Gevelisolatie Rijswijk

Gevelisolatie Rijswijk

Eén van de mogelijke vormen van isolatie van woningen en bedrijven is de gevelisolatie. Bij de isolering van de gevel kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van de buitenmuur isolatiemateriaal worden aangebracht. Een gevelisolatie wordt ook wel aangeduid als een buitenmuurisolatie of buitengevelisolatie. Hoewel deze isolatietechniek verschillende positieve punten kent, aarzelen veel van onze klanten uit Rijswijk de gevel te isoleren in verband met de hoge kosten. Deze kosten zijn echter op de lange termijn gemakkelijk terug te verdienen, doordat u aanzienlijk zult besparen op de energiekosten. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een muurisolatie bij u thuis? Aarzel dan niet om vandaag nog ons contactformulier in te vullen. Geef hierop aan wat u wensen en maximale budget zijn, en wij sturen u spoedig meerdere vrijblijvende offertes op maat toe. Vergelijk de prijsopgaven zelf op basis van prijzen, en kies voor de gevelspecialist die bij u past!

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer snel naar:

Voordelen gevelisolatie

Een buitengevelisolatie zorgt er niet alleen voor dat u aanzienlijk zult besparen op de energiekosten, het heeft tevens vele andere positieve punten. Om u op eenvoudige wijze te informeren over de diverse voordelen, heeft een isolatiespecialist deze voor u op een rijtje gezet. Wij hopen u hiermee van voldoende informatie te hebben voorzien, maar mocht u nog meer willen weten dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

  • Energiebesparing: Het grootste voordeel van een gevelisolatie is de energiebesparing. Afhankelijk van de isolatietechniek die u kiest valt het jaarlijks bespaarde bedrag voor een rijtjeswoning tussen de €250,- en €750,-. Het warmtebehoud draagt eveneens bij aan een verhoogd wooncomfort.
  • Vermindering geluidsoverlast: Dankzij de isolatielaag verbetert de geluidsisolatie, waardoor u minder last zult ondervinden van geluiden van buitenaf. Zeker wanneer u dichtbij een spoor of doorgaande weg woont is dit zeer voordelig.
  • Brandveiligheid: Wist u dat u door het toepassen van een gevelisolatie vlammen met wel 15 minuten kunt vertragen? Hiervoor is wel een speciaal isolatiemateriaal nodig. Met name zakelijke klanten profiteren van deze isolatietechniek.
  • Lagere luchtvochtigheid: Een hoge luchtvochtigheid is nadelig voor de gezondheid, verhoogt de kans op schimmel en ongedierte, en leidt tot meer condens. Dankzij de isolatielaag en een goede ventilatie verlaagt u de luchtvochtigheid, waardoor u van deze problemen af bent.
  • Hogere pandwaarde: Elke soort woningisolatie draagt bij aan de waarde van uw huis. Het verschilt per isolatietechniek hoeveel de pandwaarde stijgt. Een buitengevelisolatie is hierbij de meest aantrekkelijke techniek, zeker wanneer u op termijn het huis wil verkopen.
  • Lage temperaturen in de zomer: Veel van onze klanten uit Rijswijk denken dat een gevelisolatie alleen effectief is in de winter. In de zomer houdt de isolatie echter de zonnestralen tegen. Zo blijft het binnenshuis heerlijk koel.
Gevel isoleren Rijswijk

Besparen door offertes te vergelijken

Laat u de buitenmuurisolatie uitvoeren door een isolatiespecialist uit ons netwerk in Rijswijk? Dan weet u zeker dat de klus snel en vakkundig zal worden uitgevoerd door een erkend vakman met een ruimte ervaring op het gebied van gevelisolatie. Geef via het contactformulier uw wensen voor de buitenmuurisolatie en gewenste isolatietechniek door, en wij sturen u spoedig meerdere prijsopgaven op maat toe. Vergelijk zelf de prijzen en kies zelf een geschikte gevelisolatie professional uit.

Offertes aanvragen

Welke soorten gevelisolatie zijn er?

De term gevelisolatie of muurisolatie is een verzamelterm voor verschillende isolatietechnieken. De meest standaard vorm van gevelisolatie is de buitengevelisolatie, waarbij men een isolerende laag aan de buitenzijde van de gevelmuur plaatst om deze vervolgens opnieuw af te dekken. Een vergelijkbaar alternatief is de binnenmuurisolatie. In dit geval wordt de isolatielaag tegen de binnenmuur geplaatst om de warmte binnenshuis te houden. Voor degenen met een klein budget is een spouwmuurisolatie een mogelijk alternatief. De na-isolatie van de spouwmuur is snel afgerond en u verdient de investering in enkele jaren terug.
buitengevelisolatie Rijswijk

Welke vorm van gevelisolatie kiest u?

Regelmatig krijgen wij van potentiële klanten uit Rijswijk de vraag welke soort gevelisolatie zij moeten kiezen. Het antwoord hierop is echter van verschillende zaken afhankelijk. Zo is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een spouwmuur van invloed op de keuze, maar ook de staat van uw gevel. Is de buitenmuur in zeer slechte staat? Dan is het aan te raden om deze te renoveren. Een vorm van renovatie is het aanbrengen van isolatie om daarna de gevel opnieuw af te werken. Als er restricties bestaan op het gebied van het straataanblik? Dan is juist een binnenmuurisolatie de optimale isolatietechniek. Komt u er niet uit welke methode goed bij uw wensen en situatie past? De medewerkers van een isolatiebedrijf komen met plezier bij u langs om u van advies op maat te kunnen voorzien.

Buitengevelisolatie

Een buitengevelisolatie is de isolatietechniek waarbij de isolatiewaarde van woningen het meest verbeteren. Dankzij de gevelisolatie profiteert u bovendien van een verminderd geluidsoverlast, een kleinere kans op vochtproblemen en een gezonder woonklimaat. U moet wel rekening houden met aanzienlijke prijzen voor de buitengevelisolatie, kost dit voor een klein appartement van 25m2 nog €3.500,- voor een hoekwoning betaalt u al snel €10.000,- en voor vrijstaande woningen liggen de prijzen rond de €22.000,-. Een gevelisolatie aan de buitenzijde is dan ook alleen geschikt wanneer u over een ruim budget beschikt.

Wanneer kiezen voor buitengevelisolatie?

Op termijn verdient u deze investering natuurlijk wel terug. Of u voor een buitengevelisolatie moet kiezen hangt verder af van de staat van uw woning. Mag het vooraanzicht hiervan niet veranderen? Dan is een spouwmuurisolatie een betere optie, maar wanneer de gevel in slechte onderhoudsstaat verkeert dan is een buitengevelisolatie juist een uitstekende keuze.

Hoe werkt buitengevelisolatie?

De techniek voor het uitvoeren van een buitengevelisolatie hangt af van de afwerking die u kiest. Houdt u van de traditionele bakstenen look? Dan graaft men eerst een nieuwe fundering buiten de huidige gevelmuur. Vervolgens brengt men een isolatielaag aan over de bestaande gevelmuur, of breekt men deze af om een geheel nieuwe muur op te bouwen. De isolatielaag wordt daarna weer overdekt met een voorzetwand. Bij overige vormen van gevelafwerking is een extra fundering meestal niet nodig. De dunne isolatielaag en afwerkstrips zorgen dan voor de juiste isolatiewaarde en aanblik. Zorg er altijd voor dat voordat de klusmannen beginnen u over de juiste vergunningen beschikt.

Afwerking buitengevel

Wij gaven net al aan dat het van u afhangt welke soort gevelisolatie u kiest. De meest standaard variant is het opbouwen van een nieuwe bakstenen muur, maar ook het aanbrengen van stucwerk of de modernere steenstrips vormen een mogelijkheid. Het verschilt dan ook per techniek hoe lang men hiermee bezig is en hoe hoog de exacte kosten liggen. De specialisten uit ons netwerk in Rijswijk hebben per soort afwerking wat meer informatie voor u opgeschreven, om het maken van een keuze te vergemakkelijken.

