PUR spouwmuurisolatie

PUR spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie vult men de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. De spouwmuur vult men met diverse materialen, denk aan EPS parels, Knauf Supafil of PUR schuim. PUR schuim is één van de best presterende isolatiematerialen om de spouwmuurisolatie mee uit te voeren. Toch heeft het gebruik van PUR schuim enkele nadelen. Gaat of wilt u binnenkort spouwmuurisolatie uitvoeren? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen en nadelen van de verschillende materialen.

Wilt u direct een offerte aanvragen? De dienstverlening van Javo is eenvoudig, maar doeltreffend. Indien u het contactformulier invult ontvangt u meerdere offertes van isolatiebedrijven (maximaal 5) bij u uit de buurt. Het is aan u om de offertes met elkaar te vergelijken en zo tot een goede keuze te komen. De service is geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting.

Wat is PUR?

PUR is de afkorting van Polyurethaan schuim, kort gezegd PUR schuim. Veel mensen kennen het schuim van de spuitbussen. Het vloeibare schuim bestaat uit twee componenten: Polyol en PMDI. Bij de samenvoeging van deze twee elementen ontstaat er een chemische reactie. Het schuim zet dan snel uit en vormt een harde substantie. Het schuim wordt gebruikt voor de naadloze isolatie van de spouwmuur, daken, gevels en zelfs vloeren. Bij platen is dat vaak moeilijker. Het schuim is bestand tegen vocht en heeft een goede isolerende functie.

Voor- en nadelen

Deze vorm van isolatie biedt veel voordelen. Het is damp-open isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Doordat het materiaal geen vocht opneemt blijft de R-waarde (isolatiewaarde) constant. Bij andere soorten isolatie vormt vervuiling in de spouwmuur vaak een probleem. Daarnaast zijn smalle spouwmuren vaak lastig. Bij PUR is dit minder aan de orde. Een spouwmuur van drie centimeter kan al voorzien worden van spouwmuurisolatie met behulp van PUR schuim. Doordat PUR eerst vloeibaar is zijn de spuitmonden veel kleiner. Hierdoor hoeven de gaten nooit groter te zijn dan het voegwerk. Wat zijn dan de nadelen? Een nadeel is dat er een chemische lucht kan ontstaan. Een goede ventilatie is in de eerste dagen na de spouwmuurisolatie dus van belang. Nog een nadeel is dat het materiaal niet herbruikbaar is. Daarnaast is het minder milieuvriendelijk dan de andere isolatiematerialen. Wel is heeft PUR een hoge R-waarde (en dus lage lamda). Het isoleert daarom erg goed.

Gratis offertes vergelijken

Verschil met glaswol en parels

Glaswol van Knauf Supafil wordt bij maarliefst 50% van de spouwmuurisolaties toegepast. EPS parels worden tevens veel toegepast (40%) en PUR iets minder (10%). Wat zijn de verschillen van deze materialen voor de spouwmuurisolatie? De R-waarde (warmteweerstand) is het beste bij PUR, daarna volgen Knauf Supafil en de parels. Vindt u milieuvriendelijkheid belangrijk? Dan is Knauf Supafil de beste optie, gevolgd door de parels en PUR. Zoekt u een uitstekende geluidsisolerende en brandwerende werking? Ook dan is Knauf Supafil de beste optie, gevolgd door de isolatieparels en het schuim. Wilt u de goedkoopste spouwmuurisolatie? Dan zijn isolatieparels en wolsoorten geschikt.

Isolatiewaarde

Er zijn net al wat termen voor de isolatiewaarde langsgekomen. Maar wat betekenen termen als R-waarde, warmteweerstand en lambda waarde? De R-waarde, ook warmteweerstand genoemd, geeft het warmte-isolerend vermogen aan. Hoe hoger dit getal, hoe beter de isolatiewaarde van het isolatie materiaal. Het lambda getal geeft de warmtegeleiding van het isolatie materiaal aan. Hoe lager het lambda getal, hoe beter de thermische isolatie van het materiaal. Het zijn in feite dus formules die de isolatiewaarde van het materiaal aangeven. Wat is de isolatiewaarde van PUR? Het lambda getal is 0,023 W/(m*K). Van parels is het 0,033 W/(m*K) en van minerale wol 0,034 W/(m*K). PUR heeft dus de beste isolatiewaarde.

isolatiewaarde pur

Hoe wordt het aangebracht?

Net als bij de andere materialen voor spouwmuurisolatie wordt er hier ook gebruik gemaakt van kleine gaatjes in de voegen. Via deze gaatjes wordt de vloeistof in de spouwmuur gespoten. Naderhand worden de voegen weer netjes gedicht. Binnen één dag is het totale proces voltooid. Bij spouwmuurisolatie wordt dus niet gebruik gemaakt van platen. Vertelt de specialist dat spouwmuurisolatie bij u niet mogelijk is door de steensoort, of bijvoorbeeld teveel vervuiling in de spouwmuur? Dan kunt u de gevel isoleren met platen. Door platen aan de binnen- of buitenkant te plaatsen zorgt u voor de isolatie van de gevel. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is niet een klus die u zelf kunt doen. Vraag bij ons vrijblijvend offertes aan van isolatiespecialisten uit uw regio.

pur isolatie spouwmuur

Kosten per m2

Schakel voor de spouwmuurisolatie altijd een ervaren specialist in die de werkzaamheden uitvoert. U bent vast nieuwsgierig naar de prijzen. De gemiddelde prijs van spouwmuurisolatie is €25,- tot €35,- per m2. Deze prijzen kunnen echter hoger of lager uitvallen, aangezien er veel factoren zijn die de prijs bepalen. Denk aan de totale oppervlakte, de dikte van de spouwmuur, het materiaal en de eventuele vervuiling in de spouwmuur. Benieuwd naar de exacte prijs voor uw spouwmuur? Neem dan contact op met Javo Isolatie. Doordat wij werken met diverse specialisten krijgt u meerdere offertes opgestuurd. Zo kiest u altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding. Ook voor gevelisolatie met platen bent u bij ons aan het juiste adres!