vloerisolatie Hoofddorp

Vloerisolatie Hoofddorp

Wilt u uw woningisolatie verbeteren? Vloerisolatie in Hoofddorp is een goedkope manier om uw energierekening te verlagen en uw wooncomfort te verhogen! Het isoleren van de vloer voorkomt een hoge luchtvochtigheid en isolatie zorgt er daarnaast voor dat de temperatuur in huis tot wel 4 graden stijgt! De besparing loopt op tot ruim €200,- per jaar, dus u verdient de investering snel weer terug.

Op deze pagina leest u over de verschillende manieren waarom een bedrijf vloerisolatie aanbrengt. Ook leest u meer over de kosten en krijgt u informatie over de verschillende isolatiematerialen die worden toegepast. Wilt u besparen op de isolatiekosten? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice.

De voordelen van ons concept

Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven met specialisten werkzaam in heel Nederland. Vergelijk gemakkelijk offertes van maximaal 5 bedrijven uit Hoofddorp. Waarom? Zo bespaart u op de kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie en profiteert u tevens van onderstaande voordelen.

 • Krijg inzicht in de prijzen van meerdere bedrijven uit de regio
 • Kies het bedrijf met het beste aanbod en bespaar tot 30%!
 • Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend.

Gratis offertes vergelijken

Waarom vloerisolatie?

Veel mensen in Hoofddorp zijn niet op de hoogte van vloerisolatie. Toch is dit één van de isolatievormen die het wooncomfort in huis optimaal doet stijgen. Dat komt omdat de temperatuur van de vloer een grote invloed heeft op uw gevoelstemperatuur. Hoe hoger deze is, hoe warmer u het heeft. Met goede vloerisolatie stijgt de temperatuur in huis met wel 4 graden! En met vloerisolatie bespaart u ook nog eens flink op uw energiekosten. Hoe groter uw vloeroppervlak, des te hoger uw besparing. Per jaar kan dit oplopen tot ruim €200,-. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van vloerisolatie.

 • Vloerisolatie verhoogt uw wooncomfort enorm.
 • Met het isoleren van de vloer verbetert u de luchtkwaliteit in huis.
 • Uw besparing loopt op tot wel €200,- per jaar!
 • Vloer- of kruipruimte isolatie is relatief voordelig.

Vloerisolatie kosten

De kosten van vloerisolatie zijn enorm afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het is dus niet mogelijk van tevoren te bepalen hoeveel vloerisolatie in uw situatie kost. Wel kunnen we u een indicatie van de prijzen geven. Deze vindt u in de tabel hieronder. Voor een vrijstaande woning met een vloer van 70 m² liggen de totale kosten gemiddeld rond de €2.100,-. Hiermee loopt de besparing op tot ongeveer €230,- per jaar. Hoe groter de vloer, des te hoger de kosten. Voor een rijtjeswoning met een oppervlak van 50 m² liggen de totale kosten ongeveer rond de €1.500,-.

Kosten vloerisolatie per type woning

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 30 m² €900,- €120,-
Appartement 45 m² €1.400,- €180,-
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-
Vrijstaande woning 100 m² €3.000,- €330,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Er zijn een aantal keuzes die invloed hebben op de totaalprijs. Natuurlijk speelt het vloeroppervlak een grote rol. Hier heeft u zelf uiteraard geen invloed op. Waar u wel invloed op heeft, is de keuze voor het materiaal en de isolatiemethode. Zo is isolatie vanaf de onderzijde vaak voordeliger dan vloerisolatie van bovenaf. Dat komt omdat u in dat geval de kosten voor de nieuwe vloerafwerking bespaard blijft. Ook de keuze van het materiaal is van invloed. Sommige materialen zijn een stuk duurder dan andere. PUR is bijvoorbeeld een duurdere optie. Daar staat echter wel tegenover dat PUR beter isoleert dan bijvoorbeeld minerale wol, waardoor het op de lange termijn misschien een goedkopere keuze is.

Besparing en terugverdientijd

Omdat u met de vloerisolatie het warmtebehoud verbetert, zult u jaarlijks enkele honderden euro’s besparen op de stookkosten.

U ziet in de bovenstaande tabel hoeveel u ongeveer op jaarbasis bespaart. Dit bedrag verandert door het kiezen van een andere isolatietechniek of isolatiemateriaal. Op basis van dit bedrag is het mogelijk om de terugverdientijd te berekenen. Dit doet u door het investeringsbedrag te delen door de gemiddelde jaarlijkse besparing. Voor vloerisolaties geldt dat het gemiddeld 8 jaar kost voordat u het investeringsbedrag terugverdiend hebt.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 30% op de isolatiekosten!

Meer weten over de prijzen? Vul dan snel het offerteformulier in.

Gratis offertes vergelijken

houten vloer isoleren Hoofddorp

Houten vloer isoleren Hoofddorp

Of u nu thuis een houten of een betonvloer hebt, het is van groot belang om deze van de juiste isolatie te voorzien. De isolering van een houten ondervloer bestaat uit twee onderdelen: het aanbrengen van een laag bodemfolie als vochtwering, en de plaatsing van isolatieplaten, thermoskussens of een ander isolerend product.

Het aanbrengen van vochtwerend folie aan de onderzijde van de houten planken is van groot belang. De houten onderdelen kunnen door vocht namelijk hun isolatiewaarde verliezen, en kromtrekken. De isolatie van een houten woonkamervloer wil het beste via de kruipkelder, mits deze een minimale hoogte van 50cm heeft.


betonvloer isoleren Hoofddorp

Betonvloer isoleren Hoofddorp

Steeds vaker kiest men bij bedrijven voor een betonvloer in plaats van een houten parketvloer in de kantoorruimtes en hallen. Een betonvloer biedt een enigszins industriële aanblik, wat bij vele bedrijven in Hoofddorp goed past. Het nadeel van een betonvloer is dat deze soms koud aanvoelt, doordat er geen goede warmtewering plaatsvindt. De optrekkende kou van de betonvloer gaat u tegen door deze van isolatie te voorzien. Voor het isoleren van de betonvloer zijn isolatieplaten van zowel XPS als EPS geschikt. Naast isolatieplaten is het bij een betonvloer tevens een optie te kiezen voor thermoskussens of glaswol. De medewerkers van een isolatiebedrijf bieden u desgewenst meer informatie aan.

Methodes om de vloer te isoleren

Als u hebt besloten om de vloer te isoleren voor een beter warmtebehoud, de verbetering van het leefklimaat of minder geluidsisolatie, dan is het vervolgens tijd om te kiezen voor één van de beschikbare isolatiemethoden. Voor vloerisolaties bestaan er ruwweg drie technieken: een bodemisolatie, de onderzijde vloerisolatie en de bovenzijde vloerisolatie. Hoewel alle drie technieken de bovenstaande voordelen opleveren, bestaan er wel verschillen in de mate waarin dit gebeurt. De specialisten uit ons netwerk in Hoofddorp hebben daarom voor u een overzichtje gemaakt van de drie technieken en hun voor- en nadelen.

Bovenzijde vloerisolatie

Een laatste oplossing is de isolering van de bovenkant van de bestaande betonvloer. U hebt hierbij zowel de optie als het aanleggen van een volledig nieuwe vloer als het monteren van een zwevende dekvloer. Deze techniek vraagt de grootste investering, maar zorgt er wel voor dat uw betonvloer er weer als nieuw uitziet. De kosten voor een vloerisolering aan de bovenkant kunt u het beste overlaten aan een erkend bedrijf uit Hoofddorp. Op deze manier weet u zeker dat u nog lange tijd van de voordelen zult profiteren.

Onderzijde vloerisolatie

Een tweede mogelijkheid, eventueel in combinatie met de bodemisolatie, is de vloerisolatie aan de onderzijde. Dit gebeurt voor vloeren op de begane grond eveneens via de kruipruimte. Bij deze techniek plaatst men isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloerplanken, om zo de warmte langer in huis te houden. Daarnaast is deze techniek geschikt voor het tegengaan van geluidsoverlast. Wanneer uw kruipkelder hoger dan 50 centimeter is, dan is het een mogelijkheid om deze isolatietechniek eigenhandig uit te voeren.

bodemisolatie Hoofddorp

Bodemisolatie

De eerste en meest toegepaste techniek is de bodemisolatie. Bij het isoleren van de bodem brengt het bedrijf uit Hoofddorp een laag isolatiemateriaal over de grond van de kruipruimte aan. Hierdoor staat de bodemisolatie ook wel bekend als de kruipruimte isolatie.

Het grote voordeel van een bodemisolatie is dat u hiermee de kans op optrekkende kou vermindert, en tevens het warmtebehoud verbetert. De klus is bovendien binnen een dag afgehandeld, waardoor u snel van een verbeterd wooncomfort geniet.

