vloerisolatie Limburg

Vloerisolatie Limburg

Met vloerisolatie in uw woning in Limburg hoeft u minder te stoken en verhoogt u de waarde van uw huis! Door de vloer te isoleren zorgt u er namelijk voor dat u minder warmte verliest en dat u uw woning energiezuiniger wordt. Een ander voordeel is dat u geen last meer heeft van koude voeten, want de isolatie zorgt ervoor dat de vloeren warmer aanvoelen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vloerisolatie, de materialen die hiervoor gebruikt worden en de voordelen van het inschakelen van een vloerisolatie specialist uit Limburg? Dan bent u hier op het goede adres. Op deze pagina leest u namelijk alles over het isoleren van de vloer en hoe u bespaart op de kosten voor energie.

De voordelen van ons concept

Wist u dat u gemakkelijk op de kosten voor vloerisolatie bespaart door offertes van meerdere isolatiebedrijven te vergelijken? Elk bedrijf uit de omgeving van Limburg hanteert namelijk zijn eigen tarieven. Door deze te vergelijken, weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor het isoleren van de vloer. U bespaart zo tot wel 30% op de kosten! Alle voordelen van onze werkwijze op een rij:

  • De offertedienst is geheel kosteloos en vrijblijvend.
  • U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten.
  • Kies eenvoudig het beste isolatiebedrijf voor uw woning in Limburg en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Waarom vloerisolatie?

De komende jaren gaat de gasprijs flink stijgen. Belangrijk dus om energiezuinige maatregelen te nemen. Vloerisolatie is één van de mogelijkheden om uw woning in Limburg energiezuiniger te maken. Doordat de isolatie in de vloer voorkomt u warmteverlies en hoeft u minder te stoken. U verwarmt uw woning efficiënter doordat de warmte blijft beter hangen. Daarnaast voorkomt u vocht, want het optrekkend vocht vanuit de kruipkelder wordt tegengehouden. Vocht beschadigt houten vloeren, hierdoor trekken ze onder andere krom en daarnaast veroorzaakt het schimmelvorming. Een ander voordeel is dat de vloeren warmer aanvoelen, geen last dus meer van koude voeten, en dat de akoestische isolatie beter wordt. De belangrijkste voordelen:

  • U verhoogt uw wooncomfort door minder warmteverlies.
  • Uw vloeren voelen warmer aan door de isolatie.
  • U bespaart op uw energiekosten.
  • De akoestische isolatie (geluidsisolatie) wordt verbeterd.

Vloerisolatie kosten

De totale kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie zijn afhankelijk van de arbeidskosten, de materiaalkosten en de isolatietechniek. De investering voor een rijtjeshuis van 50 vierkante meter is gemiddeld €1.500,-. Hiermee bespaart u ongeveer €190,- per jaar op de energiekosten en na zeven jaar heeft u de investering weer terugverdiend. Isolatie via de bovenzijde van de vloer is kostbaarder dan via de onderzijde. Dit kost namelijk meer tijd en er is meer materiaal nodig, onder andere nieuwe vloerbedekking. De prijs is ook afhankelijk van de isolatiematerialen die er gebruikt worden. Vraag offertes aan voor exacte kosten!

Kosten vloerisolatie per type woning

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 30 m² €900,- €120,-
Appartement 45 m² €1.400,- €180,-
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-
Vrijstaande woning 100 m² €3.000,- €330,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Het is lastig om de exacte prijzen voor het isoleren van vloeren te geven, want de totaalprijs is afhankelijk van vele factoren. Eén van de belangrijkste factoren is de manier van isoleren.

Vloerisolatie van onder is het eenvoudigste en daarom ook de goedkoopste methode. Er is geen hak- of breekwerk nodig en het isoleren van de vloer is meestal binnen 1 dag al afgerond. Via de bovenzijde is ingewikkelder en kostbaarder.

Want de vloer wordt opengebroken door een specialist uit Limburg en u heeft nieuwe vloerbedekking nodig. De prijzen worden ook nog beïnvloed door de materiaalkosten en de voorrijkosten.

Besparing en terugverdientijd

Doordat er geen kou meer van de vloeren afkomt, zal u minder hoeven stoken om een aangename temperatuur in huis te behalen. Hierdoor vermindert uw gasverbruik, waardoor u jaarlijks op uw energierekening bespaart. Dit maakt het mogelijk om de volledige investering al in 5 tot 7 jaar terug te verdienen! Per geïsoleerde vierkante meter bespaart u ongeveer €3,-. In een gemiddelde rijtjeswoning gaat het om een oppervlak van 50 vierkante meter, waardoor u al snel €150,- tot €190,- euro bespaart!

Hoeveel u daadwerkelijk gaat besparen en hoe lang de terugverdientijd is hangt af van een aantal factoren: de gasprijs en temperatuur spelen uiteraard een grote rol. Bij een hogere gasprijs en strenge winter bespaart u meer. U beïnvloedt de terugverdientijd zelf met de keuze voor het materiaal en door te besparen op de investering.

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 30% op de isolatiekosten!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig gratis prijsoffertes van specialisten.

Gratis offertes vergelijken

houten vloer isoleren Limburg

Houten vloer isoleren Limburg

Wij spraken al over de verschillende technieken voor het isoleren van vloeren. Het soort techniek dat u moet kiezen hangt mede af van de soort vloer. Bij de meeste klanten in Limburg is er sprake van een houten- of betonvloer. De isolatie van een houten parketvloer is het belangrijk dat u de onderkant van de houten planken goed isoleert, maar tevens dat u deze beschermt tegen vocht. Houten planken kunnen na verloop van tijd beschadigd raken en kromtrekken door een te hoge luchtvochtigheid. De isolatie van een houten bovenvloer doet u daarom het beste met een laag bodemfolie, en daarna glaswol, vloerisolatieplaten of thermoskussens.


betonvloer isoleren Limburg

Betonvloer isoleren Limburg

Zoals gezegd is het afhankelijk van het soort vloer welke isolatietechniek de beste oplossing vormt. Waar voor houten vloeren geldt dat u hierbij geruime aandacht dient te besteden aan het voorkomen van vochtschade, is dit bij een betonvloer minder aan de orde. Voor een betonvloer is het met name van belang om de kou die hieruit vaak opstijgt te verminderen. De isolatie van een betonvloer is uitvoerbaar met diverse basismaterialen. De medewerkers van een bedrijf gebruiken in de meeste gevallen voor EPS 100 voor betonnen vloeren. Naast EPS (ook wel bekend als piepschuim) is XPS tevens een geschikte oplossing voor uw betonvloer. Wij informeren u graag.

Methodes om de vloer te isoleren

Overweegt u om de isolatiewaarde van uw houten- of betonvloer te verhogen? In Limburg wordt dit over het algemeen op drie manieren gedaan. Welke methode het meest geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook speelt het budget een grote rol in deze beslissing. U heeft de keuze uit: vloerisolatie, kruipkelder isolatie en bodemisolatie. Kruipkelder isolatie wordt in Limburg het meest toegepast. Hierbij gaat het om isolering vanaf de onderzijde van de vloer. Wel is het belangrijk dat er in de kruipkelder voldoende werkruimte is. Een hoogte van 35 centimeter is minimaal, 50 centimeter biedt iets meer comfort. Indien er niet voldoende ruimte aanwezig is kiest een isolatiebedrijf uit Limburg voor bodemisolatie. Hierbij worden er isolatieparels of –chips over de kruipruimtebodem verdeelt die kou en vocht tegenhouden. Is dit geen optie of wilde u toch al een nieuwe vloerafwerking? Dan is vloerisolatie vanaf de bovenkant de beste optie.

Bovenzijde vloerisolatie

Wanneer er geen kruipkelder is of wanneer het niet mogelijk is om de vloer via de onderzijde te voorzien van isolatie, wordt er meestal gekozen voor vloerisolatie via de bovenzijde. Een vakman breekt hiervoor eerst de houten- of betonvloer open. Houten vloerplanken moeten bijvoorbeeld eerst verwijderd worden. Op de ondervloer plaatst hij isolerend materiaal, bijvoorbeeld vloerisolatieplaten. Daarbovenop komt de nieuwe vloerbedekking. Het nadeel is dat de vloer hoger komt te liggen wat, afhankelijk van de dikte van het isolerende materiaal, enkele centimeters is.

Onderzijde vloerisolatie

Eén van de makkelijkste manieren om een vloer te isoleren is via de onderzijde. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat er een kruipruimte is die goed toegankelijk is, bijvoorbeeld via een luik. Deze ruimte moet minstens 35 centimeter diep zijn. Voor het aanbrengen van vloerisolatie aan de onderkant is geen hak- of breekwerk nodig. Hierdoor gaat het isoleren van de vloer een stuk sneller en is het meestal binnen 1 dag al afgerond. Bovendien heeft u dan niet te maken met een lange verbouwing.

bodemisolatie Limburg

Bodemisolatie

De naam zegt het eigenlijk al, want bodemisolatie wordt op de kruipruimtebodem aangebracht. Voor het aanbrengen van de isolatie in de kruipkelder gebruikt een vakman uit Limburg meestal een dikke slang waarmee hij het isolerende materiaal in de ruimte spuit. Isolatieparels, schelpenisolatie of isolerende chips. Afhankelijk van de beschikbare ruimte adviseert een isolatiespecialist u één van deze materialen. Bodemisolatie iets minder effectief dan vloerisolatie, want door de luchtlaag tussen de isolatie en de vloer verliest u altijd nog wat warmte.

vloer isolatie

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Soms denkt men dat het verstandig is om zowel bodemisolatie als vloerisolatie aan te brengen, maar dit is niet het geval. Beide isolatiemethodes combineren levert u geen hogere besparing op, maar de investering is wel een stuk hoger. U moet dus een keuze maken uit één van de isolatiemethodes. Isolatiespecialisten uit de omgeving van Limburg raden aan om te kiezen voor vloerisolatie wanneer dit mogelijk is. Dit is namelijk het meest effectief. U bespaart ongeveer 320 kubieke gas met vloerisolatie en 250 kubieke gas met bodemisolatie per jaar. Met bodemisolatie verliest u dus nog steeds een gedeelte van de warmte.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Het aanbrengen van vloerisolatie is afhankelijk van de isolatiemethode. Voor vloerisolatie via de bovenzijde wordt de vloerbedekking en eventueel de houten planken verwijderd. Op de ondervloer plaatst een vakman uit Limburg vloerisolatieplaten. Op deze isolatieplaten komt de nieuwe vloerafwerking. De vloer komt dus enkele centimeters hoger te liggen, dus ook de plinten moeten vervangen worden. Via de onderzijde is eenvoudiger.

Hiervoor gaat de vloerisolatie specialist in de kruipruimte en hij brengt het isolerende materiaal aan op de vloer. Bodemisolatie wordt ook via deze ruimte aangebracht, hiervoor wordt meestal een dikke slang gebruikt.

isolatie van de vloer in Limburg

Bespaar op uw energiekosten met vloerisolatie!

Laat het aanbrengen door een vloerisolatie specialist uit Limburg voor het beste resultaat.

Gratis offertes vergelijken

Kruipruimte isolatie Limburg

Om de kruipruimte te isoleren heeft u de keuze uit twee verschillende isolatietechnieken, namelijk isolatie op het plafond van de ruimte of op de grond. De eerste isolatiemethode staat beter bekend als vloerisolatie via de onderzijde en is het meest effectief. De andere wordt ook wel bodemisolatie genoemd en is minder effectief, want het warmteverlies wordt niet helemaal beperkt. Er zijn verschillende materialen mogelijk voor het isoleren van de kruipruimte, zoals isolatiefolie, thermokussens en pur-schuim.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Omdat de kruipruimte zich onder de grond bevindt, is er sprake van een mogelijke hoge luchtvochtigheid in de ruimte. Deze hoge vochtigheidsgraad is wellicht van invloed op de staat van de ondervloer, en daarmee op de luchtvochtigheid in huis. Om te voorkomen dat de ondervloer gaat rotten of anderszins beschadigt door het vocht in de kruipruimte, is het een optie om de kruipruimtebodem te isoleren met isolatiechips. Deze chips worden gemaakt van EPS (piepschuim) en zullen het overtollige water aan de vloer onttrekken. Dankzij deze bodemisolatie wordt uw huidige betonvloer warmer en droger, wat vele positieve gevolgen zal hebben.

Vloer zonder kruipruimte: wat nu?

Wanneer u geen kruipruimte heeft, is het alleen mogelijk om de vloer via de bovenzijde te isoleren. Met deze isolatietechniek verbetert u de akoestische isolatie van de vloer. Deze akoestische isolatie merkt u niet alleen binnenshuis, maar ook uw buren zullen voetstappen en het geluid van schuivende stoelen minder goed horen. Deze methode is kostbaar, want de vloer moet opengebroken worden. Soms denkt ment dat vloerisolatie maar een kleine energiebesparing opleveren, maar dit is niet het geval. U maakt uw woning in Limburg energiezuiniger en dat is verstandig, want de gasprijs stijgt de komende jaren.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Wanneer u de isolatie zelf in de kruipruimte wilt aanbrengen, moet u op een aantal dingen letten. Ten eerste moet u het juiste materiaal gebruiken. Voor een vochtige ruimte zijn bijvoorbeeld verschillende materiaalsoorten niet geschikt, want deze worden aangetast door het water. Ook is het belangrijk dat u het isolerende materiaal op de juiste manier aanbrengt. Een foute plaatsing zorgt ervoor dat u meer warmte verliest en niet zoveel bespaart op uw energierekening. Het is verstandig om een bedrijf in te schakelen voor het isoleren van de ruimte. U bent verzekerd van het juiste materiaal en de juiste plaatsing. Zo profiteert u van het hoogst mogelijk rendement en heeft u de investering snel terugverdiend.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Het isoleren van de kruipruimte is relatief goedkoop. Er is immers geen hak- of breekwerk nodig, u heeft alleen te maken met de materiaalkosten en de arbeidskosten.

De materiaalkosten worden beïnvloed door de materiaalsoort wat gebruikt wordt. EPS en thermokussens zijn de goedkoopste opties. Deze kosten gemiddeld €22,- per vierkante meter. Voor thermoskussens is er wel meer ruimte nodig, de benodigde hoogte is minimaal 35 centimeter. Isolatiechips zijn iets duurder, maar hebben een uitstekende isolatiewaarde en zijn bovendien geschikt voor vochtige ruimtes. Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen.

Kosten kruipruimte isolatie aanbrengen

Materiaal kruipruimte isolatie Benodigde hoogte in kruipruimte Prijs per m²
Schelpen 30 – 35 cm €28,-
Isolatiechips 30 – 35 cm €24,-
EPS 20 – 25 cm €22,-
Thermokussens Minimaal 35 cm €22,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kruipruimte ventilatie

Veel isolatiespecialisten kunnen u niet alleen ondersteunen bij het verbeteren van de woningisolatie door het monteren van isolatieplaten of andere isolatiematerialen, ook vochtbestrijding valt soms onder hun takenpakket.

Door het tegengaan van vochtoverlast zorgt u ervoor dat een isolatielaag langere tijd houdbaar blijft, en dus voor een zo lang mogelijke optimale isolatiewaarde van uw pand in Limburg. Eén van de meest eenvoudige technieken voor vochtwering is ventilatie. Wellicht komt dit als een verrassing, maar ook de kruipkelder moet u voorzien van een goede ventilatie. Dit kan zowel met ventilatieroosters als met luchtkokers. Sluit daarom nooit al bestaande ventilatieroosters af, dit verhoogt de kans op vochtschade.

kruipruimte

Voorkom warmteverlies en optrekkend vocht met kruipruimte isolatie!

Kies het beste bedrijf uit Limburg door offertes te vergelijken en bespaar tot 30%.

Gratis offertes ontvangen

isolatiemateriaal Limburg

Welk isolatiemateriaal?

Wanneer u uw bodem of vloer van isolatie wilt voorzien, dan moet u een keuze maken uit de diverse isolatieproducten welke u bij een isolatiebedrijf kunt aanschaffen. Elk isolatiemateriaal heeft weer eigen voor- en nadelen, het is dan ook aan te raden altijd goed de diverse eigenschappen van de verschillende materialen te onderzoeken. Voor een bodem- en vloerisolatie levert elk bedrijf uit Limburg verschillende materiaalsoorten. Zo hebt u de keuze uit natuurlijk of kunstmatig materiaal, en dient u te kiezen uit materiaal voor een bodemisolatie of juist meer gericht op vloerisolatie. In het onderstaande overzicht vindt u enkele van de meest gebruikte isolatieproducten voor vloerisolatie.

vloerisolatieplaten Limburg

Vloerisolatieplaten Limburg

Eén van de eenvoudigste manieren om de vloer via de bovenzijde te isoleren is door vloerisolatieplaten te gebruiken. Isolatieplaten worden van verschillende materialen gemaakt, namelijk EPS, XPS, PUR en PIR. Het materiaalsoort bepaalt hoe dik de vloerisolatieplaten worden. Het ene materiaalsoort isoleert namelijk beter en dan zijn dunnere vloerisolatieplaten mogelijk. Vloerisolatieplaten zijn sterk, drukvast en eenvoudig te bewerken. Voor het aanbrengen van de isolatieplaten zaagt een vloerisolatie specialist uit Limburg ze op maat, zodat ze precies passen. Vaak zijn ze al voorzien van een dampremmende laag om problemen met vocht te voorkomen.

Dikte van vloerisolatieplaten

Vloerisolatieplaten worden van verschillende materiaalsoorten gemaakt en zijn verkrijgbaar in diverse diktes. Hoe dik een isolatieplaat wordt is dus afhankelijk van het materiaalsoort en de isolatiewaarde.

Sommige materialen hebben een zeer goede isolatiewaarde, hierdoor is het mogelijk om dunnere vloerisolatieplaten te maken. Soms is het dus beter om een duurder materiaal te kiezen, want dan komt de vloer minder omhoog. PIR is bijvoorbeeld zeer dun en heeft een uitstekende isolatiewaarde, hierdoor beperkt u het warmteverlies tot een maximum.

Hoeveel kosten vloerisolatieplaten?

Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde prijzen per materiaalsoort. U ziet dat EPS de goedkoopste optie is met een gemiddelde prijs van €1,60 per vierkante meter. Maar dit materiaal heeft ook een lage isolatiewaarde, namelijk 0,50 m² k/w. PIR isoleert een stuk beter, de isolatiewaarde ligt tussen de 1,5 m² k/w tot 3,8 m² k/w. Hierbij geldt dat hoe lager de waarde is, hoe beter. Dit materiaal is iets duurder, het heeft een gemiddelde prijs per vierkante meter van €3,00,- tot €15,00, maar hiermee bespaart u meer op uw energierekening. De prijzen voor XPS zijn gemiddeld €2,50,- tot €20,00 per m², maar met XPS zijn er soms dikke vloerisolatieplaten nodig voor een goede waarde.

Prijstabel vloerisolatieplaten

Materiaal Gemiddelde prijs per m² Isolatiewaarde Dikte
PIR €3,00,- tot €15,00 1,5 m² k/w tot 3,8 m² k/w 3cm tot 10cm
EPS €1,60 0,50 m² k/w 2cm
XPS €2,50,- tot €20,00 0,55 m² k/w tot 4,55 m² k/w 2cm tot 16cm
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Verschil PIR en PUR?

De namen PIR en PUR worden vaak door elkaar gebruikt en de materialen lijken ook wel op elkaar. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen deze twee materiaalsoorten. PIR is namelijk ontwikkeld na PUR. Beide zijn kunstmatige isolatiematerialen, gemaakt van petrochemische grondstoffen. Doordat PIR later is ontwikkeld heeft het een hogere isolatiewaarde en een verbeterde brandveiligheid. PUR is verkrijgbaar in twee verschillende vormen, namelijk als vloerisolatieplaten en als pur-schuim. PIR is niet verkrijgbaar als schuim, maar wel als vloerisolatieplaten.

eps isolatie Limburg

Vloerisolatie met EPS-korrels?

Een tweede isolatiemateriaal dat wij veel toepassen is EPS, ook wel bekend als piepschuim. Het soort materiaal dat men gebruikt voor een vloerisolatie bestaat uit ongeveer 10 miljoen isolatieparels, die bestaan uit met gas gevulde cellen. Dit zorgt ervoor dat het product over een lichte dichtheid beschikt, met daarbij uitstekende isolerende kwaliteiten. Positief aan dit materiaal is dat het niet aangetast wordt door vocht- en waterdamp. Daarnaast laat het de eventuele grondwarmte nog wel door.

glaswol vloerisolatie

Glaswol voor vloerisolatie

Het eerste geschikte isolatiemateriaal is glaswol. Dit is een kunstmatig materiaal, dat men maakt van hele dunne vezels die uit glas komen. Glaswol is een uitstekend materiaal omdat het naast een goede isolatie nog vele andere voordelen biedt. Zo is glaswol brandwerend en biedt het tevens een prima akoestische isolering. Glaswol brengen wij voor u aan vanaf een lange rol materiaal. De toepassing van wol voor het isoleren van de vloer brengt een relatief grote verbouwing met zich mee.

steenwol vloerisolatie Limburg

Vloerisolatie met steenwol

Het grootste voordeel van steenwol is waarschijnlijk de goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor lage prijzen gebruikt u een isolatiemateriaal dat zowel waterafstotend als dampdoorlatend is, zodat de isolatiewaarde jarenlang hetzelfde blijft. Het materiaal is, ook als isolatieplaat, erg soepel waardoor er eenvoudig mee te werken is. Naast vloerisolatie gebruikt menig bedrijf uit Limburg steenwol regelmatig bij andere isolatievormen. De prijzen per m² liggen rond de €8,-.

Vloer isoleren met thermoskussens

Professionals duiden een vloerisolatie met thermoskussens ook wel aan als een passieve vloerverwarming. Dit komt doordat een dergelijke isolatie vergelijkbaar is met de werking van een Nieuw op het gebied van isolatiematerialen zijn thermoskussens. Thermoskussens bestaan feitelijk uit verschillende lagen kunststoffolie en aluminiumfolie die van elkaar worden gescheiden door luchtzakken. Thermoskussens werken het beste wanneer u deze op de begane houten of betonvloer plaatst, waarbij koudebruggen dienen te worden voorkomen. De isolatiespecialist kan thermoskussens alleen bij uw pand aanbrengen wanneer er voldoende ruimte is in de kruipruimte.

Isolatiefolie voor de vloer

Isolatiefolie wordt gebruikt voor het isoleren van de kruipruimte, maar ook als onderlaag voor vloerisolatie via de bovenzijde. Isolatiefolie is waterbestendig, isolerend en eenvoudig aan te brengen. Doordat het materiaal flexibel is, is het gemakkelijk om aan te brengen op de vloer en de wanden van de ruimte. Isolatiefolie wordt ook gemaakt voor het maken van thermokussens. Voor het isoleren met thermokussens is er veel ruimte nodig, want ze bestaan uit meerdere lagen isolatiefolie met droge lucht ertussen. Thermokussens isoleren beter dan wanneer er alleen isolatiefolie wordt aangebracht.

Isoleer uw vloer met vloerisolatieplaten, isolatieschuim of isolatieparels!

Een vloerisolatie specialist uit Limburg zorgt voor een juiste plaatsing. Bespaar tot 30% op de kosten.

Gratis offertes ontvangen
isolatiebeton Limburg

Isolatiebeton

Bij de bouw van nieuwe woningen in Limburg gebruikt men steeds vaker isolatiebeton. Dit produceren zij door het beton te mixen met polystyreenkorrels, waardoor het een isolerende werking krijgt. Dit heeft als voordeel dat na-isolatie niet meer nodig is, wat u tijd en geld bespaart.

De specialisten storten het isolatiebeton rechtstreeks op de grondvloer. Daar bovenop komt de dekvloer, gevolgd door een vloerafwerking naar uw keuze. Per vierkante meter betaalt u ongeveer €30,- tot €35,-.

garagevloer isoleren Limburg

Garagevloer isoleren

Hoewel de meeste klanten bij een bedrijf uit Limburg kiezen voor een bodemisolatie of vloerisolatie bij de woonkamervloer, is het tevens een optie te kiezen voor het isoleren van de betonnen garagevloer. De isolatie van een betonnen garagevloer is met name handig als u regelmatig in de garage aan de slag gaat. Omdat er vaak geen kruipkelder onder de garagevloer zit, moet u kijken naar opties voor bovenzijde vloerisolaties. Hiervoor bestaan twee basistechnieken: het plaatsen van isolatieplaten over de betonnen ondervloer, om vervolgens de daadwerkelijke garagevloer te monteren; of het aanbrengen van een laag isolerend materiaal over de betonnen garagevloer, en daarna de installatie van een volledig nieuwe topvloer.

vloerisolatie met vloerverwarming

Vloerisolatie en vloerverwarming

Vaak krijgen wij de vraag of het wel mogelijk is om een vloerisolatie te combineren met een vloerverwarming. Wij raden over het algemeen af om de vloer te isoleren wanneer u een vloerverwarming toepast, maar de isolatie van de bodem is een uitstekend idee. Wanneer u zorgt voor een bodemisolatie onder de buizen van de vloerverwarming, dan voorkomt u dat een deel van de verkregen direct verloren gaat aan de bodem.

Welke vorm van isoleren het meest geschikt is, is afhankelijk van de soort verwarming. Eén van de bij ons netwerk aangesloten isolatiebedrijven uit Limburg komt desgewenst bij u langs om de diverse opties te bespreken.

natuurlijke isolatiematerialen Limburg

Natuurlijke isolatiematerialen

Tegenwoordig bestaan er steeds meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van isolatiematerialen. Met name de kunstmatige producten kennen steeds betere eigenschappen en zijn dan ook zeer populair bij onze klanten uit Limburg. Naast kunstmatige producten bestaan er echter ook vele natuurlijke isolatiematerialen. Twee van deze natuurlijke materialen zijn schelpen en zand. Beide vormen een uitermate geschikte keus als materiaal voor een bodemisolatie. Met name schelpenisolatie vond tot een aantal jaar geleden gretig aftrek, doordat zij niet beschadigd raken door een hoge luchtvochtigheid, en daarom tot op een zeer lange termijn een relatief hoge isolatiewaarde bieden. Wij garanderen dat uw bodemisolatie bij een bedrijf gelieerd aan ons netwerk in goede handen is.

Welke isolatiewaarde?

Bedrijven gespecialiseerd in het isoleren van vloeren, adviseren om minstens te kiezen voor een Rc-waarde van 3,5 voor vloerisolatie. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde aan van het materiaal. Elk laag materiaal heeft een R-waarde, ook wel Rd-waarde genoemd, de opgetelde R-waardes is de Rc-waarde. Hoe hoger de isolatiewaarde is, hoe meer u bespaart op de energiekosten. Wanneer u vloerverwarming heeft in uw woning in Limburg is het verstandig om te kiezen voor minimaal een Rc-waarde van 5. Deze hogere waarde is nodig omdat u de warmte van de vloerverwarming goed wilt vasthouden. Dan hoeft u minder te stoken en bespaart u op de stookkosten.

Nadelen vloerisolatie

Vloerisolatie kent weinig nadelen. U maakt uw woning in Limburg namelijk energiezuiniger, bespaart op de energiekosten en verhoogt de waarde van uw woning. Wanneer u de vloer moet isoleren via de bovenzijde is het nadeel dat u de vloer moet openbreken. Deze isolatievorm duurt daarom ook iets langer dan bodemisolatie of vloerisolatie via de onderzijde. Die laatste vorm is door een bedrijf gespecialiseerd in vloerisolatie vaak al binnen 1 dag afgerond. Daarnaast komt de vloer bij isolatie via de bovenzijde na het isoleren hoger te liggen. Hierdoor moet u de plinten vervangen en soms is het nodig om de deuren bij te schaven.

subsidie vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie 2024?

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een nationale subsidie die ook voor vloerisolatie kan worden ingezet. De hoogte en voorwaarden van de subsidie verschillen per doelgroep. De subsidie is namelijk voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Meer informatie over de ISDE vindt u op RVO.nl.

Soms zijn er nog wel lokale of regionale subsidies mogelijk. Dit controleert u eenvoudig via de website energiesubsidiewijzer.nl.


vloerisolatiespecialist Limburg

Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Limburg

Het is belangrijk dat het aanbrengen van vloerisolatie op de juiste manier gebeurd. Alleen dan profiteert u van het hoogst mogelijk rendement en is de besparing op de energiekosten het hoogste. Met een vloerisolatie specialist uit Limburg bent u verzekerd van de juiste plaatsing.

Bovendien geeft het bedrijf u deskundig advies over het meest geschikte isolatiemateriaal. Door de vakkennis en de ervaring van de isolatiespecialisten gaat het isoleren van de vloer snel en probleemloos. U heeft niet te maken met een lange verbouwing en bespaart direct na het aanbrengen op uw energiekosten.

kosten vloerisolatie Limburg

Besparen door offertes te vergelijken

Voorkom warmteverlies door uw vloeren van isolatie te voorzien. Daarnaast verhoogt u de waarde van uw woning in Limburg en uw wooncomfort met vloerisolatie. Naast isolatie in de vloer is het ook mogelijk om de kruipruimte van isolerend materiaal te voorzien met bodemisolatie. Voor het beste resultaat en het hoogste rendement is het belangrijk dat het isolatiemateriaal op de juiste manier is aangebracht. Schakel daarom altijd een vloerisolatie specialist uit Limburg in. U kiest eenvoudig het beste bedrijf door offertes te vergelijken. Zo bespaart u op de kosten. Vul vandaag nog het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten uit uw regio.

Bekijk ook eens de mogelijkheden van: