Vloerisolatie in Capelle aan den IJssel

Vloerisolatie Capelle aan den IJssel

In steeds meer Nederlandse huishoudens wordt gekozen voor vloerisolatie. Zowel de woonkamer- als garagevloer, en zowel met of zonder vloerverwarming: bij vrijwel elke klant voor woningisolatie is een vloer- en bodemisolatie favoriet. Of u nu kiest voor een eenvoudige isolatie door middel van pur en glaswol, of voor een meer geavanceerde methode als thermoskussens of vloerisolatieplaten: vloerisolatie is altijd voordelig. Door middel van vloerisolatie of bodemisolatie bespaart u niet alleen op de energiekosten, het isoleren van de vloer draagt tevens bij aan een gezonder woonklimaat, en zorgt voor een beter milieu. Bij ons netwerk zijn isolatiebedrijven uit het hele land aangesloten. Door op het contactformulier uw gegevens in te vullen krijgt u binnen een enkele dagen vrijblijvend meerdere offertes toegestuurd van isolatiespecialisten uit uw regio. Deze vergelijkt u vervolgens zelf op voorwaarden, prijs of aanbod. Zo kiest u altijd voor een isolatiebedrijf uit Capelle aan den IJssel dat bij u past. Bovendien bespaart u tot wel 30% op de investeringskosten van de isolatie klus door de prijzen van meerdere bedrijven te vergelijken.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Verlaag uw energierekening, verhoog uw comfort

Wellicht had u het niet verwacht, maar met behulp van vloerisolatie kan u flink besparen op uw stookkosten. Van een ongeïsoleerde vloer straalt namelijk de kou vanuit de kruipkelder af. Met vloerisolatie verhoogt u dus uw woongemak omdat de temperatuur verbetert, maar u creëert ook een gezondere leefomgeving omdat de luchtvochtigheid verbetert! Dit heeft als resultaat dat u minder last heeft van schimmels en andere vochtproblemen. Hiermee voorkomt u ademhalingsproblemen, reuma en langdurige verkoudheden. Een ander belangrijk voordeel is dat u bijdraagt aan een beter milieu. Doordat u minder warmte verliest, hoeft u minder te stoken en doordat u minder gas verbruikt, verlaagd u uw CO2 uitstoot. Goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! U bespaart dankzij vloerisolatie namelijk tot ruim €200,- per jaar. Al met al zitten er voldoende voordelen aan het isoleren van uw vloeren:

 • Verhoogd wooncomfort en een gezondere leefomgeving.
 • Een grote besparing op uw stookkosten.
 • Het is relatief voordelig vergeleken met andere isolatiewerken.
 • U verhoogt de waarde van uw woning, wat van pas komt als u het pand op termijn wilt gaan verkopen.
 • Het is goed voor het milieu. Enerzijds omdat u fossiele brandstoffen bespaart, anderzijds omdat u uw CO2 uitstoot verminderd.
 • Bij isolatie vanaf de onderzijde of bodemisolatie is het al binnen een halve dag geplaatst, zodat u geen last heeft van lange werkzaamheden.

Methodes om de vloer te isoleren

Vloerisolatie gebeurt op verschillende manieren: vloerisolatie, kruipkelder isolatie en bodemisolatie.

In Capelle aan den IJssel kiest menig isolatiebedrijf voor het behandelen van de kruipkelder. Dit is voordeliger en in de meeste gevallen ook sneller geplaatst, terwijl het niet onder doet aan de voordelen van vloerisolatie. In de meeste gevallen wordt de onderkant van de vloeren geïsoleerd met isolatieplaten, PUR of minerale wol. Vooral dit laatste materiaal is erg geschikt voor een vochtige ruimte als de kruipkelder, omdat het geen water opneemt. Voorwaarde voor deze methode is dat er voldoende werkruimte beschikbaar is. Is dat niet het geval? Dan kiest het isolatiebedrijf vaak voor een bodemisolatie. Hierbij bedekken zij de bodem van de kruipkelder met isolatieparels of –schelpen. Dit stijgt en daalt met het grondwaterpeil mee, zonder de isolerende werking daarbij te verliezen.

isoleren van de vloer Capelle aan den IJssel

Video: heeft u vloerisolatie?

bodemisolatie in Capelle aan den IJssel

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Hoewel de meeste van onze klanten uit Capelle aan den IJssel kiezen voor een vloerisolatie, is het ook mogelijk om de bodem van isolatie te voorzien. Bij een vloerisolatie isoleert de vakman de onderkant van de vloer, om daarmee de bovenkant te beschermen tegen optrekkend vocht en kou. De kruipruimte of bodem blijft hierbij echter vochtig en koud. Het is een optie om ook deze ruimte te isoleren. Dit noemt men een bodemisolatie. Bij een bodemisolatie maakte men tot voor kort alleen gebruik van natuurlijke materialen zoals zand en schelpen. De laatste jaren passen experts echter ook andere methoden toe, zoals het al eerder genoemde folie of kunststof vloerisolatieplaten. Een bodemisolatie kent een minder hoge isolatiewaarde, maar is zeker in combinatie met de standaard vloerisolatie een aanrader. Een bijkomend voordeel is dat de vochtwering van uw pand in Capelle aan den IJssel eveneens verbetert. Een bodemisolatie is uitstekend te combineren met een vloerverwarming voor de optimale verwarming.

isolatie van de kruipruimte Capelle aan den IJssel

Vloer zonder kruipruimte: wat nu?

Een isolatiebedrijf uit Capelle aan den IJssel zal vloerisolatie vanaf de bovenkant toepassen wanneer er geen kruipkelder aanwezig is of als er onvoldoende werkruimte is. Dit is een ingrijpende klus met als gevolg dat uw vloer een paar centimeter hoger komt te liggen. In sommige gevallen is het achteraf noodzakelijk om ook de drempels en het aanrecht te verhogen. Bij vloerisolatie van bovenaf zal het isolatiebedrijf eerst de vloerbedekking verwijderen. Op de grondvloer wordt nu een zwevende dekvloer aangebracht, waaronder de isolatiematerialen geplaatst worden. U heeft de keuze uit onder meer isolatieplaten en minerale wol. Vooral PIR isolatieplaten zijn populair, omdat deze een hoge isolatiewaarde hebben. Daardoor is er slechts een dunne laag nodig, vergeleken met bijvoorbeeld rotswol. Deze techniek is ook toepasbaar op de zoldervloer of in appartementen. Op deze manier vergroot u naast de thermische- ook de geluidsisolatie.

isolatie van houten vloer

Houten vloer isoleren

Regelmatig krijgen de experts uit ons netwerk van klanten uit Capelle aan den IJssel de vraag welke opties er zijn voor het isoleren van houten vloeren. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig: ook een houten woonkamervloer kunt u het beste van isolatie voorzien door via de kruipruimte de onderkant van de parketvloer te isoleren. Hiervoor is het noodzakelijk dat de kruipkelder hoger is dan 50 centimeter, met name wanneer u zelf de isolatieklus wilt uitvoeren. Omdat het gaat om een houten bovenvloer, is het verstandig niet alleen een isolerende laag te plaatsen, maar ook een vochtwerende laag. In de meeste gevallen is een simpel vochtwerend folie voldoende.

betonvloer isoleren Capelle aan den IJssel

Betonvloer isoleren

Wie heeft gekozen voor een betonvloer in een woning of bedrijfspand, zal waarschijnlijk merken dat deze betonvloer vaak wat koud aanvoelt. Om dit tegen te gaan is het een optie om de betonvloer een isolatielaag te geven. De isolatie van een betonvloer is mogelijk met verscheidene materialen. Eén van deze materialen is EPS 100. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend staand als piepschuim. Naast EPS is ook XPS een goede keuze. Kiest u voor het isoleren van een betonvloer? Breng dan ook randisolatie aan. Dit voorkomt dat er scheuren in de dekvloer ontstaan, en laat deze vrij bewegen.

Garagevloer isoleren

De isolatie van een garagevloer is een klus die lastiger is dan een standaard vloerisolatie. Dit komt doordat het bij een garagevloer in de meeste gevallen geen optie is om deze vanaf de onderzijde te isoleren. Dit betekent dat u moet kijken naar de opties voor een bovenzijde vloerisolatie. De isolering van een garagevloer aan de bovenzijde is met behulp van twee methoden mogelijk. De eerste is de plaatsing van een isolatiefolie op de ondervloer, om vervolgens de dekvloer te plaatsen. Dit is bijvoorbeeld een optie bij een nieuwe garagevloer. Voor bestaande garagevloeren geldt dat het noodzakelijk is om het isolatiemateriaal over de bestaande vloer te plaatsen.

Vloerisolatie kosten

Het is lastig van tevoren in te schatten wat u gaat betalen voor uw vloer- of bodemisolatie. Er bestaan een aantal factoren die de prijzen beïnvloeden. Meer dan de helft van de totale kosten bestaat uit de arbeidskosten, slechts 35% bestaat uit daadwerkelijk de materiaalkosten. Op beide factoren is het mogelijk te besparen. Allereerst door verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken en ten tweede om te kiezen voor budgetvriendelijke isolatiematerialen. Laat, indien mogelijk, de vloer vanaf de onderkant behandelen of kies voor bodemisolatie. Hiermee bespaart u al snel €400,- tot €800,- op de totale kosten. Het gebruik van thermoskussens is vaak de voordeligste oplossing. U betaalt slechts €6,- voor een rol van 120×135 centimeter. Wij raden u echter aan om niet alleen naar de prijzen te kijken, maar ook naar de isolatiewaarde. Hoe hoger deze is, hoe groter de besparing waardoor u op de lange termijn wellicht goedkoper uit bent. Wanneer we alle variabelen in acht nemen kan de investering van een vloerisolatie ergens uitkomen tussen de €1.400,- tot €2.100,-, afhankelijk van het te behandelen oppervlak.

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs, incl. btw* Gem. jaarlijkse besparing
Appartement 45 m² €1.400,- €180,–
Rijtjeshuis 50 m² €1.500,- €190,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.700,- €200,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,- €230,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag dus voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Bespaar tot wel 30% op uw nieuwe vloerisolatie!

Vergelijk de prijzen van verschillende isolatiebedrijven uit Capelle aan den IJssel!

Offertes aanvragen

Besparing en terugverdientijd

Gemiddeld genomen mag u met vloerisolatie rekenen op een besparing van ongeveer €3,- per geïsoleerde vierkante meter. Dat klinkt misschien niet direct als veel, maar het bedrag loopt bij een gemiddelde 2 onder 1 kap woning al snel op tot €200,- per jaar. Bij een vrijstaande woning loopt het zelfs nog verder op tot bijna €250,- per jaar! Dit komt doordat er vanuit de kruipruimte geen kou en tocht meer omhoog trekt. Zo hoeft u minder hard te stoken voor dezelfde, aangename temperatuur. Daarbij zorgt een goede vloerisolatie ervoor dat er geen warmte meer verloren gaat. Dit houdt in dat u de volledige investering in gemiddeld 5 tot 7 jaar weer heeft terugverdiend. Indien de gasprijzen blijven stijgen, dan is de terugverdientijd zelfs nog korter.

Akoestische isolatie verbeteren

Bij vrijwel elk isolatiebedrijf uit Capelle aan den IJssel bent u aan het juiste adres voor hulp bij het verbeteren van de isolatiewaarde. Wist u echter dat het ook mogelijk is om de hulp van een isolatiespecialist uit Capelle aan den IJssel in te schakelen voor de installatie van akoestische isolering? Akoestische geluidsisolatie zorgt voor een vermindermindering van contact- en luchtgeluiden van de bovenste verdiepingen. Vaak is geluidsisolatie zelfs noodzakelijk als u in een flatgebouw woont en toch een houten vloer wilt laten leggen. Het gaat om geluiden zoals rennende voetstappen op de trap, of het doorklinken van muziek via de slaapkamervloer naar de woonkamer. Er wordt vaak een zwevende dekvloer gecreëerd, waaronder isolatiemateriaal wordt geplaatst. Materialen met een goede geluidsisolatie zijn bijvoorbeeld steen- en glaswol. Het is niet mogelijk om een zwevende afwerkvloer te plaatsen op de dekvloer. Dit omdat het de geluidsisolatie weer teniet doet.

Besparen? Benut ons netwerk van specialisten!

Meer dan de helft van de totale kosten bestaat uit de arbeidskosten. Elk isolatiebedrijf in Capelle aan den IJssel mag voor zichzelf het uurloon bepalen. Daarom kunt u hier eenvoudig op besparen door de offertes van verschillende aanbieders te vergelijken. Bent u nieuwsgierig naar de precieze prijzen? Vul dan ons contactformulier in.

U ontvangt al snel tot wel vijf offertes toe van isolatiebedrijven uit de regio Capelle aan den IJssel. Gratis en geheel vrijblijvend, zodat u nergens aan vast zit! Vergelijk de prijsopgaven op basis van prijzen, kwaliteit en aangeboden materiaal. Wij weten zeker dat er een isolatiebedrijf uit Capelle aan den IJssel is dat aan uw eisen voldoet.

isolatiebedrijf voor vloer in Capelle aan den IJssel

Welk isolatiemateriaal?

Bent u van plan om uw vloer, bodem, of kruipruimte van uw woning in Capelle aan den IJssel te isoleren? Dan moet u niet alleen een keuze maken uit de beste methode voor de isolatie, u moet tevens kiezen voor het isolatiemateriaal dat het best aan uw eisen voldoet. Voor zowel een vloerisolatie als bodemisolatie heeft u de keus uit diverse isolatiematerialen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo vormen onder meer vloerisolatieplaten van PUR en glaswol een uitstekende oplossing, zowel voor een akoestische als warmte-isolatie. De oppervlakte van de houten of betonvloer, de vochtigheid en de gemeten warmteweerstand (Rc-waarde) hebben invloed op de keus voor het beste product.

glaswol isolatie Capelle aan den IJssel

Glaswol

Bij houten vloeren is het belangrijk om houtrot en vochtplekken te voorkomen. Een isolatiemateriaal dat uw houten vloer zal beschermen tegen dergelijke problemen is glaswol. Glaswol kent vele voordelen. Zo is het product niet alleen damp-open en geluidsdempend, het is tevens onbrandbaar en ecologisch verantwoord. Voor het aanbrengen van een laag glaswol is minimaal 50 centimeter werkruimte vereist. Is de bodem onder de vloer enigszins vochtig, dan passen professionals van ons isolatiebedrijf in Capelle aan den IJssel eerst een laag folie toe.

steenwol

Steenwol

Steenwol is één van de voordeligste isolatiematerialen en is daarom populair bij menig isolatiebedrijf uit Capelle aan den IJssel. Steenwol is zowel verkrijgbaar als isolatieplaat als isolatiedeken en is erg eenvoudig op maat te snijden. Het is een zacht materiaal dat u eenvoudig in een bepaalde vorm duwt, waardoor het geschikt is voor vloerisolatie vanaf de onderzijde. Steenwol biedt een uitstekende geluidsisolatie is brandveilig omdat er in geval van brand geen gevaarlijke rookgassen ontwikkelen.

eps isolatie voor de bodem

EPS

EPS is de afkorting voor geëxpandeerd polystyreen. Dit isolatiemateriaal is bij vele leveranciers uit Capelle aan den IJssel te bestellen als isolatieplaten. De vloerisolatieplaten bestaan uit vele kleine bolletjes waarvan de cellen uit lucht bestaan. Het materiaal kent vele voordelen. Zo is het volledig vochtdicht, en kent het een hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn de isolatieplaten gemakkelijk te verwerken, licht van gewicht, en duurzaam. EPS is zelfs 100% recyclebaar. Voor onze klanten die de vloerisolatieplaten zelf willen aanleggen, is EPS een prima keuze.

pur isolatie

PUR

Net als voor een dak- en gevelisolatie zetten professionals PUR ook in voor het isoleren van de bodem. Hierbij gebruikt men PUR in de vloeibare (schuim) variant. Het voordeel van dit isolatiemateriaal is dat het de afsluiting van de vloer volledig luchtdicht en vochtdicht uitvoert. Daarnaast wordt tijdens het isoleren de bodem en een deel van het opgaande metselwerk meegenomen. Zo bent u verzekerd van de beste isolatiewaarde die mogelijk is. Ondanks vele berichten in de media is PUR gewoon toe te passen zonder gezondheidsrisico’s.

vloerisolatieplaten

Vloerisolatieplaten

Wie kiest voor een vloerisolatie in plaats van een bodemisolatie, heeft de keuze uit vele materialen voor de isolatie. Isolatieplaten van hardschuim vormen één van de isolatiematerialen waarvoor u kunt kiezen. Dergelijke vloerisolatieplaten kan iedereen eenvoudig plaatsen en kunnen bij vrijwel elke bouwmarkt in Capelle aan den IJssel worden verkregen. Daarnaast is het met de vloerisolatieplaten mogelijk om aanzienlijk op de energiekosten te besparen. Wanneer wij uitgaan van een gemiddeld Nederlands huishouden, dan bespaart u met de vloerisolatie door vloerisolatieplaten al 15-25% energie per jaar. Dit betekent een besparing van ongeveer €100,- tot €125,- op jaarbasis. Op lange termijn verdient u de investering dan ook gemakkelijk terug.

isolatiebeton aanbrengen

Isolatiebeton

Laat u een nieuwe woning in Capelle aan den IJssel bouwen? Vraag dan naar de mogelijkheden van vloerisolatie met behulp van isolatiebeton. Dit beton vermengt de expert tijdens de productie met polystyreenkorrels, waardoor het een isolerende functie krijgt. De specialisten verdelen het isolatiebeton vervolgens over de grondvloer zodat u direct profiteert van goed geïsoleerde vloeren. Zo heeft u slechts eenmaal last van de werkzaamheden en hoeft u naderhand niet de complete vloerbedekking te verwijderen.

thermokussen als isolatiemateriaal

Thermoskussens

Professionals duiden een vloerisolatie met thermoskussens ook wel aan als een passieve vloerverwarming. Dit komt doordat een dergelijke isolatie vergelijkbaar is met de werking van een thermoskan. Door de kussens voorkomt men de warmte uitwisseling tussen de onderkant van de vloer en de bodem of kruipruimte. Hierbij wordt de verdeling van de temperatuur in de kamer evenrediger en stijgt de warmte van de vloer. Thermoskussens hebben als bijkomend voordeel dat experts deze gemakkelijk installeren, waardoor de installatie tijd zeer kort is.

bodemfolie plaatsen

Bodemfolie

Bodemfolie is een vorm van isolatie die specialisten vaak toepassen bij een standaard bodemisolatie. Daarnaast is bodemfolie geschikt als een soort onderlaag bij andere manieren van isoleren. Het voordeel van dit folie is dat het ervoor zorgt dat opkomend vocht geremd wordt, en dat de ondervloer een droge bodem behoudt. Bodemfolie biedt dan ook een prettige werkvloer. Hebt u over het algemeen een droge kruipruimte en denkt u geen isolatiemateriaal nodig te hebben? Bodemfolie kan op de lange termijn voor veel voordelen zorgen.

Natuurlijke isolatiematerialen

Natuurlijke isolatiematerialen worden steeds populairder bij de klanten van elk isolatiebedrijf. Dit komt doordat de meeste natuurlijke producten 100% recyclebaar zijn, en daarmee geen schade toebrengen aan het milieu. Voor het uitvoeren van een bodemisolatie hebt u de keus uit twee natuurlijke producten: schelpen en zand. Beide producten zorgen voor een vermindering van de optrekkende koud en zullen ook de luchtvochtigheid verlagen. Hebt u voldoende budget? Dan adviseren wij eerder schelpen dan zand, omdat de schelpen niet zullen inklinken naar mate de tijd verstrijkt. Bovendien worden schelpen niet aangetast door het vocht in de kruipruimte. Een nadeel is wel dat schelpenisolatie niet een erg hoge isolatiewaarde heeft.

Welke isolatiewaarde?

Om het effect van een bepaalde energiebesparende maatregel te meten is het belangrijk om hier een bepaalde waarde aan te geven. Eén van de waardes waar men bij vrijwel elk isolatiebedrijf uit Capelle aan den IJssel mee werkt is de Rc-waarde. Deze term staat voor de isolatiewaarde van een gehele constructie, in ons geval de vloer. Niet alleen het isolatiemateriaal, maar ook het vloermateriaal vormen gezamenlijk deze Rc-waarde. Een andere optie is het meten van de R(d)-waarde. Dit staat voor de mate van isolatie van een bepaald isolatiemateriaal. Milieu Centraal adviseert om te kiezen voor een isolerend product met een Rd-waardering tussen de 3.3 en 5.

Kruipruimte isolatie zelf aanbrengen

Het isoleren van de kruipruimte is een klus waarvoor u een isolatiespecialist uit Capelle aan den IJssel kunt inschakelen, maar welke u ook eigenhandig kan uitvoeren. Wilt u zelf de ruimte isoleren? Dan dient u zich goed voor te bereiden en over de juiste materialen te beschikken. Om te voorkomen dat er problemen ontstaan en ervoor te zorgen dat u de isolatie op de juiste wijze uitvoert, hebben de specialisten van een isolatiebedrijf een kort stappenplan voor u opgesteld.

 • Stap 1. Voorbereiding. Voordat u in de kruipruimte aan de slag kunt, is het van belang dat u eerst de hoogte van de ruimte controleert. Pas wanneer deze hoger is dan 50 centimeter is het mogelijk het isolatiemateriaal te plaatsen. Kijk bovendien naar het vochtgehalte in de ruimte. Dit heeft wellicht invloed op de keuze voor het isolerende materiaal.
 • Stap 2. Zorg voor voldoende licht in de ruimte en schaf de juiste materialen aan. Het is beter net iets teveel isolatiemateriaal te hebben dan te weinig. Kies een materiaal met een isolatiewaarde van minimaal 3.3 Rd. Pas dan zal het wooncomfort verbeteren en zult u genieten van een verhoogde isolatiewaarde van uw kruipkelder en een verbeterde luchtvochtigheid in huis.
 • Stap 3. Installatie. Hierna kunt u het isolatiemateriaal installeren. Is er voldoende hoogte? Kies er dan voor om een laag lucht tussen het materiaal en de ondervloer te houden. Dit zal een nog betere isolatiewaarde tot gevolg hebben.
 • Stap 4. Het materiaal is te bevestigen met klemmetjes, nietjes of andere bevestigingsmaterialen. Onze professionals uit Capelle aan den IJssel raden het gebruik van lijm af, omdat dit de isolerende waarde van het isolatiemateriaal zal verminderen.
 • Stap 5. Vergeet niet om ook het luik te isoleren, en houdt rekening met het afdichten van leidingdoorvoeren. Pas dan zal de Rd-waarde optimaal uitvallen.

Vochtige kruipruimte? Isolatiechips!

Eén van de nadelen van de kruipruimte is dat deze in sommige gevallen nogal vochtig is, doordat de ruimte onder de grond zit. Een vochtige ruimte zal zorgen voor een hogere luchtvochtigheid in huis en daarmee een grotere kans op ongedierte en gezondheidsproblemen. Om de vochtigheid van de kruipkelder te verminderen is het een optie isolatiechips te plaatsen. Deze isolatiechips zijn gemaakt van EPS (piepschuim) en brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo voorkomt u schade aan leidingen en de houten- of betonvloer, en profiteert u van een droge en warmere vloer. De plaatsing van EPS isolatiechips als bodemisolatie is relatief goedkoop. Voordat u definitief kiest voor een bepaald isolatiemateriaal, raden wij aan in overleg te gaan met een medewerker van een erkend isolatiebedrijf uit Capelle aan den IJssel. Deze kijkt dan samen met u naar de mogelijkheden die binnen uw budget passen en zorgen voor de juiste isolatie.

Kruipruimte ventilatie

Woont u in een al wat ouder pand in Capelle aan den IJssel en bent u van plan om eindelijk eens de na-isolatie van de kruipruimte op te pakken? Hou dan rekening met de noodzaak voor zwakke ventilatie in de kruipkelder. De ventilatie van de kelder is het eenvoudigst met behulp van ventilatieroosters. Veelal bestaan deze ventilatieroosters al, maar zijn deze in de loop van de tijd afgeplakt of anderzijds geblokkeerd. Juist deze ventilatierooster zorgen er echter voor dat er geen vochtproblemen ontstaan, en zullen hiermee het effect van de bodemisolatie verbeteren. Zitten er geen ventilatieroosters? Ook renovatiekokers of vloerventilatiekokers vormen een prima oplossing.

vloerisolatie en vloerverwarming Capelle aan den IJssel

Vloerisolatie en vloerverwarming

Tegen de verwachting van veel van onze klanten uit Capelle aan den IJssel in, is het zeer voordelig om een vloerisolatie te combineren met een vloerverwarming. Dit komt doordat de vloerverwarming over het algemeen warmte afgeeft vanuit buizen onder de vloer. Door deze warmteafgifte aan de onderzijde van de buizen te beperken met een isolatie, optimaliseert u de werking van de verwarming, en minimaliseert u het verbruik van energie en de stookkosten. Een vloerisolatie bij de verwarming kan op twee wijzen worden uitgevoerd. De eerste is een isolering van een verwarming bij een gehechte vloer. In dit geval worden de buizen op de constructievloer bevestigd, en de isolatie in de dekvloer verwerkt. Bij een zwevende dekvloer zorgt men voor een reflectiefolie op de bodem, waarop de verwarmingsbuizen worden vastgemaakt. Aan de randen van het systeem bevestigt men extra randisolatie.

vloerisolatie subsidie

Subsidie vloerisolatie 2017/2018?

Hoewel u de investering in vloerisolatie na verloop van tijd terugverdiend, is het in eerste instantie een flinke investering. Klanten uit Capelle aan den IJssel vragen daarom regelmatig naar de subsidiemogelijkheden. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een subsidie aan te vragen voor uw vloerisolatie. Om huiseigenaren toch te stimuleren om zonder een beschikbare subsidie woningisolatie te laten installeren, geeft de overheid korting op het BTW tarief van het arbeidsloon. In plaats van de gebruikelijke 21% betaalt u slechts 6% BTW over alle arbeidskosten. Dit scheelt flink in de kosten. Heeft u niet voldoende spaargeld maar wilt u toch de isolatiewaarde verhogen? Vraag een isolatiebedrijf uit Capelle aan den IJssel dan eens naar de energiebespaarlening. Hiermee kan u tegen een extra lage rente een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te treffen.

Besparen door offertes te vergelijken

Overweegt u uw vloeren te isoleren, maar weet u niet welke isolatiemethode het meest geschikt is? Woont u in Capelle aan den IJssel en wilt u weten welk isolatiebedrijf de scherpste prijzen aanbiedt voor de vloerisolatie die u wenst? Vraag dan meerdere vrijblijvende offertes aan via het contactformulier. Elk isolatiebedrijf dat zich bij ons netwerk heeft aangesloten, garandeert een jarenlange ervaring met de isolatie van vloeren, gevels en daken, en helpt u tevens graag bij een akoestische isolatie. Door het contactformulier in te vullen, ontvangt u offertes van verschillende isolatiebedrijven uit de omgeving van Capelle aan den IJssel. Op basis van de door ons toegestuurde offertes bepaalt u zelf welk isolatiebedrijf de beste prijs aanbiedt voor een akoestische of warmte isolering.

kosten vloerisolatie Capelle aan den IJssel

Werkgebied: Capelle aan den IJssel

gevel isoleren Capelle aan den IJssel

Gevelisolatie

Om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen, kunt u het beste kiezen voor gevelisolatie naast het isoleren van dak of vloer. De minimale isolatiewaarde (Rc) voor een pand is 1.3. Dankzij gevelisolatie loopt dit echter al snel op tot een waarde van 4.

dakisolatie Capelle aan den IJssel

Dakisolatie

Voor dakisolatie wordt meestal gekozen als men een beperkt budget heeft. Dakisolatie is namelijk relatief eenvoudig zelf uit te voeren. Zowel isolatieplaten, als glaswol en steenwol zijn geschikte producten om een dakisolatie eigenhandig mee uit te voeren.

spouwisolatie Capelle aan den IJssel

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een vorm van isoleren, waarbij tussen de buitenmuur en de binnenmuur isolatiemateriaal wordt geblazen. Dankzij een hoge isolatie van uw spouwmuur bespaart u niet alleen op de energiekosten, het is ook een adequate methode voor het verhogen van de geluidsisolatie.

kruipruimte isoleren

Kruipruimte

De kruipruimte is de koudste ruimte van uw huis. De temperatuur hierin daalt soms tot onder het vriespunt, maar is gemiddeld 12 graden. Er trekt dus veel kou vanuit de kruipkelder omhoog. Door het aanleggen van vloerisolatie beperkt u dit in sterke mate.