gevelisolatie Zutphen

Gevelisolatie Zutphen

Los hoge energiekosten op door gevelisolatie in Zutphen toe te passen. Het isoleren van de gevel zorgt bovendien voor meer wooncomfort, een waardevermeerdering van uw huis en het voorkomt vochtproblemen. Benieuwd naar de mogelijkheden van muurisolatie? U leest hier alles over gevelisolatie, wat de prijzen zijn en welke materialen er zijn.

Wilt u uw buitenmuur of binnenmuur isoleren of meer informatie over de kosten? Neem dan via het offerteformulier contact op en ontvang van maximaal 5 verschillende bedrijven een offerte. Vergelijk deze op prijs, aanbod en voorwaarden en bespaar op de kosten!

Start de gratis offerteaanvraag.

Onze werkwijze

Het gratis aanvragen van offertes brengt een aantal voordelen met zich mee. Naast het feit dat u vrijblijvend prijsopgaven aanvraagt, ontvangt u ook nog eens van diverse bedrijven een offerte op maat. Door onderling te vergelijken, bespaart u niet alleen op de kosten, maar vindt u ook nog eens een isolatiespecialist uit Zutphen en omgeving. De voordelen van onze werkwijze:

 • Vrijblijvend en gratis offertes aanvragen.
 • 5 offertes ontvangen van verschillende bedrijven uit Zutphen.
 • Offertes vergelijken betekent besparen op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

De voordelen van gevelisolatie

Gevelisolatie is een vorm van warmte-isolatie en geluidsisolatie en heeft behoorlijk wat pluspunten. Zo bespaart u jaarlijks enorm op de energiekosten wanneer u de gevel van uw woning in Zutphen laat isoleren. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning, heeft u minder last van vocht én verbetert de brandveiligheid in uw huis en is er ook sprake van geluidsisolatie. Lees hieronder meer over de verschillende voordelen.

muurisolatie

Gevel isoleren bespaart u energiekosten

Met muurisolatie investeert u in een energiezuinig huis in Zutphen. Woningen zonder isolatie verliezen veel warmte, waardoor de stookkosten hoog oplopen. Gevelisolatie zorgt dat dit tegen wordt gegaan en uw energiefactuur aanzienlijk lager is. Hoe kan dit? Door isolatiemateriaal aan de buitenzijde of binnenzijde te plaatsen, stijgt de gemiddelde temperatuur in huis. Het gevolg hiervan is, dat u minder snel de verwarming aan zet. Dit zorgt ervoor dat uw energieverbruik daalt en u dus minder geld kwijt bent aan energiekosten.

gevel isoleren Zutphen

Verhoging van de woningwaarde

Gevelisolatie is niet alleen goed voor een lagere energiefactuur. Het zorgt ook dat de waarde van uw woning in Zutphen hoger wordt.

Investeren in isolatie betekent dat uw huis een beter energielabel krijgt, wat zorgt voor de waardestijging.

Bovendien is het ook eenvoudiger om uw woonhuis te verkopen als het energielabel beter is.

Gevelisolatie: minder vochtproblemen

Niemand zit er op te wachten: vochtproblemen. Als u uw huis laat isoleren door een isolatiespecialist uit Zutphen, voorkomt u dat u last krijgt van vochtproblemen en schimmel.

Doordat de oppervlaktetemperatuur hoger is, neemt de kans op condensvorming af. Dit heeft als gevolg dat de vloeren en wanden droger zijn en schimmels dus geen kans krijgen.

Verbeterde geluidsisolatie en brandveiligheid

Muurisolatie is een onderdeel van de bouwkundige brandveiligheid van een gebouw of woning. Op zichzelf zorgt isolatie niet voor een verbetering van de brandveiligheid, maar in combinatie met andere componenten en materialen aan de gevel, zorgt het wel degelijk voor een betere brandveiligheid. Geluid kan eenvoudig door muren heen komen wanneer deze niet geïsoleerd zijn. Hierdoor dreunt de akoestiek gemakkelijk door, wat niet bepaald bijdraagt aan een rustige woonomgeving. Muurisolatie voorkomt dit en zorgt dat de geluidsisolatie een stuk beter is.

Welke soorten muurisolatie zijn er?

Wilt u de gevel van uw huis in Zutphen isoleren? Dan hebt u de keuze uit verschillende technieken, waaronder isolatie van de spouw, buitengevelisolatie en isoleren langs de binnenzijde. Spouwisolatie is een betaalbare optie, maar uw huis moet wel over een spouwmuur beschikken. Buitengevelisolatie is erg effectief maar wel prijzig. Isolatie wordt langs de binnenzijde geplaatst als spouwmuur- of buitengevelisolatie geen optie is. Welke soorten muurisolatie zijn er?

Gevelisolatie prijzen

Een besparing op de stookkosten is één van de voornaamste redenen waarom men gevelisolatie laat plaatsen. U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen en besparing, voordat u kiest welke vorm van isolatie u toepast. De prijzen hangen af van een aantal factoren, zoals de isolatiesoort, de kosten voor het aanbrengen en het woningtype. Spouwisolatie heeft de laagste prijzen. Isoleren van de spouw bij een gemiddeld rijtjeshuis kost bijvoorbeeld €800,- tot €1.150,- terwijl muurisolatie langs de binnenzijde €6.100,- tot €7.050,- en langs de buitenzijde al gauw €8.100,- tot €9.050,- kost. Als u benieuwd bent naar de prijzen van andere woningtypen en isolatiesoorten dan kunt u onderstaande prijstabel raadplegen.

prijzen muurisolatie in Zutphen

Prijstabel: Gevelisolatie kosten per woningtype

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs spouwmuur* Gem. prijs buitenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,- €500,- tot €650,- €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,- €800,- tot €1.150,- €8.100,- tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,- €1.200,- tot €1.450,- €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,- €1.500,- tot €1.850,- €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €2.200,- tot €2.550,- €18.100,- tot €22.050,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van gevelisolatie

Gevelisolatie houdt de warmte in huis. Hierboven is al benoemd wat de gemiddelde prijzen zijn voor muurisolatie. Echter is het lastig om een concrete prijs te benoemen, omdat er een aantal factoren zijn die dit beïnvloeden. Ten eerste is de soort isolatie een grote factor. Buitengevelisolatie is bijvoorbeeld veel prijziger dan isolatie van de spouw. Bovendien wordt de prijs beïnvloedt door het soort materiaal dat gebruikt wordt, wat voor uurtarief de specialist hanteert en of u eventuele extra’s wilt.

Terugverdientijd

Gemiddeld besparen woningen met isolatie van de spouw ieder jaar tot zo’n €500,- op de kosten van uw energierekening. Deze isolatietechniek heeft ook de kortste terugverdientijd van 2 tot 4 jaar. Met muurisolatie aan de buitenmuur bespaart u ieder jaar gemiddeld €750,-. De terugverdientijd is hierbij 14 tot 18 jaar. Muurisolatie langs de binnenzijde is voordeliger maar levert ook iets minder op. Jaarlijks bespaart u circa €690,-, ook hierbij is de terugverdientijd gemiddeld 14 tot 18 jaar.

Gevelisolatie laten aanbrengen?

Bespaar op de kosten door een aantal offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

Gevel isoleren in Zutphen, welke vorm kiest u?

Twijfelt u welke vorm van gevelisolatie u wilt aanbrengen? Dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal factoren. Zo is isoleren van de spouw de meest voordelige optie. U verdient hierbij bovendien de investering het snelste terug, gemiddeld binnen 2 tot 4 jaar. Deze techniek is echter niet voor iedereen geschikt want het is cruciaal dat u een spouw heeft.

Als u geen spouw hebt dan is buitengevelisolatie wellicht een goede optie. Deze manier is een stuk prijziger.

De keuze valt daarom veelal alleen op isoleren langs de buitenzijde wanneer de gevel aan vernieuwing toe is. Omdat er een isolatieschil ontstaat is buitenisolatie wel erg effectief. Het is daarnaast mogelijk om een extra dikke laag isolatie aan te brengen.

Heeft u geen spouw en krijgt u geen toestemming van de gemeente? Of vindt u langs de buitenzijde isoleren te prijzig? Dan is een geïsoleerde binnenmuur wellicht een goede optie. Deze isolatiewerken kan een ervaren klusser bovendien zelf uitvoeren.

Buitengevelisolatie Zutphen

Een veel toegepaste techniek bij gevelisolatie is het plaatsen van isolatie tegen de buitenmuur. De prijzen hiervoor zijn zeer hoog, maar de voordelen wegen hier zeker tegenop. Zo verbetert u met deze isolatietechniek de warmte werende eigenschap van de woning (en kunt u dus kosten besparen), verhoogt u de waarde van het huis in Zutphen, en voorkomt u vocht en schimmel.

Bij muurisolatie tegen de buitenmuur valt de keuze veelal op steenwol of isolatieplaten van polystyreen. De vakman uit Zutphen plaatst dit tegen de muur en hierop komt de nieuwe gevelbekleding. Een voordeel van deze optie vergeleken met muurisolatie langs de binnenzijde is dat u hierbij geen ruimte in huis verliest. Uw huis in Zutphen ziet er daarnaast weer als nieuw uit wat de waarde doet stijgen.

buitengevelisolatie Zutphen

Voordelen gevelisolatie langs de buitenzijde

Uw gevel laten isoleren via de buitenzijde? Dan heeft u diverse voordelen te pakken. Muurisolatie voorkomt schimmelvorming en zorgt voor minder tocht in uw huis in Zutphen. Daarnaast krijgt uw gevel een hele nieuwe uitstraling, omdat bij buitengevelisolatie nieuwe gevelbekleding wordt aangebracht. Alle voordelen op een rijtje:

 • Geen schimmelvorming
 • Nieuwe gevel
 • Geen verlies van woonruimte
 • Geluiddempend
 • Huis wordt meer waard
buitenmuur isoleren

Hoe werkt buitengevelisolatie?

Het aanbrengen van buitengevelisolatie is in principe geen ingewikkelde klus. U schakelt een isolatiebedrijf uit Zutphen in. Zij komen bij u langs en plaatsen isolatiemateriaal tegen de gevel. Dit maakt de gevel iets dikker. Als al het isolatiemateriaal is aangebracht, dan komt hierop nieuwe gevelbekleding.

U hebt de keuze uit verschillende soorten gevelbekleding, waaronder steenstrips, stucwerk of bijvoorbeeld kunststof of hout.

Als de buitengevelisolatie is aangebracht dan ziet uw woning er weer als nieuw uit en geniet u van een fijne temperatuur binnenshuis.

Gevelisolatie combineren met nieuwe stucwerk

Gevelisolatie laten plaatsen door een specialist uit Zutphen? Dan is het mogelijk dit te combineren met nieuw stucwerk. Wanneer u kiest voor buitengevelisolatie, moet er na de isolatie nieuwe gevelbekleding gekozen worden. U kunt kiezen voor bepleistering, zoals crepi. Dit is een goedkope manier van stucwerk en is bovendien een eenvoudige techniek. Hierdoor bent u weinig geld kwijt en is de gevel binnen de kortste keren vernieuwd.

Buitenmuur isoleren: wat doet de vakman?

Hoe gaat een vakman precies te werk bij het isoleren van de buitenmuur? Eerst controleert de specialist de gevel. Het is wel van belang dat deze enigszins in goede staat is, anders sluit de isolatie niet goed aan en ontstaan er koudebruggen. Qua materiaal wordt er vaak gebruik gemaakt van isolatieplaten van EPS, die afgewerkt worden met gevelbekleding. De gevelisolatieplaten worden met speciaal lijmspecie aan de gevel bevestigd. Gevelbekleding is er in allerlei vormen, namelijk met bepleistering, steenstrips, houten gevelbekleding of aluminium gevelbekleding.

Afwerking buitengevel

Als er isolatiemateriaal tegen de buitenmuur is geplaatst, dan werken de vakmannen dit af met gevelbekleding. Wat voor soort gevelbekleding u kiest hangt af van uw wensen. Houdt u bijvoorbeeld van de look van bakstenen maar wilt u niet de hele buitenzijde opnieuw laten metselen? Dan is het plaatsen van steenstrips een goed idee. Steenstrips zijn verzaagde bakstenen, waardoor uw gevel eruitziet alsof deze gemetseld is. De strips zijn echter een stuk lichter en dunner waardoor u minder ruimte verliest.

Als u van een natuurlijke uitstraling houdt dan is hout de beste optie. Dit materiaal heeft een warme uitstraling. Een nadeel is dat u hout moet onderhouden, gemiddeld is eens in de vijf jaar een verfbeurt noodzakelijk.

Een andere optie is kunststof. Dit heeft geen onderhoud nodig maar is verkrijgbaar in verschillende kleuren én zelfs met houtnerf. Of wat dacht u van crepi? Deze pleister werkt erg goed in combinatie met isolatiemateriaal. U kunt het zowel vlak als ruw aan laten brengen.

Uw woning isoleren met buitengevelisolatie?

Creëer een warmer huis en geef uw buitenmuur een nieuw uiterlijk. Gratis offerte!

Gratis offertes vergelijken

Binnenmuur isoleren in Zutphen

Hebt u geen spouw? En is een geïsoleerde gevel geen optie omdat u geen vergunning hebt omdat deze een historische waarde heeft? Of vindt u de klus te prijzig? Dan kunt u de binnenmuur isoleren. Hierbij plaatst men een voorzetwand tegen de binnenwand, waartussen de isolatie komt. Deze methode kent lagere prijzen dan het isoleren van de buitenwand, maar is nog wel duurder dan het isoleren van de spouwmuur. De isolatie, voorzetwand en afwerking hebben samen een maximale dikte van 10cm.

Een nadeel is dus dat u altijd ruimte verliest in huis. Bij het plaatsen van muurisolatie langs de binnenzijde is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Om vochtproblemen te voorkomen is een damp-open gevel en/of een goed ventilatiesysteem erg belangrijk. Daarnaast is het cruciaal om scheuren te dichten en het vochtprobleem op te lossen voordat u de muurisolatie aanbrengt. Het isoleren van de binnenmuur wordt veelal gedaan als onderdeel van een renovatie. Elke kamer moet immers helemaal leeg zijn voordat de vakmannen aan het werk kunnen.

isoleren binnenmuur Zutphen

Hoe werkt het isoleren van de binnenmuur?

Een geïsoleerde binnenmuur is eenvoudig te creëren, ook door een ervaren doe-het-zelver. Het is echter erg belangrijk dat elke stap in dit proces op de juiste manier wordt uitgevoerd. Als u dit niet doet dan is het namelijk mogelijk dat er vochtproblemen ontstaan. Bent u een onervaren klusser? Schakel dan een isolatiebedrijf uit Zutphen in. De eerste stap tijdens het isoleren van de binnenmuur is het maken van een voorzetwand. U creëert dit door een raamwerk van houten latten of metalen profielen tegen de binnenzijde van de gevel te plaatsen. Achter deze voorzetwand plaatst u de isolerende materialen zoals een minerale wol. Dit werkt u weg met gipsplaten wat u vervolgens afwerkt met stucwerk, muurverf of behang. Houd er rekening mee dat u tot 10cm aan ruimte verliest wanneer de voorzetwand en het isolatiemateriaal geplaatst wordt.

muurisolatie binnenzijde

Voordelen muurisolatie langs de binnenzijde

Isolatie langs de binnenzijde van de muur heeft ook een aantal voordelen. Deze vorm van isolatie zorgt namelijk dat er geen warmte verloren gaat en de temperatuur in huis in Zutphen aangenaam is. Bovendien hoeft u geen rekening te houden met het weer. Muurisolatie aan de binnenmuur is altijd mogelijk.

Wilt u het karakter van uw buitengevel behouden? Dan kan dat met gevelisolatie aan de binnenkant. Daarnaast is het gemakkelijk om in fases te werken, dat bijvoorbeeld eerst de ene ruimte en dan de andere ruimte gedaan wordt.

Zorg voor een constant aangename temperatuur in huis.

Laat uw binnenmuur isoleren door isolatiespecialist uit Zutphen.

Gratis offertes ontvangen

Spouwmuurisolatie

Gevelisolatie loopt vaak hoog in de kosten. Een andere mogelijkheid is dan om te kiezen voor een budgetvriendelijke isolatietechniek: het isoleren van de spouwmuur. Bovendien is de terugverdientijd niet zo lang, zo’n 2 tot 4 jaar en is de isolatie snel aangebracht. Bij spouwmuurisolatie worden kleine gaatjes in de buitenmuur geboord, waar vervolgens het isolatiemateriaal in wordt gespoten.

Subsidie voor gevelisolatie in 2024

Gaat u uw gevel isoleren en bent u woningeigenaar of een zakelijke gebruiker zoals een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan heeft u recht op een subsidie bij het plaatsen van gevelisolatie, namelijk de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Bekijk op RVO.nl alle voorwaarden en hoe u de subsidie aan kunt vragen. U moet bijvoorbeeld minstens twee energiebesparende maatregelen nemen om gebruik te maken van de subsidieregeling.

Liever een lening afsluiten voor de energiebesparende maatregelen die u gaat treffen? Dat is mogelijk. Ga naar energiebespaarlening.nl voor meer informatie.

Verlaagd btw-tarief van 9%

Wilt u uw woning energiezuiniger maken en schakelt u een isolatiespecialist uit Zutphen in? Dan betaalt u slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21%.

Dit verlaagde btw-tarief geldt alleen op arbeidskosten bij het aanbrengen van isolatie van muren, vloeren en daken. Bekijk de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Belangrijk: over de materiaalkosten moet u het normale tarief van 21% betalen. Daarnaast moet u woning minstens twee jaar oud zijn om gebruik te maken van deze regeling.

isolatie gevel in woning

Is mijn woning in Zutphen voorzien van isolatie?

Of en hoeveel isolatie u kunt toevoegen is afhankelijk van het bouwjaar van uw woning in Zutphen. Sommige huizen hebben namelijk al isolatie terwijl dit bij andere niet het geval is.

 • Huizen gebouwd voor 1920 hebben geen spouw en tijdens de bouw is geen enkel onderdeel geïsoleerd. Hebt u of de vorige bewoners nog geen isolatiewerken uitgevoerd? Dan is het verstandig om dit alsnog te doen.
 • Woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 kregen wel een spouwmuur, maar geen isolatie. Bij dergelijke woningen is het daarom een goed idee om isolatie aan de spouw aan te brengen.
 • Is uw huis in Zutphen gebouwd tussen 1976 en 1982? Dan heeft deze tijdens de bouw zowel dakisolatie als isolatie aan de spouw gekregen. De materialen en technieken zijn echter niet van goede kwaliteit. Het is daarom verstandig om dit aan te vullen met hedendaagse technieken of door vloerisolatie aan te brengen.
 • Huizen met een bouwjaar tussen 1983 en 1991 hebben tijdens de bouw overal isolatie gekregen. Hierbij is de isolatiewaarde echter ook beperkt waardoor aanvullen een goed idee is. Zo is het mogelijk om de isolatiewaarde van vloerisolatie te verbeteren door ook de kruipruimte te isoleren.
 • Huizen van 1992 of later zijn overal goed geïsoleerd. Bij de oudere nieuwbouwhuizen is het denkbaar dat de isolatiewaarde iets aan de lage kant is. Bij de nieuwere huizen is dit echter niet nodig, tenzij u een energie neutrale woning wenst.
vergunning gevelisolatie

Heb ik een vergunning voor gevelisolatie nodig?

Als u gevelisolatie laat plaatsen, dan heeft u in sommige gevallen een vergunning nodig. Of u dit nodig heeft, verschilt per isolatievorm en is afhankelijk van de werken die u laat uitvoeren.

Gaat u de voorkant van uw woning van gevelisolatie voorzien? Dan heeft u sowieso toestemming van de gemeente nodig, omdat het aangezicht van uw huis in Zutphen verandert.

Het is anders als u muurisolatie aan de binnenzijde van uw woonhuis toevoegt. Dit verandert het aangezicht van het woonhuis niet. Als u twijfelt of een vergunning nodig is, neemt u het beste contact op met de gemeente.

Welke isolatiematerialen zijn er?

Voor het isoleren van gevels zijn er vele materialen beschikbaar. Onze specialisten uit Zutphen maken over het algemeen gebruik van glaswol of rotswol, maar ook hardschuimplaten van PIR worden steeds gebruikelijker. Andere producten die eveneens voor de gevelisolatie kunnen worden gebruikt zijn steenwol, PUR en schapenwol. Voor welk materiaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw budget en de eisen die u aan het materiaal stelt. Huurt u een vakman uit Zutphen in voor het plaatsen van de muurisolatie? Dan is het wellicht verstandig om informatie in te winnen over welke optie het meest geschikt is in uw geval.

Isolatiematerialen voor binnenzijde van de gevel

Bij isolatie van de binnenmuur zijn er 2 materiaalsoorten mogelijk. De eerste is de muur isoleren met voorzetwanden. Deze worden op een houten of metalen rooster aangebracht. Dit rooster is verankerd in de draagmuur. De vrije ruimte wordt dan opgevuld met isolatiemateriaal, zoals PUR, EPS of glaswol.

De tweede isolatietechniek is met multipor-isolatieplaten. Deze gevelisolatieplaten zijn cellenbeton blokken, hebben een uitstekende warmtegeleiding en isolatiewaarde. Dit materiaal kan op elke ondergrond verlijmd worden.

Isolatiematerialen voor buitenzijde van de gevel

Buitenzijde isoleren? Dan zijn er verschillende opties waar u uit kiest. Ten eerste wordt het materiaal aangebracht. Vaak zijn dit gevelisolatieplaten, omdat dit materiaal eenvoudig te bevestigen is met lijmspecie.

Na het aanbrengen van die gevelisolatieplaten is het zaak om gevelbekleding te kiezen. Hier is de keuze reuze. Het is namelijk mogelijk om gevelbepleistering te kiezen, een snelle methode die relatief goedkoop is. Crepi is hier de meest gebruikte vorm van sierpleister. Andere mogelijkheden zijn steenstrips, houten gevelbekleding of aluminium gevelbekleding.

Aandachtspunten bij gevelisolatie in Zutphen

Er zijn een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden wanneer u gevelisolatie laat aanbrengen. Zo is het belangrijk dat de buitenmuur damp-open moet zijn, de isolatie moet goed aansluiten op de bestaande gevel en een eventueel vochtprobleem moet eerst aangepakt worden.

Bij het isoleren van de spouwmuur moet u er opletten dat de spouw volledig schoon moet zijn. Puin en cementresten moeten weggehaald worden voordat isolatie mogelijk is, anders ontstaan er mogelijk

koudebruggen. Daarnaast moet de gevel in goede staat verkeren anders ontsnapt de waterdamp niet.

Heeft u geen spouw en wilt u niet via de binnenmuur isoleren? Dan is buitengevelisolatie de enige manier. Hier moet u goed letten op het feit dat er geen koudebruggen ontstaan tussen de aansluiting van de isolatie met de ramen. Laat daarom te allen tijde de ramen vervangen wanneer u kiest voor buitengevelisolatie.

Isolatiemateriaal kiezen voor uw muurisolatie?

Een isolatiespecialist geeft u advies. Er zijn allerlei opties: EPS, glaswol of gevelisolatieplaten.

Gratis offertes ontvangen
vochtproblemen buitenzijde

Vochtproblemen oplossen

Doorslaand vocht via de gevel lost u eenvoudig op door de buitenzijde te isoleren. Is er echter een andere oorzaak voor het probleem? Zoals lekkende dakgoten of optrekkend vocht? Dan lost u dit probleem niet op door buitengevelisolatie aan te brengen.

Sterker nog, u moet zo’n probleem oplossen vóórdat u de gevel isoleert. Doet u dit niet, dan is het goed denkbaar dat de problemen juist verergeren. U moet vochtproblemen daarom altijd melden bij het isolatiebedrijf wat bij u aan het werk gaat.

Voorkomen is echter altijd beter dan oplossen, vooral als uw buitenmuur al geïsoleerd is. Zorg er daarom voor dat u voldoende ventileert.

gevelisolatie voordelen

Ventilatie is belangrijk

In een geïsoleerd huis is elk gaatje en kiertje gedicht om te voorkomen dat er warmte verloren gaat. Een nadeel hiervan is dat er via deze gaatjes en kiertjes geen frisse lucht meer binnenkomt. En frisse lucht is juist erg belangrijk. Er wordt elke dag namelijk zo’n 10 tot 20 liter vocht geproduceerd door een gemiddeld gezin. Dit vocht is schadelijk voor woningen omdat het kan resulteren in huismijt, rottend hout, roest, loslatende verf en schimmel. Dit kan vervolgens resulteren in gezondheidsproblemen, wat u natuurlijk wilt voorkomen. Ventileren is daarom cruciaal. Hiermee wordt het vocht afgevoerd naar buiten. Daarnaast warmt droge lucht een stuk sneller op dan vochtige lucht. Als u niet voldoende ventileert stookt u dus alsnog meer om de gewenste binnentemperatuur te behalen. Voor een optimale ventilatie houdt u elke dag ventilatieroosters en klapraampjes de hele dag open. Daarnaast is het belangrijk om iedere dag, zelfs in de winter, alle ramen in ieder geval een kwartier open te zetten.

bedrijven voor buitenmuurisolatie in Zutphen

Voordelen inschakelen gevelisolatie specialist Zutphen

Een lagere energierekening realiseren en tegelijkertijd een goed rendement behalen? Dan laat u de gevelisolatie over aan een expert uit Zutphen. Met een vakman weet u zeker dat de isolatie goed aangebracht wordt. Hij heeft daarbij de nodige kennis en ervaring opgedaan. Hierdoor is de isolatieklus sneller klaar dan wanneer u zelf aan de slag gaat met isolatiemateriaal. Weet u niet wat u voor isolatie nodig heeft? Laat u dan voorzien van deskundig advies!

 • Wordt professioneel aangebracht
 • Genoeg kennis en ervaring
 • Deskundig advies
kosten gevelisolatie Zutphen

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes

Zoals wel bekend is, heeft gevelisolatie verschillende voordelen. U bespaart op de energierekening, u heeft een warmer huis én geen last meer van vochtproblemen. Buitengevelisolatie aanbrengen? Wilt u muurisolatie laten plaatsen aan de binnenmuur in Zutphen? Bent u benieuwd naar de kosten voor gevelisolatie? Of wilt u meer weten over akoestiek en geluidsisolatie? Dan bent u hier juist.

U vraagt namelijk via het offerteformulier gemakkelijk meerdere offertes aan. Start hier de gratis offerteaanvraag!

Maar wat gebeurt er dan? U ontvangt van maximaal 5 bedrijven een offerte op maat. Door deze onderling te vergelijken op aanbod en prijzen bespaart u op de kosten! Bovendien vindt u een erkend specialist uit Zutphen en omgeving.

Bekijk ook eens de mogelijkheden van: