Dakisolatie Den Bosch

Dakisolatie Den Bosch

Lagere energiekosten en een aangenamer leefklimaat in uw huis in Den Bosch? Kies dan voor dakisolatie, een isolatievorm die op de lange termijn het meeste oplevert. Het isoleren van het dak vormt een redelijke investering, maar u verdient de investering binnen 8 jaar terug. Dakisolatie is er in verschillende vormen, voor een plat dak of een schuin dak en via de binnenzijde of via de buitenzijde.

Start de gratis offerteaanvraag!

Bent u op zoek naar een erkend isolatiebedrijf uit Den Bosch die voor u de dakisolatie uitvoert? Dan zit u hier goed. U vraagt eenvoudig en geheel kosteloos via het offerteformulier offertes aan. Vervolgens ontvangt u van diverse specialisten een offerte op maat. Vergelijk onderling en bespaar op de kosten voor uw dakisolatie! U leest op deze pagina meer over hoe het isoleren van een dak werkt, welke materialen geschikt zijn en wat de kosten zijn.

  Gratis offertes vergelijken

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)


  Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)


  Gewenst uitvoermoment? (*)
  Soort dak? (*)


  Hoe wilt u het dak isoleren? (*)


  Uw gegevens
  Gratis - Vrijblijvend

  Navigeer snel naar:

  Voordelen van dakisolatie

  Het isoleren van een plat of schuin dak in Den Bosch levert u verscheidene voordelen op. Een van de belangrijkste voordelen is de besparing die dakisolatieplaten of schuimisolatie opleveren op de stookkosten. Warmte stijgt en ongeïsoleerde daken zijn een enorm warmtelek, waardoor u al snel tot 35% van uw warmte in huis verliest. Met isolatie voorkomt u dat de warmte ontsnapt, waardoor u ’s winters minder hoeft te stoken. Dit levert een jaarlijkse besparing van honderden euro’s op, waarmee u de investering binnen maximaal 8 jaar heeft terugverdiend.

  Dakisolatie is niet alleen goed voor uw portemonnee, het is tevens van belang voor het behoud van het milieu. Doordat u minder stookt verbruikt u minder fossiele brandstoffen en verlaagt u uw CO2 uitstoot. Een ander belangrijk voordeel is dat u uw wooncomfort in huis verhoogt. Doordat er geen warmte meer ontsnapt profiteert u van een constante binnentemperatuur en een gelijkmatigere warmteverdeling. Tot slot zitten er nog andere voordelen aan verbonden, afhankelijk van de daken (schuin of plat) en het isolatiemateriaal dat u toepast. Zo profiteert u bij dakisolatieplaten van een eenvoudige installatie en betere geluidswering, terwijl onder andere glaswol zorgt voor een goede brandwering. Voor welk materiaal u ook kiest: een goede dakisolatie zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning.
  De voordelen op een rijtje:

  • U verhoogt de waarde van uw pand, wat ten goede komt als u het op termijn wilt verkopen
  • U verliest minder warmte, waardoor er een betere warmteverdeling en contante binnentemperatuur ontstaat
  • Doordat u minder stookt bespaar u op jaarbasis tot wel honderden euro’s
  • U draagt bij aan een beter milieu doordat u uw CO2 uitstoot verlaagt

  Plat of schuin dak?

  Eerder is al aangegeven dat het isoleren van een plat of schuin dak geen groot verschil in prijzen oplevert. Toch bestaat er wel een verschil in de manier van isoleren. Schuine daken zijn namelijk relatief eenvoudig van isolering te voorzien, mits u hier maar een goed raamwerk voor installeert. Bij platte daken is het aan te raden contact op te nemen met een dakspecialist uit Den Bosch. Deze heeft de dakisolatie snel en vakkundig geplaatst, en voorkomt u problemen zoals lekkages op de lange termijn.

  dak isoleren Den Bosch

  Netwerk van isolatiespecialisten

  Wanneer u offertes aanvraagt van de specialisten uit ons netwerk, dan kunt u deze vergelijken om zo uw dakisolatie tegen een aantrekkelijke prijs uitgevoerd te krijgen. De isolatiebedrijven uit ons netwerk zijn uitstekend gediplomeerd is, en hebben ruime ervaring binnen het vakgebied. Daarbij garanderen we bovendien een hoge klantvriendelijkheid: uw wensen staan bij ons voorop!

  Offertes aanvragen

  Schuin dak isoleren

  Uiteraard is dakisolatie in Den Bosch ook bij een schuin dak mogelijk. Voor het isoleren van schuine daken bestaan er twee opties: isolatie vanaf de buitenzijde of isolatie vanaf de binnenzijde. Beide alternatieven bieden een goede isolatiewaarde, maar gemiddeld verdient u op de lange termijn meer geld terug als u de buitenzijde isoleert. Hierbij gaat het echter vaak over een ingrijpende aanpassing, terwijl isolatie vanaf de binnenzijde vrij eenvoudig te realiseren is. Bij isolatie vanaf de buitenkant haalt de specialist namelijk alle dakbedekking weg om het materiaal te kunnen plaatsen. Daarom kiezen klanten in Den Bosch vaak voor isolatie vanuit de binnenkant. In dit geval plaatst u het isolatiemateriaal rechtstreeks op de schuine wanden. Omdat het gebruik van dakisolatieplaten relatief eenvoudig is, beschouwen klanten deze klus vaak als een doe-het-zelf klus. Zorg er dan wel voor dat vocht uit het dak weer weg kan trekken om ernstige vochtproblemen te voorkomen.

  Video: dakisolatie schuin dak

  In onderstaande video ziet u hoe het isoleren van een schuin dak in zijn werk gaat.

  Plat dak isoleren

  Het isoleren van een plat dak is een klus waarvoor diverse technieken mogelijk zijn. Zo is het een optie om uw plat dakisolatie aan de binnenzijde toe te passen, maar bestaat er tevens de mogelijkheid om de isolatielaag aan de onder- of bovenkant van de dakbedekking te plaatsen. De eerste variant die wij graag voor u willen bespreken is de dakisolatie aan de binnenzijde van het plat dak. Dit is een zeer geschikte oplossing voor onze klanten uit Den Bosch met een beperkter budget. Het isolatiemateriaal is eenvoudig te installeren, en biedt een prima isolatiewaarde. Het risico van deze techniek is echter wel dat u een grotere kans heeft op daklekkage. Plaats daarom altijd een vochtwerend folie tussen de dakconstructie en de isolatielaag. Wil u zeker zijn van een optimale isolerende waarde en de kans op vochtplekken en houtrot voorkomen als het lukt? Overweeg dan een dakisolatie aan de buitenzijde van het dak. Een plat dakisolatie op deze manier vergt een langere verbouwtijd, zeker wanneer wij eerst de dakbedekking moeten verwijderen. Wil u graag een dakterras? Laat de dakisolatie dan over de dakbedekking aanbrengen. Bent u bewust met het milieu bezig? Wellicht is een groendak dan iets voor u. Kom in contact met een isolatiebedrijf en laat u informeren over de opties.

  Binnenzijde isoleren

  Wij gaven al aan dat het mogelijk is om zowel de buiten- als de binnenzijde te behandelen. Wij krijgen van klanten uit Den Bosch daarom vaak de vraag welke variant het meest geschikt is. Het antwoord hierop verschilt uiteraard per situatie, waarbij voornamelijk het budget van grote invloed is. Isolatie van binnenuit is namelijk een stuk voordeliger dan van buitenaf. Gaat u zelf uw dakisolatie van binnenuit aanbrengen? Houdt u er dan rekening mee dat u ook een dampremmende laag moet plaatsen. Bij een groot verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur zal waterdamp namelijk condenseren, wat vervelende vochtproblemen als gevolg heeft. Een dampremmende folie voorkomt dit probleem.

  Buitenzijde isoleren

  Isoleren vanaf de buitenkant is over het algemeen een grote ingreep. Daarom raden wij u sterk aan om deze isolatiewerken uit te laten voeren door een specialist uit ons netwerk in Den Bosch. Bij een plat dak noemen wij dit ook wel een warme constructie. Doordat het materiaal aan de buitenkant ligt, neemt het dan de warme binnentemperatuur aan. In dit geval brengt de specialist uit Den Bosch de dakbedekking aan bovenop de thermische isolatie. Dit heeft als voordeel dat daken minder last hebben van grote temperatuurverschillen, wat onnodig uitzetten en krimpen voorkomt. Ook bij schuine daken hanteren wij deze methode. Voor de isolatie vanaf de buitenkant ligt de prijs gemiddeld tussen de €3.500,- tot €5.000,-. Dit is dan ook een stuk prijziger dan isolatie vanuit de binnenkant, wat gemiddeld tussen de €1.500,- en €3.000,- kost.

  dakisolatieplaten

  Zoldervloer isoleren

  Klanten uit Den Bosch kiezen vaak voor zoldervloer isolatie als alternatief voor dakisolatie. Door het behandelen van de zoldervloer zorgt u dat de warmte niet verder stijgt dan de bovenverdieping en gaat u het warmteverlies sterk tegen. Zoals u zich waarschijnlijk kunt voorstellen is de zolder in dit voorbeeld niet verwarmd. Wanneer u de zolder graag wilt gebruiken als slaapkamer of werkkamer dan raden wij u isolatie van de zoldervloer af. De vloer op zolder is op verschillende manieren te isoleren.

  Als er sprake is van een massieve vloer dan plaatst de isolatie-expert het liefst isolatieplaten. Er is volop keuze uit diverse materialen, maar één van de populairste dakisolatieplaten is PIR. Dankzij de erg hoge isolatiewaarde is er slechts een dunne laag nodig, waardoor u de zolder niet onnodig extra verhoogd. Daar komt nog bij dat PIR direct beloopbaar is, zodat een verdere afwerking niet perse noodzakelijk is. Als er sprake is van een houten roostering, dan kan u de ruimte tussen de balken laten opvullen met een zacht isolatiemateriaal.

  plat dak isoleren Den Bosch

  Groendak

  Wij noemden hierboven al de mogelijkheid voor het installeren van een groendak op uw plat dak. Een groendak is een dak dat is begroeid met planten, mossen of kruiden. Er bestaan dan ook menig soort groendak. Zo bestaat er het sedumdak, moestuindak en groengrasdak. Laat u een groendak maken van uw dakconstructie? Dan draagt u niet alleen bij aan de toename van de biodiversiteit en een gezondere leefomgeving, maar profiteert u tevens van een beter behoudt van de dakconstructie en een betere warmtewering. Welke soort groendak het meest geschikt is voor uw dakoppervlak is afhankelijk van de hellingshoek en de draagkracht.

  Kosten dakisolatie

  Het aanbrengen van isolatie bij uw plat of schuin dak brengt uiteraard aardig wat kosten met zich mee, die afhankelijk zijn van verschillende factoren. Kiest u voor een koude constructie bij uw schuin dak? Dan kiest u voor één van de voordeligste oplossingen en betaalt u over het algemeen een bedrag tussen de €1.500,- en €3.000,-. Een warme constructie brengt nou eenmaal extra kosten met zich mee, gemiddeld betaalt u hiervoor €3.500,- tot €5.000,-. Ga ervan uit dat het grootste gedeelte van de kosten bestaat uit de arbeidskosten: maar liefst 60%! Hierop bespaart u door via ons netwerk meerdere isolatiebedrijven uit Den Bosch met elkaar te vergelijken.

  Besparing en terugverdientijd

  Zoals hierboven vermeld werd mag u rekening houden met een flinke investering van minimaal €1.500,-. Maar houd ook rekening met het feit dat u deze investering na verloop van tijd weer terugverdiend, waarna u nog steeds honderden euro’s per jaar bespaart! Dit houdt in dat u er na verloop van tijd zelfs geld op verdient! De grootste besparing wordt behaald bij de isolatie vanaf de buitenkant. Op uw energierekening scheelt dit op jaarbasis tot wel €650,-. Dit betekent dat u de volledige investering in slechts 7 jaar hebt terugverdiend. Bij de isolatie van de zoldervloer is de besparing een stuk kleiner, namelijk €400,- per jaar. Maar omdat deze investering een stuk kleiner is, is ook de terugverdientijd korter. Na 3 tot 4 jaar heeft u alles alweer terugverdiend.

  Zoekt u een isolatiebedrijf uit Den Bosch?

  Van gevel- tot dakisolatie, vraag vrijblijvend tot 5 offertes aan. Binnen 2 minuten geregeld!

  Offertes aanvragen

  Welk isolatiemateriaal als dakisolatie?

  Voordat u het dak laat isoleren met steenwol, schuimisolatie, isolatieplaten of overige materialen, is het aan te raden eerst te kijken naar de diverse eigenschappen die het materiaal kan hebben. Zo zijn er onder ander de volgende eigenschappen mogelijk, waaruit u een keuze moet maken:

  • Brandwerend:een aantal isolatiematerialen zorgt voor een brandvertraging. Dit zijn onder meer natuurlijke wol, glaswol, en steenwol.
  • Vochtremmend: om te voorkomen dat er lekkages bij het dak en door de isolering ontstaan, kiest u voor een product dat vochtremmend werkt. U kunt ook een extra vochtwerende laag laten aanbrengen.
  • Inbraakveilig: inbraakveiligheid is niet de belangrijkste eigenschap van dakisolatie, toch kan het handig zijn hier rekening mee te houden.
  • Geluidsisolerend: Door het dak te isoleren zorgt u niet alleen voor meer warmte, het is ook een optie de geluiden van buitenaf te beperken. Onder andere rotswol en schuimisolatie zorgen hiervoor.
  • Geur neutraliserend: Er is maar één isolatiemateriaal dat zorgt voor een neutralisering van geur, en dat is natuurlijke wol. Zeer goed toepasbaar in landelijke en stedelijke omgevingen.
  • Duurzaam: Vindt u het belangrijk dat het materiaal geen bronnen uitput? Kies dan voor een duurzaam materiaal. Onze specialisten uit Den Bosch kunnen hierover meer informatie geven.

  Steenwol / rotswol

  Een veel gebruikt isolatiemateriaal in Den Bosch is steenwol of rotswol. Deze twee materialen zijn zodanig vergelijkbaar, dat zij regelmatig door elkaar gehaald worden. Steenwol wordt gemaakt uit vulkanisch gesteente, zoals diabaas of basalt. Na het smelten wordt dit via een spinner tot draden gesponnen en verweven tot matten. Het gaat om een zacht materiaal dat verkrijgbaar is als dakisolatieplaten en als deken, waardoor het voor diverse isolatiemethodes in te zetten is.

  Klanten uit Den Bosch kiezen vaak voor rotswol bij gevel-, vloer-, dak- of muurisolatie. Dit materiaal biedt naast een hoge isolatiewaarde nog meerdere voordelen. Zo profiteert u van een hoog akoestisch comfort, een lange levensduur en een goede brandveiligheid. Het materiaal is namelijk onbrandbaar, waardoor er geen rookontwikkeling ontstaat en er geen giftige gassen vrijkomen. Bij het verwerken van steenwol ontstaat er stofvorming, draag daarom goede beschermende kleding om uw huid en uw luchtwegen te beschermen.

  Glaswol

  Glaswol is één van de materialen die in Den Bosch het meest wordt toegepast voor het isoleren van wanden, daken en vloeren. Dit komt doordat het niet alleen een zeer voordelig product is, maar omdat het tevens vele voordelen kent. Zo is het gemakkelijk in smalle ruimtes te gebruiken, biedt het een hoge mate van brandwering, en is het dampremmend. Glaswol is zowel aan de binnen- als buitenzijde van een dakconstructie aan te brengen. Kiest u voor een dakisolatie aan de binnenzijde? Overweeg dan om eigenhandig de wol te plaatsen. Houdt er wel rekening mee dat de vrijkomende glasvezels irritatie kunnen opwekken.

  schuin dak isoleren Den Bosch

  Milieuvriendelijke dakisolatie

  Als u graag bijdraagt aan een beter milieu dan is er gelukkig ook milieuvriendelijk isolatiemateriaal verkrijgbaar. Een voorbeeld is cellulose isolatie, beter bekend als papiervlokken. Dit wordt geproduceerd van gerecycled krantenpapier. Bij de productie wordt dit gemengd met verschillende additieven, zodat de vlokken een brand- en schimmelwerende functie krijgen. Omdat het gaat om vlokken wordt dit materiaal veelal ingespoten of ingeblazen.

  Papiervlokken kosten ongeveer €14,- tot €20,- per vierkante meter en is daarmee één van de voordeligste duurzame materialen. In Den Bosch gebruiken de experts uit ons netwerk steeds vaker schapenwol. Dit is 100% natuurlijk materiaal met verscheidene voordelen. Naast een goede warmte-isolatie zuivert het de lucht van schadelijke gassen en werkt het brandvertragend. Wel is schapenwol iets duurder, de kosten liggen vaak tussen de €20,- en €25,- per vierkante meter.

  PIR en PUR isolatieplaten

  Een ander isolatiemateriaal dat we hier willen aanhalen zijn dakisolatieplaten. Deze isolatieplaten worden gemaakt van PUR, en kunt u bij menig bouwmarkt uit Den Bosch krijgen, in verschillende soorten en maten. Het voordeel van dakisolatieplaten is dat u deze gemakkelijk zelf kan aanbrengen. Zo is het mogelijk de prijzen voor een dakisolatie enigszins te verlagen. Dakisolatieplaten van PIR vereisen bovendien weinig afwerking.

  PIR wordt beschouwd als het jonge, nieuwe broertje van PUR isolatie. Dit houdt in dat de prijs iets hoger ligt, maar u profiteert ook van extra voordelen. De isolatiewaarde is hoger,evenals de brandveiligheid en drukvastheid. De dakisolatieplaten vormen een optie voor zowel de binnenzijde als de buitenzijde van het dak. PIR of PUR dakisolatieplaten worden daarnaast ook toegepast als isolatie voor de zoldervloer, de zolder is dan enkel te gebruiken als opslagplaats.

  EPS en XPS isolatieplaten

  Naast PIR en PUR bestaan er ook isolatieplaten van EPS en XPS. EPS is een soort piepschuim dat geschikt is voor vele doeleinden. Voordelen hiervan zijn de lage prijzen en het grote gebruiksgemak. Het is namelijk eenvoudig op maat te snijden en goed beloopbaar. Daarom is EPS één van de populairste materialen waarmee klanten uit Den Bosch zelf aan de slag gaan. XPS is vergelijkbaar. Dit is net zo eenvoudig te verwerken, is tevens waterafstotend en daardoor bestand tegen schimmels. Het nadeel van beide materialen is dat het gaat om een kunststof. Voor de productie van EPS en XPS worden er chemische producten gebruikt, waardoor het geen milieuvriendelijke oplossing is.

  Isolatiewaarde & dikte van isolatiemateriaal

  Elk materiaal heeft z’n eigen isolatiewaarde. Zo ligt de isolatiewaarde van PIR rond de 0,023-0,026 W/mK terwijl de waarde van EPS tussen de 0,030 – 0,040 W/mK ligt. Dit betekent dat u een dikkere laag EPS isolatieplaten nodig heeft om dezelfde isolatiewaarde als PIR te behalen. Dit is goed om te weten als u aanspraak wilt maken op een subsidie. Hiervoor is er namelijk een minimale R-waarde vereist van 3,5 m2K/W. Waar u bij PIR platen voldoende heeft aan een laag van 9 centimeter voldoende. Gebruikt u minerale wol, dan is er een laag van ruim 16 centimeter nodig! Het aanbrengen van een dikkere laag van het materiaal is niet perse een probleem, maar houd er rekening mee dat u hiermee wel eventuele leefruimte inlevert. Lees meer over isolatiewaarden.

  PRIJSTABEL: dakisolatie kosten

  Type dakisolatie (Rc=4, 75m²) Gemiddelde kosten* Gemiddelde besparing p.j. Terugverdientijd
  Schuin dak (buitenzijde) €3.500,- tot €5.000,- €650,- 7 jaar
  Schuin dak (binnenzijde) €1.500,- tot €3.000,- €400,- 5 jaar
  Plat dak €3.000,- tot €4.000,- €550,- 6 – 7 jaar
  Zoldervloer (50m²) €1.000,- tot €2.000,- €400,- 3 – 4 jaar

  * Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

  Zelf dakisolatie aanbrengen

  Er bestaan verschillende manieren waarop u een dak in Den Bosch kunt isoleren. Zo is een warme en koude isolering mogelijk, en hebt u de keuze uit diverse materialen om de dakisolatie mee uit te voeren. Wilt u graag zelf de dakisolatie aanbrengen bij een schuin dak? Dan moet u feitelijk kiezen voor een koude isolatie. Dit betekent dat u de isolatieplaten aan de binnenzijde kunt aanbrengen. Het product dat hierbij het meest geschikt is, zijn isolatieplaten van PUR. Dergelijke dakisolatieplaten kunt u gemakkelijk plaatsen. Het is tevens een optie om glaswol te installeren, mits u gebruik maakt van een raster tegen het dak aan. Volg het onderstaand stappenplan voor een goede installatie.

  Benodigdheden

  • Meetlint
  • Handzaag
  • Potlood
  • Scherp (stanley) mes
  • Schroefmachine
  • Isolatieplaten
  • Bouwschuim
  • Aluminium tape
  • Bevestigingsnet
  dak isoleren
  dakisolatie subsidie Den Bosch

  Stappenplan zelf dak isoleren

  Het aanbrengen van een dakisolatie bij het schuin dak is een heel proces waarvoor wel enige handigheid vereist is. Wij hebben het proces opgedeeld in een aantal eenvoudige stappen, waarmee u aan de slag kunt. Hebt u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met één van de isolatiespecialisten uit ons netwerk op te nemen via het offerteformulier.

  • Stap 1. Maak eerst een zogeheten regelwerk. Dit is een raster van houtenplanken waartussen u het isolatiemateriaal plaatst. Schroef deze planken horizontaal op de draagbalken. Houdt hierbij tussenruimtes aan van zo’n 30 centimeter.
  • Stap 2. Vervolgens dient u de breedte van het regelwerk op te meten. Zo weet u hoeveel van het isolatiemateriaal af moet meten.
  • Stap 3. Omdat glaswol irritatie kan veroorzaken bij de ademhaling en op de huid, is het belangrijk om voordat u hiermee aan de slag gaat, een stofbril, masker en werkhandschoenen aan trekt.
  • Stap 4. Plaats vervolgens de glaswolrollen tussen het dak en het raster met de dampremmende laag aan de binnenkant.
  • Stap 5. Werk het geheel af met gipsplaten.

  Subsidie dakisolatie 2019

  De overheid ziet het isoleren van een schuin of plat dak als een methode voor het beschermen van het milieu en het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Daarom is er ook weer in 2019 een subsidie beschikbaar. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is toegankelijk voor particulieren en voor Verenigingen van Eigenaren. Houdt er wel rekening mee dat er een aantal voorwaarden gelden om aanspraak te maken op de subsidie in 2019. Daarnaast geldt deze subsidieregeling tot januari 2020, daarna stopt het weer. Ga naar rvo.nl voor meer informatie.

  In sommige gevallen heeft u via de gemeente recht op een subsidie, dit kunt u navragen bij het gemeenteloket van Den Bosch of u kijkt op energiesubsidiewijzer.nl. Om huiseigenaren toch te stimuleren om energiebesparende maatregelen te treffen, krijgt u een korting op het BTW tarief van het arbeidsloon. Over het uurloon betaalt u slechts 9% BTW, in plaats van de gebruikelijke 21%. Ga naar belastingdienst.nl voor meer informatie.

  Gratis offertes vergelijken: bespaar op de kosten!

  Bent u benieuwd naar de opties voor het toepassen van een dakisolatie bij uw pand in Den Bosch? Hebt u een vraag over de beschikbare materialen? Of wilt u weten wat de kosten worden wanneer u de klus zelf uitvoert bij de binnenzijde van uw schuine dak? Wij zij een netwerk van isolatiebedrijven.

  Start hier uw gratis offerteaanvraag!

  Via het offerteformulier kan u in contact komen met meerdere bedrijven. Heeft u behoefte aan een prijsindicatie voor de isolatie van de zolder of het aanleggen van een groendak? Geef uw wensen dan aan. Wij zorgen ervoor dat u een geheel vrijblijvende offertes ontvangt van specialisten uit Den Bosch. Vergelijk deze zelf op basis van prijzen, en kies voor een isolatiespecialist uit Den Bosch die aan uw eisen voldoet.

  Gratis offertes vergelijken
  Gevelisolatie Den Bosch

  Gevelisolatie

  Naast dakisolatie kunnen onze experts uit Den Bosch diverse andere vormen van isolering bij uw woning aanbrengen. Eén van de duurdere mogelijkheden is het toepassen van een gevelisolatie. Hoewel de isolatie van de gevel hoge kosten met zich meebrengt, zal dit op de lange termijn groot voordeel opleveren door de stookkostenbesparing.

  Vloerisolatie Den Bosch

  Vloerisolatie

  Een vloer- of bodemisolatie is met name geschikt wanneer u last heeft van optrekkend vocht, of wanneer de kou vanuit de bodem in uw woning trekt. Hebt u een vloerverwarming? Ook dan is het een optie om een bodemisolatie toe te passen. Het grote voordeel van een vloerisolatie is dat u hierdoor geen last meer hebt van ongedierte of een hoge luchtvochtigheid in huis.

  Spouwmuur isoleren

  Spouwmuurisolatie

  Een voordelige variant van isoleren, is een spouwmuurisolatie. Dit kunnen wij alleen doen wanneer uw pand over een spouwmuur beschikt. De lage prijs vormt het voordeel van een spouwmuurisolatie, terwijl u toch nog een redelijk hoge isolatiewaarde bereikt. Op de lange termijn is de isolering van de spouwmuur minder voordelig.

  Kruipruimte isolatie

  Kruipruimte

  Tot slot is het naast het dak, ook een mogelijkheid om de kruipruimte te vullen met isolatiemateriaal. Dit kan zowel met standaard isolatieplaten, als met thermokussens of een natuurlijk materiaal als schelpen en zand. Welk van deze materialen het meest geschikt is voor bij uw kruipruimte is afhankelijk van uw wensen.