vloerisolatie Doetinchem

Vloerisolatie Doetinchem

Heeft u het ’s winters snel koud en is de luchtvochtigheid te hoog? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van vloerisolatie in Doetinchem. Het isoleren van de vloer verlaagt de luchtvochtigheid in uw huis en zorgt daarnaast dat de temperatuur in huis tot wel 4 graden stijgt! Dit betekent natuurlijk een hoger wooncomfort en tegelijkertijd een lagere energierekening.

Op deze pagina leest u meer over de isolatie van vloeren. U krijgt meer informatie over de verschillende mogelijkheden en materialen die specialisten hiervoor inzetten. Ook krijgt u een indicatie van de kosten en leest u welke subsidies u kunt aanvragen.

De voordelen van ons concept

Wij werken samen met een netwerk van bedrijven vanuit heel Nederland. Zo wordt u snel geholpen door een vakman met scherpe prijzen. U kiest na het vergelijken van offertes namelijk zelf de vakman met het beste aanbod! De drie belangrijke voordelen van onze service zijn:

 • U krijgt inzicht in de prijzen van meerdere specialisten.
 • Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kies het bedrijf met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 30% op de isolatiekosten.

Gratis offertes vergelijken

Waarom vloerisolatie?

Wanneer mensen hun woningisolatie willen verbeteren, is vloerisolatie vaak niet het eerste waar zij aan denken. Toch heeft dit vele voordelen die u niet over het hoofd moet zien. Zo is vloerverwarming één van de isolatietechnieken die het wooncomfort het meest verhoogt. Uw vloer voelt namelijk een stuk warmer aan. Van koude voeten is dus geen sprake meer! Daarnaast zorgt ook vloerisolatie voor een flinke besparing op de stookkosten, net zoals andere isolatievormen. U bespaart tot ruim €200,- per jaar.

 • Vloerisolatie zorgt voor een verhoging van uw wooncomfort.
 • Vloerisolatie is een voordelige isolatietechniek.
 • De luchtvochtigheid in huis daalt en u profiteert van een gezonder leefklimaat.
 • Met vloerisolatie bespaart u enorm op uw stookkosten.

Vloerisolatie kosten

Voordat u de vloer isoleert, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten. Deze vindt u in de tabel hieronder. Stel u isoleert de vloer in een gemiddelde rijtjeswoning. Bij een betonnen vloer van €50,- per m² liggen de totale kosten rond de €1.500,-. Hoe groter de vloer, des te hoger de kosten. Gemiddeld betaalt u per vierkante meter ongeveer €30,- aan vloerisolatie, inclusief materiaal en arbeidskosten. Houd er rekening mee dat de onderstaande kosten een indicatie zijn. Voor een exacte prijsberekening kunt u het beste het offerteformulier invullen. U ontvangt dan zo snel mogelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Kosten vloerisolatie per type woning

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 30 m² €900,- €120,-
Appartement 45 m² €1.400,- €180,-
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-
Vrijstaande woning 100 m² €3.000,- €330,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

De totaalprijs voor vloerisolatie is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt het vloeroppervlak een grote rol, evenals de gekozen methode.

Aanbrengen vanaf de onderzijde is bijvoorbeeld in veel gevallen goedkoper dan het aanbrengen van vloerisolatie via de bovenkant. Dit komt omdat er geen extra kosten voor de vloerafwerking bijkomen.

Daarnaast is ook het tarief van de vloerisolatie specialist van invloed. Elke vakman hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. Hierdoor verschillen de prijzen per bedrijf enorm.

Met het vergelijken van offertes bent u altijd verzekerd van de beste service voor de laagste prijs.

Besparing en terugverdientijd

Zoals we hierboven al aangaven, is het investeren in een vloerisolatie op de lange termijn zeer voordelig. Dit komt doordat u al binnen enkele jaren de investering zult hebben terugverdiend. Hierna verdient u jaarlijks enkele honderden euro’s door de lagere stookkosten. In de bovenstaande tabel ziet u hoeveel u jaarlijks gemiddeld zult besparen op de energiefactuur. Maar hoe berekenen wij deze terugverdientijd precies? Dat gebeurt met behulp van het aantal geïsoleerde vierkante meters, de gasprijs en de gasbesparing (per vierkante meter, op jaarbasis). Als we ervan uit gaan dat de gasprijs rond de €0.65 ligt, en de gemiddelde gasbesparing (in kubieke meters) op 5.5, dan krijgen we de volgende berekening:

Investering / (gasprijs x gasbesparing x aantal geïsoleerde vierkante meters) = terugverdientijd

Oftewel: 1.700 / (0.65 x 7 x 55) = 8.5. Na gemiddeld 8 jaar zult u dus de investering hebben terugverdiend.

Bespaar tot 30% op uw vloerisolatie met onze offerteservice!

Vergelijk tot wel 5 bedrijven uit uw regio en kies de vloerisolatie specialist met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken

houten vloer isoleren Doetinchem

Houten vloer isoleren Doetinchem

De vloeren van Nederlandse woningen hebben traditioneel houten planken als basis. Een houten ondervloer biedt meer veerkracht, en voorkomt optrekkende koud. Het nadeel van een houten woonkamervloer is dat deze gevoeliger is voor vocht. Het tegengaan van deze problemen doet u het beste door aan de onderzijde van de houten planken bodemfolie te plaatsen, en vervolgens een laag isolatiemateriaal. De meeste mensen gebruiken bij houten vloeren isolatieplaten of glaswol als isolatieproduct. Eventueel kunt u er dan ook nog voor kiezen om de bodem van de kruipkelder verder te isoleren met thermoskussens of schelpen. Een schelpenisolatie heeft een gegarandeerd positief effect, doordat de luchtvochtigheid sterk daalt.


betonvloer isoleren Doetinchem

Betonvloer isoleren Doetinchem

Menig garagevloer is aan te duiden als een betonvloer, maar ook woonkamervloeren kunnen een betonnen basis hebben. Hoewel een betonvloer vele voordelen kent, brengt het vaak ook een gevoel van kou met zich mee. Dit gaat u eenvoudig tegen door de betonvloer te isoleren.

Voor de isolatie van een betonvloer bestaan er verscheidene geschikte materialen: EPS 100 en XPS. EPS staat in Nederland beter bekend als piepschuim, en is verkrijgbaar bij vrijwel elke bouwmarkt in Doetinchem. Door de isolatie van de betonvloer zorgt u ervoor dat het water uit het beton trekt, en dat de luchtvochtigheid in huis sterk zal verbeteren.

Methodes om de vloer te isoleren

Op het moment dat u kiest voor een vloerisolatie, dan zult u zien dat er verschillende technieken bestaan om deze vloerisolatie af te ronden. Zo bestaan er de bovenzijde en onderzijde vloerisolatie, maar is ook de bodemisolatie een mogelijke optie. Het verschil tussen deze technieken is aanzienlijk. Daarom is het belangrijk voor u om de juiste techniek te vinden voor bij uw woonsituatie. In onderstaand overzicht vindt u per techniek de voor- en nadelen, en de voorwaarden die hieraan verbonden zitten.

Bovenzijde vloerisolatie

De derde techniek is het isoleren van de bovenkant van de bestaande ondervloer. Een bovenzijde vloerisolatie kan zowel bovenop de topvloer als op de ondervloer. In dit laatste geval is het noodzakelijk om eerst de bovenvloer te verwijderen: u kunt dit dan weer hergebruiken voor de bovenvloer.

Het voordeel van deze techniek is dat u zeker bent van een goede isolatiewaarde. Daarnaast is het tevens een mogelijkheid om tegelijk de vloerverwarming aan te pakken, of de bovenvloer te renoveren.

