gevelisolatie Zeist

Gevelisolatie Zeist

Meer wooncomfort en een lagere energierekening realiseren in uw woning in Zeist? Gevelisolatie is de oplossing. Het isoleren van de gevel zorgt voor een aangenamer gevoel in huis en een daling van de energiekosten. Er zijn verschillende mogelijkheden voor isolatie van de muren, namelijk via de binnenmuur of de buitenmuur. U leest hier alles over de verschillende vormen van gevelisolatie, welke materialen er gebruikt worden en wat de prijzen zijn.

Start de gratis offerteaanvraag.

Meer informatie over gevelisolatie? Wilt u weten of u recht heeft op een subsidie? Of bent u benieuwd naar de kosten van muurisolatie? Vraag dan vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van 5 bedrijven een offerte. Vergelijk onderling en bespaar op de kosten.

Onze werkwijze

U bespaart op de prijzen van gevelisolatie door offertes aan te vragen en deze onderling te vergelijken. Hoe werkt dit? Vraag eenvoudig meerdere offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van maximaal 5 bedrijven een prijsopgaaf op maat. Door deze offertes met elkaar te vergelijken op prijzen en aanbod, vindt u de juiste specialist voor uw isolatieklus én u bespaart ook nog eens op de kosten.

 • Meerdere offertes ontvangen
 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Vergelijken = besparen!

Gratis offertes vergelijken

De voordelen van gevelisolatie

Als u overweegt gevelisolatie te laten plaatsen in uw huis in Zeist, wilt u natuurlijk weten wat de voordelen zijn. Het isoleren van de gevel heeft een paar interessante voordelen. Zo bespaart u maandelijks op uw energiefactuur, wordt de waarde van uw woning vergroot en heeft u minder kans op vochtproblemen. Bovendien zorgt muurisolatie voor een verbetering van de akoestiek en geluidsisolatie en wordt de brandveiligheid verhoogd.

muurisolatie Zeist

Gevel isoleren bespaart u energiekosten

U bespaart op de prijzen van energie wanneer u investeert in gevelisolatie. Uw huis verliest minder warmte, hierdoor wordt uw woonhuis in Zeist zuiniger. De gemiddelde temperatuur gaat omhoog, hierdoor hoeft u minder snel en vaak de verwarming aan te zetten. Dit ziet u aan het eind van het jaar terug op de energierekening; die is aanzienlijk lager.

gevel isoleren

Verhoging van de woningwaarde

Besparen op de energiefactuur is natuurlijk fijn, maar muurisolatie heeft nog een ander groot voordeel. Omdat uw huis geïsoleerd is en u minder betaalt, krijgt uw huis in Zeist een beter energielabel. Dit zorgt ervoor dat de waarde van uw woning stijgt en u het in de toekomst voor een hogere prijs kunt verkopen.

Gevelisolatie: minder vochtproblemen

Bovendien zorgt gevelisolatie voor minder vochtproblemen en een hoger wooncomfort. Isolatie zorgt voor een hogere oppervlaktetemperatuur, waardoor de vloeren en muren droger zijn. Dit zorgt ervoor dat de kans op condensvorming afneemt en schimmel geen kans krijgt om te groeien.

Verbeterde geluidsisolatie en brandveiligheid

Isolatie zorgt, in combinatie met andere materialen, voor een betere brandveiligheid. Dit komt omdat gevelisolatie een onderdeel is van bouwkundige brandveiligheid van woningen in Zeist. Zonder isolatie dreunen geluiden door, waardoor de akoestiek slechter is. Muurisolatie voorkomt dit en zorgt minder contactgeluid.

Welke soorten muurisolatie zijn er?

Isoleren van de gevel kan op diverse manieren gerealiseerd worden. Eén van de meest voorkomende vormen in Zeist is spouwisolatie. Hierbij vult de expert de spouw van de woning met isolatiemateriaal. In sommige gevallen is dit echter geen mogelijkheid, in dat geval is ook buitengevelisolatie of muurisolatie een mogelijkheid. Bij buitengevelisolatie brengen zij aan de buitenzijde van de gevel materiaal aan en bij muurisolatie plaatsen zij het materiaal juist aan de binnenzijde. Dit biedt vele voordelen zowel op het gebied van warmte- als geluidsisolatie.
Wat zijn de soorten gevelisolatie?

Gevelisolatie prijzen

De kosten voor het isoleren van de gevel liggen relatief hoog. Zo betaalt u voor een gevelisolatie vanaf de buitenzijde al snel rond de €14.000,-, afhankelijk van het formaat van uw buitenmuur. De hoge prijzen kan mensen afschrikken, maar vaak wordt de besparing daarbij vergeten.

Doordat u ’s winters minder hoeft te stoken en ’s zomers de airconditioning niet hoeft te draaien bespaart u tot wel €700,- op jaarbasis! Daarmee verdient u de investering op lange termijn terug en houdt u er uiteindelijk zelfs geld op over! Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

prijzen muurisolatie in Zeist

Prijstabel: Gevelisolatie kosten per woningtype

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs spouwmuur* Gem. prijs buitenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,- €500,- tot €650,- €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,- €800,- tot €1.150,- €8.100,- tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,- €1.200,- tot €1.450,- €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,- €1.500,- tot €1.850,- €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €2.200,- tot €2.550,- €18.100,- tot €22.050,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van gevelisolatie

Er zijn een aantal factoren die de prijs beïnvloeden van gevelisolatie. Onder andere het type isolatie, de materiaalkeuze en het te isoleren oppervlak zijn van grote invloed. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de gemiddelde kostprijs per m². Echter gaat de totaalprijs bij een groter oppervlak natuurlijk wel omhoog. Maar wacht, er is meer. De bereikbaarheid en vochtigheid in uw huis in Zeist spelen ook een rol. Laat u buitengevelisolatie plaatsen? Dan is de afwerking ook een factor. Tot slot is het mogelijk om voor extra opties te kiezen, zoals het impregneren van de gevel, ventilatieroosters plaatsen of radiatorfolie. Deze opties brengen natuurlijk ook extra kosten met zich mee.

Terugverdientijd

De terugverdientijd van isolatie hangt sterk af van de kosten die u investeert in de isolatie, het type isolatie en wat de R-waarde van het materiaal is. Buitengevelisolatie heeft in verhouding een lange terugverdientijd van gemiddeld 15 jaar.

Liever een vorm van isolatie met een kortere terugverdientijd? Dan is isoleren van de spouw een goede keuze. U bespaart met isoleren van de spouwmuur gemiddeld 30%. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 2 en 4 jaar.

Wilt u op de prijzen van muurisolatie besparen?

Vraag offertes aan en vergelijk deze onderling op prijs en aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Gevel isoleren in Zeist, welke vorm kiest u?

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op diverse vormen van warmte- en geluidsisolatie, dan zult u zich ongetwijfeld afvragen welke vorm het beste bij u past. Indien isolatie van de spouw een optie is dan raden specialisten uit Zeist dit aan.
Dit is het minst ingrijpend, het meest voordelig en u hoeft geen leefruimte in te leveren. Indien dit echter geen optie is omdat er geen spouw aanwezig is dan is buitengevelisolatie of isolatie aan de binnenzijde een goed alternatief.

Buitengevelisolatie Zeist

Wanneer u kiest voor buitengevelisolatie dan bestaan er diverse technieken die gebruikt worden. Het materiaal wordt rechtstreeks tegen de huidige gevel geplaatst, waarna specialisten uit Zeist hier nieuwe bekleding of een nieuwe muur overheen plaatsen. Zoals u zich misschien kan voorstellen is dit een kostbare techniek: bij een gemiddelde woning met een gevel van 100m2 betaalt u €13.000,-. Daar staat echter tegenover dat u een vele malen grotere besparing behaald ten opzichte van isoleren van de spouw. U bespaart tot wel €700,- per jaar. Als bijkomend voordeel heeft u dankzij buitengevelisolatie minder last van condensatievocht en schimmel ziet het vooraanzicht van uw woning er weer als nieuw uit.

buitengevelisolatie Zeist

Voordelen gevelisolatie langs de buitenzijde

Buitengevelisolatie heeft genoeg voordelen om hier in te investeren. Zo heeft u geen vocht en schimmel meer, wat zorgt voor meer wooncomfort. En natuurlijk bespaart u op de kosten van uw energierekening. Alle voordelen op een rij:

 • Meer wooncomfort
 • Betere geluidsisolatie
 • Besparing op energiekosten
 • Waardestijging van woning
 • Nieuwe uitstraling
buitenmuur in Zeist isoleren

Hoe werkt buitengevelisolatie?

Als u kiest voor buitengevelisolatie, dan zullen specialisten uit Zeist de buitenzijde van de muur in eerste instantie bekleden met isolatiemateriaal.

Over het algemeen worden hier kunststof platen voor gebruikt, omdat dit erg goed bestand is tegen vocht.

Het materiaal zal in principe aangebracht worden met behulp van lijmspecie. Tot slot laat u dit afwerken met een afwerking naar keuze. U kiest uit steenstrips of bepleistering.

Gevelisolatie combineren met nieuwe stucwerk

Wanneer u de gevel laat isoleren aan de buitenzijde, is het een slim idee om dit te combineren met nieuw stucwerk. Na het plaatsen van de gevelisolatieplaten, is het namelijk belangrijk om de afwerking van de gevel te bepalen. Een goedkope en snelle manier is door stucwerk. Bepleistering, bijvoorbeeld in de vorm van crepi, geeft uw gevel een nieuw uiterlijk en zorgt dat deze beschermd is tegen allerlei weersinvloeden.

Buitenmuur isoleren: wat doet de vakman?

De buitenmuur isoleren, hoe gaat dat in zijn werk? Een isolatiespecialist controleert eerst de staat van de gevel. Als dit niet goed is, sluit het isolatiemateriaal niet goed aan en is de kans op koudebruggen aanwezig. Een veelgebruikt materiaal zijn gevelisolatieplaten van EPS. De vakman brengt lijmspecie aan en plaatst daar de isolatieplaten tegenaan. Vervolgens moet de gevel nog afgewerkt worden. Hier zijn ontzettend veel soorten, denk bijvoorbeeld aan steenstrips, bepleistering of houten en aluminium gevelbekleding.

Afwerking buitengevel

Als het om de afwerking gaat, dan is er volop keuze. Uiteraard is de goede isolerende werking de belangrijkste motivatie om de gevel te laten isoleren, maar u wilt natuurlijk dat de buitenzijde van uw woning er ook netjes uitziet. In Zeist is houten of kunststof gevelbekleding erg populair. Dit zijn planken of panelen die de woning een compleet andere uitstraling geven. Voor een egaal resultaat is het ook mogelijk de woning te laten bepleisteren.

Het stucwerk zal in meerdere lagen op de buitenmuur aangebracht worden, waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van een bewapening. Dit moet scheuren en barsten voorkomen.

Wilt u de buitenzijde van de woning liever niet extreem veranderen? Vraag een specialist dan naar de optie van steenstrips. Deze dunne strips worden gemaakt van bakstenen en worden direct op het isolatiemateriaal gelijmd. Zo creëert u de authentieke uitstraling van bakstenen maar hoeft er niet een compleet nieuwe muur gemetseld worden.

De uitstraling van uw woning in Zeist veranderen?

Ga dan voor buitengevelisolatie. Schakel een expert in voor de isolatieklus.

Gratis offertes vergelijken

Binnenmuur isoleren in Zeist

Is er bij uw woning in Zeist niet voldoende ruimte om het isolatiemateriaal aan de buitenzijde te plaatsen? Kies dan voor een alternatieve isolatietechniek: muurisolatie aan de binnenzijde. Muurisolatie is vergelijkbaar met gevelisolatie, maar wordt dan binnenshuis uitgevoerd. Aan de binnenzijde van de buitenmuur komt dan een voorzetwand met daaronder het materiaal, waardoor u wel rekening moet houden met het feit dat u een deel van uw leefruimte inlevert. Muurisolatie is een stuk goedkoper dan het isoleren van de buitenzijde: €100,- tot €130,- per vierkante meter. Dit is echter ook een klus waar u geld op kan besparen door de binnenzijde zelf aan te pakken, dan kost het slechts €40,- per vierkante meter.

isoleren binnenmuur Zeist

Hoe werkt het isoleren van de binnenmuur?

Als u een specialist uit ons netwerk in Zeist inschakelt voor de muurisolatie van uw binnenmuur, dan zullen zij beginnen met het plaatsen van een voorzetwand. Vaak is dit een houten regelwerk waaronder het isolatiemateriaal wordt geplaatst.

Om vochtplekken te voorkomen gebruiken zij een dampdempend en dampdoorlatend folie. Het houten regelwerk kan u naderhand afwerken met gipsplaten of hout.

muurisolatie binnenzijde

Voordelen muurisolatie langs de binnenzijde

Geen spouw en geen vergunning voor isolatie aan de buitenmuur? Dan is isolatie aan de binnenmuur de beste optie. Dit heeft uiteraard ook de nodige voordelen. Isolatie aan de binnenzijde zorgt voor een aangename temperatuur in huis, waardoor het wooncomfort verhoogd wordt. Ook wanneer u het authentieke karakter van de buitengevel wilt behouden, is isolatie aan de binnenmuur een groot voordeel. U hoeft ook geen rekening te houden met het weer, want binnenmuur isolatie kan altijd. U bespaart bovendien ook op de energierekening.

Binnenmuurisolatie op de planning?

Schakel een isolatiespecialist in door offertes aan te vragen. Vergelijk offertes en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de gemakkelijkste en tevens goedkoopste klus. Via gaatjes die in de muur worden geboord, vult een isolatiespecialist uit Zeist de spouw met isolatiemateriaal. Veelgebruikte materialen zijn PUR, EPS of glaswol. De gemiddelde prijzen voor isoleren van de spouw liggen tussen de €20,- en €30,- per m². U bespaart gemiddeld €500,- per jaar met het isoleren van de spouwmuur. De terugverdientijd is dan gemiddeld 4 jaar.

Subsidie voor gevelisolatie in 2024

Gaat u uw gevel isoleren en bent u woningeigenaar of een zakelijke gebruiker zoals een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan heeft u recht op een subsidie bij het plaatsen van gevelisolatie, namelijk de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Bekijk op RVO.nl alle voorwaarden en hoe u de subsidie aan kunt vragen. U moet bijvoorbeeld minstens twee energiebesparende maatregelen nemen om gebruik te maken van de subsidieregeling.

Liever een lening afsluiten voor de energiebesparende maatregelen die u gaat treffen? Dat is mogelijk. Ga naar energiebespaarlening.nl voor meer informatie.

Verlaagd btw-tarief van 9%

Bij diverse isolatiewerken die u laat doen door een specialist uit Zeist, betaalt u slechts 9% btw. Dit verlaagde btw-tarief geldt alleen op arbeidskosten. Bovendien is het alleen mogelijk bij isolatie van muren, vloeren en daken.

Het verlaagde btw-tarief geldt alleen voor de arbeidskosten. Over de materiaalkosten moet u het normale tarief van 21% betalen. Kijk op belastingdienst.nl voor meer informatie over de btw-tarieven en de voorwaarden.

isolatie gevel in woning in Zeist

Is mijn woning in Zeist voorzien van isolatie?

Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning is het mogelijk te achterhalen of uw woning wel of niet geïsoleerd is en ook of er een spouw aanwezig is. Is uw woning voor het jaar 1920 gebouwd? Dan kan u ervan uitgaan dat er tijdens de bouw niets geïsoleerd is. Wel kan het voorkomen dat eerdere bewoners de woning hebben laten isoleren. Woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd werden zijn tevens niet geïsoleerd, maar wel voorzien van een spouwmuur. Wanneer een huis in de periode tussen 1976 en 1988 is gebouwd is, is deze waarschijnlijk al voorzien van gevelisolatie. In de afgelopen jaren zijn de isolatievormen echter flink verbetert, waardoor na-isolatie nog steeds een aantrekkelijke optie is. Een huis dat na 1989 gebouwd is, is al voorzien van goede gevelisolatie. Als u wilt weten of de investering de besparing waard is, neem dan via ons contactformulier contact op.

vergunning gevelisolatie

Heb ik een vergunning voor gevelisolatie nodig?

Voor het uitvoeren van isoleren van de spouwmuur heeft u over het algemeen geen vergunning nodig. Wanneer er vleermuizen in uw spouw leven, zult u echter wel ontheffing moeten aanvragen. Ook isolatie van de binnenmuur mag u zonder vergunning uitvoeren.

Bij buitengevelisolatie verandert u echter de aanblik van de woning, daarom zult u in de meeste gevallen wel een vergunning moeten aanvragen.

Er zijn uitzonderingen: u mag gevelisolatie zonder vergunning toepassen op uw aanbouw en op de gevel die niet vanaf de openbare weg zichtbaar zijn.

Welke isolatiematerialen zijn er?

Wanneer u uw woning laat isoleren door één van de specialisten uit Zeist, aangesloten bij ons netwerk, dan hebt u de keuze uit diverse materialen. Afhankelijk van de techniek bestaan er verschillende geschikte materialen.

Isolatiematerialen voor binnenzijde van de gevel

Laat u isolatie plaatsen aan de binnenmuur, dan zijn er 2 materiaalsoorten mogelijk. Dit zijn isolatie met voorzetwanden of gevelisolatieplaten. Bij de eerste isolatietechniek wordt er een metalen of houten rooster aangebracht, die met de muur verankerd is. Het isolatiemateriaal wordt dan in de vrije ruimte geplaatst. Het materiaal dat gebruikt wordt is vaak PUR, EPS of glaswol. De tweede techniek is het plaatsen van multipor-isolatieplaten. Ze bestaan uit cellenbeton blokken die aan de binnenmuur vastgelijmd worden. Deze gevelisolatieplaten hebben een goede isolatiewaarde.

Isolatiematerialen voor buitenzijde van de gevel

Bij buitengevelisolatie zijn er verschillende mogelijkheden voor de afwerking. Eerst worden de gevelisolatieplaten geplaatst tegen de buitenmuur. Daarna wordt er keuze gemaakt voor de gevelbekleding.

Snelle en goedkope techniek? Ga dan voor bepleistering in de vorm van crepi. Deze sierpleister zorgt ervoor dat uw gevel er weer als nieuw uitziet en goed beschermd is. Het is ook mogelijk om steenstrips te laten plaatsen. Steenstrips zijn afgesneden bakstenen die op de buitenmuur aangebracht worden. Liever een moderne gevel? Dan is metalen gevelbekleding een goede keus.

Aandachtspunten bij gevelisolatie in Zeist

Gevelisolatie laten aanbrengen? Houd dan rekening met de volgende aandachtspunten. Belangrijk is dat de buitenmuur damp-open is, zodat de isolatie goed aansluit en er geen kans is op koudebruggen.

Bij isoleren van de spouw moet de spouwmuur schoon en leeg zijn. Cementresten en overig vuil moet verwijderd worden voordat de isolatie geplaatst wordt.

Het is ook belangrijk dat de gevel in goede staat verkeerd, zodat waterdamp kan ontsnappen en koudebruggen geen kans hebben. De aandachtspunten op een rijtje:
 • Gevel moet in goede staat zijn.
 • Buitenmuur moet damp-open zijn.
 • De spouw moet schoon zijn

Welk isolatiemateriaal kiest u voor gevelisolatie?

De mogelijkheden voor muurisolatie zijn eindeloos: EPS, PUR, gevelisolatieplaten. Vraag offertes aan!

Gratis offertes ontvangen
vochtproblemen buitenzijde

Vochtproblemen oplossen

Het oplossen van vochtproblemen gebeurt vaak wanneer er gevelisolatie toegepast wordt. Als er echter een andere oorzaak is, zoals slechte ventilatie, lekkende dakgoten of optrekkend vocht, dan is het belangrijk dat dit eerst verholpen wordt. Wanneer dit niet het geval is dan heeft dit een negatief effect op de isolatiewaarde, omdat vocht de woning niet meer verlaat. Hierdoor worden de problemen erger. Los altijd eerst de problemen op voordat u gevelisolatie laat uitvoeren door een gevelisolatie specialist uit Zeist. Voorkomen is echter altijd beter dan oplossen, vooral als uw buitenmuur al geïsoleerd is. Zorg er daarom voor dat u voldoende ventileert.

gevelisolatie voordelen

Ventilatie is belangrijk

Wij hebben gemerkt dat klanten uit Zeist nog regelmatig denken dat gevelisolatie schimmel en vochtplekken veroorzaken. Dit is echter niet helemaal juist. Door de gevel te isoleren blijft het binnenshuis een aangename temperatuur, maar natuurlijk moet al het vocht dat dagelijks geproduceerd wordt afgevoerd worden.

Als alle naden en kieren in huis optimaal gedicht worden, is het belangrijk dat er voldoende luchtroosters geplaatst worden. Hierdoor ontstaat er natuurlijke ventilatie, wat belangrijk is voor uw gezondheid en voor de staat van uw woning in Zeist.

bedrijven voor buitenmuurisolatie

Voordelen inschakelen gevelisolatie specialist Zeist

Het inschakelen van een gevelisolatiespecialist heeft een aantal aantrekkelijke voordelen. Ten eerste hoeft u zelf niet in de weer met allerlei isolatiematerialen. U weet bovendien dat de muurisolatie op de juiste manier gebeurd.

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in isolatie hebben namelijk kennis en ervaring met muurisolatie. Dit zorgt ervoor dat de klus een stuk sneller geklaard is dan wanneer u dit zelf doet.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van gevelisolatie? Dan geeft een vakman u deskundig advies hierover. Feit is dus dat u het beste een specialist inschakelt voor de isolatie klus.

kosten gevelisolatie Zeist

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes

Stelt u zich eens voor: een energiezuinige woning in Zeist met meer wooncomfort en een lagere energierekening. Wie wilt dat niet? Met gevelisolatie realiseert u dit. Muurisolatie laten plaatsen aan de binnenzijde laat u het beste doen door een gevelisolatiespecialist.

Bent u benieuwd naar de prijzen voor muurisolatie? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van geluidsisolatie en akoestiek? Start hier de gratis offerteaanvraag!

Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend meerdere offertes aan. U ontvangt van maximaal 5 bedrijven een prijsopgaaf. Vergelijk de offertes onderling op prijzen en aanbod. Zo bespaart u op de kosten!

Bekijk ook eens de mogelijkheden van: