Spouwmuurisolatie Culemborg

Spouwmuurisolatie Culemborg

De na-isolatie van de spouwmuur is één van de vele mogelijkheden op het gebied van woonisolatie. Het isoleren van de spouw is een relatief goedkope oplossing, waarmee u al snel kunt besparen op de energiekosten. Uit onderzoek is gebleken dat bij een gemiddeld gasverbruik, het mogelijk is om binnen twee tot vier jaar de investering in de spouwisolatie terug te verdienen. Bent u benieuwd naar de isolatietechnieken die wij inzetten voor de isolatie van de spouwmuur? Hebt u vragen over de verschillende isolatiematerialen en hun voor- en nadelen? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor het isoleren van uw spouw met isolatiekorrels? Aarzel dan niet om via het contactformulier in contact te komen met de isolatiebedrijven uit ons netwerk. Nadat u uw wensen heeft doorgegeven via het contactformulier ontvangt u vrijblijvend meerdere offertes van bedrijven uit uw regio. Kies zo zelf voor de spouwmuurisolatie professional die aan uw voorwaarden voldoet en voor u de klus mag uitvoeren. Door het vergelijken van diverse offertes kan u besparen tot wel 30% van de investeringskosten.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Koel in de zomer, warm in de winter

Door het plaatsen van isolatiemateriaal in de spouw, zorgt u niet alleen voor een verbeterd warmtebehoud in de wintermaanden, in de zomer zult u profiteren an een heerlijke aangename temperatuur. Dit komt doordat de spouwisolatie er feitelijk op is gericht om warmte tegen te houden. Dit betekent dat in de wintermaanden de warmte van binnen niet snel naar buiten gaat, en in de zomer zal de warmte in de muur niet snel naar binnentrekken, waardoor de temperatuur aanzienlijk lager blijft. Naast deze voordelen op het gebied van temperatuurschommelingen, is ook de vochtbestrijding een aantrekkelijk voordeel.

Voordelen

 • Comfort in huis gaat omhoog
 • Er straalt geen kou van de muur af
 • Vocht en schimmelproblemen behoren tot het verleden
 • Goede geluidsisolatie
 • Aanzienlijk minder warmteverlies
 • ’s Zomers blijft het binnenshuis koel
 • Besparing op stookkosten
 • Investering die zichzelf terugverdiend
 • Goed voor het milieu (besparing brandstoffen)
 • Brandveilig

Nadelen

 • Niet geschikt voor alle soorten gevels
 • Het is een investering
 • Bij een vervuilde spouw loopt u risico op schimmelvorming
 • Bij een slecht geventileerde woning zorgt spouwmuurisolatie voor condensvorming tegen muren, glazen en plafonds.
isolatie van spouwmuur in Culemborg

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor spouwisolatie bij uw woning in Culemborg? Hebt u een vraag over het verschil tussen isolatie en vochtbestrijding? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen een gevelisolatie en spouwmuurisolatie? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. Door het contactformulier in te vullen ontvangt u van ons meerdere vrijblijvende offertes van isolatiespecialisten uit ons netwerk. Hoe nauwkeuriger u uw wensen aangeeft hoe exacter de prijsoffertes zijn. Vergelijk de toegestuurde offertes (max.5) zelf op basis van het aanbod, en kies zo voor de expert die het beste bij u past!

Offertes aanvragen

Heeft uw woning een spouwmuur?

Een veelgehoorde vraag binnen ons vakgebied is wanneer een woning wel en niet geïsoleerd kan worden door middel van een spouwmuurisolatie. De grootste bepalende factor is natuurlijk of uw pand wel of niet een spouwmuur heeft, en of deze al geïsoleerd is. Hoewel er geen 100 procent zekerheid te garanderen is, gaan wij uit van de volgende categorieën woningen. Ten eerste woningen die voor 1920 gebouwd zijn. Deze panden hebben geen spouwmuur, en kunnen daarom het beste op een andere manier geïsoleerd worden, bijvoorbeeld door gevelisolatie. Een tweede categorie zijn woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn. Deze hebben vaak wel een spouw, maar over het algemeen geen spouwisolatie. Panden die na 1975 zijn gebouwd zijn meestal al voorzien van een spouwmuurisolatie. U kunt zelf de aanwezigheid van de spouwmuur controleren, door de afstand tussen de binnen- en buitenmuur te meten. Voor een spouw moet de afstand meer dan 24 centimeter zijn.