Stucwerk

Het bepleisteren van gevels is de meest eenvoudige manier van afwerken. Voor het aanbrengen van stucwerk is een groot aantal materialen geschikt, waaronder spachtelputz en granol, maar de meest gebruikte variant is crepi. De crepi brengt men in één of meerdere lagen over het isolatiemateriaal aan. Het voordeel van stucwerk is dat het eventueel scheuren overbrugt, en uw woning een moderne aanblik geeft. Te grote scheuren dient u wel eerst te dichten om problemen op langere termijn te voorkomen. Crepi heeft als bijkomend voordeel dat het zeer dun is, waardoor het ook toepasbaar is bij stadswoningen waar geen extra ruimte is voor een voorzetmuur.

buitenmuur isoleren

Sidings

Gevelpanelen van metaal of kunststof noemt men ook wel sidings. De platen van aluminium, composiet, Trespa of inox geven de gevel een unieke en moderne aanblik. Bij traditionele woningen werken de sidings minder goed. Wilt u voorkomen dat uw pand een industriële aanblik krijgt door de strakke kunststof panelen? Overweeg dan om te kiezen voor een unieke kleur of variatie in de manier waarop u ze aanbrengt (verticaal of horizontaal). De prijs voor de kunststof en metalen sidings is vrij hoog, maar door het lage onderhoud en de lange levensduur is de relatieve prijs wel aantrekkelijk.

Steenstrips

Een nieuwe techniek, die nog niet bij veel woningen is toegepast maar wel zeer populair is, is het gebruik van steenstrips. De steenstrips zijn ontwikkeld om de aanblik van een pand authentiek te houden, terwijl de verbouwtijd aanzienlijker korter is dan bij het bouwen van een bakstenen muur. De steenstrips kan men direct op de isolatielaag lijmen. Er bestaat een groot assortiment aan kleuren en designs, om uw vroegere gevel zo goed mogelijk te kunnen nabootsen.

Houten gevelbekleding

Vindt u de traditionele look van houten panden aantrekkelijk? Dan is een houten gevelbekleding de beste vorm van afwerking voor u. Isolatiespecialisten werken over het algemeen met hardhout voor de gevelbekleding, maar ook verduurzaamd hout vormt een mogelijkheid. De houten gevelpanelen (ook wel rabatdelen genoemd) bevestigt men over een lattenstructuur om zo de effectiviteit van de isolatielaag te behouden. Het aanbrengen van een waterbestendige coating verlengt de levensduur en vermindert de noodzaak voor jaarlijks onderhoud.

Bakstenen voorzetwand

De techniek waar iedereen aan denkt bij een buitengevelisolatie is het bouwen van een nieuwe stenen gevel. Dit is echter niet bij elk pand een optie, vanwege de eisen aan het straataanblik of de ruimte rondom het huis. Steenstrips bieden een goedkoper en prima alternatief. De isolerende waarde van een compleet nieuwe stenen gevel ligt wel hoger dan bij overige afwerkingtechnieken. Wij adviseren om daarbij de buitenmuur te impregneren om vochtproblematiek te voorkomen.

binnenmuur isoleren Rijswijk

Binnenmuur isoleren

Hoewel een buitengevelisolatie voor veel van onze klanten uit Rijswijk de voorkeur heeft in verband met het verbeterde woonaanzicht, wordt er ook regelmatig gekozen voor de isolatie van de binnenzijde van de buitenmuur. Een muurisolatie aan de binnenzijde heeft als voordeel dat de verbouwtijd korter is, en dat er lagere kosten mee gemoeid zijn. Het nadeel is wel dat er in de meeste gevallen aardig wat woonruimte verloren gaat. Een binnenmuurisolatie is met name aan te raden op het moment dat er buitenshuis te weinig ruimte is om een buitengevelisolatie toe te passen. Ook wanneer u geen hoge eisen stelt aan het verbeteren van de kwaliteit van de buitenmuur is een binnenmuurisolatie goed toepasbaar. De prijzen voor een binnenmuurisolatie liggen tussen de €2.300,- (voor kleine appartementen) en €16.000,- (voor vrijstaande woningen).

Hoe werkt het isoleren van de binnenmuur?

Bij de isolatie van een binnenmuur plaatst men een laag isolatiemateriaal tegen de bestaande binnenmuur aan. Deze isolatielaag dient vervolgens weer afgedekt te worden met een voorzetwand. Het gevolg van deze techniek is dat u voor de binnenmuurisolatie een deel van de vloer moet verwijderen, om het geheel netjes af te werken. Vindt u het verwijderen van de laminaatplanken of parketvloer teveel moeite? Overleg dan even met de isolatiespecialist. In sommige gevallen kan hij de voorzetwand bovenop de bestaande vloer zetten. Vindt u het niet prettig om veel ruimte binnenshuis te verliezen? Kies dan voor een afwerking door middel van stucwerk of het aanbrengen van isolatiefolie in plaats van isolatieplaten.

Benieuwd naar de prijzen van een binnenmuurisolatie? Of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van spouwmuurisolatie? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Spouwmuurisolatie

Een derde techniek die onder de noemer muurisolatie valt, is de spouwmuurisolatie. Het isoleren van een spouwmuur is een soort basistechniek die bij vrijwel elke nieuwbouwwoning wordt toegepast, maar die vroeger niet standaard was. Daarom is een spouwmuurisolatie bijna altijd een na-isolatie. Dit betekent dat een bestaande spouwmuur wordt gevuld met een isolatiemateriaal om zo de isolatiewaarde van de gevel te verbeteren. Het uitvoeren van een spouwmuurisolatie is zeer populair bij onze klanten uit Rijswijk, omdat het weinig geld kost, en binnen een dag is uit te voeren. Is de spouwmuur vroeger al eens geïsoleerd, maar is het materiaal verzakt of heeft het de isolerende waarde verloren? Vraag een isolatiebedrijf dan om eerst de spouwmuur te legen, en vervolgens de na-isolatie af te handelen.

Hoe werkt spouwisolatie?

Zoals gezegd is een spouwmuurisolatie een relatief goedkope soort muurisolatie. Dit komt doordat er voor de isolatieklus weinig tijd nodig is. De isolatiespecialist boort aan het begin van de ochtend enkele gaatjes in de voegen van de gevel, waardoor hij met een machine het gekozen isolatiemateriaal spuit. Dit materiaal zal zich door de gehele spouw verspreiden, zodat u direct geniet van een verbeterd wooncomfort. De professional maakt vervolgens de gaatjes weer dicht, en de klus is volledig afgerond. Als er sprake is van een spouwmuurvervuiling of in het geval dat u extra ventilatieroosters wil laten plaatsen, dan zal de klusduur langer worden. De exacte klusduur hangt dan af van uw wensen en de hoeveelheid arbeidskrachten die het isolatiebedrijf inzet.

Bouwjaar van uw woning: voorzien van isolatie?

Of uw woning is voorzien van een spouwmuurisolatie of gevelisolatie, is afhankelijk van isolatietechnieken die vorige bewoners hebben toegepast en het jaar waarin uw woonhuis of bedrijfspand gebouwd is. Hoewel het per gebouw kan verschillen, gaan de isolatie-experts uit van de onderstaande verdeling omtrent het bouwjaar en de isolatietechniek. Wilt u zeker weten of er een spouwmuur- of gevelisolatie is toegepast? Vraag dan een medewerker van een isolatiebedrijf uit Rijswijk om dit te controleren.

  • Bouwjaar tot 1920. Woningen die voor 1920 gebouwd werden hebben enkele muren, zonder een spouw. De enige mogelijke vorm van muurisolatie is dan een buiten- of binnengevelisolatie. Let wel: vaak gaat het om monumentale panden waarbij weinig tot geen wijzigingen aan de bouwconstructie zijn toegestaan.
  • Bouwjaar tussen 1920 en 1975: Vaak is er bij deze panden wel een spouwmuur aanwezig, maar is er geen spouwmuurisolatie toegepast, tenzij op een later tijdstip.
  • Bouwjaar tussen 1975 en 1992: Over het algemeen is er bij deze panden wel gekozen voor een spouwmuurisolatie, maar de kans is groot dat het isolatiemateriaal ondertussen verzakt is, of de isolatiewaarde heeft verloren. Na-isolatie is in dit geval een mogelijke optie.
  • Bouwjaar na 1992: De spouwmuur is geïsoleerd, en ook na-isolatie is niet meer nodig. Kies eventueel voor een gevelisolatie om het warmtebehoud te verbeteren.

Is mijn gevel geïsoleerd?

Isoleren van een bestaande woning

Eén van de mogelijke vormen van isolatie van woningen en bedrijven is de gevelisolatie. Bij de isolering van de gevel kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van de buitenmuur isolatiemateriaal worden aangebracht. Een gevelisolatie wordt ook wel aangeduid als een buitenmuurisolatie of buitengevelisolatie. Hoewel deze isolatietechniek verschillende positieve punten kent, aarzelen veel van onze klanten uit Rijswijk de gevel te isoleren in verband met de hoge kosten. Deze kosten zijn echter op de lange termijn gemakkelijk terug te verdienen, doordat u aanzienlijk zult besparen op de energiekosten. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een muurisolatie bij u thuis? Aarzel dan niet om vandaag nog ons contactformulier in te vullen. Geef hierop aan wat u wensen en maximale budget zijn, en wij sturen u spoedig meerdere offertes op maat toe. Vergelijk de prijsopgaven zelf op basis van prijzen, en kies voor de gevelisolatie specialist die bij u past!

Vergunning nodig?

Een buitengevelisolatie is een zeer ingrijpende verbouwing, waarbij er een wijziging van het vooraanzicht van de woning plaatsvindt. Het is dan ook vereist om hiervoor een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Afhankelijk van de eisen aan het straatblik en de mate van verandering die u wenst, wordt de vergunning wel of niet toegekend. Het beoordelen van uw aanvraag duurt minimaal zes weken. Begin daarom op tijd om vertraging in de isolatieklus te voorkomen. Krijgt u geen vergunning voor een buitengevelisolatie aan de voorzijde? Het isoleren van de zijwanden en achtergevel is niet aan restricties verbonden, tenzij uw huis aan een openbare vaarweg staat. Het toepassen van een binnengevelisolatie of spouwmuurisolatie is evenmin aan vergunningsvoorwaarden verbonden. Dit betekent dat u dit altijd mag laten uitvoeren als de buitenschil maar gelijk blijft.

gevelisolatie isolatiemateriaal

Ventilatie is belangrijk

Als er regelmatig schimmel optreedt in de badkamer, of als u steeds vaker condens ziet op de muren, dan is de kans groot dat er sprake is van een vochtprobleem. Toch hoeft u een vochtprobleem niet altijd rigoureus aan te pakken door de isolatie te verbeteren of een vochtbestrijding specialist uit Rijswijk in te schakelen. In sommige gevallen biedt namelijk een betere ventilatie al uitkomst. Ventileren is van groot belang bij het behouden van een lage luchtvochtigheid in huis en het voorkomen van tal van problemen zoals ongedierte en schimmelgroei. Ventileren doet u al door het openzetten van een raampje of het openen van een luchtrooster. Is het geen optie om deze in uw keuken of douche te monteren? Overweeg dan de installatie van een intern ventilatiesysteem. Dit is een vrij grote investering, maar is op de lange termijn voordelig op het gebied van woningonderhoud en beter voor het leefklimaat.

Is ventileren beter dan isoleren?

Nee, dat zeker niet. Een goede isolatie behoudt de warmte in huis, en vermindert het verbruik van fossiele brandstoffen, terwijl ventileren de luchtvochtigheid op een goede waarde houdt. Het beste is om de juiste balans te vinden tussen isolatie en ventilatie. Zo dient u na de isolatie van de spouwmuur bijvoorbeeld een alternatief ventilatiekanaal te vinden voor de kruipruimte om het effect te optimaliseren.

akoestiek verbeteren gevelisolatie

Akoestiek en brandveiligheid

We gaven hierboven al aan dat wie kiest voor de isolatie van de buitenmuur aan de buitenzijde of binnenzijde profiteert van verschillende voordelen. Twee van die voordelen hebben we nog niet genoemd. Dat zijn namelijk een verbeterde geluidsisolatie en brandveiligheid. Afhankelijk van het isolerende materiaal waar u voor kiest, is het mogelijk om een brand met enkele minuten tot een kwartier te vertragen. Hebt u veel last van een snelweg die bij uw woning of bedrijfspand in Rijswijk langsgaat? Kies er dan voor om u gevelisolatie uit te voeren met rotswol. Dit zal de geluidsisolatie aanzienlijk verbeteren.

Vochtproblemen oplossen

Op het moment dat de stenen en voegen van uw gevel verouderen of poreus worden, dan bestaat er de kans op vochtdoorslag. Dankzij de vochtdoorslag ontstaan er vochtplekken op de binnenmuren en is de kans op schimmel en houtrot een stuk groter. Vochtdoorslag verdwijnt door het toepassen van een gevelisolatie, mits de oorzaak in de buitengevel te vinden is. Is de vochtproblematiek het gevolg van optrekkend vocht uit de kruipruimte of een verminderde ventilatie? Dan zal de buitengevelisolatie enkel verergeren. U dient dan eerst de vochtproblemen aan te pakken, voordat u de isolatielaag laat plaatsen. Een controle van de vochtproblemen door een vochtbestrijding expert kan uitkomst bieden om de oorzaak te achterhalen.

gevelisolatie prijzen Rijswijk

Welke isolatiematerialen zijn er?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Rijswijk de vraag welke materialen geschikt zijn voor een muurisolatie, en wat de eigenschappen zijn van deze producten. Laten wij beginnen met te stellen dat voor het isoleren van de gevel vele materialen beschikbaar zijn. Zo hebt u onder andere de keuze uit hardschuim isolatieplaten, rotswol en glaswol voor een uitstekende muurisolatie. Voor welk isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen voor de eigenschappen.

– Zo zijn er materialen die extra geluidsisolatie bieden.
– Andere materialen geven een hogere vochtdemping.

In onderstaand overzicht geven wij per isolatietechniek een aantal mogelijke opties aan, om de keus voor u te vergemakkelijken.

Buitengevelisolatiematerialen

Voor een buitengevelisolatie bestaat er een ruim assortiment aan isolatiematerialen. Toch werken professionals over het algemeen het liefst met kunststof isolatieplaten van XPS (polystyreen). Dit vanwege de hoge vochtbestendigheid van de polystyreen. Eventueel is het een optie om schapenwol of glaswol toe te passen. Hierbij is echter de plaatsing van een dampfolie vereist om de kans op vochtproblemen te verminderen. Door de uiteindelijke voorzetgevel te impregneren of van waterdicht stucwerk te voorzien zorgt u bovendien voor een langere levensduur van de isolatiematerialen.

Materialen voor binnengevelisolatie

Bij de isolering van de binnenmuren is het belangrijk om de isolatielaag zo dun mogelijk te houden. Op deze manier beperkt u het ruimteverlies binnenshuis. Kiest u het liefst voor isolatieplaten? Vraag dan naar de mogelijkheden voor isolatieplaten van PIR. Een dunne laag PIR biedt een even hoge isolatiewaarde als een wat dikkere plaat van PUR. Dit scheelt zelfs verschillende centimeters. Wilt u bijna geen ruimteverlies? De toepassing van een warmtewerend folie is eveneens een mogelijkheid. Breng wel altijd twee of meer lagen aan, anders heeft de isolatietechniek weinig effect.

Spouwmuurisolatiematerialen

Voor het isoleren van de spouwmuur gebruikt men ofwel isolatiekorrels (EPS parels vermengd met lijm), glaswol, of vloeibare PUR. Welke van deze isolatiematerialen u dient te kiezen hang af van de eisen die u aan het product stelt. Zo levert PUR een hoge isolatiewaarde, maar is het ook duurder dan de andere twee materialen. Kiest u voor EPS parels? Vraag dan altijd naar de zwarte korrels, deze bieden een hogere isolatiewaarde, en blijven langer in optimale staat. De prijs die u op het isolatiemateriaal ziet staan is meestal de prijs per vierkante meter, zonder arbeidskosten maar inclusief BTW.

Gevelisolatie prijzen

Het isoleren van een woning, met welke techniek dan ook, vraagt een bepaalde investering. De prijs die u betaalt voor de isolatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gekozen isolatiemateriaal, de exacte techniek en de afmetingen van het te isoleren oppervlak. Het is voor ons dan ook relatief lastig om hier een exact kostenoverzicht te plaatsen. Wel hebben wij voor u een indicatie van de prijzen, per woningsoort om u enig idee te geven van de mogelijkheden. Voor een precies kostenoverzicht verwijzen wij u graag naar ons offerteformulier. Geef hierop aan welke wensen u hebt, en u krijgt spoedig enkele vrijblijvende prijsindicaties toegestuurd van experts uit Rijswijk.

Appartement

Bij kleinere appartementen van ongeveer 25m2 oppervlakte ligt de kostprijs voor de isolatie relatief laag. Een spouwmuurisolatie voert men al uit vanaf ongeveer €500,- inclusief materiaal en ondersteuning van de vakman. Voor een binnenmuurisolatie rekent men ongeveer €2.500,- terwijl een buitenmuurisolatie oploopt tot €3.550,-. Jaarlijks bespaart u zo’n €150,- tot €450,-.

Rijtjeshuis

Een rijtjeshuis dat is ingeklemd tussen twee andere woningen heeft maar weinig muren die geïsoleerd moeten worden. Als we er van uitgaan dat u zowel de voor- als achtergevel laat isoleren, dan liggen de kosten voor de spouwmuur op ongeveer €950,- en die van een buitenmuurisolatie op maximaal €9.050,-. De isolering van de binnenmuren kost minimaal €6.100,-. Dankzij de isolatietechnieken blijft de warmte aanzienlijk langer binnenshuis wat diverse voordelen met zich meebrengt.

Hoekwoning

Woont u in een rijtjeshuis, maar dan in de hoekwoning? Dan is er een extra muur die isolatie nodig heeft. De isolatieprijzen voor een hoekwoning variëren van €1.200,- tot €10.050,-. Let wel: ook voor hoekwoningen geldt dat u de investering op de lange termijn weer terugverdient. Wij gaan uit van een terugverdientijd van 4 jaar voor de spouwmuurisolatie, en 15 jaar voor de buitengevelisolatie.

2 onder 1 kap

Bent u verhuisd naar een 2 onder 1 kap woonhuis, en is er de afgelopen jaren weinig gedaan aan de isolatie? Door het pand te isoleren profiteert u de komende jaren van een lagere energierekening en een aangenamer wooncomfort. Hebt u na de verhuizing nog maar een beperkt budget? Overweeg dan de isolatie van de spouwmuur. De prijs hiervoor ligt rond de €1.700,-. Als u over een ruimer budget beschikt, maak dan de keus tussen een buitenmuur- en binnenmuurisolatie, de prijzen hiervoor liggen respectievelijk rondom de €9.000,- en €12.000,-
muurisolatie Rijswijk

Vrijstaande woning

Voor vrijstaande woningen van ongeveer 150m2 geldt dat de isolatieprijs het hoogst ligt. Het creëren van een geïsoleerde spouwmuur vraagt een investering van €2.550,-, en de isolering van de binnenmuren ongeveer €15.500,-. De buitengevelisolatie kent de hoogste prijs: €22.050,-. De exacte prijsberekening is echter afhankelijk van de staat van de huidige wanden en de mate waarin de isolatiewaarde nog te verbeteren is. De besparing op jaarbasis ligt tussen de €250,- en €800,-. Hierdoor zult u uiteindelijk geld verdienen dankzij de isolatietechniek.

Prijstabel

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs spouwmuur* Gem. prijs buitenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,- €500,- tot €650,- €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,- €800,- tot €1.150,- €8.100,- tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,- €1.200,- tot €1.450,- €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,- €1.500,- tot €1.850,- €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €2.200,- tot €2.550,- €18.100,- tot €22.050,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief BTW. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Subsidie

Wie van plan is om de buitenmuur te isoleren, moet rekening houden met aanzienlijke prijzen. Omdat de overheid graag wil bijdragen aan een beter milieu en een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen geeft het voor alle isolatiemogelijkheden in en om huis een korting op de BTW voor het arbeidsloon. Hiervoor is de normale BTW van 21% verlaagd naar 6%. Bij een muurisolatie bespaart u zo al snel tot wel €1.000,- op de uiteindelijke kosten. Een tweede soort subsidie die u mag aanvragen bij de landelijke overheid is de subsidie op professioneel advies rondom isolatie. Weet u bijvoorbeeld niet of er een spouw in uw woning aanwezig is, of welke isolatietechniek de meeste voordelen oplevert? Bij vrijwel elk isolatiebedrijf in Rijswijk is een adviseur aanwezig die uw pand kan controleren en advies op maat geeft. Op dit advies krijgt u tot wel €200,- korting, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet. Een derde subsidie optie is beschikbaar voor eigenaren van huurwoningen, kijk hiervoor bij de rijksoverheid naar de ‘financiering verbeteren huurwoning’ voor de regels en subsidiemogelijkheden voor u. Een volgende mogelijkheid is de ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’, in samenwerking met de VvE krijgt u tot wel 20% van de eindsom terug voor de isolatie van dak, gevel, spouw, vloer of het plaatsen van dubbelglas. Een voorwaarde voor deze subsidiering is dat u minimaal 2 van deze technieken toepast.

Bestaan er alleen landelijke subsidies?

Nee, ook bij uw gemeente of provincie kunt u soms nog een meer lokale subsidie opvragen. Het verschilt per regio hoeveel geld u extra krijgt, en of hier de mogelijkheid toe bestaat. Het is het handigs om een lokaal isolatiebedrijf om tips te vragen, of bij het gemeenteloket langs te gaan.

Bespaar op de kosten? Vergelijk gevelisolatie specialisten!

Wij gaven eerder al aan dat door het toepassen van een vorm van woningisolatie, u aanzienlijk zult besparen op de stookkosten, en daarmee de investering in de spouwmuurisolatie, binnen- of buitengevelisolatie op termijn terugverdient. Er is echter nog een andere methode om te besparen op de woningisolatie, en dat is door het vergelijken van de offertes van meerdere isolatiespecialisten uit Rijswijk. Het is hiervoor belangrijk dat u uw wensen zo ecact mogelijk aangeeft, van het gewenste isolatiemateriaal tot de afmeting van uw gevelmuren en de staat waarin deze verkeren. Ook de soort afwerking die uw voorkeur heeft dient u aan te geven. Hoe nauwkeurige u uw wensen doorgeeft, hoe passender de offertes die u krijgt toegestuurd.

gevelisolatie plaatsen Rijswijk
Offertes aanvragen

Waar moet u op letten met het vergelijken?

De meeste mensen kijken alleen naar de eindprijs die een vakman aangeeft. Het is echter verstandig om in de offerte goed te letten op eventuele bijkomende kosten, en de zaken die de specialist al in de eindprijs heeft verrekend. Denk hierbij onder meer aan de materiaalkosten, de leveringskosten, de voorrijkosten, de machinekosten en het verrekenen van de BTW. Door goed te vergelijken bespaart u tot wel 25% op de uiteindelijke prijs! Kiest u voor een professional uit ons netwerk? Dan verzekeren wij u van een snelle service, kwalitatief werk en een aantrekkelijke prijs voor elke isolatieklus. Vul vandaag nog het offerteformulier in en u ontvangt spoedig tot wel vijf vrijblijvende offertes van professionals uit de regio.

Dakisolatie Rijswijk

Dakisolatie

Eén van de isolatievormen die net zo effectief is als een gevelisolatie, is een dakisolatie. Bij een dakisolatie is het een optie om zowel de buitenzijde als binnenzijde van het dak van isolatiemateriaal te voorzien. Er zijn diverse materialen beschikbaar zoals EPS of isolatieplaten.

Spouwmuurisolatie Rijswijk

Spouwmuurisolatie

Hebt u maar een beperkt budget, maar wilt u wel de buitenmuur in Rijswijk isoleren? Overweeg dan om een spouwisolatie uit te laten voeren. Het isoleren van de spouwmuur is relatief eenvoudig en kan binnen een dag afgehandeld worden door een specialist aangesloten bij ons netwerk.

Vloerisolatie Rijswijk

Vloerisolatie

Naast een buitengevelisolatie is het mogelijk om vele andere vormen van isolering toe te passen. Eén daarvan is een vloerisolatie. Dankzij de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van isolatietechniek is het tegenwoordig zelfs mogelijk om de vloerisolatie te combineren met een vloerverwarming.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte

Wilt u de kruipruimte isoleren in plaats van de vloer? Ook dat is een optie. Bij de isolering van de kruipruimte hebt u de keus uit verschillende natuurlijke en kunstmatige isolatiematerialen. Het voordeel van een kruipruimte isolatie is met name de vermindering van optrekkend vocht.