Spouwmuurisolatie Heerhugowaard

Spouwmuurisolatie Heerhugowaard

Sinds 1 januari 2015 heeft de overheid een verplicht energielabel ingesteld voor verhuurders en verkopers van woning- en bedrijfspanden. Dit energielabel geeft aan hoe duurzaam en milieuvriendelijk het gebouw is. Hoe beter het energielabel hoe hoger de verkoop- of verhuurwaarde. Om het label te verbeteren zijn er een aantal zaken die u kunt uitvoeren. Eén daarvan is de na-isolatie van de spouwmuur. Deze zogeheten spouwmuurisolatie zorgt voor een vermindering van het warmteverlies, en daardoor een beperking op het verbruik van fossiele brandstoffen. Dit levert u een grote besparing op de energiekosten op. Andere voordelen van een spouwisolatie zijn een goede vochtbestrijding en een verbeterde geluidsoverlast. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven die ook werkzaam in Heerhugowaard zijn. Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan van bedrijven aangesloten bij ons netwerk. Door het vergelijken van offertes (u ontvangt maximaal 5) kunt u tot wel 30% besparen op de initiële investeringskosten van de klus.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Koel in de zomer, warm in de winter

Denkt u erover na om spouwmuurisolatie in uw woning aan te brengen? Een goed idee, want het brengt vele voordelen met zich mee. Hier volgt een opsomming met een aantal voordelen.

  Voordelen:

 • U geniet van een comfortabele woning. Dankzij isolatie geniet u in de winter van een warm huis. Isolatie voorkomt namelijk warmteverlies. In de zomer blijft het bovendien heerlijk koel. U hebt daarnaast geen last meer van vochtige binnenmuren en de bijkomende schimmelproblemen. Ook de muur voelt niet kil meer aan én u er is minder geluidsoverlast.
 • U bespaart kosten. Omdat warmte niet verloren gaat hoeft u minder te stoken. Wist u daarnaast dat spouwmuurisolatie een hoger rendement heeft dan vloer- of dakisolatie? U bespaart echter niet alleen op de energiekosten. Spouwmuurisolatie doet ook de waarde van uw woning in Heerhugowaard stijgen, waardoor het aan de hoge eisen van de woningmarkt voldoet.
 • U draagt bij aan het milieu. Door het aanbrengen van isolatie hoeft u minder te stoken. U bespaart brandstoffen en stoot minder CO2 uit. Bij het aanbrengen komen geen schadelijke gassen of dampen vrij.
 • Plaatsing is zo gedaan. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie kost veelal maar 1 dag. Er is geen verbouwing nodig en u hebt vrijwel geen overlast tijdens het aanbrengen.
 • U hebt weinig kosten. Binnen 2 tot 4 jaar verdient spouwmuurisolatie zich terug. U bespaart vervolgens jaar na jaar. U hebt dus weinig kosten vergeleken met de opbrengst.

  Nadelen:

  U ziet dat de isolatiesoort vele voordelen heeft. Er zijn echter ook een aantal nadelen, deze vindt u hier onder.

 • Niet elke gevel is geschikt. Het is vanzelfsprekend dat uw woning een spouwmuur moet hebben. Als u deze niet hebt dan is het aanbrengen van spouwmuurisolatie onmogelijk. Het is daarnaast belangrijk dat de gevel niet dampdicht is. Geglazuurde bakstenen kunnen bijvoorbeeld niet ademen waardoor het mogelijk is dat er vochtophopingen ontstaan. Als het vervolgens gaat vriezen dan kunnen de stenen kapot springen. Ook bij spouwmuurvervuiling, als er bijvoorbeeld resten cement in de spouw zitten, is de isolatie niet geschikt. Omdat het materiaal zich niet gelijkmatig kan verdelen kunnen er koudebruggen ontstaan.
 • Houd rekening met ventilatie. Het is mogelijk dat spouwmuurisolatie kieren afsluit waardoor frisse lucht naar binnen kwam. In een slecht geventileerde woning kan woonvocht nergens heen waardoor het gaat condenseren tegen bijvoorbeeld beglazing. Zorg er daarom voor dat u goed ventileert door bijvoorbeeld ventilatieroosters te plaatsen.
 • Zoals u hebt gelezen brengt spouwmuurisolatie in principe geen nadelen met zich mee, zolang u maar rekening houdt met de ventilatie en de gevel. Het is daarom mogelijk om een inspectie te laten uitvoeren door een vakman uit Heerhugowaard om te kijken of uw woning geschikt is.

spouwmuur isoleren in Heerhugowaard

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u vragen over de kosten van na-isolatie? Wilt u weten wat het verschil is tussen een gevel- en een spouwmuurisolatie? Vul dan op het contactformulier uw vragen in. Eén van de bij ons netwerk aangesloten specialisten uit Heerhugowaard neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook voor aanvragen van meerdere vrijblijvende offertes kunt u terecht op dit formulier. Door nauwkeurig aan te geven wat uw wensen zijn kunnen de isolatiebedrijven uit ons netwerk u een exacte prijsofferte toesturen. U ontvangt maximaal 5 offertes welke u kan vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod.

Offertes aanvragen

Na-isolatie en vochtbestrijding

Spouwmuurisolatie van uw woning in Heerhugowaard is niet alleen geschikt voor het besparen op de stookkosten, het is tevens een goede mogelijkheid voor vochtbetsrijding. Hiervoor maken de specialisten uit ons netwerk gebruik van gespecialiseerde technieken, die voldoen aan diverse Europese richtlijnen. Dit betekent dat u snel en vakkundig zult worden geholpen bij de na-isolatie. Bent u zat van vochtplekken bij de muren, of condens op de ramen? Schakel een isolatiebedrijf in uit ons netwerk!

Heeft uw woning een spouwmuur?

Of uw woning over spouwmuren beschikt is afhankelijk van het bouwjaar. Isolatieprofessionals houden hiervoor het jaar 1920 als richtlijn aan, het jaar waarin men nieuwe onderzoeksresultaten op het gebied van vochtbestrijding kreeg. Dit betekent dat wanneer uw huis voor dit jaar is gebouwd, het waarschijnlijk geen spouwmuren heeft. De panden die na dit jaartal zijn opgetrokken zullen naar alle waarschijnlijkheid wel over een spouwmuur beschikken. Is het pand echter na 1976 gebouwd, dan is er over het algemeen bij de bouw al een spouwmuurisolatie toegepast. U kunt uw huis dan nog wel verder isoleren, bijvoorbeeld door een vloer- of dakisolatie. Wilt u graag zeker weten of er een spouwmuur in uw woning zit? Kijk dan naar de dikte van de buitenmuur, te controleren bij de voor- of achterdeur. Is de afstand tussen de buiten- en binnenkant meer dan 24 centimeter? Dan hebt u grote kans dat er een spouw tussen de muren zit, welke u kunt isoleren met behulp van wol, PUR of parels.

spouwisolatie plaatsen Heerhugowaard

Werkwijze bij spouwisolatie

Het aanbrengen van een spouwisolatie is een klus die uit verschillende stappen bestaat. In sommige gevallen is een inspectie van de muur nodig, als u last hebt van spouwmuurvervuiling bijvoorbeeld. Daarnaast is een inspectie nodig als uw huis in Heerhugowaard geschilderd is. Bepaalde verfsoorten zijn namelijk niet damp-open wat voor problemen kan zorgen als u isolatie aanbrengt. Indien nodig wordt oud materiaal of vuil verwijderd. Moeten er ventilatieroosters of spouwscheidingen worden aangebracht? Dan is dit de volgende stap. Vaak gebeurt dit al op de vroege ochtend. Indien nodig worden kieren en naden gedicht. Vervolgens worden er gaten in de voegen van de spouwmuur geboord. Via deze gaten wordt het isolatiemateriaal in de muur gespoten. Het isolatiemateriaal zal vervolgens nog enige tijd nodig hebben om uit te zetten, maar de gaten in de muur kunnen al wel weer worden gedicht. Aan de buitenzijde ziet u zo helemaal niets meer van de klus, en u geniet al snel van optimaal wooncomfort!

Kosten van het isoleren van uw spouw

In vergelijking met andere vormen van isoleren, is spouwmuurisolatie relatief goedkoop. Dit komt onder andere doordat aan een spouwisolatie weinig verbouwtijd verbonden is, en de gebruikte techniek zeer eenvoudig is. Woont u in een vrijstaand pand in Heerhugowaard? Dan zullen de prijzen gemiddeld rond de €2.200,- vallen. De isolering heeft echter een direct gevolg op de stookkosten, met een jaarlijkse besparing van rond de €800,-. Gemiddeld zult u dan ook binnen twee tot vier jaar de investering in de spouwisolatie hebben terugverdiend. In een aantal gevallen is het bovendien mogelijk om aanspraak te maken op subsidie voor woningisolatie. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen of deze subsidiemogelijkheid voor spouwmuurisolatie? Vraag via ons netwerk vrijblijvend meerdere offertes aan.

Woningtype Oppervlakte Gemiddelde prijzen, incl. btw* Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 25 m² €500,- tot €650,- €120,-
Rijtjeshuis 65 m² €800,- tot €1450,- €200,-
2 onder 1 kap 105 m² €1500,- tot €1850,- €550,-
Vrijstaande woning 150 m² €2200,- tot €2550,- €800,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kostenbepalers bij spouwmuurisolatie

De exacte prijzen van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. De oppervlakte van de muur is hierbij vanzelfsprekend één van de grootste kostenbepalers. Daarnaast is de materiaalsoort van invloed op de prijzen. Welke soort het beste is voor u hangt af van uw eigen wensen omdat elk materiaal andere kenmerken en voordelen heeft. Wol kost €7,- tot €8,- per m², isolatiekorrels zo’n €7,- per m² en PUR schuim is het duurst met €25,- per m². Bij PUR schuim ligt het aantal benodigde arbeidsuren echter lager dan bij andere materialen waardoor de prijzen niet ontzettend veel verschillen. De projectlocatie, denk aan de bereikbaarheid en aanrijtijd, beïnvloeden tevens de prijzen. Moet spouwmuurisolatie of -vervuiling eerst weggehaald worden? Dan kunt u rekenen op een meerprijs van €18,- tot €25,- per m². Daarbij komt dat de na-isolatie van de spouwmuur hogere kosten met zich meebrengt dan directe isolatie tijdens nieuwbouw.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Voordat u deze isolatiesoort laat plaatsen bent u natuurlijk benieuwd naar de terugverdientijd. De terugverdientijd hangt af van een aantal factoren. De dikte van de spouwmuur en uw gemiddelde energieverbruik zijn hier bijvoorbeeld van invloed op. U bespaart elk jaar op elke vierkante meter die u laat isoleren zo’n 9 tot 11 m³ gas. De terugverdientijd ligt gemiddeld dan ook tussen de 2 tot 4 jaar.

Spouwmuurvervuiling

We spreken van spouwmuurvervuiling wanneer er nog resten cement, puin of andere bouwmaterialen in de spouwmuur zitten. Spouwmuurvervuiling komt vooral voor bij oudere woningen, het ontstaat tijdens het bouwproces. Door de vervuiling kunnen de isolatiematerialen zich niet gelijkmatig over de spouw verdelen. Het is mogelijk dat hierdoor koudebruggen ontstaan. Dit gaat ten koste van de thermische isolatie. Het kan na verloop van tijd ook resulteren in vochtplekken op de binnenmuren. Het is in de meeste gevallen een mogelijkheid om de spouwmuurvervuiling te verwijderen. Een vakman haalt hiervoor een aantal stenen weg zodat de vervuiling bereikbaar is. Hij maakt de spouw schoon en daarna kan het isoleren beginnen. Bij cementbaarden is dit niet mogelijk. Cementbaarden ontstaan na slordig metselwerk. Teveel cementbaarden kan een vakman niet verwijderen waardoor een andere manier van isoleren nodig is.

Vleermuizen in de spouw

Vleermuizen overwinteren in spouwmuren. Het is daarom belangrijk om te controleren of u last hebt van vleermuizen voordat u isolatie laat aanbrengen in de spouwmuur. Kijk of er vleermuizenpoep op de grond tegen uw woning in Heerhugowaard aanligt en of u ’s avonds vleermuizen ziet vliegen. Een vleermuis is een wettelijk beschermd dier sinds 1973. Als de dieren zich in uw spouwmuur bevinden, dan mag u niet zomaar isoleren. U moet de vleermuizen eerst een alternatieve woonruimte aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van vleermuiskasten.

na-isolatie van spouw Heerhugowaard

Vochtige spouwmuur door slechte isolatie

Via de fundering, kruipruimte en spouwmuren komt vaak optrekkend vocht het huis binnen. Dit leidt niet direct tot wateroverlast, maar kan wel vervelende zaken tot gevolg hebben zoals vochtplekken en houtrot. Wanneer uw spouwmuur slecht geïsoleerd is, dan kunt u dergelijke problemen voorkomen door een na-isolatie van de muur. Neem hiervoor contact op met een isolatiespecialist uit Heerhugowaard. De professional kan samen met u kijken naar de mogelijkheden en prijzen voor spouwisolatie en u helpen bij het maken van een juiste keuze voor het materiaal. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over de diverse materialen die wij inzetten voor een spouwmuurisolatie.

spouwmuurvervuiling oud isolatiemateriaal

Spouwmuur bevat oud isolatiemateriaal

Naast spouwmuurvervuiling is het denkbaar dat er nog oud isolatiemateriaal in de spouw zit. Alle nieuwebouwwoningen worden sinds 1976 namelijk standaard voorzien van een geïsoleerde spouw. In die tijd was de kwaliteit van het materiaal echter aanzienlijk minder. Er werd veelal schuim gebruikt. Door de jaren heen verpulverd dit of zakt het naar beneden. Hierdoor is er geen isolatiewaarde meer en ontstaan er vocht- en schimmelproblemen. Een isolatiebedrijf uit Heerhugowaard kan een endoscopisch onderzoek voor u uitvoeren. Met behulp van een camera kijkt de vakman of u de oude isolatie moet vervangen of dat u deze kunt aanvullen. Bepaalde materialen zoals amniotherm schuim en isolatiekorrels kunt u namelijk aan het oude materiaal toevoegen. U bespaart hiermee een hoop kosten omdat het verwijderen van oud materiaal duur is. Het verwijderen levert bovendien veel stof en lawaai op en het isolatiebedrijf is hier in ieder geval een dag mee bezig.

ventilatie bij spouwisolatie

Belang van ventilatie

Het is erg belangrijk om uw woning in Heerhugowaard van frisse lucht te voorzien. Frisse lucht is namelijk gezond en voorkomt vocht- en schimmelproblemen. Als u niet voldoende ventileert dan kan woonvocht nergens heen waardoor u last krijgt van condensatie op beglazing, muren en plafonds. Soms komt via kieren frisse lucht naar binnen. Het is denkbaar dat spouwmuurisolatie de kieren afsluit. Het is daarom belangrijk om voor goede ventilatie zoals een klapraampje, ventilatiesysteem of ventilatieroosters te zorgen. Het is daarnaast goed mogelijk dat uw kruipruimte via de spouwmuur ventileert. Als u hierin isolatie hebt aangebracht dan is dit niet meer mogelijk en moet u een alternatieve manier van ventilatie aanbrengen.

Isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Als u de spouwmuur gaat isoleren dan kunt u tussen verschillende isolatiematerialen kiezen. PUR, glas- en steenwol en isolatiekorrels behoren tot de meest populaire materiaalsoorten. Alle materialen hebben hun voor- en nadelen. Steenwol is bijvoorbeeld erg geluidsisolerend maar glaswol is vochtbestendiger. PUR heeft een open structuur waardoor de muren goed ademen en isolatiekorrels zijn erg milieuvriendelijk. Vindt u het lastig om een keuze te maken tussen de verscheidene materialen waarmee u uw spouw kunt isoleren? Hier volgt uitgebreidere informatie over de verschillende soorten.

PUR

Van oudsher wordt polyurethaan (PUR) ingezet als isolatiemateriaal voor de spouwmuur. Het voordeel van PUR is dat het gemakkelijk in vloeibare vorm via kleine gaatjes in de muur kan worden ingebracht, en daarbij een direct resultaat heeft. Een tijdje terug was PUR negatief in het nieuws vanwege mogelijke slechte gevolgen van het materiaal op de gezondheid. Uit onderzoek is echter gebleken dat PUR geen slecht effect heeft op de gezondheid, en dus een uitstekend materiaal is voor de na-isolatie van spouwmuren. PUR kost gemiddeld €25,- per m².

pur schuim als vochtbestrijding

Wol

Naast kunstmatige isolatiematerialen zijn er ook diverse natuurlijke producten geschikt voor spouwmuurisolatie. Eén van deze materialen is wol. Wol is één van de duurzaamste opties voor vochtbestrijding. Dit komt doordat het naast isolering nog verscheidene andere voordelen kent, zoals brandwering en geur-neutralisering. Hoewel schapenwol de meest duurzame variant is, zijn ook rotswol en glaswol een goede optie. Denkt u erover na om uw woning in Heerhugowaard te isoleren met wol? De prijzen van glaswol bedragen circa €8,- en van steenwol circa €9,- per m².

glaswol isolatie

Parels

Een derde mogelijkheid voor de spouwisolatie is het gebruik van isolatieparels. Dit is een isolatiemateriaal dat relatief weinig wordt ingezet, terwijl het wel hoge resultaten biedt. De parels hebben een hoge zonwerende werking, waardoor het niet alleen warmtebehoud tot gevolg heeft, maar in de zomer tevens het huis koeler houdt. De isolatieparels worden vermengd met lijm, waardoor verzakking van het materiaal wordt voorkomen. Een specialist uit ons netwerk in Heerhugowaard voorziet u desgewenst van meer informatie. Isolatiekorrels kosten gemiddeld €10,- per m².

eps isolatiekorrels voor de spouw

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Als u gaat isoleren dan is het belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde van de materialen. De isolatiewaarde geeft weer hoe goed het materiaal isoleert. U kunt rekening houden met verschillende waardes.

 • Erg belangrijk is de lambda-waarde, deze geeft het isolerende karakter van een materiaal neer. Hoe lager de lambda-waarde, hoe minder warmte verloren gaat en dus hoe beter de isolatie. U kunt een hoge lambda-waarde echter compenseren door dikkere isolatiematerialen te kiezen. De lambdawaarde van PUR is 0.023 – 0.032 W/mk en van isolatiekorrels circa 0.033 W/ml. Glaswol en steenwol hebben een lambdawaarde van 0.032 – 0.040 W/mk.
 • De R-waarde geeft het isolatievermogen van materiaal weer. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie.
 • De K-waarde laat de globale isolatiewaarde van uw hele woning in Heerhugowaard zien. Hoe lager de K-waarde, hoe minder het warmteverlies. De minimale K-waarde van een nieuwbouwwoning is k45.
 • De isolatiewaarde van de gevel als geheel, inclusief het isolatiemateriaal, wordt weergegeven in de RC-waarde. Wanneer we kijken naar een ongeïsoleerde spouwmuur, dan is deze RC-waarde ongeveer 0.38. Wordt de muur geïsoleerd met behulp van één van de benoemde isolatiematerialen dan stijgt deze waarde tot ongeveer 1.7. Hoe hoger de RC-waarde, hoe beter de isolatie.
 • Een combinatie van de dikte en het type materiaal voor een muur, raam of dak bepalen de U-waarde. Deze waarde geeft weer hoeveel warmte er per vierkante meter ontsnapt per seconde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde.

Tips bij spouwmuurisolatie

Voordat u overgaat tot vochtbestrijding via na-isolatie van de spouwmuren, raden wij u aan de onderstaande tips en tricks door te lezen. Deze zijn speciaal voor u door experts uit Heerhugowaard op een rijtje gezet, en kunnen u diverse (geldelijke) voordelen opleveren.

 • Het is mogelijk om via een spouwmuurisolatie belastingvoordeel te krijgen. Zo kunt u in bepaalde gevallen een bijdrage vragen uit het energiebespaarfonds, en hebben diverse gemeenten eigen subsidiefondsen voor isolering. Vraag een isolatieprofessional uit Heerhugowaard naar de mogelijkheden, of ga naar uw lokale gemeenteloket.
 • Bent u geïnteresseerd in duurzaamheid en wilt u zoveel mogelijk op de stookkosten besparen? Zorg dan dat u uw kamer regelmatig ventileert. Een hoge luchtvochtigheid zorgt namelijk voor een vertraging in verwarming. Wilt u zeker weten dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt? Plaats dan een relatieve vochtigheidsmeter.
 • Zorg ervoor dat u altijd de kosten voor een spouwisolatie vergelijkt bij diverse aanbieders. Zo komen de prijzen voor het isoleren van een muur bij een hoekwoning ongeveer uit tussen de €1.200,- en €1.400,-, en bij een tussenwoning rond de €800,- en €1.100,-. Door de prijzen te vergelijken van aanbieders uit Heerhugowaard is het mogelijk om tot wel 30% te besparen op de uiteindelijke investering.
 • Is het doel van de na-isolatie vochtbestrijding? Laat dan een expert eerst kijken naar de exacte oorzaak van het vocht. Wellicht is het handiger om uw kruipruimte of vloer te isoleren.
 • Voordat u de keuze maakt voor één van de beschreven isolatiematerialen, raden wij tevens aan te kijken naar de andere voordelen van het product. Voor een goede geluidsisolatie is bijvoorbeeld steenwol de beste keuze, voor brandwering schapenwol.
vocht verhelpen met spouwmuurisolatie

Zelf spouwmuur isoleren?

Onze klanten vragen vaak of het mogelijk is om zelf de spouwmuur te isoleren. Het antwoord hierop is eenvoudig: nee dat kan niet. Dit komt doordat het plaatsen van een spouwmuurisolatie een zekere handigheid en nauwkeurigheid vereist. Zo is het belangrijk dat op alle plaatsen in de muur het isolatiemateriaal evenredig verdeeld is, en er geen ongeïsoleerde plekken blijven bestaan. Wanneer u zelf aan de slag gaat, is het mogelijk dat u geen optimale isolatie krijgt, of dat er op termijn problemen gaan ontstaan. Door een vakman uit Heerhugowaard de klus te laten afhandelen profiteert u van een optimale isolatie in korte tijd.

vergunning isolatie 2017 en 2018

Vergunning nodig?

In het Bouwbesluit staan wettelijke eisen met betrekking tot woningbouw, zoals wanneer u een vergunning nodig hebt. Ook als u gaat isoleren hebt u in sommige gevallen een vergunning nodig. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer u gevelisolatie laat aanbrengen. Voor het plaatsen van spouwmuurisolatie is echter geen vergunning nodig. Dit komt doordat spouwmuurisolatie de aanblik of de constructie van uw woning in Heerhugowaard niet verandert.

Subsidie 2017/2018

Het isoleren van woningen kan aardig wat kosten met zich meebrengen, alhoewel een spouwmuurisolatie de meest goedkope variant is. Omdat de overheid het verbruik van fossiele brandstoffen wil beperken, geven zij op het isoleren een btw korting op de arbeidsuren. Dit betekent dat u in plaats van 21% maar 6% btw hoeft te betalen. Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig voor het aanbrengen van de isolatie. Niet voor werkzaamheden hier omheen zoals het verwijderen van vuil. Een voorwaarde is dat uw huis in Heerhugowaard ouder is dan 2 jaar of al 2 jaar als woonhuis wordt gebruikt. Daarnaast zijn er verschillende provinciale en gemeentelijke overheden die enkele andere subsidies ter beschikking stellen. Hierover kunt u het beste meer informatie opvragen bij het gemeenteloket. De subsidiemogelijkheden voor spouwmuurisolatie zijn dus voor 2017/2018: verlaagd btw tarief, energiebesparing eigen huis voor VVE, groene lening en lokale subsidiemogelijkheden. Tip: Kijk op de website van energiesubsidiewijzer om te ontdekken wat de actuele, beschikbare subsidies zijn.

De drie grootste misverstanden over spouwmuurisolatie

 • 1. Spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen.
  Deze suggestie komt voort uit de jaren 70. Spouwmuurisolatie was toen erg populair, de technieken en materialen echter beperkt waardoor vochtproblemen ontstonden. Men denkt vaak nog steeds dat het belangrijk is dat er lucht in de spouw zit. De lucht zou vocht via ventilatie moeten afvoeren en vochtdoorslag voorkomen. Dit is echter niet waar met de moderne technieken en isolatiematerialen. Als het isoleren op de goede manier is gedaan, dan laat de met isolatie gevulde spouwmuur geen vocht van buitenaf door.
 • 2. Een geïsoleerde spouwmuur kun je niet verder isoleren.
  Het is wel degelijk mogelijk om een al geïsoleerde spouwmuur verder te isoleren. In sommige gevallen is het nodig om eerst de oude materialen te vervangen. Meestal kunt u dit echter aanvullen met nieuwe isolatie.
 • 3. Spouwmuurisolatie is erg duur.
  Ook dit is een misverstand. Zoals u in de prijstabel ziet is het aanbrengen van spouwmuurisolatie erg betaalbaar. Zeker als u dit bedrag tegenover de jaarlijkse besparing zet.
spouwmuurisolatie prijzen Heerhugowaard

Spouwmuurisolatie in 1 dag

Zoals gezegd is een spouwmuurisolatie relatief goedkoop, doordat deze klus binnen een dag geklaard kan worden. Bij een spouwisolatie begint een isolatiebedrijf wel ’s ochtends vroeg, en worden eerst kleine gaatjes in de voegen van uw voor- of achtergevel geboord. Vervolgens wordt met behulp van speciale technieken het vloeibare isolatiemateriaal door deze gaatjes gespoten. Het kost even tijd om de spouw te vullen, maar u zult hiervan geen overlast ondervinden. Is de spouw gevuld, dan zal de vakman de gaatjes weer voegen, opdat u aan het eind van de dag niets meer terugziet van de klus. U kunt vervolgens direct genieten van een geoptimaliseerd wooncomfort.

Ons werkgebied

Besparen door offertes te vergelijken

Bent u benieuwd hoe spouwmuurisolatie kan bijdragen aan de vochtbestrijding in huis? Hebt u vragen over de kosten van het isoleren van de spouwmuur? Of wilt u weten welk materiaal – parels, wol of PUR – het meest geschikt voor de na-isolatie bij uw pand? Wij zijn een netwerk van isolatiespecialisten uit Heerhugowaard. Door het contactformulier in te vullen ontvangt u verschillende prijsoffertes op maat. Vergelijk de ontvangen offertes (dit zijn er maximaal 5) met die van andere spouwisolatie professionals uit Heerhugowaard het netwerk en kies zo voor een specialist die aan al uw eisen voldoet. Wij helpen u met alle plezier en horen graag van u!

Offertes aanvragen

Geen spouwmuur? Wat nu?

Als uw woning geen spouwmuur heeft dan is het vanzelfsprekend niet mogelijk om deze te isoleren. Gelukkig hebt u een hoop andere opties op het gebied van gevelisolatie. Bij buitenisolatie brengt een vakman isolatie op de buitenkant van uw woning in Heerhugowaard aan. De isolatielaag wordt vervolgens met gevelbekleding afgewerkt. Deze manier van isoleren is prijziger maar het levert veel rendement op. Een bijkomend voordeel is dat uw huis er weer als nieuw uitziet. Houd er echter rekening mee dat voor buitenisolatie wel een vergunning nodig is. Bij binnenisolatie plaatst de vakman een voorzetwand tegen de binnenmuur. Tussen de voorzetwand en de muur komt isolatie. Vervolgens werkt u dit af met gipsplaten. Deze manier van isoleren is voordelig maar het rendement is lager dan bij andere manieren.

Gevel isoleren Heerhugowaard

Gevelisolatie

Wilt u de voorzijde van uw pand in Heerhugowaard graag optimaal isoleren? Dan raden wij in plaats van spouwmuurisolatie een gevelisolatie aan. Hierbij wordt een voorzetwand tegen de gevel geplaatst, met daartussen isolatiemateriaal. De kosten hiervoor zijn relatief hoog, het resultaat echter ook.

Dak isolatie Heerhugowaard

Dakisolatie

Net als bij de spouwmuur is ook na-isolatie van het dak mogelijk. Veel van onze klanten kiezen ervoor om de dakisolatie zelf uit te voeren met behulp van hardschuim isolatieplaten. Hebt u liever behoefte aan professionele ondersteuning? Vergelijk de offertes van meerdere dakisolatiebedrijven uit ons netwerk.

isolatie van de vloer Heerhugowaard

Vloerisolatie

Om vocht in huis tegen te gaan is niet alleen spouwmuurisolatie een goede keuze. Wij raden meestal vloerisolatie aan voor vochtbestrijding. Dankzij het isoleren van de vloer zorgt u tevens voor een vermindering van tocht, het stabiliseren van de luchtvochtigheid en minder stookkosten.

Kruipruimte isolatie in Heerhugowaard

Kruipruimte

Wanneer de kruipruimte van uw pand in Heerhugowaard hoog genoeg is, dan is het mogelijk om hier de vloerisolatie uit te voeren. Door schelpen of thermokussens hier neer te leggen zorgt u ervoor dat water wordt opgenomen, met als resultaat een uitstekende vochtbestrijding waar u langere tijd plezier aan beleefd.