Gevelisolatie Tiel

Gevelisolatie Tiel

Sinds 1 januari 2015 is elke woningverhuurder en –verkoper verplicht om een energielabel te kunnen tonen. Middels dit energielabel wordt aangegeven hoe energiezuinig het pand is. Om de verkoopwaarde te doen stijgen is het zaak om een zo hoog mogelijk label te krijgen. Een verbeterde isolatiewaarde van uw huis in Tiel kunt u onder andere bereiken door de gevel te isoleren. Een gevelisolatie kost relatief veel geld, en zal enige verbouwtijd vergen. U verdient deze kosten op de lange termijn echter gemakkelijk terug, doordat u jaarlijks maximaal kunt besparen op de energiekosten. Daarnaast brengt een isolering van de gevel nog andere voordelen met zich mee, zoals een betere geluidsisolatie. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een gebruikte isolatietechniek? Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Door het contactformulier in te vullen ontvangt u verschillende offertes (tot max. 5) van de bij ons aangesloten isolatiebedrijven uit Tiel! Vergelijk deze op prijs, voorwaarden en aanbod om zo het isoleerbedrijf te vinden voor uw klus.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer snel naar:

Voordelen gevelisolatie

Wie een gevel laat isoleren, zal van vele voordelen profiteren. Het grootste voordeel is natuurlijk de verbeterde isolatiewaarde en daarmee de besparing op de stookkosten. Een ander positief punt is dat dankzij de gevelisolatie de verkoopwaarde van het pand tevens omhoog gaat. Tot slot zorgt een goed geïsoleerde muur ervoor dat condensvorming wordt voorkomen. Geen condens heeft een aantal voordelen van zichzelf; de grootste is dat er hierdoor minder kans is op schimmel, houtrot en andere vochtproblemen. Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag of er dan ook nadelen aan de gevelisolatie zijn. Die zijn er niet, behalve dat het initieel een grote investering nodig is.

  • U bespaart jaarlijks flink op uw energierekening
  • U voorkomt ernstige schimmelproblemen
  • Dankzij gevelisolatie verhoogt uw woongenot en creëert u een gezonde leefomgeving
  • U verhoogt tevens de waarde van het pand, wat gunstig is als u het huis in de toekomst gaat verkopen

Welke soorten gevelisolatie zijn er?

Als u de isolatiewaarde van uw woning wilt verhogen dan is gevelisolatie één van de vele opties. Het voordeel hiervan, ten opzichte van andere vormen van isolatiewerkzaamheden, is dat u een hogere besparing behaalt. Een goed geïsoleerde gevel kan u op meerdere manieren realiseren. Allereerst is er spouwmuurisolatie. Dit wordt in Tiel het meest toegepast, omdat u tegen een relatief lage prijs een hoge besparing kunt halen. Wanneer er geen spouwmuur aanwezig is wordt er ook wel gekeken naar buitengevelisolatie en de isolatie van de binnenzijde van de gevel.

Welke vorm van gevelisolatie kiest u?

Welke vorm van muurisolatie het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van de mogelijkheden en uw persoonlijke wensen. De specialisten uit ons netwerk in Tiel zullen in eerst instantie spouwisolatie aanraden, omdat dit minder ingrijpend is dan de andere vormen. Wanneer u echter ook uw buitenmuur wilt opknappen, is buitengevelisolatie erg geschikt omdat u hiermee twee vliegen in één klap slaat. Hier is in de meeste gevallen wel een vergunning voor nodig, dus als u liever zonder vergunning aan de slag gaat is muurisolatie vanaf de binnenzijde de laatste mogelijkheid.

Gevelisolatie voordelen Tiel

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor het toepassen van een gevelisolatie? Wilt u uw gevel laten isoleren door een professional, maar weet u niet welke isolatietechniek u het beste kunt laten toepassen? Of hebt u behoefte aan meer informatie over de diverse materialen, en de mogelijkheden voor besparen? Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Via het contactformulier kan u eenvoudig en snel een offerteaanvraag doen. Na de aanvraag ontvangt u tot maximaal 5 verschillende offertes van bedrijven werkzaam in Tiel. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig wordt geholpen door de bij ons aangesloten isolatiespecialisten, die ruime ervaring heeft binnen het vakgebied. Door de offertes te vergelijken kunt u tot 40% besparen op de definitieve kosten!

Offertes aanvragen

Buitengevelisolatie

Voor een gevelisolatie zijn er in Tiel een aantal veelgebruikte methoden. In het geval van buitenisolatie, laat u een extra laag isolatiemateriaal tegen de buitenkant bevestigen, waarna er een nieuwe gevel op geplaatst wordt. Dit is een ingrijpende gebeurtenis die een aantal dagen in beslag neemt en vergeleken met andere isolatiewerken veel geld kost. U profiteert echter wel van een nieuwe gevel, uitstekende geluidsisolatie en u bespaart tot wel €750,- per jaar op uw energierekening! Wij worden vaak gevraagd of buitengevelisolatie zelf uitgevoerd kan worden, maar dit raden de specialisten uit onze database altijd af. Om problemen te voorkomen dient u de klus over te laten aan een erkend isolatiespecialist. Om u tegemoet te komen in de kosten heeft u in sommige gevallen recht op een subsidie van de overheid en hoeft u slechts 6% BTW te betalen over de arbeidskosten.

buitengevel isoleren Tiel

Hoe werkt buitengevelisolatie

Bij buitengevelisolatie plaatsen de experts uit Tiel het isolatiemateriaal tegen de buitenkant van de gevel aan. In de meeste gevallen lijmen ze dit vast met speciale lijm maar een enkele keer zullen zij een speciaal regelwerk plaatsen. Om het materiaal en de gevel te beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden, werken zij het vervolgens af door een nieuwe buitenmuur te plaatsen.

Afwerking buitengevel

Er bestaan verschillende manieren waarop u de nieuwe buitenmuur kan laten afwerken. Wat wij in Tiel veel zien is dat veel klanten kiezen voor een nieuwe gevel van steenstrips. Dit is een strip van afgezaagde bakstenen, waardoor u de authentieke gevel nabootst zonder dat er een compleet nieuwe buitenmuur gebouwd moet worden. Als u liever een egaal oppervlak laat realiseren, laat dan de buitenzijde stucen. Het stucwerk is beschikbaar in diverse kleuren, zodat u zelf bepaalt hoe het huis eruit komt te zien. Uiteraard is ook gevelbekleding van hout of kunststof een optie! De gevelpanelen geven elke woning een bijzondere uitstraling.

Binnenmuur isoleren

In sommige gevallen is muurisolatie vanaf de buitenzijde in Tiel niet mogelijk of toegestaan. Wanneer in binnenshuis voldoende ruimte heeft, is het in dat geval ook een optie om de binnenzijde van muurisolatie te voorzien. Dit is, in tegenstelling tot andere vormen van muurisolatie, relatief eenvoudig zelf te realiseren. Hierdoor liggen de prijzen een stuk lager, maar daar staat tegenover dat ook de besparing minder is. Daarbij is het belangrijk om te onthouden dat er aan de binnenzijde van de muur een voorzetwand geplaatst wordt, waardoor u gedeeltelijk op uw woonruimte moet inleveren. Als u al in een kleine woning woont is het daarom wellicht verstandiger om een andere vorm van muurisolatie te kiezen.

Hoe werkt het isoleren van de binnenmuur?

Uiteraard is het mogelijk om ook de isolatie van de binnenmuur uit te besteden! De muurisolatie werkt in de praktijk grotendeels hetzelfde. Er wordt een houten regelwerk tegen de binnenzijde van de gevel geplaatst, waarna specialisten dit opvullen met isolatiemateriaal. In overleg zullen de specialisten het regelwerk afwerken met hout of gipsplaten. U dient dit zelf nog af te werken met behang, verf of stucwerk.

Spouwmuurisolatie

De meest voorkomende vorm van muurisolatie is in Tiel nog altijd spouwmuurisolatie. In het geval van buitengevelisolatie en isolatie van de binnenmuur ervaart u meerdere dagen overlast van de verbouwing, terwijl de spouwmuur binnen een dag gevuld is. Spouwmuurisolatie is mogelijk met diverse materialen die elk hun voor- en nadelen hebben. Klanten uit Tiel denken vaak dat het materiaal de grootste invloed is op de hogere isolatiewaarde. Wat u gaat besparen hangt echter grotendeels af van de dikte van uw spouwmuur! Of u nu glaswol, steenwol, PUR schuim of isolatiekorrels gebruikt: hoe dikker de spouw, hoe hoger de besparing. Bij een gemiddelde rijtjeswoning liggen de totale kosten rond de €6.000,- en daarmee bespaart u tot wel €200,- per jaar.

binnenmuur isoleren

Hoe werkt spouwisolatie?

Spouwisolatie is over het algemeen in slechts één dag uitgevoerd. De specialist uit Tiel checkt vooraf of er geen sprake is van vervuiling en zal daarna kleine gaatjes boren in de voegen van de gevel. Vervolgens wordt het materiaal via deze boorgaten in de spouwmuur gespoten, net zolang totdat de volledige muur gelijkmatig gevuld is. Na afloop zal de specialist de boorgaten weer dichten zodat er uiteindelijk niets meer van te zien is!

Vergunning nodig?

Zoals eerder vermeld werd, profiteert u bij gevelisolatie niet alleen van een uitstekende warmte- en geluidsisolatie, maar is het materiaal ook erg goed bestand tegen vocht. De kans op vochtproblemen wordt daardoor enorm verkleind. Als u al vochtproblemen heeft dan zult u deze eerst moeten oplossen, voordat de isolatiewerkzaamheden van start kunnen gaan. Als u dit niet doet loopt u kans dat de vochtproblemen verergeren.

Is mijn gevel geïsoleerd?

Bouwjaar van uw woning: voorzien van isolatie?

Heeft u net een huis gekocht of bent u geïnteresseerd in een huis, maar weet u nog niet hoe het zit met de warmte- en geluidsisolatie? Aan de hand van het bouwjaar is prima te achterhalen hoe het met de isolatie staat. Woningen in Tiel die na 1989 gebouwd zijn, beschikken over het algemeen over fatsoenlijke gevelisolatie. Als de woning tussen 1976 en 1988 is gebouwd dan is er vaak al wel gevelisolatie aanwezig maar omdat de isolatietechnieken en –materialen in de tussentijd zodanig verbeterd zijn, loont het waarschijnlijk nog steeds om uw woning na te laten isoleren. Een woning die voor 1975 gebouwd is, is over het algemeen nog niet geïsoleerd.

Isoleren van een bestaande woning

Het isoleren van een gevel staat ook wel bekend onder de term na-isolatie. Dit komt doordat een gevelisolatie meestal bij bestaande panden wordt toegepast, als een spouwmuurisolatie geen optie is. Voordat u een specialist uit Tiel inschakelt voor het uitvoeren van de gevelisolatie, dient u eerst toestemming te vragen bij de gemeente. U moet bijvoorbeeld aan kunnen tonen dat door het isoleren van de gevel, de isolatiewaarde van de muur, inclusief het nieuwe isolatiemateriaal, boven de 1.3 komt te liggen. Met een dergelijke RC-waarde is duurzaamheid gegarandeerd, en weet u zeker dat u voldoende op de stookkosten zult besparen. Laat u een nieuwe woning bouwen? Dan dient de isolatiewaarde zelfs boven de 3.5 te stijgen.

gevelisolatie prijzen Tiel

Ventilatie is belangrijk

Als u uw woning in Tiel goed laat isoleren, is goede ventilatie extra belangrijk. Door het isolatiemateriaal, voorkomt u over het algemeen vochtproblemen. Wij als bewoners produceren op dagelijkse basis echter zoveel vocht dat dit ook afgevoerd moet worden. Als u nog geen ventilatieroosters bij uw deuren en ramen hebt dan raden wij u dit van harte aan. U kan er ook voor kiezen om eenmaal per dag de ramen een half uur te openen. Hiermee ververst u de lucht in huis en profiteert u van een gezondere leefomgeving.

gevelisolatie buitenzijde

Vochtproblemen oplossen

Zoals eerder vermeld werd, profiteert u bij gevelisolatie niet alleen van een uitstekende warmte- en geluidsisolatie, maar is het materiaal ook erg goed bestand tegen vocht. De kans op vochtproblemen wordt daardoor enorm verkleind. Als u al vochtproblemen heeft dan zult u deze eerst moeten oplossen, voordat de isolatiewerkzaamheden van start kunnen gaan. Als u dit niet doet loopt u kans dat de vochtproblemen verergeren.

Akoestiek en brandveiligheid

Afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u kiest, horen ook een verbeterde brandveiligheid en akoestiek bij de voordelen van gevelisolatie. Wat betreft akoestiek gaat het dan om een vermindering van de geluidsoverlast van buitenaf. Een verbeterde brandveiligheid heeft te maken met het feit dat verschillende isolatiematerialen een brandvertragende werking hebben. Voorbeelden van brandveilige materialen zijn rotswol en schapenwol. Hebt u een vraag over de mogelijkheden en prijzen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Zo vraagt u eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan van bedrijven gespecialiseerd in brandveilig materiaal.

gevelisolatie  glaswol Tiel

Welke isolatiematerialen zijn er?

Wie ervoor kiest om de gevel te isoleren kan uit diverse isolatiematerialen kiezen. Er zijn diverse isolatiematerialen beschikbaar per type muurisolatie. Bij spouwmuurisolatie is er volop keuze: glaswol, EPS parels, PUR- schuim zijn een aantal keuzes.

In Tiel is met name PUR-schuim populair vanwege de hoge isolatiewaardes. Hier hangt echter ook een hoger prijskaartje aan dan de overige materialen, €25,- tot €30,- per vierkante meter.

Glaswol is de goedkoopste keuze: u betaalt €15,- tot €20,- per vierkante meter.

Tot slot kan u kiezen voor EPS parels, hiervoor betaalt u €20,- tot €25,- per vierkante meter. Dit zijn kleine parels van piepschuim die in de spouwmuur verlijmd worden.

Binnen- en buitenzijde muur isoleren

Bij muurisolatie vanaf de binnen- en buitenzijde buitengevelisolatie gebruiken specialisten in Tiel voornamelijk isolatieplaten omdat zij deze eenvoudig kunnen bevestigen. De platen worden gemaakt van diverse materialen, zoals onder andere PUR en glaswol.

Wilt u weten welk isolatiemateriaal het beste aansluit bij uw wensen? Kom in contact met menig isolatiebedrijf uit ons netwerk. Zij voorzien u graag van advies en sturen u desgewenst vrijblijvend meerdere offertes toe.

Gevelisolatie prijzen

Het laten plaatsen van een gevelisolatie in Tiel, met welke isolatietechniek dan ook, kan aardig in de prijzen oplopen. Wanneer u kiest voor het isoleren van de buitenmuur dan spreken we al snel over prijzen rond de €14.000,-. Maakt u de keuze voor een iets minder dure techniek, zoals de isolering van de binnenmuur, dan nog komen de kosten al snel rond de €10.000 te liggen. Voordat u zichzelf afvraagt of de gevelisolatie de besparing wel waard is, is het wel verstandig om ook de besparing in gedachten te houden. Na een aantal jaar heeft u namelijk de investering volledig terugverdiend terwijl u nog steeds op uw kosten bespaart. Op lange termijn is isolatie van de binnen- of buitenzijde van de gevel altijd de moeite waard. Bij gevelisolatie vanaf de buitenzijde bespaart u tot wel €750,- per jaar. Daarmee bedraagt de gemiddelde terugverdientijd 8 tot 13 jaar. Dat is een stuk langer dan de 4 jaar die het duurt voordat u spouwisolatie terugverdiend. Dit kost bij een gevel van 65 vierkante meter €800,- tot €1.150,-. Daarentegen bespaart u met spouwisolatie ook minder, namelijk tot €500,- per jaar.

Subsidie

Om het isoleren van gevels, daken en vloeren te stimuleren had de overheid in 2017 en 2018 60 miljoen euro beschikbaar gesteld aan subsidies. Hier zou u recht op hebben indien u meer dan één isolerende maatregel trof. Sinds halverwege 2017 is het budget voor de komende twee jaar echter al op, waardoor u hier geen aanspraak meer op kan maken. In sommige gevallen bieden gemeentes of provincies ook lokale subsidies aan. Hierover kunt u het beste in gesprek gaan bij het gemeenteloket, of advies vragen aan een isolatiespecialist uit Tiel.

Korting op de BTW

Tot slot wil de overheid inwoners graag stimuleren om de isolatiewerken uit te laten voeren door erkende isolatiebedrijven. Daarom krijgt u korting op de BTW voor de gemaakte arbeidsuren. In plaats van 21% hoeft u nog maar 6% BTW te betalen. Wilt u weten met welke prijzen u ongeveer rekening moet houden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de bedrijven uit ons netwerk.

Prijstabel

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs spouwmuur* Gem. prijs buitenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,- €500,- tot €650,- €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,- €800,- tot €1.150,- €8.100,- tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,- €1.200,- tot €1.450,- €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,- €1.500,- tot €1.850,- €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €2.200,- tot €2.550,- €18.100,- tot €22.050,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief BTW. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Bespaar op de kosten? Vergelijk gevelisolatie specialisten!

Bent u inmiddels overtuigd en nieuwsgierig naar de kosten van het isoleren van de binnenzijde van de muur? Of spreekt gevelisolatie langs de buitenzijde u meer aan vanwege de goede geluidsisolatie? Voor welke vorm van isolatie u ook kiest: wij begrijpen dat u nooit teveel wilt betalen. Doordat een groot deel van de totale kosten uit de arbeidskosten bestaan kan u hier flink op besparen! De arbeidskosten verschillen namelijk per aanbieder. Dankzij onze unieke werkmethode krijgt u de kans om verschillende specialisten uit Tiel met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod. Hierdoor bespaart u tot wel 40% op de totale kosten! Benieuwd naar de exacte prijzen? Vul dan ons contactformulier zo nauwkeurig mogelijk in en u ontvangt zo spoedig mogelijk tot wel 5 vrijblijvende offertes!

gevelisolatie kosten Tiel
Offertes aanvragen
Dak isoleren Tiel

Dakisolatie

Wilt u naast de isolering van de gevel nog andere vormen van isolatie uitvoeren? Kies dan bijvoorbeeld voor een dakisolatie. Deze vorm van isoleren levert een zeer hoge mate van isolatie op, terwijl de klus relatief makkelijk zelf is uit te voeren.

Spouwmuurisolatie Tiel

Spouwmuurisolatie

Is uw budget niet groot genoeg voor een gevelisolatie, maar is de spouw van uw woning nog niet van isolatie voorzien? Laat dan een spouwmuurisolatie plaatsen. Deze vorm van isolering is goedkoop, en de investering is binnen vier jaar terug te verdienen.

Vloer isolatie Tiel

Vloerisolatie

Eén van de meest doeltreffende manieren om vocht in huis tegen te gaan, is een vloerisolatie. Andere voordelen van het isoleren van de vloer zijn de stabilisering van de luchtvochtigheid en het tegengaan van tocht.

Kruipruimte isoleren

Kruipruimte

Wanneer u w kruipruimte voldoende hoogte heeft, dan raden wij aan deze van een isolatielaag te voorzien in plaats van de vloer. Hiermee is het mogelijk om aanzienlijk op de kosten te besparen, en hebt u minder last van het klussen.