Dak laten isoleren?

Vergelijk offertes van isolatiespecialisten & bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Dakisolatie Veenendaal

Met dakisolatie in Veenendaal bespaart u jaarlijks tot wel honderden euro’s op de energierekening! Bovendien verliest u minder warmte waardoor het ’s winters heerlijk warm blijft. Een hoger wooncomfort en een lagere energierekening: dat wilt u toch ook?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt na de aanvraag zo spoedig mogelijk de offertes van maximaal 5 isolatiespecialisten in uw regio. Vergelijk, kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Meer weten over dakisolatie? Lees dan verder. U vindt hier praktische informatie over de verschillende manieren waarop u het dak kunt isoleren, de vele mogelijke isolatiematerialen en natuurlijk de voor- en nadelen. Tot slot geven we u een eerlijk beeld van de gemiddelde prijzen en leggen we uit hoe u in aanmerking komt voor een subsidie!

Wat is dakisolatie?

In het geval van dakisolatie, plaatst de isolatie expert isolatie tegen het dak. Dit kan aan de binnenkant én aan de buitenkant. Welke optie voor u de beste keuze is, hangt af van uw eigen voorkeuren.

Bij dakisolatie zijn er verschillende geschikte materialen: minerale wol wordt veel gebruikt bij de isolatie van de binnenkant van het dak en stijve isolatieplaten zijn vooral geschikt voor de isolatie van de buitenkant van het dak.

Dakisolatie is één van de isolatiemethodes die de hoogst mogelijke besparing opleveren. Warmte stijgt namelijk, en daardoor verliest u mogelijk onnodig veel warmte via het dak. Een ongeïsoleerd dak verliest tot wel 30% van de warmte in huis: zonde natuurlijk!

dakisolatie

Waarom het dak isoleren?

Het isoleren van uw dak heeft tal van voordelen. Voor uw wooncomfort, dat zeker zal stijgen, én voor uw portemonnee. Door de lagere energiekosten bespaart u namelijk tot honderden euro’s per jaar!

 1. U bespaart jaarlijks op de energiekosten, bij een schuin dak loopt de besparing op tot wel €650,- per jaar!
 2. U verliest minder warmte, en daardoor is het een aangename binnentemperatuur in huis.
 3. Het verlaagt de CO2-uitstoot, omdat u minder hoeft te stoken. Hierdoor draagt u bij aan een beter milieu.
 4. Goede dakisolatie verhoogt de waarde van uw woning! Dat komt van pas als u het huis in de toekomst nog eens wil verkopen.
 5. U verdient de investering in gemiddeld 5 tot 7 jaar alweer volledig terug!

Wat kost dakisolatie?

De kosten van dakisolatie beginnen bij een schuin dak aan de binnenzijde rond de €1.500,- tot €3.000,-. Dit hangt natuurlijk af van uw dakoppervlak en het gekozen isolatiemateriaal. Isoleren aan de buitenzijde is iets duurder, gemiddeld tussen de €3.500,- tot €5.000,-. Hoewel de kosten hoger zijn, moet u ook onthouden dat de gemiddelde besparing per jaar waarschijnlijk ook iets hoger is: rond de €650,- per jaar ten opzichte van €400,- bij isoleren vanaf de binnenkant. Op de lange termijn kan dit daardoor toch een voordelige optie zijn!

Wat kost dakisolatie bij een plat dak? Gemiddeld rond de €3.000,- tot €4.000,-. De exacte prijs hangt ook hier af van de gekozen methode en het gebruikte isolatiemateriaal. Benieuwd naar de exacte prijs? Vergelijk gratis offertes!

Dakisolatie: kosten 2024

Type dakisolatie (Rc=4, 75m²)

Gemiddelde kosten*

Gemiddelde besparing p.j.

Terugverdientijd

Schuin dak (buitenzijde)

€3.500,- tot €5.000,-

€650,-

7 jaar

Schuin dak (binnenzijde)

€1.500,- tot €3.000,-

€400,-

5 jaar

Plat dak

€3.000,- tot €4.000,-

€550,-

6 – 7 jaar

Zoldervloer (50m²)

€1.000,- tot €2.000,-

€400,-

3 – 4 jaar

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten, vraag gratis offertes aan!

Rendement en terugverdientijd

U bespaart met dakisolatie jaarlijks op uw energierekening. U hoeft namelijk minder te stoken voor dezelfde aangename binnentemperatuur, waardoor de energierekening een stuk lager is. Hoeveel u precies terugverdient hangt af van uw eigen stookgedrag, de gasprijs en de buitentemperatuur.

Een dak isoleren zorgt voor een besparing van €400,- tot €650,- per jaar. Bij het isoleren van de buitenkant van het dak zorgt u voor de hoogst mogelijke besparing, maar doordat de kosten ook hoger liggen is de terugverdientijd langer. Schuin dak isolatie aan de buitenkant verdient u terug in gemiddeld 7 jaar, terwijl u isolatie aan de binnenkant in gemiddeld 5 jaar al terugverdient.

zolder isoleren

Deze factoren beïnvloeden de isolatiekosten

Wat dakisolatie per m² gaat kosten, hangt af van verschillende factoren. Op sommige van deze factoren hebt u zelf invloed, zo kunt u hier al rekening mee houden met het maken van alle keuzes. Andere factoren, zoals de arbeidskosten, kunt u niet zo makkelijk beïnvloeden.

De kosten zijn onder meer afhankelijk van:

 • Type dak: het isoleren van een schuin dak of een plat dak is verschillend in kosten.
 • Gekozen isolatiemethode: isoleren van binnen of buiten zorgt voor een verschil in prijs.
 • Isolatiematerialen: de prijs per vierkante meter verschilt per isolatiemateriaal. Vaak hangt dit bovendien samen met de isolatiewaarde.
 • De arbeidskosten: elke isolatiespecialist hanteert een eigen tarief. De arbeidskosten kunnen daardoor flink verschillen per dakisolatiebedrijf.

Besparen op de kosten van dakisolatie in Veenendaal?

Kies de isolatie expert met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Dak isoleren: de mogelijkheden

Om warmteverlies via het dak te voorkomen zijn er verschillende opties. U kunt uiteraard de binnen- of buitenkant van het dak isoleren, maar het is ook mogelijk om de zoldervloer van isolatie te voorzien. Ook door het plaatsen van een groendak voorkomt u warmteverlies en houdt u het vooral ’s zomers heerlijk koel in huis!

Hieronder leggen we meer uit over de mogelijkheden en de voor- en nadelen hiervan. Wilt u zeker weten welke isolatiemethode het beste bij u past? Vraag dan snel gratis offertes aan!

isolatie dak

Dakisolatie binnenzijde

Dakisolatie aan de binnenzijde van het dak, is met name populair bij schuine daken. Het voordeel van deze methode is namelijk dat de isolatie eenvoudig en snel te plaatsen is. De vakman kan de binnenkant van het dak eenvoudig bereiken via de zolder. Hierdoor is het bovendien een stuk goedkoper dan isoleren langs de buitenzijde: de vakman is minder tijd kwijt waardoor de arbeidskosten lager zijn. Bovendien hoeft er geen steiger gehuurd te worden, waardoor ook materiaalkosten lager liggen.

Zitten er ook nadelen aan?

Bij het isoleren van de binnenkant van het dak is uw besparing iets minder hoog. Toch bespaart u nog steeds tot wel €400,- per jaar, waarmee u de investering in gemiddeld 5 jaar alweer terugverdient!

Bij dakisolatie via de zolder wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen. Isolatieplaten kunnen rechtstreeks tegen het dak geplaatst worden, maar het is ook mogelijk om minerale wol zoals glas- en steenwol te gebruiken. Dit is vooral geschikt bij daken met een houten draagconstructie. De minerale wol wordt dan eenvoudig tussen de balken geklemd en er is verder weinig nodig om de isolatie op z’n plek te houden.

Wordt de zolder gebruikt als werk- of slaapruimte, dan is de isolatie netjes af te werken met behulp van gipsplaten of schroten. Denk in dat geval goed na over de keuze voor het materiaal: hoe dikker de laag isolatie, des te meer leefruimte u moet inleveren. Gelukkig zijn er verschillende materialen die u al vanaf slechts 7 centimeter dikte kan aanbrengen!

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie aan de buitenzijde zorgt voor een net iets hogere besparing: tot wel €650,- per jaar bij een schuin dak en tot €550,- bij een plat dak! Omdat het plaatsen van dakisolatie aan de buitenzijde van een schuin een grote klus is, wordt dit vooral gedaan bij dakrenovaties. De vakman moet namelijk eerst de dakbedekking verwijderen en daarna de isolatieplaten voordat hij de dakpannen weer teruglegt. Hierdoor liggen de kosten, mede door de hogere arbeidskosten, iets hoger: rond de €3.500,- tot €5.000,-. Door de hogere besparing verdient u deze investering toch al in ongeveer 7 jaar terug!

Voor dakisolatie aan de buitenzijde wordt eigenlijk altijd stijve isolatieplaten gebruikt. De vakman brengt deze aan op het dakbeschot en plaatst hier overheen een onderdak en nieuwe tengellatten. Daarna plaatst hij de dakbedekking weer terug.

Bij een plat dak wordt isolatie van buitenaf juist aangeraden! Bij deze methode, ook wel een warm dak genoemd, is de kans op beschadigingen en lekkages veel kleiner dan bij isolatie aan de binnenkant. Er zijn twee verschillende opties bij isolatie aan de buitenkant:

 • Isolatie op de dakconstructie, maar onder de dakbedekking. Zo beschermt het dakleer de isolatie tegen de verschillende weersomstandigheden en is de dakconstructie onderdeel van de geïsoleerde schil.
 • Isolatie op de dakbedekking. Dit houdt in dat de vakman isolatieplaten rechtstreeks op de dakbedekking plaatst. Dit houdt hij op z’n plek met behulp van ballast, zoals schelpen, stenen of grind. Dit is in veel gevallen de goedkoopste methode, omdat de isolatie snel geplaatst is.

Besparen op de energiekosten? Laat dakisolatie in Veenendaal plaatsen!

Vind snel een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Zoldervloer isoleren

Met dakisolatie voorkomt u warmteverlies via het dak. Maar als u de zolder niet gebruikt, dan is het zonde dat u alsnog warmte verliest aan de zolder. In dat geval is zoldervloerisolatie een goed alternatief!

Bij zoldervloerisolatie wordt de bovenkant van de zoldervloer geïsoleerd, zodat de warmte op de verdieping eronder blijft hangen. De besparing die u hiermee doet is vergelijkbaar met het isoleren van de binnenkant van het dak: tot ongeveer €400,- per jaar. Het voordeel hiervan, is dat het een stuk goedkoper is, rond de €1.000,- tot €2.000,-, afhankelijk van de vloer. U verdient het dus al in gemiddeld 3 tot 4 jaar terug.

Wanneer is zoldervloer isolatie een goed idee?

Als de zolder niet verwarmd is en eigenlijk niet gebruikt wordt. Wanneer u de zolder gebruikt als was- en droogruimte, opslagruimte of als iets anders dan is het slimmer om te kiezen voor dakisolatie van binnenuit.

Hoe wordt de zoldervloer geïsoleerd?

Het dakisolatiebedrijf kijkt eerst naar de constructie van de vloer. Bij een houten vloer zijn er houten draagbalken waartussen de isolatie geklemd wordt. Glaswol en steenwol zijn hier geschikt voor. Bij een betonvloer wordt er meestal gekozen voor isolatieplaten. Het voordeel hiervan is dat deze drukvast zijn en u hier gewoon overheen kunt lopen! U hoeft dus geen extra vloerafwerking aan te brengen.

Groendak aanbrengen

Een andere, unieke manier om uw dak beter te isoleren is met het aanbrengen van een groendak! Een groendak houdt in dat u uw dakbedekking volledig bedekt met begroeiing. Dit kan van alles zijn, van struiken, planten en zelfs bomen tot eenvoudige mossen, grassen en sedumplanten. Een groendak is, afhankelijk van de hellingsgraad, geschikt voor zowel platte als hellende daken.

Groendaken hebben een warmt regulerende werking. Zonlicht wordt ’s zomers door het groendak gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd. Daarbij verdampt het vocht in het groendak, wat voor extra verkoeling zorgt. In de winter zorgt de dikke laag substraat die gebruikt wordt voor extra isolatie waardoor u ook minder warmte verliest via het dak.

Groendaken zien er prachtig uit. Ze hebben een natuurlijke uitstraling waardoor zeker huizen in een landelijke omgeving bijna één worden met de achtergrond. U kiest zelf welk soort groendak geplaatst wordt elk hoe het dak er precies uit komt te zien.

Dak isoleren in Veenendaal? Vind een dakisolatiespecialist!

Vergelijk meerdere bedrijven en kies de expert met het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen

Geschikte isolatiematerialen

Voor het isoleren van het dak zijn verschillende materialen geschikt. De keuze van het materiaal hangt onder meer af van uw budget en de gekozen techniek. Voor isolatie langs de buitenzijde wordt bijvoorbeeld vooral isolatieplaten gebruikt terwijl spuitisolatie of minerale wol vooral geschikt is voor isoleren van binnenuit.

Bij het kiezen van het materiaal moet u onder meer rekening houden met de gemiddelde isolatiewaarde en de dikte die nodig is om het dak optimaal te isoleren. Zeker voor het isoleren van de binnenkant is dit belangrijk, omdat dit invloed heeft op de leefruimte.

Hieronder leest u meer over de materiaalmogelijkheden. Wilt u een persoonlijk advies, twijfel dan niet om gratis offertes aan te vragen.

isoleren van dak

Dakisolatieplaten van PIR, PUR, XPS of EPS

Dakisolatie worden gebruikt bij de isolatie van zoldervloeren, de binnenkant van het dak én de buitenkant van het dak. Zeker isolatieplaten van PIR en PUR zijn populair: door de hoge isolatiewaarde, is deze dun aan te brengen. Zo voorkomt u ruimteverlies. Dit zijn de meest voorkomende isolatieplaten en hun isolatiewaarde. Hoe lager deze waarde, des te beter de isolatie:

 • PIR: heeft een isolatiewaarde van 0,019 tot 0,027 en isoleert daarmee uitstekend.
 • PUR: het oudere broertje van PIR, het heeft een isolatiewaarde van ongeveer 0,022 tot 0,028.
 • XPS: deze platen hebben een isolatiewaarde van 0,034 tot 0,036 en zijn iets goedkoper in aanschaf.
 • EPS: met een isolatiewaarde van 0,032 tot 0,036 worden EPS-platen veel gebruikt voor dakisolatie van binnenuit.

De dakisolatieplaten worden volledig op maat gesneden en daarna aangebracht op het dak. Aan de binnenkant gebruikt de vakman speciale tape om de naden tussen de verschillende platen te dichten.

Gespoten PUR

Het grote voordeel van gespoten PUR is dat het heel snel en eenvoudig aan te brengen is. Hierdoor liggen de arbeidskosten laag, en bespaart u op de kosten. PUR wordt vloeibaar op het oppervlak gespoten. Hierna begint direct het onthardingsproces, waarbij er een stevige substantie ontstaat. Het heeft een goede isolatiewaarde van ongeveer 0,022 tot 0,028. Hierdoor wordt gespoten PUR in ongeveer 7 centimeter dikte aangebracht. Het is geschikt voor zowel de isolatie van de binnenkant van het dak als het isoleren van de zoldervloer.

Glaswol & steenwol

Minerale wol, zoals glas- en steenwol, is geschikt voor het isoleren van houten daken en zoldervloeren. Bij een houten draagconstructie kan de minerale wol eenvoudig tussen de balken geklemd worden.

Het hoeft niet precies op maat gesneden te worden omdat de wol elke vorm aanneemt en het vult zo alle naden en kieren perfect op!

Glas- en steenwol lijken op elkaar, maar zijn wel twee verschillende manieren. Zo heeft steenwol bijvoorbeeld naast een goede warmte-isolatie ook een uitstekende geluidsisolatie. Glaswol is doorgaans iets goedkoper en heeft een íets hogere isolatiewaarde.

Milieuvriendelijke isolatiematerialen

Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor natuurlijke of iets meer milieuvriendelijke isolatiematerialen. Het voordeel van natuurlijke materialen, is dat deze volledig recyclebaar zijn. In sommige gevallen hebben ze bovendien nog extra eigenschappen. Zo zorgt schapenwol voor luchtzuivering in huis: hierdoor is het bij uitstek geschikt voor mensen met allergieën. Omdat de isolatiewaarde van veel natuurlijke materialen iets lager ligt, is het belangrijk om het wat dikker aan te brengen.

Een aantal milieuvriendelijke en natuurlijke isolatiematerialen die u kunt kiezen zijn:

 • Papiervlokken: dit is gemaakt van gerecycled papier en het heeft een isolatiewaarde van 0,035 tot 0,040. Het wordt in de vorm van vlokken in het dak gespoten.
 • Kurk: dit wordt veel gebruikt in de vorm van isolatieplaten. Het heeft een isolatiewaarde van 0,038 tot 0,042 en is volledig te recyclen.
 • Hennep: hennepdekens worden gebruikt worden om de binnenkant van het dak mee te isoleren. Het heeft een isolatiewaarde van 0,038 tot 0,042.
 • Schapenwol: dit heeft luchtzuiverende eigenschappen en is heel gemakkelijk te plaatsen bij houten daken. De isolatiewaarde ligt tussen de 0,035 tot 0,040.

Besparen op de dakisolatie kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes ontvangen

Dakisolatie plaatsen: wat doet de vakman

Het plaatsen van dakisolatie wordt het beste gedaan door een ervaren isolatie expert. Maar hoe gaat de vakman precies te werk? Dit verschilt uiteraard per situatie, omdat het afhangt van het gekozen isolatiemateriaal, de gekozen isolatiemethode en het type dak.

Stel dat u een schuin dak van binnenuit wilt isoleren: de vakman gaat dan als volgt te werk.

 • Stap 1: controle van de dakplaten. De vakman checkt of er aan de buitenkant van de dakplaten geen dampdichte laag zit. Is dit wel het geval, dan kan het vochtproblemen veroorzaken! Het is dan belangrijk dat deze weggehaald wordt.
 • Stap 2: snijd en plaats het isolatiemateriaal. Bij een spanten- of gordingendak wordt het isolatiemateriaal, vaak minerale wol, tussen de houten balken geklemd. De naden worden gedicht met tape, dit zorgt er bovendien voor dat alles op z’n plek blijft zitten. Bij isolatieplaten zaagt of snijdt de vakman alles op maat en schroeft hij dit vast aan de balken.
 • Stap 3: dampremmende laag. Deze laag is nodig om te voorkomen dat vocht bij het isolatiemateriaal komt, maar het zorgt er ook voor dat water bij het isolatiemateriaal nog wel naar buiten kan komen. Zo voorkomt u vochtproblemen of dat de isolatiewaarde verlaagt doordat het materiaal in contact komt met water.
 • Stap 4: afwerking. Deze stap is optioneel. Als u de zolder alleen als opslagruimte gebruikt, dan kunt u overwegen om de wanden niet verder af te werken. Wilt u de kamer onder het dak wel gebruiken, dan werkt de vakman dit af met bijvoorbeeld gipsplaten of schroten.

dakisolatie platen

Is er nog dakisolatie subsidie mogelijk?

Het is zeker mogelijk om een dakisolatie subsidie aan te vragen! Welke subsidie dit is, hangt af van de situatie en uw woonplek. Op rijksoverheid.nl vindt u een handig overzicht met verschillende subsidies die u kunt aanvragen voor het isoleren van uw huis, voor zowel particulieren als VvE’s.

Dit zijn een aantal subsidies en financieringsmogelijkheden waar u mogelijk in aanmerking voor komt:

 • ISDE: de investeringssubsidie duurzame energie is beschikbaar voor particulieren en VvE’s die investeren in twee of meer energiebesparende maatregelen. Naast het plaatsen van dakisolatie moet u in dat geval ook investeren in bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of een warmtepomp. Meer over de voordelen en het subsidiebedrag vindt u op rvo.nl.
 • Plaatselijke subsidies: sommige gemeentes of provincies bieden een plaatselijke subsidie aan, waarmee u een deel van de investering weer terugkrijgt. Zo is er bijvoorbeeld in sommige gemeentes een mooie subsidie voor inwoners die kiezen voor een groendak. Of u in aanmerking komt voor een plaatselijke subsidie, checkt u eenvoudig via verbeterjehuis.nl.
 • Leningen: heeft u geld nodig om te kunnen investeren in dakisolatie? Dan zijn er verschillende opties. Een energiebespaarlening bijvoorbeeld, waarmee u tegen een lage rente van gemiddeld 1% tot 2% uw huis energiezuinig kunt maken! Of extra lenen bij de hypotheek voor het verduurzamen van uw huis. Op milieucentraal.nl leest u hier meer over.
Recente aanvragen
Dakisolatie in Utrecht
Plat dak isoleren in Amersfoort
Dak laten isoleren in Veenendaal
Dakisolatie platen in Zeist
Dakisolatie buitenzijde in Nieuwegein
Zoldervloer isoleren in Houten
Gespoten PUR in Soest
Hellend dak isoleren in Woerden
Groendak isoleren in IJsselstein
Isolatie van dak in in Maarssen

Dakisolatie aanbrengen: zelf doen of specialist inschakelen?

Is zelf dakisolatie aanbrengen ook een optie? Als u een ervaren klusser bent en beschikt over de juiste kennis en materialen kunt u natuurlijk zelf proberen het dak te isoleren. Ga hierbij voorzichtig te werk, zodat er geen onnodige beschadigingen ontstaan en zorg ervoor dat u een goed dampscherm gebruikt zodat de isolatiewaarde niet verloren gaat!

In de meeste gevallen raden we echter aan een specialist in te schakelen. Dit heeft belangrijke voordelen ten opzichte van zelf uw dak isoleren.
 • Met de hulp van een vakman bespaart u tijd, energie en frustraties.
 • U krijgt een persoonlijk advies dus u weet zeker dat u de juiste methode en materialen kiest.
 • De isolatie wordt professioneel aangebracht, waardoor u profiteert van de hoogst haalbare isolatie.
 • De meeste isolatie experts bieden garantie op materiaal en plaatsing, eventuele beschadigingen of problemen worden dan kosteloos verholpen.
 • U komt alleen in aanmerking voor een subsidie wanneer u de dakisolatie laat plaatsen door een specialist.

kosten dakisolatie

Dakisolatie laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u overtuigd en wilt u binnenkort ook uw dak isoleren in Veenendaal? Schakel een isolatiespecialist in! Deze geeft u een persoonlijk advies, zodat u de juiste isolatietechniek kiest én het juiste materiaal. Bovendien berekent de vakman precies hoe dik het aangebracht moet worden, zodat u in aanmerking komt voor subsidies!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo spoedig mogelijk de prijsopgaven van experts in uw regio. Vergelijk en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! U kiest zelf welke dakisolatie offerte de beste is. De offerteaanvraag is gratis en verder zonder verplichtingen: u zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes aanvragen
Gevelisolatie Veenendaal

Gevelisolatie

Naast de dakisolatie bestaan er nog andere soorten isolatie. Eén van de varianten is de gevelisolatie. Bij een gevelisolatie plaatsen onze isolatiespecialisten uit Veenendaal een laag isolatie tegen de gevel, en dekken deze vervolgens af met een nieuwe gevelmuur. Een gevelisolatie i.c.m. een dakisolatie levert de hoogste besparing op.

Vloerisolatie Veenendaal

Vloerisolatie

Is er een hoge luchtvochtigheid in huis en wilt u voorkomen dat u of uw huisgenoten last krijgen van ademhalingsproblemen door schimmel en houtrot? Dan is een vloerisolatie de beste oplossing. Hoewel een vloerisolatie veel problemen oplost, vergt het aardig wat verbouwtijd, zeker wanneer u kiest voor de na-isolatie van uw vloeren.

Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie

Een aantal van de woningen in Veenendaal is nog niet voorzien van een spouwmuurisolatie. Bij een spouwmuurisolatie spuiten isolatiespecialisten een speciaal middel in de ruimte tussen de muren. Onder andere vloeibaar polyurethaan en een mengsel van parels en lijm vormen geschikte materialen voor de spouwmuurisolatie.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte

Een laatste vorm van woningisolatie waar wij u over willen informeren is de isolatie van de kruipruimte. De kruipruimte isolatie staat ook wel bekend als bodemisolatie. Voor een bodemisolatie worden zand, schelpen of thermoskussens op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Dit voorkomt het optrekken van kou uit de grond.