Spouwmuurisolatie Overijssel

Spouwmuurisolatie in Overijssel

Eén van de mogelijkheden op het gebied van woonisolatie is het isoleren van de spouwmuren. Een spouwmuurisolatie is meestal een vorm van na-isolatie, waarbij de isolatiewerkzaamheden bij een bestaande woning in Overijssel worden toegepast. Nieuwbouwwoningen worden bovendien sowieso voorzien van een goede isolatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een spouwmuurisolatie bij u thuis? Hebt u een vraag over de verscheidene materialen waarmee het werk kan worden uitgevoerd? Of wilt u weten wat de prijzen worden voor een spouwisolering naar uw wensen? Aarzel dan niet om via ons netwerk in contact te komen met diverse isolatiespecialisten uit Overijssel. Na het invullen van het contactformulier ontvangt u spoedig een diverse vrijblijvende offertes (max.5) van bedrijven uit ons netwerk. Het is aan u om de verkregen prijsopgaven met elkaar te vergelijken op basis van de prijzen, en te kiezen voor de isolatiespecialist uit Overijssel die de klus mag uitvoeren!

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Koel in de zomer, warm in de winter

Bij een spouwmuurisolatie profiteert u zowel in de zomer- als wintermaanden van een aangenamere temperatuur in huis. Dit komt doordat het isolatiemateriaal de invloed van het buitenweer vermindert. Dit betekent dat tijdens de wintermaanden de warmte minder snel door de buitenmuur verloren gaat, terwijl in de zomermaanden juist de zon minder invloed heeft op de temperatuur binnenshuis. Vergeleken met andere vormen van isolatie is spouwmuurisolatie een voordelige optie. Binnen gemiddeld twee tot vier jaar is de investering al terugverdiend. Alles daarna is dus pure winst. Vanaf dag één geniet u echter al van het verhoogde wooncomfort. Nooit meer vocht, kou en tocht. De geluidsisolatie wordt met spouwmuurisolatie ook aanzienlijk verhoogd. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld bij een drukke weg woont. Uiteraard heeft het type isolatiemateriaal in de spouwmuur invloed op deze factoren. Zo is de geluidsisolatie van glaswol en steenwol hoger dan van purschuim. Eén van de isolatieprofessionals uit ons netwerk in Overijssel geeft u met alle plezier meer informatie over de mogelijkheden en prijzen voor de diverse isolatiematerialen. Wij hebben voor u de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie op een rijtje gezet. Zoals u ziet heeft spouwisolatie niet echt nadelen en zijn de voordelen enorm.

Voordelen

 • Verbetering van het wooncomfort
 • Voorkomen van warmteverlies
 • Besparing op stookkosten
 • Koel in de zomer, warm in de winter
 • Ideale vorm van vochtbestrijding
 • Minder geluidsoverlast
 • Spaar het milieu
 • Waardevermeerdering huis

Nadelen

 • Niet iedere gevel is geschikt voor spouwmuurisolatie
 • Spouwmuurvervuiling moet men verwijderen
 • Extra aandacht besteden aan ventilatie van de woning
spouwmuur isolatie in Overijssel

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen worden voor een spouwmuurisolatie naar uw wensen? Bent u benieuwd of uw woning wel een spouwmuur heeft die u kunt laten na-isoleren? Of hebt u een vraag over de invloed van een goede spouwisolatie op de vochtbestrijding? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een isolatiebedrijf uit ons netwerk. Via het contactformulier vraagt u meerdere vrijblijvende offertes aan. Kies uit de verkregen prijsopgaven zelf een specialist uit Overijssel die bij u past! Wij garanderen altijd een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Offertes aanvragen

Heeft uw woning een spouwmuur?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Overijssel de vraag of het mogelijk is om hun spouw te isoleren. Dit is voor het overgrote deel afhankelijk van de periode waarin uw woning of bedrijfspand is gebouwd. Onze isolatiespecialisten gaan over het algemeen uit van een driedeling: woningen die voor 1920 gebouwd zijn, woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn, en woning die na 1975 gebouwd zijn. Woningen van voor 1920 hebben meestal geen spouwmuur, en kunnen dan ook niet van een na-isolatie worden voorzien. Door nieuw onderzoek naar vochtbestrijding is in woningen van na 1920 een spouw gebouwd, deze spouwmuur werd meestal nog niet voorzien van isolatiemateriaal. Na 1975 zijn vrijwel alle Nederlandse woningen gebouwd met een geïsoleerde spouwmuur. Controleer of er een spouw in de buitenmuur zit door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Als deze groter is dan 24 centimeter is het een spouwmuur.

spouwisolatie Overijssel

Werkwijze bij spouwisolatie

Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte wordt het proces in werking gesteld. Allereerst voert de specialist een endoscopisch spouwonderzoek (inspectie) uit. Zo kan men in kaart brengen of uw spouw geschikt is voor na-isolatie en of er eventuele vervuiling aanwezig is. Verder kijkt men naar de steensoort, de kwaliteit van het voegwerk en of uw woning aan alle eisen voldoet. Wanneer u de spouwmuren in uw woning laat na-isoleren, dan werken wij met een eenvoudige techniek, die wel enige precisie vereist. De eerste stap van het daadwerkelijke proces is het boren van gaten in de spouwmuur, waardoor wij het isolatiemateriaal naar binnen kunnen spuiten. Als het materiaal in de spouw zit, dan zullen wij direct de gaten weer dichten, zodat u aan de buitenzijde niets ziet van de spouwisolatie. Het isoleren kan dan ook binnen een dag afgerond worden. Willen uw buren in Overijssel geen geïsoleerde spouwmuur of moeten wij ventilatieroosters plaatsen? Dan zal dit eerst moeten gebeuren, voor de rest van de isolatieklus.

Kosten van het isoleren van uw spouw

In verhouding met andere vormen van woonisolatie is een spouwmuurisolatie relatief goedkoop. Desondanks vraagt het wel om een investering, welke afhankelijk is van diverse factoren. Zo wordt de prijs voor een spouwisolatie onder andere bepaald door de dikte van de spouwmuur, en het soort isolatiemateriaal waar u voor kiest. Daarnaast is ook de grootte van de woning van invloed op de kosten. Voor een appartement gaan wij bijvoorbeeld uit van een gemiddelde prijs rond de €500,- tot €650,-. De na-isolatie van een rijtjeshuis komt daarentegen op ongeveer €800,- tot €1450,- en voor een vrijstaande woning zal een spouwisolatie zo’n €2.200,- kosten. Voor alle woontypen in Overijssel geldt echter dat binnen twee tot vier jaar de investering kan worden terugverdiend. U zult daarom na deze periode dan ook geld verdienen dankzij de isolering van de spouw. Op de lange termijn is een besparing door middel van een gevelisolatie of dakisolatie echter hoger dan die van een spouwmuurisolatie. Deze vormen van isolatie vragen echter ook om een grotere investering. Spouwmuurisolatie heeft de snelste terugverdientijd door de relatief lage investering. Vraag vrijblijvend offertes aan via ons contactformulier.

Woningtype Oppervlakte Gemiddelde prijzen, incl. btw* Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 25 m² €500,- tot €650,- €120,-
Rijtjeshuis 65 m² €800,- tot €1450,- €200,-
2 onder 1 kap 105 m² €1500,- tot €1850,- €550,-
Vrijstaande woning 150 m² €2200,- tot €2550,- €800,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kostenbepalers bij spouwmuurisolatie

Benieuwd hoe de kosten van het isoleren van de spouw tot stand komen? In principe bestaat de totaalprijs uit drie verschillende onderdelen: de prijs van het isolerend materiaal, de arbeidskosten en de kosten van de gebruikte machines. De verdeling van deze drie onderdelen is gemiddeld 60% voor de arbeidskosten, 35% voor de materiaalkosten en 5% voor de machine. Tip: let bij het isolatiemateriaal niet alleen op de kosten, maar ook op de unieke kenmerken. Zo biedt glaswol een uitstekende geluidsisolatie, steenwol een goede brandveiligheid en isolatiekorrels zijn erg duurzaam. Purschuim is ideaal voor vochtbestrijding. Het is maar net wat u belangrijk vindt bij de spouwisolatie. De arbeidskosten worden bepaald door de aan- of afwezigheid van spouwmuurvervuiling. Eventuele vervuiling, zoals cementresten en puin moeten altijd worden verwijderd. Aangezien de arbeidskosten een groot gedeelte van de totale prijs bepalen is het slim om verschillende isolatiebedrijven uit Overijssel met elkaar te vergelijken. Vraag dus gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De kosten voor een spouwmuurisolatie worden bepaald door verschillende factoren, maar komen gemiddeld uit op €800,- voor een tussenwoning. Dankzij de isolatie bespaart u vervolgens ongeveer €400,- per jaar op de energiekosten. Hierbij wordt gerekend met een besparing van 9m3 gas per vierkante meter gevel. De terugverdientijd van de spouwisolatie is daarmee gemiddeld twee tot vier jaar. Ook voor andere woningtypen zal de terugverdientijd op ongeveer twee tot vier jaar uitkomen. Bent u benieuwd naar de exacte terugverdientijd voor de isolering van de spouw bij uw woning? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van de bij ons netwerk aangesloten experts uit Overijssel.

Spouwmuurvervuiling

Een schone spouwmuur is essentieel om het maximale resultaat te behalen. Wat nou als dat niet het geval is? Hoogstwaarschijnlijk is de isolatiespecialist uit Overijssel daar tijdens het cameraonderzoek achter gekomen. Cementresten, vuil en cementbaarden zijn voorbeelden van veelvoorkomende spouwmuurvervuilingen. Deze moeten absoluut worden verwijderd. Zo voorkomt u koudebruggen. Dit zijn gedeelten in uw muur waar de isolatielaag is doorbroken. Dat vermindert de isolatiewaarde en resulteert vaak in vochtproblemen. De specialist uit Overijssel verwijdert deze vervuiling voordat men start met de isolatieklus. Dit doet men door een aantal stenen weg te snijden en de vervuiling handmatig te verwijderen. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee.

spouwmuur na-isoleren

Vleermuizen in de spouw

Via kleine openingen in bijvoorbeeld de voegen kunnen vleermuizen uw spouwmuur betreden. Wanneer er vleermuizen in de spouw zitten, dan krijgt u echter te maken met de Flora en Fauna wet. Hierin staat dat er een speciale ontheffing moet worden aangevraagd voor het vullen van de spouwmuur. Daarbij dient u de vleermuizen de mogelijkheid te bieden om uit de spouw te vliegen. Het is verstandig om één van onze specialisten uit Overijssel te vragen naar de mogelijkheden.

spouwmuurvervuiling

Spouwmuur bevat oud isolatiemateriaal

Sinds het jaar 1975 worden de nieuwbouwwoningen in Overijssel standaard voorzien van een geïsoleerde spouw. Logisch natuurlijk, gezien de vele voordelen. Door de jaren heen is de kwaliteit van de isolatie echter een stuk beter geworden. Bij deze oudere nieuwbouwwoningen werd vaak isolatieschuim gebruikt. Door de mindere kwaliteit is dit schuim door de jaren heen naar beneden gezakt of verpulverd. Hierdoor is de isolatiewaarde veel minder goed en kan het vochtproblemen veroorzaken. Tijdens de camera-inspectie kan de specialist uit Overijssel bepalen of het mogelijk is om de bestaande isolatie aan te vullen (na-isolatie met bv. EPS parels) of dat het nodig is om alles te vervangen.

ventilatie bij spouwisolatie

Belang van ventilatie

Is de spouwisolatie in Overijssel voltooid? Gefeliciteerd! Dan kunt u nu beginnen met besparen op uw stookkosten en met het genieten van uw verhoogde wooncomfort. Tip: besteed wel aandacht aan de ventilatie. De ventilerende functie van de spouwmuur is immers na de spouwisolatie afgenomen. In veel woningen wordt de kruipruimte geventileerd via de spouwmuur. In dat geval moet het isolatiebedrijf ventilatiekanalen maken in de kruipruimte. Zo voorkomt u condens en vochtproblemen. Ook de rest van de woning dient over voldoende ventilatiemogelijkheden te beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een rooster boven het raam of een klapraampje. De isolatiespecialist uit Overijssel informeert u graag over welke vorm van ventilatie in uw woning het meest praktisch is.

Isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Samen met de isolatiespecialist uit Overijssel maakt u de keuze voor een geschikt isolatiemateriaal. U heeft in de meeste gevallen de keuze uit: glaswol, steenwol, eps parels (isolatiekorrels) en purschuim. Elke variant heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van uw wensen en de technische staat van uw spouw kiest u samen met de specialist het geschikte materiaal. Het is verstandig om goed op de volgende factoren te letten: de isolatiewaarde, brandveiligheid, geluidsisolatie, duurzaamheid en vochtbestendigheid. Deze vijf factoren zijn belangrijk bij de keuze. De spouw van uw woning bepaalt ook uw keuze. Zo is het bij een erg smalle spouw slim om voor purschuim of EPS parels te kiezen. Hieronder benoemen we kort de voordelen, nadelen en kosten per soort isolatie.

PUR schuim

Schuim van polyurethaan is tevens een populair materiaal. Bij het isoleren van de spouw gebruikt men traagwerkend PUR. Men voorkomt zo drukopbouw in de muur. Het is erg effectief om mee te isoleren, aangezien het alle naden en kieren dicht. Het scoort dus hoog op kierafdichting en vochtbestrijding. Het heeft tevens een hoge isolatiewaarde en is erg geschikt voor smalle spouwmuren. Een nadeel is dat het moeilijk te recyclen is en dat het niet milieuvriendelijk is. Ook kan er na het aanbrengen tijdelijk een chemische ‘verflucht’ ontstaan. Dit is echter binnen een aantal dagen weer verdwenen. De gemiddelde prijzen liggen rond de €25,- per vierkante meter.

pur schuim isolatiemateriaal

Glaswol

Bij spouwmuurisolatie wordt glaswol gebruikt in de vorm van vlokken. Het materiaal is gemaakt van zand en gerecycled glas. Het heeft een hoge isolatiewaarde en wordt veel gebruikt omdat het in verhouding weinig kost. Het biedt daarnaast een uitstekende geluidsisolatie en is beter bestand tegen vocht dan steenwol. Het materiaal is tevens brandveilig. U kunt het verkrijgen in diverse varianten, zoals HR+ en HR++. Deze categorisering heeft invloed op de isolatiewaarde en de prijs. Een veelgebruikte variant bij spouwisolatie is Supafil van Knauf. De gemiddelde prijs van glaswol ligt rond de €8,- per m². Het heeft dus een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

glaswol isolatie

Steenwol

Steenwol (ook wel rotswol genoemd) is een minerale wol. Het is gemaakt van vezels uit het vulkanisch gesteente. Het materiaal staat bekend om het multifunctionele karakter. Zo is het brandwerend en geluidsisolerend. Rotswol is erg duurzaam en het is niet vatbaar voor schimmels. Het materiaal kunt u goed vergelijken met glaswol, alleen is de isolatiewaarde en vochtbestendigheid van rotswol iets minder. Hierdoor is de prijs/kwaliteitverhouding iets lager. De brandwerende en geluidswerende voordelen hebben immers geen invloed op de prijzen en besparingen. Doordat het een natuurlijk materiaal is, is het ook gevoeliger voor ongedierte. De gemiddelde kostprijs van rotswol ligt rond de €9,- per vierkante meter.

steenwol isolatie

Isolatiekorrels

Wanneer u kiest voor het na-isoleren van de spouw inclusief vochtbestrijding, dan hebt u de keuze uit verschillende isolatiematerialen. Voor een spouwmuurisolatie zijn EPS parels een veelvoorkomende keuze. Hierbij worden de parels vermengd met speciale lijm, om te voorkomen dat ze verzakken en daarmee de isolatiewaarde verlagen. De EPS parels zijn verkrijgbaar in verschillende categorieën: van HR tot HR++. De meeste parels scoren op brandveiligheid en geluidsisolatie lager dan minerale wol. Voordelen zijn echter het milieuvriendelijke karakter en het feit dat ze vochtregulerend én erg duurzaam zijn. Daarnaast is de isolatiewaarde (afhankelijk van de categorie) goed tot uitstekend. De gemiddelde prijs is €10,- per m².

isolatiekorrels als vochtbestrijding

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Voor veel vormen van isolatie wordt gerekend met de isolerende waarde van het isolatiemateriaal. Voor spouwisolaties geldt echter dat de isolatiewaarde met name wordt bepaald door de breedte van de spouwmuur. Daarbinnen variëren de isolatiewaarden minimaal. Glas- en steenwol bieden een uitstekende isolerende waarde die lange tijd hoog zal blijven. De lambdawaarde (warmtegeleidbaarheid: hoe lager, hoe beter) van glaswol is gemiddeld 0.032 tot 0.040 W/mK en van steenwol gemiddeld 0.035 W/mK. Van EPS parels is het gemiddeld 0.033 W/mk en van purschuim circa 0.026 W/mK.

Is alleen de isolatiewaarde van belang?

Nee, absoluut niet. Met een dikkere laag isolatie realiseert u ook een hogere isolatiewaarde. Ook heeft de categorie (HR of HR++ bijvoorbeeld) invloed op de mate van isolatie. Staar dus niet blind op de getallen. Benieuwd naar de betekenis van de verschillende termen die iets zeggen over de mate van isolatie? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet:

 • Lambdawaarde: warmtegeleiding (hoe lager, hoe beter)
 • U-waarde: ontsnapte warmte per m² (hoe lager, hoe beter)
 • K-waarde: globale warmteverlies in huis (hoe lager, hoe beter)
 • R-waarde: isolatievermogen (hoe hoger, hoe beter)
 • RC-waarde: totale waarde van constructie (hoe hoger, hoe beter)

Tips bij spouwmuurisolatie

De na-isolatie van de spouw brengt vele keuzes met zich mee. Zo moet u onder andere een keuze maken uit de beschikbare isolatiemethoden, de materialen en moet u rekening houden met verschillende prijsklassen. De professionals werkzaam in Overijssel hebben daarom een aantal tips voor u op een rijtje gezet, waarmee de spouwmuurisolatie gemakkelijker wordt. U vindt hier onder andere informatie over de noodzaak tot ventileren, de mogelijke isolatiewaarden en het verschil tussen een hoekwoning en een tussenwoning.

 • Wanneer uw buitenspouwblad (de buitenmuur) dampdicht is, en geïsoleerd wordt met kunststof schuim of minerale wol, dan dient u te zorgen voor een ventilatie van de spouw. Bij dampopen materialen is de noodzaak voor ventilatie lager.
 • De isolatiewaarde van uw spouwmuur wordt met name bepaald door de breedte van de spouw, en varieert lichtjes naar gelang het materiaal dat u kiest. De isolatiewaarde van de gehele gevel (stenen en isolatiemateriaal) wordt gemeten als Rc-waarde, zal stijgen tot ongeveer 1.7. Een ongeïsoleerde spouwmuur heeft een gemiddelde Rc-waarde van 0.38.
 • Wilt u uw woning in Overijssel energieneutraal maken? Koppel dan de spouwisolatie aan een gevelisolatie. Voor een energieneutrale woning is een Rc-waarde van 4.5 nodig.
 • Bent u de eigenaar van een tussenwoning? Dan zullen de kosten voor een spouwmuurisolatie ongeveer €800,- tot €1450,- worden. De marge tussen deze bedragen hangt af van het feit of het om een hoekwoning gaat of niet. En welke isolatiematerialen worden gebruikt.
 • Tegenwoordig is er belastingvoordeel te behalen op het arbeidsloon van het isoleren.
spouwmuurisolatie, zelf doen of uitbesteden?

Zelf spouwmuur isoleren?

Veel van onze klanten uit Overijssel denken dat het uitvoeren van een spouwmuurisolatie niet erg lastig is, en vragen daarom naar de mogelijkheden om het isoleren zelf af te handelen. Wij raden het eigenhandig zorgen voor de na-isolatie van de spouwmuur echter altijd af. Dit komt doordat er een grote nauwkeurigheid vereist is voor het uitvoeren van de klus. Wanneer het isolatiemateriaal (isolatiekorrels of parels) niet evenredig in de muur verdeeld wordt, dan zal dit nadelige gevolgen hebben voor de isolatiewaarde, of zal er zelfs helemaal geen isolatie plaatsvinden.

vergunning voor isoleren van de spouw

Vergunning nodig?

Benieuwd of u voor de spouwisolatie ook een vergunning nodig heeft? In het Bouwbesluit staan de wettelijke eisen voor woningbouw en de bijbehorende vergunningen. Voor het isoleren van de spouwmuur is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Dit komt doordat er bij een spouwisolatie niets verandert aan de aanblik van het huis. Zowel het uiterlijk als de constructie blijft intact.

Subsidie 2017/2018

Voor een spouwmuurisolatie zijn er in Nederland enkele subsidiemogelijkheden. Zo wil de overheid graag bijdragen aan een verbeterd milieu. U krijgt daarom korting op de BTW van het arbeidsloon van de specialist. Er geldt namelijk een BTW-tarief van 6%. Voor Verenigingen van Eigenaren (VVE) zijn er nog additionele subsidiemogelijkheden. De subsidie ‘Energiebesparing Eigen Huis’ bijvoorbeeld. Voor particulieren is het daarnaast mogelijk om een groene lening aan te vragen, met een laag rentetarief. Daarnaast is het erg verstandig om bij uw gemeente te informeren naar de lokale subsidiemogelijkheden. Het is verstandig om te beseffen dat zelfs zonder subsidie spouwmuurisolatie een erg lage terugverdientijd heeft en dus uitstekende voordelen biedt. Wilt u meer weten over de huidige subsidies en advies ontvangen van experts uit Overijssel? Vraag gratis offertes aan. U vergelijkt dan de prijzen en kunt informeren naar de subsidies. Tip: Kijk ook even op de website van energiesubsidiewijzer om te ontdekken wat de actuele, beschikbare subsidies zijn.

De drie grootste misverstanden over spouwmuurisolatie

Ondanks de vele positieve berichten over spouwisolatie bestaan er ook diverse misverstanden. Zo zou het diverse nadelen met zich meebrengen. Wij hebben voor u de drie grootste misverstanden in kaart gebracht:

 • 1. Spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen.
  Zo’n 40 jaar geleden was dit nog wel aan de orde. Tegenwoordig al lang niet meer. Zowel het materiaal als de techniek van het isoleren is sterk verbeterd. Vandaag de dag voorkomt spouwisolatie zelfs vochtproblemen. Het is een vorm van vochtbestrijding. Op een koele muur condenseert waterdamp immers, dat wordt met spouwisolatie voorkomen.
 • 2. Een geïsoleerde spouwmuur kun je niet verder isoleren.
  Na-isolatie kan juist wel. Een spouw met oude isolatie kun je in de meeste gevallen verder isoleren. De expert kijkt of dit mogelijk is. Eventueel wordt de oude isolatie verwijderd en wordt de spouw gevuld met nieuw isolatiemateriaal.
 • 3. Spouwmuurisolatie is erg duur.
  Dit is niet aan de orde. Natuurlijk vraagt het om een investering, maar vergeleken met andere vormen va isolatie is het erg voordelig. Bij de vraag aan woningeigenaren wat het ongeveer gaat kosten is de schatting bijna altijd te hoog.
kosten spouwmuurisolatie Overijssel

Spouwmuurisolatie in 1 dag

Eén van de grote voordelen van de isolatie van de spouwmuur is dat deze in één dag te isoleren is. Dit in tegenstelling tot andere vormen van woonisolatie, waarbij de klus meerdere dagen tot weken in beslag kan nemen. Doordat de spouwisolatie in 1 dag af te handelen is, worden bovendien de arbeidskosten beperkt. Ook wanneer er extra voorbereidende taken bij het werk komen kijken, zoals het plaatsen van ventilatieroosters, is het werk binnen een dag te voltooien in Overijssel.

Ons werkgebied

Besparen door offertes te vergelijken

Wilt u graag in contact komen met een erkend vakman op het gebied van spouwisolatie? Hebt u een vraag over de verschillende isolatiematerialen, en het isolatiemateriaal dat het beste aansluit bij uw wensen? Of wilt u weten wat de kosten worden voor een vochtbestrijding techniek? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Geef op het contactformulier uw exacte wensen door, en wij sturen u spoedig meerdere vrijblijvende offertes op maat van bij ons netwerk aangesloten isolatiespecialisten uit Overijssel. Het is aan u deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de spouwmuurisolatie professional die het beste bij u past. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen scherpe prijzen.

Offertes aanvragen

Geen spouwmuur? Wat nu?

U ziet de voordelen in van het isoleren, maar het is helaas bij uw woning in Overijssel niet mogelijk om spouwisolatie aan te brengen? Vervelend, maar er zijn gelukkig nog meer mogelijkheden. Denk aan binnenisolatie en buitenisolatie, wat onder de categorie ‘gevelisolatie’ valt. Binnenisolatie wordt met een voorzetwand gerealiseerd. Tussen deze wand en de muur komt de isolatie. Bij buitenisolatie wordt er isolatie aan de buitenkant van de gevel aangebracht. Vervolgens wordt alles afgewerkt met gevelbekleding. Dit is een kostbare isolatiemethode, maar het brengt een hoog rendement met zich mee. Daarnaast ziet uw woning er naderhand weer als nieuw uit.

Gevelisolatie Overijssel

Gevelisolatie

Wilt u uw woning optimaal isoleren? Kies dan voor een gevelisolatie. Bij een gevelisolatie wordt aan de binnen- of buitenzijde van de gevel een laag isolatiemateriaal aangebracht, waar vervolgens een voorzetwand tegenaan wordt geplaatst. Een gevelisolatie vraagt in eerste instantie wel een grote investering.

Dak isoleren Overijssel

Dakisolatie

Wilt u zelf de (na-)isolatie van uw woning in de hand nemen? Dan raden wij aan om te kiezen voor een dakisolatie. Maak hierbij gebruik van glaswol of isolatieplaten van PUR voor een gemakkelijke en snelle plaatsing. Deze kunt u dan aan de binnenkant of de buitenkant van het dak plaatsen. Toch hulp van een expert? Schakel ons netwerk in!

vloer isolatie in Overijssel

Vloerisolatie

De mogelijkheden voor het isoleren ontwikkelen zich steeds verder. Zo is het tegenwoordig bijvoorbeeld een optie om te kiezen voor een vloerisolatie in combinatie met een vloerverwarming. Laat u hierover informeren door een isolatiespecialist uit Overijssel. Wij leggen graag uit welk isolatietype het beste voor u is.

Kruipruimte isolatie in Overijssel

Kruipruimte

Een laatste vorm van na-isolatie is het isoleren van de kruipruimte. Onze professionals uit Overijssel maken tijdens het isoleren gebruik van diverse natuurlijke en kunstmatige isolatiematerialen. Zo is het mogelijk om de kruipruimte te vullen met schelpen en zand, maar ook met piepschuimkorrels of thermoskussens.