De materialen die u voor een bodemisolatie zou kunnen gebruiken zijn: schelpen, zand, isolatiekorrels en thermokussens.

vloer isolatie Hoofddorp

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Hierboven gaven we al aan dat u de keus hebt uit zowel een bodemisolatie als een vloerisolatie (op twee manieren). Regelmatig krijgen wij van klanten uit Hoofddorp de vraag welke variant het beste bij hun wensen past. Het antwoord hierop is afhankelijk van de eisen die u aan de isolatietechniek stelt. Vindt u het belangrijk om de stookkosten zoveel mogelijk te beperken? Dan adviseren wij één van de twee technieken voor vloerisolatie. Hebt u regelmatig last van tocht over de vloer, of is één van uw huisgenoten astmatisch? Dan is een bodemisolatie weer de juiste keuze. In sommige gevallen is het zelfs een goede oplossing om beide technieken gecombineerd toe te passen: een isolering van zowel vloer als de grond. Of zelfs de combinatie van een vloerverwarming met een bodemisolatie.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Vloerisolatie wordt in Hoofddorp op verschillende manieren geplaatst. Hoe de vloerisolatie specialist uit Hoofddorp te werk gaat, is dus afhankelijk van de gekozen isolatiemethode, het materiaal en uiteraard de mogelijkheden in huis. Stel dat u kiest voor isolatie vanaf de onderzijde: in dat geval werkt de vloerisolatie specialist vanuit de kruipkelder. Tegen het plafond of de grond van de kruipkelder brengt hij dan isolatiemateriaal aan. Heeft u een betonnen vloer en kiest u voor vloerisolatie van bovenaf, dan verwijdert hij eerst de huidige vloerafwerking. Op de betonnen vloer plaatst hij vervolgens een dampscherm en daaroverheen de isolatieplaten. U kunt de isolatie vervolgens laten afwerken met een vloerafwerking naar keuze.

isolatie van de vloer in Hoofddorp

Verhoog uw wooncomfort maximaal met vloerisolatie!

Bespaar op de kosten door offertes van meerdere specialisten uit Hoofddorp te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken

Kruipruimte isolatie Hoofddorp

Omdat er voor vloerisolatie vaak een aanpassing aan het vloeroppervlak gedaan wordt, is dit voor veel inwoners van Hoofddorp niet de meest ideale optie. Als alternatief kunt u kruipruimte isolatie uitvoeren. Hierbij brengt de vloerisolatie specialist uitHoofddorp het materiaal aan vanuit de kruipruimte. Dit gebeurt doorgaans op twee verschillende manieren: tegen het plafond van de kruipruimte of door middel van bodemisolatie. U kunt ook beide vormen van kruipruimte isolatie met elkaar combineren.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Omdat de kruipruimtes zich onder het grondniveau bevinden, is er soms sprake van een hoge luchtvochtigheid. Deze hoge vochtigheidsgraad is in sommige gevallen van invloed op de staat van de ondervloer, en daarmee op de luchtvochtigheid in huis. Om te voorkomen dat de ondervloer uiteindelijk rot of anderszins beschadigt door het vocht in de kruipruimte, is het een optie om de bodem van de kruipruimte te isoleren met isolatiechips. Deze isolatiechips worden gemaakt van EPS (piepschuim) en zullen het vocht aan de vloer onttrekken. Dankzij deze bodemisolatie wordt uw huidige vloer warmer en droger, wat vele positieve gevolgen zal hebben. Schakel eén van de isolatiebedrijven uit ons netwerk ín om dit voor u te realiseren.

Vloer zonder kruipruimte: wat nu?

Kruipruimte isolatie is niet altijd een optie. Als de ruimte in ieder geval 35 centimeter hoog is, dan het hoog genoeg om de vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer aan te brengen. Is dit niet het geval dan is bodemisolatie nog altijd een optie. Vaak heeft u hiervoor minimaal 20 centimeter hoogte tegen. Het kan ook voorkomen dat er helemaal geen kruipruimte aanwezig is. Het makkelijkst is dan om uw houten of betonnen vloer vanaf de bovenkant te isoleren. Hiervoor verwijdert u de huidige vloerafwerking en plaatst u het isolatiemateriaal rechtstreeks op het vloeroppervlak. Een andere mogelijkheid is de realisatie van een zwevende dekvloer.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Het is zeker verstandig een vloerisolatie specialist uitHoofddorp in te schakelen voor het aanbrengen van kruipruimte isolatie. Wilt u toch zelf aan de slag? Vergeet niet dat de kruipkelder een vochtige en erg kleine ruimte is. U heeft beperkt de ruimte en slecht licht. Dit maakt het erg lastig het materiaal op de juiste wijze aan te brengen. Doet u dit toch liever zelf, draag dan beschermende kleding en zorg voor een goede bouwlamp. Kies de juiste materialen, zodat u zeker weet dat het niet wordt aangetast door grondwater en maak goed gebruik van een dampscherm.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Kruipruimte isolatie is doorgaans voordeliger dan vloerisolatie. De kosten zijn sterk afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Zo is schelpenisolatie een vrij kostbaar natuurlijk materiaal, hiervoor betaalt u gemiddeld €28,- per m² inclusief aanbrengen.

Het voordeel van bodemisolatie is dat dit oppervlak vaak kleiner is dan de vloer, waardoor u alsnog goedkoper uit bent. Voor thermokussens of isolatiefolie liggen de kosten rond de €22,- per m² en EPS-parels kosten gemiddeld €22,- per m² inclusief aanbrengen.

Kosten kruipruimte isolatie aanbrengen

Materiaal kruipruimte isolatie Benodigde hoogte in kruipruimte Prijs per m²
Schelpen 30 – 35 cm €28,-
Isolatiechips 30 – 35 cm €24,-
EPS 20 – 25 cm €22,-
Thermokussens Minimaal 35 cm €22,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kruipruimte ventilatie

Naast het verbeteren van de woningisolatie door de plaatsing van isolatiematerialen, is het eveneens van groot belang om goed te ventileren. Niet alleen in huis, ook in de kruipkelder is ventilatie zeer belangrijk. Door goed te ventileren voorkomt u dat waterdruppels ontstaan, en niet meer verdampen. Daarnaast zorgt ventilatie voor een verlaagde kans op gezondheidsproblemen en ongedierte.

In de meeste gevallen gebeurt de ventilatie van kruipruimtes door middel van ventilatieroosters. Is het geen optie om ventilatieroosters te monteren? Luchtkokers vormen een uitstekend alternatief. Ga altijd in gesprek met een ervaren bedrijf uit Hoofddorp om de juiste installatietechniek tegen de laagste prijs te bepalen.

kruipruimte

Goedkoop uw huis isoleren? Kies voor kruipruimte isolatie!

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten.

Gratis offertes ontvangen

isolatiemateriaal Hoofddorp

Welk isolatiemateriaal?

Voor iedereen die het energielabel van een huis of bedrijf wil verbeteren geldt dat er een aantal keuzes gemaakt moeten worden. De eerste keuze is die voor het soort woningisolatie dat men laat uitvoeren. Bij vrijwel elk isolatiebedrijf in Hoofddorp kan men u namelijk helpen bij zowel een vloerisolatie als gevelisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Als deze keuze eenmaal genomen is, dan is daar nog de keus voor het soort isolatiemateriaal. Voor het isoleren van vloeren bestaan er vele geschikte isolatiematerialen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Welke soort u het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van uw wensen op het gebied van prijzen en isolatiewaarde.

vloerisolatieplaten Hoofddorp

Vloerisolatieplaten Hoofddorp

Voor de isolatie van betonnen vloeren worden vaak isolatieplaten gebruikt. Vloerisolatieplaten zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen, met name vloerisolatieplaten van PUR, PIR en EPS zijn in Hoofddorp populair. De vloerisolatieplaten zijn ideaal voor het isoleren van vloeren, omdat ze ook in een geringe dikte nog steeds een erg goede isolatiewaarde hebben. Dit houdt in dat u de vloerisolatieplaten rechtstreeks op de betonnen vloer kunt aanbrengen, zonder dat u het vloeroppervlak te veel verhoogt. Bovendien zijn ze drukvast, waardoor u geen zwevende dekvloer boven de vloerisolatie hoeft aan te brengen. De prijs van isolatieplaten is volledig afhankelijk van het soort plaat dat u laat aanbrengen.

Dikte van vloerisolatieplaten

Isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Als u kiest voor vloerisolatie vanaf de bovenkant, dan is het extra belangrijk dat de vloerisolatieplaten zo dun mogelijk zijn. In het geval van vloerisolatie langs de onderzijde kan u ook dikkere vloerisolatieplaten aanbrengen. De dikte heeft wel een invloed op de isolatiewaarde. Wilt u een dunne isolatieplaat, kies dan voor PIR of PUR, dit heeft de beste isolatiewaarde en kan daardoor erg dun aangebracht worden. Dit is al verkrijgbaar vanaf een dikte van 30 mm.

Hoeveel kosten vloerisolatieplaten?

De kosten van isolatieplaten hangen volledig samen met het basismateriaal van de isolatieplaat. Zo zijn PUR en PIR-vloerisolatieplaten iets duurder vanwege de uitstekende isolatiewaarde. De prijs ligt gemiddeld rond de €3,- per m² voor een dikte van 3 centimeter. Hoe dikker het materiaal, des te hoger de prijzen. Voor EPS liggen de kosten rond de €1,60,- voor een dikte van 2 centimeter en voor 2 centimeter XPS-vloerisolatieplaten betaalt u gemiddeld €2,50 per m².

Prijstabel vloerisolatieplaten

Materiaal Gemiddelde prijs per m² Isolatiewaarde Dikte
PIR €3,00,- tot €15,00 1,5 m² k/w tot 3,8 m² k/w 3cm tot 10cm
EPS €1,60 0,50 m² k/w 2cm
XPS €2,50,- tot €20,00 0,55 m² k/w tot 4,55 m² k/w 2cm tot 16cm
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Verschil PIR en PUR?

Tot een aantal jaar geleden was PUR het meest populaire isolatieproduct. Niet alleen voor een vloer- of bodemisolatie, maar ook voor andere vormen van woningisolatie. Tegenwoordig is er een materiaal dat nog beter isoleert: PIR. PIR en PUR zijn vergelijkbare materialen. Het wordt geproduceerd van petrochemische grondstoffen en is een kunstschuim. Ook zijn beide materialen niet schadelijk voor het milieu, maar worden ze allebei als milieuonvriendelijke keuze beschouwd omdat er tijdens de productie wel schadelijke stoffen ontstaan. Alleen heeft PIR een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid. Daardoor is PIR ook iets duurder in aanschaf.

eps isolatie Hoofddorp

Vloerisolatie met EPS-korrels?

Een tweede product waar de medewerkers van ons isolatiebedrijf in Hoofddorp regelmatig mee aan de slag gaan is EPS. De Engelse afkorting EPS staat voor expanded polystyrene. Het is een product dat wij in Nederland beter kennen als piepschuim. Het piepschuim bestaat uit duizenden kleine bolletjes die voor 98% uit lucht bestaan. Hierdoor is EPS zeer licht en biedt het zeer goede isolerende eigenschappen. In de meeste gevallen kiest men voor vloerisolatieplaten van EPS bij de (houten) vloerisolatie. In plaats van vloerisolatieplaten vormen ook zogeheten EPS-parels of korrels een mogelijke vorm van isolatie, maar dan voor de bodem van de kruipruimte.

glaswol vloerisolatie Hoofddorp

Glaswol voor vloerisolatie

Het eerste isolatiemateriaal waar wij u graag meer informatie over willen geven is glaswol. Glaswol wordt over het algemeen gezien als isolatiemateriaal dat zeer geschikt is voor het isoleren van daken, maar kan ook toegepast worden als basis van de vloerisolatie. Onder meer de eenvoudige verwerking en lange levensduur vormen positieve eigenschappen van glaswol. Het biedt bovendien een prima akoestische isolatie. Gaat u zelf aan de slag met de vloerisolatie? Dan is glaswol een uitstekende keuze. Glaswol kunt u snijden, knippen of zelfs opvouwen om alle hoeken en gaten te dichten. Wie aan de slag gaat met dit product dient wel beschermende kleding te dragen, inclusief mondkapje en stofbril.

steenwol vloerisolatie

Vloerisolatie met steenwol

Een volgend veelgebruikt product naast glaswol is steenwol. Steenwol kan van verschillende steensoorten gemaakt worden. Onder meer basalt en diabaas smelt men op zeer hoge temperaturen, waarna ze het in een soort wolstrengen slingeren. Deze draden weeft men samen met een bindmiddel tot een soort mat. Steenwol heeft als groot voordeel dat het niet alleen zorgt voor een thermische isolatie, maar ook voor een akoestische isolatie. Gaat u zelf aan de slag met het verwerken van steenwol? Pas dan op voor de vezels! Draag een mondkapje en beschermende kleding. De kosten voor de minerale wol liggen rond de €8,- per vierkante meter.

Vloer isoleren met thermoskussens

Wie een vloer laat isoleren moet kiezen tussen zowel natuurlijke als kunstmatige materialen. Waar de natuurlijke isolatiematerialen steeds hetzelfde blijven, creëert men binnen de kunstmatige categorie steeds nieuwe producten. Eén van de meer recente ontwikkelingen is de ontwikkeling van het thermoskussen. Thermoskussens zijn een soort kussentjes met lucht erin die wij toepassen voor een bodemisolatie. Doordat een thermoskussen zeer dun op te vouwen is, is het mogelijk om eigenhandig de thermoskussens in kruipruimtes te plaatsen, zodat u bespaart op de installatiekosten. Thermoskussens hebben gegarandeerd een lange levensduur en zullen de isolatiewaarde van uw pand verhogen.

Isolatiefolie voor de vloer

Voor bodemisolatie is isolatiefolie een erg populair materiaal. Dat is niet gek, want isolatiefolie is goedkoop, gemakkelijk te installeren en een milieuvriendelijke keuze. De vloerisolatie specialist uit Hoofddorp brengt de isolatiefolie rechtstreeks aan op de bodem. Zo houdt het de kou en grondwater van beneden tegen. Isolatiefolie wordt ook vaak gebruikt in combinatie met vloerisolatie voor een optimaal resultaat. In plaats van isolatiefolie kunt u ook thermokussens aanbrengen. Thermokussens worden geproduceerd van isolatiefolie. De thermokussens zijn een heleboel laagjes folie, gevuld met lucht. Hiervoor heeft u wel minimaal 35 centimeter ruimte nodig in de kruipkelder.

Vloer isoleren met PIR-vloerisolatieplaten?

Bespaar tot 30% op de kosten met het vergelijken van offertes!

Gratis offertes ontvangen
isolatiebeton

Isolatiebeton

Een speciaal soort isolatiemateriaal is isolatiebeton. Deze betonsoort is ontwikkeld voor het uitvullen van leidingen, platte daken en holle ruimtes. Het is dus onder meer geschikt voor het opvullen van de kruipkelder. Er bestaan meerdere soorten isolatiebeton: ISO-mix, schuimbeton en argexbeton. Deze hebben een isolatiewaarde tussen de 0.30 (schuimbeton en argexbeton) tot 0.065 (Iso Mix) W/mK. De bekendste vorm van isolatiebeton is de ISO mix. Hiervoor mengt men cement met polystyreenkorrels tot een lichtgewicht beton dat hoog isolerend werkt. De mix pompt men vervolgens in de te isoleren ruimte.

garagevloer isoleren in Hoofddorp

Garagevloer isoleren

Hoewel de meeste klanten van een isolatiebedrijf uit Hoofddorp kiezen voor een vloerisolatie binnenshuis, is het tevens een optie de garagevloer te isoleren. De vloerisolatie van de garagevloer is anders dan bij een woonkamervloer, omdat hiervoor vrijwel altijd een bovenzijde vloerisolatie nodig is. Dit komt doordat er onder de garagevloer geen loze ruimte zit. De isolatie van de bovenkant van de garagevloer is op twee manieren uitvoerbaar: door een isolatielaag over de bestaande garagevloer heen te leggen, en hierover een toplaag te installeren; of door over de onderliggende betonvloer een isolatielaag aan te brengen, en hierop de nieuwe garagevloer te monteren.

vloerisolatie met vloerverwarming

Vloerisolatie en vloerverwarming

Wie een vloerverwarming heeft zal niet snel denken aan het laten plaatsen van een vloerisolatie. Het isoleren van de vloer zelf is dan ook over het algemeen niet mogelijk wanneer er al een vloerverwarming is geplaatst. Het is echter wel een optie om de vloerverwarming te combineren met en bodemisolatie. Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, zorgt u ervoor dat de warmte van de verwarmingsbuizen niet meer naar de grond verdwijnt, maar wel naar boven moet stijgen. Een combinatie van een bodemisolatie en vloerverwarming zorgt dan ook voor een hoger rendement van de verwarming en warmere vloeren. Kijk bij het plaatsen van het isolatiemateriaal wel goed uit, warmwaterleidingen mogen niet luchtdicht afgesloten worden.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Zoals al eerder aangegeven bestaan er zowel kunstmatige als natuurlijke isolatiematerialen verkrijgbaar bij menig isolatiebedrijf. Waar de kunstmatige materialen garant staan voor een lange levensduur en een uitstekende isolatiewaarde, brengen ook de natuurlijke isolatiematerialen een aantal voordelen met zich mee. Een natuurlijk isolatiemateriaal dat wij regelmatig inzetten voor het isoleren van de bodem zijn schelpen. Schelpen kunnen wij volledig recyclen. Doordat vocht de schelpen niet aan zal tasten is dit met name voor kruipruimtes met een hoog vochtgehalte geschikt. Een ander natuurlijks isolatiemateriaal dat wij vaak toepassen is zand. Met name klanten met een beperkt budget gebruiken liever zand als isolatiemateriaal voor de bodemisolatie.

Welke isolatiewaarde?

Elk materiaal heeft z’n eigen isolatiewaarde. Deze wordt vaak uitgedrukt in de R-waarde of Rd-waarde. Deze waarde geeft aan in welke mate een materiaal van een bepaalde dikte isoleert. Zo heeft PIR-isolatie van 3 centimeter dik een isolatiewaarde van 1,5 m² k/w. Met een dikte van 10 centimeter stijgt de isolatiewaarde enorm: naar 3,8 m² k/w. Voor EPS van 2 centimeter dik geldt een isolatiewaarde van 0,5 m² k/w en XPS heeft een r-waarde van 0,55 m² k/w. Naast deze R-waarde is ook de RC-waarde van belang. De Rc-waarde geeft aan in welke mate de complete constructie isoleert.

Nadelen vloerisolatie

Volgens een aantal mensen kleven er flinke nadelen aan vloerisolatie. Zo zou het erg duur zijn en weinig opleveren. Hoewel vloerisolatie inderdaad minder oplevert dan andere vormen van woningisolatie, wil dat niet zeggen dat het niets oplevert. Het verhoogt uw wooncomfort namelijk maximaal, omdat de temperatuur van de vloer hier een grote invloed op heeft. Daarnaast loopt de besparing op tot ruim €200,- per jaar en is de investering een stuk kleiner dan bijvoorbeeld isolatie van de buitenmuur.

subsidie vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie 2024?

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een nationale subsidie die ook voor vloerisolatie kan worden ingezet. De hoogte en voorwaarden van de subsidie verschillen per doelgroep. De subsidie is namelijk voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Meer informatie over de ISDE vindt u op RVO.nl.

Sommige gemeentes geven een regionale subsidie voor energiebesparing. De hoogte en voorwaarden van deze subsidies verschillen per gemeente. U vindt alle plaatselijke subsidies in Hoofddorp op energiesubsidiewijzer.nl. Met een energiebespaarlening leent u tegen een lage rente. Meer hierover leest u op energiebespaarlening.nl.


vloerisolatiespecialist Hoofddorp

Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Hoofddorp

Het inhuren van een vloerisolatiespecialist uit Hoofddorp heeft vele voordelen. Allereerst bespaart u uzelf zo een hoop tijd. Daarnaast weet u ook nog eens zeker dat de vloerisolatie correct geplaatst is. Zo ontstaan er geen beschadigingen aan uw houten of betonnen vloer en wordt het materiaal niet aangetast door vocht. Hieronder staan vier belangrijke redenen om voor het aanbrengen van vloerisolatie een vloerisolatie specialist uit Hoofddorp in te schakelen.

 • U bent verzekerd van de allerbeste isolatiewaarde.
 • Het isolatiemateriaal wordt correct geplaatst.
 • Profiteer van de ervaring van een isolatiebedrijf uit Hoofddorp.
 • U bespaart uzelf waardevolle tijd.
kosten vloerisolatie Hoofddorp

Besparen door offertes te vergelijken

Maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice om tot wel 30% op de investering te besparen. Als u het offerteformulier invult ontvangt u zo spoedig mogelijk tot wel 5 vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio.

Vergelijk de kosten en kies zo voor de vloerisolatie specialist uit Hoofddorp met het beste aanbod. Zo bent u altijd verzekerd van de beste service tegen de laagste prijs.

Wilt u hier ook van profiteren? Wilt u graag meer informatie over het verschil in prijs tussen isolatie van een betonnen of houten vloer? Of bent u benieuwd of uw kruipkelder geschikt is voor isolatie?

Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!

Bekijk ook eens de mogelijkheden van: