spouwmuurisolatie Overijssel

Spouwmuurisolatie Overijssel

Met spouwmuurisolatie zorgt u ervoor dat u minder warmteverlies heeft en verhoogt u de waarde van uw woning in Overijssel. U hoeft namelijk minder te stoken wanneer u de spouwmuur isoleert en u voorkomt vochtproblemen zoals schimmelvorming op de binnenmuren. Er zijn verschillende isolatiematerialen geschikt voor de isolatie van een spouw. Op deze pagina leest u er alles over. Naast de isolatiematerialen leest u ook meer over de voordelen van spouwmuurisolatie, hoe het isolerende materiaal wordt aangebracht en wat de gemiddelde kosten voor deze isolatievorm zijn.

Start de gratis offerteaanvraag!

Voordelen onze werkwijze

Om te besparen op de kosten van spouwmuurisolatie is het verstandig om een aantal vrijblijvende offertes aan te vragen bij isolatiespecialisten. Door te vergelijken weet u namelijk zeker dat u niet te veel betaalt. Via ons offerteformulier ontvangt u spoedig meerdere offertes, geheel kosteloos en vrijblijvend. Alle voordelen op een rij:

  • Met één muisklik ontvangt u meerdere gratis en vrijblijvende offertes van isolatiespecialisten.
  • U kiest eenvoudig de beste isolatiespecialist uit de regio Overijssel voor de spouwmuurisolatie.
  • Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op de isolatiekosten.

Gratis offertes vergelijken

Soort isolatie (*)

Wanneer is uw woning gebouwd? (*)

Wat is de oppervlakte van de muur (ongeveer)? (*)
Welk type isolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van de vloer (ongeveer)? (*)
Welk type dakisolatie wenst u? (*)

Wat is de oppervlakte van het dak (ongeveer)? (*)

Wat is de gewenste uitvoerperiode? (*)
spouwmuur isoleren Overijssel

Heeft uw woning een spouwmuur?

Niet alle panden uit Overijssel hebben een spouwmuur, maar hoe weet u waar u aan toe bent? Bij bouwbedrijven houdt men hiervoor het richtjaar 1920 aan. Panden die voor 1920 gebouwd zijn hebben geen spouwmuur, panden die na dit jaar gebouwd zijn waarschijnlijk wel in verband met nieuwe onderzoeken op het gebied van het bestrijden van vochtproblemen. U kunt dit controleren door naar de dikte van de buitenmuur te kijken. Is de afstand tussen de buiten- en binnenkant minder dan 24 centimeter? Dan zit er geen spouw tussen de muren. Is de afstand groter, dan heeft u hier een goede kans op, en is het mogelijk de spouw te isoleren met na-isolatie van PUR of parels. Verder dient u er rekening mee te houden dat panden die na 1976 gebouwd zijn, waarschijnlijk al van een spouwmuurisolatie voorzien zijn.

spouwisolatie

Werkwijze bij spouwisolatie

Een groot voordeel van het kiezen voor spouwmuurisolatie is dat het isolatiemateriaal binnen een dag is aan te brengen. Over het algemeen begint de klusdag ’s ochtends vroeg.

Als het gaat om een standaard spouwisolatie, dan boort de isolatiespecialist uit Overijssel gaten in de voegen van de gevelmuur, om hierdoor het isolerende materiaalsoort te kunnen spuiten. Dit spuiten neemt enkele uren in beslag, zeker als het om een brede spouw gaat.

Zit al het isolatiemateriaal in de spouwmuur? Dan dicht men de gaten weer, zodat u aan de buitenzijde niets terugziet van de werkzaamheden.

Spouwmuur na-isoleren Overijssel

Wanneer de spouwmuur al geïsoleerd is, betekent dit niet dat de isolatie optimaal is. Daarom wordt er vaak gekozen voor na-isolatie van deze spouwmuren. Na-isoleren houdt in dat een isolatiespecialist uit Overijssel nieuw isolatiemateriaal aanbrengt in de spouwmuur. Verouderde isolatie heeft vaak een lage isolerende waarde. Daarnaast kan het aangetast zijn door vocht of verzakt zijn. De nieuwste materialen isoleren veel beter en hierdoor is het mogelijk dat u nog meer bespaart op uw stookkosten. Voor het na-isoleren bekijkt de vakman eerst hoeveel ruimte er nog over is en wat de staat is van de huidige warmte isolatie, zodat het juiste materiaal en techniek gebruikt wordt voor de spouwisolatie.

Kosten spouwmuurisolatie Overijssel

De isolatiekosten worden beïnvloedt door een aantal factoren. De belangrijkste factor is uiteraard hoe groot het oppervlak is dat geïsoleerd moet worden.

Spouwmuurisolatie van een appartement van 25 kost gemiddeld €500,- tot €650,- en dat van een rijtjeshuis ongeveer €800,- tot €1450,-. De besparing voor een rijtjeshuis is ongeveer 200 euro per jaar. Dit betekent dat u de investering al na 4 tot 7 jaar terugverdiend. De totaalkosten zijn daarnaast ook nog afhankelijk van het materiaal waar u voor kiest en de arbeidskosten. Het aanbrengen van spouwisolatie is één van de goedkoopste isolatiemethodes voor woningisolatie.

Prijstabel: spouwmuurisolatie per woningtype

WoningtypeOppervlakteGemiddelde prijzen, incl. btw*Gemiddelde besparing per jaar
Appartement25 m²€500,- tot €650,-€120,-
Rijtjeshuis65 m²€800,- tot €1450,-€200,-
2 onder 1 kap105 m²€1500,- tot €1850,-€550,-
Vrijstaande woning150 m²€2200,- tot €2550,-€800,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kostenbepalers bij spouwmuurisolatie

De prijsopbouw van de warmte isolatie van een spouwmuur is vrij eenvoudig. De grootste kostenpost is de arbeidskosten. Een spouwmuurisolatie dient u te allen tijde over te laten aan een erkend isolatiebedrijf uit Overijssel. De professionals werken één dag fulltime aan uw woning. Omdat de prijzen voor de materialen relatief laag liggen, beslaan de arbeidskosten ongeveer 60% van het totaalbedrag. Het tweede grote deel van de kosten – ongeveer 35% – bestaat uit materiaalkosten. Dit betekent dat de materiaalkeuze van grote invloed is op de uiteindelijke investering. Het verschil tussen de warmte isolatie van een rijtjeshuis met minerale wol of PUR is bijvoorbeeld al €600,-. Wel moet u eraan denken dat ook de isolerende waarde van het polyurethaan aanzienlijk hoger ligt. De terugverdientijd is daarom vrijwel gelijk.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Zoals gezegd is de investering van spouwmuurisolatie relatief laag (gemiddeld €2.000,-), terwijl het rendement zeer hoog is.

Wanneer u kiest voor na-isolatie of directe spouwisolatie in Overijssel dan kunnen de verschillen in energiekosten oplopen tot wel €800,- per jaar. Dit betekent dat u gemiddeld binnen twee tot vier jaar de investering terug heeft verdiend.

Vanwege de kosten hoeft u dan ook deze vorm van het bestrijden van vochtproblemen en energiebesparing niet na te laten.

Rekenvoorbeeld spouwisolatie met EPS-parels

Om u een idee te geven wat spouwmuurisolatie kost, geven we u even een rekenvoorbeeld. In dit voorbeeld zijn we uit gegaan van het isoleren van een spouwmuur van 60 m² met EPS-parels.

De klus wordt uitgevoerd door 2 vakmannen. De vakmannen hebben voor deze klus één volledige dag (8 uren) nodig en gebruiken hierbij een parelbaasmachine. De kosten voor het isolatiemateriaal bedragen zo’n € 90,-, dat is ongeveer 11% van de totaal kosten.

Het grootste gedeelte van de kosten zit in het arbeidsloon van de vakmannen; zo’n 70%. In de tabel hiernaast vindt u een totaaloverzicht van de prijsopbouw om uw spouwmuur met EPS-korrels te laten isoleren.

Prijsopbouw spouwmuurisolatie met EPS-parels

OmschrijvingPrijs *Percentage
Arbeidsloon€ 550,-19%
Inzet van een parelblaasmachine€ 150,-70%
Isolatiemateriaal (60 m²)€ 90,-11%
Totaalprijs van deze klus€ 790,-100%

* Let op: Dit is een globale prijsindicatie. Wil u een exacte prijs? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvende meerdere offertes aan.

Subsidie voor spouwmuurisolatie in 2019

De Nederlandse overheid heeft een subsidie voor particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regeling heet de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). U komt in aanmerking voor de subsidieregeling in 2019 als u tenminste twee energiebesparende maatregelen neemt. Dit betekent dat u naast spouwmuurisolatie ngo een andere maatregel moet nemen. Ga naar rvo.nl voor meer informatie.

Een andere mogelijkheid om spouwmuurisolatie te bekostigen is via een Energiebespaarlening. Dit is een lening met een lange looptijd, lage rente en andere aantrekkelijke voorwaarden. Op energiebespaarlening.nl staat meer informatie over deze lening.

subsidie voor isolatie van de spouw

Lokale en regionale subsidies voor spouwmuurisolatie

Op energiesubsidiewijzer.nl is het eenvoudig om te controleren of er nog lokale of regionale subsidies mogelijk zijn. Door op deze site uw woonplaats in te vullen, ontvangt u een handige lijst met beschikbare subsidies. Zo krijgt u snel meer informatie over de mogelijkheden, de voorwaarden en het aanvragen. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een Energiebespaarlening. Dit is een lening met aantrekkelijke voorwaarden en looptijd om de woningisolatie te financieren. Lees hier meer over op energiebespaarlening.nl.

Verlaagd btw-tarief van 9%

Is uw woning in Overijssel ouder dan twee jaar? Dan betaalt u het lage belastingtarief over de arbeidskosten. Dit geldt alleen voor de arbeidskosten en niet voor de materiaalkosten. Voor al het materiaal, zoals de isolatiematerialen, geldt het normale btw-tarief van 21% . Vanaf 1 januari 2019 is het verlaagde btw-tarief 9%. Op belastingdienst.nl leest u meer over het tarief, de voorwaarden en voor welke vormen van isolatie dit geldt. Door het lagere tarief bespaart u op de kosten van de spouwmuurisolatie.

Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Vergelijk offertes en betaal niet te veel voor de spouwmuurisolatie.

Vrijblijvende offertes

Voordelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt aangebracht in de ruimte, de spouw, tussen de buitenmuur en de binnenmuur van een spouwmuur. Gemiddeld is deze ruimte tussen de 4 en 6 centimeter. Een vakman vult de spouwruimte met een isolerend materiaalsoort, hierdoor verliest u minder warmte uit uw woning in Overijssel. Doordat u minder hoeft te stoken, bespaart u op uw energierekening. Andere voordelen van spouwmuurisolatie is dat u minder last heeft van vocht of schimmelvorming, het werkt geluidsisolerend en u verhoogt de waarde van uw woning. Een vakman brengt spouwmuurisolatie meestal binnen 1 dag aan! Lees verder voor alle voordelen.

Minder warmteverlies, meer besparing

Wanneer een spouwmuur niet geïsoleerd is, verliest u veel warmte. De lucht in de ruimte isoleert namelijk niet. Met isolatie blijft de warme lucht beter hangen in uw woning en stookt u dus aanzienlijk minder. Dit merkt u meteen op uw lagere energierekening. De besparing kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.

Geen vocht of schimmel meer

Naast dat spouwisolatie warmteverlies voorkomt, sluit het ook de buitenmuren af. Hierdoor heeft neerslag en ander vocht minder kans om binnen te dringen. Vocht veroorzaakt namelijk lelijke plekken op de binnenmuren en plafonds en de vorming van schadelijke schimmels.

spouwmuur na-isoleren Overijssel

Realisatie in 1 dag

Het aanbrengen van spouwisolatie door een specialist uit de regio Overijssel is redelijk eenvoudig. Het vereist namelijk geen hak- of breekwerk. Het enige wat de vakman doet is een aantal vulgaten maken in de muur, via deze gaten spuit hij het isolerende materiaal in de spouwruimte. Door deze methode is het mogelijk om een spouwmuur te voorzien van isolatie in 1 dag.

terugverdientijd spouwmuur isoleren

Korte terugverdientijd

Gemiddeld is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie tussen de 4 en 6 jaar. De totale terugverdientijd is afhankelijk van de grootte van de buitenmuur en het materiaal dat gebruikt is.

Het isoleren van een spouw is snel afgerond, hierdoor liggen de arbeidskosten laag. U bespaart direct op de energiekosten.

Waardevermeerdering van uw woning

Niet elke verbouwing aan uw woning in Overijssel levert een waardevermeerdering op, denk hierbij aan een nieuwe badkamer of keuken. Maar het nemen van energiebesparende maatregelen zorgen zeker voor een verhoging van de waarde van uw huis. Het is namelijk een permanente oplossing waar u altijd profijt van hebt.

Betere geluidsisolatie

Heeft u last van een snelweg, vliegtuigen of veel geluid vanaf de weg? Met spouwmuurisolatie wordt het geluid gedempt, zodat u er minder last van hebt. Geluid wordt doorgegeven via contact, zoals voetstappen, of via de lucht, zoals stemmen, auto’s en dergelijke. De geluidstrillingen worden opgenomen door de geluidsisolatie en niet meer verder doorgegeven.

Spouwmuur isoleren Overijssel

Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 hebben vaak een niet-geïsoleerde spouwmuur. Zonde! Want zo verliest u veel warmte. U moet daardoor meer stoken en betaalt dus onnodig meer energiekosten. Een spouw is een ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Deze ruimte is meestal rond de 4 tot 6 centimeter.

Bij nieuwere woningen is de spouwruimte direct bij de bouw geïsoleerd, maar dit is niet het geval bij oudere woningen. Wanneer de spouwmuur wel geïsoleerd is, is het verstandig om te controleren of na-isolatie mogelijk is. Met na-isoleren wordt er nieuwe warmte isolatie aangebracht om de woning nog meer energiezuinig te maken. Lees op deze pagina meer over de isolatiematerialen en gemiddelde isolatiekosten.

Spouwmuurisolatie aan laten brengen

Bekijk hoe een vakman te werk gaat bij het isoleren van de spouwmuur.

Verdien uw investering in 4 tot 6 jaar terug met spouwmuurisolatie!

Bespaar op de kosten en vraag gratis offertes aan om te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken

Soorten spouwmuurisolatie

Overweegt u om de spouwmuren te laten isoleren, maar hebt u nog geen idee voor welk materiaal u moet kiezen? Er bestaan verschillende isolatiematerialen voor de isolatie van de spouwmuur, waarvan glaswol, PUR en isolatiekorrels de meest populaire opties vormen. Het voordeel van minerale wol ten opzichte van de andere twee producten is dat het goedkoper is, de vloeibare PUR zorgt over het algemeen voor de hoogste isolatiewaarden. Het nadeel van wol van glas is dat het niet bij elke muur toepasbaar is – er is een minimale spouwbreedte nodig en er is een groter boorgat voor vereist. Voor isolatiekorrels geldt dat deze geen optimale kierdichting bieden. In onderstaand overzicht vindt u uitgebreidere informatie over de isolatiematerialen, inclusief de gemiddelde prijzen. Zo kunt u een geïnformeerde keuze maken voor de isolering van uw spouwmuren. Er zijn verschillende methoden om te zorgen voor het bestrijden van vochtproblemen binnenshuis. Voor spouwmuurisolatie zijn de meest gebruikte methodes: wol, pur, en parels. Hieronder zal per materiaal even kort worden aangestipt wat de specifieke toepassingen zijn.

Pur-schuim

Voor het aanbrengen van pur-schuim, ook wel polyerethaan of isolatieschuim genoemd, maak de vakman uit Overijssel een aantal vulgaatjes in de muur. Het pur wordt als vloeistof in de muur gespoten en zet daarna direct uit. Het vormt een dikke laag in de spouwruimte en vult alle kieren en naden op. Hierdoor wordt de muur helemaal afgesloten. Pur-schuim kost rond de €25,- per m².

Glaswol

Glaswol is zeer duurzaam en heeft een uitstekende isolatiewaarden. Het is vooral bekend van de grote isolatierollen, maar deze worden niet gebruikt voor spouwisolatie. Voor spouwmuurisolatie met dit glaswol er namelijk gebruik gemaakt van glaswolvlokken. Dit zijn kleine vlokken van gerycled glas. Deze minerale wol wordt ook gebruikt voor het na-isoleren van een spouw. Glaswol benodigd voor spouwmuurisolatie heeft u vanaf €7,50 per m².

Steenwol

Een ander soort minerale wol dat gebruikt wordt voor spouwmuurisolatie is steenwol. Dit wordt ook wel eens rotswol genoemd. Het wordt onder andere gemaakt van basalt, een vulkanisch gesteente. Eén van de grootste voordelen van de wol is dat het uitstekende geluidswerende kwaliteiten heeft. Steenwol heeft wel een lagere isolerende waarde dan bijvoorbeeld glaswolvlokken, hierdoor is er een dikkere laag nodig. Het steenwol dat specialisten gebruiken voor spouwisolatie kost rond de €8,50 per m².

Isolatiekorrels

Isolatiekorrels worden ook wel isolatieparels genoemd en worden gemaakt van geëxpandeerd polystyreen (EPS), beter bekend als piepschuim. De piepschuim bolletjes bestaan voor een groot gedeelte uit droge lucht dat uitstekend isoleert.

Isolatiekorrels zijn ook geschikt voor een kleine spouwmuur, want er is maar een dunne laag nodig. EPS-korrels voor isolatie van de spouw zijn vanaf €9,00 per m² verkrijgbaar.

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden niet gebruikt voor spouwmuurisolatie van bestaande woningen in Overijssel. Ze zijn alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen door de grote vorm. De isolatiespecialist plaatst isolatieplaten van PIR, PUR, XPS of EPS in de spouw tijdens de bouw van het huis. De dikte van de isolatieplaat is afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is.

isolatieplaten Overijssel

Kosten per isolatiemateriaal

Soort isolatiemateriaalKosten per m² *
Pur-schuimVanaf €25,-
GlaswolVanaf €7,50
SteenwolVanaf €8,50
Isolatiekorrels (EPS-parels)Vanaf €9,00

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. btw en exclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Voor de spouwmuurisolatie wordt er gekeken naar de Rc-waarde. De Rc-waarde is de opgetelde R-waarde van alle lagen isolatiemateriaal. Meestal wordt er uitgegaan van een waarde van ongeveer 4,5. De isolatiewaarde is onder andere afhankelijk van het isolatiemateriaal dat er gebruikt wordt en de dikte van de isolatie. Isolatiekorrels hebben een uitstekende waarde en hoge dichtheid, daarom is er een minder dikke laag nodig dan wanneer u gespoten pur in de spouw laat spuiten. U krijgt alleen een goede isolatiewaarde als het isolerende materiaal op de juiste manier wordt aangebracht.

isolatiemateriaal

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes om te besparen op de kosten!

Vul het offerteformulier in en kies eenvoudig de beste isolatiespecialist uit Overijssel.

Gratis offertes vergelijken

Spouwmuur inspectie Overijssel

Een spouwmuurspecialist uit Overijssel inspecteert eerst de spouwmuren voor de spouwmuurisolatie. Hierbij bekijkt hij of isolatie mogelijk is en welk isolatiemateriaal het meest geschikt is.

Daarnaast voert hij een inspectie uit om te controleren of er ook vervuiling in de spouw zit. Dit moet namelijk voor het isoleren verwijderd worden. Voor het verwijderen haalt de vakman dan een aantal gevelstenen uit de muur, deze plaatst hij uiteraard naderhand weer terug.

Tot slot bekijkt de specialist de staat van de muren en of er sprake is van geglazuurde-, geschilderde-, strengpers- of verblendstenen. Zo moet er bijvoorbeeld sprake zijn van damp-open verf voor geschilderde buitenmuren, anders is er kans op vochtophoping in de stenen.

Vleermuizen in de spouw

In vrijwel alle steden en dorpen leven er vleermuizenkolonies. Deze kolonies dwergvleermuizen kennen hun grootste omvang tijdens het broedseizoen van mei tot en met juli. De vleermuizen zoeken een warme maar donkere plaats waar ze hun jongen groot kunnen brengen en veilig achter kunnen laten terwijl ze jagen. Een spouwmuur vormt hiervoor de ideale plek en als de vleermuizen uw spouw eenmaal hebben ontdekt, dan zullen ze hier jaarlijks terugkeren. Een vleermuizenkolonie in de muur zorgen voor weinig overlast, al zult u ze wel kunnen horen krasselen. Daarnaast zullen vleermuiskeutels een aanwijzing vormen voor de aanwezigheid van de beestjes. Vindt u het geen probleem dat ze in de spouwmuur zitten? Dan is het plaatsen van een mestplankje een optie. Omdat vleermuizen in Nederland beschermd worden door de Flora- en Faunawet, is het noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen voor de spouwisolatie. Deze ontheffing vraagt u bij het gemeenteloket aan.

spouwisolatie

Spouwmuurvervuiling

Spouwmuurvervuiling is een veelvoorkomend probleem bij de wat oudere Nederlandse woningen. We spreken van een vervuiling op het moment dat cementbaarden, zand en overig bouwmateriaal zich in de spouwruimte bevindt. Het gevolg van een vervuiling is een verhoogde kans op problemen met vocht. Dit komt doordat het puin een koudebrug vormt tussen de buiten- en binnenmuur. Hierdoor ontstaat er condens en daarna schimmel of houtrot. Veel klanten uit Overijssel denken dat een vervuiling ertoe leidt dat er geen spouwisolatie meer mogelijk is. Dit is incorrect! Wel moet u ervoor zorgen dat het puin verwijderd wordt. Een vakman doet dit snel en vakkundig, door enkele stenen te verwijderen en handmatig het puin te ruimen. De kosten voor het verwijderen van de vervuiling voor de isolatie vallen rond de €25,- per vierkante meter. Hierbij is met name de mate van vervuiling bepalend voor de daadwerkelijke kostprijs. Voorkom dat er bij het toepassen van de spouwmuurisolatie problemen ontstaan op het gebied van vuil! Laat altijd eerst een specialist de boel controleren om zeker te weten dat de isolatielaag in één keer te plaatsen is.

ventilatie van spouwmuur

Belang van ventilatie

Het laag houden van de luchtvochtigheid in huis is van groot belang. Een lage luchtvochtigheid leidt tot een verbetering van het wooncomfort, onder meer door een kleinere kans op ongedierte, gezondheidsproblemen en problemen als schimmel en houtrot. Het verlagen van de luchtvochtigheid doet u door een goede ventilatie. In de meeste woonruimtes is ventileren zeer gemakkelijk door het openen van een raam of ventilatieroosters. Is er geen uitgang naar buiten? Overweeg dan om een intern ventilatiesysteem te installeren. Zeker voor douches, washokken en keukens is dit aan te raden. Een speciale ruimte die op dit gebied aandacht vraagt is de kruipruimte. Als de kruipruimte niet goed geventileerd wordt, dan bestaat de kans voor het ophopen van schadelijke gassen zoals het radongas. De meeste kruipruimtes worden via de spouw geventileerd. Op het moment dat u deze isoleert blokkeert u het ventilatiekanaal. Het is daarom van belang om te kijken naar alternatieve ventilatiemogelijkheden, zoals ventilatieroosters onder in de buitenmuur of een kunstmatig ventilatiekanaal via de woning.

Tips bij spouwmuurisolatie

  • Schakel een vakman uit de omgeving van Overijssel in voor het isoleren van de spouwmuur. U bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en weet zeker dat de isolatie goed geplaatst wordt. Dit bevordert de isolatiewaarde.
  • Laat voor het isoleren van de spouwmuur een inspectie uitvoeren. De specialist bekijkt de mogelijkheden en of er sprake is van vervuiling in de spouwmuur.
  • Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes om te besparen op de kosten. Elke isolatiespecialist hanteert eigen prijzen, door te vergelijken krijgt u een beter inzicht in de isolatiekosten en betaalt u niet te veel.

Vergunning nodig voor spouwmuurisolatie?

Omdat vaak een bouwvergunning nodig is voor het wijzigen van zaken aan de buitengevel, vragen klanten uit Overijssel ons regelmatig of voor spouwmuurisolatie eveneens een vergunning nodig is. Het antwoord hierop is een eenvoudig: nee.

Met de isolatie brengt u geen wijzingen aan het straatbeeld aan, waardoor een vergunning niet vereist is. Voor het isoleren van de buitengevel is dit wel een vereiste. Zoals gezegd is de eventuele aanwezigheid van een vleermuiskolonie wel een punt van aandacht. In het geval dat die in de spouwruimte zitten is een ontheffingsvergunning vereist.

Verhoog de isolatiewaarde van uw woning!

Laat de spouwmuur na-isoleren door een vakman. Vergelijk offertes om te besparen.

Gratis offertes vergelijken

Nadelen van spouwmuurisolatie?

Eén van de nadelen is dat spouwmuurisolatie niet voor elke soort muur geschikt is. Wanneer de buitenmuren gemaakt zijn van strengpers- of verblendstenen is spouwisolatie bijvoorbeeld niet altijd mogelijk. Deze soort stenen kunnen namelijk breken in de vrieskou doordat het vocht zich erin ophoopt.

Ook met geschilderde of geglazuurde buitenmuren is dit een probleem. De verf of glazuur zorgt voor een dampdichte muur. Het vocht kan niet meer wegkomen en hoopt zich op in de stenen en in de isolatie. Wanneer er sprake is van spouwmuurvervuiling moet dit eerst verwijderd worden, hierdoor liggen de kosten soms hoger.

De drie grootste misverstanden over spouwmuurisolatie

Eén van de misverstanden over spouwmuurisolatie is dat een spouw niet geïsoleerd kan worden wanneer er vervuiling in de muur zit. Dit is echter niet correct. Een vakman verwijdert namelijk eerst alle vervuiling en begint daarna pas met de spouwmuurisolatie. Een ander fabel is dat na-isoleren van een spouw niet mogelijk is. Maar te kiezen voor na-isolatie bij slechte, verzakte of aangetaste isolatie is juist een verstandige keuze, want u verhoogt zo de isolerende waarde en voorkomt nog meer warmteverlies. Ook denkt men vaak dat een spouw niet helemaal gevuld mag worden met isolerende materialen, dit zou namelijk problemen met vocht veroorzaken. Ook dit is niet waar, de spouw wordt helemaal gevuld voor de beste werking.

Zelf spouwmuur isoleren?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Overijssel de vraag of het mogelijk is om zelf de spouwmuur te isoleren. Hierover kunnen wij kort zijn: dit is technisch gezien geen optie. Dit komt doordat een spouwmuurisolatie meer is dan simpel weg het boren van gaten en het vullen van deze gaten met isolerend materiaal. Er moet bijvoorbeeld voor worden gezorgd dat het materiaal over de hele breedte gelijkmatig verdeeld is, en dat er geen niet geïsoleerde plekken ontstaan. Wanneer u eigenhandig de spouwmuur isoleert, dan loopt u het risico dat het materiaal zich ophoopt of elkaar niet overlapt.

Hoe besparen op de kosten van spouwmuurisolatie?

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is redelijk goedkoop. U heeft de investering namelijk snel weer terugverdiend. Natuurlijk wilt u niet te veel betalen voor spouwmuurisolatie. Bekijk daarom de mogelijkheden voor het aanvragen van een subsidie. Hiermee kunt u een gedeelte van spouwmuurisolatie bekostigen. Daarnaast is het verstandig om meerdere offertes van specialisten uit de regio Overijssel te vergelijken. Elke specialist hanteert namelijk zijn eigen tarieven waardoor er grote verschillen in de totaalkosten kunnen zitten. Door prijsoffertes te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totale kosten voor spouwisolatie.

Voordelen spouwmuurisolatiespecialist Overijssel

Door een isolatiespecialist uit Overijssel in te schakelen voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie, weet u zeker dat alles op de juiste manier aangebracht wordt. Dit is namelijk belangrijk voor de werking.

Daarnaast voorkomt een juiste plaatsing vochtproblemen. U wilt natuurlijk wel dat u profiteert van het hoogst mogelijk rendement. Andere voordeel is dat een spouwmuurisolatiespecialist veel ervaring heeft. Hierdoor gaat het isoleren een stuk sneller. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • De isolatie wordt snel op de juiste manier aangebracht.
  • Isolatiespecialisten uit Overijssel hebben veel ervaring en kennis.
  • U krijgt deskundig advies over de mogelijkheden.

Gratis offertes van spouwmuurisolatie bedrijven vergelijken

Door het aanbrengen van isolatiematerialen in uw spouwmuur, kunt u de stookkosten met tot wel 25% verminderen. Heeft u nog geen vorm van spouwisolatie, of wilt u weten of uw spouwisolatie aan de huidige kwaliteitseisen voldoet? Vul dan het offerteformulier in.

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan spoedig vrijblijvende offertes (max. 5) van spouwmuurisolatie specialisten uit uw eigen omgeving. Zo kunt u altijd zelf bedrijven vergelijken op basis van kwaliteit en geboden diensten. Voor welk bedrijf uit Overijssel u ook kiest om de isolatie van uw spouwmuur te verhogen, wij garanderen dat deze vorm van vochtbestrijding op een deskundige wijze en met materiaal van hoge kwaliteit gebeurd!

kosten isoleren spouw Overijssel

Geen spouwmuur? Wat nu?

Ook wanneer uw woning in Overijssel geen spouwmuren heeft, is het mogelijk om uw woning te isoleren. Bijvoorbeeld door de buitenmuur van gevelisolatie te voorzien. Met deze techniek brengt een vakman isolatie aan op de buitenkant van de gevel of op de binnenmuren. Via de buitenkant heeft vaak de voorkeur, want door isolatie aan de binnenkant wordt de leefruimte kleiner. Warmte stijgt op en daarom voorkomt u veel warmteverlies door het dak te isoleren. Ook is het mogelijk om dakisolatie aan te laten brengen of om de vloer of de kruipruimte te isoleren. Lees meer over deze isolatietechnieken door op één van onderstaande afbeeldingen te klikken.

gevelisolatie
dak isoleren
vloerisolatie
kruipruimte isolatie