Onderzijde vloerisolatie

Een vorm van vloerisolatie die tevens via de kruipruimte uitgevoerd wordt is de vloerisolering aan de onderkant. Dit betekent dat men het isolatiemateriaal tegen de onderkant van de betonnen vloer plaatst, om zo het warmtebehoud te bevorderen en eventuele geluidsoverlast te verminderen. Voorwaarde voor deze techniek is wel dat de kruipkelder voldoende hoog is. Vijftig centimeter wordt aangeraden voor doe-het-zelvers, 35 centimeter is voldoende voor de vakmannen. Het is wel belangrijk om de ventilatie van de kruipruimte optimaal te houden bij deze vorm van vloerisolatie.

bodemisolatie

Bodemisolatie

De bodemisolatie, ook wel kruipruimte isolatie genoemd is een techniek die zeer populair is. Dit komt doordat het uitvoeren van een bodemisolatie weinig tijd kost, en relatief weinig geld.

Bij deze techniek stort men isolatiemateriaal in de kruipkelder, om optrekkende kou en tocht tegen te gaan. Voor de kruipkelder isolatie vormen verschillende materialen een geschikte oplossing: zowel schelpen als zand, als isolatiekorrels of thermoskussens bieden een prima isolatielaag.

Wij adviseren om de bodemisolatie over te laten aan een vakman uit Doetinchem. Deze heeft de klus binnen een dag geklaard.

vloer isolatie Doetinchem

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Veel klanten verwisselen de termen bodemisolatie en vloerisolatie met elkaar. Toch betekenen deze begrippen niet hetzelfde. Een vloerisolatie is gericht op het behoud van de warmte binnenshuis en het dempen van geluidsisolatie, terwijl een bodemisolatie met name zorgt voor het voorkomen van optrekkend vocht, en het beperken van tochtvlagen. Voor welke variant u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen. Wilt u zoveel mogelijk besparen op de energiekosten dan is het isoleren van de vloer voordeliger. Hebt u echter behoefte aan een stabiele luchtvochtigheid om gezondheidsklachten te beperken? Dan raden wij bodemisolatie aan. Voor een optimaal resultaat is natuurlijk een combinatie van beide isolatievormen de beste oplossing. Hebt u een vloerverwarming bij uw bedrijfspand in Doetinchem? Het is een optie om deze te combineren met een bodemisolatie. Zo zal de warmte uit de verwarmingsbuizen gegarandeerd naar boven stijgen en zal het warmteverlies beperkt blijven tot het minimum. Vraag vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit de regio.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Hoe de vloerisolatie specialist de isolatie aanbrengt op uw houten of betonnen vloer is uiteraard afhankelijk van de methode die u kiest. Stel dat u de bovenzijde van uw betonnen vloer isoleert.

De vloerisolatie specialist verwijdert dan eerst de huidige vloerafwerking. Bovenop de houten of betonvloer plaatst de vloerisolatie specialist vervolgens een bouwfolie of dampscherm. Deze folie voorkomt dat het materiaal wordt aangetast door vocht. Het materiaal plaatst hij daarna los bovenop het dampscherm, gevolgd door een vloerafwerking naar keuze. Kiest u er juist voor om de betonnen vloer vanaf de onderzijde te isoleren, dan werkt de vloerisolatie specialist via de kruipkelder.

isolatie van de vloer in Doetinchem

Verhoog uw wooncomfort en verlaag de energierekening met vloerisolatie in Doetinchem.

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van meerdere bedrijven uit uw regio!

Gratis offertes vergelijken

Kruipruimte isolatie Doetinchem

Als alternatief voor vloerisolatie wordt in Doetinchem ook wel kruipruimte isolatie gebruikt. Er zijn verschillende manieren om de kruipkelder te behandelen. Zo kunt u het materiaal aan de onderzijde van de vloer aan laten brengen, maar is het ook een optie om het plafond te bedekken met isolatie. Welke optie voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Bodemisolatie is bijvoorbeeld een stuk voordeliger, terwijl vloerisolatie vanaf de onderkant een hoger wooncomfort biedt.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Een bodemisolatie is niet alleen goed voor een verbetering van de isolatiewaarde van uw pand in Doetinchem, het draagt tevens bij aan een verlaging van de luchtvochtigheidsgraad. Hebt u last van een zeer vochtige kruipruimte? Dan kan het helpen om speciale isolatiechips te plaatsen. Deze isolatiechips maakt men van EPS (piepschuim) en zullen het overtollige vocht uit de ondervloer trekken. Dit betekent dat de bovenvloer warmer en droger wordt, en er geen beschadiging zal optreden aan beide vloerlagen. De lage prijzen, en de positieve gevolgen op het gebied van het woonklimaat vormen andere voordelen van de EPS-isolatiechips. Mocht u na het lezen van deze tips nog vragen hebben over uw vloerisolatie? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij helpen u met alle plezier verder, en bieden desgewenst praktische ondersteuning.

Vloer zonder kruipruimte: wat nu?

Wanneer u geen kruipruimte heeft, is het alleen mogelijk om de vloer via de bovenzijde te isoleren. Met deze isolatietechniek verbetert u de akoestische isolatie van de vloer. Deze akoestische Voor kruipruimte isolatie is er uiteraard een kruipkelder nodig. Vanaf een hoogte van 35 centimeter is deze groot genoeg om de vloer vanaf de onderkant te isoleren. Is de kruipkelder kleiner dan 35 centimeter, dan is bodemisolatie altijd nog een oplossing. Is er in uw woning in Doetinchem geen kruipruimte aanwezig? Dan is de enige oplossing isolatie van de bovenkant van de vloer. Het voordeel is dat deze isolatietechniek een verhoogd wooncomfort oplevert, maar een nadeel is dat u de vloer opnieuw moet afwerken. Er zijn doorgaans twee opties. Optie één houdt in dat u een zwevende dekvloer aanbrengt, optie twee betekent het leggen van een compleet nieuwe vloer.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Bent u een ervaren doe-het-zelver en ziet u het zitten om zelf de kruipkelder te behandelen? Houd er rekening mee dat kruipruimte isolatie een vies klusje kan worden. De ruimte is klein, benauwd en erg vochtig. Draag daarom beschermende kleding en bereid u goed voor. Houd er ook rekening mee dat u op de juiste manier een dampscherm gebruikt. Dit voorkomt dat het materiaal wordt aangetast door grondwater en behoud de isolatiewaarde van het gekozen materiaal. Kiest u voor bodemisolatie, zorg er dan voor dat de bodem evenredig gevuld is met een vochtwerend materiaal. Voorbeelden zijn EPS-parels en thermokussens.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Kruipruimte isolatie is een voordelig alternatief voor vloerisolatie. Per m² betaalt u gemiddeld €22,- tot €28,-, afhankelijk van het gekozen materiaal. Thermokussens zijn in Doetinchem erg populair. Dit laat u al aanbrengen vanaf €22,- per m². Kiest u voor isolatieschelpen, dan liggen de kosten iets hoger. Schelpen kosten gemiddeld €28,- per m². Het voordeel hiervan is dat het een natuurlijk materiaal is en een lange levensduur heeft. Welk materiaal de beste keuze is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, budget en de hoogte van de kruipkelder. Zo zijn EPS-parels al geschikt voor kruipruimtes met een hoogte van 20 cm, terwijl thermokussens minimaal 35 cm hoogte nodig hebben.

Kosten kruipruimte isolatie aanbrengen

Materiaal kruipruimte isolatie Benodigde hoogte in kruipruimte Prijs per m²
Schelpen 30 – 35 cm €28,-
Isolatiechips 30 – 35 cm €24,-
EPS 20 – 25 cm €22,-
Thermokussens Minimaal 35 cm €22,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kruipruimte ventilatie

Of u nu een houten of betonvloer hebt in uw woonkamer, en of u deze nu isoleert met isolatieplaten, thermoskussens of een ander isolatieproduct, het is tevens noodzakelijk om te zorgen voor een goede ventilatie in de kruipruimte. Door voldoende te ventileren voorkomt u dat vochtdruppels zich ontwikkelen. Juist door te ventileren zullen de vochtdruppels verwaaien of verdampen. De ventilatie van kruipruimtes gebeurt over het algemeen door ventilatieroosters. Zitten er al ventilatieroosters, maar hebt u deze afgedekt, maak deze dan spoedig weer vrij. Vormen ventilatieroosters geen optie? Overweeg dan te werken met speciale luchtkokers. Deze zullen de vochtigheidsgraad in de kruipkelder aanzienlijk verlagen.

kruipruimte Doetinchem

Goedkoop uw kruipruimte laten isoleren? Vergelijk offertes!

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar tot 30%!

Gratis offertes ontvangen

isolatiemateriaal

Welk isolatiemateriaal?

Wanneer u uw vloeren van een nieuwe isolatie laat voorzien, dan is het belangrijk dat u kiest voor een isolatiemateriaal dat qua eigenschappen aan al uw wensen voldoet. Hoewel alle isolerende producten een prima isolatiewaarde bieden, verschilt de mate per materiaal. Daarnaast hebben de verschillende materialen extra eigenschappen, en variëren de voor- en nadelen. Een specialist van een isolatiebedrijf uit ons netwerk zal desgewenst bij u langskomen om de mogelijkheden te bespreken voor vloerisolatieplaten van diverse materialen. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over een aantal basismaterialen die men veelvuldig toepast.

vloerisolatieplaten Doetinchem

Vloerisolatieplaten Doetinchem

Vloerisolatieplaten zijn één van de meest populaire materialen om vloeren mee te isoleren. Isolatieplaten zijn over het algemeen gemaakt van hardschuim zoals PIR of PUR, maar worden ook met andere grondstoffen geproduceerd. Het grote voordeel van de vloerisolatieplaten is dat deze drukvast zijn en vaak ook vochtbestendig. Dit maakt het mogelijk om ze rechtstreeks op de betonvloer of houten vloer aan te brengen. Hier overheen plaatst u de vloerafwerking naar keuze en u bent klaar. Dankzij een uitstekende isolatiewaarde kunt u de isolatieplaten erg dun aanbrengen. Dit voorkomt dat u het vloeroppervlak te veel moet verhogen.

Dikte van vloerisolatieplaten

De totale isolatiewaarde van uw vloerisolatie, is afhankelijk van de dikte van het materiaal dat u aanbrengt. Isolatieplaten zijn erg geschikt voor deze isolatietechniek, omdat ze ook bij een geringe dikte nog uitstekend isoleren. De dikte is uiteraard wel afhankelijk van het materiaal. Zo is PIR al verkrijgbaar vanaf 30 millimeter tot 120 millimeter dikte. Weet u niet hoe dik u het materiaal moet aanbrengen? Geen zorgen: de vloerisolatie specialist uit Doetinchem geeft u hierover een persoonlijk advies.

Hoeveel kosten vloerisolatieplaten?

Hoeveel u betaalt voor vloerisolatieplaten is afhankelijk van het gekozen materiaal en de gekozen dikte. Hoe dikker de plaat, des te meer materiaal er nodig is en dus ook hoe hoger de kosten. Voor vloerisolatieplaten van PIR liggen de kosten gemiddeld tussen de €3,- tot €15,-. Hierbij gaat het om een dikte van 3 tot 10 centimeter. EPS-platen van 2 centimeter dik laat u al aanbrengen vanaf €1.60,-. In de tabel hieronder ziet u ook welke isolatiewaarde hierbij hoort.

Prijstabel vloerisolatieplaten

Materiaal Gemiddelde prijs per m² Isolatiewaarde Dikte
PIR €3,00,- tot €15,00 1,5 m² k/w tot 3,8 m² k/w 3cm tot 10cm
EPS €1,60 0,50 m² k/w 2cm
XPS €2,50,- tot €20,00 0,55 m² k/w tot 4,55 m² k/w 2cm tot 16cm
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Verschil PIR en PUR?

PUR wordt in Doetinchem al jarenlang gebruikt voor verschillende soorten woningisolatie. Tegenwoordig is ook PIR enorm populair. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? De materialen zijn enorm vergelijkbaar, alleen kunt u PIR zien als de verbeterde versie van PUR. Het heeft dan ook een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid. Bij de verbranding ontstaan namelijk aanzienlijk minder schadelijke rookgassen. Ook is de drukvastheid hoger, wat PIR erg geschikt maakt voor vloerisolatie. Zowel PIR als PUR is niet schadelijk voor het milieu of uw gezondheid, maar omdat er bij de productie wel schadelijke stoffen vrijkomen worden de materialen niet beschouwd als milieuvriendelijk.

eps isolatie

Vloerisolatie met EPS-korrels?

Een vloerisolatie is eveneens uit te voeren met vloerisolatieplaten van EPS. Dit is de afkorting voor geëxpandeerd polystyreen, wat veel mensen kennen als piepschuim. EPS is een goede basis voor vloerisolatieplaten, doordat het een hoge dichtheid heeft. Dit heeft tot gevolg dat het een prima warmte-isolator is, en daarbij tasten vocht- en waterdamp het materiaal niet aan. Evenals glaswol kent EPS tevens voordelen op het gebied van akoestische geluidsisolatie. Bent u benieuwd naar de opties? Een aan ons netwerk gelieerd isolatiebedrijf uit Doetinchem kan u van meer achtergrondinformatie voorzien en een schatting van de kosten voor de vloerisolatieplaten voor u opstellen.

glaswol vloerisolatie

Glaswol voor vloerisolatie

Glaswol is een zeer populair isolatiemateriaal, dat met name vaak wordt toegepast bij het isoleren van daken. Het is echter ook geschikt voor de isolering van vloeren. Bij een vloerisolatie met glaswol is een relatief grote verbouwing noodzakelijk, maar de resultaten maken dit zeker waard. Glaswol heeft als extra voordeel dat het een goede brandwerende functie heeft, en is bovendien waterafstotend. Tot slot is glaswol geluidsabsorberend. Dit is met name handig wanneer u de vloer in een bovenwoning laat isoleren. Wie zelf aan de slag gaat met glaswol doet er goed aan beschermende kleding te dragen.

steenwol vloerisolatie Doetinchem

Vloerisolatie met steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat ook wel bekend staat als rotswol. Deze term is afkomstig van een merk voor steenwol (Rockwool). Steenwol wordt gemaakt door het verhitten van basaltsteen, waarna de gesmolten steen in strengen geslingerd wordt. Hierdoor ontstaat er een soort ‘wol’. Steenwol is een vrij flexibele vorm van isolering, die vaak in adem genoemd wordt met glaswol. Het grote voordeel van rotswol is echter de goede geluidsisolering die het oplevert. Hierdoor is het ook iets duurder dan de andere minerale wol. Het verschil is echter maar klein: ongeveer €2,- per vierkante meter.

Vloer isoleren met thermoskussens

Nieuw op het gebied van isolatieproducten is de ontwikkeling van thermoskussens. Deze ‘kussens’ bestaan uit lagen aluminiumfolie gekoppeld aan een speciaal isolatiefolie. Hiertussen worden luchtzakken gecreëerd die de opstijgende kou moeten tegenhouden. Om een optimale werking van de thermoskussens te garanderen raden onze specialisten uit Doetinchem aan dat u deze direct op de grond en zonder koudebruggen plaatst. Dit betekent dat het aanbrengen van thermoskussens alleen mogelijk is wanneer er in de kelder minimaal 50 centimeter werkruimte is. Wil u geen thermoskussens gebruiken? Vraag een isolatiebedrijf dan naar de opties voor vloerisolatieplaten.

Isolatiefolie voor de vloer

Een ander materiaal dat veel gebruikt wordt bij kruipruimte isolatie, is isolatiefolie. Dit is erg geschikt voor bodemisolatie. De vloerisolatie specialist plaatst de folie dan ook op de vloer, zodat het vocht en kou vanaf de grond tegenhoudt. Het is duurzaam, volledig recyclebaar en het vloerisolatie bedrijf heeft het in korte tijd aangebracht. De isolatiefolie wordt daarnaast gebruikt voor de productie van thermokussens. Thermokussens bestaan uit verschillende lagen isolatiefolie, gevuld met lucht. Zowel thermokussens als isolatiefolie zijn daarom een duurzame keuze voor kruipruimte isolatie. Isolatiefolie is echter ook geschikt voor kruipruimtes met een beperkte hoogte, terwijl u voor thermokussens minimaal 35 centimeter nodig heeft.

Vloerisolatie met behulp van thermokussens of isolatiefolie? Vergelijk offertes!

Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies het bedrijf met het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen
isolatiebeton Doetinchem

Isolatiebeton

Wij hebben op deze pagina een aantal keer gesproken over het isoleren van betonvloeren. Het ging hierbij om het aanbrengen van een isolatielaag over de betonvloer. Wist u echter dat er ook isolatiebeton bestaat? Dit is een speciale betonsoort die is ontwikkeld met het oog op een steeds duurzamere samenleving.

Er bestaan verschillende soorten isolatiebeton, die allen over een hoge drukvastheid beschikken: schuimbeton, ISO-Mix en Argexbeton. Hiervan levert schuimbeton de beste isolatiewaarde. ISO-mix is een zeer lichte variant. Het bestaat uit een combinatie van beton met polystyreenkorrels voor de isolatiewaarde.

garagevloer isoleren

Garagevloer isoleren

Naast vloerisolatie van houten vloeren in huis, is het tevens een mogelijkheid om de betonvloer in de garage te isoleren. Het verbeteren van de isolatiewaarde van de betonnen garagevloer is relatief lastig, omdat onder de garagevloer vaak geen extra lege ruimte zit. Dit betekent dat u de garagevloer aan de bovenkant moet isoleren. Hiervoor bestaan twee mogelijke technieken: het aanbrengen van vloerisolatieplaten over de ondervloer, waarna u hierover de gewone garagevloer aanbrengt, of het monteren van isolatieplaten over de bestaande garagevloer, waarna u moet zorgen voor een nieuwe toplaag. Beide technieken zorgen ervoor dat er via de garagevloer geen warme lucht meer verloren gaat.

vloerisolatie met vloerverwarming

Vloerisolatie en vloerverwarming

Regelmatig vragen klanten uit Doetinchem of het klopt dat een combinatie van vloerisolatie en vloerverwarming een slechte keuze is. Dit is inderdaad waar. Wanneer u de vloeren isoleert, en hier vervolgens een vloerverwarming onder plaatst, dan loopt u het risico dat er een groot deel van de warmte verloren gaat. Het is daarentegen wel een zeer goede keuze om een bodemisolatie toe te passen onder uw vloerverwarming. De meeste vloerverwarmingen werken op basis van een buizenstelsel die warmte afgeven aan de bovenvloer. Kiest u voor de isolatie van de bodem, dan voorkomt u dat een deel van de gegenereerde warmte verloren gaat via de onderkant van de buizen, waardoor het rendement sterk verbeterd wordt. Welke vorm van isolering het meest geschikt is, is afhankelijk van het soort vloerverwarming dat u bestelt.

natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen

Steeds vaker wordt er voor een bodemisolatie gebruik gemaakt van kunstmatige isolatiematerialen om de kruipruimte te isoleren. Thermoskussens vormen hier een voorbeeld van, deze kennen een eenvoudige installatie en bieden een uitstekende Rc-waarde.

Naast kunstmatige isolatieproducten zijn er echter ook zeer veel natuurlijke materialen die uitermate geschikt zijn als bodemisolatie. Voorbeelden van deze isolatieproducten zijn zand en schelpen. Beide opties kennen lage kosten, doordat het mogelijk is het product binnen een dag volledig in de kruipkelder te storten. Het voordeel van schelpen ten opzichte zand is dat de schelpen niet beïnvloed worden door vocht. De schelpen bieden daarom lange tijd exact dezelfde isolerende waarde.

Welke isolatiewaarde?

Bij de keuze van het materiaal moet u ook rekening houden met de isolatiewaarde: hoe hoger de isolatiewaarde, des te beter het materiaal isoleert. Bij uw zoektocht komt u onder andere de term R-waarde tegen. De R-waarde, ook wel RD-waarde, geeft aan hoe goed een materiaal van een bepaalde dikte isoleert. Hoe hoger deze waarde, des te beter de isolatie. PIR heeft met een dikte van 3 centimeter bijvoorbeeld een isolatiewaarde van 1,5 m² k/w terwijl EPS met een dikte van 2 centimeter een isolatiewaarde van 0,5 m² k/w. Tot slot geeft de Rc-waarde aan hoe goed de complete vloer isoleert.

Nadelen vloerisolatie

Vloerisolatie biedt een hoop voordelen op het gebied van comfort en energiebesparing. Maar sommige mensen denken ook dat er veel nadelen aan verbonden zitten. Zo wordt er onder andere beweerd dat vloerisolatie nauwelijks helpt en u daardoor niet bespaart op de energiekosten. Toch kan de temperatuur in huis met behulp van vloerisolatie tot wel 4 graden stijgen! Hiermee behaalt u een besparing van €180,- tot ruim €230,- per jaar.

subsidie vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie 2024?

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een nationale subsidie die ook voor vloerisolatie kan worden ingezet. De hoogte en voorwaarden van de subsidie verschillen per doelgroep. De subsidie is namelijk voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Meer informatie over de ISDE vindt u op RVO.nl.

Op energiesubsidiewijzer.nl vindt u gemakkelijk of u in Doetinchem recht heeft op een gemeentelijke of provinciale subsidie en via energiebespaarlening.nl kunt u een lening aanvragen voor de financiering van uw woningisolatie.


vloerisolatiespecialist Doetinchem

Voordelen inschakelen vloerisolatie specialist Doetinchem

Het is voor alle vormen van woningisolatie verstandig om een professioneel bedrijf in te huren. Niet alleen bespaart dit u een hoop tijd en energie, maar u bent ook verzekerd van optimale isolatie. Het isolatiebedrijf plaatst de materialen namelijk correct en maakt daarbij gebruik van de juiste technieken, om zo vochtschade te voorkomen. De grootste voordelen:

 • U bent verzekerd van optimale isolatie.
 • De isolatiespecialist geeft u persoonlijk advies.
 • Het materiaal wordt correct geplaatst.
 • De vloerisolatie specialist biedt garantie op het afgeleverde werk.
kosten vloerisolatie Doetinchem

Besparen door offertes te vergelijken

Bent u op zoek naar een bedrijf uit Doetinchem voor het isoleren van uw vloer? Vul dan snel het offerteformulier in! U ontvangt dan zo spoedig mogelijk tot wel 5 offertes van bedrijven uit de regio Doetinchem.

Vergelijk de verschillende tarieven en kies zo voor het bedrijf met het beste aanbod. Op die manier bespaart u tot wel 30% op de totale kosten!

Het vergelijken van offertes kost u helemaal niets en het is volledig vrijblijvend. Met andere woorden: u zit nergens aan vast!

Wilt u meer weten over het verschil in prijs van diverse materialen? Of bent u benieuwd of bodemisolatie bij u een optie is? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in.

Bekijk ook eens de mogelijkheden van: