Vloerisolatie in Hoorn

Vloerisolatie Hoorn

Bent u op zoek naar een manier om uw woning in Hoorn beter te isoleren, maar voelt u geen behoefte om een lange tijd in een verbouwing te zitten? Dan biedt een vloerisolatie via de kruipruimte wellicht uitkomst. Er bestaan drie verschillende technieken voor het isoleren van een bodem of vloer. Zo is het mogelijk om de vloerisolatie uit te voeren aan de onderzijde van de vloer, kunt u kiezen voor een bodemisolatie, of is het een optie de huidige bovenvloer weg te breken. Daarnaast is een akoestische vloerisolatie met isolatieplaten tevens een optie. Welke vorm van bodem- of vloerisolatie u ook wenst, bij ons netwerk bent u aan het juiste adres voor het vinden van een erkend isolatiebedrijf. Vraag via het contactformulier eenvoudig en snel meerdere vrijblijvende offertes (maximaal 5) aan van isolatiebedrijven uit uw regio. Nadat u deze ontvangen heeft, vergelijkt u deze eigenhandig op prijs, voorwaarden en aanbod. Hierdoor ziet u snel welk isolatiebedrijf de beste prijs biedt, om zo tot soms wel 30% besparen op de kosten voor het plaatsen van de (houten) vloerisolatie.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Verlaag uw energierekening, verhoog uw comfort

Veel van onze klanten uit Hoorn kiezen ervoor om hun vloeren te isoleren om zo de energierekening te verlagen. De na-isolatie van een parketvloer of kruipruimte draagt hier zeker aan bij. Uit onderzoek is gebleken dat u dankzij de vloerisolatie jaarlijks tot wel €450,- kunt besparen. Dit betekent dat u na zo’n 7 jaar de investering in de vloerisolering weer zult terugverdienen. Naast een verlaagde energierekening zitten er echter nog meer voordelen aan een vloerisolatie verbonden. Het eerste bijkomende voordeel is de verbetering van het wooncomfort. Zo zorgt de vloerisolatie voor een stijging van de vloertemperatuur met 4 graden, vermindert u de kans op optrekkend vocht uit de kruipkelder, en is de warmte beter verdeeld. Dit alles draagt weer bij aan een gezonder leefklimaat. Een lagere luchtvochtigheid zorgt voor minder ongedierte en een kleinere kans op astmatische en reumatische klachten.

Zorgt een vloerisolatie voor nog meer voordelen?

Jazeker. Met de na-isolering van de vloeren draagt u eveneens bij aan een beter milieu. Dankzij de isolatie verkleint u de CO2 uitstoot, waardoor het broeikaseffect vermindert. Daarnaast bestaan er vele natuurlijke isolatiematerialen, waarvoor geen schadelijke stoffen bij het verwerkingsproces gebruikt worden. Wij adviseren dan ook om te kijken naar de mogelijkheden voor een duurzaam isolatiemateriaal en de positieve eigenschappen hiervan. Een volgend positief punt van een vloerisolering is de bescherming van de bouwconstructie. Met name een bodemisolatie draagt bij aan het behoud van de vloerbalken en leidingen.

Kort gezegd zorgt de vloerisolatie voor:

 • Een hoger wooncomfort
 • Lagere energiekosten
 • Beter leefklimaat
 • Het behoud van uw woning

Nadelen

Regelmatig krijgen wij de vraag of er ook nadelen aan de vloerisolatie verbonden zitten. Het antwoord hierop is: nee, eigenlijk niet. Het enige mogelijke nadeel is dat u een paar dagen in een huis woont waarin men aan het verbouwen is. Deze overlast duurt maximaal een week, waarna u direct geniet van een verbeterd wooncomfort.
vloer isoleren

Methodes om de vloer te isoleren

De term vloerisolatie is in feiten een verzamelterm voor drie verschillende technieken. Het isoleren van vloeren is namelijk op drie verschillende manieren mogelijk: door middel van het aanbrengen van een isolatielaag aan de bovenzijde of onderzijde, of door de na-isolatie van de kruipruimte. Voor welke variant u dient te kiezen hangt af van uw woonsituatie, de eisen die u aan de vloerisolatie stelt, en het budget dat u ter beschikking heeft. Wij lichten voor u in onderstaand overzicht de drie technieken enigszins toe, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.

Bovenzijde vloerisolatie

De techniek die over het algemeen de grootste verbouwing vraagt is het isoleren van de bovenzijde van de vloerlaag. U hebt hierbij de keus uit twee technieken: het aanbrengen van een zwevende dekvloer, of het vervangen van de volledige vloer. Dit betekent dat u de bestaande dekvloer moet openbreken, om daarna de isolatielaag en de nieuwe topvloer te leggen. Dit brengt hoge kosten met zich mee, maar zorgt daarbij ook voor een langere levensduur en een verzorgde aanblik.

Onderzijde vloerisolatie

Een alternatief is het aanbrengen van een isolatielaag aan de onderkant van de bestaande vloer. Het is hiervoor noodzakelijk dat er een kruipruimte onder de vloer aanwezig is. Het voordeel van het plaatsen van een isolatielaag aan de onderzijde van de vloerplanken is dat u hiermee niet alleen het warmteverlies beperkt, maar ook opstijgende kou vanuit de kruipkelder vermindert. Wilt u deze klus eigenhandig uitvoeren? Dan dient de ruimte meer dan 50cm hoog te zijn, en moet er de mogelijkheid bestaan voor het aansluiten van een bouwlamp voor de benodigde verlichting.

Bodemisolatie

De laatste techniek die specialisten uit Hoorn toepassen voor het verbeteren van de isolatiewaarde van de vloer is een bodemisolatie. Hierbij isoleert men in de kruipruimte niet de onderzijde van de vloerplanken, maar de bodem van de ruimte. Het grote voordeel van een bodemisolatie is dat het relatief lage kosten met zich meebrengt, doordat u met goedkoop materiaal kunt werken. Onder meer schelpen en zand vormen prima opties voor de bodemisolatie.

Video: heeft u vloerisolatie?

bodemisolatie of vloerisolatie in Hoorn?

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Hierboven legden we het verschil uit tussen een vloer- en bodemisolatie. Maar welke van deze moet u nu kiezen bij het isoleren van uw vloeren? Het antwoord hierop is grotendeels afhankelijk van de eisen die u aan de woningisolatie stelt. Vindt u het belangrijk dat het warmtebehoud verbetert? Hecht u de grootste waarde aan de verbetering van het leefklimaat? Of wilt u ervoor zorgen dat de woningisolatie niet al te veel hoge kosten met zich meebrengt? Al deze factoren beïnvloeden de uiteindelijke keuze voor de passende techniek. Kort gezegd is een bodemisolatie de beste keus als u een beperkt budget hebt, of wanneer u de luchtvochtigheidsgraad in huis wilt verbeteren. De bodemisolatie zorgt dankzij het beperken van vocht en kou voor een aangenamer en gezonder leefklimaat. Een vloerisolatie is geschikt op het moment dat u sterk wil besparen op de stookkosten en het warmtebehoud wenst te verbeteren. Hiervoor vormen beide technieken voor de vloerisolering een goede keus.

kruipruimte isoleren Hoorn

Vloer zonder kruipruimte

Bij de meeste woningen in Hoorn zit er een kruipruimte onder de vloer. Maar wat als deze ruimte slecht bereikbaar, of überhaupt niet aanwezig is? Hoe zorgt u er dan voor dat uw vloeren op de juiste wijze geïsoleerd worden? Het eenvoudigste antwoord is het aanbrengen van een laag isolatiemateriaal over de bestaande vloer. U krijgt hierbij de keus uit twee methoden: het aanbrengen van een zwevende dekvloer en het vervangen van de dekvloer.

Slecht bereikbare kruipruimte

Sommige kruipruimtes zijn maar heel klein en laag, of kunnen slecht bereikt worden. Dit betekent dat u wel de nadelen van een kruipruimte ondervindt, maar niet profiteert van de opties voor isolatie. Een mogelijkheid is het creëren van een toegang naar de kruipkelder door het uitgraven van een tunnel of het vergroten van de ruimte. Houd hierbij wel rekening met de leidingen en controleer of er sprake is van voldoende ventilatie via ventilatiegaten of de spouwmuren.

zwevende dekvloer plaatsen

Geen kruipruimte aanwezig: wat nu?

U kunt een zwevende dekvloer laten leggen of de huidige dekvloer laten vervangen. Bij het plaatsen van een zwevende dekvloer, gaat men uit van de bestaande draagvloer. Men brengt hiervoor een laag isolatiemateriaal tussen de bestaande grondvloer en de nieuwe dekvloer. Hierdoor bespaart u niet alleen in de energiekosten, maar verbetert u eveneens de geluidsisolatie van het pand. Met name bij appartementen is de zwevende dekvloer een passende oplossing. Bij het vervangen van de huidige vloer, breekt men de bestaande dekvloer open. Dit betekent een grotere verbouwing, maar ook een optimaal resultaat. De isolatiewaarde en de aanblik van het vloeroppervlak zullen hierdoor verbeteren. Vindt u het prettiger om de bestaande vloer niet aan te passen? Kijk dan naar de mogelijkheden voor het verbeteren van de bereikbaarheid van de kruipruimte.

houten vloer isoleren Hoorn

Houten vloer isoleren

Over het algemeen kiest men in Nederlandse woningen voor een houten vloerbasis of een betonvloer. Voor elk van deze vloersoorten geldt dat het goed mogelijk is deze te isoleren. De vloerisolatie van een houten topvloer doet u het beste via de ruimte eronder. Om vochtproblemen en kromtrekken van de houten planken te voorkomen is het verstandig om niet alleen een isolatielaag te installeren, maar ook bodemfolie te monteren. Dit bodemfolie beschermt de houten planken tegen houtrot en schimmel. Voor de isolatielaag hebt u de keus tussen vloerisolatieplaten van PUR en EPS en thermoskussens. De isolatieplaten kunt u eventueel eigenhandig installeren.

betonnen vloer isoleren Hoorn

Betonvloer isoleren

Voor veel bedrijven en ook steeds vaker bij particulieren vormt een betonvloer een populaire vloersoort. Een betonvloer biedt een industriële aanblik, maar door de vele designs hoeft dit geen kille uitstraling te bieden. Het nadeel van een betonvloer is dat hierdoor al snel kou optrekt. Door een goede isolering voorkomt u deze koude over de betonvloer. Twee materialen vormen een geschikte keus voor het isoleren van een betonvloer: isolatieplaten van EPS en isolatieplaten van XPS. Beide materialen verhogen de isolatiewaarde van de betonvloer, waardoor eveneens de pandwaarde verhoogt. De medewerkers van een isolatiebedrijf in Hoorn geven u hierover desgewenst graag meer informatie.

isolatie van de garagevloer

Garagevloer isoleren

Naast het isoleren van de houten of betonnen woonkamervloer, is het tevens een optie om de garagevloer van een isolatielaag te voorzien. Bij een garagevloer is het vaak echter geen mogelijkheid om deze vanaf de onderzijde te isoleren. Dit betekent dat u de garagevloer vanaf de bovenkant moet aanpakken. Hiervoor bestaan twee mogelijke technieken. De eerste techniek is de plaatsing van isolatieplaten over de ondervloer, om hierover weer de garagevloer te monteren. Deze techniek brengt de laagste kostprijs met zich mee. De tweede techniek is het aanbrengen van een isolerende laag over de bestaande garagevloer, en deze vervolgens af te werken met een nieuwe toplaag.

Vloerisolatie kosten

De prijzen voor het laten isoleren een woonkamer- of garagevloer hangen af van vele factoren. Vaak is het geen optie voor een isolatiespecialist om uit de losse pols een prijsindicatie te geven. De prijzen liggen namelijk tussen de €1.000,- en €2.500,- voor de benedenvloer van een particuliere woning. De prijs wordt onder andere beïnvloed door het gekozen isolatiemateriaal, de oppervlakte van de vloer, de bereikbaarheid van de kruipruimte en de exacte wensen die u heeft op het gebied van de isolatiewaarde. De aanwezigheid van een vloerverwarming beïnvloedt soms ook de prijzen.

Isolatiemateriaal

De prijzen per isolatiemateriaal verschillen niet gigantisch van elkaar. Toch kan een verschil van €3,- per vierkante meter bij een grotere woning al snel enkele honderden euro’s verschil maken. Het goedkoopste materiaal voor een vloerisolatie is zand. Zand past men toe bij bodemisolaties, en is in een paar uur gestort. Hebt u een iets groter budget? Kies dan liever voor schelpen, deze zijn iets duurder, maar bieden een aanzienlijk beter resultaat. Isolatieplaten van PIR vormen over het algemeen de meest kostbare soort isolatiemateriaal. U moet hierbij denken aan prijzen tussen de €10,- en €15,- per vierkante meter, alleen voor het materiaal.

Het woonoppervlak

In onderstaande tabel ziet u al dat de prijs stijgt naarmate het woonoppervlak groter wordt. U betaalt in dat geval niet alleen meer voor het isolatiemateriaal; de vakman zal ook langer voor de klus nodig hebben. De prijs voor de inzet van een vakman wordt meestal aan de hand van een uurloon bepaald. Dit ligt tussen de €30,- en €50,-. Sommige specialisten uit Hoorn bieden een korting aan voor grotere klussen, met name bij bedrijven.

Bereikbaarheid kruipruimte

Zoals hierboven al aangegeven is het soms lastig om de ruimte onder het huis te bereiken. Het uitgraven van een tunnel, het installeren van een luik, en het aanpassen van een eventuele ventilatie zullen de prijs voor de vloerisolatie laten stijgen. Het is daarom altijd verstandig om meerdere offertes bij een vakman aan te vragen. Via ons offerteformulier vraagt u eenvoudige tot 5 prijsopgaven aan bij professionals uit de regio. Zo vindt u altijd de specialist die bij u past.

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 45 m² €1.400,- €180,–
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag dus voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Hulp nodig bij de isolatie van uw woon- of slaapkamervloer?

Onze vakmannen uit Hoorn informeren u met alle plezier over de prijzen en mogelijkheden.

Offertes aanvragen

Besparing en terugverdientijd

Wij gaven al aan dat het leggen van een vloerisolatielaag tussen de €1.000,- en €2.500,- ligt, het verschilt eveneens hoeveel u per jaar zult besparen dankzij de vloerisolatie. Het bespaarbedrag ligt voor de meeste klanten tussen de €150,- en €250,- per jaar, al kan het bedrag verder oplopen.

Wat veroorzaak het verschil in besparing?

In de meeste gevallen is de grootte van het vloeroppervlak hierop de grootste invloedsfactor. Hoe groter het vloeroppervlak, hoe meer u jaarlijks zult besparen op de energiekosten, maar ook: hoe groter de initiële investering in de vloerisolatie was. Daarnaast zijn er enkele andere invloedsfactoren die de uiteindelijk besparing beïnvloeden. Zo is uw stookgedrag bijvoorbeeld van groot belang. Probeert u jaarlijks zo weinig mogelijk te stoken? Dan duurt het langer voordat u de investering in de vloerisolering hebt terugverdiend. Stookt u vrij veel: dan is deze periode korter, al ligt uw energierekening dan wel hoger. Een volgende invloedsfactor is het weer: hoe kouder de winter, hoe korter de terugverdientijd en hoe hoger de besparing. Tot slot is ook de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal een invloedsfactor op de terugverdientijd.

Berekenen van de terugverdientijd

Het berekenen van de periode van terugverdienen voor een vloerisolatie gebeurt met behulp van een aantal verschillende waarden. U hebt hiervoor de besparing op het gasverbruik (in m3 per m2 per jaar) nodig, de gasprijs (per m3) en het vloeroppervlak (in m2). Door deze drie waarden met elkaar te vermenigvuldigen, en het investeringsbedrag te delen door de uitkomst, achterhaalt u de terugverdientijd in jaren. Hebt u geen idee hoe hoog de gasprijs is of de gasbesparing? Ga dan uit van een prijs van €0.65 en een gasbesparing tussen de 5 en 7 m3 per m2 per jaar.

Akoestische isolatie verbeteren

De meeste mensen uit Hoorn kiezen een voor een vloerisolatie vanwege de voordelen op het gebied van warmte-isolatie en leefklimaat. Wist u echter dat een vloerisolering ook bijdraagt aan het verminderen van geluidsoverlast? Dit noemt men ook wel het verbeteren van de akoestische isolatie. Geluidsoverlast ontstaat op twee verschillende manieren: door het verplaatsen van trillingen in de lucht, en het verplaatsen van trillingen via woononderdelen.

1. Geluidsoverlast via de vrije lucht: het gaat hierbij om geluiden als laagvliegende vliegtuigen, spelende kinderen of het verkeer op een snelweg. Deze geluiden stopt u het beste met behulp van een gevelisolatie.

2. Geluidsoverlast door contactgeluid. Dit is de soort overlast waar men in appartementen het meest mee te maken heeft: het geluid van klikkende hakken op de vloer of het verschuiven van meubilair. Deze vorm van geluidsoverlast stopt u met behulp van een goede vloerisolatie.

Het aanbrengen van de akoestische isolatie

De techniek voor het plaatsen van de akoestische isolatielaag is vergelijkbaar met een warmte-isolatie. Het enige verschil is het materiaalgebruik tussen betonnen en houten vloeren. Voor betonvloeren bestaat er een speciaal isolatiemateriaal voor de akoestische isolatie: dunne polyethyleenschuim matten. Deze matten hebben een hoge drukvastheid. Een dikte van 3 tot 5 millimeter is al voldoende voor een uitstekende isolatie. Voor houten vloeren geldt dat u een ruime keuze hebt uit de standaard isolatiematerialen. Wij adviseren meestal het gebruik van rotswol als product met de beste geluidsisolatie. Een alternatief is het plaatsen van sandwichplaten. Dit zijn twee multiplexplaten met daarbinnen een geluidsisolerende laag. U betaalt voor het akoestisch isoleren van vloeren ongeveer €25,- per vierkante meter.

Besparen? Benut ons netwerk van specialisten!

Het uitvoeren van een vloer- of bodemisolatie is een klus waarvoor veel mensen uit Hoorn een erkend isolatiebedrijf inschakelen. Wil u zeker weten dat u kiest voor het isolatiebedrijf dat het beste bij u past? Dan is het handig om de aanbiedingen en werkwijze van diverse specialisten met elkaar te vergelijken. Wij werken samen met een groot aantal isolatiebedrijven in het land, die u allen kunnen helpen bij het plaatsen of vervangen van isolatie. Voor welk isolatiebedrijf uit ons netwerk u ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen door ervaren vakmensen met uitstekende diploma’s.

isolatiebedrijf voor vloerisolatie Hoorn

Welk isolatiemateriaal?

Kiest u ervoor om de bodem van de kruipkelder of één van de vloeren in uw woning te Hoorn te isoleren, dan moet u nog kiezen tussen de vele isolatiematerialen die men zou kunnen gebruiken. De isolatiematerialen waar de medewerkers van een bij ons aangesloten isolatiebedrijf gebruik van maken, verdelen wij in twee categorieën: natuurlijke en kunstmatige materialen. Onder andere schelpen, zand en steenwol vallen binnen de categorie natuurlijk isolatiemateriaal, terwijl thermoskussens, bodemisolatie en vloerisolatieplaten van hardschuim gelden als kunstmatige producten. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over de voor- en nadelen van de verschillende isolerende producten waar wij mee werken.

akoestische isolatie met glaswol

Glaswol

Een zeer populair isolatiemateriaal onder doe-het-zelvers is glaswol. Glaswol is een mineraal isolatieproduct, dat een lange levensduur kent, en een goede isolatiewaarde biedt. Het grote voordeel van glaswol is echter de eenvoudige verwerking van het materiaal. Glaswol is gemakkelijk te snijden, knippen of zelfs te vouwen. Zo kan het in alle hoeken en gaten worden gepast voor een optimale isolatie. Wilt u niet alleen een prima warmte-isolatie, maar ook een uitstekende geluidsisolatie? Kies dan voor steenwol in plaats van glaswol. Steenwol heeft als bijkomend voordeel dat het geluid van zowel binnen- als buitenaf dempt. Ideaal voor het dempen van houten vloeren.

isoleren met steenwol

Steenwol

Stelt u hoge eisen aan de geluidsisolering van uw woonkamervloer? Kies dan niet voor glaswol maar voor steenwol. Steenwol – ook wel rotswol genoemd – brengt een hoge geluidsisolatie met zich mee, én draagt tevens bij aan het bevorderen van de warmte-isolatie. Door deze tweeledige functie is steenwol iets duurder dan het gebruik van glaswol. Het verschil in prijs ligt rond de €2,- per vierkante meter. Hoewel steenwol wordt gemaakt van basaltblokken, ziet men dit niet direct als duurzaam isolatiemateriaal. Dit komt doordat er een heel proces van versmelten en verwerking aan de productie van de daadwerkelijke steenwolplaten verbonden zit.

eps isolatiemateriaal

EPS

Een tweede materiaal waar de specialisten van ons isolatiebedrijf uit Hoorn uw aandacht op willen vestigen is EPS. De afkorting EPS is de Engelse afkorting voor geëxpandeerd polystyreen, en product dat men in Nederland beter kent als piepschuim. Het grote voordeel van piepschuim is dat voor wel 98 procent bestaat uit lucht. Hierdoor krijgt het een soort automatische isolatiewaarde, die verbetert door de verwerking van het product. EPS kunnen wij toepassen als vloerisolatieplaten, maar ook als zogeheten isolatiechips of isolatiekorrels. Wilt u uw vloerisolatie combineren met het beperken van de mate van opstijgend vocht? Dan vormen isolatiekorrels van EPS een uitstekende keuze.

kruipruimte isoleren met pur

PUR

Tot een aantal jaar geleden was PUR nog één van de meest toegepaste materialen voor een vloerisolatie. Doordat PUR (polyurethaan) een tijd terug negatief in het nieuws kwam, is de mate van gebruik gedaald. Hoewel uit verdere onderzoeken is aangetoond dat het bewerken van PUR geen nadelige gevolgen oplevert voor de gezondheid, gebruikt men tegenwoordig vaker PIR. PIR (polyisocyanuraat) is de opvolger van PUR, en kent een verbeterde isolatiewaarde. Hierdoor vormen zelfs dunne vloerisolatieplaten van PIR al een uitstekende oplossing voor de vloerisolatie. Isolatieplaten van PIR zijn bovendien beloopbaar, waardoor u ze zonder verdere afwerking mag plaatsen als isolatie- en bovenvloer.

vloerisolatieplaten

Vloerisolatieplaten

Wilt u zelf aan de slag met het isoleren van de vloeren bij u thuis? Dan vormen vloerisolatieplaten een goede keus als isolatiemateriaal. De platen kunnen verschillende materialen als basis hebben, maar maakt men in het algemeen van PUR. Afhankelijk van het exacte basismateriaal is het een optie om de vloerplaten als complete vloer te gebruiken, of moet u deze nog afdekken met een bovenvloer. De meeste vloerisolatieplaten plaatst men zowel aan de boven- als onderzijde van de ondervloer voor het verbeteren van de isolatie in uw huis of bedrijfspand. De kosten voor de platen variëren tussen de €12,- en €30,- per vierkante meter.

isolatiebeton

Isolatiebeton

Het isoleren van betonvloeren is steeds populairder bij onze zakelijke klanten uit Hoorn. Wanneer wij spreken over de na-isolatie van betonvloeren, dan gaat het in de meeste gevallen om het aanbrengen van een isolatielaag over de huidige betonvloer. Er bestaat echter ook speciaal isolatiebeton. Onder meer schuimbeton, ISO-mix en Argexbeton vormen voorbeelden van dit isolatiebeton. Isolatiebeton is zeer drukvast, en zorgt voor een automatische isolatielaag. De hogere isolatiewaarde van deze betonsoorten komt door de vermenging van isolatiematerialen met de betonmix. Bij ISO-mix vermengt men bijvoorbeeld polystyreenkorrels met het cement.

thermokussens voor de kruipruimte

Thermoskussens

Naast isolatieplaten van polyisocyanuraat bestaan er vele andere nieuwe ontwikkeligen binnen de isolatiebranche. Zo werken de specialisten van menig isolatiebedrijf in Hoorn ook met thermoskussens. Een thermoskussen is een kunstmatig isolatiemateriaal dat bestaat uit verschillende lagen kunststoffolie en aluminiumfolie die gevuld wordt met lucht. Doordat de thermoskussens ingeklapt kunnen worden geplaatst vereist dit weinig ruimte. Eventueel kunt u ervoor kiezen de thermoskussens zelf tegen de ondervloer te installeren. Thermoskussens werken het beste wanneer u deze op de begane vloer plaatst. Daarbij dient u bovendien koudebruggen te voorkomen, deze zullen het effect van de kussens ondermijnen.

bodemfolie als vloerisolatie

Bodemfolie

Een ander isolatiemateriaal waar wij u met plezier meer informatie over geven is bodemfolie. Veel van onze klanten uit Hoorn weten niet dat bodemfolie ook geschikt is voor het isoleren van vloeren en kruipruimtes, toch is dit zeker het geval. Een isolatie met behulp van bodemfolie valt binnen de categorie bodemisolatie. Doordat de bodem met dit folie luchtdicht wordt afgedekt, voldoet deze vorm van bodemisolatie aan de eisen die in het Bouwbesluit in 2012 werden vastgesteld. De kosten voor het monteren van het bodemfolie liggen relatief laag. Wilt u het zelf uitvoeren? Dan liggen de prijzen nog lager, en kunt u snel beginnen met besparen.

Natuurlijke isolatiematerialen

Er bestaan vele soorten isolatiematerialen, en terwijl wij vaak gebruik maken van kunstmatige producten bestaan er ook veel geschikte isolatieproducten die een natuurlijke grondstof als basis hebben. Voor een vloerisolatie of bodemisolatie maken wij met name gebruik van zand of schelpen. Een schelpenisolatie krijgt hierbij de voorkeur omdat de schelpen niet worden aangetast door eventueel water. Zand heeft de neiging om in te klinken na verloop van tijd. Het storten van de schelpenisolatie kan binnen een paar uur, zodat u binnen korte tijd geniet van een verhoogde isolerende waarde bij uw huis of bedrijfspand in Hoorn. Vraag naar de mogelijkheden van isolatie bij u in Hoorn.

Welke isolatiewaarde?

Zoekt u naar een methode om de isolatiewaarde van uw pand in Hoorn te verbeteren? Dan is een vloerisolatie een uistekende keus. Om het effect van een energiebesparende maatregel te meten, en hierop de mogelijke subsidie te bepalen, maken professionals gebruik van 2 isolatiewaarden. De eerste is de Rc-waarde. De Rc-waardering geeft aan hoe goed een complete constructie isoleert. Bijvoorbeeld een volledige gevel, inclusief ramen en kozijnen, of een volledige vloer, inclusief vloerverwarming. De Rc-waarde bouwt men op uit meerdere isolatiewaarden, waaronder de Rd-waarde. De Rd-waarde staat voor de isolatiewaarde van een bepaald materiaal. Kies altijd voor een materiaal met een minimale Rd-waarde van 3.3.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Het laten uitvoeren van een bodem- of vloerisolatie kan heel wat kosten met zich meebrengen. Wie kosten wil besparen en enigszins handig is, kan er daarom voor kiezen om zelf de isolatie aan te brengen. Het is hierbij wel van belang dat het isolatiemateriaal op de juiste manier wordt geplaatst, en dat u met een aantal zaken rekening houdt. De professionals van ons isolatiebedrijf in Hoorn hebben daarom een aantal stappen voor u opgesteld. Wanneer u dit stappenplan volgt, dan zal het binnen korte tijd heerlijk warm in huis blijven, en zal de luchtvochtigheid aanzienlijk dalen.

 • Stap 1. Voorbereiding. De voorbereiding van het isoleren van de kruipkelder zal enige tijd in beslag nemen en bestaat uit verschillende stappen:
 • Stap 2. Controleer altijd eerst of de kruipruimte wel hoog genoeg is voor een isolatie. Professionals gaan aan de slag zodra de hoogte minimaal 35 centimeter is. Voor doe-het-zelvers adviseren wij een minimale hoogte van 50 centimeter.
 • Stap 3. Meet de vochtigheid in de ruimte. Hoe vochtiger, hoe belangrijker de keuze voor het isolatiemateriaal. Kies eventueel voor een extra dampremmende laag.
 • Stap 4. Bepaal daarna de benodigde isolatiewaarde. Voordat een bodemisolatie effect geeft moet deze waarde minimaal 3.3(rd) zijn.
 • Stap 5. Breng voldoende licht aan in de ruimte. U zult minimaal enkele uren aan de klus moeten werken.
 • Stap 6. Bestel het isolatiemateriaal. Wij adviseren om iets meer dan nodig te bestellen, zodat u altijd reserve hebt. Maak eventueel met de leverancier enkele afspraken over het retourneren van dichte pakketten.
 • Stap 7. Afdichting. Nadat u alles goed hebt voorbereid, dient u de leidingdoorvoeren en andere luchtlekken te dichten. Dit kan bijvoorbeeld met glaswol of steenwol. Beide producten zijn te vouwen, waardoor zij in alle kleine gaatjes passen. Ook de leidingen van de CV kunnen van een laag glaswol of steenwol als bedekking krijgen. Denk eraan dat de warmwaterleidingen wel vrij van isolatie moeten blijven.
 • Stap 8. Vochtbestrijding. Een extra tussenstap die u kunt nemen is het leggen van een laag dampremmend folie. Dit is niet ingewikkeld, en is in een uurtje te plaatsen.
 • Stap 9. Plaatsing isolatiemateriaal. Daarna is het tijd voor het echte isolatiemateriaal. Wij raden aan om het materiaal vast te zetten met spijkers, krammen of nietjes. Al deze producten kunt u later weer losmaken, terwijl lijm wellicht beschadigingen aan de ondervloer achterlaat. Een tweede voordeel van krammen en spijkers is dat u hierbij ervoor kunt kiezen een luchtlaag tussen de isolatie en de vloer te laten. Dit zorgt voor een beetje extra isolatie.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Bij de meeste woningen in Hoorn is de kruipruimte zeer vochtig. Dit komt doordat de ruimte volledig onder de grond zit, en de temperatuur hier niet boven de 12 graden uitkomt. Wanneer het grondwaterpeil stijgt, dan zal de kruipkelder hier ook hinder van ondervinden. Het voorkomen van optrekkend vocht is daarmee een belangrijk onderdeel van de isolatietechnieken die u gebruikt. Eén van de oplossingen is het plaatsen van isolatiechips. Deze isolatiechips maakt men, zoals eerder al aangegeven, van EPS en zorgen ervoor dat het vocht wordt opgenomen, waardoor de ondervloer warmer en droger zal zijn. Wilt u graag een laag isolatie onder de kruipruimte aanbrengen? Dan adviseren wij om hiervoor de hulp in te roepen van een erkend isolatiebedrijf uit de regio.

Kruipruimte ventilatie

Een isolatiespecialist zal u niet alleen informeren over de mogelijkheden voor een vloerisolatie, ook ventilatie vormt een belangrijk onderdeel van de toegepaste isolatietechnieken. U weet wellicht dat het noodzakelijk is om uw woning in Hoorn regelmatig te ventileren, om een gezonde vochtigheidsgraad in de lucht te behouden. Wist u echter ook dat de ventilatie van de kruipruimte eveneens van belang is? Een dergelijke ventilatie vindt meestal plaats met behulp van ventilatieroosters. Deze ventilatieroosters komen net boven de grond uit, aan de zijkant van het huis. Dekt u deze ventilatieroosters af, dan is de kans op ongedierte, schimmel en houtrot aanzienlijk groter.

Vloerisolatie en vloerverwarming

Eén van de meest gestelde vragen aan de specialisten van ons isolatiebedrijf in Hoorn is de vraag of een vloerisolatie te combineren is met een vloerverwarming. Het antwoord hierop is helaas: nee, maar het is wel een optie om een bodemisolatie te combineren met de verwarming. Bij een bodemisolatie installeren wij onder de vloerverwarming een laag isolatiemateriaal. Het voordeel van een combinatie van de vloerverwarming en een bodemisolatie is dat de warmte van de verwarming niet meer naar de bodem ontsnapt, maar dat alle warmte naar boven wordt gedwongen. Dankzij deze combinatie profiteert u dan ook gegarandeerd van een optimaal rendement van de verwarming.

vloerverwarming met vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie 2017/2018?

Het laten uitvoeren van een vloerisolatie is niet de meest kostbare variant van een woningisolatie. Toch vormt het voor sommige mensen toch een grote investering. Omdat de Nederlandse overheid het beperken van het verbruik van fossiele brandstoffen toejuicht, geven zij een BTW-korting op de arbeidskosten voor elke isolatieklus. Dit betekent dat u voor het isolatiemateriaal wel de gewone prijs betaalt, maar enkel 6 in plaats van 21% BTW betaalt over de arbeidskosten. Dit scheelt al snel enkele honderden euro’s op het eindbedrag. De meeste specialisten hebben deze korting al verrekend op hun offerte.

Zijn er nog meer subsidiemogelijkheden?

Dat verschilt per isolatieklus en per woonsituatie. Zo is er bijvoorbeeld de energiebesparing eigen huis. Dit is een subsidie die wordt uitgegeven aan woningeigenaren die lid zijn van een VvE en die twee of meer energiebesparende maatregelen uit laten voeren door een erkend isolatiespecialist. Dankzij deze subsidie bespaart men tot wel 20% op de totale kosten. Een volgende mogelijkheid is het aanvragen van een energiebespaarlening. Verschillende banken geven deze lening uit aan mensen die te weinig budget hebben voor een vorm van woningisolatie, maar wel elke maand een klein bedrag kunnen aflossen. In de meeste gevallen wordt een energiebespaarlening echter aangevraagd voor de grotere klussen zoals een gevelisolatie of dakisolatie. Tot slot bieden verschillende gemeenten ook nog lokale subsidies aan. Of u hier ook recht op hebt is afhankelijk van verschillende zaken. Het handigst is om hiervoor bij het gemeenteloket langs te gaan. De medewerkers daar kunnen u van advies op maat voorzien. Tip: kijk ook op de website van Rijksoverheid.

Besparen door offertes te vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend isolatiebedrijf in Hoorn die voor u de bodem van uw kruipkelder wil isoleren? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De bij ons netwerk aangesloten isolatiebedrijven hebben een ruime ervaring met het isoleren van woningen, en zijn u dan ook met plezier van dienst. Hebt u vragen over het verschil tussen glaswol en rotswol? Of wil u weten welke kosten er verbonden zijn aan een schelpenisolatie of akoestische isolering van de garagevloer? Vul dan vandaag nog het contactformulier in en wij sturen u vrijblijvend tot maximaal 5 verschillende offertes toe van bedrijven uit Hoorn. Vergelijk deze op basis van prijs en bespaar tot wel 30% op de investeringskosten!

vloerisolatie offerte Hoorn

Werkgebied: Hoorn

isolatie van gevel Hoorn

Gevelisolatie

De woningisolatie die de grootste investering vraagt is een gevelisolatie. Bij een gevelisolatie plaatsen wij aan de binnen- of buitenzijde van de gevel een isolatielaag, die wij vervolgens afdekken met een voorzetwand of een nieuwe gevel. Kiest u voor deze tweede variant profiteert u niet alleen van een betere isolatiewaarde van het pand in Hoorn, ook de prijswaarde van uw woning zal stijgen.

dakisolatie in Hoorn

Dakisolatie

Een dakisolatie is een vorm van isolatie die ervoor zorgt dat de hoeveelheid warmteverlies vermindert. Heb u een zolder maar gebruikt u deze alleen voor opslag? Dan het isoleren van de zoldervloer met vloerisolatieplaten een goed alternatief voor de dakisolatie. Een dakisolatie is in de meeste gevallen eenvoudig zelf uit te voeren met behulp van glaswol of isolatieplaten van hardschuim.

isoleren van spouwmuur Hoorn

Spouwmuurisolatie

Wilt u zorgen voor een snelle verbetering van de isolatiewaarde van uw bedrijf tegen een lage prijs? Dan is een spouwmuurisolatie de beste keuze. Bij de isolatie van de spouwmuur boort een specialist van een isolatiebedrijf in Hoorn kleine gaatjes in de gevel van het pand, waarna hij hier een vloeibaar isolatiemateriaal inspuit. Dit is binnen een dag voor u af te handelen.

kruipruimte isoleren

Kruipruimte

Een kruipruimte is feitelijk onmisbaar wanneer u een vloerisolatie wil laten uitvoeren in een bestaand pand. Door gebruik te maken vak de kruipkelder voorkomt u dat professionals de hele vloer moeten openbreken. De specialisten van ons isolatiebedrijf in Hoorn kunnen van de kruipkelder gebruikmaken zodra deze een minimale hoogte heeft van 35 centimeter.