aanmerking voor een subsidie? Kijk dan eens op energiebespaarlening.nl om tegen een lage rente geld te lenen voor uw woningisolatie.


vloerisolatiespecialist Purmerend

Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Purmerend

Twijfelt u nog of u een vloerisolatiespecialist uit Purmerend moet inhuren? Het inzetten van een professioneel bedrijf heeft tal van voordelen. Niet alleen bespaart u uzelf veel moeite, maar u bent ook nog eens verzekerd van een optimale isolatiewaarde! Het bedrijf is ervaren en plaatst de vloerisolatie op de juiste wijze. Zo voorkomt u vochtschade.

 • Een vloerisolatie specialist heeft de isolatiewerken snel afgerond.
 • U bent verzekerd van een optimale plaatsing en een hoge isolatiewaarde.
 • De kans op beschadigingen is het kleinst als u de klus overlaat aan een professioneel bedrijf.
 • U bespaart uzelf waardevolle tijd, energie en frustraties.
kosten vloerisolatie Purmerend

Besparen door offertes te vergelijken

Bespaar tot wel 30% op de kosten met behulp van onze offerteservice! Het werkt heel eenvoudig: u vult het offerteformulier in en geeft een duidelijke omschrijving van uw hulpvraag. U ontvangt vervolgens zo spoedig mogelijk tot wel 5 offertes van bedrijven uit de regio Purmerend: gratis en helemaal vrijblijvend!

Vergelijk de verschillende prijzen en kies voor het bedrijf met het beste aanbod. Zo bespaart u straks niet alleen op uw energierekening, maar ook op de isolatiekosten!

Dus wilt u graag een exacte prijsindicatie? Of wilt u meer weten over het verschil in prijs tussen PUR- en PIR-vloerisolatie? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in en start snel met vergelijken!

Bekijk ook eens de mogelijkheden van: