spouwmuurisolatie Woerden

Spouwmuurisolatie Woerden

Bent u klaar met koude en tochtige winters? Kies voor spouwmuurisolatie in Woerden! Een spouwmuur isoleren voorkomt warmteverlies, waardoor u er deze winter warmpjes bij zit. Bovendien bespaart u tot wel €600,- op uw jaarlijkse energiekosten: dat wilt u toch ook?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven. Gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast! Op deze pagina leest u meer over spouwmuurisolatie: wat is spouwmuurisolatie en wat zijn de grootste voordelen? Ook leest u meer over de prijzen en krijgt u informatie over de werkwijze.

Besparen op de kosten?

Wilt u uw spouwmuur in Woerden isoleren? Maak dan gratis gebruik van onze offerteservice. Zo bespaart u flink op de kosten, waardoor de terugverdientijd van de spouwisolatie zo kort mogelijk is!

De grootste voordelen op een rij:

 • Met het vergelijken van offertes krijgt u een duidelijk beeld van de kosten voor spouwmuurisolatie in Woerden.
 • U kiest daarna zelf voor het isolatiebedrijf met het beste aanbod.
 • De besparing loopt op tot wel 40% op de totale isolatiekosten!
 • Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend, dat houdt in dat u nergens aan vastzit.

Gratis offertes vergelijken

Wat is spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur is een buitenmuur die van binnen hol is. Huizen worden sinds 1920 gebouwd met een spouw, omdat dit warmteverlies zou voorkomen. Later bleek dat de stilstaande lucht in de spouw warmte niet voldoende binnenhield en is de oplossing bedacht om spouwmuren met isolatiemateriaal op te vullen. Dat is de reden dat steeds meer mensen kiezen voor spouwmuurisolatie.

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwisolatie laat u de ruimte tussen de muur opvullen met een isolatiemateriaal naar keuze: kies voor spouwmuurisolatie met parels, glaswolvlokken of pur-schuim om zo de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren. Hierdoor verliest u minder warmte en hoeft u dus minder te stoken.

Spouwisolatie heeft bovendien tal van voordelen: zo is het in één dag geplaatst en heeft u geen vergunning nodig.

spouwmuur isoleren Woerden

Waarom spouwmuur isoleren in Woerden? De voordelen!

 • U bespaart tot €600,- op uw energierekening! U hoeft minder te stoken voor een aangename binnentemperatuur, waardoor uw energierekening verlaagt.
 • Spouwmuurisolatie in Woerden verhoogt de isolatiewaarde! Dit is goed voor uw wooncomfort en zorgt daarnaast voor een verhoging van de woningwaarde.
 • Met het isoleren van de spouwmuur in Woerden zorgt u er bovendien voor dat de CO2-uitstoot vermindert. U draagt zo bij aan een beter milieu.
 • Spouwmuurisolatie is in slechts één werkdag geplaatst en vereist geen vergunning. Bovendien ziet u naderhand niets meer terug van de werkzaamheden!
 • Spouwisolatie verdient u in gemiddeld 3 tot 5 jaar alweer terug. Dat is een stuk sneller dan andere soorten woningisolatie.
Met spouwmuurisolatie bespaart u tot wel €600,- op uw energierekening per jaar! Met het aanvragen van subsidie verdient u de spouwisolatie bovendien binnen 3 tot 5 jaar weer terug.

Ook uw spouwmuur laten isoleren? Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Heb ik een spouw?

Om spouwisolatie in Woerden toe te passen, is het uiteraard noodzakelijk dat er een spouwmuur aanwezig is. Weet u niet zeker of u een spouwmuur hebt? Dit controleert u gemakkelijk op de originele bouwtekeningen. Als u een open ruimte ziet tussen de binnen- en buitenmuren, weet u zeker dat er een spouw aanwezig is.

Geen bouwtekeningen bij de hand?

U kunt de muren ook opmeten! Bij een dikte van 15 centimeter of meer is er zeker een spouw aanwezig. Over het algemeen kunt u aannemen dat huizen gebouwd tussen 1920 en 1975 een niet-geïsoleerde spouw hebben. Nieuwere huizen zijn tijdens de bouw direct geïsoleerd.

spouwisolatie Woerden

Spouwmuurisolatie kosten

Wat kost spouwmuurisolatie? Bij een appartement liggen de kosten voor spouwmuurisolatie relatief laag. Het isoleren van een spouwmuur van ongeveer 25 m² kost gemiddeld €500,- tot €650,-. Hierbij ligt de prijs per m² rond de €20,- tot €26,- per vierkante meter.

Hoe groter de klus, des te lager de prijs per m².

Bij het isoleren van een spouwmuur van een 2-onder-1-kap woning ligt de prijs per m² rond de €14,- tot €18,-. Dit komt bij een muuroppervlak van 105 m² uit op een totaalbedrag van €1.500,- tot €1.850,-. Houd bij het berekenen van de totale kosten ook altijd rekening met de terugverdientijd en de besparing. Misschien lijkt het in eerste instantie een flinke investering, maar houdt u er dankzij de grote besparing juist geld aan over uiteindelijk!

Wat kost spouwmuurisolatie?

Type woning Oppervlakte Kosten* Prijs per m²*
Appartement 25 m² €500,- tot €650,- €20,- tot €26,-
Rijtjeswoning 65 m² €800,- tot €1450,- €12,- tot €22,-
2-onder-1 kap 105 m² €1500,- tot €1850,- €14,- tot €18,-
Vrijstaand 150 m² €2200,- tot €2550,- €15,- tot €17,-

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden incl. btw, maar excl. arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Prijs spouwmuurisolatie: welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De totaalprijs van spouwmuurisolatie in Woerden is afhankelijk van verschillende factoren. De gekozen materialen spelen natuurlijk een grote rol op de totaalprijs, net als het uurtarief van de isolatie expert.

Wist u dat elk isolatiebedrijf zelf zijn uurtarief bepaalt? Met het vergelijken van offertes vindt u dus gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Let bij het vergelijken van offertes ook op bijkomende kosten. De eventuele voorrijkosten van het isolatiebedrijf hebben ook een grote invloed op de totaalprijs.

De kosten worden beïnvloed door:

 • Het uurtarief van de isolatie expert
 • De gekozen isolatiematerialen
 • Verwijderen van spouwmuurvervuiling
 • Eventuele voorrijkosten

Wat kost spouwmuurisolatie per m²?

€12,- tot €26,-

Kosten gebaseerd op gemiddelde prijzen.

Laag tarief
12 per m²

EPS-parels
Kleine spouw

Hoog tarief
26 per m²

PUR-parels
Grote spouw

Gratis offertes vergelijken

Terugverdientijd & besparing spouwisolatie Woerden

Doordat u minder hoeft te stoken met spouwmuurisolatie in Woerden, bespaar u maandelijks op de energiekosten. Een gemiddelde hoekwoning bespaart jaarlijks tot wel 850 m³ gas. Dit is omgerekend ongeveer €550,-. Dat is een besparing van €550,- per jaar! Bij een investering van €1.500,- betekent dat een terugverdientijd van ongeveer 3 jaar! Ook nadat u de investering in spouwisolatie in Woerden hebt terugverdiend bespaart u elk jaar op uw energiekosten.

De besparing in een appartement ligt rond de €120,- per jaar en bij een vrijstaande woning loopt dit op tot ongeveer €800,-!

Spouwmuurisolatie besparing

Type woning Gemiddelde besparing per jaar*
Appartement €120,-
Rijtjeswoning €200,-
2-onder-1 kap €550,-
Vrijstaand €800,-

*Let op: de werkelijke besparing per jaar is afhankelijk van vele factoren zoals de overige woningisolatie, hoeveel u per jaar stookt en de weersomstandigheden. Vraag gratis offertes aan!

Bij spouwmuurisolatie in Woerden heeft u recht op subsidie!

Isolatiebedrijf gezocht? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Subsidie spouwmuurisolatie 2024

Het is mogelijk een subsidie aan te vragen voor spouwmuurisolatie! De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u ontvangen als u investeert in minimaal 2 energiebesparende maatregelen. Dat betekent dat u naast spouwisolatie ook moet investeren in een andere vorm van woningisolatie, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van isolatieglas.

Om deze subsidie voor spouwmuurisolatie aan te kunnen vragen moet uw spouwmuur voldoen aan een isolatiewaarde van 3,5 m² K/W. Na uw subsidieaanvraag krijgt u een ontvangstbevestiging per e-mail, gevolgd door een beslissing per post. U krijgt de beslissing binnen 8 weken na uw aanvraag. Bekijk waar u recht op hebt op RVO.nl.

Hoeveel btw betaal ik voor spouwmuurisolatie in Woerden?

Als u uw woning laat isoleren door een erkend isolatiebedrijf, dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief! In plaats van 21% btw, betaalt u slechts 9% btw! Dit geldt alleen voor bewoners van huizen ouder dan twee jaar. In de praktijk is dat echter altijd zo, omdat nieuwe huizen bij de bouw direct optimaal geïsoleerd worden.

Waarop geldt het verlaagde btw-tarief?

U betaalt slechts 9% btw over alle arbeidskosten. Hierbij gaat het ook alleen om het aanbrengen van isolatiemateriaal: voor het plaatsen van isolerende deuren of kozijnen betaalt u wel het standaard btw-tarief. Ook over alle materialen betaalt u standaard 21% btw.

Spouwmuur isoleren Woerden: de werkwijze

Overweegt u binnenkort uw spouwmuur in Woerden te isoleren? De isolatiespecialist doorloopt hierbij 5 stappen.

 • Stap 1: de vakman voert een spouwmuur inspectie uit om te controleren of er geen spouwmuurvervuiling aanwezig is.
 • Stap 2: hierna maakt de specialist kleine boorgaten in de voegen.
 • Stap 3: om te voorkomen dat isolatie de muur uitloopt, maakt hij alle naden en kieren dicht.
 • Stap 4: met speciale apparatuur vult hij de spouw vervolgens met isolatie.
 • Stap 5: als de muur evenredig gevuld is maakt hij alle boorgaten weer dicht, zodat er niets meer zichtbaar is.

na isoleren spouwmuur

Na-isoleren spouwmuur

Wanneer we het hebben over na-isoleren, dan doelen we op het isoleren van een geïsoleerde spouwmuur. Een spouwmuur na-isoleren kan nog steeds veel voordeel opleveren.

Wanneer laat ik mijn spouwmuur na-isoleren?

Bijvoorbeeld als de isolatie verzakt is. In dit geval is niet uw hele muur geïsoleerd, waardoor er alsnog veel warmte verloren gaat. Het na-isoleren bestaat in dit geval uit het aanvullen van de spouwisolatie.

Daarnaast is na-isoleren een goed idee als uw woning al enkele jaren geleden geïsoleerd is. Tegenwoordig heeft spouwisolatie in Woerden een hogere isolatiewaarde, waardoor u dus nog een grote besparing kunt behalen.

Kosten na-isoleren reeds geïsoleerde spouwmuur

Overweegt u uw reeds geïsoleerde spouwmuur na te isoleren? De kosten hiervoor verschillen enorm, en het is daarom lastig een prijsindicatie te geven. De prijs is onder andere afhankelijk van de conditie van de bestaande isolatie. Is de isolatie nog van goede kwaliteit en wilt u dit aanvullen, dan bent u veel voordeliger uit dan wanneer u de spouwisolatie in Woerden volledig laat verwijderen.

Daarnaast speelt uiteraard de gekozen isolatie, het formaat van de gevel en de hoeveelheid materiaal een grote rol. Hoe groter uw huis, hoe hoger de materiaalkosten.

Spouwmuurisolatie ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van spouwmuurisolatie? In deze video ziet u wat spouwmuurisolatie voor anderen betekent.

Spouwmuur inspectie: is dit noodzakelijk?

Een belangrijk onderdeel van spouwmuurisolatie in Woerden, is de spouwmuur inspectie. Hierbij maakt de vakman gebruik van een endoscoop, een hele kleine camera, om de binnenkant van de spouwmuur te controleren op onder andere vervuiling.

Waarom is een spouwmuur inspectie belangrijk?

Als er vervuiling in de muur zit, dan moet u dit eerst laten verwijderen voordat spouwisolatie mogelijk is. Daarnaast bestaat er altijd het risico op vleermuizen in de spouwmuur. Als er inderdaad vleermuizen in uw spouw leven, dan moet u voorzichtig te werk gaan. Heeft u spouw vervuiling? De vakman verwijdert dit voor u voordat hij de spouw isoleert.

Spouwmuurvervuiling?

Spouwmuurvervuiling is vervuiling in de spouw. Dit ontstaat tijdens de bouw zelf, doordat oud puin wordt achtergelaten in de spouwmuur. Het kan ook ontstaan door slecht metselwerk, waardoor er oude resten cement in de spouw zitten. Geen zorgen: spouwmuurvervuiling heeft geen invloed op uw gevelmuur, maar moet wel verwijderd worden als u de spouw gaat isoleren. Waarom?

Vervuiling veroorzaakt koudebruggen, dit zijn onderbrekingen in de isolatie. Deze koudebruggen trekken vocht aan, waardoor er lelijke vocht of zelfs schimmelplekken ontstaan.

Gelukkig kan een isolatiebedrijf uw spouwmuurvervuiling handmatig gemakkelijk verwijderen. Dit doen ze door enkele stenen te verwijderen, en dan handmatig de vervuiling weg te halen.

Spouwmuurisolatie verwijderen

In sommige situaties is het noodzakelijk bestaande spouwmuurisolatie te verwijderen. Als het flink verzakt is, of als u het materiaal wilt vervangen met een ander materiaal met een betere isolatiewaarde.

Hoe verwijdert de vakman spouwisolatie?

De vakman verwijdert een aantal gevelstenen en maakt kleine boorgaten in de voegen. Met perslucht blaast hij daarna alle isolatie naar buiten, en vangt dit op in zakken. Na afloop controleert hij met een endoscoop of de muur helemaal leeg is. Is dat het geval, dan plaatst hij de gevelstenen weer terug en gebruikt hij de boorgaten om de spouw opnieuw te vullen.

Spouwmuur in Woerden isoleren? Schakel een isolatiebedrijf in!

Zo bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs.

Gratis offertes ontvangen

Soorten spouwmuurisolatie

Kiest u voor spouwmuurisolatie in Woerden, dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. Isolatieschuim zorgt voor de hoogste isolatiewaarde, maar het kan goed zijn dat een andere keuze beter geschikt is in uw situatie.

Dit zijn de meest voorkomende soorten spouwisolatie.

 • Eps-parels: milieuvriendelijk materiaal dat 100% recyclebaar is. Bestaat uit kleine (piepschuim) parels. Een spouwmuur isoleren met parels kost ongeveer €9,- per m².
 • Steenwol: minerale wol geproduceerd van verschillende soorten gesteenten. Heeft vanwege de grote dichtheid ook een goede geluidsisolatie. De kosten liggen rond de €8,50 per m².
 • Glaswol: ook wel Knauf Supafil genoemd. Dit is gemaakt van gerecycled glas en zand en is de goedkoopste optie. De prijs ligt rond de €7,50 per m².
 • Isolatieschuim: dit biedt de hoogste isolatiewaarde en zorgt daarmee voor de grootste besparing. De investering is hoger: een spouwmuur isoleren met pur kost gemiddeld €25,- per m².

Prijs spouwmuurisolatie per materiaal

Isolatiemateriaal Prijs per m²*
Pur-schuim Vanaf €25,-
Glaswol Vanaf €7,50
Steenwol Vanaf €8,50
Eps-isolatieparels Vanaf €9,00

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Spouwmuurisolatie nadelen, zijn die er?

Het grootste nadeel van spouwisolatie is dat het niet voor elke woning geschikt is. Niet elke woning beschikt over een spouw, en bij sommige soorten gevels is spouwisolatie ook geen optie. Bijvoorbeeld bij geschilderde of geglazuurde gevelstenen. Hierbij bestaat het risico dat vocht onder het glazuur of de verflaag ophoopt, en vervolgens kapotvriest in de winter.

Muren die extreem blootgesteld zijn aan slagregens zijn minder geschikt, maar hierbij is spouwisolatie wel mogelijk als u de muur ook laat impregneren.

Verder zitten er nauwelijks nadelen aan spouwisolatie in Woerden. Het is belangrijk dat u uw huis voldoende blijft isoleren, maar dat is voor de spouwisolatie ook van groot belang.

spouwmuurisolatie Woerden

Fabels over spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is in Woerden al jarenlang populair. Desondanks gaan er nog steeds verschillende fabels rond. Hieronder hebben we de meest bekende fabels opgesteld, en vertellen we hoe het echt zit.

 • Fabel 1: spouwisolatie zorgt voor vochtproblemen. Dit is absoluut niet het geval! Sterker nog, een warmere muur voorkomt vochtproblemen! Wel is het inderdaad belangrijk om goed te blijven ventileren, maar dat is het vóór de spouwisolatie in Woerden ook.
 • Fabel 2: spouwisolatie is niet mogelijk bij vervuiling. Zeker wel! Alleen is het wel belangrijk dat u de vervuiling eerst laat verwijderen.
 • Fabel 3: een geïsoleerde muur kan ik niet verder isoleren. Ook dit is natuurlijk mogelijk. Een spouwmuur na-isoleren is altijd een optie, en daarnaast kunt u de muur verder isoleren met gevel- of muurisolatie.
Recent aangevraagde spouwisolatie offertes
Spouwmuurisolatie aanbrengen in Utrecht
Spouwmuur isoleren in Amersfoort
Spouw isoleren in Veenendaal
Spouwisolatie plaatsen in Zeist
Spouwisolatie verwijderen in Nieuwegein
Na-isoleren volledige woning in Houten
Spouwmuren na-isoleren in Soest
Spouw rijtjeswoning isoleren in Woerden
Spouwmuur isoleren in bedrijfspand in IJsselstein
Plaatsen spouwmuurisolatie in Maarssen

Geen spouwmuur! Hoe isoleren?

Ik heb geen spouwmuur: hoe moet ik mijn buitenmuur nu isoleren? Geen zorgen! Er zijn voldoende alternatieven om de isolatiewaarde van uw muur te verhogen zonder spouwisolatie.

Heeft u al eens aan gevelisolatie gedacht? Hierbij laat u de buitenkant van de muur isoleren en afwerken met gevelbekleding naar keuze. Het grote voordeel hiervan, is dat u direct de uitstraling van uw huis verbetert. Daardoor verhoogt u de waarde van het pand! Als u een beperkt budget heeft is het ook een optie de binnenkant van de muur te isoleren.

Wilt u uw woning nog verder isoleren? Denk dan ook eens aan dakisolatie en vloerisolatie.

Voordelen spouwmuurisolatie bedrijf

Als u overweegt uw spouwmuur te isoleren in Woerden, dan is het aan te raden hiervoor een isolatiebedrijf in te schakelen. Alleen dan weet u zeker dat uw spouw optimaal geïsoleerd wordt en dat u profiteert van een maximale besparing op de stookkosten. Daar komt nog bij dat een isolatie expert, dankzij jarenlange ervaring, geen beschadigingen veroorzaakt aan de buitenmuur.

Dit zijn de grootste voordelen van het inschakelen van een spouwmuurisolatiebedrijf.

 • De inzet van een isolatiebedrijf bespaart u tijd en energie.
 • U bent verzekerd van de hoogste isolatiewaarde.
 • De besparing op de energiekosten is zo hoog mogelijk.
 • Er ontstaan geen beschadigingen aan uw voorgevel.
Met de hulp van een spouwmuurisolatiebedrijf bent u verzekerd van een maximale besparing op uw energiekosten.

spouwmuurisolatie bedrijf Woerden

Besparen? Vergelijk gratis offertes spouwmuurisolatie!

Wilt u uw energierekening ook verlagen? Dan is spouwmuurisolatie in Woerden een goede optie. U verdient dit al in 5 jaar terug en dankzij de spouwmuurisolatie subsidie kunt u deze terugverdientijd nog korter maken. Isolatiebedrijf bij u in de buurt gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk meerdere offertes in uw mailbox. Bekijk de prijsopgaven en kies het spouwmuurisolatie bedrijf met het beste aanbod, om zo tot wel 40% op de isolatiekosten te besparen. Geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis en u zit helemaal nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen
Handige websites
 • milieucentraal.nl: voor als u meer weten over de terugverdientijd van spouwmuurisolatie.
 • RVO.nl: hier vindt u alle informatie over subsidie op spouwmuurisolatie.
 • belastingdienst.nl: informatie over welke werkzaamheden bij woningisolatie onder het btw tarief van 9% vallen.