Dakisolatie Weert

Dakisolatie Weert

Wilt u een warmere woning in Weert creëren en besparen op de energierekening? Laat dan dakisolatie plaatsen. Het isoleren van uw dak kan op verschillende manieren, namelijk aan de binnenzijde of aan de buitenzijde. Geschikte materiaalsoorten zijn steenwol, glaswol, EPS-parels of PUR-schuim. U leest op deze pagina alles over dakisolatie, wat de mogelijkheden zijn, hoe een dergelijke isolatie in zijn werk gaat en welke kosten dit met zich meebrengt. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen en wilt u graag meer informatie en advies?

Start de gratis offerteaanvraag!

Dan vraagt u via het offerteformulier kosteloos offertes aan. U ontvangt van verschillende isolatiebedrijven een offerte op maat. Vergelijk deze offertes onderling op prijs en aanbod. Zo kiest u zelf met welke isolatiespecialist u in zee gaat. Bovendien bespaart u zo ook op de investeringskosten.

  Gratis offertes vergelijken

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)


  Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)


  Gewenst uitvoermoment? (*)
  Soort dak? (*)


  Hoe wilt u het dak isoleren? (*)


  Uw gegevens
  Gratis - Vrijblijvend

  Navigeer snel naar:

  Voordelen van dakisolatie

  Als u kiest voor het isoleren van de binnen- of buitenzijde van uw plat of schuin dak in Weert, dan profiteert u van diverse voordelen. Het eerste en belangrijkste voordeel is de beperking van het warmteverlies. Het is algemeen bekend dat warmte opstijgt, dus wanneer het pand niet over adequate dakisolatie beschikt gaat veel van de warmte verloren. Met kwalitatieve dakisolatie aan de buitenzijde van het dakoppervlak bespaart u tot wel 1500m3 per jaar: dat is 14% van uw jaarlijkse stookkosten! De besparing loopt op tot honderden euro’s per jaar, wat ervoor zorgt dat u de investering van het isoleren al binnen 5 tot 8 jaar heeft terugverdiend.

  Dakisolatie zorgt er bovendien voor dat u meer wooncomfort ervaart, omdat de temperatuur binnenshuis een stuk stabieler blijft. Hierdoor nemen de gezondheidsklachten af en draagt u bij aan een beter milieu, omdat er minder CO2-uitstoot is. Tot slot zal ook de waarde van uw woning in Weert stijgen dankzij het aanbrengen van isolatie. Dit wordt namelijk gezien als een energiebesparende maatregel, waardoor ook de aantekening op het verplichte energielabel verbetert.

  De voordelen op een rijtje:

  • Beperking van warmteverlies
  • Verhoging van uw wooncomfort
  • Besparing op de energierekening
  • Minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu
  • Waardestijging van uw woning
  dak isoleren Weert

  Netwerk van isolatiespecialisten

  Via ons netwerk kan u meerdere bedrijven op het gebied van dakisolatie vergelijken. Door het invullen van het offerteformulier ontvangt u meerdere offertes van isolatiebedrijven uit uw regio. Wij zetten ons netwerk niet alleen in voor dakisolatie, maar ook voor alle andere isolatie in huis.

  Offertes aanvragen

  Plat of schuin dak isoleren?

  Als u wilt overgaan tot dakisolatie, dan is het van belang aan te geven of uw woning een plat of schuin dak heeft. Isoleren is namelijk voor beide mogelijk, maar vereist verschillende technieken. Zo kan een plat dak alleen maar worden bedekt met stevig materiaal aan de binnen- en buitenzijde, in tegenstelling tot een schuin dak. Zoals hierboven aangegeven is glaswol alleen geschikt voor een hellend dak, terwijl steenwol en dakisolatieplaten van pur voor beide een toepasselijke keuze vormen.

  Schuin dak isoleren

  Naast platte daken is het natuurlijk mogelijk om een hellend dak te isoleren. De dakisolatie van een schuin dak is relatief eenvoudig om zelf uit te voeren, zeker wanneer u kiest voor isolatie vanaf de binnenzijde. Qua materiaal is er de keuze uit dakisolatieplaten of –dekens die worden afgewerkt met gipsplaten. Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten uit Weert voor PUR spuitisolatie op zolder. Dit kan echter niet zelf aangebracht worden en hiervoor dient u dan ook een specialist in te schakelen.

