Spouwmuurisolatie Amsterdam

Spouwmuurisolatie Amsterdam

Sinds 1 januari 2015 heeft de overheid een verplicht energielabel ingesteld voor verhuurders en verkopers van woning- en bedrijfspanden. Dit energielabel geeft aan hoe duurzaam en milieuvriendelijk het gebouw is. Hoe beter het energielabel hoe hoger de verkoop- of verhuurwaarde. Om het label te verbeteren zijn er een aantal zaken die u kunt uitvoeren. Eén daarvan is de na-isolatie van de spouwmuur. Deze zogeheten spouwmuurisolatie zorgt voor een vermindering van het warmteverlies, en daardoor een beperking op het verbruik van fossiele brandstoffen. Dit levert u een grote besparing op de energiekosten op. Andere voordelen van een spouwisolatie zijn een goede vochtbestrijding en een verbeterde geluidsoverlast. Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven die ook werkzaam in Amsterdam zijn. Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan van bedrijven aangesloten bij ons netwerk. Door het vergelijken van offertes (u ontvangt maximaal 5) kunt u tot wel 30% besparen op de initiële investeringskosten van de klus.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes

Soort isolatie (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Betreft het een hellend, of plat dak? (*)

Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.

Vochtige spouwmuur door slechte isolatie

Via de fundering, kruipruimte en spouwmuren komt vaak optrekkend vocht het huis binnen. Dit leidt niet direct tot wateroverlast, maar kan wel vervelende zaken tot gevolg hebben zoals vochtplekken en houtrot. Wanneer uw spouwmuur slecht geïsoleerd is, dan kunt u dergelijke problemen voorkomen door een na-isolatie van de muur. Neem hiervoor contact op met een isolatiespecialist uit Amsterdam. De professional kan samen met u kijken naar de mogelijkheden en prijzen voor spouwisolatie en u helpen bij het maken van een juiste keuze voor het materiaal. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over de diverse materialen die wij inzetten voor een spouwmuurisolatie.

PUR

Van oudsher wordt polyurethaan (pur) ingezet als isolatiemateriaal voor de spouwmuur. Het voordeel van PUR is dat het gemakkelijk in vloeibare vorm via kleine gaatjes in de muur kan worden ingebracht, en daarbij een direct resultaat heeft. Een tijdje terug was PUR negatief in het nieuws vanwege mogelijke slechte gevolgen van het materiaal op de gezondheid. Uit onderzoek is echter gebleken dat PUR geen slecht effect heeft op de gezondheid, en dus een uitstekend materiaal is voor de na-isolatie van spouwmuren.

Wol

Naast kunstmatige isolatiematerialen zijn er ook diverse natuurlijke producten geschikt voor spouwmuurisolatie. Eén van deze materialen is wol. Wol is één van de duurzaamste opties voor vochtbestrijding. Dit komt doordat het naast isolering nog verscheidene andere voordelen kent, zoals brandwering en geur-neutralisering. Hoewel schapenwol de meest duurzame variant is, zijn ook rotswol en glaswol een goede optie.

Parels

Een derde mogelijkheid voor de spouwisolatie is het gebruik van isolatieparels. Dit is een isolatiemateriaal dat relatief weinig wordt ingezet, terwijl het wel hoge resultaten biedt. De parels hebben een hoge zonwerende werking, waardoor het niet alleen warmtebehoud tot gevolg heeft, maar in de zomer tevens het huis koeler houdt. De isolatieparels worden vermengd met lijm, waardoor verzakking van het materiaal wordt voorkomen. Een specialist uit ons netwerk in Amsterdam voorziet u desgewenst van meer informatie.

Na-isolatie en vochtbestrijding

Spouwmuurisolatie van uw woning in Amsterdam is niet alleen geschikt voor het besparen op de stookkosten, het is tevens een goede mogelijkheid voor vochtbetsrijding. Hiervoor maken de specialisten uit ons netwerk gebruik van gespecialiseerde technieken, die voldoen aan diverse Europese richtlijnen. Dit betekent dat u snel en vakkundig zult worden geholpen bij de na-isolatie. Bent u zat van vochtplekken bij de muren, of condens op de ramen? Schakel een isolatiebedrijf in uit ons netwerk!

Adviesgesprek spouwmuur Amsterdam

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u vragen over de kosten van na-isolatie? Wilt u weten wat het verschil is tussen een gevel- en een spouwmuurisolatie? Vul dan op het contactformulier uw vragen in. Eén van de bij ons netwerk aangesloten specialisten uit Amsterdam neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook voor aanvragen van meerdere vrijblijvende offertes kunt u terecht op dit formulier. Door nauwkeurig aan te geven wat uw wensen zijn kunnen de isolatiebedrijven uit ons netwerk u een exacte prijsofferte toesturen. U ontvangt maximaal 5 offertes welke u kan vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod.

Kosten van het isoleren van uw spouw

In vergelijking met andere vormen van isoleren, is spouwmuurisolatie relatief goedkoop. Dit komt onder andere doordat aan een spouwisolatie weinig verbouwtijd verbonden is, en de gebruikte techniek zeer eenvoudig is. De exacte prijzen voor een spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. De meest belangrijk is de oppervlakte van de muur. Andere invloedsfactoren zijn het isolatiemateriaal waar u voor kiest (PUR, parels of wol), de projectlocatie (bereikbaarheid en aanrijtijd) en de benodigde manuren. Daarbij komt dat de na-isolatie van de spouwmuur hogere kosten met zich meebrengt dan directe isolatie tijdens nieuwbouw. Woont u in een vrijstaand pand in Amsterdam? Dan zullen de prijzen gemiddeld rond de €2.000,- vallen. De isolering heeft echter een direct gevolg op de stookkosten, met een jaarlijkse besparing van rond de €550,-. Gemiddeld zult u dan ook binnen vier jaar de investering in de spouwisolatie hebben terugverdiend. In een aantal gevallen is het bovendien mogelijk om aanspraak te maken op subsidie voor woningisolatie. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen of deze subsidiemogelijkheid voor spouwmuurisolatie? Vraag via ons netwerk vrijblijvende meerdere offertes aan.

Heeft uw woning spouwmuren?

Of uw woning over spouwmuren beschikt is afhankelijk van het bouwjaar. Isolatieprofessionals houden hiervoor het jaar 1920 als richtlijn aan, het jaar waarin men nieuwe onderzoeksresultaten op het gebied van vochtbestrijding kreeg. Dit betekent dat wanneer uw huis voor dit jaar is gebouwd, het waarschijnlijk geen spouwmuren heeft. De panden die na dit jaartal zijn opgetrokken zullen naar alle waarschijnlijkheid wel over een spouwmuur beschikken. Is het pand echter na 1976 gebouwd, dan is er over het algemeen bij de bouw al een spouwmuurisolatie toegepast. U kunt uw huis dan nog wel verder isoleren, bijvoorbeeld door een vloer- of dakisolatie. Wilt u graag zeker weten of er een spouwmuur in uw woning zit? Kijk dan naar de dikte van de buitenmuur, te controleren bij de voor- of achterdeur. Is de afstand tussen de buiten- en binnenkant meer dan 24 centimeter? Dan hebt u grote kans dat er een spouw tussen de muren zit, welke u kunt isoleren met behulp van wol, PUR of parels.

Isolerende waarde van het isolatiemateriaal

Parels in spouwmuur

Het effect van een spouwisolatie op de isolatiewaarde van uw pand in Amsterdam wordt door professionals gemeten in een rc-waarde. Dit is de isolatiewaarde van de gevel als geheel, inclusief het isolatiemateriaal. Wanneer we kijken naar een ongeïsoleerde spouwmuur, dan is deze rc-waarde ongeveer 0.38. Wordt de muur geïsoleerd met behulp van één van de benoemde isolatiematerialen dan stijgt deze waarde tot ongeveer 1.7. Het is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal hoeveel van het product nodig is voor het behalen van deze isolatiewaarde. In onderstaande tabel vindt u een klein overzicht. Komt u tijdens uw zoektocht naar het juiste materiaal de aanduiding Rd-waarde tegen? Dit is de code voor de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal, ook wel de warmteweerstandwaarde geheten. Deze wordt gemeten via de formule m2. K/W. Een specialist kan u hier meer over vertellen. In onderstaande tabel kunt u aflezen welke dikte het isolatiemateriaal moet hebben voordat deze goed uw spouwmuur in Amsterdam isoleert.

Materiaal Dikte (in cm)
PUR 5
Steenwol 6
Parels 5
Glaswol 6
spouwisolatie Amsterdam

Werkwijze

Het aanbrengen van een spouwisolatie is een klus die uit verschillende stappen bestaat. Wanneer er ventilatieroosters of spouwscheidingen in de muur moeten worden aangebracht, dan zal dit eerst worden uitgevoerd. Vaak gebeurt dit al op de vroege ochtend. Vervolgens worden er gaten in de voegen van de spouwmuur geboord. Via deze gaten wordt het isolatiemateriaal in de muur gespoten. Het isolatiemateriaal zal vervolgens nog enige tijd nodig hebben om uit te zetten, maar de gaten in de muur kunnen al wel weer worden gedicht. Aan de buitenzijde ziet u zo helemaal niets meer van de klus, en u geniet al snel van een optimaal wooncomfort!

Vergunning, vleermuizen en ventilatie

Voor het plaatsen van spouwmuurisolatie is geen vergunning nodig. Dit komt doordat een spouwmuurisolatie het woonaanblik niet verandert. Wanneer er vleermuizen in de spouw zitten dan krijgt u echter te maken met de Flora en Fauna wet. Hierin staat aangegeven dat u eerst een ontheffing moet krijgen voor het isoleren van de spouwmuur. Daarnaast moet u ook de nodige maatregelen nemen zodat de vleermuizen uit de muur kunnen. Is er te weinig ventilatie in de muur? Ook dan moet u dit eerst oplossen voordat het mogelijk is om de spouwmuur van isolatie te voorzien.

Zelf spouwmuur isoleren

Onze klanten vragen vaak of het mogelijk is om zelf de spouwmuur te isoleren. Het antwoord hierop is eenvoudig: nee dat kan niet. Dit komt doordat het plaatsen van een spouwmuurisolatie een zekere handigheid en nauwkeurigheid vereist. Zo is het belangrijk dat op alle plaatsen in de muur het isolatiemateriaal evenredig verdeeld is, en er geen ongeïsoleerde plekken blijven bestaan. Wanneer u zelf aan de slag gaat, is het mogelijk dat u geen optimale isolatie krijgt, of dat er op termijn problemen gaan ontstaan. Door een vakman uit Amsterdam de klus te laten afhandelen profiteert u van een optimale isolatie in korte tijd.

Subsidie

Het isoleren van woningen kan aardig wat kosten met zich meebrengen, alhoewel een spouwmuurisolatie de meest goedkope variant is. Omdat de overheid geïnteresseerd is in het beperken van het verbruik van fossiele brandstoffen, geven zij op het isoleren een BTW korting op de arbeidsuren. Dit betekent dat u in plaats van 21 maar 6 procent BTW hoeft te betalen. Daarnaast zijn er verschillende provinciale en gemeentelijke overheden die enkele andere subsidies ter beschikking stellen. Hierover kunt u het beste meer informatie opvragen bij het gemeenteloket.

Tips

Voordat u overgaat tot vochtbestrijding via na-isolatie van de spouwmuren, raden wij u aan de onderstaande tips en tricks door te lezen. Deze zijn speciaal voor u door experts uit Amsterdam op een rijtje gezet, en kunnen u diverse (geldelijke) voordelen opleveren.

  • Het is mogelijk om via een spouwmuurisolatie belastingvoordeel te krijgen. Zo kunt u in bepaalde gevallen een bijdrage vragen uit het energiebespaarfonds, en hebben diverse gemeenten eigen subsidiefondsen voor isolering. Vraag een isolatieprofessional uit Amsterdam naar de mogelijkheden, of ga naar uw lokale gemeenteloket.
  • Bent u geïnteresseerd in duurzaamheid en wilt u zoveel mogelijk op de stookkosten besparen? Zorg dan dat u uw kamer regelmatig ventileert. Een hoge luchtvochtigheid zorgt namelijk voor een vertraging in verwarming. Wilt u zeker weten dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt? Plaats dan een relatieve vochtigheidsmeter.
  • Zorg ervoor dat u altijd de kosten voor een spouwisolatie vergelijkt bij diverse aanbieders. Zo komen de prijzen voor het isoleren van een muur bij een hoekwoning ongeveer uit tussen de €1.200,- en €1.400,-, en bij een tussenwoning rond de €800,- en €1.100,-. Door de prijzen te vergelijken van aanbieders uit Amsterdam is het mogelijk om tot wel 30% te besparen op de uiteindelijke investering.
  • Is het doel van de na-isolatie vochtbestrijding? Laat dan een expert eerst kijken naar de exacte oorzaak van het vocht. Wellicht is het handiger om uw kruipruimte of vloer te isoleren.
  • Voordat u de keuze maakt voor één van de beschreven isolatiematerialen, raden wij tevens aan te kijken naar de andere voordelen van het product. Voor een goede geluidsisolatie is bijvoorbeeld steenwol de beste keuze, voor brandwering schapenwol.

Uw spouwmuur in 1 dag isoleren

Spouwmuur isoleren in 1 dag

Zoals gezegd is een spouwmuurisolatie relatief goedkoop, doordat deze klus binnen een dag geklaard kan worden. Bij een spouwisolatie begint een isolatiebedrijf wel ’s ochtends vroeg, en worden eerst kleine gaatjes in de voegen van uw voor- of achtergevel geboord. Vervolgens wordt met behulp van speciale technieken het vloeibare isolatiemateriaal door deze gaatjes gespoten. Het kost even tijd om de spouw te vullen, maar u zult hiervan geen overlast ondervinden. Is de spouw gevuld, dan zal de vakman de gaatjes weer voegen, opdat u aan het eind van de dag niets meer terugziet van de klus. U kunt vervolgens direct genieten van een geoptimaliseerd wooncomfort.

Ons werkgebied

Besparen door offertes te vergelijken

Bent u benieuwd hoe spouwmuurisolatie kan bijdragen aan de vochtbestrijding in huis? Hebt u vragen over de kosten van het isoleren van de spouwmuur? Of wilt u weten welk materiaal – parels, wol of PUR – het meest geschikt voor de na-isolatie bij uw pand? Wij zijn een netwerk van isolatiespecialisten uit Amsterdam. Door het contactformulier in te vullen ontvangt u verschillende prijsoffertes op maat. Vergelijk de ontvangen offertes (dit zijn er maximaal 5) met die van andere spouwisolatie professionals uit Amsterdam het netwerk en kies zo voor een specialist die aan al uw eisen voldoet. Wij helpen u met alle plezier en horen graag van u!

Isolatie offerte aanvragen

Gevelisolatie Amsterdam

Gevelisolatie

Wilt u de voorzijde van uw pand in Amsterdam graag optimaal isoleren? Dan raden wij in plaats van spouwmuurisolatie een gevelisolatie aan. Hierbij wordt een voorzetwand tegen de gevel geplaatst, met daartussen isolatiemateriaal. De kosten hiervoor zijn relatief hoog, het resultaat echter ook.

Dakisolatie Amsterdam

Dakisolatie

Net als bij de spouwmuur is ook na-isolatie van het dak mogelijk. Veel van onze klanten kiezen ervoor om de dakisolatie zelf uit te voeren met behulp van hardschuim isolatieplaten. Hebt u liever behoefte aan professionele ondersteuning? Vergelijk de offertes van meerdere dakisolatiebedrijven uit ons netwerk.

Vloer isoleren Amsterdam

Vloerisolatie

Om vocht in huis tegen te gaan is niet alleen spouwmuurisolatie een goede keuze. Wij raden meestal vloerisolatie aan voor vochtbestrijding. Dankzij het isoleren van de vloer zorgt u tevens voor een vermindering van tocht, het stabiliseren van de luchtvochtigheid en minder stookkosten.

Kruipruimte isolatie Amsterdam

Kruipruimte

Wanneer de kruipruimte van uw pand in Amsterdam hoog genoeg is, dan is het mogelijk om hier de vloerisolatie uit te voeren. Door schelpen of thermokussens hier neer te leggen zorgt u ervoor dat water wordt opgenomen, met als resultaat een uitstekende vochtbestrijding waar u langere tijd plezier aan beleefd.