spouw isoleren

Werkwijze bij spouwisolatie

Het plaatsen van een spouwmuurisolatie is niet erg ingewikkeld, maar moet wel door een erkend isolatiespecialist uit Culemborg worden uitgevoerd. Wanneer het isolatiemateriaal namelijk niet op de juiste manier in de spouw verdeeld wordt, zal de isolatiewaarde aanzienlijk lager zijn. Laat van tevoren een inspectie uitvoeren. Hiermee wordt er gecontroleerd of de gevel geschikt is voor de isolerende vulling. Een isolatiespecialist uit Culemborg voert hiervoor een endoscopisch onderzoek uit. Als de spouwmuur vuil is, als gevolg van slordig metselwerk, dan ontstaan er koudebruggen. Dit zorgt voor vochtproblemen. Als dit het geval is zal u het eerst goed moeten laten reinigen voordat de na-isolatie van start kan. Hiervoor zal een isolatiebedrijf eerst gaten in de voegen van de muur boren. Hierdoor wordt vervolgens het isolatiemateriaal naar binnen gespoten. Terwijl het materiaal uitzet en –hardt, zullen zij de gaatjes weer dichten, zodat er aan de buitenzijde niets van de klus te zien is. Indien nodig plaatsen zij aan het begin van de dag ventilatieroosters in de spouwmuur.

Kosten van het isoleren van uw spouw

Spouwisolatie is relatief goedkoop wanneer deze wordt vergeleken met andere vormen van woonisolatie in Culemborg. Het na-isoleren van de spouw vraagt echter natuurlijk wel enige investering. De kosten voor een spouwisolatie worden bepaald door diverse factoren, zoals de dikte van de spouw en het te isoleren oppervlak. Ook het soort isolatiemateriaal waar u voor kiest is van invloed op de kosten. Wilt u weten wat de prijs wordt voor een spouwmuurisolatie bij u thuis? Vraag dan een prijsopgave op maat. Voor een globaal overzicht kunt u gebruik maken van de volgende gemiddelde prijzen; Het isoleren van een appartement kost ongeveer €500,- tot €650,-, terwijl de na-isolatie van een tussenwoning ongeveer €800,- tot €1450,- kost. De isolering van een hoekwoning of vrijstaande woning zal tussen de €1500,- en €2550,- kosten. Voor elke woning geldt wel dat de terugverdientijd van de investering ongeveer twee tot vier jaar is. Vraag via het contactformulier vrijblijvend diverse offertes aan van specialisten uit ons netwerk.

Woningtype Oppervlakte Gemiddelde prijzen, incl. btw* Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 25 m² €500,- tot €650,- €120,-
Rijtjeshuis 65 m² €800,- tot €1450,- €200,-
2 onder 1 kap 105 m² €1500,- tot €1850,- €550,-
Vrijstaande woning 150 m² €2200,- tot €2550,- €800,-

*Let op dit is een gemiddelde prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Kostenbepalers bij spouwmuurisolatie

Hoewel het zichzelf na verloop van tijd weer terugverdiend, is spouwisolatie in Culemborg een flinke investering. De totale kosten worden verdeeld in drie categorieën: arbeidskosten (60%), materiaalkosten (35%) en machinekosten (5%). Daarnaast speelt het oppervlak van uw gevel uiteraard ook een grote rol bij de bepaling van de prijs. Eén manier om te besparen op deze investering is met de keuze van het materiaal. Wilt u zo goedkoop mogelijk profiteren van een zo’n hoog mogelijke besparing? Glaswol is met €7,50,- per vierkante meter het meest voordelige materiaal. Een duurdere optie is PUR schuim, €25,- per vierkante meter. Dit heeft echter een uitstekende vochtbestrijdende werking, waardoor ook PUR schuim het overwegen waard is. Wilt u de woning op verschillende manieren isoleren? Dan is het mogelijk dat u goedkoper uit bent als u dit in één keer laat doen. In dit geval betaalt u slechts eenmaal de voorrijkosten en heeft u mogelijk recht op een subsidie.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van een spouwisolatie wordt door twee factoren bepaald: ten eerste van de investering, en ten tweede de hoeveelheid gas die u vervolgens bespaart. Wij rekenen over het algemeen met een gemiddelde besparing van 9m3 gas per vierkante meter gevel. Bij een standaard prijs voor de spouwmuurisolatie is het dan mogelijk om binnen twee tot vier jaar de kosten voor de na-isolatie te hebben terugverdiend. Bent u benieuwd naar de mogelijke terugverdientijd bij u thuis? Neem dan vandaag nog contact met ons netwerk op en vind een isolatiebedrijf voor de klus.

Spouwmuurvervuiling

Als uit de inspectie naar voren komt dat u last heeft van spouwmuurvervuiling, zal dit eerst grondig gereinigd moeten worden. Aan de buitenkant van de gevel kan men vaak al ontdekken of er sprake is van vervuiling. Vaak is er dan sprake van schimmel of van een ander type aanslag. Dit komt doordat het vuil en de cementbaarden koudebruggen veroorzaken. Vaak wordt er nog een extra endoscopisch onderzoek uitgevoerd om de vervuiling in beeld te brengen. Om daarna de vervuiling te verwijderen worden er een paar gevelstenen uit de muur verwijderd. Een spouwisolatie expert uit Culemborg zal de vervuiling vervolgens handmatig verwijderen.

spouwmuur laten na-isoleren

Vleermuizen in de spouw

Wist u dat vleermuizen de gevel vaak gebruiken als woonplaats? Het komt in Culemborg met enige regelmaat voor dat spouwisolatie niet mogelijk is vanwege vleermuizen. Om er zeker van te zijn dat er geen vleermuizen in de spouwmuur leven, let u een aantal avonden op of er geen vleermuizen de woning uit vliegen. Vaak is het ook te ontdekken aan de uitwerpselen, die bevinden zich vaak op of rond de betegeling van uw huis. Treft u vleermuizen aan? Dan zal u moeten voldoen aan de eisen van de Flora en Fauna wet, voordat u de spouw kunt isoleren. Hierin staat vastgelegd dat het verboden is om de vaste rust- of verblijfsplaats van de vleermuizen te beschadigen, te verstoren of weg te nemen. Wilt u toch graag spouwmuurisolatie, dan is het noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen. Dit neemt echter enige tijd in beslag, ga daarom altijd op tijd naar het gemeenteloket of vraag een isolatiespecialist uit ons netwerk om advies.

spouwmuurvervuiling verwijderen

Spouwmuur bevat oud isolatiemateriaal

In sommige gevallen komt het voor dat de muur al gevuld is met een isolatiemateriaal. Nieuwbouwwoningen in Culemborg worden namelijk al sinds 1976 standaard opgeleverd met spouwisolatie. In de afgelopen jaren is de kwaliteit echter enorm vooruit gegaan, waardoor het vaak nog steeds loont om de muur na te isoleren. Door middel van het endoscopisch onderzoek bepaald de specialist of hij de isolatie kan aanvullen of dat hij deze volledig moet vervangen. Om geld te besparen is het verstandig om te kijken naar materialen die bij bestaande isolatie gevoegd kunnen worden. Dit zijn bijvoorbeeld EPS-parels en amniotherm schuim.

ventilatie bij spouwisolatie

Belang van ventilatie

Er wordt in Culemborg nog vaak ten onrechte gedacht dat spouwisolatie leidt tot vochtproblemen. Dit is echter helemaal niet het geval! Door isolatiemateriaal aan te brengen zit er een droge, stilstaande lucht als het ware gevangen in het isolatiemateriaal. Deze vervuilde lucht zal u moeten afvoeren. Als dit niet gebeurt loopt u inderdaad risico op vochtproblemen, maar dat is het gevolg van een gebrek aan ventilatie- niet van spouwmuurisolatie. Laat daarom een ventilatiesysteem installeren, deze ververst de lucht in uw woning. Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van natuurlijke ventilatie. Door de ramen dagelijks een halfuurtje tegen elkaar open te zetten behaalt u het beste resultaat.

Isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

U heeft de keuze uit diverse materialen. Deze hebben stuk voor stuk hun eigen voor- en nadelen en doordat de prijzen flink uiteenlopen bepaalt u met de keuze voor het materiaal grotendeels uw budget. Isolatiespecialisten uit Culemborg werken bijvoorbeeld overwegend met isolatiekorrels, maar ook PUR en wol zijn prima isolatiematerialen voor spouwisolatie.

PUR schuim

Van alle geschikte materialen heeft PUR schuim de hoogste isolatiewaarde. Doordat PUR geen vocht opneemt blijft deze waarde constant en dankzij het compacte formaat van PUR is het bij uitstek geschikt voor vervuilde of smalle gevels. De prijzen liggen gemiddeld wel een stuk hoger dan wol of isolatiekorrels, maar u behaalt wel de hoogste besparing.

pur isolatiemateriaal

Glaswol

Naast steenwol is ook glaswol een populaire keuze in Culemborg. Dit materiaal is ontzettend duurzaam omdat het geproduceerd wordt van gerecyclede materialen. Dit heeft net als steenwol een uitstekende isolatiewaarde, en werkt tevens geluidsabsorberend en brandwerend. Werken met glaswol veroorzaakt irritaties aan de huid, daarom raden wij aan hier een specialist uit Culemborg voor in te schakelen.

glaswol voor de spouwisolatie

Steenwol

In Culemborg wordt regelmatig wol gebruikt bij de na-isolatie van gevels. Dit is een isolatiemateriaal gemaakt van vulkanische gesteenten. Bij de productie wordt het gesteente onder een hoge temperatuur gesmolten, waarna er draden van gesponnen worden. Dit heeft steenwol als gevolg. Naast de hoge isolatiewaarde biedt steenwol nog meer voordelen op het gebied van geluidsisolatie en vochtbestrijding.

isolatie met steenwol

Isolatiekorrels

De prijs per vierkante meter voor isolatiekorrels is vergelijkbaar met de prijzen van steen- en glaswol. Toch komt spouwisolatie met isolatiekorrels in Culemborg vaker voor dan de eerder genoemde materialen. Dat komt grotendeels door de gebruiksvriendelijkheid van het plaatsen. Daarnaast heeft u de keuze uit HR, HR+ en HR++ isolatiekorrels, waardoor u zelf uw rendement bepaalt.

isolatiekorrels voor vochtbestrijding

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Veel van onze klanten uit Culemborg denken dat de isolatiewaarde van de spouwmuurisolatie wordt bepaald door het isolatiemateriaal. Daardoor kiest men eerder voor EPS-parels dan voor isolatiekorrels in verband met het verschil in isolatiewaarde. Uit onderzoek is echter gebleken dat met name de breedte van de spouw van invloed is op de isolatiewaarde. Deze waarde wordt met verschillende termen aangeduid:

 • De lambda-waarde, ook wel L-waarde, geeft de warmtegeleiding van een materiaal aan. Dit wordt uitgedrukt in W/mK. Hoe hoger deze waarde, des te beter een materiaal warmte geleidt wat betekent dat het slecht isoleert. Deze L-waarde wordt gebruikt om overige isolatiewaarden te berekenen.
 • De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen aan. Hoe groter deze waarde, hoe beter een materiaal dus isoleert. Deze waarde wordt berekend door de dikte van het materiaal (in meters) te delen met de lambda-waarde.
 • De RC-waarde staat voor de warmteweerstand van een complete constructie, zoals de gevel. Hoe hoger deze waarde, hoe hoger dit getal, hoe beter de isolatiewaarde.
 • Een U-waarde gaat om warmteverlies via beglazing. Hoe hoger de U-waarde, hoe meer warmte u verliest via uw ramen.
 • Tot slot geeft een K-waarde aan in welke mate een wand warmte doorlaat.
Bent u nieuwsgierig naar welk materiaal de beste isolatiewaarde heeft? Van glaswol ligt dit gemiddeld rond de 0.032 tot 0.040 W/mK. Dit is vergelijkbaar met de L-waarde van steenwol: 0.035 W/mK. EPS parels hebben een R-waarde van gemiddeld 0.033 W/mK. Toch isoleert PUR schuim met een waarde van 0.026 W/mK het beste. Na isolatie is de RC-waarde van de gevel ongeveer 1.7, een stuk beter ten opzichte van de 0.83 van de ongeïsoleerde spouwmuur. Voor energiezuinige huizen geldt dat de isolatiewaarde minimaal 4,5 moet zijn. Hiervoor zal u meer moeten isoleren dan enkel de spouwmuur. Bent u benieuwd naar de kosten van isolatie of wilt u weten wat energieneutraal wonen u oplevert? Neem dan contact op met één van de isolatiebedrijven uit ons netwerk.

Tips bij spouwmuurisolatie

Bent u van plan om uw woning van een spouwmuurisolatie te voorzien? Dan moet u een aantal belangrijke keuzes maken. Zo moet u onder andere kiezen uit de diverse isolatiematerialen (isolatiekorrels, parels, PUR), is het belangrijk om aandacht te besteden aan de voorwaarden voor ventilatie, en dient u te letten op zaken als vochtbestrijding. Omdat wij begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste keuzes te maken, hebben de bij ons netwerk aangesloten isolatiespecialisten uit Culemborg een aantal tips voor u opgesteld. Hebt u na het lezen van de onderstaande informatie nog vragen? Aarzel dan niet om deze via ons webformulier te stellen.

 • Een spouwmuurisolatie heeft verschillende voordelen, waaronder een goede vochtbestrijding. Door de isolatie te combineren met een gevel impregnatie zal de vochtbestrijding optimaal worden.
 • Voor een goede isolatie en goede vochtbestrijding is het wel noodzakelijk om de spouwmuur te ventileren. Dit kan op natuurlijke wijze al het geval zijn, maar is tevens mogelijk met behulp van ventilatieroosters die wij in de muur plaatsen.
 • Wilt u wel de na-isolatie van de spouw uitvoeren, maar hebben uw buren hier geen behoefte aan? Geen nood! De professionals uit ons netwerk maken gebruik van speciale materialen waardoor het isolatiemateriaal aan uw zijde van de spouw blijft. U profiteert van een betere isolatie, terwijl uw buren een lege spouw houden.
 • Wilt u aanzienlijk op de stookkosten besparen? Houdt dan de luchtvochtigheid in de kamer laag. Plaats hiervoor eventueel een relatieve vochtigheidsmeter in de ruimte.
spouwmuur laten isoleren Culemborg

Zelf spouwmuur isoleren?

Hierboven gaven wij al aan dat het vrijwel onmogelijk is om eigenhandig de spouwmuur te isoleren. Een spouwmuurisolatie heeft een eenvoudige techniek, welke echter wel exact op de juiste manier moet worden uitgevoerd. Wanneer in een deel van de spouw het isolatiemateriaal niet overlapt of als er een lege ruimte ontstaat, dan zal het de werking van de spouwisolatie ondermijnen, waardoor de voordelen, zoals een besparing op de stookkosten verdwijnen of aanzienlijk minder worden. De experts uit ons netwerk in Culemborg zijn u met alle plezier van dienst bij het uitvoeren van de spouwmuurisolatie, en rekenen hiervoor zeer aantrekkelijke prijzen.

vergunning spouwmuurisolatie

Vergunning nodig?

Klanten in Culemborg vragen vaak of zij een vergunning nodig hebben voor het uitvoeren van deze klus. Het antwoord daarop is nee: u mag de spouwmuur na-isoleren zonder daarvoor een vergunning aan te hoeven vragen. Heeft u last van vleermuizen? Dan is het wel noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen bij de gemeente. Als spouwmuurisolatie geen optie is, dan heeft u verschillende opties wat betreft gevelisolatie langs de buitenzijde. In dat geval kan het wel noodzakelijk zijn om een vergunning aan te vragen. Indien gewenst zal een isolatiespecialist uit Culemborg u hierover adviseren.

Subsidie 2017/2018

Voor het toepassen van energiezuinige maatregelen gelden in Nederland verschillende subsidies. Op het gebied van woonisolatie hebt u bijvoorbeeld korting op de BTW van het arbeidsloon, dat is slechts 6%. Daarnaast is er voor Vereniging van Eigenaren (VVE) nog budget beschikbaar in de vorm van de subsidie ‘Energiebesparing Eigen Woning’. Voor reguliere huiseigenaren is deze subsidie helaas op. Een groene lening, met een laag rentetarief is tevens een optie. Tot slot is het slim om bij de gemeente te informeren naar lokale subsidiemogelijkheden. Wilt u weten of u bij uw gemeente profiteert van een subsidieregeling voor een spouwisolatie? Ga dan bij het gemeenteloket langs. Hier informeert men u graag over de opties, en de voorwaarden waar u dan aan moet voldoen. Desgewenst kan een specialist uit ons netwerk u van meer informatie voorzien. Op de website van energiesubsidiewijzer vindt u de actuele subsidies.

De drie grootste misverstanden over spouwmuurisolatie

Op de één of andere manier bestaan er veel misverstanden over een geïsoleerde spouwmuur. Eén van deze onjuistheden is dat spouwmuurisolatie vochtproblemen veroorzaakt. Dit is echter niet het geval. Indien de isolatie door een erkend isolatiespecialist is uitgevoerd zak deze geen vocht doorlaten. Een tweede misverstand is dat wanneer de muur eenmaal geïsoleerd is, er geen andere isolatie aangebracht kan worden. Natuurlijk is het geen obstakel voor andere isolatiemaatregelen en kan u hier gewoon mee verder gaan. Tot slot wordt er vaak gedacht dat spouwmuurisolatie erg duur is. Het is waar dat het gaat om een flinke investering, gemiddeld betaalt u tussen de €1.030,- en €1.480,- euro. Het is echter een investering die u na 3 tot 4 jaar weer terugverdiend heeft. Hierna levert deze vorm van isolatie zelfs geld op!

Spouwmuurisolatie in 1 dag

Eén van de grote voordelen van een spouwmuurisolatie is dat het mogelijk is om de klus in één dag af te ronden. De bij ons netwerk aangesloten isolatiespecialisten uit Culemborg zullen al vroeg in de ochtend beginnen met voorbereidende werkzaamheden, waardoor in de ochtend al de gaten in de voegen kunnen worden geboord. Is het nodig om extra ventilatieroosters te plaatsen? Dan zal de klus langer duren, maar blijft het mogelijk het werk binnen een dag af te ronden.

spouwmuurisolatie kosten Culemborg

Ons werkgebied

Besparen door offertes te vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend isolatiespecialist uit Culemborg die u kan helpen bij het plaatsen van een spouwmuurisolatie? Hebt u een vraag over de noodzaak tot ventilatie en de verschillen tussen isolatiematerialen die hierop van invloed zijn? Of bent u benieuwd naar de prijzen van een na-isolatie van uw spouwmuur? Dan bent u bij ons netwerk op de goede plek! Via het contactformulier kan u eenvoudig tot maximaal 5 vrijblijvende offertes aanvragen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u de prijsoffertes van de bij ons aangesloten isolatiebedrijven die werkzaam zijn in de omgeving van Culemborg. Het is vervolgens aan u om de verkregen prijsopgaven met elkaar te vergelijken, en zo te kiezen voor de isolatiespecialist uit Culemborg die de beste prijs, voorwaarden of totaalaanbod heeft.

Offertes aanvragen

Geen spouwmuur? Wat nu?

Wilt u graag uw woning beter isoleren maar is er geen spouwmuur aanwezig? Ook dan is er nog voldoende mogelijkheid om de gevel aan de binnen- of buitenzijde te isoleren. Voor isolatie langs de binnenzijde wordt er gebruik gemaakt van een voorzetwand, waarna de ruimte tussen de wand en de muur wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Hoewel het rendement lager ligt, is dit een erg voordelige oplossing. Isoleert u liever vanaf de buitenzijde? Dan brengen de specialisten isolatiemateriaal aan op de buitenzijde van de gevel, waarna ze dit afwerken met gevelbekleding. In dit geval heeft u mogelijk een vergunning nodig van de gemeente.

Gevelisolatie Culemborg

Gevelisolatie

Wie op zoek is naar de isolatievorm waarbij het meeste bespaart wordt, doet er goed aan te kiezen voor een gevelisolatie. Indien gewenst is het zelfs mogelijk de gevelisolatie te koppelen aan een spouwisolatie voor een energieneutrale woning.

Dak isoleren Culemborg

Dakisolatie

Een dakisolatie is de vorm van woonisolatie die het meest eigenhandig wordt uitgevoerd. Met het isoleren van het dak zorgt u ervoor dat warme lucht niet door het dak kan ontsnappen, en blijft de warmte dan ook langer in huis hangen. Bespaar op de stookkosten!

vloerisolatie plaatsen Culemborg

Vloerisolatie

Hebt u last van tocht over de vloer? Overweeg dan een vloerisolatie. Het is tegenwoordig mogelijk om een vloerisolatie te combineren met het aanleggen van vloerverwarming. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van bedrijven uit ons netwerk!

Kruipruimte isoleren in Culemborg

Kruipruimte

De na-isolatie van de kruipruimte brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo profiteert u dankzij de isolering van de kruipruimte van een lagere luchtvochtigheid in huis. Hiermee voorkomt u onder andere gezondheidsklachten en last van ongedierte.