vloerisolatie Wageningen

Vloerisolatie Wageningen

Met vloerisolatie voelen de vloeren van uw woning in Wageningen comfortabel warm aan en bovendien bespaart u op de energiekosten! U hoeft namelijk minder te stoken, want de isolatie van de vloer zorgt voor minder warmteverlies. Een ander voordeel van het isoleren van de vloer is dat u de waarde van uw woning verhoogd.

Wilt u meer weten over de gemiddelde kosten of de materialen die gebruikt worden voor het isoleren van vloeren? Lees dan snel verder. Daarnaast geven we u op deze pagina meer informatie over de verschillende isolatiemethodes die er zijn voor het aanbrengen van vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

De voordelen van ons concept

Elke vloerisolatie specialist uit Wageningen hanteert zijn eigen prijzen. Door offertes aan te vragen voor het aanbrengen van vloerisolatie bespaart u daarom al snel op de kosten. Vergelijk de prijsoffertes op basis van de totaalprijs en de voorwaarden. De besparing kan dan oplopen tot wel 30%! Via het offerteformulier ontvangt u met één muisklik meerdere aanbiedingen. Het is dus niet nodig om zelf bedrijven te bellen voor een prijsopgaaf. Alle voordelen:

  • U ontvangt snel meerdere gratis en vrijblijvende aanbiedingen van isolatiespecialisten.
  • Vergelijk de offertes op basis van prijs en bespaar.
  • Kies het beste vloerisolatiebedrijf uit de omgeving van Wageningen.

Gratis offertes vergelijken

Waarom vloerisolatie?

Het aanbrengen van vloerisolatie heeft vele voordelen. U verbetert bijvoorbeeld de akoestische isolatie van een houten vloer aanzienlijk en verhoogd de waarde van uw woning in Wageningen. Uw woning wordt namelijk energiezuiniger. De isolatie in de vloer blokkeert optrekkend kou en tocht. Hierdoor hoeft u minder te stoken. Ook wordt vocht vanuit de kruipkelder tegengehouden. Vocht veroorzaakt namelijk beschadigingen aan houten vloeren, en zorgt voor vochtplekken en schimmelvorming. Daarnaast is een omgeving met veel vocht lastiger om efficiënt te verwarmen. Door vloerisolatie aan te brengen:

  • verhoogt u uw wooncomfort aanzienlijk;
  • heeft u geen last meer van koude vloeren;
  • vermindert u warmteverlies;
  • verbetert de akoestische isolatie .

Vloerisolatie kosten

De totaalprijs wordt beïnvloed door een aantal factoren, denk hierbij aan de isolatiemethode en het materiaal dat een vloerisolatie specialist uit Wageningen gebruikt. In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen per type woning. Houd rekening met een gemiddelde prijs van rond de €30,- per vierkante meter. Voor een rijtjeshuis van 50 m² wordt dit dan ongeveer €1.500,-. Deze investering heeft u na ongeveer zeven jaar weer terugverdiend, want u bespaart gemiddeld €190,- per jaar op de stookkosten. Vraag gratis offertes aan voor meer informatie over de exacte prijzen. Bovendien bespaart u tot 30% op de kosten door de ontvangen aanbiedingen te vergelijken.

Kosten vloerisolatie per type woning

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 30 m² €900,- €120,-
Appartement 45 m² €1.400,- €180,-
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-
Vrijstaande woning 100 m² €3.000,- €330,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

De twee belangrijkste factoren die de prijs bepalen voor het isoleren van de vloer zijn de isolatiemethode en het isolerende materiaal. Isoleren via de onderzijde van de vloer is het goedkoopste, want deze methode vereist geen hak- of breekwerk en daarnaast is het eenvoudig om de isolatie aan te brengen. Via de bovenzijde is lastiger, want een gedeelte van de vloer moet eruit en u heeft nieuwe vloerbedekking nodig. Ook met materiaal dat een vloerisolatie specialist uit Wageningen nodig heeft beïnvloed de prijs. Denk hierbij niet alleen aan de isolerende materialen, maar ook eventuele nieuwe vloerafwerking. Tot slot beïnvloeden de arbeidskosten en de voorrijkosten de uiteindelijke totaalprijs.

Besparing en terugverdientijd

Gemiddeld genomen mag u met vloerisolatie rekenen op een besparing van ongeveer €3,- per geïsoleerde vierkante meter. Dat klinkt misschien niet direct als veel, maar het bedrag loopt bij een gemiddelde 2 onder 1 kap woning al snel op tot €200,- per jaar. Bij een vrijstaande woning loopt het zelfs nog verder op tot bijna €250,- per jaar! Dit komt doordat er vanuit de kruipruimte geen kou en tocht meer omhoog trekt. Zo hoeft u minder hard te stoken voor dezelfde, aangename temperatuur. Daarbij zorgt een goede vloerisolatie ervoor dat er geen warmte meer verloren gaat. Dit houdt in dat u de volledige investering in gemiddeld 5 tot 7 jaar weer heeft terugverdiend. Indien de gasprijzen blijven stijgen, dan is de terugverdientijd zelfs nog korter.

Bespaar tot 30% op de isolatiekosten door offertes te vergelijken!

Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal offertes van isolatiespecialisten uit Wageningen!

Gratis offertes vergelijken

houten vloer isoleren Wageningen

Houten vloer isoleren Wageningen

Regelmatig krijgen de experts uit ons netwerk van klanten uit Wageningen de vraag welke opties er zijn voor het isoleren van houten vloeren. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig: ook een houten woonkamervloer kunt u het beste van isolatie voorzien door via de kruipkelder de onderkant van de parketvloer te isoleren. Hiervoor is het noodzakelijk dat de kruipkelder hoger is dan 50 centimeter, met name wanneer u de isolatieklus wilt uitvoeren. Omdat het gaat om een houten bovenvloer, is het verstandig niet alleen een isolerende laag te plaatsen, maar ook een vochtwerende laag. In de meeste gevallen is een simpel vochtwerend folie voldoende.


betonvloer isoleren Wageningen

Betonvloer isoleren Wageningen

Wie heeft gekozen voor een betonvloer in een woning of bedrijfspand, zal waarschijnlijk merken dat deze betonvloer vaak wat koud aanvoelt. Om dit tegen te gaan is het een optie om de betonvloer een isolatielaag te geven. De isolatie van een betonvloer is mogelijk met verscheidene materialen. Eén van deze materialen is EPS 100. De afkorting staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekendstaand als piepschuim. Naast dit materiaal is ook XPS een goede keuze voor een betonnen vloer. Kiest u voor het isoleren van een betonvloer? Breng dan ook randisolatie aan op de betonnen vloer. Dit voorkomt dat er scheuren in de betonnen dekvloer ontstaan, en laat deze vrij bewegen.

Methodes om de vloer te isoleren

Vloerisolatie gebeurt op verschillende manieren: vloerisolatie, kruipkelder isolatie en bodemisolatie.
In Wageningen kiest menig isolatiebedrijf voor het behandelen van de kruipkelder. Dit is voordeliger en in de meeste gevallen ook sneller geplaatst, terwijl het niet onder doet aan de voordelen van vloerisolatie. In de meeste gevallen wordt de onderkant van de vloeren geïsoleerd met isolatieplaten, isolatieschuim of minerale wol. Vooral dit laatste materiaal is erg geschikt voor een vochtige ruimte als de kruipkelder, omdat het geen water opneemt. Voorwaarde voor deze methode is dat er voldoende werkruimte beschikbaar is. Is dat niet het geval? Dan kiest het isolatiebedrijf vaak voor een bodemisolatie. Hierbij bedekken zij de bodem van de kruipkelder met isolatieparels of –schelpen. Dit stijgt en daalt met het grondwaterpeil mee, zonder de isolerende werking daarbij te verliezen.

Bovenzijde vloerisolatie

Het plaatsen van isolatie via de bovenzijde van de vloer is een ingewikkelde klus, hiervoor heeft u zeker een vloerisolatie specialist uit Wageningen voor nodig. Voor deze isolatiemethode is het namelijk noodzakelijk om de vloer open te breken. Op de ondervloer plaatst een specialist isolerend materiaal, meestal zijn dit vloerisolatieplaten. Op de isolatieplaten wordt nieuwe vloerbedekking geplaatst. Afhankelijk van de dikte van de vloerisolatieplaten komt de vloer enkele centimeters hoger te liggen. Hierdoor moet u ook andere aanpassingen doen in uw woning, zoals nieuwe plinten.

Onderzijde vloerisolatie

De onderzijde van een vloer isoleren is de meest eenvoudige methode en daarnaast ook de goedkoopste.

Er is geen hak- en breekwerk nodig en de isolatiewerkzaamheden zijn meestal binnen 1 dag al afgerond. Voor deze isolatiemethode is het noodzakelijk dat de kruipkelder toegankelijk is en minstens 35 centimeter hoog is. De isolatiematerialen worden op de onderzijde van de vloer aangebracht, meestal wordt hier isolatieschuim of isolatieparels voor gebruikt in Wageningen.

bodemisolatie Wageningen

Bodemisolatie

Wanneer vloerisolatie via de onderzijde niet mogelijk is, bijvoorbeeld doordat de kruipruimte niet diep genoeg is, is bodemisolatie een geschikt alternatief. Bij bodemisolatie brengt een isolatiespecialist uit Wageningen aan op de vloer van de kruipkelder. Voor het isoleren van de ruimte wordt vaak isolatiechips, -korrels of natuurlijke isolatie zoals schelpenisolatie gebruikt. Het nadeel van bodemisolatie is het minder goed isoleert dan vloerisolatie. Door de luchtlaag tussen het isolerende materiaal en de ondervloer verliest u namelijk een beetje warmte.

Voor het isoleren van de ruimte gebruikt een vakman uit Wageningen isolerende chips, isolatieparels of schelpenisolatie.

vloer isolatie Wageningen

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Een vloerisolatie bedrijf uit Wageningen adviseert in de meeste gevallen om te kiezen voor vloerisolatie. Dit levert u namelijk de grootste besparing op wat betreft de energiekosten. Met vloerisolatie bespaart u gemiddeld 320 kubieke gas per jaar en met bodemisolatie is dit ongeveer 70 kubieke gas minder per jaar. Bovendien voelt een houten of betonnen vloer niet warmer aan bodemisolatie. Pas daarom alleen bodemisolatie toe wanneer de kruipruimte niet toegankelijk is of kleiner is dan 35 centimeter. Soms denkt men dat bodemisolatie en vloerisolatie het beste gecombineerd kan worden, maar dit is niet het geval. U zult niet meer besparen als u beide isolatiemethodes toepast in uw woning.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Vloerisolatie via de bovenzijde wordt aangebracht door de vloerbedekking en eventuele houten planken te verwijderen. Op de betonnen of houten ondervloer plaatst het vloerisolatie bedrijf uit Wageningen vloerisolatieplaten. Daarbovenop komt de nieuwe vloerafwerking. Bij isolatie via de onderzijde van de vloer gaat een vakman in de kruipruimte. Hij brengt dan isolerende materialen aan op de onderkant van de houten- of betonvloer. Denk hierbij aan isolatieschuim of isolatieparels. Eventuele massief houten balken hoeven niet geïsoleerd te worden, deze hebben van zichzelf een goede isolatiewaarde. Bodemisolatie wordt meestal aangebracht met een dikke slang waarmee het isolerende materiaal op de kruipruimtebodem gespoten wordt. De dikte is afhankelijk van het materiaalsoort.

isolatie van de vloer in Wageningen

Voorkom warmteverlies in Wageningen met vloerisolatie!

Bespaar op de isolatiekosten door gratis offertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in.

Gratis offertes vergelijken

Kruipruimte isolatie Wageningen

De kruipruimte kan op twee manieren geïsoleerd worden, namelijk door isolatie op de bodem van de ruimte aan te brengen of op het plafond. De eerste methode wordt ook wel bodemisolatie genoemd en de tweede methode vloerisolatie via de onderzijde. Welk materiaal er voor het isoleren van de kruipruimte gebruikt wordt, is onder andere afhankelijk van de beschikbare ruimte en de vochtigheid. Een vochtige ruimte beïnvloedt namelijk de kwaliteit van een aantal materiaalsoorten, hierdoor werken ze minder goed. Een specialist uit Wageningen geeft u graag deskundig advies.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Eén van de nadelen van de kruipruimte is dat deze in sommige gevallen nogal vochtig is, doordat de ruimte onder de grond zit. Een ruimte met veel vocht zal zorgen voor een hogere luchtvochtigheid in huis en daarmee een grotere kans op ongedierte en gezondheidsproblemen. Om de vochtigheid van de kruipkelder te verminderen is het een optie isolatiechips te plaatsen. Deze chips zijn gemaakt van EPS (piepschuim) en brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo voorkomt u schade aan leidingen en de houten- of betonvloer, en profiteert u van een droge en warmere vloer. De plaatsing van isolerende chips als bodemisolatie is relatief goedkoop. Voordat u definitief kiest voor een bepaald materiaal, raden wij aan in overleg te gaan met een medewerker van een erkend bedrijf uit Wageningen. Deze kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden die binnen uw budget passen en zorgen voor de juiste isolatie.

Vloer zonder kruipruimte: wat nu?

Geen kruipruimte? Ook dan is vloerisolatie mogelijk. Eén van de fabels die er rondgaan rondom vloerisolatie is dat het alleen mogelijk is met een kruipkelder, maar dit is zeker niet het geval. In dit geval kunt u de vloer namelijk via de bovenzijde laten isoleren.

Een vakman haalt eerst de vloerbekleding eraf en eventuele houten planken. Op de ondervloer plaatst hij vervolgens vloerisolatieplaten. Deze isolatieplaten zijn zeer gemakkelijk te bewerken en snel neer te leggen, hierdoor gaat het isoleren van de vloer sneller. Vervolgens maakt hij de vloer weer af met nieuwe vloerafwerking. U verbetert niet alleen de warmte isolatie, maar ook de akoestische isolatie van uw vloer.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Wilt u de isolatie in de kruipruimte liever zelf aanbrengen? Ga dan eerst in de kruipruimte en bereken hoeveel ruimte er is. Aan de hand van de afmetingen kunt u dan berekenen hoeveel isolerend materiaal u nodig heeft. Ook moet u bepalen wel isolerend materiaal u gaat gebruiken voor het isoleren. Voor een vochtige kelder is niet elk materiaal namelijk geschikt, sommigen werken minder goed of helemaal niet in een dergelijke omgeving. Doordat het erg belangrijk is dat de isolatie in de ruimte op de juiste manier aangebracht wordt, is het verstandiger om een specialist uit Wageningen in te schakelen.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Het aanbrengen van kruipruimte isolatie kost gemiddeld tussen de €22,0 en de €28,- per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van het materiaal dat er gebruikt wordt, de arbeidskosten en de grootte van de ruimte. Thermokussens van speciaal isolatiefolie is één van de goedkoopste opties samen met EPS. Dit kost gemiddeld €22,- per m². Schelpen zijn duurder, namelijk €28,-, maar dit is een natuurlijk materiaal. Schelpenisolatie is iets duurder, want er is een behoorlijk dikke laag voor nodig. Doordat schelpen zwaar zijn, zijn ze niet altijd geschikt voor elke onderlaag in verband met verzakkingen.

Kosten kruipruimte isolatie aanbrengen

Materiaal kruipruimte isolatie Benodigde hoogte in kruipruimte Prijs per m²
Schelpen 30 – 35 cm €28,-
Isolatiechips 30 – 35 cm €24,-
EPS 20 – 25 cm €22,-
Thermokussens Minimaal 35 cm €22,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kruipruimte ventilatie

Woont u in een al wat ouder pand in Wageningen en bent u van plan om eindelijk eens de na-isolatie van de kruipkelder op te pakken? Hou dan rekening met de noodzaak voor zwakke ventilatie in de kruipkelder. De ventilatie van de kelder is het eenvoudigst met behulp van ventilatieroosters.

Veelal bestaan deze ventilatieroosters al, maar zijn deze in de loop van de tijd afgeplakt of anderzijds geblokkeerd. Juist deze ventilatierooster zorgt ervoor dat er geen vochtplekken of schimmelvorming ontstaat, en zullen hiermee het effect van de bodemisolatie verbeteren. Zitten er geen ventilatieroosters? Ook renovatiekokers of vloerventilatiekokers vormen een prima oplossing.

kruipruimte Wageningen

Voorkom optrekkende kou en tocht door de kruipruimte te isoleren!

Bespaar op uw energierekening en schakel een isolatiespecialist in uit Wageningen.

Offertes ontvangen

isolatiemateriaal Wageningen

Welk isolatiemateriaal?

Bent u van plan om de kruipruimte van uw woning in Wageningen te isoleren? Dan moet u niet alleen een keuze maken uit de beste methode voor de isolatie, u moet tevens kiezen voor het isolatiemateriaal dat het best aan uw eisen voldoet. Voor zowel een vloerisolatie als bodemisolatie heeft u de keus uit diverse isolatiematerialen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

Zo vormen onder meer vloerisolatieplaten van PUR en glaswol een uitstekende oplossing, zowel voor een akoestische als warmte-isolatie. De oppervlakte van de houten of betonvloer, de vochtigheid en de gemeten warmteweerstand hebben invloed op de keus voor het beste product.

vloerisolatieplaten Wageningen

Vloerisolatieplaten Wageningen

Vloerisolatie via de bovenzijde wordt meestal gedaan met vloerisolatieplaten. Het voordeel van deze isolatieplaten is dat ze verkrijgbaar zijn in vele materiaalsoorten en dat ze snel te plaatsen zijn. Een vakman snijdt namelijk de vloerisolatieplaten eenvoudig op maat, het is dus niet nodig om ze van tevoren op maat te bestellen. Vloerisolatieplaten worden gemaakt van verschillende materiaalsoorten, namelijk PIR, PUR, XPS en EPS. Meestal zijn de vloerisolatieplaten enkele centimeters dik, maar dit is afhankelijk van het materiaalsoort en de bijbehorende isolatiewaarde. Vloerisolatieplaten zijn daarnaast vochtwerend, vooral in combinatie met een dampremmende laag en beloopbaar.

Dikte van vloerisolatieplaten

Afhankelijk van het materiaal dat de vakman gebruikt is er een bepaalde dikte nodig. Voor vloerisolatie wordt meestal een isolatiewaarde, de Rc-waarde, van 3,5 aangehouden. Het ene isolatiemateriaal isoleert beter dan het andere, hierdoor zijn er dunnere en dikkere platen. Het voordeel van dunnere vloerisolatieplaten is dat de vloer hierdoor maar enkele centimeters hoger komt te liggen. De dikte varieert van een paar centimeter tot ongeveer tien centimeter.

Hoeveel kosten vloerisolatieplaten?

De kosten voor nieuwe vloerisolatieplaten zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijke factor is het materiaal waar het van gemaakt is. Eén van de goedkoopste opties is EPS. De prijs begint dan al vanaf €1,60 per vierkante meter. Het nadeel van dit materiaal is dat het minder goed isoleert. PIR heeft een uitstekende isolatiewaarde, rond de 1,5 m² k/w tot 3,8 m² k/w en er zijn dunne vloerisolatieplaten mogelijk. De investering is ongeveer €3,00,- tot €15,00 per m² en u bespaart met dit materiaal het meeste op uw energiekosten.

Prijstabel vloerisolatieplaten

Materiaal Gemiddelde prijs per m² Isolatiewaarde Dikte
PIR €3,00,- tot €15,00 1,5 m² k/w tot 3,8 m² k/w 3cm tot 10cm
EPS €1,60 0,50 m² k/w 2cm
XPS €2,50,- tot €20,00 0,55 m² k/w tot 4,55 m² k/w 2cm tot 16cm
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Verschil PIR en PUR?

De materialen PIR en PUR lijken veel op elkaar. PUR is namelijk de voorloper van PIR. Deze beide isolatiesoorten worden gemaakt van petrochemische grondstoffen. PUR is verkrijgbaar in isolatieschuim en vloerisolatieplaten en PIR alleen in isolatieplaten. Dit is niet het enige verschil, want PIR heeft nog een aantal andere voordelen ten opzichte van PUR. Het isoleert namelijk een stuk beter, hierdoor is het mogelijk om dunne vloerisolatieplaten te maken, en het is brandveiliger. De vloerisolatieplaten worden meestal al voorzien van een dampremmende laag, zodat er geen vocht bij kan komen.

eps isolatie

Vloerisolatie met EPS-korrels?

EPS is de afkorting voor geëxpandeerd polystyreen. Dit isolatiemateriaal is bij vele leveranciers uit Wageningen te bestellen als isolatieplaten. De vloerisolatieplaten bestaan uit vele kleine bolletjes waarvan de cellen uit lucht bestaan. Het materiaal kent vele voordelen. Zo is het volledig vochtdicht, en kent het een hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn de isolatieplaten gemakkelijk te verwerken, licht van gewicht, en duurzaam. Het is zelfs 100% recyclebaar. Voor klanten die de vloerisolatieplaten zelf willen aanleggen, is het een prima keuze.

glaswol vloerisolatie Wageningen

Glaswol voor vloerisolatie

Bij houten vloeren is het belangrijk om houtrot en vochtplekken te voorkomen. Een isolatiemateriaal dat uw houten vloer zal beschermen tegen dergelijke problemen is glaswol. Glaswol kent vele voordelen. Zo is het product niet alleen damp-open en geluidsdempend, het is tevens onbrandbaar en ecologisch verantwoord. Voor het aanbrengen van een laag glaswol is minimaal 50 centimeter werkruimte vereist. Is de grond onder de vloer enigszins vochtig, dan passen professionals van een bedrijf in Wageningen eerst een laag folie toe.

steenwol vloerisolatie

Vloerisolatie met steenwol

Steenwol is één van de voordeligste isolatiematerialen en is daarom populair bij menig bedrijf uit Wageningen. Steenwol is zowel verkrijgbaar als isolatieplaat als isolatiedeken en is erg eenvoudig op maat te snijden. Het is een zacht materiaal dat u eenvoudig in een bepaalde vorm duwt, waardoor het geschikt is voor vloerisolatie vanaf de onderzijde. Steenwol biedt een uitstekende geluidsisolatie is brandveilig omdat er in geval van brand geen gevaarlijke rookgassen ontwikkelen.

Vloer isoleren met thermoskussens

Professionals duiden een vloerisolatie met thermoskussens ook wel aan als een passieve vloerverwarming. Dit komt doordat een dergelijke isolatie vergelijkbaar is met de werking van een thermoskan.

Door de kussens voorkomt men de warmte uitwisseling tussen de onderkant van de vloer en de bodem of kruipruimte. Hierbij wordt de verdeling van de temperatuur in de kamer evenrediger en stijgt de warmte van de vloer. Thermoskussens hebben als bijkomend voordeel dat experts deze gemakkelijk installeren, waardoor de installatie tijd zeer kort is.

Isolatiefolie voor de vloer

Isolatiefolie wordt op drie manieren gebruikt, namelijk als bodemisolatie, voor thermokussens en als beschermlaag van het isolatiemateriaal. Isolatieschuim mag bijvoorbeeld niet in aanraking komt met vocht, isolatiefolie beschermt het materiaal hiertegen. Folie kan bovendien aangebracht worden op de ondervloer. Thermokussens zijn kussens die gemaakt zijn van vele lagen isolatiefolie met lucht ertussen. Deze thermokussens worden in de kruipkelder geplaatst en vormen een isolerende laag. Tot slot wordt de folie gebruikt als bodemisolatie. De folie is eenvoudig aan te brengen en ook geschikt voor moeilijke hoeken.

Isoleer uw vloer met isolatieplaten of met isolatieschuim tegen warmteverlies!

Laat het isolerende materiaal aanleggen door een vakman uit Wageningen voor het beste resultaat.

Gratis offertes ontvangen
isolatiebeton Wageningen

Isolatiebeton

Laat u een nieuwe woning in Wageningen bouwen? Vraag dan naar de mogelijkheden van vloerisolatie met behulp van isolatiebeton. Dit beton vermengt de expert tijdens de productie met polystyreenkorrels, waardoor het een isolerende functie krijgt.

De specialisten verdelen het isolatiebeton vervolgens over de grondvloer zodat u direct profiteert van goed geïsoleerde vloeren. Zo heeft u slechts eenmaal last van de werkzaamheden en hoeft u naderhand niet de complete vloerbedekking te verwijderen.

garagevloer isoleren

Garagevloer isoleren

De isolatie van een garagevloer van beton is een klus die lastiger is dan een standaard vloerisolatie. Dit komt doordat het bij een garagevloer van beton in de meeste gevallen geen optie is om deze vanaf de onderzijde te isoleren. Dit betekent dat u moet kijken naar de opties voor een bovenzijde vloerisolatie. De isolering van een garagevloer aan de bovenzijde is met behulp van twee methoden mogelijk. De eerste is de plaatsing van een isolatiefolie op de ondervloer, om vervolgens de dekvloer te plaatsen. Dit is bijvoorbeeld een optie bij een nieuwe garagevloer. Voor bestaande garagevloeren geldt dat het noodzakelijk is om het isolatiemateriaal over de bestaande vloer te plaatsen.

vloerisolatie met vloerverwarming

Vloerisolatie en vloerverwarming

Tegen de verwachting van veel van onze klanten uit Wageningen in, is het zeer voordelig om een vloerisolatie te combineren met een vloerverwarming. Dit komt doordat de vloerverwarming over het algemeen warmte afgeeft vanuit buizen onder de vloer. Door deze warmteafgifte aan de onderzijde van de buizen te beperken met een isolatie, optimaliseert u de werking van de verwarming, en minimaliseert u het verbruik van energie en de stookkosten. Een vloerisolatie bij de verwarming kan op twee wijzen worden uitgevoerd. De eerste is een isolering van een verwarming bij een gehechte vloer. In dit geval worden de buizen op de constructievloer bevestigd, en de isolatie in de dekvloer verwerkt. Bij een zwevende dekvloer zorgt men voor een reflectiefolie op de bodem, waarop de verwarmingsbuizen worden vastgemaakt. Aan de randen van het systeem bevestigt men extra randisolatie.

natuurlijke isolatiematerialen Wageningen

Natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen worden steeds populairder bij de klanten van elk isolatiebedrijf. Dit komt doordat de meeste natuurlijke producten 100% recyclebaar zijn, en daarmee geen schade toebrengen aan het milieu. Voor het uitvoeren van een bodemisolatie hebt u de keus uit twee producten: schelpen en zand. Beide producten zorgen voor een vermindering van de optrekkende koud en zullen ook de luchtvochtigheid verlagen.

Hebt u voldoende budget? Dan adviseren wij eerder schelpen dan zand, omdat de schelpen niet zullen inklinken naar mate de tijd verstrijkt. Bovendien worden schelpen niet aangetast door het vocht in de kruipkelder. Een nadeel is wel dat schelpenisolatie niet een erg hoge isolatiewaarde heeft.

Welke isolatiewaarde?

Specialisten raden over het algemeen aan om te kiezen voor een Rc-waarde van 3,5 voor het isoleren van vloeren. De Rc-waarde is een isolatiewaarde die bestaat uit alle opgetelde R-waardes, ook wel Rd-waarde genoemd, van de lagen van het isolatiematerialen. De waarde is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt voor de vloerisolatie en van de dikte van het materiaal. Soms is het nodig om een dikkere laag aan te brengen om tot de juiste isolatiewaarde te komen. Wanneer u vloerverwarming heeft, wordt er aangeraden om zelfs te kiezen voor een Rc-waarde van minstens 5. Dan wordt de warmte namelijk nog beter vastgehouden.

Nadelen vloerisolatie

Wanneer u een kruipkelder heeft of wanneer isolatie via de onderzijde om een andere reden niet mogelijk is, is het alleen mogelijk om de isolatie via de bovenzijde van de vloer aan te brengen. Dit is een nadeel, want de vloer komt hoger te liggen en het kost meer tijd. Daarnaast moet u een aantal zaken in uw woning aanpassen, denk aan het verplaatsen van de plinten. Specialisten uit Wageningen horen soms dat men denkt dat vloerisolatie maar weinig energiebesparing oplevert. Maar dit is gelukkig niet het geval. De komende jaren zal de gasprijs namelijk verder stijgen. Door nu energiebesparende maatregelen, zoals vloerisolatie, te nemen gaat u straks alleen nog maar meer besparen.

subsidie vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie 2024?

Hoewel u de investering van vloerisolatie na verloop van tijd terugverdiend, is het fijn om een gedeelte te financieren met een subsidie. Via energiesubsidiewijzer.nl krijgt u een handige lijst van alle beschikbare subsidies of andere aantrekkelijke regelingen. Wel is er nog een subsidie, De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze kan ook voor vloerisolatie worden ingezet. De hoogte en voorwaarden van de subsidie verschillen per doelgroep. De subsidie is namelijk voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Meer informatie over de ISDE vindt u op RVO.nl.


vloerisolatiespecialist Wageningen

Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Wageningen

Wilt u profiteren van het hoogst mogelijke rendement? Dan is het verstandig dat u de isolatie laat aanbrengen door een vloerisolatie specialist uit de regio Wageningen. Wanneer isolatie verkeerd wordt aangelegd in de vloer, werkt het minder goed. Daarnaast heeft u dan ook kans op vocht in de vloer. Vocht kan bijvoorbeeld in de vloerisolatie trekken waardoor het gaat rotten. Een specialist heeft veel ervaring en vakkennis over het aanbrengen van isolatie. Hierdoor gaat het isoleren van de vloer een stuk sneller. Vloerisolatie langs de onderzijde of bodemisolatie kost gemiddeld 1 dag om aan te brengen. De vakman van een bedrijf geeft u deskundig advies over het meest geschikte isolerende materiaal voor de vloeren.

kosten vloerisolatie Wageningen

Besparen door offertes te vergelijken

Bespaar op uw energiekosten door vloerisolatie aan te laten brengen. Door uw vloer te isoleren voelt het vloeroppervlak ook nog eens warmer aan. Isolatie van de vloer zorgt daarnaast voor een verhoging van de waarde van uw woning. Het is belangrijk dat u de vloerisolatie op de juiste manier aanlegt, alleen dan profiteert u van het hoogst mogelijk rendement. Bovendien voorkomt u dan problemen met vocht. Schakel daarom altijd een bedrijf uit Wageningen in! Besparen op de kosten om vloerisolatie aan te laten brengen? Vul dan het offerteformulier in en vergelijk de gratis en vrijblijvende offertes. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Bekijk ook eens de mogelijkheden van: