Dakisolatie Tiel

Dakisolatie Tiel

Wie wil het niet? Meer wooncomfort, een energiezuiniger huis in Tiel en besparing op de energiekosten. Dit kan door dakisolatie aan te brengen. Er zijn diverse mogelijkheden. Bij de isolatie van het plat of schuin dak wordt het warmteverlies aanzienlijk beperkt. Isolatiespecialisten maken gebruik van diverse isolatiematerialen om voor u de beste isolatie aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan dakisolatieplaten, steenwol, glaswol of PIR-schuim. Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt spoedig een aantal scherp geprijsde offertes. Geheel gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast. Vergelijk de offertes op uw gemak thuis en kies eenvoudig en snel de beste isolatiespecialist. Wilt u meer informatie over dakisolatie en bent u benieuwd naar de kosten? Lees dan snel verder. Op deze pagina vindt u alles over het isoleren van uw dak, de mogelijkheden en de prijzen die hieraan verbonden zijn.

  Gratis offertes vergelijken

  Soort isolatie (*)

  Wanneer is uw woning gebouwd? (*)


  Hoeveel m2 wilt u isoleren (ongeveer)? (*)


  Gewenst uitvoermoment? (*)
  Soort dak? (*)


  Hoe wilt u het dak isoleren? (*)


  Uw gegevens








  Gratis - Vrijblijvend

  Navigeer snel naar:

  Voordelen van dakisolatie

  Het direct effect van een dakisolatie, of enige andere vorm van woonisolatie is dat u hiermee het warmteverlies beperkt. Dit betekent feitelijk dat u minder gas verbruikt, waardoor u bijdraagt aan een beter milieu. Hoewel de meeste mensen het belang van een goede isolatie voornamelijk tellen aan de hand van hun verminderde energiekosten, let de Nederlandse overheid met name op het verbruik van fossiele brandstoffen. Naast lagere energiekosten zorgt de betere warmtewering tevens voor een lagere luchtvochtigheid. Deze lagere luchtvochtigheid zorgt voor een beter binnenklimaat, een kleinere kans op vochtproblemen als schimmel en houtrot, en minder kans op ongedierte. De lagere luchtvochtigheid is bovendien positief voor mensen met reumatische of astmatische klachten.

  Bijkomende voordelen

  Naast een beperking van het warmteverlies bestaan er nog verschillende andere voordelen. De mate waarin u hiervan profiteert is afhankelijk van het soort materiaal waarvan de dakisolatieplaten zijn gemaakt. Eén van de voordelen is een vermindering van de geluidsoverlast van buitenaf. Door de dakisolatie creëert u op de zolder een veel rustigere plek, wat betekent dat u eventueel ook kinderkamers op deze verdieping kunt laten maken. Een ander positief effect van met name schapenwol is de vochtremmende werking. Andere materialen zoals glaswol en steenwol verzorgen dit in mindere mate, maar door deze producten te combineren met een vochtremmende laag is ook hiermee de kans op schimmel, houtrot en andere vochtproblemen aanzienlijk te verminderen. Er bestaan bovendien isolatiematerialen die de brandwering verbeteren, of die een bijdrage leveren aan het afbreken van schadelijke stoffen.

  De voordelen op een rijtje:

  • Betere luchtkwaliteit
  • Besparing op de stookkosten
  • Lagere kans op vochtproblematiek
  • Betere geluidsisolatie

  Plat of schuin dak?

  Het is afhankelijk van de vorm van het dakoppervlak voor welke soort dakisolatie u het beste kunt kiezen. Voor een hellend dak geldt bijvoorbeeld dat het een optie is glaswol toe te passen, terwijl platte daken over het algemeen een hardere soort isolatie nodig hebben. Weet u niet wat de mogelijkheden zijn voor het isoleren van uw platdak? Een specialist uit Tiel kan u desgewenst de nodige informatie geven.

  dak isoleren Tiel

  Netwerk van isolatiespecialisten

  Wie kiest voor de inzet van een isolatiespecialist uit ons netwerk in Tiel voor de dakisolatie, profiteert gegarandeerd van aantrekkelijke prijzen. Daarnaast bieden een isolatiebedrijf aangesloten bij ons netwerk altijd heldere voorwaarden aan. Hierdoor komt u halverwege de klus niet opeens voor verrassingen te staan.

  Wilt u meer weten over de isolatie van uw schuin of plat dak? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier.

  Offertes aanvragen

  Schuin dak isoleren

  We hebben hierboven al uitgebreid gesproken over de opties voor het isoleren van platte daken. Naast een plat dak, is ook een schuin dakoppervlak uitstekend van een isolerende laag te voorzien. Meer nog dan bij platte daken is de isolatie van een schuin dak zeer effectief voor het verminderen van het warmteverlies. Warmte stijgt, zoals u wellicht weet, en gaat vervolgens via het dak verloren.

  Een schuin dak is zowel aan de binnen- als buitenzijde van een isolatielaag te voorzien. Laten we beginnen bij de isolatie aan de buitenzijde: dit is een zeer lastige klus, vanwege de hoogte van de werkzaamheden en de soms moeilijk bereikbare plekken een hellend dak. Wij adviseren onze klanten uit Tiel daarom om hiervoor de hulp van een vakman in te zetten. Het voordeel van deze techniek is de hoge isolatiewaarde die het oplevert. Daarnaast is er een groot aantal materialen die u kunt gebruiken voor de buitenzijde isolatie: van schapenwol tot thermoskussens en van EPS tot PIR isolatieplaten: alles is mogelijk.

  Vindt u het prettig om zelf het isolatiewerk uit te voeren?

  Dan is een binnenzijde isolering de beste oplossing. De onderkant van het schuin dak is over het algemeen goed bereikbaar, eventueel met behulp van een ladder. Bij de na-isolatie van de onderkant van de dakconstructie is het gebruik van een dampwerende van groot belang: hiermee voorkomt u vochtproblemen die ontstaan door condens.

  Daarnaast is het belangrijk om de isolatielaag in alle hoeken en naden te plaatsen, en deze stevig te bevestigen. Loslatende materialen of een onderbreking in de isolatielaag zullen het effect teniet doen. Wilt u wel de binnenzijde van het schuin dakoppervlak isoleren, maar dit niet zelf doen? Ook dat is natuurlijk een mogelijkheid. Schakel een isolatiebedrijf uit Tiel in!

  Video: dakisolatie schuin dak

  In onderstaande video ziet u hoe het isoleren van een schuin dak in zijn werk gaat.

  Plat dak isoleren

  Het isoleren een plat dakoppervlak is zowel aan de binnenzijde als buitenzijde van de constructie mogelijk. Laten we beginnen bij de isolatie aan de binnenzijde. Hiervoor kunt u gebruik maken van dakisolatieplaten of een ander wat steviger materiaal. Wij raden aan om de binnenzijde van de dakconstructie eerst te bedekken met een vochtremmende laag om vervolgens de dakisolatieplaten aan te brengen. Eventueel plaatsen onze experts uit Tiel hierover nog een afdekkende laag, zodat het plafond netjes is afgewerkt. Hoewel een isolatie aan de binnenzijde van een plat dakoppervlak de laagste prijzen met zich meebrengt, heeft dit tevens het kleinste effect.

  Buitenzijde plat dak isoleren

  Een alternatief is het isoleren van de buitenzijde van het plat dak. Breng de isolatieplaten direct op de dakconstructie, of over de dakbedekking aan. Deze laatste variant is met name geschikt voor wie van het plat dak een dakterras wil maken. De kosten voor een isolatie aan de buitenzijde van de dakbedekking vallen over het algemeen het hoogst uit, maar dit levert uiteindelijk ook de hoogste besparing op. Jaarlijks scheelt dit wel honderden euro’s.

  Wie een onbeperkt budget heeft zullen wij dan ook altijd de keuze voor een buitenzijde isolatie aanraden. Overweeg eventueel om een (plat of schuin) groendak aan te leggen wanneer u geen interesse heeft in een dakterras. Meer weten? Lees ons artikel over: platdakisolatie.

  zolderisolatie Tiel

  Binnenzijde isoleren

  Regelmatig krijgen wij van klanten uit Tiel de vraag of een dakisolatie beter geschikt is aan de buiten- of binnenzijde van het dakoppervlak. Het antwoord hierop is afhankelijk van enkele factoren, zoals uw beschikbare budget en de eisen die u aan de isolatie stelt.

  Beschikt u over een beperkt budget, of vindt u het prettig om eigenhandig een deel van het isolatiewerk uit te voeren?

  Dan is een binnenzijde isolatie de beste oplossing. Voor binnen- of onderzijde isolaties geldt dat dit met diverse materialen mogelijk is. Zowel voor schuin- als platdakisolaties raden wij het gebruik van isolatieplaten of glaswolrollen aan. Belangrijk is dat u bij het werk rekening houdt met de kans op vochtproblemen. Maak daarom altijd gebruik van een dampwerend folie en controleer de isolatielaag regelmatig.

  Buitenzijde isoleren

  Zoals gezegd is een dakisolatie aan de buitenzijde altijd duurder dan die aan de binnenkant. Dit komt met name doordat het lastiger is om het materiaal op een dergelijke hoogte aan te brengen. Daarnaast is het noodzakelijk om eerst de dakbedekking te verwijderen, en deze na de klus opnieuw te plaatsen. Het grote voordeel van isoleren aan de buitenkant is de hoge isolatiewaarde die dit oplevert.

  Hebt u een ruim budget?

  Overweeg dan om direct de dakbedekking te impregneren of vernieuwen. U zult dan de komende jaren geen dakrenovatie meer hoeven uit te voeren. Hoewel de klus langer duurt, en dus duurder is, zult u op de langere termijn meer geld besparen met deze isolatievorm. Na zo’n zeven jaar hebt u de investering terugverdiend.

  Zoldervloer isoleren

  De isolatiebedrijven uit ons netwerk bieden wij niet alleen de mogelijkheid voor een dakisolatie, ook de isolatie van de zolder valt binnen hun vakgebied. Het voordeel van het isoleren van de zolder is dat dit goedkoper is dan een dakisolatie, en in kortere tijd kan worden uitgevoerd. De isolering van de zolder gaat over het algemeen over het isoleren van de zoldervloer.

  Wanneer is het isoleren van de zoldervloer een geschikte oplossing?

  Dit gebeurt met name wanneer u de zolder niet gebruikt als woon- of slaapruimte. Door de isolering van de zoldervloer blokkeert u de opstijgende warmte al voordat deze de zolderruimte bereikt. Dit betekent dat de zolder niet onnodig verwarmd wordt, en zorgt voor een evenredige warmteverdeling op de onderliggende verdiepingen. Het na-isoleren van zoldervloeren is een vrij eenvoudige klus. Meestal adviseren wij onze klanten uit Tiel om hiervoor isolatieplaten van PIR te gebruiken. PIR is een steeds populairder isolatiemateriaal, vanwege de hoge isolatiewaarde, de hoge drukvastheid en de directe afwerking. Met isolatieplaten van PIR hoeft u – zeker wanneer u de zolder enkel als opslagplaats gebruikt – de zoldervloer niet opnieuw te bekleden of af te werken. Wel is het belangrijk om aan de bovenzijde van de isolatieplaten te zorgen voor een dampscherm.

  Waarom een dampscherm?

  Wie de zolder niet gebruikt en de zoldervloer isoleert, creëert een situatie waarin er eenvoudig condens ontstaat. De koude lucht op de zolderruimte slaat tegen de warmere vloer, waardoor hierop waterdruppels kunnen ontstaan. De vochtige lucht kan de isolerende werking vertragen of verminderen, ook is de kans op schimmels en een aantasting van de balkenconstructie onder de isolatielaag veel groter. De kosten voor een dampscherm liggen relatief laag: u betaalt €5,- per vierkante meter. Wilt u de zolderruimte toch gebruiken als woonlaag? Dan is het verstandiger om te kiezen voor een dakisolatie van uw schuin of plat dak.

  Groendak

  Eén van de dingen die een dakspecialist uit Tiel steeds vaker toepast is de aanleg van een schuin of plat groendak. Een groendak, de naam zegt het al, is een dak dat begroeid is met planten, mossen of struiken. Het beplanten van het plat of schuin dak, brengt diverse voordelen met zich mee.

  U zult hiermee ten eerste de levensduur van het dakoppervlak verhogen, en de biodiversiteit verbeteren. Daarnaast biedt het groendak een betere warmtewering en heeft het tevens effect op de geluidsisolatie. Tot slot zult u hiermee tevens positief bijdragen aan het milieu, en verbetert het de gezondheid van uzelf en uw huisgenoten.

  kosten dakisolatie Tiel

  Kosten dakisolatie

  Het uitvoeren van een dakisolatie is één van de duurdere vormen van woningisolatie, het is daarom verstandig om op voorhand goed te berekenen hoeveel u kunt uitgeven of bijlenen, voordat u de isolatiespecialisten uit Tiel inschakelt. Op het moment dat u de grootte van uw budget weet, kunt u keus maken tussen de diverse vormen van dakisolatie.

  Over het algemeen geldt dat een buitenzijde isolering duurder is dan die aan de binnenkant. Het verschil bij het na-isoleren van een schuin dakoppervlak loopt zelfs op tot 10,- per vierkante meter. Dit komt onder meer door de grotere noodzakelijke inzet van een vakman bij de buitenkant isolatie, en de langere klusduur. Naast het soort isolatietechniek dat u kiest, bestaan er nog meer factoren die de prijs beïnvloeden.

  Exacte prijzen?

  Heeft u behoefte aan een exacte prijs voor de dakisolatie van uw huis? Vul zo volledig mogelijk het offerteformulier in en ontvang tot max. 5 offertes van isolatiebedrijven uit uw regio. Hiermee kan u tot 40% besparen op de investering!

  Offertes aanvragen

  Factoren die de prijs beinvloeden

  Een voorbeeld is het isolatiemateriaal dat u kiest. Glaswolrollen kennen nu eenmaal lagere prijzen dan PUR isolatieschuim. Dit scheelt in prijs tot ongeveer €5,- per m2. Naast de kunstmatige isolatiematerialen bestaan er bovendien verschillende duurzame varianten. Deze hebben een relatief hoge prijs, maar zorgen voor een beter milieu, of brengen extra positieve eigenschappen met zich mee zoals brandvertraging of geurneutralisatie.

  Let bij de keuze voor het isolatiemateriaal ook altijd op de isolerende waarde: deze is van invloed op de terugverdientijd van de investering. Naast isolatiemateriaal en isolatietechniek is ook het type dak van invloed op de uiteindelijke prijzen: Waar de isolering van een plat dak aan de bovenkant tussen de €3.000,- en €4.000,- kost, loopt dit bedrag voor een schuin oppervlak op tot €5.000,-. Voor de isolatie aan de binnenkant kunnen wij minder precies prijzen aanduiden omdat men vaak zelf een groot deel van het werk afhandelt. Bij een hellend dakoppervlak moet u echter denken aan een kostenplaatje tussen de €1.500,- en €3.000,-, voor platte dakoppervlakken is dit aanzienlijk lager.

  De inzet van de vakman

  We noemden het hierboven al een aantal keer: de inzet van de isolatiespecialist uit Tiel verklaart tevens een deel in de kostenvariatie. Laat u een isolatiespecialist de hele klus uitvoeren? Dan vormen de werkuren ongeveer 45% van het uiteindelijke kostenplaatje. Voordeel van de ondersteuning van een expert is vooral dat u zelf geen tijd hoeft vrij te maken, en zeker weet dat de klus op de juiste wijze is afgehandeld.

  Besparing en terugverdientijd

  Uit berekeningen blijkt dat de terugverdientijd voor een dakisolatie tussen de 3 en 7 jaar ligt. Wij krijgen regelmatig van klanten uit Tiel de vraag hoe wij deze terugverdientijd precies berekenen. Dat is vrij eenvoudig, wij gebruiken hiervoor de volgende formule:
  Terugverdientijd (in jaar) = de investering / (de gasprijs x het aantal geïsoleerde m2 x de gasbesparing (in m3 per m2 per jaar).

  Rekenvoorbeeld

  Stel, u woont in een vrijstaande woning met een schuin dakoppervlak van 100 m2. U hebt voor de isolatie aan de buitenzijde ongeveer €4.500,- betaalt. Per jaar bespaart u dankzij deze isolatietechniek ongeveer 9 kubieke meter gas per vierkante meter. Qua gasprijs gaan wij vervolgens uit van €0.65 per vierkante meter. De berekening is dan als volgt: 100 x 9 x 0.65 = 585,-. Dit is het bedrag dat u op jaarbasis bespaart. €4.500,- gedeeld door €585,- = 7.7. Na 7.7 jaar hebt u dus de investering terugverdiend.

  Zoekt u een isolatiebedrijf uit Tiel?

  Van gevel- tot dakisolatie, vraag vrijblijvend tot 5 offertes aan. Binnen 2 minuten geregeld!

  Offertes aanvragen

  Welk isolatiemateriaal als dakisolatie?

  Wanneer u ervoor gekozen hebt om de zolder of het plat dak te isoleren, dan moet u vervolgens een keuze maken uit het beschikbare isolatiemateriaal. Bij menig isolatiebedrijf uit Tiel hebt u de keus uit een ruim assortiment aan materialen en manieren waarop u deze kunt toepassen. Een algemene categorie die met name doe-het-zelvers regelmatig kiezen is de dakisolatieplaat.

  Dakisolatieplaten vereisen weinig installatietechniek en leveren een prima resultaat. Eventueel is het tevens een optie om te kiezen voor isolatieplaten voor de isolatie van de zoldervloer. De dakisolatieplaten kunt u in diverse varianten bestellen. Een materiaal dat tegenwoordig zeer populair is voor een dakisolatie is steenwol. Dit natuurlijke materiaal levert een hoge isolatiewaarde op, en is uitermate geschikt voor het isoleren van schuine daken.

  Steenwol / rotswol

  Het eerste product geschikt voor dakisolatie dat wij graag met u willen bespreken is steenwol, ook wel rotswol genoemd. Steenwol wordt gecreëerd uit basalt of diabaas. Deze steenmassa’s smelt men op een zeer hoge temperatuur, en daarna in draden geslingerd. Deze draden verwerkt men in combinatie met een bindmiddel tot een stevige mat. Dit maakt het geschikt voor de isolering van het dak, maar ook de vloer of wand kunnen met rotswol geïsoleerd worden.

  Groot voordeel van rotswol is dat het een goede warmteopslagcapaciteit heeft. Dit betekent dat het materiaal in de wintermaanden overdag warmte zal opnemen en opslaan, en deze ’s nachts weer aan het pand zal afgeven. Hierdoor houdt u zo lang mogelijk het aanslaan van de verwarming tegen. De kosten voor het plaatsen van steenwol vallen rond de €8,- per vierkante meter. Laat u een isolatiespecialist uit Tiel het materiaal plaatsen? Dan komt hier nog een uurloon en enkele extra kosten bovenop.

  Glaswol

  Het alternatief voor steenwol is glaswol. Glaswol is al geruime tijd zeer populair als isolatiemateriaal doordat het vele positieve eigenschappen heeft. Daarnaast is het eenvoudig te verwerken, wat betekent dat doe-het-zelvers dit vaak zelf aanbrengen.

  Kiest u ervoor om met glaswol aan de slag te gaan?

  Lees dan altijd eerst de handleiding goed door en regel beschermende kleding. De losvliegende glasvezels wilt u niet in uw ogen, mond of op uw huid krijgen. Glaswol kan zowel aan de binnenzijde als buitenzijde van het pand worden aangebracht. De prijs is ongeveer €7.50 per vierkante meter, wanneer wij uitgaan van een dikte van ongeveer 8 centimeter.

  plat dak isoleren Tiel

  Milieuvriendelijke dakisolatie

  Door het isoleren van uw woning of bedrijfspand in Tiel draagt u al bij aan een betere en duurzamere samenleving. Voor het ontwikkelen en produceren van de kunstmatige isolatieproducten gebruikt men echter nog steeds veel energie, en is er sprake van aardig wat CO2 uitstoot.

  Wilt u graag nog meer bijdragen aan een duurzame samenleving? Kies dan voor één van de natuurlijke isolatiematerialen. Er is een groot aantal producten dat hiervoor geschikt is. In onderstaand overzicht vindt u de voordelen van de meest toegepaste producten.

  • 1. Gerecycled katoen: dit is gemaakt van tweedehands kleding dat niet meer verkocht wordt. Katoenen vezels beschikken over een uitstekende vochtregulerende werking, en slaan meer warmte op dan minerale vezels. De prijs ligt bij een dikte van 100mm op €11,50 per m2.
  • 2. Hennep: het grote voordeel van hennep is dat het van nature resistent is tegen insecten en schimmels, en vrij is van schadelijke stoffen omdat men bij de productie geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Het kost €17,50 per vierkante meter.
  • 3. Cellulose papiervlokken: dit is een goedkoop en redelijk isolerend duurzaam isolatiemateriaal, gemaakt van gerecycled papier. Dit kunt u in holle ruimtes spuiten, bijvoorbeeld in de dakconstructie. De kosten liggen op €1,20 per kg. Het is niet toepasbaar in vochtige ruimtes.
  • 4. Vlas: wist u dat vlas ook toepasbaar is als thermische en akoestische isolatie? Het is volgens de NIBE classificatie zelfs de beste oplossing vanuit milieu- en gezondheidsoogpunt. Vlas bestaat uit het restmateriaal van de linnenproductie, dat dan ook biologisch afbreekbaar is.
  • 5. Schapenwol: het meest populaire duurzame isolatiemateriaal is schapenwol. Dit komt door de vele extra voordelen, zoals de brandvertraging, geurneutralisering en geluidsisolatie. Schapenwol biedt bovendien een uitstekende isolatiewaarde. Wel is het relatief duur in vergelijking met de overige duurzame producten.

  PIR en PUR isolatieplaten

  Steeds vaker worden isolatieplaten gebruikt voor het na-isoleren van zowel platte als schuine daken. Het grote voordeel van isolatieplaten is dat deze relatief weinig geld kosten, een lange levensduur kennen, en een geschikt materiaal vormen voor doe-het-zelvers. De isolatieplaten kunnen van diverse materialen gemaakt worden, waarvan hardschuim de meest populaire is. Hardschuim is tegenwoordig verkrijgbaar in twee varianten: PIR en PUR.

  PUR

  Polyurethaan (PUR) was lange tijd de enige soort hardschuim die men voor isolatieklussen toepaste. Het biedt – in vergelijking met de andere isolatieproducten – een hoge isolatiewaarde, tegen een schappelijke aanschafprijs. PUR was tijdelijk slecht in het nieuws vanwege gezondheidsrisico’s, maar uit onderzoek blijkt dat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

  PIR

  Toch heeft men naar aanleiding van die onderzoeken een nieuw isolatiemateriaal ontwikkeld: PIR. De afkorting staat voor polyisocyanuraat. Het is een product met een zeer hoge isolerende waarde, waardoor zelfs dunne isolatieplaten al zorgen voor een sterke verbetering in de isolatiewaarde van uw pand. PIR is daarnaast direct beloopbaar, en vereist geen verdere afwerking. Dit maakt het tevens geschikt voor gebruik bij de zoldervloer isolatie.

  Hoe moet u de dakisolatieplaten plaatsen

  Het plaatsen van de dakisolatieplaten is niet heel ingewikkeld. Het belangrijkste is dat u het volledige dakoppervlak isoleert: pas bij een volledig dekkende laag zult u een significant verschil merken in de energiekosten. Daarnaast is het belangrijk om de isolatieplaten te combineren met een vochtwerende laag. Dit doet u aan de warme zijde van de platen: dus aan de kant van de zolderruimte (bij een schuin dak) of de werkruimte (bij een plat dak). Zo vermindert u de kans op condens en vochtplekken. Het bevestigen van de isolatieplaten kan met behulp van speciale schroeven, of door middel van een lattensysteem.

  schuin dak isoleren Tiel

  EPS en XPS isolatieplaten

  Hoewel hardschuim het meest gebruikt wordt, bestaan er nog verschillende andere basismaterialen voor het maken van isolatieplaten. Twee materialen die veel op elkaar lijken zijn EPS en XPS. XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen, EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Dit laatste staat beter bekend als piepschuim. Zowel XPS als EPS kent een hoge vochtbestendigheid. Dit betekent dat vocht en condens het materiaal niet zullen aantasten.

  Hoewel de materialen op elkaar lijken, bestaat er wel degelijk een verschil. EPS heeft namelijk de kenmerkende bolletjesstructuur van piepschuim, terwijl XPS meer op schuim lijkt. De platen van geëxtrudeerd polystyreen beschikken daarbij over een grotere drukvastheid. Dit betekent dat ze meer gewicht kunnen dragen, en hun vorm behouden zelfs bij een hoge druk. Het nadeel is dat deze platen ook een groter budget vragen, het verschil ligt tussen de €2,- en 7,- per vierkante meter. Het is aan u om te kiezen voor het materiaal dat het beste bij u past.

  Isolatiewaarde & dikte van isolatiemateriaal

  Wanneer u een juiste vorm van isolatie zoekt bij een isolatiebedrijf in Tiel, dan moet adviseren wij om aandacht te besteden aan de verscheiden soorten isolatiewaarde. De drie waarden zijn de R-, L- en K-waarde. Het is afhankelijk van uw wensen welke van deze waarden een doorslaggevende factor vormt in uw materiaalkeuze.

  1. De R-waarde: de R-waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat door een bepaald materiaal (de warmteweerstand). Het berekenen van de warmteweerstand is niet heel ingewikkeld: hiervoor deelt u de dikte van het gekozen isolatiemateriaal door de Lambawaarde.
  2. De K-waarde: de K-waarde geeft aan welk isolatieniveau uw pand ongeveer heeft. Het is belangrijk dat de K-waardering zo laag mogelijk blijft. De K-waardering bouwt men op uit de verschillende U-waarden van het huis.
  3. De U-waarde: de U-waarde is een waardering die staat voor de isolatiewaarde van een bepaald deel van de bouwconstructie. Het dak, de vloer, maar ook de beglazing heeft elk een eigen isolerend niveau. Opgeteld vormen de U-waarden de isolatiewaarde van het huis.

  De verschillende lambdawaarden

  De laatste waardering die we graag bij u onder de aandacht willen brengen is de Lambdawaarde. Deze staat voor de isolatiewaarde van een bepaald isolatiemateriaal. Het geeft aan hoeveel warmte er bij een dikte van 1 meter en een oppervlakte van 1m2, bij een verschil van 1 Kelvin verloren gaat. Het getal dat hieruit komt moet zo laag mogelijk liggen, voor het beste effect. Het verschilt per isolatiemateriaal hoe hoog de lambdawaarde ligt, maar de meeste liggen tussen de 0.038. Hieronder ziet u voor de belangrijkste isolatiematerialen de bijbehorende lambdawaarde, met de beste waarden bovenaan.

  • PIR en PUR: 0.023 – 0.032
  • XPS: 0.026 – 0.033
  • EPS: 0.030 – 0.042
  • Glaswol: 0.032 – 0.040
  • Schapenwol: – 0.035 – 0.039
  • Rotswol: 0.035 – 0.042
  • Houtvezel en vlas: 0.038 – 0.040
  • Cellenglas: 0.042 – 0.050
  Hieruit volgt dat hoe lager de lambdawaarde ligt, hoe minder u van het product nodig hebt om een bepaalde RD-waarde te bereiken. In Nederland geldt een minimale R(d) waarde van 3.5, maar het advies van Milieucentraal is om minimaal te kiezen voor een waardering van 4. Zo bespaart u verhoudingsgewijs veel meer, terwijl u vrij weinig hoeft bij te betalen. Rekenen we de R(d)waarde om naar diktes isolatiemateriaal, dan zult u van glaswol ongeveer een laag van 14 tot 16 centimeter dikte nodig hebben, terwijl PIR al in een laag van 7 tot 9 centimeter een voldoende isolatie biedt. Voor natuurlijke producten geldt een minimale dikte van 13 tot 16 centimeter.

  Zelf de benodigde dikte berekenen

  Wilt u zelf uitrekenen hoeveel materiaal er nodig is voor uw pand in Tiel? Vermenigvuldig dan de gewenste RD waardering met de lambdawaarde in centimeters. Dit betekent dat u bij de bovenstaande lambdawaarden de punt twee stapjes naar rechts moet zetten: een lambdawaarde van 0.042 wordt 4.2 in centimeters. Stel: u wilt rotswol gebruiken voor de dakisolatie, en hiermee een RD waarde van 4 bereiken. De som wordt dan: 3.5 x 4 = 14. U zult de rotswol in een laag van 14 centimeter moeten aanbrengen om de gewenste isolatiewaarde te behalen.

  Offertes aanvragen

  PRIJSTABEL: dakisolatie kosten

  Type dakisolatie (Rc=4, 75m²) Gemiddelde kosten* Gemiddelde besparing p.j. Terugverdientijd
  Schuin dak (buitenzijde) €3.500,- tot €5.000,- €650,- 7 jaar
  Schuin dak (binnenzijde) €1.500,- tot €3.000,- €400,- 5 jaar
  Plat dak €3.000,- tot €4.000,- €550,- 6 – 7 jaar
  Zoldervloer (50m²) €1.000,- tot €2.000,- €400,- 3 – 4 jaar

  * Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

  Zelf dakisolatie aanbrengen

  Hebt u maar een beperkt budget en bent u enigszins handig aangelegd? Dan is het een optie om zelf de isolatie aan te brengen. Wij adviseren dan om te kiezen voor het isoleren van de binnenzijde van het schuin of plat dak, met behulp van dakisolatieplaten of glaswol. Deze dakisolatieplaten vindt u bij vrijwel elke bouwmarkt in Tiel, en vereisen relatief weinig installatietijd. Bent u begonnen met het aanbrengen van de dakisolatieplaten en komt u erachter dat de klus lastiger is dan gedacht? Aarzel dan niet om alsnog contact op te nemen met een erkend isolatiespecialist uit ons netwerk in Tiel. Deze zal de klus met alle plezier voor u afronden.

  Benodigdheden

  • Meetlint
  • Handzaag
  • Potlood
  • Scherp (stanley) mes
  • Schroefmachine
  • Isolatieplaten
  • Bouwschuim
  • Alu tape
  • Bevestigingsnet
  zelf dak isoleren
  dakisolatie subsidie

  Stappenplan zelf dak isoleren

  Dit stappenplan is geschikt voor het aanbrengen van glaswol of steenwol tegen een hellend dak. Onze experts uit Tiel hebben het proces opgedeeld in een aantal eenvoudige stappen, waarmee u aan de slag kunt. Hebt u nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het offerteformulier.

  • Stap 1. Start met het maken van een regelwerk tegen de bestaande dakconstructie. Dit is een raster bestaande uit houten dwarsbalken over de huidige draagbalken. Plaats de balken ongeveer 30 centimeter van elkaar.
  • Stap 2. Meet het isolatiemateriaal af en snij het in stukken. Bij glaswol moet u er om denken dat de glasvezels niet in uw mond of ogen terechtkomen. Onder meer een stofbril, mondkapje en stevige werkhandschoenen worden door onze experts uit Tiel aangeraden.
  • Stap 3. Plaats de rollen tussen de balken en het schuin dak. Kiest u voor een dampwerende laag? Plaats deze dan naar u toe. Dit heeft het beste effect tegen houtrot.
  • Stap 4. Vindt u het lastig om met grote stukken glaswol of steenwol te werken? Maak dan gebruik van kleinere stukken. Houdt er rekening mee dat dit wel ten nadelen kan zijn van de uiteindelijke isolatiewaarde. Dicht in dit geval de randen af met speciaal isolatietape.

  Subsidie dakisolatie 2019

  Om de kosten voor dakisolatie gedeeltelijk te financieren is het mogelijk om gebruik te maken van een subsidie. Vanaf 2 september 2019 is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis ook weer beschikbaar voor particulieren. Tot die tijd konden alleen Verenigingen van Eigenaren aanspraak maken op de isolatiesubsidie. U moet wel minstens twee energiebesparende maatregelen nemen om de subsidie aan te vragen. Isoleer bijvoorbeeld naast uw dak ook de vloeren! Wilt u meer weten over subsidies? Dan gaat u naar de website van de rijksoverheid of rvo.nl.

  In bepaalde gevallen hebben gemeentes eigen subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. U vraagt dit het beste na bij uw gemeente zelf of u vult uw gegevens in op energiesubsidiewijzer.nl.

  Voor bepaalde werkzaamheden in en om uw huis geldt een verlaagd btw-tarief op arbeidskosten. Het isoleren van uw huis valt hier ook onder. Dit betekent dat u slechts 9% btw betaald in plaats van de gebruikelijke 21%. Ga naar
  de website van de belastingdienst voor meer informatie hierover.

  Gratis offertes vergelijken: bespaar op de kosten!

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dakisolatie bij u thuis? Hebt u een vraag over het plaatsen van dakisolatieplaten? Of wilt u meer weten over het exacte verschil tussen glaswol en steenwol? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het offerteformulier. De aan ons netwerk gelieerde isolatiebedrijven informeren u met alle plezier over de prijzen en mogelijkheden.

  Start hier uw gratis offerteaanvraag!

  Wanneer u een offerteaanvraag doet via ditzelfde formulier ontvangt u meerdere geheel vrijblijvend offertes van isolatie experts uit Tiel. Het is aan u om de offertes met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de specialist die het beste bij u past. Wie kiest voor de inzet van een isolatiespecialist uit ons netwerk in Tiel voor de dakisolatie, profiteert gegarandeerd van aantrekkelijke prijzen.

  Daarnaast biedt een isolatiebedrijf altijd heldere voorwaarden aan. Hierdoor komt u halverwege de klus niet opeens voor verrassingen te staan. Wij helpen u met alle plezier verder.

  Gratis offertes vergelijken
  Gevelisolatie Tiel

  Gevelisolatie

  Zoals gezegd kunt u bij de Nederlandse overheid een subsidie aanvragen voor de dakisolatie, mits u deze combineert met een andere vorm van woningisolatie. Eén van de mogelijkheden is een gevelisolatie. Bij een gevelisolatie zullen wij de buiten- of binnenzijde van de gevel bedekken met een isolatielaag, die wij weer afdekken.

  Vloerisolatie Tiel

  Vloerisolatie

  Een vloerisolatie is een andere vorm van woningisolatie die is te combineren met een dakisolatie. Bij een vloerisolatie brengen wij onder de vloer een isolatielaag aan. Deze zorgt ervoor dat de warmte niet meer via de grond verloren gaat. Dit heeft tevens een verbeterde luchtvochtigheid en een verminderde kans op ongedierte en schimmels tot gevolg.

  Spouwmuur isoleren

  Spouwmuurisolatie

  Voor wie maar een beperkt budget heeft is een spouwmuurisolatie wellicht een goede keus voor de combinatie met een dakisolatie. Bij een spouwmuurisolatie spuiten wij vloeibaar PUR of isolatieparels vermengd met lijm in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Dit zal de warmteweerstand aanzienlijk verhogen en u jaarlijks tot €250,- besparen.

  Kruipruimte isolatie

  Kruipruimte

  Meestal kiezen onze klanten uit Tiel voor een zogeheten bodemisolatie in plaats van een vloerisolatie. De term bodemisolatie staat voor de isolering van de kruipruimte met behulp van schelpen of thermoskussen. Zo kan kou niet meer opstijgen via de vloer. De bodemisolatie is ook prima te combineren met vloerverwarming.