Dak laten isoleren?

Vergelijk offertes van isolatiespecialisten & bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Dakisolatie Heerlen

Dakisolatie in Heerlen is één van de meest waardevolle investeringen die u kunt doen! Hiermee bespaart u jaarlijks tot ruim €600,- op de energiekosten en verliest u veel minder warmte. Dit verhoogt uw wooncomfort en zorgt bovendien voor een waardevermeerdering van uw woning! Benieuwd of het isoleren van uw dak ook een optie is voor uw woning?

Start gratis offerteaanvraag!

Zo weet u zeker dat u zo snel mogelijk gratis en vrijblijvende offertes ontvangt: kies de isolatie expert met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Op deze pagina leest u alle belangrijke informatie van dakisolatie. U vindt hier handige informatie over de prijzen, leest over de vele mogelijkheden en we vertellen u over een mooie subsidiemogelijkheid bij dakisolatie: zo verdient u de investering nóg sneller weer terug!

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie houdt in dat isolerend materiaal tegen het dak aan geplaatst wordt. Het isolatiemateriaal dicht alle naden en kieren en zorgt ervoor dat de warmte in huis niet verloren gaat. Zo houdt u binnen een aangename temperatuur en hoeft u minder te stoken dan wanneer u geen dakisolatie heeft.

Warmte stijgt: als het dak niet goed geïsoleerd is, dan verliest u via het dak tot 30% van de warmte in huis: zonde natuurlijk!

Bij dakisolatie zijn er verschillende mogelijkheden: bij een schuin dak heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om het dak van binnen of van buiten te isoleren: dit heeft nogal een grote invloed op de prijs én de gemiddelde besparing per jaar! Daarnaast zijn er nog tal van verschillende isolatiematerialen, zoals glas- en steenwol, pur-spuitisolatie en nog meer. Daarover leest u verderop meer.

dakisolatie

Waarom het dak isoleren?

Er zijn tal van redenen waarom u uw dak in Heerlen zou moeten isoleren. Dakisolatie heeft namelijk belangrijke voordelen. Voor uzelf zijn de besparing op de energiekosten (tot €600,- per jaar!) en het hogere wooncomfort waarschijnlijk het meest van belang. Dit houdt de temperatuur in huis warm in de winter en juist koel in de zomer!

Daar komt nog bij dat dakisolatie ook de woningwaarde verhoogt. Door het dak te isoleren is het mogelijk de vraagprijs te verhogen als u het huis over een paar jaar wil verkopen. Zo verdient u de investering nog eens terug!

Dit zijn de grootste voordelen:

 • Met dakisolatie bespaart u jaarlijks tot ruim €600,- op de energiekosten, omdat u minder hoeft te stoken voor een aangename binnentemperatuur!
 • U verhoogt het wooncomfort, doordat het ’s winters lekker warm blijft en ’s zomers juist heerlijk koel!
 • Dakisolatie verbetert ook de geluidsisolatie, waardoor u minder last heeft van de snelweg, de spoorwegovergang of drukke winkelstraat waar u naast woont.
 • Een geïsoleerde zolder is geschikt voor een extra slaap- of werkkamer!
 • Het verlaagt de CO2-uitstoot zodat u bijdraagt aan een beter milieu.
 • Dakisolatie verhoogt de waarde van uw woning, wat van pas komt als u dit wil verkopen in de toekomst.

Wat kost dakisolatie?

De kosten van dakisolatie hangen nauw samen met de gekozen methode. Bij een schuin dak beginnen de kosten voor dakisolatie rond de €1.500,- tot €3.000,-. Dit betaalt u voor het isoleren van de binnenzijde van het dak. Voor de buitenzijde lopen de isolatiekosten op tot gemiddeld €3.500,- tot €5.000,-. Dit zorgt echter wél voor een hogere gemiddelde besparing per jaar: €650,- tegenover €400,-.

Een alternatief is het isoleren van de zoldervloer. Dit kost u rond de €1.000,- tot €2.000,- en is alleen een optie als de zolder niet als leefruimte gebruikt wordt.

Heeft u een plat dak, dan kost dakisolatie gemiddeld €3.000,- tot €4.000,-, afhankelijk van de afmetingen van uw dakoppervlak. Dit zorgt voor een gemiddelde besparing van €550,-. Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Dakisolatie: kosten 2024

Type dakisolatie (Rc=4, 75m²)

Gemiddelde kosten*

Gemiddelde besparing p.j.

Terugverdientijd

Schuin dak (buitenzijde)

€3.500,- tot €5.000,-

€650,-

7 jaar

Schuin dak (binnenzijde)

€1.500,- tot €3.000,-

€400,-

5 jaar

Plat dak

€3.000,- tot €4.000,-

€550,-

6 – 7 jaar

Zoldervloer (50m²)

€1.000,- tot €2.000,-

€400,-

3 – 4 jaar

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten, vraag gratis offertes aan!

Rendement en terugverdientijd

Als u uw dak laat isoleren doet u jaarlijks een besparing op de energiekosten. Bij isolatie vanaf de binnenkant van een schuin dak is de gemiddelde besparing rond de €400,-: daarmee verdient u de investering in 5 jaar weer terug.

Bij isolatie van de buitenzijde bespaart u jaarlijks tot €650,- op de isolatiekosten. Omdat de kosten een stuk hoger liggen, is de terugverdientijd toch iets langer: rond de 7 jaar gemiddeld. Bij een plat dak bespaart u al snel tot wel €550,- per jaar, waarmee u de investering in gemiddeld 7 tot 7 jaar weer terugverdient.

Hoe werkt het besparen met isolatie?

U stookt minder en verbruikt hierdoor minder gas. U kunt de maandelijkse gasrekening flink verlagen of juist hetzelfde houden: zo krijgt u aan het einde van uw contractjaar een fijne som geld weer terug!

zolder isoleren

Deze factoren beïnvloeden de isolatiekosten

Wat kost dakisolatie? Dat hangt af van verschillende factoren. Keuzes die u zelf neemt, zoals de gekozen isolatiematerialen en methode, maar ook externe factoren hebben een invloed op de prijs: de arbeidskosten bijvoorbeeld!

Deze factoren hebben invloed op de totaalprijs van uw dakisolatie:

 1. Uw daktype en dakoppervlak: dit heeft namelijk invloed op de gekozen methode en hoeveel isolatiemateriaal nodig is.
 2. De gekozen isolatiemethode: vaak is dakisolatie aan de binnenzijde goedkoper, en zorgt dakisolatie aan de buitenzijde voor een hogere besparing.
 3. De arbeidskosten: elke isolatie expert bepaalt zijn of haar eigen tarieven. Er kan per isolatiebedrijf dus veel verschil in de arbeidskosten zitten.
 4. Eventuele voorrijkosten: de meeste bedrijven brengen voorrijkosten in rekening. Deze zijn hoger als de afstand tussen uw huis en het isolatiebedrijf groter is. Kies daarom altijd een bedrijf in de eigen regio.

Besparen op de kosten van dakisolatie in Heerlen?

Kies de isolatie expert met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Dak isoleren: de mogelijkheden

Wie zijn of haar dak laat isoleren, heeft verschillende opties. De dakisolatie kan namelijk zowel aan de binnenkant van het dak als aan de buitenkant van het dak aangebracht worden.

Wat is de beste keuze?

Het antwoord op deze vraag hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Wilt u een zo’n hoog mogelijke besparing dan is isoleren vanaf de buitenkant vaak de beste optie terwijl dakisolatie aan de binnenzijde meestal goedkoper is. Hieronder leggen we uit hoe dakisolatie geplaatst wordt en welke mogelijkheden er zijn. Benieuwd wat voor u de beste keuze is? Vergelijk dan gratis offertes en vind een isolatie expert in uw regio!

isolatie dak

Dakisolatie binnenzijde

Bij een schuin dak is dakisolatie aan de binnenzijde erg populair. Het voordeel van isoleren van binnenuit, is dat het dakoppervlak via de zolder eenvoudig te bereiken is. Bovendien zijn er weinig voorbereidende werkzaamheden nodig, wat ervoor zorgt dat de dakisolatie snel en efficiënt is aangebracht. Dat, en het feit dat er geen steiger gehuurd hoeft te worden, zorgt ervoor dat dakisolatie van binnenuit in veel gevallen de goedkoopste optie is!

De meeste schuine daken bestaan uit een kepers of spanten. Dit zijn de houten balken in de dakconstructie. In de meeste gevallen wordt het materiaal tussen deze houten balken aangebracht. Minerale wol is hiervoor geschikt omdat het eenvoudig op maat te snijden is en het zo alle naden en kieren opvult. Een andere optie zijn isolatieplaten, die dan tegen de houten balken geplaatst worden. Het voordeel hiervan is dat ze dunner aangebracht worden, en u minder leefruimte verliest.

U kunt de isolatie daarna afwerken met gipsplaten die u daarna kunt schilderen, stucen of behangen: zo is de zolder weer klaar voor gebruik! Dakisolatie van binnenuit kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-.

Heeft u een plat dak? Dan wordt isolatie van binnenuit afgeraden. Door de grote temperatuurverschillen die hierdoor ontstaan is de kans op lekkages groter. Bij platte daken wordt de isolatie daarom eigenlijk altijd aangebracht vanaf de buitenzijde.

Plat dak laten isoleren? Ontvang gratis offertes van specialisten!

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie aan de buitenzijde zorgt in veel gevallen voor een hogere besparing. Wel vereist het meer werk, tijd en geld om het dak van buitenaf te isoleren. Daar staat tegenover dat u een hogere besparing doet: bij een plat dak rond de €550,- bij een plat dak en tot wel €650,- bij een hellend dak! Daarmee is de terugverdientijd gemiddeld 6 tot 7 jaar.

Dakisolatie bij een schuin dak wordt gedaan door eerst alle dakpannen van het dakbeschot te verwijderen. Dit wordt zorgvuldig gedaan, zodat de dakpannen gewoon hergebruikt kunnen worden. Hierna liggen de kepers en gordingen bloot. Met stijve pur-isolatieplaten isoleert de vakman het dak: deze plaatst hij direct op de dakspanten. Op de laag isolatie maakt hij daarna een onderdak: dit bestaat uit speciale folie die het dak vocht- en tochtdicht maakt. Dat is nodig om de isolatie te beschermen. De isolatie expert plaatst daarna nieuwe latten op het onderdak, waarop hij vervolgende de dakpannen terugplaatsen.

Bij een plat dak zijn er verschillende opties:

 • Warm plat dak: in dit geval wordt de isolatie bovenop de dakconstructie, maar onder de dakbedekking geplaatst. De dakbedekking beschermt de isolatie zo tegen de verschillende weersomstandigheden.
 • Omgekeerd plat dak: hierbij wordt de isolatie rechtstreeks op de dakbedekking geplaatst, zodat deze ook onderdeel is van de geïsoleerde schil. Om de isolatie op z’n plek te houden wordt ballast op het dak geplaatst. Dit zijn bijvoorbeeld stenen, schelpen of grind. Deze methode is de goedkoopste optie.

Besparen op de energiekosten? Laat dakisolatie in Heerlen plaatsen!

Vind snel een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Zoldervloer isoleren

Als alternatief voor dakisolatie, is het ook mogelijk om uw zoldervloer te isoleren. Zoldervloerisolatie wordt eigenlijk alleen toegepast als de zolder niet verwarmd is en niet gebruikt wordt als verblijfsruimte. Zo houdt u de warmte juist op de verdieping eronder en voorkomt u warmteverlies aan een grote, kille zolderruimte.

In de meeste gevallen wordt zoldervloerisolatie rechtstreeks op de vloer aangebracht. Gaat het om een houten vloer, dan wordt de isolatie tussen de balken geklemd. Meestal wordt dit gedaan met glas- of steenwol, omdat dit eenvoudig aan te brengen is tussen de balken. U kiest zelf of u de vloer verder afwerkt. Als u de zolder helemaal niet gebruikt dan hoeft dit niet eens: zo bespaart u geld.

Gaat het om een betonnen zoldervloer dan zijn isolatieplaten vaak de beste keuze. Isolatieplaten van PIR, PUR of EPS worden rechtstreeks op de vloer gelegd. Veel van deze isolatieplaten zijn direct beloopbaar: dit betekent dat u geen extra vloer meer hoeft aan te leggen en toch de zolder nog kunt belopen!

Groendak aanbrengen

Een andere, unieke manier om uw dak beter te isoleren is met het aanbrengen van een groendak! Een groendak houdt in dat u uw dakbedekking volledig bedekt met begroeiing. Dit kan van alles zijn, van struiken, planten en zelfs bomen tot eenvoudige mossen, grassen en sedumplanten. Een groendak is, afhankelijk van de hellingsgraad, geschikt voor zowel platte als hellende daken.

Groendaken hebben een warmt regulerende werking. Zonlicht wordt ’s zomers door het groendak gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd. Daarbij verdampt het vocht in het groendak, wat voor extra verkoeling zorgt. In de winter zorgt de dikke laag substraat die gebruikt wordt voor extra isolatie waardoor u ook minder warmte verliest via het dak.

Groendaken zien er prachtig uit. Ze hebben een natuurlijke uitstraling waardoor zeker huizen in een landelijke omgeving bijna één worden met de achtergrond. U kiest zelf welk soort groendak geplaatst wordt elk hoe het dak er precies uit komt te zien.

Dak isoleren in Heerlen? Vind een dakisolatiespecialist!

Vergelijk meerdere bedrijven en kies de expert met het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen

Geschikte isolatiematerialen

Voor het isoleren van uw dak zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft het materiaal. Bij het kiezen van het juiste materiaal is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde hiervan en de benodigde dikte. Wilt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een subsidie, dan moet het geïsoleerde dak voldoen aan een minimale Rd-waarde van 3,5 m²K/W. Om deze waarde te behalen moet u een dikkere laag glaswol of steenwol aanbrengen dan bijvoorbeeld PUR of speciale dakisolatieplaten.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden en hun isolatiewaardes. Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk dan gratis offertes!

isoleren van dak

Dakisolatieplaten van PIR, PUR, XPS of EPS

Dakisolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Het voordeel van platen, is dat deze vaak een hoge isolatiewaarde hebben, en daarom dun aangebracht kunnen worden. Deze worden altijd gebruikt bij dakisolatie van buitenaf, maar zijn ook geschikt voor het isoleren van de zoldervloer en de binnenkant van het dak.

Dakisolatieplaten worden precies op maat gesneden en tegen het oppervlak geplaatst. De naden worden gedicht met tape zodat alle kieren gesloten zijn. Eventueel is het mogelijk de platen verder af te werken met gipsplaten, bijvoorbeeld als u de zolder als slaapkamer wilt inrichten, maar dit is niet per se nodig!

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten isolatieplaten die u kunt kiezen en de bijbehorende Lambdawaarde. Hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie.

 • PIR: 0,019 tot 0,027
 • PUR: 0,022 tot 0,028
 • XPS: 0,034 tot 0,036
 • EPS: 0,032 tot 0,036

Gespoten PUR

Gespoten PUR is enorm populair voor de isolatie van daken. Dit is eenvoudig en snel aangebracht, waardoor de arbeidskosten laag liggen. PUR wordt als vloeistof gespoten op het oppervlak. Hier begint het onmiddellijk met het uitharden. Dit materiaal is dus perfect om alle naden en kieren in het dak te dichten. Het wordt vooral gebruikt bij de isolatie van de binnenzijde van het dak.

U kunt PUR-isolatie niet zelf plaatsen. Tijdens het proces komen namelijk gevaarlijke stoffen vrij. De vakman doet dit daarom volledig gekleed in beschermende kleding. Geen zorgen: zodra het materiaal is uitgehard vormt het geen enkel gevaar meer voor uw gezondheid. Het materiaal heeft een gemiddelde Lambdawaarde van 0,022 tot 0,028 en kan vrij dun aangebracht worden.

Glaswol & steenwol

Minerale wol is geschikt voor het isoleren van houten daken of houten zoldervloeren. Het is qua structuur erg zacht, dus het is gemakkelijk om dit tussen de balken te klemmen. Zo hoeft alles niet per millimeter nauwkeurig op maat gesneden te worden en weet u zeker dat er geen kieren overblijven.

Wat is het verschil tussen glas en steenwol?

Glaswol wordt gemaakt van gesmolten glas en zand. Steenwol daarentegen bestaat uit een vulkanisch gesteente. De isolatiewaarde is nagenoeg gelijk, rond de 0,032 tot 0,040 voor glaswol en 0,033 tot 0,040 voor steenwol. Steenwol biedt naast warmte-isolatie ook een hele goede geluidsisolatie. Glaswol is populair omdat het voordelig is, vochtbestendig en niet brandbaar.

Milieuvriendelijke isolatiematerialen

Wilt u iets meer milieuvriendelijke materialen, dan zijn natuurlijke isolatiematerialen een goede keuze. Deze hebben vaak unieke eigenschappen en een goede isolatie. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit:

 • Papiervlokken: dit is relatief goedkoop en bovendien geschikt voor het dak. De vlokken worden in het dak gespoten en vullen het dakoppervlak zo op.
 • Kurk: dit wordt in de vorm van platen aangebracht op het dakoppervlak. Het heeft goede vochtwerende eigenschappen en zorgt bovendien voor een goede akoestische isolatie.
 • Hennep: dit is na gebruik volledig composteerbaar en daarmee een uitstekende milieuvriendelijke keuze. Hennep wordt vooral geplaatst in de vorm van dekens en kan daarmee gebruikt worden bij dakisolatie.
 • Schapenwol: hoewel schapenwol niet goedkoop is, is het wel een uitstekende keuze. Het heeft naast de isolerende werking ook luchtzuiverende eigenschappen. Het is bovendien vochtregulerend en geschikt voor vochtige ruimtes.

Besparen op de dakisolatie kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes ontvangen

Dakisolatie plaatsen: wat doet de vakman

Het isoleren van uw dak gebeurt op verschillende manieren. Hoe de vakman precies te werk gaat, hangt uiteraard af van de gekozen methode. Bij dakisolatie aan de binnenzijde brengt de vakman het isolatiemateriaal aan tegen de binnenkant van het dak en werkt dit eventueel af met gipsplaten voor een mooiere uitstraling.

De werkwijze is anders bij het isoleren van de buitenkant van het dak!

Hieronder leggen we in een paar stappen de werkwijze van een isolatiespecialist uit.

 • Stap 1: dakbedekking verwijderen. De vakman verwijdert alle dakpannen, pannenlatten en tengellatten. Zo zijn alleen de kepers en de gordingen nog zichtbaar.
 • Stap 2: isolatie plaatsen. Bij dakisolatie van buitenaf worden eigenlijk altijd stijve isolatieplaten gebruikt. De vakman brengt deze direct aan op de dakconstructie.
 • Stap 3: onderdak aanbrengen. Om de isolatie te beschermen tegen vocht, is het belangrijk om een onderdak te plaatsen. Dit is een klimaatfolie die de buitenkant van het dak volledig dicht maakt voor wind en water. Het vocht dat wel bij de isolatieplaten zit kan zo nog wel naar buiten, en dit voorkomt vochtproblemen.
 • Stap 4: tengellatten plaatsen. Bovenop de isolatieplaten plaatst de vakman nu nieuwe tengellatten. Deze worden met behulp van schroeven rechtstreeks op de isolatie geplaatst. De vakman moet hierbij goed opletten dat de schroeven diep genoeg in de dakconstructie vastzit.
 • Stap 5: panlatten plaatsen en dakbedekking terugleggen. Op de tengellatten plaatst de vakman vervolgens nieuwe panlatten, waarop de dakpannen teruggeplaatst worden. Nu ziet uw dak er weer als vanouds uit, maar isoleert het een stuk beter!

dakisolatie platen

Is er nog dakisolatie subsidie mogelijk?

De overheid wil zuinig wonen stimuleren, dat doen zij vaak door middel van subsidies. Dit houdt in dat u een deel van uw investering in isolatie weer terugkrijgt, zodat de terugverdientijd nog korter is! Vaak geldt op = op, waardoor er niet altijd een subsidie beschikbaar is.

Kan ik op dit moment nog een subsidie aanvragen?

Er zijn voor zowel particulieren als VvE’s verschillende subsidiemogelijkheden voor het isoleren van uw huis. Op rijksoverheid.nl vindt u hiervan een duidelijk overzicht. Voor de isolatie van daken komt u mogelijk in aanmerking voor de ISDE. U moet dan investeren in twee of meer energiebesparende maatregelen. Naast dakisolatie dus bijvoorbeeld ook spouwmuurisolatie of de investering in een warmtepomp. Meer over deze subsidie en hoe u deze aanvraagt leest u op rvo.nl. Daarnaast komt het geregeld voor dat gemeentes of provincies een plaatselijke subsidie aanbieden. Of dit in uw woonplaats ook het geval is checkt u eenvoudig via verbeterjehuis.nl.

Komt u niet in aanmerking voor een premie maar wilt u wel uw huis beter isoleren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld de energiebespaarlening waarmee u tegen een lage rente geld leent om uw woning te verduurzamen. Hoe u dakisolatie toch kunt financieren leest u op milieucentraal.nl.

Recente aanvragen
Dakisolatie in Maastricht
Plat dak isoleren in Heerlen
Dak laten isoleren in Roermond
Dakisolatie platen in Weert
Dakisolatie buitenzijde in Venlo
Zoldervloer isoleren in Landgraaf
Gespoten PUR in Sittard
Hellend dak isoleren in Geleen
Groendak isoleren in Venray
Isolatie van dak in in Brunssum

Dakisolatie aanbrengen: zelf doen of specialist inschakelen?

Is het mogelijk om zelf het dak te isoleren of moet u een dakisolatiebedrijf inschakelen? Natuurlijk is het een optie om zelf uw dak te isoleren. Veel mensen denken dat dit de goedkoopste optie is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Zelf isoleren vergroot de kans dat de isolatie niet goed is aangebracht. De kans is groot dat de isolatie niet optimaal is, waardoor u alsnog onnodig warmte verliest. Bovendien bestaat er altijd de kans dat er tijdens het isoleren beschadigingen ontstaan aan het dakoppervlak, waardoor u extra herstelkosten moet betalen.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat u alleen in aanmerking komt voor een subsidie als u de dakisolatie laat aanbrengen door een isolatiespecialist! Loopt u een subsidie mis, dan bent u zeker niet goedkoper uit door de dakisolatie zelf te plaatsen. Daar komt nog bij dat de meeste isolatie experts garantie bieden op materiaal en plaatsing: zonder deze garantie zijn de extra kosten voor het oplossen van fouten of beschadigingen voor uzelf.

Kortom: is het mogelijk om zelf de dakisolatie aan te brengen? Ja. Is dit een verstandige keuze? Alleen als u een ervaren klusser bent en weet wat u doet. Is dit niet het geval dan raden we aan een vakman in te huren, zodat u een persoonlijk advies krijgt.

kosten dakisolatie

Dakisolatie laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u binnenkort uw dak isoleren in Heerlen? U profiteert daarna direct van een lagere energierekening waarmee u jaarlijks tot €600,- bespaart. Laat de dakisolatie plaatsen door een ervaren isolatie expert, zodat u zeker weet dat uw dak optimaal geïsoleerd is. U krijgt bovendien een persoonlijk advies met betrekking tot materiaal, isolatiedikte en techniek! Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

We zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven ontvangt. Vergelijk deze op prijs en aanbod, en kies de beste dakisolatie offerte! Uw besparing loopt op tot wel 40% op de kosten! Zo bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Exacte kosten weten? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes aanvragen
Gevelisolatie Heerlen

Gevelisolatie

Naast de dakisolatie bestaan er nog andere soorten isolatie. Eén van de varianten is de gevelisolatie. Bij een gevelisolatie plaatsen onze isolatiespecialisten uit Heerlen een laag isolatie tegen de gevel, en dekken deze vervolgens af met een nieuwe gevelmuur. Een gevelisolatie i.c.m. een dakisolatie levert de hoogste besparing op.

Vloerisolatie Heerlen

Vloerisolatie

Is er een hoge luchtvochtigheid in huis en wilt u voorkomen dat u of uw huisgenoten last krijgen van ademhalingsproblemen door schimmel en houtrot? Dan is een vloerisolatie de beste oplossing. Hoewel een vloerisolatie veel problemen oplost, vergt het aardig wat verbouwtijd, zeker wanneer u kiest voor de na-isolatie van uw vloeren.

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie

Een aantal van de woningen in Heerlen is nog niet voorzien van een spouwmuurisolatie. Bij een spouwmuurisolatie spuiten isolatiespecialisten een speciaal middel in de ruimte tussen de muren. Onder andere vloeibaar polyurethaan en een mengsel van parels en lijm vormen geschikte materialen voor de spouwmuurisolatie.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte

Een laatste vorm van woningisolatie waar wij u over willen informeren is de isolatie van de kruipruimte. De kruipruimte isolatie staat ook wel bekend als bodemisolatie. Voor een bodemisolatie worden zand, schelpen of thermoskussens op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Dit voorkomt het optrekken van kou uit de grond.