Gevelisolatie Hilversum

Gevelisolatie Hilversum

Er zijn verschillende mogelijkheden om een woning te isoleren en zo te besparen op de energiekosten. De vorm van isolatie die op de lange termijn het meeste voordeel oplevert is de gevelisolatie. Het isoleren van de gevel kan zowel aan de binnen- en buitenzijde. Een buitengevelisolatie levert hierbij de grootste besparing op, en zal tevens zorgen voor een goede geluidsisolatie. Het isoleren van de gevel aan de binnenzijde is over het algemeen goedkoper, maar zal ook een verkleining van de woonruimte betekenen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een gevelisolatie bij uw woning of bedrijfspand in Hilversum? Hebt u een vraag over de prijzen die hierbij komen kijken? Of wilt u weten welke isolatietechniek wij hierbij toepassen? Aarzel dan niet om contact met de isolatiebedrijven uit ons netwerk op te nemen via het contactformulier. Na uw offerteaanvraag sturen wij u tot maximaal 5 vrijblijvende offertes toe van verschillende bedrijven uit Hilversum. De offertes kunt u zelf kunt vergelijken op basis van prijs, aanbod of voorwaarden.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer snel naar:

Voordelen gevelisolatie

Het isoleren van de binnenzijde of buitenzijde van de buitenmuur brengt verschillende voordelen met zich mee. In onderstaand overzicht vindt u een korte uitleg van de positieve eigenschappen van gevelisolatie. Mocht u nog vragen hebben of meer willen weten over de kostenbesparing? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij helpen u met alle plezier verder.

 • Besparing stookkosten: Het belangrijkste voordeel dat door klanten genoemd wordt bij een gevelisolatie is de besparing op de energiefactuur. Door de beperking van het warmteverlies is het mogelijk om jaarlijks honderden euro´s te besparen, waardoor u de investering uiteindelijk ook weer terugverdient. De mate van besparing is afhankelijk van de gekozen isolatietechniek.
 • Lage temperatuur in de zomer: Een woningisolatie draagt niet alleen bij aan het behoud van de warmte tijdens de wintermaanden, in de zomermaanden beperkt het de warmtedoorgang van de zon. Hierdoor blijft uw pand aangenaam koel tijdens de zomer.
 • Lagere luchtvochtigheid: Door de meer continue warmte ligt ook de luchtvochtigheid binnenshuis lager. Dit betekent een kleinere kans op ongedierte, een gezonder leefklimaat en minder vochtproblemen als schimmel en houtrot.
 • Hogere pandwaarde: Door alle voordelen van de gevelisolatie, zal ook de pandwaarde stijgen. Dit is met name positief voor een eventuele verkoop in de toekomst.
 • Betere geluidsisolatie: Dankzij de extra laag in de bouwconstructie, vermindert het volume van de geluiden van buitenaf. Dit betekent dat vooral mensen die naast een snelweg of vliegveld wonen profiteren van de (buiten)gevelisolatie.
 • Brandveiligheid: Het aanbrengen van schapenwol en sommige kunstmatige isolatiematerialen draagt bij aan de brandveiligheid van een pand. De brand is met enkele minuten tot een kwartier te vertragen. Eigenaren van bedrijfspanden zullen hier het meeste van profiteren.

Welke soorten gevelisolatie zijn er?

Op het moment dat u overweegt om uw woonhuis of bedrijfspand beter te isoleren, dan is er een groot aantal isolatietechnieken die u zou kunnen laten toepassen. Denk hierbij aan een dakisolatie, bodemisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie. Er bestaan bovendien verschillende soorten gevelisolatie. De meest goedkope variant is de spouwmuurisolatie, waarbij u de spouwmuur vult met isolatiekorrels of vloeibaar polyurethaan. Wenst u een optimale verbetering van de isolatiewaarde van het pand? Dan is een binnen- of buitengevelisolatie de beste oplossing.

Gevel isoleren

Besparen door offertes te vergelijken

Wanneer u een offerteaanvraag doet via het contactformulier ontvangt u tot maximaal 5 verschillende offertes van de isolatiespecialisten werkzaam in de omgeving van Hilversum. U kunt zo zelf kiezen welk bedrijf uit ons netwerk de gevelisolatie bij u mag uitvoeren. Wij garanderen dat de buitenmuurisolatie snel en vakkundig zal worden uitgevoerd door een erkend vakman met een ruime ervaring binnen het vakgebied. Doordat het bij ons mogelijk is om de aanbiedingen van diverse gevelisolatie specialisten uit Hilversum met elkaar te vergelijken, kan u tot wel 40% op de investeringskosten besparen.

Offertes aanvragen

Welke vorm van gevelisolatie kiest u?

Voor welke variant van een muurisolatie u zou moeten kiezen is in grote mate afhankelijk van uw beschikbare budget. Een gevelisolatie aan de buitenkant of binnenkant vraagt nu eenmaal een grote investering, zelfs als u hiervoor een tegemoetkoming van de overheid krijgt. Mensen met een klein budget kunnen daarom het beste een spouwmuurisolatie laten uitvoeren. Het isoleren van de spouwmuur is binnen een dag afgerond, en na twee tot vier jaar hebt u de investering weer terugverdiend. Beschikt u over voldoende budget dan is het de vraag in hoeverre er aan de buitenzijde van de muren nog ruimte bestaat om uit te breiden. Bovendien is het verstandig om bij de gemeente een vergunning voor deze klus op te vragen. Is er onvoldoende bouwruimte, of verandert het straatblik te veel door uw isolatiewerkzaamheden? Dan is de isolering van de binnenmuren de meest geschikte oplossing.

Buitengevelisolatie

Een buitengevelisolatie is een vorm van isolatie waarbij de buitenmuur aan de buitenzijde wordt geïsoleerd. Het is een goede keus wanneer er al een spouwmuurisolatie zit, of wanneer de gevel in slechte staat is. De buitengevelisolatie zal namelijk niet alleen de isolatiewaarde verhogen, maar ook de kwaliteit van de gevel verhogen. Zeker als u kiest voor het impregneren van de nieuwe gevel. De isolatie van de buitengevel leidt tot een verhoogd wooncomfort, en brengt meerdere voordelen met zich mee. Het uitvoeren van de gevelisolatie is een klus die u eventueel (deels) eigenhandig zou kunnen afhandelen, maar de kans op vochtproblemen of een verminderde kwaliteit is dan wel hoger. Door een vakman uit Hilversum voor de werkzaamheden in te schakelen profiteert u nog jarenlang van een warmer huis, minder vochtproblemen en een lagere energierekening.

buitenmuurisolatie Hilversum

Hoe werkt buitengevelisolatie?

Bij een buitengevelisolatie door middel van een isolatielaag en een bakstenen muur, begint men met het plaatsen van een extra fundering rondom het huis. Vervolgens is het afhankelijk van de staat van de buitengevel of deze wordt afgebroken, of dat de vakmannen enkel een isolatielaag tegen de oude gevelmuur aanzetten. Deze isolatielaag werkt men vervolgens weg achter een nieuwe gevel van bakstenen. Omdat een dergelijke vorm van buitengevelisolatie zeer moeite kost en veel tijd in beslag neemt, bestaan er enkele alternatieven. Bijvoorbeeld door het gebruik van steenstrips of een gevelbepleistering.

Afwerking buitengevel

Zoals hierboven al aangegeven is niet elke gevelisolatie hetzelfde. Sommige vormen van muurisolatie vereisen het graven van een extra fundering, terwijl in andere gevallen het aanbrengen van een isolatielaag en gevelpleister al voldoende isolatie biedt. Voor welke vorm van muurisolatie u kiest, het is belangrijk dat u de isolatielaag op een nette wijze afwerkt. De technieken die hiervoor in Nederland met name gebruikt worden zijn naast de standaard bakstenen muur: stucwerk (crepi), gevelplanken, steenstrips en de zogeheten sidings. Hieronder vindt u per optie meer informatie, inclusief de gemiddelde prijzen.

 1. Stucwerk. Het bepleisteren van het isolatiemateriaal gebeurt steeds vaker. Het voordeel hiervan is dat men geen extra funderingen hoeft te maken, en is dit toepasbaar rondom de bestaande ramen. Een laatste voordeel is dat het maar €110,- per vierkante meter (inclusief isolering) kost.
 2. Steenstrips. Omdat het bouwen van een volledige buitenmuur veel tijd, ruimte en geld kost, werd het volgens sommige fabrikanten hoog tijd om een alternatief te vinden. Zij ontwierpen daarom steenstrips. Dit is een strip die men eenvoudig kan aanbrengen, maar de uitstraling van een baksteenmuur biedt. De prijs ligt rond de €150,- per m2.
 3. Gevelplanken. Hebt u gekozen voor vrij stevige isolatieplaten als isolerend product? Dan is het een mogelijkheid om hier houten rabatdelen tegen te monteren. Dergelijke gevelplanken bieden een authentieke aanblik, en voorkomen vochtproblematiek. De kosten vallen op circa €100,- per vierkante meter.
 4. Sidings. Een oplossing waar nog weinig klanten uit Hilversum van gehoord hebben is de plaatsing van sidings. Dit is de verzamelnaam voor aluminium en kunststof gevelpanelen. U krijgt hierbij de keus uit een ruim assortiment aan kleuren, formaten en desings. Zo creëert u een gevelaanblik die exact bij u past. De prijzen beginnen bij €100,- voor één vierkante meter, maar lopen op tot €175 voor eenzelfde afmeting, afhankelijk van het gekozen product.

Binnenmuur isoleren

Een muurisolatie kan zowel aan de binnenzijde als buitenzijde worden uitgevoerd. Wij gaven hierboven al aan dat een buitenmuurisolatie aanzienlijke kosten met zich meebrengt, en zorgt voor een aanpassing van de aanblik van het pand. Bent u tevreden met uw woonaanzicht en vindt u het prima als er ongeveer een meter van de woninglengte af gaat? Overweeg dan om de binnenmuur van isolatie te voorzien. De prijs hiervan ligt iets lager, terwijl de voordelen vergelijkbaar zijn. De techniek voor het isoleren van de binnenmuur is vergelijkbaar met die van de buitengevelisolatie. In onderstaand kopje vindt u een meer exacte uitleg, om u inzicht te geven in de opties en de daarbij komende verbouwing.

Hoe werkt het isoleren van de binnenmuur?

Voor het isoleren van de binnenmuur is het noodzakelijk dat u eerst alle meubilair verwijdert. In sommige gevallen is het tevens noodzakelijk om de vloer open te breken voor een optimaal resultaat. Vervolgens plaatsen de vakmannen van een isolatiebedrijf uit Hilversum een isolatielaag tegen de bestaande binnenwand. Meestal gebruikt men hiervoor platen van PIR, glaswol of steenwol. Tegenwoordig vormen ook natuurlijke isolatiematerialen een populaire keuze, waaronder hennep en schapenwol. Tegen de isolatielaag zet men een voorzetwand, zodat u weer tegen een afgewerkte muur aankijkt. Laat de wand direct schilderen of behangen in een nieuwe kleur voor een mini woonkamerrenovatie. Deze isolatieklus neemt meerdere dagen tot weken in beslag, afhankelijk van de afmeting van uw binnenmuren. Bent u benieuwd naar de kosten van deze klus voor uw woning in Hilversum? Vraag geheel vrijblijvend offertes aan van isolatiebedrijven uit ons samenwerkingsverband.

prijs binnenmuur isoleren Hilversum

Spouwmuurisolatie

Een alternatieve variant van een muurisolatie is de spouwmuurisolatie. Deze manier van de gevel isoleren is relatief goedkoop in vergelijking met de andere gevelisolatie vormen, waardoor het een perfecte oplossing vormt voor mensen met een beperkt budget. De kosten voor de spouwmuurisolatie liggen rond de €10,- per vierkante meter, mits u gebruik maakt van glaswolvlokken. Het gebruik van PUR schuim of isolatiekorrels brengt iets hogere prijzen met zich mee, maar het resultaat is ook beter. Voorwaarde voor het toepassen van een spouwisolatie is wel dat uw pand over een spouwmuur beschikt, en dat er geen sprake is van een spouwmuurvervuiling. Men spreekt van een spouwmuurvervuiling op het moment dat oude bouwmaterialen, puin en cementbaarden op de grond van de spouw liggen. Hierdoor zal het isolatiemateriaal niet goed pakken, en is de kans op koudebruggen groter. Het verwijderen van de puin lost dit probleem op. Een spouwmuurisolatie is tevens lastig als een vleermuizenkolonie zich in de spouwmuur heeft genesteld. Dit gebeurt met name in de periode mei-juli. Als de vleermuizen weer verdwenen zijn is het een optie om de invliegroute te blokkeren en een ontheffing voor deze vorm van gevelisolatie aan te vragen. Dit kan bij het gemeenteloket van Hilversum.

Hoe werkt spouwisolatie?

Bij een spouwmuurisolatie spuit men een isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Hiervoor boort men eerst gaten in de voegen van de buitenmuur. Deze gaten zult u na de klus niet meer terug zien, wat betekent dat de aanblik van de gevel niet verandert. Het isolatiemateriaal zal zich gedurende de volgende dagen langzaam in de kieren en naden nestelen, of uitharden. Het verschilt per materiaal in hoeverre deze zorgt voor een volledig luchtdichte afsluiting. Blokkeert de spouwisolatie het ventilatiekanaal naar de kruipruimte? Dan is het een optie om voor de daadwerkelijke isolatie eerst enkele ventilatieroosters te laten installeren.

Bouwjaar van uw woning: voorzien van isolatie?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Hilversum de vraag in hoeverre hun woonpand al is voorzien van isolatiemateriaal. Hoewel dit natuurlijk per woning verschilt, is er wel een aantal richtlijnen waar de professionals zich aan houden. Zo geldt voor woningen met een bouwjaar van voor 1920 dat zij geen enkele vorm van isolatie kennen, tenzij dit later is toegepast. Woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1975 beschikken over het algemeen wel over een spouwmuur, maar deze hoeft niet geïsoleerd te zijn. Woningen met een bouwjaar van 1976 tot 1992 hebben in ieder geval een vorm van spouwmuurisolatie. Omdat men destijds met verouderde materialen werkte, is de kans echter groot dat dit materiaal verzakt is, waardoor het verstandig om de spouwmuur opnieuw te isoleren. Voor de overige vormen van woningisolatie, adviseren wij de bouwtekeningen erbij te pakken. Vaak is hierop aangegeven in hoeverre er een vloerisolatie of dakisolatie is toegepast. Over het algemeen geldt dat bij woningen van voor 1992 er nog heel wat te verbeteren is aan de isolatiewaarde.

Is mijn gevel geïsoleerd?

Isoleren van een bestaande woning

Een muurisolatie wordt over het algemeen uitgevoerd bij bestaande panden waar een spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Deze vorm van isolering wordt ook wel aangeduid met de term na-isolatie. Hoewel er verscheidene positieve punten aan de buitengevelisolatie verbonden zijn, zult u ook enige dagen last hebben van de muurisolatie, afhankelijk van de gekozen isolatietechniek. Een andere voorwaarde voor het isoleren van de gevel van een bestaand pand is dat u een vergunningsaanvraag moet doen bij het gemeenteloket van Hilversum. Voorwaarde voor een muurisolatie is dat de isolatiewaarde (de RC-waarde) van de hele gevel boven de 1.3 ligt. Zo is het gegarandeerd dat u zult besparen op de stookkosten.

Vergunning nodig?

Voor bouwklussen waarbij u een wijziging aanbrengt in het aanzicht van de woning is het aanvragen van een vergunning vereist. Dit betekent dat u voor een spouwmuurisolatie en binnenisolatie geen vergunning hoeft aan te vragen, maar voor een buitengevelisolatie wel. Het aanvragen van een bouwvergunning doet u bij de gemeente. De welstandscommissie zal zich over de aanvraag buigen en u binnen enkele weken van een antwoord voorzien. In sommige gevallen duurt het langer dan zes weken voordat u een antwoord krijgt. Het is daarom verstandig om al op tijd met de aanvraag te beginnen. De kosten voor een vergunning liggen rond de 4% van de uiteindelijk investering.

buitengevelisolatie Hilversum

Ventilatie is belangrijk

Veel mensen denken dat zij met het toepassen van een vorm van woningisolatie het wooncomfort optimaal verbeteren, en vervolgens genieten van een uitstekend woonklimaat. Hoewel het isoleren van uw woning hieraan zeker bijdraagt, is er nog een stap die u moet uitvoeren voor het perfecte woonklimaat: ventilatie. Door uw woonruimtes te ventileren voorkomt u dat er een hoge luchtvochtigheid ontstaat. Een hoge luchtvochtigheid leidt onder meer tot meer ongedierte, een grotere kans op schimmels – waaronder zwarte schimmel – en diverse gezondheidsproblemen op het gebied van astmatische en reumatische klachten. Ventileren is gelukkig eenvoudig: het openen van een raam of ventilatierooster is voldoende. Hebben sommige ruimtes in uw huis geen raam? Overweeg dan de installatie van een intern ventilatiesysteem, zeker als het gaat om een douche, washok of keuken.

Akoestiek en brandveiligheid

Wat veel mensen niet weten is dat u bij een gevelisolatie van de buitenmuur of binnenmuur ook kunt zorgen voor een verbeterde akoestiek, ofwel een verbeterde geluidsisolatie. Dit komt doordat sommige isolatiematerialen geluidsabsorberend zijn. Hebt u last van een snelweg die vlak langs uw huis gaat, of ’s avonds laat van mensen die uitgaan? Overweeg dan om de gevel te isoleren. Een ander voordeel van gevelisolatie die veel mensen over het hoofd zien is de verbeterde brandveiligheid. Menig isolatiemateriaal werkt brandvertragend. Dit betekent niet dat de brand compleet gestopt wordt, maar wel dat u langer de tijd hebt om veilig het huis uit te komen.

gevelisolatie prijzen Hilversum

Vochtproblemen oplossen

Een veelvoorkomend vochtprobleem bij de gevel is doorslaand regenwater, ook wel vochtdoorslag genoemd. Dit komt met name voor bij oudere woningen met verouderde en poreuze voegen of een bakstenen gevel. Dankzij de vochtdoorslag ontstaat eerder schimmel, houtrot en overige problemen. Het toepassen van een buitengevelisolatie zal in 90% van de gevallen het doorslaand regenwater tegenhouden. Ligt er een andere oorzaak aan de vochtproblematiek ten grondslag? Dan is het van uiterst belang dat u dit eerst aanpakt. Zo niet, dan blijft de muur vochtig, en tast dit ook de isolatielaag tegen de gevel aan. Een alternatieve oplossing voor het tegengaan van de vochtdoorslag is het impregneren van buitenmuur. Dit is een goedkoper alternatief, dat geen bijdrage levert aan de isolatiewaarde, maar wel zorgt voor een uitstekende vochtbestrijding.

Welke isolatiematerialen zijn er?

Voor het isoleren van de gevel aan de binnenzijde of buitenzijde, zijn er diverse isolatiematerialen beschikbaar. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van geluidsisolatie en brandveiligheid voor welk materiaal u het beste kunt kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld het beste kiezen voor rotswol wanneer brandveiligheid hoog bij u in het vaandel staat. Voor welk isolatiemateriaal u ook kiest, wij garanderen dat de bij ons netwerk aangesloten isolatiespecialisten uit Hilversum het materiaal snel en vakkundig zullen plaatsen. Hieronder ziet u per isolatietechniek welke isolatiematerialen u zou kunnen laten plaatsen.

gevelisolatie spouwmuur

Isolatie van de spouwmuur

Voor de spouwisolatie bestaan er meerdere opties die allen een hoge isolatiewaarde bieden. Het meest gebruikelijke isolatiemateriaal is vloeibare PUR. Dit bereikt alle kieren en naden, waardoor het de hele spouw afsluit. Een alternatief product is glaswol. Glaswol is relatief goedkoop, maar biedt een uitstekende isolatie. Tot slot vormen XPS parels (isolatiekorrels) een mogelijkheid. Kies dan wel voor de zwarte variant om de juiste isolerende waarde te verkrijgen.

Materialen voor binnengevelisolatie

Voor de isolering van binnenmuren werken de meeste vakmannen met isolatieplaten van gips, maar ook isolatieplaten van PUR of PIR vormen een optie. Wilt u de dikte van de isolatielaag zoveel mogelijk beperken? Overweeg dan om twee of meer lagen isolatiefolie te monteren. Dit warmtereflecterende folie is bij vrijwel elke bouwmarkt in Hilversum verkrijgbaar. Plaats de isolatielaag altijd een stukje van de bestaande binnenmuur om tevens een kleine luchtspouw te creëren.

Materialen voor buitengevelisolatie

Voor buitengevelisolaties gebruikt men over het algemeen kunststof platen van hardschuim. Met name polystyreen is hierbij populair. Polysytreen (ook wel XPS genoemd) kent een uitstekende vochtbestendigheid, waardoor het lange tijd goed blijft. Door de afzetwand te bedekken met een impregnatielaag verlengt u de levensduur van dit product. Alternatieve isolatiematerialen voor de buitenkant van de gevel zijn glaswol, steenwol en schapenwol.

Gevelisolatie prijzen

De kosten voor het isoleren van de gevel variëren zeer sterk, zeker wanneer we ook het toepassen van een spouwmuurisolatie in ons overzicht meenemen. De prijzen worden niet alleen beïnvloed door de afmeting van uw pand, maar ook door het isolatiemateriaal dat u kiest, de afwerking van de gevel die u wenst en de mate van zelfredzaamheid. De prijzen die wij in dit overzicht noemen zijn het gemiddelde van de standaardprijzen. Vraag altijd op basis van uw exacte wensen meerdere prijsopgaven aan, om zo een indicatie te krijgen van de prijs voor de isolatie van uw woning.

Wat kost een spouwmuurisolatie?

De prijzen voor dit type gevelisolatie liggen tussen de €500,- voor een klein appartement tot €2.250,- voor een vrijstaande woning. Hierbij gaan we er vanuit dat u kiest voor isolatiekorrels, en elke spouwmuur van boven tot beneden laat isoleren. De installatie van ventilatieroosters, het verwijderen van puin uit de spouwmuur of het vervangen van het voegwerk zal extra kosten met zich meebrengen. Wil u de isolatie van de spouwmuur zo goedkoop mogelijk laten afhandelen? Kies dan voor glaswolvlokken.

Gevelisolatie binnenkant is goedkoper

De isolering van een gevel aan de binnenkant is goedkoper dan de buitenzijde variant. Een bijkomend voordeel is dat u geen vergunning hoeft aan te vragen voor de klus, waardoor u tevens de investering beperkt, en sneller mag beginnen met de verbouwing. Nadelig aan de gevelisolatie van de binnenzijde is dat u aardig wat woonruimte zult verliezen. Kijk daarom goed naar de gewenste dikte van de isolerende laag, en de voorzetwand die u laat plaatsen op de gevel.

De kosten voor buitengevelisolatie

Tot slot is er de buitengevelisolatie. Deze isolatietechniek wordt gezien als de techniek die het meeste voordeel oplevert op het gebied van energiebesparing. Daarbij verbetert u het vooraanzicht van uw woonhuis of bedrijfspand in Hilversum, en zal de verkoopwaarde van het gebouw stijgen. De prijs voor het uitvoeren van deze methode voor woningisolatie is wel zeer hoog, al verdient u dit op de lange termijn terug.

Uw investering terugverdienen

Hoewel het isoleren van woningen veel geld kost, verdient u de investering op de lange termijn altijd terug door de besparing op de stookkosten. Hoe lang het duurt voordat u deze investering hebt terugverdiend is afhankelijk van het soort isolatie, de isolerende materialen en de afmeting van uw gevel. Gemiddeld rekenen wij erop dat de isolatie van de spouwmuur in vier jaar is terugverdiend. Dit betekent dat u na deze periode feitelijk geld verdient aan uw geïsoleerde buitenmuren. De terugverdientijd van de gevelisolatie is aanzienlijk langer, vakmannen gaan uit van een periode tussen de 13 en 18 jaar. Het toepassen van een buitengevelisolatie is dan ook alleen lucratief op het moment dat u langere tijd in het pand woont, of de kosten voor de gevelisolatie doorrekent in de verkoopprijs.

Of u nu kiest voor een buitengevelisolatie, spouwmuurisolatie of een andere vorm van woningisolatie, het is altijd verstandig om de offertes van meerdere specialisten uit Hilversum met elkaar vergelijken. Let daarbij op meerdere zaken zoals de bijkomende kosten voor materiaal, levering en eventuele arbeidskosten. Door het vergelijken is het mogelijk om tot wel 40% op de uiteindelijke investering te verdienen! Dit is aanzienlijk, zeker met het oog op de hoge kosten voor een buiten- of binnengevelisolatie.

Prijstabel

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs spouwmuur* Gem. prijs buitenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,- €500,- tot €650,- €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,- €800,- tot €1.150,- €8.100,- tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,- €1.200,- tot €1.450,- €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,- €1.500,- tot €1.850,- €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €2.200,- tot €2.550,- €18.100,- tot €22.050,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief BTW. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Subsidie

Het isoleren van woningen zorgt ervoor dat u op de lange termijn kunt besparen op de energiekosten, maar vraagt initieel een grote investering. Omdat de overheid graag wil bijdragen aan een beter milieu, gelden er diverse subsidieregels. Zo krijgt u ten eerste BTW korting op het arbeidsloon bij isolatie. Dit betekent dat de professionals uit Hilversum die de gevelisolatie uitvoeren over hun uurloon minder BTW mogen rekenen. Daarnaast geldt er tot eind 2017 een landelijke subsidieregeling voor het energiezuiniger maken van huurwoningen. Omdat er voor deze subsidie een groot aantal voorwaarden geldt, is het verstandig eerst de regelgeving goed door te lezen of een expert om advies op maat te vragen.

Subsidie energiezuinige maatregelen

Voor de bewoners van de (eigen) koopwoning bestaat er sinds kort nog een subsidie die men kan opvragen: de subsidie energiezuinige maatregelen. Deze tegemoetkoming in de kosten krijgt u op het moment dat u twee of meer energiezuinige maatregelen toepast, zoals het plaatsen van zonnepanelen, de installatie van een warmtepomp of één van de oplossingen voor een woningisolatie. Hiermee krijgt u maximaal 20% van de uiteindelijke investering terug. Een laatste mogelijkheid voor subsidie is een lokaal subsidiepotje in de gemeente of provincie. Bij het gemeenteloket kunt u hierover meer informatie opvragen.

Bespaar op de kosten? Vergelijk gevelisolatie specialisten!

Op onze offertepagina vult u uw wensen en gegevens eenvoudig in. Wees bij het invullen zo nauwkeurig mogelijk: wat voor materiaal wenst u te gebruiken voor de isolatielaag, wat is het oppervlak van de buitenmuur, en welke afwerking heeft uw voorkeur? Op deze manier kunnen de gevelisolatie specialisten de offerte volledig op maat maken, en krijgt u een passend overzicht. Wij zullen uw offerteaanvraag aan maximaal vijf professionals doorsturen, en van hen krijgt u de offertes. Wij garanderen dat elke vakman uit ons netwerk snel en vakkundig te werk gaat, tegen aantrekkelijke tarieven.

binnengevelisolatie Hilversum
Offertes aanvragen
Dakisolatie Hilversum

Dakisolatie

Naast de gevelisolatie zijn er andere vormen van isolatie die ook een besparing op de stookkosten opleveren. Zo is het mogelijk om het dak aan de binnenzijde of buitenzijde te isoleren. Het is mogelijk om zelf de dakisolatie uit te voeren. Kies dan voor glaswol of isolatieplaten als isolatiemateriaal.

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuurisolatie brengt de minste kosten voor isolatie met zich mee. Zo hoeft u voor het isoleren van de spouwmuur geen vergunning aan te vragen, en is de spouwmuurisolatie in één dag te plaatsen. Op de lange termijn levert een spouwisolatie in verhouding met een gevelisolatie echter een relatief kleine energiebesparing op.

Vloer isoleren Hilversum

Vloerisolatie

Het isoleren van de vloer is tevens een methode om te zorgen voor minder warmteverlies. Een vloerisolatie kan bovendien, in tegenstelling tot wat vele klanten uit Hilversum denken, gecombineerd worden met een vloerverwarming. U zult nooit meer koude voeten hebben, en profiteert van een gelijkmatige warmte in huis.

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte

Hebt u maar een beperkt budget? Overweeg dan om de kruipruimte te isoleren. Zeker met schelpen of zand is een kruipruimte isolatie tegen aantrekkelijke kosten uit te voeren. Door de kruipruimte van isolering te voorzien profiteert u van verschillende voordelen als verminderd optrekkend vocht, geen tocht over de vloer, en minder ongedierte.