  Houd wel rekening met het feit dat u met de isolatie aan de binnenzijde de kans op vochtproblemen verhoogt. Om dit te voorkomen dient u het materiaal volledig luchtdicht aan te brengen, maar dit blijft in de praktijk lastiger dan verwacht. Daarom raden wij u aan om een erkend isolatiebedrijf uit Weert in te schakelen, zo bent u verzekerd van het beste resultaat.

  Plat dak isoleren

  Wie ervoor kiest om het plat dak te isoleren, moet een keuze maken uit één van de drie daarvoor geschikte technieken. Zo is het een optie om de binnenzijde van een isolatielaag te voorzien, en kunt u isolatiemateriaal onder of boven de dakbedekking aan de buitenzijde plaatsen. Voor welke techniek u het beste kunt kiezen is afhankelijk van twee factoren, namelijk uw budget en de tijd die u heeft voor een isolatie. Wie maar een beperkt budget heeft kan het beste de binnenzijde van het plat dak isoleren. Belangrijk is om een dampremmend folie tussen de dakconstructie en de isolerende laag te plaatsen. Isoleren via de buitenzijde is ingrijpender, maar zorgt wel voor een betere isolatiewaarde. In dit geval wordt het isolatiemateriaal onder de dakbedekking aangebracht. Het alternatief is een isolerende laag bovenop de dakbedekking. Dit is onder meer geschikt voor mensen die een dakterras willen maken.

  Video: dakisolatie schuin dak

  In onderstaande video ziet u hoe het isoleren van een schuin dak in zijn werk gaat.

  Binnenzijde isoleren

  Wij krijgen van klanten uit Weert regelmatig de vraag of zij de binnenzijde of buitenzijde van hun dakconstructie moeten isoleren. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verscheidene factoren, die allen een doorslaggevende functie kunnen hebben. Het budget is één van de belangrijkste factoren. Dakisolatie vanaf de binnenzijde is nu eenmaal een stuk voordeliger dan isolatie vanaf de buitenzijde: zeker wanneer u in staat bent de klus zelf uit te voeren. Daarbij is het isolatiemateriaal zodanig snel aangebracht dat de werkzaamheden over het algemeen al na één dag afgerond worden. Er is dus nauwelijks sprake van overlast of rommel!

  Buitenzijde isoleren

  Vraagt u zich al af waarom sommige klanten in Weert toch nog de buitenzijde van hun dakconstructie isoleren? In sommige gevallen is het simpelweg niet mogelijk om de binnenzijde te isoleren, terwijl het wel een optie is om de isolatielaag onder de dakbedekking te installeren. Daar komt nog bij dat isolatie vanaf de buitenzijde verreweg de beste isolatiewaarde geeft. Zo verbruikt u nog minder gas en bespaart u op jaarbasis meer geld dan wanneer u de binnenzijde zou isoleren. Door de isolatielaag komen de dakpannen iets hoger te liggen, maar u hoeft daardoor geen leefruimte op zolder in te leveren. Tot slot vinden klanten het fijn dat de werkzaamheden buiten de woning plaats vinden en u in huis dus geen overlast ervaart.

  zolder isoleren Weert

  Zoldervloer isoleren

  Het isoleren van de zolder is een goed alternatief voor een dakisolatie, zeker wanneer de zolder onverwarmd is en niet gebruikt wordt als slaap- of studeerkamer. Een groot voordeel van het isoleren van de zoldervloer is de kosten, deze vallen een stuk lager uit dan de kosten voor een standaard dakisolatie. Welk materiaal en methode het meest geschikt is, is afhankelijk van de constructie van de vloer.

  Wordt er gebruik gemaakt van houten kepers?

  Dan kiest de isolatie-expert uit Weert vaak voor een zacht materiaal zoals glas- of rotswol. Dit plaatst hij tussen de houten kepers in, waarna de vloer wordt afgewerkt. Betreft het een massieve vloer, dan vormen dakisolatieplaten een uitstekende keuze. De meest nieuwe variant isolatieplaten is zelfs beloopbaar, waardoor een afwerking niet langer vereist is.

  Gebruikt u de zolder wel als slaapruimte? Dan adviseren wij u om, naast de dakisolatie, tevens gevelisolatie toe te passen. Dit scheelt aanzienlijk in het warmteverlies en kan u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten besparen. Lees hier meer over: het isoleren van de zolder.

  plat dak isoleren Weert

  Groendak

  Bij vrijwel elk plat, en bijna elk schuin dak is het mogelijk om een groendak te installeren. Een groendak is een dakoppervlak dat is begroeid met planten, kruiden of mossen. Het is dan ook afhankelijk van de draagkracht en hellingshoek van de dakconstructie welke variant het meest geschikt is.

  Er zijn 2 soorten groendaken, dit zijn het extensief groendak en het intensief groendak. Extensief is niet bedoeld om op te wandelen, maar is om lage grassen en sedum te laten groeien. Een intensief groendak is een daktuin, waar wandelpaden gecombineerd worden met bomen, planten en struiken.

  De voordelen van een groen dak zijn zeer uitgebreid, zo zorgt het voor een betere warmtewering en geluidsisolatie, een verhoging van de levensduur van het dak, en de toename van de biodiversiteit. Elk groendak bestaat uit verscheidene lagen, die alle vakkundig moeten worden aangebracht.

  Kosten dakisolatie

  Uit onderzoek blijft dat per huishouden in Nederland, gemiddeld €1.850,- per jaar wordt uitgegeven aan energiekosten. Dit is een groot bedrag, dat door enkele aanpassingen eenvoudig te verminderen is. Door uw schuin of plat dak te isoleren met dakisolatieplaten of schuimisolatie bespaart u per jaar tot wel €450,- op de stookkosten. Wat uw dakisolatie gaat kosten, is afhankelijk van onder meer de gekozen isolatiemethode, het materiaal en het dakoppervlak. Het isoleren van de zoldervloer is de meest voordelige optie: bij een oppervlak van 70 vierkante meter liggen de kosten ongeveer rond de €1.000,- tot €2.000,-. Laat u de buitenzijde isoleren? Dan betaalt u voor hetzelfde oppervlak ongeveer €4.000,-.

  Besparing en terugverdientijd

  Zoals eerder beschreven, bespaart u met dakisolatie jaarlijks flink op de stookkosten. Dit zorgt ervoor dat u de investering na verloop van tijd weer terugverdiend. Zelfs als u na een paar jaar de volledige investering heeft terugverdient, behoudt u die jaarlijkse besparing.

  Isolatie vanaf de buitenzijde is de meest kostbare methode, maar de besparing is ook het grootst: tot wel €650,- per jaar! Dit betekent dat u de investering al na 7 jaar volledig terug hebt. Bij isolatie vanaf de binnenzijde bespaart u al snel €400,- per jaar, waardoor u dit al na 5 jaar terugverdiend. De investering van de zoldervloer heeft u het snelst terugverdiend: met een besparing van €400,- per jaar al na 3 tot 4 jaar!

  Zoekt u een isolatiebedrijf uit Weert?

  Van gevel- tot dakisolatie, vraag vrijblijvend tot 5 offertes aan. Binnen 2 minuten geregeld!

  Offertes aanvragen

  Welk isolatiemateriaal als dakisolatie?

  Zoals hierboven al beschreven bestaan er verschillende soorten isolatiemateriaal voor de dakisolatie. Het is afhankelijk van verschillende factoren en uw wensen voor de isolatie welk materiaal het beste gebruikt kan worden. Daarnaast is ook de isolatiewaarde voor warmteweerstand (de Rd-waarde) van invloed op het meest geschikte materiaal, evenals de constructie van uw woning. De meest gebruikte soorten isolatiemateriaal voor dakisolatie zijn glas- en steenwol, PUR en EPS-parels.

  • Steenwol
  • Glaswol
  • EPS-parels
  • PUR

  Steenwol / rotswol

  In Weert wordt regelmatig gebruik gemaakt van steenwol en rotswol. Steenwol is één van de materialen die uitstekend toepasbaar is bij zowel muur- als dakisolatie. Het materiaal heeft als voordeel dat de isolatiewaarde gelijk blijft over de jaren heen. Daardoor kent het een hoge duurzaamheid. Het zorgt tevens voor een uitstekende geluidsisolatie. Slapen uw kinderen direct onder het dak? Dan is het zeker een aanrader!

  Rotswol behoort tot dezelfde categorie isolatiematerialen als steen- en glaswol. Het wordt gecreëerd vanuit vulkanisch gesteente als basalt. Door dit op hoge temperaturen te smelten, wordt er uiteindelijk wol van gesponnen. Dit is het meest geschikt voor een schuin dak maar is ook bij een plat dak toe te passen. Hoewel de materialen op elkaar lijken, is glaswol een stuk goedkoper dan rotswol. Hiervoor betaalt u slechts maar €8,- per vierkante meter, terwijl de prijs van rotswol rond €20,- per vierkante meter ligt.

  Glaswol

  Glaswol, is net als rotswol een mineraal wol, wat ook wel wordt aangeduid met de term anorganisch isolatiemateriaal. Het bestaat uit een combinatie van natuurlijke materialen en toeslagstoffen die met elkaar versmolten worden en tot draden gesponnen. Het materiaal bestaat technisch gezien bijna alleen maar uit lucht (99%), maar is desalniettemin zeer geschikt als dakisolatie. Door de flexibele vorm is dit materiaal vooral toepasbaar op een schuin dak. Gaat u zelf aan de slag met het plaatsen van glaswol tegen de binnenzijde van het hellend dak? Bescherm uzelf dan goed tegen de loskomende glasvezels. Draag in ieder geval een stofbril, mondkapje en beschermende werkhandschoenen.

  dakisolatie schuin dak

  Milieuvriendelijke dakisolatie

  Met goede isolatie draagt u bij aan een beter milieu omdat u de CO2 uitstoot vermindert. Niet elk materiaal is echter even milieuvriendelijk. Bij de productie van PIR en PUR worden bijvoorbeeld chemicaliën gebruikt die niet goed zijn voor het milieu. Daarbij zijn vele kunststof materialen niet of nauwelijks te recyclen.

  Gelukkig zijn er ook milieuvriendelijke oplossingen en kunt u zonder schadelijke stoffen uw dak isoleren. Voorbeelden zijn: schapenwol, houtwol, papiervlokken of kurk isolatie. U dient wel rekening te houden met het feit dat het om natuurlijke materialen gaat, waardoor de prijs vaak hoger ligt. Schapenwol en houtwol kost gemiddeld €20,- tot €25,- per vierkante meter en de prijs van kurk loopt op van €30,- tot €40,- per vierkante meter.

  PIR en PUR isolatieplaten

  Andere isolatiematerialen dat onze specialisten uit Weert veel toepassen, is dakisolatieplaten van hardschuim: ook wel PIR of PUR isolatieplaten genoemd. Dit is één van de meest voordelige varianten van dakisolatie en ze dienen prima als doe-het-zelf materiaal. PUR platen zijn namelijk eenvoudig op maat te snijden en voorzien van een dampremmende laag. Dit scheelt tijd tijdens het plaatsen.

  Wel moet u opletten dat de platen volledig naadloos worden aangebracht, omdat u anders risico loopt op vochtproblemen. PUR is jarenlang het meest populaire materiaal geweest, maar sinds kort maakt PIR z’n opmars. Dit wordt beschouwd als het jongere broertje. De isolatiewaarde ligt nog een stuk hoger, waardoor de specialist het materiaal nog dunner kan aanbrengen. Het heeft als nadeel wel dat het geen milieuvriendelijk materiaal is en dat het ook lastig te recyclen is.

  EPS en XPS isolatieplaten

  Andere populaire isolatieplaten zijn EPS en XPS. EPS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’ maar staat beter bekend als piepschuim. Dit materiaal wordt gebruikt bij verschillende doeleinden, naast dakisolatie bijvoorbeeld ook bij vloer- of muurisolatie. Omdat het erg voordelig is blijft het een populair isolatiemateriaal.

  Daar komt nog bij dat het een hoge isolatiewaarde heeft en ongevoelig is voor vocht. XPS staat voor ‘geëxtrudeerde polystyreen’ en wordt ook wel hardschuim genoemd. Het is vergelijkbaar met EPS maar de kwaliteit is iets hoger. Daardoor is ook het prijskaartje een stukje hoger. EPS kost gemiddeld €10,- per vierkante meter terwijl de prijs voor XPS rond de €12,- per vierkante meter kost.

  Isolatiewaarde & dikte van isolatiemateriaal

  Als u dakisolatie laat aanbrengen, dan heeft u in principe recht op een subsidie. Wel bent u dan vereist om isolatiemateriaal te gebruiken met een minimale R-waarde van 3,5 m2 K/W. U bepaalt zelf hoe u deze waarde wilt bereiken. Dit betekent dat u van een minder isolerend materiaal een dikkere laag dient aan te brengen. Zeker bij isolatie vanaf de binnenzijde heeft dit gevolgen voor de leefruimte.

  Gebruikt u PIR isolatie met een L-waarde van 0.025? Om de minimale R-waarde te behalen zal u een laag van 9 centimeter moeten aanbrengen. Hiermee levert u een stuk minder leefruimte in dan wanneer u minerale wol met een L-waarde van 0.045 gebruikt. In dit geval heeft u namelijk een laag van 16 centimeter nodig! Lees meer over isolatiewaarden.

  PRIJSTABEL: dakisolatie kosten

  Type dakisolatie (Rc=4, 75m²) Gemiddelde kosten* Gemiddelde besparing p.j. Terugverdientijd
  Schuin dak (buitenzijde) €3.500,- tot €5.000,- €650,- 7 jaar
  Schuin dak (binnenzijde) €1.500,- tot €3.000,- €400,- 5 jaar
  Plat dak €3.000,- tot €4.000,- €550,- 6 – 7 jaar
  Zoldervloer (50m²) €1.000,- tot €2.000,- €400,- 3 – 4 jaar

  * Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

  Zelf dakisolatie aanbrengen

  Het isoleren van een (schuin) dak is relatief eenvoudig, daarom hebben wij hier voor u een stappenplan opgesteld. Hiermee kunt u de dakisolatie van uw pand in Weert binnen een dag installeren, zodat u direct kunt profiteren van een verhoogd comfort en een verbeterde isolatie.

  Voordat u aan de slag gaat met de klus raden wij u aan te kijken naar de overzichtstekening van het dak, om te voorkomen dat u tijdens het werk tegen problemen aanloopt. Afhankelijk van uw schuin dak, en de voorbereiding, is het tevens aan te raden om eerst een waterafstotende laag aan te brengen. Voor de klus hebt u in ieder geval de volgende materialen en gereedschappen nodig.

  Benodigdheden

  • Meetlint
  • Handzaag
  • Potlood
  • Scherp (stanley) mes
  • Schroefmachine
  • Isolatieplaten
  • Bouwschuim
  • Bevestigingsnet
  • Aluminium tape
  binnenzijde dak isoleren
  dakisolatie kosten Weert

  Stappenplan zelf dak isoleren

  • Stap 1. Begin met het zagen van de dakisolatieplaten. Zaag deze met behulp van een eenvoudige handzaag op maat. Houdt hierbij rekening met eventuele hoeken, opdat u de platen gemakkelijk kunt installeren.
  • Stap 2. Plaats de eerste rij platen horizontaal, waarbij de groef en tand verbinding goed op elkaar dienen aan te sluiten. Schroef elke plaat vast met in ieder geval 2 volgringen. Gebruik het reststuk van de laatste isolatieplaat als start voor de volgende rij. We adviseren om bovenaan te starten en dan naar beneden te werken.
  • Stap 3. We adviseren om bovenaan te starten en dan naar beneden te werken.
  • Stap 4. Plak vervolgens de naden tussen de dakisolatieplaten af met aluminium tape. Hiermee creëert u feitelijk één groot dampscherm.
  • Stap 5. De naden tussen hout en steen moten worden afgewerkt met bouwschuim. Dit vult kleine kieren op en zorgt voor een optimale dakisolatie. Het schuim dient u minimaal een uur te laten drogen alvorens het restant weg te snijden.
  • Stap 6. Werk tot slot de hele wand af met het door u gekozen afwerkmateriaal.

  Subsidie dakisolatie 2019

  Vaak krijgen isolatiespecialisten de vraag of er nog een subsidie mogelijk is voor het isoleren van woningen. Tot voor kort was dit niet het geval, maar vanaf 2 september 2019 is er weer een isolatiesubsidie! De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is er voor particulieren en voor Verenigingen voor Eigenaren. De Nederlandse overheid heeft 44 miljoen extra beschikbaar gesteld voor particulieren. Per woning is het maximale subsidiebedrag €10.000,-. De hoogte wat u kunt krijgen is afhankelijk van de totale kosten en uw energiebesparende maatregelen. Wilt u meer weten over deze subsidieregeling? Ga dan naar rvo.nl.

  Via de website van energiesubsidiewijzer.nl kijkt u bij uw eigen gemeente in Weert of u recht heeft op een gemeentelijke subsidie.

  Wel krijgt u van de overheid korting op het BTW-tarief van het arbeidsloon. Als u de isolatiewerken laat uitvoeren door een erkend specialist betaalt u over de arbeidskosten slechts 9% BTW. Een andere financieringsmogelijkheid is de energiebespaarlening. U krijgt als woningeigenaar de mogelijkheid om tot €25.000,- te lenen zodat u energiebesparende maatregelen kan laten treffen. Ga naar belastingdienst.nl voor meer informatie over het btw-tarief.

  Gratis offertes vergelijken: bespaar op de kosten!

  Woont u in Weert of de omgeving van Weert en bent u direct op zoek naar een isolatiebedrijf? Zoek dan niet langer. Wij zijn een landelijk netwerk van isolatiebedrijven. Of u nu vragen heeft over het isoleren van een plat of schuin dak; of u wilt weten welk soort dakisolatieplaten het meest geschikt zijn; of als u wilt weten of de isolatie van de zolder een betere keus is: de experts uit ons netwerk staan voor u klaar.

  Start hier uw gratis offerteaanvraag!

  Zij bieden naast praktische ondersteuning ook advies, bijvoorbeeld over het isoleren van de binnenzijde of buitenzijde. Doordat er vele isolatiebedrijven bij ons zijn aangesloten, kunnen wij u meerdere offertes van bedrijven uit Weert aanbieden. Deze vraag u simpel en snel aan via het offerteformulier. Vergelijk isolatiebedrijven uit de omgeving van Weert op prijs, voorwaarden en aanbod!

  Gratis offertes aanvragen
  Gevelisolatie Weert

  Gevelisolatie

  Naast dakisolatie, kunt u er ook voor kiezen om uw gevel te laten isoleren. Dit kan door zowel aan de buiten- als binnenzijde van de gevel isolatiemateriaal aan te brengen. Glaswol, steenwol, isolatieplaten en rotswol vormen voorbeelden van geschikte materialen voor een gevelisolatie.

  Vloerisolatie Weert

  Vloerisolatie

  Door uw vloer te isoleren gaat u op adequate optrekkende kou en vocht tegen. Daarnaast zorgt vloerisolatie ervoor dat tocht over de vloer niet meer voorkomt. Eventueel is het tevens een optie de vloer van de zolder te isoleren. Dit zal het warmteverlies aanzienlijk verminderen.

  Spouwmuur isoleren

  Spouwmuurisolatie

  Spouwmuurisolatie is een vorm van gevelisolatie die relatief lage prijzen kent. Bij deze vorm van vochtbestrijding wordt er via kleine gaten in de voegen een vloeibaar isolerend product geblazen, die in de spouw terecht komt. Dit is binnen een dag uitgevoerd.

  Kruipruimte isolatie

  Kruipruimte

  Wanneer u uw pand in Weert beter tegen vocht en kou wilt beschermen, dan is het aan te raden om uw kruipruimte van een goede isolatielaag te voorzien. Vaak wordt er bodemisolatie toegepast. De kruipruimte is, samen met de kelder meestal de koudste ruimte in huis.